Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ?

Recommended Posts

Χρονια Πολλά σε Όλους και Καλη Χρονια με Υγεία.

'Εχοντας διαβάσει αρκετά θεματάκια τελικά μάλλον μπερδεύτικα παραπάνω, τελος πάντων έχω συγκεντρώσει καποιες απορίες καθως αρχιζω να σκεφτομαι καποιες επιλογες για την επομενη σεζον όπου το παιδι μου θα ειναι 27 μηνων περιπου.

Το να τον κρατησουμε για λίγο ακόμη σπίτι είναι θεωρητικά δυνατό αλλά υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες μας μαλλον δεν ειναι το καλύτερο. Ωστόσο δεν θα παρκάριζα το παιδί "με κάθε κόστος" σε καποιο μερος οπου απλά υπάρχει φύλαξη...

Βudget για ιδιωτικο δεν υπάρχει οπότε μιλάμε για δημόσιο.

Ερωτήσεις...

ΓΕΝΙΚΕΣ

1. Μπορώ να επιλέξω δημοτικό σταθμό ή σε επιλέγουν εκείνοι (τυχαία? με κριτήριο γεωγραφικό ανάλογα με την διευθυνση οικιας κ σταθμού?) ?

2. Αν η απαντηση στο παραπάνω είναι ότι μπορώ να επιλέξω, θα ήταν αποδεκτή από τους παιδαγωγούς - διευθυντες επισκεψη μου στο χωρο και συζητηση, πριν γινει η επιλογή?

3. Υπάρχουν συγκεκριμένες στανταρ προυποθέσεις σε όλους τους δημοτικούς σταθμους, - όπως πχ. αριθμός παιδιών, προσωπικό (παιδαγωγοι, βοηθοί κλπ), πρόγραμμα διατροφής, ημερησιο προγραμμα απασχόλησης κλπ.- για τα οποία ενημερώνονται οι γονείς εξαρχής?

4. Στην δικη μου περιπτωση όπου μιλάμε για 27-28 μηνών κατά την έναρξη της σεζόν και ας υποθεσουμε ότι δεν έχει βγάλει την πάνα πάμε σε βρεφικό ή παιδικό?

5. Η νοοτροπία στους δημοσιους - δημοτικούς παιδικούς είναι αυτή του αθάνατου παλιού ελληνικού δημοσίου (λεω παλιου γιατι πολλα νεα παιδια ειναι αλλιως πια), ξερόλες -τσιφλίκι μας - αμα δε σ αρεσει να πας στον ιδιωτικό Η΄ υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις. Ειναι συζητησιμοι σε αρκετα θεματα που μπορει να προκυψουν (χτυπηματα, διατροφή, συμπεριφορες, διαδικασία-χρόνος αρχικής προσαρμογής κλπ)?

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

6. Με βάση τα κριτήρια που αναφερονται και παραπάνω, γνωρίζετε ή έχετε κάποιον γνωστό σας που σας έχει πει καλά (ή όχι) λόγια για κάποιον συγκεκριμένο δημοτικό σταθμό στο Περιστέρι? Από πλευράς τυπικών προυποθεσεων (καθαριότητα, φαγητο, ασφάλεια χώρου) άλλα και στο θεμα της απασχόλησης - εκπαίδευσης των παιδιών, ενημέρωση συνεργασία γονέων με συζητήσιμους παιδαγωγους κλπ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Διαφημίσεις

Δεν έχω πληροφορίες για κάποιον συγκεκριμένο σταθμό. Απαντώ με Bold στα Γενικά:

Χρονια Πολλά σε Όλους και Καλη Χρονια με Υγεία.

'Εχοντας διαβάσει αρκετά θεματάκια τελικά μάλλον μπερδεύτικα παραπάνω, τελος πάντων έχω συγκεντρώσει καποιες απορίες καθως αρχιζω να σκεφτομαι καποιες επιλογες για την επομενη σεζον όπου το παιδι μου θα ειναι 27 μηνων περιπου.

Το να τον κρατησουμε για λίγο ακόμη σπίτι είναι θεωρητικά δυνατό αλλά υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες μας μαλλον δεν ειναι το καλύτερο. Ωστόσο δεν θα παρκάριζα το παιδί "με κάθε κόστος" σε καποιο μερος οπου απλά υπάρχει φύλαξη...

Βudget για ιδιωτικο δεν υπάρχει οπότε μιλάμε για δημόσιο.

Ερωτήσεις...

ΓΕΝΙΚΕΣ

1. Μπορώ να επιλέξω δημοτικό σταθμό ή σε επιλέγουν εκείνοι (τυχαία? με κριτήριο γεωγραφικό ανάλογα με την διευθυνση οικιας κ σταθμού?) ?

Στο Περιστέρι ξέρω ότι δηλώνεις 1-2 προτιμήσεις. Σε περίπτωση που όμως δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις μπορούν να σε στείλουν όπου περισσεύει χώρος ακόμα και μακρυά από την δ/νση κατοικίας.

2. Αν η απαντηση στο παραπάνω είναι ότι μπορώ να επιλέξω, θα ήταν αποδεκτή από τους παιδαγωγούς - διευθυντες επισκεψη μου στο χωρο και συζητηση, πριν γινει η επιλογή?

Δεν γνωρίζω, αλλά θα μπορούσες να το ζητήσεις.

3. Υπάρχουν συγκεκριμένες στανταρ προυποθέσεις σε όλους τους δημοτικούς σταθμους, - όπως πχ. αριθμός παιδιών, προσωπικό (παιδαγωγοι, βοηθοί κλπ), πρόγραμμα διατροφής, ημερησιο προγραμμα απασχόλησης κλπ.- για τα οποία ενημερώνονται οι γονείς εξαρχής?

Το προσωπικό να ξέρεις ότι συνήθως έρχεται με καθυστέρηση. Γύρω στον Οκτώβριο ολοκληρώνονται οι προσλήψεις... Πρόγραμμα διατροφής επίσης υπάρχει.

4. Στην δικη μου περιπτωση όπου μιλάμε για 27-28 μηνών κατά την έναρξη της σεζόν και ας υποθεσουμε ότι δεν έχει βγάλει την πάνα πάμε σε βρεφικό ή παιδικό?

Θα κάνεις αίτηση σε βρεφονηπιακό. Δεν μπορούν να σου αρνηθούν την εγγραφή εάν δεν έχει βγάλει την πάνα.

5. Η νοοτροπία στους δημοσιους - δημοτικούς παιδικούς είναι αυτή του αθάνατου παλιού ελληνικού δημοσίου (λεω παλιου γιατι πολλα νεα παιδια ειναι αλλιως πια), ξερόλες -τσιφλίκι μας - αμα δε σ αρεσει να πας στον ιδιωτικό Η΄ υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις. Ειναι συζητησιμοι σε αρκετα θεματα που μπορει να προκυψουν (χτυπηματα, διατροφή, συμπεριφορες, διαδικασία-χρόνος αρχικής προσαρμογής κλπ)?

Εξαρτάται σε τι ανθρώπους θα πέσεις.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

1)Στην περιπτωση που μας παρουνε στο δημοτικό σταθμό την επομενη χρονια η συμμετοχη σου, η θεση σου ας πουμε είναι σίγουρη ή ξαναμπαίνεις στη διαδικασία επιλογής με κίνδυνο να μη γινει δεκτό το παιδί και να χάσει τη συνέχειά του?

2)Επίσης, στη διαδικασία μοριοδότησης στο δημο αναφέρει στο τέλος όλων των κριτηρίων "Κοινωνικο Περιστατικό"? Τι ακριβώς εννοεί σε αυτή την κατηγορία, γιατί είναι κάπως γενικό?

3)Το παιδί για να πάει σε παιδικό και όχι βρεφικό θα πρέπει να έχει κλείσει τα 2,5 την ημέρα της αίτησης? Και να έχει υποχρεωτικά βγάλει την πάνα?

4) Τι κερδιζεις και τι χανεις αν σε παρουν σε δημοτικο σταθμό μέσω ΕΣΠΑ?

Βοηθάτε καλοί μου άνθρωποιιιιιιιιιιι:mrgreen:

Συνήθως ξαναμπαίνεις δεν είναι και απολύτως σίγουρο αλλά νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι μεγάλες. Επίσης πρέπει να έχει βγάλει την πάνα για να πάει στον παιδικό . Τώρα για το 2,5 την ημέρα της αίτησης δεν ξέρω. Μέσω ΕΣΠΑ που είμαι εγώ δεν πληρώνω τίποτα. Αν πας χωρίς ΕΣΠΑ υπάρχει περίπτωση να πληρώνεις μια συμμετοχή μόνο σε περίπτωση που το εισόδημα σου είναι υψηλό. Δεν θυμάμαι ποσό. Αυτά γνωρίζω ελπίζω κάπως να βοήθησα!

Διαφημίσεις

Σ ευχαριστω Ζοεκ,

μου έγραψες

"Συνήθως ξαναμπαίνεις δεν είναι και απολύτως σίγουρο αλλά νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι μεγάλες."

Δηλαδή άμα πας μεσω ΕΣΠΑ, την επόμενη χρονιά πως γίνεται να ξαναμπαίνεις σχεδόν σίγουρα? Η ΕΕΤΑ δεν κάνει την επιλογή μέσω διαδικασίας μορίων-προτεραιότητας? Η' έχει λόγο απευθείας ο σταθμός?

Επίσης, στην ηλικία των 2 και κάτι πας σε βρεφικό σωστά?

Τέλος, ποιον τρόπο θα συνέστηνες για να πάρω κριτικές/ γνωρίσω τους παιδαγωγούς και γενικότερα τι παίζει στους "υποψήφιους" δημοτικούς σταθμους ? θα ήταν αποδεκτή από τους παιδαγωγούς - διευθυντες επισκεψη μου στο χωρο και συζητηση, πριν γινει η επιλογή?

Μέσω ΕΣΠΑ δεν έχει κανένα λόγο ο σταθμός δεν είπα κάτι τέτοιο. Εκτός ΕΣΠΑ εφόσον οι γονείς δουλεύουν και το παιδί έχει μπει την πρώτη χρόνια παιδικό είναι πολύ πιθανό να το πάρουν και τη δεύτερη αυτό χωρίς ΕΣΠΑ.

Σε άλλους δήμους μοριοδοτείται και η ανεργία. Στον δικό μου δήμο δεν μπορεί ένας άνεργος να μπει παρά μόνο μέσω ΕΣΠΑ.

Σε ηλικία 2 και κάτι νομίζω πας σε βρεφικό ναι. Δεν τα ξέρω και εγώ πολύ καλά γιατί πρώτη φορά πηγαμε σε παιδικό φέτος. Πάντως στην αίτηση του ΕΣΠΑ ήταν ξεκάθαρο αυτό. Από 2.5 και πάνω παιδικός.

Μπορείς να επισκεφτείς τους παιδικούς αλλά νομίζω τις καλύτερες πληροφορίες θα τις πάρεις από γονείς που στέλνουν εκεί τα παιδιά τους.