Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έγκυος στο δεύτερο παιδί μου...Συναισθήματα!

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Παρ'ότι παρακολουθώ τα θέματα και τις συζητήσεις σας, ειδικά σε όλη την πρώτη μου εγκυμοσύνη, γράφω πρώτη φορά.

Έχω ένα αγοράκι 10 μηνών και εχτές έμαθα πως είμαι έγκυος στο 2ο παιδάκι μου.

Είχα στο μυαλό μου να κάνω κι ένα 2ο παιδάκι, ειδικά όσο βλέπω το γιο μου να μεγαλώνει και να μην τον προλαβαίνω. Το ήθελα κι εγώ κι ο άντρας μου.

Αλλά όχι ακόμα.

Γι'αυτό το λόγο κιόλας δεν προσπαθούσαμε. Ήρθε απρογραμμάτιστα...

Ξέρω πως είναι ευλογία Θεού και ένα ευτυχές γεγονός αλλά η αλήθεια είναι πως με έπιασε απροετοίμαστη.

Από εχτές που το έμαθα δε μπορώ να χαρώ :|

Νιώθω πως ακόμα δε χόρτασα το πρώτο μου το παιδάκι και πως δεν είμαι έτοιμη για ένα ακόμα.

Επίσης, αγχώνομαι πολύ για τα οικονομικά μας.

Στην προηγούμενη εγκυμοσύνη, το 4τραμηνο που έμεινα εκτός δουλειάς, ζοριστήκαμε πάρα πολύ και μας πήρε γύρω στους 6 μήνες να ορθοποδήσουμε.

Πώς θα τα βγάλουμε πέρα?

Ξέρω πως άλλοι άνθρωποι προσπαθούν χρόνια και δε τα καταφέρνουν και γι'αυτό ευχαριστώ το Θεό που με ευλόγησε να γίνω μητέρα.

Αλλά δυσκολεύομαι να το συνειδητοποιήσω και να το αποδεχτώ.

Αν κάποια κοπέλα είχε μια ανάλογη εμπειρία θα χαιρόμουν να την ακούσω.

Σας ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας.

Παρ'ότι παρακολουθώ τα θέματα και τις συζητήσεις σας, ειδικά σε όλη την πρώτη μου εγκυμοσύνη, γράφω πρώτη φορά.

Είχα στο μυαλό μου να κάνω κι ένα 2ο παιδάκι, ειδικά όσο βλέπω το γιο μου να μεγαλώνει και να μην τον προλαβαίνω. Το ήθελα κι εγώ κι ο άντρας μου.

Αλλά όχι ακόμα.

Γι'αυτό το λόγο κιόλας δεν προσπαθούσαμε. Ήρθε απρογραμμάτιστα...

Ξέρω πως είναι ευλογία Θεού και ένα ευτυχές γεγονός αλλά η αλήθεια είναι πως με έπιασε απροετοίμαστη.

Από εχτές που το έμαθα δε μπορώ να χαρώ :|

Νιώθω πως ακόμα δε χόρτασα το πρώτο μου το παιδάκι και πως δεν είμαι έτοιμη για ένα ακόμα.

Επίσης, αγχώνομαι πολύ για τα οικονομικά μας.

Στην προηγούμενη εγκυμοσύνη, το 4τραμηνο που έμεινα εκτός δουλειάς, ζοριστήκαμε πάρα πολύ και μας πήρε γύρω στους 6 μήνες να ορθοποδήσουμε.

Πώς θα τα βγάλουμε πέρα?

Ξέρω πως άλλοι άνθρωποι προσπαθούν χρόνια και δε τα καταφέρνουν και γι'αυτό ευχαριστώ το Θεό που με ευλόγησε να γίνω μητέρα.

Αλλά δυσκολεύομαι να το συνειδητοποιήσω και να το αποδεχτώ.

Αν κάποια κοπέλα είχε μια ανάλογη εμπειρία θα χαιρόμουν να την ακούσω.

Σας ευχαριστώ!

Καλησπέρα ΜαριαΜαξ. Έχω και γω ενα αγοράκι 18 μηνών και είμαι έγκυος 13 εβδομάδων στο δεύτερο. Εμείς το θέλαμε παρα πολύ και μόλις μου ήρθε περίοδος γιατί θηλαζαμε πολύ έμεινα εγκυος. Έχω σταματήσει απο την δουλεια είμαι στο σπίτι με το γιο μου και περιμένω με ενθουσιασμό το δεύτερο παιδάκι μου. Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά είναι λογικό να εχεις αγωνίες κοιτά όμως όσο μπορείς να το χαρείς!!!!!! Δεν υπάρχει κάποια ασφάλιση ώστε να παίρνεις κάποια χρήματα ώστε να μην πιέστεις οικονομικά τόσο πολύ; Σε κάθε περιπτωση με το καλό να φέρεις στον κοσμο το μωρακι σου!!!

Pandoritsa ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου. Σου εύχομαι και σένα να σου πάνε όλα καλά.

Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να σταματήσω από τη δουλειά, θα δουλεύω, αν όλα πάνε καλά, μέχρι και το τέλος του 7ου.

Έχω ΙΚΑ και παίρνω τα κλασσικά επιδόματα πριν και μετά τον τοκετό. Τα λεφτά είναι καλά αλλά ο γιατρός μου είναι σε ιδιωτικό οπότε πήγαν όλα στο νοσοκομείο και στην αμοιβή του. Αυτή τη φορά ήδη σκέφτομαι τη λύση του δημόσιου, όμως θα πέθαινα απο στεναχώρια αν αναγκαζόμουν να αλλάξω γιατρό.

Αλήθεια, τα επιδόματα μητρότητας τα δίνουν ακόμα ή καταργήθηκαν?

Μαρια καλησπέρα και με το καλο !

Εχω ενα κοριτσακι 18 μηνων και τωρα ειμαι εγγυος 5 μηνων. Παρολο που το θελαμε και το επιδιώξαμε, θα σου πω πως κι εγω νιωθω πως δεν χορτασα το πρωτο μου παιδακι. Δεν νομιζω πως λιγοι μηνες κανουν καμια διαφορα. Εκτος αν το αφησεις για πολυ καιρο μετα. Η αγαπη για το παιδι δεν εχει κορεσμο. Ετσι νιωθω εγω, αν σε βοηθαει αυτη η σκεψη κι εσενα :-)

Για τα οικονομικα τωρα, αν σκοπευεις να ληψεις μονο 4 μηνες απο την δουλεια σου, οι αποδοχες ειναι κανονικες. Απλα παιρνεις ενα μερος απο τον εργοδοτη, ενα μερος απο το ΙΚΑ και το υπολοιπο απο τον ΟΑΕΔ.

Kαλησπέρα Μαρίαμαξ,

Σα να το έγραψα εγώ, 10 μηνών ήταν κι εμένα ο μικρός όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος στο 2ο. Εμείς βέβαια το θέλαμε και το προσπαθούσαμε, είχα και 2 αποτυχημένες χοριακές πιο πρίν, με την τρίτη δηλαδή έμεινα έγκυος. Πάντα ήθελα τα παιδιά μου ήθελα να έχουν μικρή διαφορά, μου είναι πολύ γνώριμο (έναν αδερφό έχω, διαφορά ένα χρόνο ακριβώς).

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους χαίρομαι γιʼαυτή την επιλογή μας, και κάθε μέρα που μεγαλώνουν χαίρομαι όλο κ περισσότερο. Ο βασικός λόγος είναι γιατί έχει παρέα ο μικρός. Εμένα δεν έχει ξαδερφάκια από κανένα σόι, ούτε η νονά του έχει παιδί, ούτε οι πιο κοντινοί μας φίλοι κλπ. Τρελαίνεται με τη μικρή, την προσέχει, τη ζητάει κ.λπ (ήταν 17 μισό όταν γεννήθηκε, δε ζήλεψε καθόλου, καθόλου όμως, βάλε και αυτό στα συν, γιατί όσο μεγαλύτερα είναι τόσο περισσότερο ζηλεύουν). Επίσης σημαντικό είναι ότι πέρασα την εγκυμοσύνη σχετικά εύκολα, με την έννοια ότι δε είχα να τον κυνηγάω όπως τώρα που δεν μαζευεται, συν ότι ζύγιζε λιγότερο, αλλιώς να σηκώνεις 9 κιλά κι αλλιώς 13 που είναι τώρα, για να πούμε και το πρακτικό του θέματος! Είναι κάτι φάσεις που λέω δεν έπαιζε να είμαι έγκυος τώρα, δε θα την πάλευα με τίποτα. Αυτό για εμένα που είμαι μόνη μου (είμαι μόνη με τα παιδιά 9 με 9) οπότε αν έχεις και βοήθεια ακόμα καλύτερα. Τέλος θα ξεπαιδιάσεις γρήγορα και δε θα ξαναέχεις ταίσματα, ξενύχτια, αλλάγματα πάνας κλπ. Δηλαδή νεογεννητάκι οκ η διαφορά θα φάινεται, αλλά αργότερα θα καλυφθεί (εδώ κοντεύουν να παίξουν μαζί τα δικά μου, που όπως είπα έχουν διαφορά ακριβώς όσο θα εχουν τα δικά σου). Αυτό το τελευταίο δεν ισχύει για μας καθώς τόσο ο άντρας μου όσο κι εγώ σκεφτόμαστε για τρίτο (που ακόμα κι αυτό δελεάζομαι να το κάνω τώρα σύντομα πάρα να πάνε πχ 4 κ 5 μισι κ να μπώ ξανά σε λούκι).

Καλή εγκυμοσύνη σου ευχομαι και όλα καλά να σου πάνε!

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ όλες για το χρόνο σας και τα καθησυχαστικά σας λόγια.

Είναι η 3η μέρα σήμερα που το γνωρίζω και είμαι ήδη καλύτερα!

Είναι ένα ευτυχές γεγονός και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζω. Απλά μου ήρθε κεραμίδα στο κεφάλι.

Το άγχος μου είναι η δουλειά, να το ξεφουρνίσω και να έχω πάλι την αγωνία αν θα με κρατήσουν ή όχι, γιατί είμαι με σύμβαση. Βέβαια είμαι 2 χρόνια και είμαστε αμφότεροι ευχαριστημένοι, δε μπορώ να πω πως κινδυνεύω ιδιαίτερα αλλά είναι ψυχοφθόρο το να είσαι ξεκρέμαστος... Έστω και σαν σκέψη!

Για τα οικονομικά κάναμε ένα πλάνο με τον άντρα μου και αν το ακολουθήσουμε θα έχουμε μαζέψει κάποια αρκετά χρήματα μέχρι την ώρα του τοκετού, οπότε και θα είμαστε αρκετά άνετοι.

Τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι αν θα αγαπάω το μικρό μωράκι μου τόσο όσο το μεγάλο. Φυσικά και ξέρω πως θα το αγαπάω αλλά μου περνάει από το μυαλό.

Φαντάζομαι όλες λίγο πολύ το έχετε σκεφτεί, σωστα? :oops:

Τώρα, όσον αφορά στο ότι τα παιδιά θα είναι κοντά σε ηλικία, αυτό μάλιστα! Είναι τέλειο!

Έχω κι εγώ έναν αδερφό που έχουμε 26 μήνες διαφορά και μεγαλώσαμε φανταστικά μαζί και πάρα πολύ αγαπημένοι έως τώρα.

Ποτέ δε θα άφηνα το παιδάκι μου χωρίς αδερφάκι, τουλάχιστον όχι από επιλογή.

Οπότε θα χαλαρώσω να το απολαύσω και θα είμαι αισιόδοξη πως όλα θα πάνε καλά!!!

Εύχομαι σε όλες τις εγκυμονούσες μια καλή και τελειόμηνη κύηση!

Φιλιά!

Τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι αν θα αγαπάω το μικρό μωράκι μου τόσο όσο το μεγάλο. Φυσικά και ξέρω πως θα το αγαπάω αλλά μου περνάει από το μυαλό.

Φαντάζομαι όλες λίγο πολύ το έχετε σκεφτεί, σωστα? :oops:

Eνταξει κατι τετοια ειναι λογικο ως ενα σημειο να τα σκεφτομαστε κι εγω αναρωτιομουν πριν μεινω εγγυος. Τωρα όμως περιμενω με περισσοτερη λαχταρα το δευτερο παιδακι μου απο οτι το πρωτο γιατι νιωθω πως ετσι θα ολοκληρωθει η οικογενεια μας.

Σου ευχομαι ολα να πανε καλα.