Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα. Ο μικρός μου είναι 26 μηνών και φοβάται να περπατήσει. Ο παιδίατρος μας είναι παιδονευρολόγος και μου λέει ότι δεν έχει τίποτα και ότι είναι έκπληξη το ότι δεν περπατάει. Από τα μέσα Δεκέμβρη κάνουμε φυσιοθεραπείες και εκεί ακόμα μου λένε ότι είναι ψυχολογικό και ότι είναι σε άρνηση. Ειλικρινά είμαι σε αδιέξοδο. Θα πάμε και σε παιδοψυχολόγο αν χρειαστεί αλλά έχετε καμία ιδέα τί θα μπορούσα να κάνω; Περπατάει κανονικά αλλά όταν μου αφήνει το δάχτυλο ή την ζακέτα κάθεται αυτομάτως κατω λες και του πατάω το κουμπί. Στεναχωριέμαι και αγωνιώ.

Διαφημίσεις

Ομολογουμενως ειναι σε ηλικια που επρεπε να περπαταει, ωστοσο, εφοσον ο παιδιατρος/παιδονευρολογος και ο φυσκοθεραπευτης δεν διεγνωσαν κατι πιστευω πως ειναι καθαρα θεμα ανασφαλειας. Συμβουλεψου και τους γιατρους (ισως καποιον αναπτυξιολογο και ψυχολογο) και δοκιμασε τη μεθοδο της "προκλησης" (παρομοια μεθοδο δοκιμαζουν και στη λογοθεραπεια), δλδ προκαλεσε τον με καποιο τροπο ουτως ωστε σταδιακα να ξεκινησει το κανονικο αυτονομο περπατημα!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Ομολογουμενως ειναι σε ηλικια που επρεπε να περπαταει, ωστοσο, εφοσον ο παιδιατρος/παιδονευρολογος και ο φυσκοθεραπευτης δεν διεγνωσαν κατι πιστευω πως ειναι καθαρα θεμα ανασφαλειας. Συμβουλεψου και τους γιατρους (ισως καποιον αναπτυξιολογο και ψυχολογο) και δοκιμασε τη μεθοδο της "προκλησης" (παρομοια μεθοδο δοκιμαζουν και στη λογοθεραπεια), δλδ προκαλεσε τον με καποιο τροπο ουτως ωστε σταδιακα να ξεκινησει το κανονικο αυτονομο περπατημα!!!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Η αλήθεια είναι ότι οτιδήποτε κι αν σου λένε όταν βλέπεις το παιδί σου να δυσκολεύεται σε ζώνουν τα φίδια... Το έχω σκεφτεί να το κάνω και με φαγητό θα ήταν πολύ εύκολο γιατί είναι λίγο φαταούλας :-) Την Παρασκευή θα μιλήσω με την διευθύντρια του κέντρου που πάμε που ασχολείται με το ψυχολογικό κομμάτι μήπως μας καθοδηγήσει κάπως. Και πάλι ευχαριστώ πολύ!

Έχεις φύγει από το δωμάτιο να βάλεις κάποιον άλλον να τον κάνει να περπατήσει;

Η αδερφή μου περπάτησε με τη θεία μου στα 2, είχε πέσει πριν και φοβόταν!!

Εξαφανίσου για κανά δεκάλεπτο και βάλε κάποιον αλλο να παίξει μαζί του και μετά να παει λίγο μακριά και να του πει να παει να πάρει το κουλουράκι για πχ

Έχεις φύγει από το δωμάτιο να βάλεις κάποιον άλλον να τον κάνει να περπατήσει;

Η αδερφή μου περπάτησε με τη θεία μου στα 2, είχε πέσει πριν και φοβόταν!!

Εξαφανίσου για κανά δεκάλεπτο και βάλε κάποιον αλλο να παίξει μαζί του και μετά να παει λίγο μακριά και να του πει να παει να πάρει το κουλουράκι για πχ

Ούτε η φυσιοθεραπεύτρια δεν έχει καταφέρει να τον καταφέρει. Μόνο μου είπε ότι όταν βάζει το δαχτυλό της στην πλάτη ή όταν του ακουμπάει το πάνω μέρος της παλάμης εκείνος περπατάει κανονικά, εγώ δεν το έχω δει όμως. Ο πατέρας μου επίσης τον έχει κάνει να περπατήσει. Δεν ξέρω τί να κάνω. Είμαι πολύ στεναχωρημένη να τον βλέπω να πηγαίνει με τα γόνατα. Ναι δεν μπουσουλάει πια, πάει με τα γόνατα, αλλά όχι με τις πατούσες... :?: Έχει κάνει κυριολεκτικά δεύτερο γόνατο. Απορώ, δεν πονάει να σηκωθεί;;;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας. Γράφω για τις μελλοντικές μητέρες που μπορεί να τύχει να διαβάσουν αυτό το post. Ο μικρός κοντέβει τα 2μιση και ακόμα δεν έχει περπατήσει. Και ο παιδίατρος - παιδονευρολόγος και η φυσιοθεραπεύτρια η οποία παρεπιπτόντως είναι και διευθύντρια κινησιολογίας στην εταιρία σπαστικών μου είπαν ότι ο λόγος που ο μικρός δεν περπατά είναι ψυχολογικός. Φαίνεται οτι μία ανασφάλεια που έχει σε συνδιασμό ότι έχει τα πάντα χωρίς να χρειάζεται να προσπαθεί γι αυτά (κοινώς είναι όπως φαίνεται λίγο κακομαθημένος) και όταν ζορίζεται τα παρατάει αμέσως, τον έχουν κάνει να μην περπατάει ακόμα. Εκείνη του έδωσε 2 μπισκότα, ένα σε κάθε χέρι και τον έκανε να περπατήσει σαν από πάντα. Όταν όμως ήρθε η ώρα να φύγουμε και να πάμε σπίτι ξανά τα ίδια ο μικρός. Αυτά τα λεω στις μαμάδες για να μην φοβούνται. Φοβόμαστε καμιά φορά το χειρότερο αλλά η εξήγηση μπορεί να είναι πολυ πιο απλή.

• 3 weeks later...

Κι εμείς μάλλον βαδίζουμε στα δικά σας τ' αχνάρια... 21 μηνών και δεν περπατάει μόνη της. Πάντως, ο δικός μας φυσικοθεραπευτής είχε πει ότι το περπάτημα στα γόνατα είναι θετικό σημάδι και αποτελεί το αμέσως προηγούμενο βήμα από το περπάτημα στα πέλματα. Νομίζω ότι πρόκειται για θέμα ισορροπίας. Όταν τα παιδιά περπατάνε στα γόνατα, το κέντρο βάρους είναι πιο χαμηλό, άρα και πιο εύκολο να κρατηθεί η ισορροπία.

• 10 months later...

Καλησπέρα σας,

Γράφω για τις μαμάδες που μπορεί να αναζητήσουν στο μέλλον στο post απαντήσεις στις δικές τους αγωνίες. 23/2 έγραψα το τελευταίο post και στισ 5/3 ο μικρός περπάτησε. Καθόμουν στο μπαλκόνι και μίλαγα στο τηλέφωνο και ο μικρός μέσα με τον μπαμπά του παίζανε στον καναπέ. Ξαφνικά ο μικρός πάει να πάρει κάτι από ένα έπιπλο 2-3 βήματα παραπέρα, ξεχνιέται και αντί να πάει γονατιστός σαν σε τάμα, πάει όρθιος. Εγώ τον βλέπω μένω κάγκελο "τώρα θα πέσει και καλά γεράματα" σκέφτομαι αλλά ευτυχώς ο μπαμπάς του ως πιο ψύχραιμος και αισιόδοξος άνθρωπος αρχίζει να περπατάει, να κάνει πηδηματάκια και τέτοια και να λέει στον μικρό "είδες τί ωραία είναι;" και αρχίσανε να τρέχουνε γύρω από τον καναπέ. Μπήκα κι εγώ στον χορό και έκτοτε όλα καλά. Από τα γόνατα κατευθείαν στο τρέξιμο. :-)

@Apostolia C εμάς πήγαινε με τα γόνατα πάνω από χρόνο.

• Like 1

Ρε κορίτσι σε διάβασα και σχεδον δακρυσα! Μόνο σε φαντάζομαι τι στεναχώρια τράβηξες μέσα σου! Αλλά σκέφτομαι και την χαρά σου που έφτασε μέχρι το Θεό εκείνη την ημέρα...τις πρώτες μέρες που τον έβλεπες να περπατάει!!!! Να το χαιρεστε το αντρακια σας...να τον καμαρωνετε!! Φιλία από μια μαμά 2 αγοριών!!! 3 και 1,5 χρόνων!!χαμός!!! Φιλιααα

Διαφημίσεις