Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο Πάντος είναι ακριβότερος σε σχέση με άλλους;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Η ερώτησή μου είναι αυτή που φαίνεται στον τίτλο. Είχα διαβάσει για 6000 αλλά παλαιότερα. Ισχύει ακόμα αυτό; Επίσης μήπως κανείς γνωρίζει πόσο χρεώνει την προεμφυτευτική διάγνωση;

Ευχαριστώ,

Ι.

Διαφημίσεις

OXI AΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΦΗΜΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΜΦΥΤΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΦΘΗΝΟΣ

Να υποθέσω από αυτό που λες ότι έχεις κακή προσωπική εμπειρία; Εμείς κάνουμε εξωσωματική λόγω της προεμφυτευτικής και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος άλλος που να θεωρείται εξίσου καλός σ' αυτό. Κατά τα άλλα, το θέμα του "ονόματος" και οι παρόμοιες βλακείες δεν μου λένε τίποτα! Επιπλέον, τώρα θα τον δω, δεν τον ξέρω καθόλου. Ακούω με μεγάλο ενδιαφέρον όμως τις γνώμες των άλλων.

Για την προεμφυτευτική δεν ξέρω το τονίζω αυτό. Αυτά που ξέρω είναι τα εξής πρώτο ραντεβού πριν 2-3 χρόνια 150 ευρώ, 3 ώρες αναμονής και τον είδα μόνο 5 λεπτά χωρίς να έχει διάθεση να εξηγήσει και πολλά πολλά. Παρολα αυτά χαζό εκ μέρους επειδή άκουσα 2 γυναίκες που είχαν κάνει παιδια μαζί του πριν 15-20 χρόνια προχώρησα. Αποτυχημένη προσπάθεια. Πολυ δυσαρεστημένη δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Στην πορεία συνάντησα 2 άλλες κοπέλες (συνομήλικες) όχι από Internet προσωπική γνωριμία με το ίδιο άσχημες εντυπώσεις. Και στην συνέχεια αρκετές άλλες με το ίδιο άσχημη γνώμη. Και όλες θεωρούμε ότι τον νοιάζουν ποιο πολύ τα λεφτά. Τα υπόλοιπα τώρα εσύ τα αποφασίζεις. Σου εύχομαι καλή επιτυχία!!!! και γρήγορη με την πρώτη.

Διαφημίσεις

Άννα, σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις ευχές σου.

Δεν θα είναι η πρώτη για εμένα, θα είναι η δεύτερη. Στην πρώτη δεν είχα δώσει σημασία στο ότι η προεμφυτευτική δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση γιατί χαμηλώνει τα ποσοστά επιτυχίας. Οπότε το να γίνεται σε ένα εργαστήριο με τεχνογνωσία και εμπειρία στη συγκεκριμένη μέθοδο έχει μεγάλη σημασία. Γι' αυτό σκεφτήκαμε τον Πάντο (νομίζω ότι ήταν ο πρώτος που έκανε βιοψία βλαστοκύστης). Διαφορετικά (αν δηλαδή ήταν μία απλή εξωσωματική) είναι πολύ πιθανό να ξαναδοκίμαζα στο κέντρο που έκανα την πρώτη.

Καλή επιτυχία και σ' εσένα αν βρίσκεσαι σε φάση προσπαθειών.

απο τιμες απλη εξωσωμ γυρω στα 3,000 - εμενα λιγο λιγοτερο 2,800, με μικρογονιμοποιηση. για προεμφυτευτικο ελεγχο δεν γνωριζω. νομιζω οτι εχει πολυ καλο εμβρυολογικο εργαστηριο. κ ωραιες υποδομες. ιδανικο θα ηταν να επιλεξεις καποιον απο τους ιατρους που εχει στο κεντρο σαν μονιμους συνεργατες κ να κλεισεις ραντεβου με οποιον επιλεξεις. ετσι θα εχεις τις υποδομες του κεντρου αλλα κ μια πιο προσωπικη παρακολουθηση. εαν πας απλα στο κεντρο θα σε αναλαβει ο ιδιος ο παντος. το κακο ειναι οτι εχει τοσες πελατισες κ τοσες υποχρεωσεις που θα αισθανεσαι οτι δεν εχεις την μεγιστη προσοχη...καλη επιτυχια.

Το θεωρω καλο κεντρο αλλα ειχα 2 αποτυχηνενες προσπαθειες. Δεν ξερω αν απο τον πολυ κοσμο δινουν τοση προσοχη στη καθε περιπτωση. Απο τιμες 2500 με 3000 η εξωσωματικη, 5500 με 6000 με προεμφυτευτικο

Καλημέρα!

Marian, εκπλήσσομαι γιατί το να ανεβαίνει το κόστος 100% από την προεμφυτευτική δεν το έχω ξανακούσει. Η προεμφυτευτική στα περισσότερα κέντρα δεν ξεπερνάει τα 1500 ευρώ. "Κοντός ψαλμός..." που λένε γιατί θα πάω αυτή τη βδομάδα οπότε θα λυθούν αυτές οι απορίες.

Το αστείο είναι ότι έχω ακούσει τόσο αντικρουόμενες γνώμες που δεν ξέρω τι να περιμένω! Από μία άποψη αυτό είναι καλό γιατί θα πάω με εντελώς ουδέτερη διάθεση.

Θα σας ενημερώσω για την εντύπωση που θα μου κάνει κι εμένα. Και για το κόστος της προεμφυτευτικής.

Φιλικά,

Ι.

κριμα που παιζουν τοσα πολλα παιχνιδια- λεφτα με τις ζωες οσων δυσκολευονται . πληρη εκμετάλλευση αυτο εχω να πω... θα επρεπε να πληρώνονται ΜΟΝΟ αν εχεις επιτυχια και οχι να δοκιμαζεις 100 φορες και να μην μπορεις να ζησεις καν! αλλο να πας επισκεψη σε εναν γιατρο και να λες αα δεν με βοηθησε και να μην ξαναπας και αλλο να πληρωνεις 3 5 10 χιλιαδες και να σου λεει λυπαμαι!! κριμα...

Διαφημίσεις

κριμα που παιζουν τοσα πολλα παιχνιδια- λεφτα με τις ζωες οσων δυσκολευονται . πληρη εκμετάλλευση αυτο εχω να πω... θα επρεπε να πληρώνονται ΜΟΝΟ αν εχεις επιτυχια και οχι να δοκιμαζεις 100 φορες και να μην μπορεις να ζησεις καν! αλλο να πας επισκεψη σε εναν γιατρο και να λες αα δεν με βοηθησε και να μην ξαναπας και αλλο να πληρωνεις 3 5 10 χιλιαδες και να σου λεει λυπαμαι!! κριμα...

Συμφωνω....ειμαι καινούρια στο φορουμ,ακομη ψαχνομαι σε πολλά αλλα δυστυχως μιλάμε για βιομηχανίες.Ξεπουλούν τα ονειρα σε τιμές με πολλά μηδενικά,κάνουν ευκαιρίες σε τιμές στοκ,σα να μιλάμε για αγορά ενος τι?

τραγικό. Δεν εχουμε δυστυχώς επιλογές (όσες θα θέλαμε τουλαχιστον)

καλό κουράγιο!

Κορίτσια, έχετε δίκιο. Κι εγώ έχω σκεφτεί ότι τα λεφτά που παίρνουν είναι υπερβολικά σε σχέση με τον κόπο που καταβάλλουν και τις ώρες εργασίας που αφιερώνουν. Ίσως οι εμβρυολόγοι κάνουν περισσότερο κοπιαστική και ουσιαστική δουλειά στο εργαστήριο.

Και δυστυχώς πράγματι υπάρχει ένα υπόβαθρο εκμετάλλευσης σ' αυτή την ιστορία η οποία όμως πρέπει να πούμε ότι βασίζεται πολλές φορές και στη δική μας εμμονή. Ακούω για γυναίκες που κάνουν αναρίθμητες εξωσωματικές και κανείς δεν βάζει ένα όριο όπως γίνεται στο εξωτερικό. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την παραδοσιακά πολύ προβληματική θέση της υιοθεσίας στην Ελλάδα τόσο σε ό,τι αφορά το πρακτικό κομμάτι όσο και το ψυχολογικό και κοινωνικό. Δεν είμαστε λαός που τα 'χει καλά με την υιοθεσία, κακά τα ψέματα. Θέλουμε το δικό μας, το αίμα μας, γιατί είμαστε και εγωιστές. Μεγάλη κουβέντα αυτή βέβαια...

Πάντως νομίζω ότι χρειάζεται όταν κανείς μπαίνει στη διαδικασία της εξωσωματικής, να έχει υπόψη του ότι τα ποσοστά επιτυχίας δεν είναι με το μέρος του εξ αρχής. Για εμάς ας πούμε που δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας και κάναμε την εξωσωματική για να μην έχει το μωρό μεσογειακή αναιμία, η πρώτη αποτυχία ήταν και ένα χαστούκι συνειδητοποίησης αυτού ακριβώς του πράγματος. Ότι δηλαδή κανείς απολύτως δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι αυτό που κάνουμε θα πετύχει. Και όσο καλά και αν είναι τα όνειρα και οι ευχές, εξίσου καλός είναι και ο ρεαλισμός και η ορθή λογική που λαμβάνει υπόψη της και την πραγματικότητα όσο απογοητευτική και στενάχωρη κι αν είναι.

Για να τα λέμε όλα η τιμή της εξωσωματικής που έκανα ήταν καλή στον Πάντο αλλά αποτυχημένη. Αυτά

οταν λεω καλή τίμη για εξωσωματική εννόω σε σχέση με άλλα κέντρα που έχω ρωτήσει γιατί παρά πολλοί από αυτούς δεν θέλω να πιστέψω όλοι είναι άστα να πάνε......... Βασικά δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να είναι γιατρός γιατρός. Δεν λέω να μην πληρώνεται για την δουλειά του αλλα να μην είναι έμπορος (το θέτω όσο ποιο κομψά μπορώ για να μην πώ κάτι άλλο) Για το εργαστήριο του Πα΄ντου λένε καλά λόγια. Επίσης εξαιρετικά λόγια λένε για το εργαστήριο του Μητέρα (το έχει στήσει ο palmer θεωρείτε καλός) αλλά δεν ξέρω οι γιατροί εκεί τι λένε.

Θα διαφωνήσω. Όπως πολύ ωραία το έθεσε η Ιndyla, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία της εξωσωματικής. Το κέντρο, ωστόσο, πρέπει να πληρωθεί για την τεχνογνωσία του. Τώρα, το αν τα λεφτά είναι πάρα πολλά, είναι άλλο θέμα...

ΥΓ: Δε μιλάω εκ του ασφαλούς. Όταν προσπαθούσαμε για το πρώτο παιδί, είχαμε καταφύγει σε πολύ γνωστό κέντρο, λόγω κακού σπερμοδιαγράμματος. Εκεί, μας πρότειναν μικρογονιμοποίηση, καθώς ήταν κατηγορηματικοί πως "αυτό το σπέρμα δε φτιάχνει", όσο και αν εγώ επέμενα ότι ίσως να φταίει ένας υψηλός πυρετός που είχε περάσει ο σύζυγος. Τελικά, τούς αγνοησαμε και ακολούθησαν 4 εγκυμοσύνες με φυσιολογική σύλληψη, και, μάλιστα, οι 2 με την πρώτη προσπάθεια!

Κορίτσια, έχετε δίκιο. Κι εγώ έχω σκεφτεί ότι τα λεφτά που παίρνουν είναι υπερβολικά σε σχέση με τον κόπο που καταβάλλουν και τις ώρες εργασίας που αφιερώνουν. Ίσως οι εμβρυολόγοι κάνουν περισσότερο κοπιαστική και ουσιαστική δουλειά στο εργαστήριο.

Και δυστυχώς πράγματι υπάρχει ένα υπόβαθρο εκμετάλλευσης σ' αυτή την ιστορία η οποία όμως πρέπει να πούμε ότι βασίζεται πολλές φορές και στη δική μας εμμονή. Ακούω για γυναίκες που κάνουν αναρίθμητες εξωσωματικές και κανείς δεν βάζει ένα όριο όπως γίνεται στο εξωτερικό. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την παραδοσιακά πολύ προβληματική θέση της υιοθεσίας στην Ελλάδα τόσο σε ό,τι αφορά το πρακτικό κομμάτι όσο και το ψυχολογικό και κοινωνικό. Δεν είμαστε λαός που τα 'χει καλά με την υιοθεσία, κακά τα ψέματα. Θέλουμε το δικό μας, το αίμα μας, γιατί είμαστε και εγωιστές. Μεγάλη κουβέντα αυτή βέβαια...

Πάντως νομίζω ότι χρειάζεται όταν κανείς μπαίνει στη διαδικασία της εξωσωματικής, να έχει υπόψη του ότι τα ποσοστά επιτυχίας δεν είναι με το μέρος του εξ αρχής. Για εμάς ας πούμε που δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας και κάναμε την εξωσωματική για να μην έχει το μωρό μεσογειακή αναιμία, η πρώτη αποτυχία ήταν και ένα χαστούκι συνειδητοποίησης αυτού ακριβώς του πράγματος. Ότι δηλαδή κανείς απολύτως δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι αυτό που κάνουμε θα πετύχει. Και όσο καλά και αν είναι τα όνειρα και οι ευχές, εξίσου καλός είναι και ο ρεαλισμός και η ορθή λογική που λαμβάνει υπόψη της και την πραγματικότητα όσο απογοητευτική και στενάχωρη κι αν είναι.

Εχεις πολύ δίκιο σε όσα λες! Έχουμε στη φύση μας έντονο το αίσθημα να γίνουμε γονείς, να νιώσουμε τη μητρότητα κ την πατρότητα αντιστοιχα..η ζωή όμως δεν ειναι στρωμμενη ροδοπέταλα, δεν τη ρωτήσαμε τι σχεδια έχει για μας,γιατι απλά ποτέ δε θεωρούμε ότι θα συμβεί κατι τέτοιο σε μας.

Μακάρι να υπήρχε άμεση λύση στο θέμα υιοθεσιών αλλα πάλι καταλήγουμε στην προχειρότητα που μας διέπει σε όλα.

Καλή τύχη λοιπόν όσο κ αν πάει όλο αυτό,κ αν δεν φτάσει,σιγουρα κάτι θα μας δώσει!

Διαφημίσεις

Πολύ ενδιαφέρουσα η κουβέντα μας... Το μόνο που έχω να προσθέσω αναφορικά με τα εργαστήρια, είναι πως ναι, ο επικεφαλής εμβρυολόγος του Μητέρα έχει καλό όνομα (και είναι και συμπαθητικός τύπος) και παρ' όλο που η δική μου προσπάθεια εκεί δεν πέτυχε, δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τον ίδιο ή το εργαστήριό του. Ούτε και τον γιατρό μου στον οποίο πήγα επειδή ήταν στην εξωσωματική του Μητέρα.

Όμως ειδικά για την προεμφυτευτική διάγνωση θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το εργαστήριο να έχει μεγάλη εμπειρία σ' αυτή τη μέθοδο (δεδομένου ότι ρίχνει τα ποσοστά επιτυχίας). Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο καταλήξαμε στον Πάντο. Τώρα, πως θα πάει και μ' αυτόν, μένει να το δούμε στη συνέχεια...

Καλημερα.

Ειμαι απο τις τυχερες που εχω τη κορουλα μου μεσω προεμφυτευτικης (λογω στιματος και στους 2 γονεις) στο κεντρο του Παντου.

Και ναι το 2012 που την απεκτησα το ποσο που πληρωνα για καθε μια διαδικασια ολοκληρωμενη ηταν γυρω στις 6,000.

Καλημερα.

Ειμαι απο τις τυχερες που εχω τη κορουλα μου μεσω προεμφυτευτικης (λογω στιματος και στους 2 γονεις) στο κεντρο του Παντου.

Και ναι το 2012 που την απεκτησα το ποσο που πληρωνα για καθε μια διαδικασια ολοκληρωμενη ηταν γυρω στις 6,000.

πολύ αισιοδοξο το μηνυμα,να σου ζησει!!!!!!!!!!ευχομαι συντομα και στις υπολοιπες κοπέλες!!!!!!:-)

Καλημερα.

Να σου ζησει η κορουλα !Εγω θελω να μαθω σε ποσα εμβρυα σου εκαναν τον προεμφυτευτικο ελεγχο και τελικα ποσα σου μετεφεραν?Ειχες απωλειες γιατι λενε οτι υπαρχει ο κινδυνος καποιο να τραυματιστει!Σκεφτομαι να κανω αλλα για αλλους λογους....

Εχω κανει 3 εξωσωματικες.

Στις 2 πρωτες μου μετεφεραν απο 3 εμβρυα .Εμεινα αλλα δε προχωρησαν.Η κορουλα μου ηρθε στην τριτη με τα 2 κατεψυγμενα που εβαλα !

Προεμφυτευτικο μου εκαναν σε πολλα και τις 2 φορες. Γυρω στα 15 στη καθε φορα.Στη περιπτωση της πιθανοτητας της μεσογειακης χρειαζεσαι πολλα εμβρυα γιατι νοσουν καποια δυστυχως.

Σοφία, το ποσοστό των πάσχοντων εμβρύων μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί και στατιστικά είναι υπερβολικά μεγάλο. Στη δική μου περίπτωση από τα πέντε που πήγαν για προεμφυτετική τα τέσσερα ήταν καλά. Και από άλλες περιπτώσεις που έχω ακούσει ακόμα και αν δεν άγγιζαν το δικό μου ποσοστό το οποίο ήταν όντως πάρα πολύ καλό, δεν ήταν τόσο μικρό όπως αυτό που περιγράφεις. Ίσως όμως έχει να κάνει και με τα έμβρυα που δεν καταφέρνουν να γίνουν βλαστοκύστες. Συνήθως στα κέντρα που κάνουν βιοψία βλαστοκύστης (και όχι τρίτης ημέρας) θέλουν πολλά γιατί όσο περισσότερο μένουν στο εργαστήριο τόσο μειώνεται η επιβίωσή τους.

Καλησπέρα,

Προφανώς η προεμφυτευτική στον Πάντο κοστίζει τα διπλάσια απ' ότι σε άλλα κέντρα γιατί και ο αριθμός των εμβρύων που ελέγχονται είναι ο διπλάσιος από τον συνήθη. Και το κόστος καθορίζεται από τον αριθμό των εμβρύων (συνήθως είναι 200 ευρώ το καθένα).

Καλησπέρα,

Λοιπόν τον Πάντο σήμερα τον ρώτησα για τα πάντα εκτός από το κόστος (ίσως γιατί μέσω του forum θεωρούσα ότι ήξερα την απάντηση). Περιμέναμε δύο ώρες και κάτι και αυτό στη δουλειά μου στοίχισε εβδομήντα ευρώ επιπλέον γιατί έχασα ένα δικό μου επαγγελματικό ραντεβού (η επίσκεψη στοίχισε 160). Απαράδεκτη για οποιαδήποτε συνεργασία αυτή η καθυστέρηση, δεν το συζητώ.

Αρχικά ήταν κάπως απόμακρος και "διεκπεραιωτικός" αλλά όσο καταλάβαινε πάνω στην κουβέντα ότι ήμασταν καλά διαβασμένοι τόσο γινόταν πιο θερμός και επικοινωνιακός. Σημείωση: η συμβουλή προς κάθε ενδιαφερόμενο/η είναι πριν πάτε στον γιατρό να έχετε ενημερωθεί για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και να έχετε ερωτήσεις. Βοηθάτε τον γιατρό αλλά πρωτίστως τον εαυτό σας με αυτόν τον τρόπο γιατί μπορείτε να μιλήσετε σε μία κοινή γλώσσα με τον γιατρό.

Γενικά συμπεράσματα μέχρι στιγμής για τον Πάντο και το Γένεσις: αν θέλετε να δείτε τον ίδιο, οπλιστείτε με υπομονή και ακυρώστε τις δουλειές σας για τις επόμενες τρεις ώρες. Όποιοι/ες ενδιαφέρεστε για προεμφυτευτική διάγνωση, το εργαστήριό του είναι μάλλον το καλύτερο. Τέλος, αν θέλετε να πάρετε λίγα φάρμακα δεν επιλέξατε το σωστό μέρος (σ' εμάς που δεν έχουμε πρόβλημα υπογονιμότητας θα έδινε 300 μονάδες σε μακρύ πρωτόκολλο). Τέλος, ως άνθρωπος μπορεί να γίνει συμπαθής αλλά θέλει τον τρόπο του.

Καλό βράδυ,

Ι.