Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μικροβιοφοβια-καθαριτητα σπιτιου

Recommended Posts

Καλησπερα μανουλες.εχω μια κορουλα 6,5 μηνων και ειμαι νεα μανουλα πολυ ψαρωμενη και υποχονδρια.ξεκινησαμε στερες τροφες οποτε αποστειρωση τελος,εδω ξεκιναει το αγχος μου.πως συμπεριφερεστε πλεον;ειστε πιο κουλ;για να γινω πιο συγκεκριμενη,καθαριζετε μανιωδως οτιδηποτε ερθει σε επαφη με το μωρο;το πατωμα τωρα που θα αρχισει το μπουσουλημα καθε ποτε το σφουγγαριζετε,τα χαλια που μπορει να μαζευουν ψιλοσκουπιδακια,τριχακια;ο καναπες που θα το βαλετε να καθισει,ενα παιχνιδι αν πεσει κατω,ενας φιλος η συγγενης που θα ερθει του ζητατε να πλυνει χερια,να βγαλει παπουτσια;ακομη και τα σκευη του μωρου και οτιδηποτε αλλο χρησιμοποιω για τη παρασκευη του φαγητου του το ζεματαω.αντιλαμβανομαι οτι ξεπερνω τα ορια με τη φοβια μου,ομως το να το μοιραστω με αλλες μανουλες και να με συμβουλευσουν κι εκεινες πως λειτουργουν θα ναι μια σπουδαια παρηγορια και ισως παραδειγματιστω κι επιτελους αλλαξω.:confused:

Διαφημίσεις

Η οδηγία είναι σαφής - θα στην πει και η/ο παιδίατρος, απ' την στιγμή που το μωρό θα έρθει σε επαφή με το πάτωμα, σκούπισμα κάθε μέρα για τυχόν μικροσκουπιδάκια/μικροαντικείμενα που μπορεί να καταπιεί ή να σφηνώσει σε μύτη/αυτιά.

Εμείς βγάζουμε τα παπούτσια στην είσοδο και το ίδιο κάνουν κι οι συχνοί επισκέπτες μας. Κατ'επέκταση τα χαλιά έτσι τα λες καθαρά και πλυμένα.

Στον καναπέ υπάρχει πάντα ριχτάρι καθαρό και αλλάζει συχνά.

Αυτά. Δεν το παρακάνω κι όσο πάει χαλαρώνω

Στο μέλλον θα διαπιστώσεις ότι το ανοσοποιητικό του μωρού σου είναι πολύ πιο ανθεκτικό απ' όσο νομίζεις και με αυτά που θα βλέπεις θα χαλαρώσεις.

Νομίζω πως οι περισσότερες έτσι ξεκινάμε. Στο δεύτερο ξεχνάμε και την αποστείρωση που λέει ο λόγος... :cool:

αυτό ειναι δυστυχώς είναι κάτι που άμα το έχεις δύσκολα αποβάλλεται. Το μόνο που έχω παρατηρήσει απο προσωπικη εμπειρία σε φίλες και γνωστές είναι ότι οσο πιο υποχόνδρια ήταν η μαμά τόσο πιο ευαίσθητο και το μωρό. Δεν ξέρω φυσικά αν αποδεικνύεται επιστημονικά. Οσο πιο ελεύθερο ειναι το μωρό τόσο πιο έτοιμο θα είναι και το ανοσοποιητικό του μιας και θα έρχεται σε καθημερινη βάση με τα φυσιολογικά μικρόβια που υπάρχουν γύρω μας και που υπο φυσιολογικές συνθήκες δεν ειναι νοσογόνα. Αν το αποστειρώνεις συνεχώς και το απομακρύνεις από κάθε πιθανό κίνδυνο τότε ισως το κανεις πιο ευαίσθητο.

Εγω δεν αποστείρωσα σχεδόν καθόλου. Στον γιο μου που ηταν πρωτοτοκος αντε ενα τρίμηνο το πολύ στην κόρη μου τιποτα!

σας ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις.πραγματι δυσκολα αποβαλλεται αυτη η φοβια,αποφασισα ομως να την καταπολεμησω γιατι με φθιρει.δε ξερω πως θα με συγκρατησω να μη ξαναπλυνω στο πλυντηριο το παιχνιδακι που θα πεσει κατω η να μη ριξω βραστο νερο σε καθε σκευος της μικρης.επισης καταπιεζομαι πολυ οταν καποιος που μολις καπνισε παιρνει το μωρο αγκαλια.υποφερω μεσα μου,αλλα απο ντροπη μη με περασουν για υστερικη δε λεω κουβεντα.

Στο τσιγαρο να μην καταπιεζεσαι, το λιγοτερο

που θα κανει ο καπνιστης πριν παρει το μωρο

αγκαλια (αν πρεπει σωνει και καλα να το παρει)

ειναι να πλυνει χερια και να μην ακουμπησει

η μουρη του μωρου στα ποτισμενα με

νικοτινη ρουχα. Ριξε πανω στα ρουχα του

μια πανίτσα. Για την εισπνοη της νικοτινης,

οχι για τα μικροβια. Και βεβαια οχι καπνισμα

στο χωρο όπου βρισκεται το μωρο.

Διαφημίσεις

ολες μας πάνω κάτω τα έχουμε περάσει αυτά στο πρώτο παιδί. Εντάξει με το τσιγάρο δεν ειναι παράλογο και εμας καπνιζουν σχεδόν όλοι....τι να τους πω όμως που κάπνιζει και ο άντρας μου; απλά του έβαζα χέρι να πλένετε πρώτα.

...καθαριζετε μανιωδως οτιδηποτε ερθει σε επαφη με το μωρο;το πατωμα τωρα που θα αρχισει το μπουσουλημα καθε ποτε το σφουγγαριζετε,τα χαλια που μπορει να μαζευουν ψιλοσκουπιδακια,τριχακια;ο καναπες που θα το βαλετε να καθισει,ενα παιχνιδι αν πεσει κατω,ενας φιλος η συγγενης που θα ερθει του ζητατε να πλυνει χερια,να βγαλει παπουτσια;ακομη και τα σκευη του μωρου και οτιδηποτε αλλο χρησιμοποιω για τη παρασκευη του φαγητου του το ζεματαω.αντιλαμβανομαι οτι ξεπερνω τα ορια με τη φοβια μου,ομως το να το μοιραστω με αλλες μανουλες και να με συμβουλευσουν κι εκεινες πως λειτουργουν θα ναι μια σπουδαια παρηγορια και ισως παραδειγματιστω κι επιτελους αλλαξω.:confused:

Λοιπόν, ειχα τις ίδιες φοβίες οταν εκανα τον γιο μου, δεν υπήρχε περιπτωση να μην αποστειρώσω πιπίλα που επεσε κάτω, ήμουν επίσης τυχερή που δεν μπουσούλησε αλλά περπάτησε κατευθείαν, από αντισηπτικά μαντιλάκια πρέπει να χουμε χρησιμοπιήσει τόνους.... Ξέρεις πότε αρχισα να συνειδητοποιώ ότι τελικά τα μικρά είναι ανθεκτικά και όοοοοσο προσεκτική και σχολαστική και να είσαι δεν μπορείς να προλάβεις τα πάντα; όταν τον είδα για πρώτη φορά να γλύφει και να μασουλάει τη σόλα του παπουτσιού του (και δεν εννοώ τα παπουτσακια αγκαλιάς που είναι απάτητα, Ω Ν:mrgreen:ΑΙ). Και να σκεφτείς ότι δεν είναι παιδί που εβαζε γενικώς πράγματα στο στόμα του... Ψυχραιμία λοιπόν,σε συμβουλεύω να χαλαρώσεις, εγω αυτό έκανα γιατί αλλιώς θα κατέληγα στον ψυχίατρο, να ακολουθείς τους συνήθεις κανόνες υγιεινής και το πιτσιρίκι θα είναι μια χαρά!

Και ενα σχετικό ανέκδοτο που πιθανώς το ξέρετε:

- Στο 1ο παιδί οταν πέσει κάτω η πιπίλα, την πλένεις την αποστειρώνεις και του τη δίνεις

- στο 2ρο όταν πέσει κατω η πιπίλα την πλένεις και του τη δινεις

- στο 3ο την πηγαινει ο σκύλος :shock::wink:

Εμένα η μεγάλη δάγκωσε το αυτί σκύλου όταν ήταν 9-10 μηνών.

Η μικρή 19 μηνών έτρωγε μια φρυγανιά και της την πήρε ο σκύλος της μητέρας μου. Θύμωσε και αμέσως τον έπιασε απ' τα μαλλιά, άρπαξε τη φρυγανιά απ' το στόμα του και την έβαλε στο δικό της - ωσπου να προλάβει η μητέρα μου να της την πάρει....

Χώρια που είχε το συνήθειο να δαγκώνει τα παπούτσια μας.. Τότε ήταν που τα εξαφανίζαμε, είχε προλάβει όμως μερικά.

Εμένα σίγουρα υποχόνδρια δε με λες, αλλά το 6μηνο της αποστείρωσης το τήρησα ευλαβικά και στους 2. Σφουγγάριζα καθημερινά όσο μπουσουλούσαν κι έπλενα τα παιχνίδια που βάζανε στο στόμα τους. Σεντόνια στους καναπέδες για συχνή αλλαγή. Τα παπούτσια πάντα τα βγάζαμε έξω και τα χέρια μας τα πλέναμε. Απέφευγα τους κλειστούς χώρους πριν χρονίσουν. Πάνω κάτω, αυτά. Ευτυχώς, σε μας, δεν καπνίζει κανείς.

Διαφημίσεις

mamagi το ανεκδοτακι πολυ σοφο.......θαυμαζω ειλικρινα οσες ειστε χαλαρες,αυτο δειχνει μια δυναμικη.πριν τη μικρη δεν ημουν ετσι,τωρα μου βγηκε ολο αυτο το υπερβολικο και πραγματικα ειναι κουραστικο.να στε καλα κοριτσια,θα το πολεμησω και θα χαλαρωσω που θα παει.....;)

Χώρια που είχε το συνήθειο να δαγκώνει τα παπούτσια μας.. Τότε ήταν που τα εξαφανίζαμε, είχε προλάβει όμως μερικά.

εμας τα γλυφει:(:(:(τα αθλητικα του αντρα μου γυαλιζουν:D:D:D

κι εγώ το είχα αυτό. Τα αποστείρωνα όλα, έπλενα καθημερινά τα παιχνίδια της, τα ρούχα της τα έπλενα-σιδέρωνα μόνο εγω και μαγείρευα μόνο εγώ γιατί πίστευα οτι όλοι οι άλλοι θα τα κάνουν λάθος. Τώρα πώς θα κάνουν λάθος το σιδέρωμα μη με ρωτάτε:roll: Μετά άρχισε να μπουσουλάει και καθάριζα το πάτωμα καθημερινά. Νομίζω οτι γενικά πρέπει να υπάρχει καθαριότητα γιατί τα βάζουν όλα στο στόμα αλλά απο μια ηλικία και μετά δεν τα προλαβαίνεις.

• 2 weeks later...

http://www.newsone.gr/oikogeneia/20264-pio-eyalota-se-loimoxeis-ta-paidia-poy-ektithentai-sychna-ste-chlorine?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Η χλωρίνη μπορεί να σκοτώνει τα μικρόβια και να καθαρίζει τους λεκέδες, αλλά έχει και παρενέργειες στην υγεία των παιδιών.

Η παθητική έκθεση των παιδιών στη χλωρίνη, όταν χρησιμοποιείται στο σπίτι τους ή στο σχολείο τους ως καθαριστικό, αυξάνει την πιθανότητα κάποιας λοίμωξης στον οργανισμό τους, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, αν και οι επιπτώσεις είναι μέτριες, δεν παύουν να αποτελούν πηγή ανησυχίας για τη δημόσια υγεία, λόγω της ευρείας χρήσης της χλωρίνης ως καθαριστικού.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Λίντια Κάζας του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβέν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επαγγελματικής και περιβαλλοντικής ιατρικής «Occupational and Environmental Medicine», μελέτησαν τις πιθανές επιπτώσεις της χλωρίνης σε περισσότερα από 9.000 παιδιά ηλικίας έξι έως 12 ετών, σε διάφορες χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία, Φινλανδία, Ισπανία).

Η μελέτη συσχέτισε την υγεία των παιδιών με τη συχνότητα χρήσης χλωρίνης στα σπίτια και στα σχολεία. Η χρήση της χλωρίνης ως καθαριστικού είναι πολύ συχνή σε ορισμένες χώρες (72% των νοικοκυριών στην Ισπανία) και πολύ αραιή σε άλλες (7% στη Φινλανδία).

Όλα τα ισπανικά σχολεία χρησιμοποιούν χλωρίνη. Αντίθετα, δεν γίνεται χρήση της σε σχολικές μονάδες στη Φινλανδία, ενώ άλλες χώρες είναι κάπου στη μέση (π.χ. 57% των νοικοκυριών και 11% των σχολείων στην Ολλανδία).

Οι γονείς των παιδιών απάντησαν σε ερωτηματολόγια για τη συχνότητα λοιμώξεων στα παιδιά τους (γρίπη, βρογχίτιδα, ωτίτιδα, πνευμονία, ιγμορίτιδα, αμυγδαλίτιδα κ.ά.), καθώς και για το πόσο συχνά χρησιμοποιούσαν χλωρίνη για να καθαρίσουν το σπίτι τους.

Το συμπέρασμα ήταν ότι όσο περισσότερο ένα παιδί εκτίθεται στο σπίτι ή στο σχολείο του στη χλωρίνη, τόσο συχνότερα παθαίνει κάποια λοίμωξη, ιδίως γρίπη και αμυγδαλίτιδα (αύξηση κινδύνου 20% και 35% αντίστοιχα). Γενικότερα, ο κίνδυνος οποιασδήποτε λοίμωξης ήταν αυξημένος 18% κατά μέσο όρο μεταξύ των παιδιών που οι γονείς τους χρησιμοποιούσαν συστηματικά χλωρίνη στο σπίτι τους. Η χώρα με τις λιγότερες παιδικές λοιμώξεις ήταν η Φινλανδία, όπου γινόταν και η μικρότερη χρήση της χλωρίνης.

Οι ερευνητές ζητούν να μελετηθεί περαιτέρω το θέμα, με δεδομένη τη σημασία του για τη δημόσια υγεία. Άλλες έρευνες στο παρελθόν έχουν συνδέσει τα προϊόντα καθαρισμού με αναπνευστικά προβλήματα, αύξηση φλεγμονών κ.ά. Η χλωρίνη θεωρείται ότι, κατά τη διαδικασία του καθαρισμού, εισχωρεί ως πτητική χημική ουσία στον οργανισμό μέσω των πνευμόνων, πυροδοτώντας φλεγμονές και καταστέλλοντας τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.

συμφωνώ με γιογκίνι

η χλώρίνη είναι εντελώς ακατάλληλη για παιδιά

υπάρχουν αλλα καθαριστικά πχ ντετόλ που παρέχουν απολύμανση εξίσου αποτελεσματικά χωρίς να βλάπτουν...

η χλωρίνη μπορεί να προκαλέσει εγκαυματα

λευκοπενία

δηλητηρίαση

επιπεφυκίττιδα και αρκετά άλλα που δεν θυμάμαι

οπότε χλωρίνη μακριά

ξέρω ότι οι μανιακές της χλωρίνης θα πουν: αααα μόνο με τη χλωρίνη σκοτώνοται όλα τα μικρόβια για να ναι καθαρά για το παιδί

απαντώ ότι είναι απλή συνήθεια και ότι το ντετόλ κανεί εξίσου καλή δουλειά

Διαφημίσεις

Μπράβο yogini το είδα και εγω αυτο στις ειδήσεις!

Θυμάμαι εδώ στο φόρουμ τα λέγαμε περισυ για τα κακά της χλωρινης αλλα πόσες κοπέλες βγήκαν να την υπερασπιστούν .. Χλωρίνη ειναι πολύ ελληνικό φαινόμενο!! Μάλιστα πολλές λένε τους άλλους λαούς βρώμικους γιατι δεν την χρησιμοποιούν :rolleyes:

Τουλάχιστον αν την χρησιμοποιείτε ανοίγεται παράθυρα, ιδιαίτερα ατο δωμάτιο των παιδιών!

εγω ούτε καν ντετόλ δεν χρησιμοποιώ. Δεν έχουμε πια και έμπολα ρε κορίτσια στα σπίτια μας. Τα απλά καθαριστικά μια χαρά δουλειά κάνουν. Χλωρίνη μπορεί να ρίξω μια φορά το μήνα λίγο στην τουαλέτα. Νταξ αν εμπαινα να καθαρίσω κανενα εγκαταλελειμένο σπίτι ή κάποιο που θα νοίκιαζα για πρώτη φορά θα το μπουμπούνιζα αλλά στο σπίτι μας που ξέρουμε τι νοικοκυρές είμαστε γιατι να ρίχνουμε συνέχεια απολυμαντικά;

Σημειωτέον οτι μεγάλωσα σε σπίτι οπου μύριζε χειρουργείο γιατι η μητέρα μου καθάριζε με αυτά που χρησιμοποιούσαν στο νοσοκομείο.....α πα πα πα πα μη σου πω οτι τότε ήμουν και πιο ευάλωτη σε μυκητιάσεις, ουρολοιμώξεις κτλ. Η μόνη περίοδος που λάτρεψα την χλωρίνη και απο εκεί κατάλαβα και οτι κάτι τρέχει ήταν στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου! Απο αυτό κατάλαβα οτι ειμαι έγκυος!!!

Ρε yogini και εγω μια φορά τον μήνα τη βάζω σε λεκάνη

Αλλα δυστυχώς μια την εβδομάδα σε υγραντηρα (οταν τον χρησιμοποιώ) γιατι επιβάλλεται λόγω συσσώρευσης μικροβίων .. Αλλα και αυτο σπάνιο

Πάντως και εγω θυμάμαι αυτή τη μυρωδιά απο τα παιδικά μου χρονια, Παναγία μου ούτε να το βλέπω το μπουκάλι δεν μπορώ!

Ρε yogini και εγω μια φορά τον μήνα τη βάζω σε λεκάνη

Αλλα δυστυχώς μια την εβδομάδα σε υγραντηρα (οταν τον χρησιμοποιώ) γιατι επιβάλλεται λόγω συσσώρευσης μικροβίων .. Αλλα και αυτο σπάνιο

Πάντως και εγω θυμάμαι αυτή τη μυρωδιά απο τα παιδικά μου χρονια, Παναγία μου ούτε να το βλέπω το μπουκάλι δεν μπορώ!

Παιδικα χρονια...Εμενα η μητερα μου την βαζει ακομα, παντου. Μυριζε ολο το σπιτι.

Τη συνηθισα και την εβαζα κι εγω.

Μεχρι που πριν λιγα χρονια, εκανα ολο το μπανιο, κι εβαλα πολλη. Με επιασε δυσπνοια, εβηχα και πηγα στο ΙΚΑ της περιοχης μου οπου ο γιατρος με κατσαδιασε-μεχρι και πνευμονια μου ειπε οτι μπορει να ειχα παθει και μου εγραψε ακτινογραφια.

Ευτυχως, μετα απο λιγες ωρες ημουν καλυτερα και δεν την εκανα. Γιατι ημουν εγκυος! Το εμαθα λιγες μερες μετα...και οταν καταλαβα οτι μπορουσα να ειχα βλαψει το μωρο, βαζω πια μονο στη λεκανη οπως λες, σπανια.

ΥΓ τι μου θυμισες στο προηγουμενο ποστ...ημουν tesco οταν πρωτοπηγα Αγγλια κι εψαχνα χλωρινη...διαδρομοι ολοκληροι με απορρυπαντικα και να μην τη βρισκω...ειχα πει ποσο ασχετοι ειναι με την καθαριοτητα...ποσο λαθος εκανα.

Παιδικα χρονια...Εμενα η μητερα μου την βαζει ακομα, παντου. Μυριζε ολο το σπιτι.

Τη συνηθισα και την εβαζα κι εγω.

Μεχρι που πριν λιγα χρονια, εκανα ολο το μπανιο, κι εβαλα πολλη. Με επιασε δυσπνοια, εβηχα και πηγα στο ΙΚΑ της περιοχης μου οπου ο γιατρος με κατσαδιασε-μεχρι και πνευμονια μου ειπε οτι μπορει να ειχα παθει και μου εγραψε ακτινογραφια.

Ευτυχως, μετα απο λιγες ωρες ημουν καλυτερα και δεν την εκανα. Γιατι ημουν εγκυος! Το εμαθα λιγες μερες μετα...και οταν καταλαβα οτι μπορουσα να ειχα βλαψει το μωρο, βαζω πια μονο στη λεκανη οπως λες, σπανια.

ΥΓ τι μου θυμισες στο προηγουμενο ποστ...ημουν tesco οταν πρωτοπηγα Αγγλια κι εψαχνα χλωρινη...διαδρομοι ολοκληροι με απορρυπαντικα και να μην τη βρισκω...ειχα πει ποσο ασχετοι ειναι με την καθαριοτητα...ποσο λαθος εκανα.

Πω πω μέχρι και πνευμονια; Καλα αυτο τα λέει ολα! Πάλι καλα που δεν επαθές τιποτα! Βάζω στοίχημα οι μάνες μας και έγκυες την βάζανε την χλωρινη! Έχουν τρελλα μην συζητάς!!

Ναι ναι το αγαπημένο μου το tesco!! Όντως εδώ οι Άγγλοι δεν τα βάζουνε και βρωμιαρηδες τους ανεβαζουνε βρωμιαρηδες τους κατέβαζουνε:rolleyes:

Καλησπέρα κορίτσια!!! Εχω την εξής απορια σα νεα μαμα που ειμαι....η μπουμπού μου κοντεύει 5.5 μηνων και σε λίγο καιρο θα ξεκινησουμε κρεμουλες :P .... μεχρι στιγμης κανω τα απαραιτητα για την καθαριότητα και την αποστειρωση για τα πράγματα της μικρης, μπιμπερο, θηλες, πιπιλες κλπ κλπ....όταν ξεκινήσουν οι κρέμες, τα μπιμπερό θα τα αποστειρώνω?? εάν όχι θα αποστειρώνω μόνο τις θηλές? και τα κουταλακια με τα πιατακια της μόνο με σαπουνόνερο και ζεστό νερό?? και κάτι άλλο...έχει κάποια παιχνιδάκια τα οποία πέρα από τα πλαστικά μέρη έχει και κάποια υφασμάτινα...αυτο πως το πλένουμε:rolleyes::confused: ??? συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις :lol::lol:

Στη ζωή όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Γι΄αυτό ποτέ μη το βάζεις κάτω για ΤΙΠΟΤΑ!

rYmQp2.png

Καλησπέρα κορίτσια!!! Εχω την εξής απορια σα νεα μαμα που ειμαι....η μπουμπού μου κοντεύει 5.5 μηνων και σε λίγο καιρο θα ξεκινησουμε κρεμουλες :P .... μεχρι στιγμης κανω τα απαραιτητα για την καθαριότητα και την αποστειρωση για τα πράγματα της μικρης, μπιμπερο, θηλες, πιπιλες κλπ κλπ....όταν ξεκινήσουν οι κρέμες, τα μπιμπερό θα τα αποστειρώνω?? εάν όχι θα αποστειρώνω μόνο τις θηλές? και τα κουταλακια με τα πιατακια της μόνο με σαπουνόνερο και ζεστό νερό?? και κάτι άλλο...έχει κάποια παιχνιδάκια τα οποία πέρα από τα πλαστικά μέρη έχει και κάποια υφασμάτινα...αυτο πως το πλένουμε:rolleyes::confused: ??? συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις :lol::lol:

Απο 6 μηνών δεν αποστειρωνεις τιποτα απλα πλένεις καλα .. Κουταλάκια πιατάκια μπιμπερο πιπιλες κλπ

Για τα υφασμάτινα μέρη εγω απλα θα τα πέρναγα με μωρομαντηλα:-)

εγώ ντετόλ βάζω, εφόσον θα καθαρίσω με κάτι ούτως η άλλως βάζω αυτό. Βέβαια το σπίτι μου σίγουρα δεν αστράφτει, ούτε είναι πάντα καλά συμμαζεμένο(ίσως και ποτέ). Δεν είμαι σίγουρη πόσο ωφελεί η χρήση του στο σπίτι εφόσον το παιδί μου όταν είμαστε έξω έχει γλύψει βιτρίνες, έχει φάει χώματα και άμμο, έχει χαιδέψει ζώο και έχει βάλει τα χέρια στο στόμα πριν προλάβω να τα καθαρίσω.... έχει πιάσει τα πάντα στο σούπερ μάρκετ και πάλι έβαλε τα χέρια στο στόμα... Παρόλα αυτά χρησιμαποιώ ντετόλ:rolleyes:

θα συμφωνησω οτι η χλωρινη ειναι ιδιαιτερα επιβλαβης για μικρους και μεγαλους,εγω υποφερω απο ασθμα και λιγο ελειψε να λιποθυμησω....υπαρχουν πλεον στο εμποριο πολλα δραστικα καθαριστικα χωρις χλωριο που μυριζουν και ωραια.τωρα σχετικα με τη μικροβιοφοβια, την προηγουμενη εβδομαδα ειχαμε ραντεβου στη παιδιατρο μας για το καθιερωμενο εμβολιο και μεσα σ'ολα της εθεσα και αυτο το θεμα γιατι δυστυχως με ταλαιπωρει παρα πολυ.μου ειπε πως εως 3 μηνων το πολυ χρειαζεται καποια προσοχη λογω του ανωριμου ανοσοποιητικου του βρεφους απο εκει και επειτα και ιδιως με τη ληξη της αποστειρωσης επιβαλλεται να αφηνουμε το μωρο να εξερευνει το περιβαλλον του, φυσικα τηρωντας καποιες αρχες καθαριοτητας, ειπαμε μη παμε και στο αλλο ακρο!εγω πχ ζοριζομαι ιδιαιτερα να τη βαλω στο χαλι ή να της δωσω παιχνιδι που επεσε κατω....και ειμαστε στον 8ο!ειναι μεσα στο μυαλο δυστυχως.εσεις τους δινετε το παιχνιδακι εαν πεσει στο χαλι?τρεμω τον εαυτο μου οταν θα μπουσουλαει, φοβαμαι θα τρεχω απο πισω με τη σφουγγαριστρα!προχθες μαλωσα - και μετα με εφαγε η στεναχωρια - με τον πατερα μου γιατι μπηκε στο σαλονι με τα παπουτσια.δε ξερω κοριτσια νομιζω οτι ειναι δυσκολο να χαλαρωσω.....οσες μανουλες εχετε μωρακια που μπουσουλανε πως συμπεριφερεστε?????