Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΣΕ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ

Recommended Posts

Γειά σας, θα ήθελα την βοήθειά σας. Η κόρη μου είναι 6 ετών, κανονική σε ύψος και βάρος.Κάναμε εξετάσεις αίματος και έχει οριακή τιμή σε χοληστερόλη,δλδ, με όριο τα 200 έχει 187, ενώ θα έπρεπε να έχει κάτω από 170. Είναι επαναληπτικές εξετάσεις καθώς το καλοκαίρι που είχαμε ξανακάνει , πάλι ηταν οριακή η τιμή. Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να σημαίνει αυτό? Η παιδίατρος την πρώτη φορά μου είχε πει να κάνουμε τις επαναληπτικές και να το δούμε, τώρα της έστειλα τις εξετάσεις και περιμένω απάντηση.Έχω αγχωθεί και δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει αφού η διατροφή της είναι μεσογειακή...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, χρόνια πολλά!

Η τιμή δεν είναι τέλεια, αλλά είναι αποδεκτή. Επίσης, δε μας λες πόσο είναι οι HDL-LDL.

Τρώει γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά; Είναι δραστήριο παιδί, δηλαδή να παίζει ζωηρά τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα;

Όπως και να έχει, τέτοια τιμή θέλει απλώς παρακολούθηση, με εξετάσεις (και ααυτές ούτε καν κάθε χρόνο).

Επ'ευκαιρία, να ρωτήσω αν έκανε γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (αντί για απλό σάκχαρο νηστείας)5. Έχουμε την τάση να υπερτιμουμε τη χοληστερίνη, αλλά να παραβλέπουμε την ανερχόμενη επιδημία της εποχής μας, τον προοκλινικο διαβήτη.

Μηπως να γινει και λιγο πιο "δυτικη" η διατροφη της?:mrgreen:

Χωρις πλακα τωρα, γιατι σε απασχολει τοσο πολυ αφου το οριο ειναι το 200?

Ουτε και οι πολυ χαμηλες τιμες χοληστερινης ειναι καλες...γιατι χρειαζεται η χοληστερινη για τη φαια ουσια του εγκεφαλου...

Στο κατω κατω εχει 13 μοναδες μεχρι να φθασει την ανωτατη αποδεκτη τιμη...

Να ξέρεις επειδή εχω χρονια κι εγω το ιδιο προβλημα κι εγω και το εχω ψάξει πολυ,το χειρότερο πραγμα για την χοληστερίνη ειναι η Ζαχαρι!! Περιόρισε την οσο μπορεις μεχρι τι επαναληπτικές εξετάσεις και βλέπεις.

Δεν είμαι γιατρός, αλλά έχω ακούσει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν 'ροπή' για υψηλή χοληστερίνη. Ισως να είναι & κληρονομικό...Πιστεύω ότι μόνο με την κατάλληλη διατροφή θα 'πέσει'. Καλή χρονιά με αισιοδοξία!!!:) :) :)

Διαφημίσεις

Εμενα ο γιος μου 3 ετών εχει οικογενή χολυστεραιμια.Οταν ήταν 2 ετών και καναμε εξετάσεις πρωτη φορά βρέθηκε η χοληστερίνη 278,ξανακαναμε μετα απο 6 μήνες κατα τους οποίους έπινε γάλα light τη βρήκαμε 250 και πριν απο 2 μήνες 255.Το προηγούμενο μηνα πήγαμε στο Παιδων Αγιας Σοφίας στο τμήμα χοληστερίνης όπου μας πήραν λεπτομερέστατο οικογενειακό ιστορικό και κατέληξαν οτι ο μικρος εχει γονιδιακή χοληστερίνη απ το μπαμπά του.Ο άντρας μου ειναι 40 χρονων κι εχει 250.Μας έδωσαν διατροφή,εξετάσεις που πρεπει να γίνονται κάθε 4 μήνες και θα μας δουν με όλες τις εξετασεις σ ενα χρόνο.Δε θα πέσει η τιμη αλλα η σωστή διατροφή δε θ αφήσει να γίνουν αθηροσκληρωσεις.Απο 6 χρονων θα πρεπει να παίρνει χαπι....:(

Νομίζω αν ξεκινησεις να της δίνεις γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά θα πέσει η τιμή σας.Εδω έπεσε λίγο η δική μας που ειναι κληρονομικό το πρόβλημα...πάντως είσαστε εντός Ορίων;)..οπότε μην ανησυχείς τόσο.

Καλησπέρα' date=' χρόνια πολλά!

Η τιμή δεν είναι τέλεια, αλλά είναι αποδεκτή. Επίσης, δε μας λες πόσο είναι οι HDL-LDL.

Τρώει γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά; Είναι δραστήριο παιδί, δηλαδή να παίζει ζωηρά τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα;

Όπως και να έχει, τέτοια τιμή θέλει απλώς παρακολούθηση, με εξετάσεις (και ααυτές ούτε καν κάθε χρόνο).

Επ'ευκαιρία, να ρωτήσω αν έκανε γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (αντί για απλό σάκχαρο νηστείας)5. Έχουμε την τάση να υπερτιμουμε τη χοληστερίνη, αλλά να παραβλέπουμε την ανερχόμενη επιδημία της εποχής μας, τον προοκλινικο διαβήτη.[/quote']

Χρόνια Πολλά , Καλή Χρονιά..

Σου γράφω τα αποτελέσματα

ολικη 187

hdl 58

ldl 116

Για να απαντήσω και στα άλλα κοριτσια, η διατροφή της είναι μεσογειακή, τρώει λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ψαρι όχι το σιχαινεται, και κρέας σε λογικά πλαίσια.. Και ζωηρή είναι, γαλακτοκομικά δεν τρώει πολλά, δλδ, κάθε ρπωί ένα ποτήρι γάλα, το βράδυ όχι.Τυριά λιγα πράγματα. Σήμερα μου είπε και η παιδίατρος ότι είναι οκ όλα. Γλυκά δεν τρώει πολλά, εκτός από περιόδους εορτών που θα φάει κάτι παραπάνω..Απλά, ψάχνοντας στο διαδίκτυο για τις τιμές, έγραφαν όλοι ότι φυσιολογικά είναι κάτω από 170 και ανησύχησα..Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις..Ηρέμησα..

Miriki, μήπως ο Ντελλος είναι αυτός ο καρδιολόγος που κατέκρινε την εύκολη χορήγηση των στατινών στις μικρές ηλικίες; Είχε πάρει το μάτι μου ένα τέτοιο άρθρο.

Εντιτ: ναι, βρήκα το πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

http://www.ntellos.gr/index.php/arthra/xolisteroli-statines/-----lr---

Διαφημίσεις

Μητσούκο, μίλα με τον Ντέλλο στο Τζάνειο. Επειγόντως ειδικά αν είναι το παιδί να πάρει χάπι.... Όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Μου είπανε οτι μετά τα έξι θα πάρει χαπι..Με τον Ντελλο πως κλείνω ραντεβού?

Miriki, μήπως ο Ντελλος είναι αυτός ο καρδιολόγος που κατέκρινε την εύκολη χορήγηση των στατινών στις μικρές ηλικίες; Είχε πάρει το μάτι μου ένα τέτοιο άρθρο.

Εντιτ: ναι, βρήκα το πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

http://www.ntellos.gr/index.php/arthra/xolisteroli-statines/-----lr---

Όντως πολύ ενδιαφέρον άρθρο.Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ,έχω πελαγώσει λίγο άλλα μου λέει ο ένας,άλλα κάποιος άλλος,συν οτι η γιατρός στο Παίδων δεν ήταν καθόλου επεξηγηματική...Εχω και τις γιαγιάδες του μικρού που δεν εννοούν να καταλάβουν πως πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή του

Ο Ντέλλος είναι διευθυντής καρδιολογικής στο Τζάννειο και έχει έρθει σε ρήξη με το κατεστημένο της χοληστερινοφοβίας.

Να λάβεις υπόψιν σου ότι αυτό που νομίζει ο περισσότερος κόσμος για τη διατροφή και τη χοληστερίνη είναι εντελώς λάθος. Δεν ανεβαίνουν οι τιμές από τα ζωικά λιπαρά, αλλά από τα επεξεργασμένα άμυλα και λοιπούς υδατάνθρακες και απο τα ταγκισμένα λιπαρά όπως η μαργαρίνη, το τηγανισμένο ηλιέλαιο κλπ. Η υψηλή LDL είναι δείγμα φλεγμονής (ενδεχομένως και αλλεργίας ανάλογα με τι άλλο συνδυάζεται) και πολύ χαμηλή HDL σε μεγαλύτερη ηλικία(σχετίζεται με αυτοάνοσα νοσήματα). Ιδανική τιμή (συνολικής χοληστερίνης) είναι γύρω στο 200 για τους ενήλικες, δεν ξέρω αν υπάρχει ιδανική τιμή για τα παιδιά.

Φλόμωσε το παιδί σε ψάρια (ιδίως σαρδέλες και σολωμό) και περιόρισε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη για κάποιο διάστημα. Για το θεό ΜΗΝ δίνεις στο παιδί γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Μεταξύ άλλων δεινών (π.χ. επεξεργασίας κλπ) του στερείς τις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D. Και μην του στερείς το αβγό. Επιπλέον αυξημένη LDL ίσως να συνδυάζεται με χαμηλή βιταμίνη D για τσέκαρέ το.

Βασικά βρες τρόπο να σας δει ο γιατρός.

Σκρατέ πάλι μπήκα στα χωράφια σου.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ο Ντέλλος είναι διευθυντής καρδιολογικής στο Τζάννειο και έχει έρθει σε ρήξη με το κατεστημένο της χοληστερινοφοβίας.

Να λάβεις υπόψιν σου ότι αυτό που νομίζει ο περισσότερος κόσμος για τη διατροφή και τη χοληστερίνη είναι εντελώς λάθος. Δεν ανεβαίνουν οι τιμές από τα ζωικά λιπαρά, αλλά από τα επεξεργασμένα άμυλα και λοιπούς υδατάνθρακες και απο τα ταγκισμένα λιπαρά όπως η μαργαρίνη, το τηγανισμένο ηλιέλαιο κλπ. Η υψηλή LDL είναι δείγμα φλεγμονής (ενδεχομένως και αλλεργίας ανάλογα με τι άλλο συνδυάζεται) και πολύ χαμηλή HDL σε μεγαλύτερη ηλικία(σχετίζεται με αυτοάνοσα νοσήματα). Ιδανική τιμή (συνολικής χοληστερίνης) είναι γύρω στο 200 για τους ενήλικες, δεν ξέρω αν υπάρχει ιδανική τιμή για τα παιδιά.

Φλόμωσε το παιδί σε ψάρια (ιδίως σαρδέλες και σολωμό) και περιόρισε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη για κάποιο διάστημα. Για το θεό ΜΗΝ δίνεις στο παιδί γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Μεταξύ άλλων δεινών (π.χ. επεξεργασίας κλπ) του στερείς τις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D. Και μην του στερείς το αβγό. Επιπλέον αυξημένη LDL ίσως να συνδυάζεται με χαμηλή βιταμίνη D για τσέκαρέ το.

Καλησπέρα!Εψαξα και διάβασα για τον Ντέλο.Θα προσπαθήσω να κλείσω ραντεβού.Ολα αυτα για τα επεξεργασμένα άμυλα τα ξέρω και τ αποφεύγαμε έτσι κι άλλιως...σαρδέλες τρώμε τουλάχιστον 3 φορές τη βδομαδα καθ οτι εγώ τρώω μόνο ψάρια,οσπρια λαχανικά...Τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά τα είχε προτεινει η παιδίατρος μετά τις πρώτες εξετάσεις και είδαμε μείωση των τιμών....Αλλά μάλλον είναι καλύτερα να είναι πλήρη σε λιπαρά και να μειώσω την ποσότητα..Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

Διαφημίσεις

Ελπίζω να σας πάνε όλα καλά. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα κάνεις τίποτε από αυτα που σου είπα χωρίς να τα διπλοτριπλοτσεκάρεις. Εγώ μπορεί να είμαι κλεισμένη σε ένα υπόγειο με 45 γάτες να μασάω φύλλα βερυκοκιάς και να λέω τα δικά μου....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Φλόμωσε το παιδί σε ψάρια (ιδίως σαρδέλες και σολωμό) και περιόρισε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη για κάποιο διάστημα. Για το θεό ΜΗΝ δίνεις στο παιδί γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Μεταξύ άλλων δεινών (π.χ. επεξεργασίας κλπυ) του στερείς τις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D. Και μην του στερείς το αβγό. Επιπλέον αυξημένη LDL ίσως να συνδυάζεται με χαμηλή βιταμίνη D για τσέκαρέ το.

Καλέ έκανες!

Κοίτα, κι εγώ συστήνω γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά.

Δεν έχουν υποστεί καμιά φοβερή επεξεργασία (δε λέμε γενικά για light προϊόντα, Π.χ. μαγιονέζα, αναψυκτικά κτλ), ενώ εξακολουθούν να ευνοούν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (δεν είναι με 0% λιπαρά, αλλά με λιγότερα, σε σχέση με τα πλήρη).

Τα λιπαρά ψάρια θα ήταν πολύ ωφέλιμα, αν οι θάλασσες δεν ήταν γεμάτες βαρέα μέταλλα. Οπότε, ίσως ο σολωμός δεν προσφέρεται για συχνή κατανάλωση. Η σαρδέλα έχω διαβάσει ότι είναι ασφαλής.

Απαγόρευση αυγών κανένας σοβαρός γιατρός δεν προτείνει. Ακόμα και παιδιά με αληθινό πρόβλημα επιτρέπεται να φάνε.

Ελπίζω να σας πάνε όλα καλά. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα κάνεις τίποτε από αυτα που σου είπα χωρίς να τα διπλοτριπλοτσεκάρεις. Εγώ μπορεί να είμαι κλεισμένη σε ένα υπόγειο με 45 γάτες να μασάω φύλλα βερυκοκιάς και να λέω τα δικά μου....
Ευχαριστώ:P:p

Απαγόρευση αυγών κανένας σοβαρός γιατρός δεν προτείνει. Ακόμα και παιδιά με αληθινό πρόβλημα επιτρέπεται να φάνε.

Μη το λες μη το λες, το τι ακούμε στα σχολεία δεν πάει ο νους σου.

Συμφωνώ ότι η προέλευση και η ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε είναι τεράστιας σημασίας. Π.χ. όντως ο σολωμός του ιχθυοτροφείου, δεν είναι ό,τι καλύτερο ή το μοσχάρι εντατικής εκτροφής ή το αντίστοιχο γάλα. Από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο μπορεί κανείς το κάνει...

FLcUp3.png0BQfp3.png

• 8 months later...

κάναμε σήμερα εξετάσεις σχεδόν 4ετών και μας βρήκαν χοληστερίνη 230 και αγχώθηκα. Έχω κι εγώ από μικρή 210-230 αλλά με πολύ χάλια διατροφή ως παιδί, πολλά γλυκά, πάρα πολλά μακαρόνια κτλ. Η μικρή μου είναι 16,5κιλά και 104 ύψος τρώει ψάρια, όσπρια, λαχανικά, φρούτα και ελάχιστο κρέας (αυτό προσπαθώ να αυξήσω γιατί έχουμε και φεριτίνη 4), κουλουράκια και κέικ της μαμάς όσο πιο υγιεινά μπορώ, αυγά και γάλα 1κούπα την ημέρα. Δεν ξέρω τι να κάνω, αύριο θα πάω στο γιατρό να δούμε τι θα μας πει.

Εμάς μας παρακολουθούνε στο Παίδων Αγία Σοφία.Κάνουμε κάθε τρείς μήνες εξετάσεις αίματος και τις πάμε μία φορά το χρόνο.Ακολουθούμε όσο μπορούμε την διατροφή που μας συνέστησαν....

Πήγα εχθές στο γιατρό και είπε να προσέχουμε αυτά που εμείς δεν τρώμε τηγανιτά, λίπη, πολλά γλυκά κτλ αλλά γενικά δεν ανησύχησε, είπα ότι μάλλον είναι κληρονομικό, θα επαναλάβουμε την εξέταση σε ένα χρόνο και στα έξι θα κάνουμε αναλυτικό έλεγχο. Βέβαια έχουμε και πολύ χαμηλή φεριτίνη και ξεκινήσαμε και προνήπιο και η διατροφή που ακολουθούν δε βοηθάει ούτε τη χοληστερίνη ούτε την φεριτίνη και δεν ξέρω τι να κάνω. Από τη μία θέλω να μάθει να τρώει ότι τα άλλα παιδιά από την άλλη πρέπει να τρώει άλλα.

• 1 year later...

Γεια σε όλους!

Ελπίζω αν και παλιά συζήτηση να βρεθεί κάποιος να μου πει τη γνώμη του!

Η κόρη μου 2 ετών δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα τον τελευταίο μήνα και την πήγα για εξετάσεις. Η γενική αίματος ήταν καλή. Η ολική χοληστερίνη ήταν χαμηλή 100 με Φ.Τ. εργαστηρίου 130-210. Η GOT/AST ήταν ελάχιστα αυξημένη 42.4 με Φ.Τ. 5-40, και η αλκαλική φωσφατάση 681 με Φ.Τ. 150-550. Το Σάκχαρο, η ουρία, η κρεατινίνη, τα τριγλυκερίδια, η γ-GT και η GPT/ALT ήταν φυσιολογικές. Πρέπει να κάνει άλλες εξετάσεις; Είναι επικίνδυνο να έχει χαμηλή χοληστερίνη; Αν ξέρετε κάτι σας παρακαλώ να μου πείτε!

Ευχαριστώ.