Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο.. Πότε να τα παίρνω;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα..

Ονομάζομαι Μαρία και αυτό είναι το πρώτο μου post στο forum. Εύχομαι να έχουμε μία όμορφη και εποικοδομητική συζήτηση.

Η απορία μου είναι η εξής: Είμαι έγκυος 10 εβδομάδων και από σήμερα θα ξεκινήσω να παίρνω σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Ο γιατρός μου είπε να τα παίρνω όποτε θέλω, διαβάζω όμως διάφορα στο διαδίκτυο, όπως ότι πρέπει να έχουν κάποιες ώρες διαφορά το ένα από το άλλο για να απορροφηθούν ή για να μη προκαλέσουν ναυτία κλπ. Μήπως κάποια ήδη μανούλα ή με πιο προχωρημένη εγκυμοσύνη μπορεί να με κατατοπίσει;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα Μαρία και καλή εγκυμοσύνη!

Προσωπικά παίρνω σίδηρο και μαγνήσιο, το ασβέστιο το καλύπτω με πολύ γάλα. Αν δεν κάνω λάθος και στις οδηγίες κάθε συμπληρώματος αναφέρει ότι πρέπει ο σίδηρος να μην είναι κοντά σε ασβέστιο και να λαμβάνεται πριν το πρωινό, και ότι το μαγνήσιο πρέπει να απέχει χρονικά από σίδηρο και μαγνήσιο και να χορηγείται με γεμάτο στομάχι.

Οπότε εγώ παίρνω σίδηρο μόλις ξυπνήσω, πρωινό σε μισή ώρα και έπειτα από άλλη μισή το μαγνήσιο, όπως επίσης μαγνήσιο και μετά το μεσημεριανό και το βραδινό. Στο ενδιάμεσο, κανα δίωρο πριν ή μετά το μαγνήσιο πίνω γάλα.

Ελπίζω να σε βοήθησα!

TJhAp3.png

καλα βρε κοπελια ο γυναικολος σου δεν σου εδωσε οδηγιες?τι παει να πει οποτε θες?πρεπει να σου δωσει πλανο για να τα παιρνεις.....

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

• 11 months later...

Καλημέρα σας! Είμαι στη δέκατη εβδομάδα της εγκυμοσύνης και παίρνω 1 χαπάκι folidex

φυλλικό οξύ από την αρχή της εγκυμοσύνης.Από σήμερα ξεκίνησα και ένα φιαλίδιο fysiofol σίδηρο κάθε πρωί το οποίο όμως περιέχει φυλλινικό ασβέστιο. Μήπως πρέπει να σταματήσω το folidex?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Καλησπερα maryspan. Συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου. Με το καλο να υποδεχτεις το μωρακι σου!

Ο γιατρος σου, σου τα εδωσε αυτα ξεροντας τι περιεχει το καθενα. Μη τα σταματησεις. Εγω και στις τρεις εγκυμοσυνες μου τα επαιρνα αυτα μεχρι τελους, και καποια στιγμη μου δωσε και ασβεστιο.

Ευχομαι να εχεις μια ευκολη και τελειομηνη εγκυμοσυνη.

:D My husband

My boys

My whole life :D

Καλησπερα maryspan. Συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου. Με το καλο να υποδεχτεις το μωρακι σου!

Ο γιατρος σου, σου τα εδωσε αυτα ξεροντας τι περιεχει το καθενα. Μη τα σταματησεις. Εγω και στις τρεις εγκυμοσυνες μου τα επαιρνα αυτα μεχρι τελους, και καποια στιγμη μου δωσε και ασβεστιο.

Ευχομαι να εχεις μια ευκολη και τελειομηνη εγκυμοσυνη.

Σε ευχαριστώ πολύ Miss Lemon, είναι ότι δεν εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους γιατρούς, έχω αλλάξει αρκετούς γυναικολόγους και δεν έχω βρει κάποιον που να είναι και καλός επιστήμονας και άνθρωπος. Άφού τα πήρες σε 3 εγκυμοσύνες μέχρι τέλους τα συνεχίζω κανονικότατα!

[sIGPIC][/sIGPIC]