Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

sos Μάθετε την τεχνική του θηλασμού πριν γεννήσετε


Recommended Posts

Γέννησα πριν 6 εβδομάδες και κατάλαβα ότι το πιο δύσκολο πράγμα από όταν γεννάς και μετά είναι ο θηλασμός! Όλα τα άλλα (να κρατάω το μωρό, να αλλάζω πάνες, να κρατάω το μωρό να ρευτεί μετά το φαΐ κλπ) τα μαθαίνεις εύκολα και εκτός αυτού, μπορεί να τα κάνει και ο μπαμπάς ή οποιοσδήποτε άλλος.

 

Εγώ προσωπικά, αφού ξεπέρασα τις τραυματισμένες θηλές, το πετρωμένο στήθος και κυρίως, το άγχος για το αν θα τα καταφέρω, θηλάζω αποκλειστικά. Σας συστήνω να ενημερωθείτε από τώρα για την τεχνική του θηλασμού γιατί είναι το πιο υγιεινό για το μωρό σας, το πιο βολικό (ξεχνάτε αποστειρώσεις, βγαίνετε από το σπίτι χωρίς να ανησυχείτε για το πώς θα φάει το μωρό) και επίσης το αγοραστό γάλα θα σας κοστίσει συνολικά τουλάχιστον 1500 ευρώ, που στο κάτω κάτω αγελαδινό γάλα είναι - μην κοιτάτε που κοστίζει σα γάλα γαϊδάρας.

 

Να κάποια χρήσιμα links:

(δείτε και τα 6 μέρη)

Ενημερωτικό υλικό από το σύνδεσμο θηλασμού Ελλάδας (εκτυπώστε τα και έχετέ τα μαζί σας στο μαιευτήριο)

Η ιστοσελίδα ενός παιδιάτρου με χρήσιμες πληροφορίες για το θηλασμό

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις


xristas έχεις απόλυτο δίκαιο!! Και μπράβο σου για την ιδέα που είχες να μοιραστείς την εμπειρία σου συμβουλεύοντας τις άλλες κοπέλες. Εγώ στο πρώτο μωρό δεν έχω ιδέα και δυσκολεύτηκα πολύ με το θέμα του θηλασμού, που δεν ήταν τελικά αποκλειστικός και διήρκεσε μέχρι 3μισι μήνες. Στο δεύτερο μωρό, επειδή είχα διαβάσει κάποια πράγματα από πριν και επειδή είχα την καλύτερη στήριξη και βοήθεια από τις μαίες στην κλινική που γέννησα, όλα πήγαν καλά και κατάφερα τον αποκλειστικό θηλασμό (που τελικά δεν διήρκησε πολύ για άλλους όμως λόγους).

 

Με τον αποκλειστικό θηλασμό (από τη δική μου εμπειρία):

- δεν χρειάζεστε αποστειρώσεις

- κυκλοφορείτε χωρίς να κουβαλάτε μαζί σας ένα σωρό πράγματα (μπιμπερό, γάλατα, θερμό ζεστού νερού κλπ κλπ)

- κάνετε οικονομία

- απολαμβάνετε το μωράκι σας, βιώνοντας πρωτόγνωρα υπέροχα συναισθήματα

- προσφέρετε άμυνα στο μωρό σας για να αντιμετωπίσει εύκολα τυχόν αρρώστιες που θα προκύψουν

- δεν σηκώνεστε το βράδυ για να φτιάξετε γάλα, αλλά προσφέρετε στήθος που είναι ό,τι πιο πρακτικό, ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό.

 

Στα "μειονεκτικά" θα έλεγα ότι δεν μπορείτε εύκολα να απουσιάσετε, αλλά και γι' αυτό θα βρεθούν λύσεις, αναλόγως της κάθε περίπτωσης.

 

Εύχομαι μια υπέροχη εγκυμοσύνη στις μέλλουσες μανούλες και καλούς θηλασμούς σε όσες επιθυμούν να θηλάσουν!!!!

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Link to comment
Share on other sites

μπορείς όμως να βγάλεις το γαλατάκι σου με το θήλαστρο!

όντως συμφωνώ και το λέω παντού: πρέπει και οι γυναικολόγοι να γίνονται σύμβουλοι θηλασμού γιατί γεννάς, σου φέρνουν το μωρό και δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα!

νομίζω πως θα πρέπει να είναι μέσα στα καθήκοντά τους κι αυτό.

2t7wp3.png
 
Link to comment
Share on other sites

μπορείς όμως να βγάλεις το γαλατάκι σου με το θήλαστρο!.

Ναι βέβαια, με την προϋπόθεση ότι το μωρό...πιάνει μπουκάλι!!! ;)

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Link to comment
Share on other sites

Επίσης να πω και κάτι άλλο που έμαθα και δεν το ήξερα πριν γεννήσω: αν εμφανίσει ίκτερο, η λύση είναι συχνοί θηλασμοί - να αφήνετε το πολύ 2 ώρες διάλλειμμα ανάμεσα στους θηλασμούς. (Ο ίκτερος (χολερυθρίνη) αποβάλλεται με τα ούρα και τα κακά.) Και επειδή το βρέφος με ίκτερο θα είναι νωθρό εννοείται ότι το ξυπνάτε για να φάει και επίσης το τζολεύετε αν βλέπετε ότι σταματάει το θηλασμό στα 5-10 λεπτά, ώστε να ξυπνήσει και να συνεχίσει το θηλασμό. Σε περίπτωση που η τιμή του ίκτερου ανέβει πολύ, οι παιδίατροι θα το βάλουν στη λάμπα οπωσδήποτε, γιατί αλλιώς μπορεί να πάθει ζημιά ο εγκέφαλός του.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Επίσης βασική γνώση σχετικά με το θηλασμό είναι ότι υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες φαρμάκων και κάποια που είναι συμβατά με το θηλασμό και δεν περνάνε στο γάλα ΑΣΧΕΤΑ με το τι λένε τα φυλλάδια οδηγιών τους . Η έγκυρη ενημέρωση πάνω στο θέμα φάρμακα και θηλασμός δίνεται απο την ιστοσελίδα e-lactancia.org/en. Προσωπικά είχα ακούσει απο τη μαία μου ότι δεν κάνει να παίρνω παυσίπονα ή αντιφλεγμονώδη για τους πόνους απο τα ράμματα (ΕΝΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ) και κατέληξα να έχω και σοβαρότατο πρόβλημα λόγω των πόνωνκαι τρομερές τύψεις εξαιτίας της ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ της!!! Μην σας τύχει...!!!

GlXHp3.png

YCLEp3.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...