-
Similar Content
-
Από MAXH,Καλημέρα...
Χρειάζομαι την βοήθεια απο όποια κοπέλα ή όποιον κύριο, γνωριζει κάποιον καλο ενδροκρινολο στην περιοχή της Θεσσαλονικης ή της Δυτικής Μακεδονίας...
Εχω υπερθυροειδισμό τον οποίο τον ελεγχω,ευτυχως ,με θεραπευτική αγωγή αλλα τωρα στην εγκυμοσυνη , δεν θελω την ενδοκρινολογο που εχω να με παρακολουθησει άλλο γιατι με αγχώνει πάρα πολύ και μου δημιουργει προβλήματα, καθως και δεν συνεργαζεται με τον γυναικολογο μου. Απευθυνθηκα στον Χαρσουλη στην Θεσσαλονικη αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενη απο την συμπεριφορα του και στον Παπαδοπουλο στην Πτολεμαιδα.. Αυριο εχω και ραντεβου με τον γυναικολογο μου, ο οποιος προσπαθει και αυτος να βρει εναν πολυ καλο ενδροκρινολογο γιατι ειναι απαραίτητος στην εγκυμοσυνη...
Επίσης αν δεν μπορεσω να βρω καποιον καλο γιατρο εδω, ειμαι ανοιχτη και σε προτάσεις για γιατρο και στην Αθηνα ή οπου υπάρχει κάποιος που θα μπορει να με βοηθησει....
Ελπίζω να με βοηθησετε γιατι πρέπει άμεσα να με παρακολουθησει κάποιος...
Ευχαριστώ...... -
Από matc,Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γονέας με παιδί με νόσο hashimoto, μπορεί και θέλει να ενημερώσει για την καθημερινότητα του παιδιού.
Εκτός από το χάπι και την παρακολούθηση, υπάρχουν και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα ή γνωρίζεται αν η πιθανότητα ανάπτυξης άλλων αυτοάνοσων παράλληλα με το hashimoto είναι μεγάλη?
Υπάρχει πιθανότητα αυτόματης θεραπείας ?
Ακολουθεί ιδιαίτερη διατροφή?
Ευχαριστω -
Από ΧΑΡΑ τριανταφυλλακι,Πριν λίγους μήνες ανακάλυψα ότι έχω οζους στον θυρεοειδή. Μπορεί να φταίει σε κάτι αυτό που δεν έχει προκύψει εγκυμοσύνη? Ξεκινάμε σιγά σιγά τις εξετάσεις. Η πρώτη μου εξέταση ήταν αυτή και βρήκα τους οζους. Ψιλό αγχώνομαι γιατί με την μία βγήκε κάτι. Αν συνεχίσουν να βγαίνουν κι άλλα πως θα ανταποκριθώ? Ο γιατρός μου είπε μόλις μείνω έγκυος ο πρώτος που θα το μάθει είναι ο γυναικολόγος και μετά αυτός. Τι επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν? Έχετε ακούσει κάτι? Γνωρίζετε κάτι? Ευχαριστώ.
-
Από Paraskevi21,Γεια σας! Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας γιατί νομίζω ότι χάνω το μυαλό μου από την στεναχώρια και το άγχος. Πριν μια βδομάδα έκανα εξέταση tsh για να δω που βρίσκομαι μιας και στην εγκυμοσύνη μου πριν ενάμιση χρόνο είχα θυρεοειδή και από τότε που γέννησα δε το είχα ξανακοιταξει. Βγήκε λοιπόν η tsh 11,4!! Να υπενθυμίσω ότι το ανώτερο είναι 4.4. Πήγα λοιπόν τρέχοντας στην ενδοκρινολόγο μου και μου λέει αυτό είναι σχεδόν αυτοκτονία και δεν έπρεπε να το αφήσω χωρίς να το τσεκαρω συχνά και ότι έχω χασιμότο. Με ρώτησε αν είμαι έγκυος γιατί σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να γίνει διακοπή κύησης και της απάντησα με μεγάλη σιγουριά τρομάρα μου πως όχι δεν είμαι έγκυος (αυτό ήταν ημέρα Τρίτη 16/12). Τελικά ξεκινάω χάπι Τ4 88. Παρασκευή σηκώνομαι με πρησμένο στήθος όπως στην πρώτη εγκυμοσύνη πίστεψα ότι θα οφείλετε στο ότι περιμένω περίοδο την επόμενη. Καθώς λοιπόν ήρθε η επόμενη μέρα (Σάββατο 19/12) μέχρι το απόγευμα δε μου έχει έρθει η περίοδος και ο πόνος στο στήθος μεγαλώνει κάνω τέστ και βγαίνει θετικό! Παίρνω κατευθείαν τον γυναικολόγο μου και μου λέει πως πρέπει να πάω στον ενδοκρινολόγο μου αλλά να μην ανησυχώ θα κάνω θεραπεία με Τ4 και όλα καλά εφόσον το πήρα χαμπάρι στην αρχή της κύησης. Η ενδοκρινολόγος μου εξαφανισμένη μέρες αλλάζω πάω σε άλλον και μου φάνηκε πολύ καλός μου αυξάνει και το χάπι στο 112 λόγω της εγκυμοσύνης, αλλά τα νέα δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά.. υπάρχει μου είπε περίπτωση επιπλοκής μικρή αλλά υπάρχει το καλό ήταν ότι το πρόλαβα στην αρχή αρχή και έχουμε χρόνο να φτιάξουμε τα πράγματα. Από την άλλη δεν έχω κανένα σύμπτωμα πέραν του πρησμένου στήθους ούτε πόνους περιόδου όπως είχα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη συχνοουρίες πονοκέφαλοι κλπ.. τίποτα! και αυτό με γεμίζει περισσότερο φόβο! Έχει κάποια μανούλα χασιμότο της έχει τύχει να μην έχει συμπτώματα καθόλου; Έχω τρελαθεί δε θέλω να πάθει κάτι το σπορακι μου! Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το κατεβατο...
-
Από ismene,Καλησπέρα σε όλες! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια που παίρνει σαλοσπίρ ενώ είναι έγκυος, λόγω Χασιμότο. Η γυναικολόγος μου είπε να τα ξεκινήσω άμεσα (είμαι στην 5η εβδομάδα) αλλά εγώ έχω αμφιβολίες γιατί και στην πρωτη εγκυμοσύνη που μου το είχε πει, όποιον γιατρό είχα ρωτήσει (γυναικολόγους-ενδοκρινολόγους) ήταν αντίθετοι. Αυτή όμως είναι απόλυτη. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά με το πρώτο παιδί (έπαιρνα σαλοσπίρ) αλλά τι είναι αυτό που ξέρει αυτή και δεν ξέρουν οι άλλοι γιατροί? Ο ενδοκρινολόγος που με παρακολουθεί είναι από τους καλύτερους και απόρησε. Έχει κάποια από εσάς τέτοια εμπειρία?
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!
Υ.Γ. Όταν την είχα ρωτήσει γιατί να πάρω αυτά τα χάπια μου είπε βοηθάνε γενικότερα το ανοσοποιητικό. Λίγο ασαφές? -
Από ΑΥΓΗ,κοριτσια κ.Αναστασιου-- ενδοκρινολογος στο Αλεξανδρα
κ.Αλεβιζακη
και κ. Παυλου--(ενδοκρινολογοι επεισης ) εχει παει καμια σας η ξερει κατι για αυτους (καλο η κακο)
ευχαριστω. -
Από elenara90,Καλησπέρα σας!Θα ήθελα παρακαλώ να μου προτείνετε κάποιον-α ενδοκρινολόγο.
Η περίπτωση μου είναι περίεργη και θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη από έναν έμπειρο και αξιόπιστο γιατρο.
Εχω ακούσει για έναν Παπαδογια Δημήτρη αλλα δεν ξέρω..
Αναμενω τις προτάσεις σας..
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!