Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

"Γιατί όλα είναι θέμα Παιδείας!"


Recommended Posts

Α ΤΑΞΗ ΜΕ 28 ΠΑΙΔΙΑ. Ο νόμος χωρίζει μια τάξη στους 30 μαθητές- Ελάτε κύριε υπουργέ να πιάσετε το χέρι 28 παιδιών για να γράψουν το γραμματάκι που τα δυσκολεύει και πείτε μου μετά πώς χωράει σε ένα 2ωρο η Γλώσσα.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ 2 ΕΠΙ 3. Ελάτε να στριμωχτείτε στα κολλημένα μεταξύ τους θρανία που δεν σου αφήνουν περιθώριο ούτε να σκεφτείς ότι θα σηκωθείς για να βγεις έξω ή να γράψεις στον πίνακα,που αναγκάζουν τη δασκάλα να κάνει ακροβατικές επιδείξεις για να φτάσει στο κάθε παιδί, που σε κάνουν να "πνίγεσαι", να ασφυκτιάς!

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ. Ελάτε να κάνετε μάθημα με το παλτό σας, με χέρια που τρέμουν κρατώντας την κιμωλία ή το μολύβι, με παιδάκια που κρυολογούν διαρκώς και παραπονιούνται για το κρύο.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΡΟΚΑΤ. Κάντε μάθημα με τον ιδρώτα να στάζει από το μέτωπό σας τις ζεστές μέρες και την ατμόσφαιρα να σε πνίγει. Χωρίς ηχομόνωση και προστασία από το κρύο το χειμώνα.

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. Κάντε φυσική με αυτοσχέδια όργανα και υλικά για πειράματα. Αφήστε τους μαθητές να φανταστούν τι συμβαίνει αντί να έχουν την ευκαιρία να το βιώσουν και να το καταλάβουν ουσιαστικά. Διαθέστε μέρος του μισθού σας για να πάρετε υλικό που χρειάζεται για το μάθημα ή υποχρεώστε τους γονείς να συνεισφέρουν αυτοί ξανά και ξανά.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ-ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Ελάτε να πιείτε νερό ή να πάρετε το κολατσιό σας από βρύσες και κυλικεία που βρίσκονται δίπλα στις τουαλέτες. Καθίστε να ξεκουραστείτε σε αυλές χωρίς υπόστεγο για προστασία από τον ήλιο ή τη βροχή. Να κάνετε εφημερία σε αυλές-παγίδες για τα παιδιά.

ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΛΛΙΠΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Η ΥΠΟΔΟΜΕΣ. Ελάτε να προετοιμάσετε 50(!!!) παιδιά σε μια κανονική αίθουσα του σχολείου που μετά το πέρας των μαθημάτων μετατρέπεται σε "έξτρα ενισχυμένη" με θρανία κολλημένα μεταξύ τους, ή ακόμα καλύτερα από την πλευρά του μαθητή, να φάτε, να διαβάσετε και να κάνετε ένα σωρό άλλες δραστηριότητες στην ίδια αίθουσα, μαζί με μαθητές από όλες τις τάξεις. Ελάτε να κάνετε γυμναστική, μουσική, εικαστικά, θεατρική αγωγή χωρίς υλικά. Να κάνετε πληροφορική μαζί με άλλα τρία άτομα μπροστά από έναν υπολογιστή.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. Ελάτε να παρακολουθήσετε επιμορφώσεις-παρωδίες, γράψτε την έκθεση-αξιολόγηση στο τέλος της χρονιάς για τα προβλήματα του σχολείου σας, για τα προβλήματα των νέων σχολικών εγχειριδίων με την ελπίδα ότι θα διαβαστούν από κάποιον υπεύθυνο που θα βρει λύσεις και ελάτε τη νέα χρονιά πίσω σε ένα σχολείο με τα ίδια προβλήματα και τα ίδια αδιόρθωτα εγχειρίδια.

ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ. Ελάτε να κάνετε μάθημα σε τάξεις με τα μισά παιδιά αλλοδαπά που δεν έχουν καμιά επιπλέον βοήθεια από εξειδικευμένο δάσκαλο ούτε έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν τη μητρική τους γλώσσα. Να γίνετε και ψυχολόγος και γιατρός και κοινωνικός λειτουργός για τα παιδάκια που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς. Ελάτε στη θέση του γονέα που αγωνιά για την πρόοδο του παιδιού του με μαθησιακές δυσκολίες και βρίσκεται για μήνες(!!!) στη λίστα αναμονής για εξέταση από τα κέντρα διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Τέλος ελάτε να κάνετε τη μουσική ή τη γυμναστική η ακόμα και την ξένη γλώσσα όσο αναμένετε τους ειδικευμένους δασκάλους να έρθουν στο σχολείο σας για αυτά τα μαθήματα. Καλύψτε με υπερωρίες τις ώρες των μεγαλύτερων συναδέλφων που κανονικά θα καλύπτονταν από αυτές τις ειδικότητες που πολλές φορές δεν έρχονται και ποτέ στο σχολείο. Και φυσικά περιμένετε να πληρωθείτε τις υπερωρίες αυτές μετά από ???? άγνωσται αι βουλαί σας!

Για τους μισθούς δε θα μιλήσω, ούτε για την απαξίωση του επαγγέλματός μας και της Παιδείας γενικότερα από την Πολιτεία. Κι όλα αυτά είναι μόνο ένα μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε δάσκαλοι-μαθητές-γονείς.

Ελάτε πρώτα μια βόλτα από τα σχολεία και μετά να δούμε αν θα διαφημίζετε τα έργα σας για την Παιδεία. Που ακόμα κι αυτά τα ολοκαίνουρια σχολεία είναι τόσο κακοφτιαγμένα και ελλιπή που χρήζουν ανακατασκευής για να μην πω κατεδάφισης! Στον κλάδο των δασκάλων αλλά και σε πολλούς γονείς και μαθητές που γνωρίζουν τις πραγματικές συνθήκες η διαφήμιση αυτή χαρακτηρίζεται αν μη τι άλλο γελοία.

Το "Όλα είναι θέμα παιδείας." πρέπει να το βάλετε καλά στο μυαλό σας και να πράξετε κάτι ουσιαστικό. Σε σας όμως ταιριάζει καλύτερα η παράφραση μιας εκπομπής: "Όλα είναι θέμα ΘΡΑΣΟΥΣ!"[/b]

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ελάτε πρώτα μια βόλτα από τα σχολεία και μετά να δούμε αν θα διαφημίζετε τα έργα σας για την Παιδεία. Που ακόμα κι αυτά τα ολοκαίνουρια σχολεία είναι τόσο κακοφτιαγμένα και ελλιπή που χρήζουν ανακατασκευής για να μην πω κατεδάφισης! Στον κλάδο των δασκάλων αλλά και σε πολλούς γονείς και μαθητές που γνωρίζουν τις πραγματικές συνθήκες η διαφήμιση αυτή χαρακτηρίζεται αν μη τι άλλο γελοία.

Το "Όλα είναι θέμα παιδείας." πρέπει να το βάλετε καλά στο μυαλό σας και να πράξετε κάτι ουσιαστικό. Σε σας όμως ταιριάζει καλύτερα η παράφραση μιας εκπομπής: "Όλα είναι θέμα ΘΡΑΣΟΥΣ!"[/b]

 

Καλά, η διαφήμιση στην τηλεόραση με έχει εξοργίσει και είναι όπως το λες.

ΘΡΑΣΟΣ... Με τι θράσος τολμάει το Υπουργείο και το Κράτος να μου πει, σ'εμένα το γονιό ενός παιδιού, που φοιτεί σ'ένα από τα δημόσια δημοτικά σχολεία του που δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με όλα αυτά που διαφημίζει και βρίσκεται στην Αττική, όχι στην Αγονη Γραμμή, ότι όλα είναι υπέροχα και τι φοβερά πέτυχε????!!!

Οταν η παιδεία είναι παλαιωμένη, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Όταν προβαίνουν μόνο στην αλλαγή βιβλίων και όχι με την αλλαγή μεθόδου διδασκαλίας, όταν τα σχολεία υπολειτουργούν και στεγάζονται σε πρωτόγονα κτίρια το έτος 2008!!! Όταν δέχεται επιδοτήσεις από την ΕΕ (π.χ. για τη λειτουργία του ολοήμερου) και μόλις λήξουν οι επιδοτήσεις, αντί να συνεχίσει αυτή την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, παύει να τη στηρίζει και να την ενδυναμώνει και να την εμπλουτίζει με σκοπό να πάψει και αυτή η "πρωτοβουλία"????

 

Μα ποιους νομίζουν ότι πείθουν (ή να πω κοροϊδεύουν) ????

 

Αλλά, και πάλι, φταίμε εμείς οι γονείς που τα ανεχόμαστε όλα αυτά. Δεν αντιδρούμε, δε μιλάμε, δεν ασχολούμαστε.

Μερικοί σύλλογοι διδασκόντων έχουν κι αυτοί τα συνδικαλιστικά τους να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ανάγκες, οπότε κρατούν τους γονείς σε απόσταση και στο σκοτάδι... και όλα πάνε κατά διαόλου!

 

Συγχαρητήρια σε όλους μας που τα αφήνουμε αυτά να περνούν "απαρατήρητα".

Link to comment
Share on other sites

Πες τα daskala, γιατί όταν είδα για πρώτη φορά αυτή τη διαφήμιση, νόμιζα ότι πρόκειται για τρέιλερ για σήριαλ :lol::lol:

Μου πήρε αρκετή ώρα να καταλάβω ότι ήταν από το υπουργείο Παιδείας που αυτοδιαφημίζεται :shock::twisted::twisted::twisted:

 

Αναρωτιέμαι σε ποια σχολεία γίνονται αυτά που δείχνει, γιατί στο δικό μας, στο κέντρο σχεδόν της Αθήνας καμία σχέση!

Η διαφήμηση αυτή είναι 100% αναληθής και προσβλητική και σηκώνει διαμαρτυρία από τους γονείς για να σταματήσει να προβάλλεται.

HXuSp2.pngaS46p2.png
Link to comment
Share on other sites

Χειροκροτώ τη δασκάλα για το κειμενό της.

Μπράβο σου μόνο αυτό έω να σου πω.

 

Είμαι μητέρα ενός παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες και απο πέρσι έχω τρέξει πολύ έχω διαμαρτυρηθεί και έχω περάσει πολλά μέσα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

 

Δεν συμφωνώ ότι εμείς οι γονείς δεν παλεύουμε.

Εγώ φώναξα και φωνάζω πάλεψα και παλεύω γιατί δεν είναι μόνο το δικό μου το παιδί και δεν είμαι η μόνη που προσπαθώ να βοηθήσω αξιοπρέπώς το παιδί μου να σταθεί μέσα σε αυτή τη χαβούζα που λέγεται εκπαιδευτικό σύστημα.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Η ΕΥΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

Link to comment
Share on other sites

Δεν συμφωνώ ότι εμείς οι γονείς δεν παλεύουμε.

Εγώ φώναξα και φωνάζω πάλεψα και παλεύω γιατί δεν είναι μόνο το δικό μου το παιδί και δεν είμαι η μόνη που προσπαθώ να βοηθήσω αξιοπρέπώς το παιδί μου να σταθεί μέσα σε αυτή τη χαβούζα που λέγεται εκπαιδευτικό σύστημα.

 

Εύα, αυτό που ήθελα να πω, αλλά δεν το διευκρίνισα στο μήνυμά μου, είναι ότι δεν παλεύουμε ενωμένοι.

Συνήθως παρατηρείται ότι παλεύει ένας γονιός που δεν δέχεται να καταπώνται τα δικαιώματα των παιδιών του ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από άλλους γονείς.

Και συνήθως (και δυστυχώς) πρέπει να γίνει κάτι κακό για να ξυπνήσουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των παιδιών μας.

Δεν δρούμε προληπτικά. Στέλνουμε τα παιδιά μας σ'ένα χώρο και μένουμε "ήσυχοι" ότι όλα θα λειτουργήσουν όπως πρέπει... ή λέμε "ε... δημόσιο είναι... τι να περιμένει κανείς και τι να κάνω εγώ? Να τσακωθώ με όλους?".

Και μένει, λοιπόν, ο ένας γονιός που δεν δέχεται αυτή την κατάσταση, να φαίνεται ότι "εναντιώνεται", ενώ απλά στην ουσία, επιδιώκει τα δικαιώματα του παιδιού του. Και συνήθως, οι γονείς που τον περιβάλλουν, συμφωνούν μαζί του έξω στην αυλή, αλλά δεν πρόκειται να σταθούν δίπλα του.

 

Το θέμα δεν είναι να τσακωθούμε και να φωνάζουμε, ούτε να εναντιωνόμαστε (και δεν λέω ότι είπες κάτι τέτοιο). Το θέμα είναι να ενδιαφερθούμε όλοι οι γονείς (όσο περισσότεροι μπορούμε) να μάθουμε ποιοι είναι οι κανόνες λειτουργίας ενός σχολείου, πώς λειτουργεί η εκπαίδευσή, τι ελλείψεις έχει το σχολείο, πώς θα μπορούσα να βοηθήσω?

Το θέμα είναι να λειτουργούμε προληπτικά.

 

 

Θα έπρεπε οι γονείς να διεκδικούμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματα των παιδιών μας ενωμένοι.

Αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

 

Πάραδειγμα: μπροστά στον αριθμό οικογενειών παιδιών που φοιτούν σε ένα δημόσιο σχολείο, αυτό που παρατηρείται στα περισσότερα δημόσια δημοτικά σχολεία είναι ότι παρευρίσκεται μόνο το 5% των γονέων στις συνελεύσεις των συλλόγων των γονέων.

 

Ξέρεις πόσοι γονείς ούτε γνωρίζουν, αλλά ούτε ενδιαφέρθηκαν να μάθουν ποια είναι τα δικαιώματα των παιδιών τους για μια ορθή λειτουργία ενός σχολείου και για μια σωστή παιδεία?

Πόσοι γονείς ζήτησαν να δουν εγκυκλίους που αναφέρουν τη σωστή λειτουργία του σχολείου?

Πόσοι γονείς ενδιαφέρθηκαν να λάβουν αντίγραφο της εγκεκριμένης λίστας τροφών που επιτρέπονται από το νόμο να πωλιούνται στα κυλικεία των σχολείων τους?

 

Αν συμβεί αποδεδειγμένα κάτι σ'ένα παιδί εντός του χώρου του σχολείου, πόσοι είναι οι γονείς που θα υποστηρίξουν έμπρακτα τον γονιό αυτού του παιδιού στον αγώνα του να δικαιωθεί και να διορθωθεί μια κατάσταση?

Πόσοι θα σταθούν δίπλα του όταν πλησιάζει τους αρμόδιους?

Πόσοι θεωρούν ότι μια λανθασμένη κατάσταση εντός του σχολείου αφορά όλους τους γονείς και όχι μόνο το θύμα του συγκεκριμένου περιστατικού?

 

Πόσοι γονείς έχουν συνειδητοποιήσει ότι, από την πρώτη μέρα που φοιτεί το παιδί τους σ'ένα δημόσιο σχολείο, αυτόματα γίνονται μέλη του συλλόγου γονέων και ότι οι σύλλογοι γονέων δεν αποτελούνται μόνο από 5-10 άτομα που απαρτίζουν το Δ.Σ. και κάνουν κάποιες δραστηριότητες.

 

Πόσοι γονείς από όλους αυτούς που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία προσφέρουν εθελοντική εργασία στους συλλόγους γονέων ενόψει των πολλών ελλείψεων, ώστε να προσφερθούν στα παιδιά τα απαραίτητα εργαλεία για την καλύτερη φοίτησή τους στο σχολείο;

 

Πόσοι γονείς από όλους αυτούς που έχουν τα παιδιά τους στα σχολεία ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συλλόγων γονέων και τους υποστηρίζουν έμπρακτα σε μια κοινή προσπάθεια συνεργασίας με τους συλλόγους διδασκόντων για τη βελτίωση πολλών καταστάσεων και ελλείψεων εντός σχολείου?

 

Η προσωπική μου εμπειρία έχει δείξει ότι το ποσοστό των γονέων που ψάχνουν, αναζητούν και διεκδικούν, είναι πάρα πολύ μικρό.... απογοητευτικά μικρό. Και γιαυτό οι προσπάθειες είναι σχεδόν ανίσχυρες. Λες και υποτάσσονται σε κάποια αόρατη εξουσία. Λες και δεν έχουμε δημοκρατία. Λες και δεν πληρώνουν φόρους.

 

Θα μπορούσαμε και καλύτερα. Αν ενδιαφερόταν ένα μεγάλο ποσοστό γονέων, δε θα χρειαζόταν ούτε καν να αφιερώσουν ατέλειωτες ώρες που αφιερώνουν αυτοί οι λίγοι που αποτελούν το ΔΣ στους συλλόγους γονέων για κάτι καλύτερο. Όλα θα ήταν πιο εύκολα για όλους. Δεν θα υπήρχε η δικαιολογία του "δεν έχω χρόνο", διότι θα συνεργάζονταν πολλοί.

 

Ουτοπία θα μου πεις.... ναι, αλλά τελικά βλέπουμε μια απαράδεκτη διαφήμιση που μας προσβάλει σαν πόλίτες και γονείς και βλέπουμε ότι τα σχολεία πάνε από το κακό στο χειρότερο, λόγω οικονομικών περικοπών από το κράτος.

 

Αναρωτιέμαι, το κράτος δεν θα μπορούσε να κάνει περικοπές από αλλού.... ξεκινώντας από τους μισθούς των βουλευτών? Από την παιδεία που ήδη υποφέρει βρήκαν να κάνουν περικοπές?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ναι συμφωνώ μαζί σου. Δεν υπάρχει συλλογική δουλειά απο τους γονείς.

Έχω και γω προσωπική εμπειρία πάνω σε αυτό γιατί πέρασα και γω απο Σύλλογο γονέων και μάλιστα αρκετά χρόνια γιατί δεν υπήρχε συμμετοχή όταν έλειγαν τα δυο χρόνια και έπρεπε να ανανεωθεί το συμβούλιο.

 

προσπάθησα να ενώσω και γονείς αργότερα με τα δικά μου προβλήματα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες μέχρι και δασκάλα ειδικής αγωγής έφερα απο την Αθήνα (Γιατί είμαι Ναυπλιο) για να μας μιλήσει και να μας ενημερώσει για τις μαθησιακές δυσκολίες και την δυσλεξία που οργιάζουν αλλά κανένα ενδιαφέρον.

 

Ούτε καν ενδιαφέρθηκαν να ακούσουν τα σημεία που θα τους κάνουν να ανυσηχήσουν και να καταλάβουν άμμεσα ότι κάτι τρέχει με το παιδί για να το βοηθήσουν αμέσως.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Η ΕΥΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

Link to comment
Share on other sites

Εύα, φαντάζομαι την αγανάκτηση που έζησες. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την αδιαφορία, ειδικά όταν το παιδί αντιμετωπίζει μαθησιακή δυσκολία και παρέχεται υποστήριξη. Κατάφερες και έφερες ειδικό να δώσει πληροφορίες και αδιαφόρησαν? Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να γίνει?

 

Δεν ξέρω... μεγάλη απογοήτευση αυτή η αδιαφορία για τα παιδιά.

Link to comment
Share on other sites

την διαφημιση δεν την ειδα(ευτυχως!).Θα συμφωνησω και με την belfaccino για τις ευθυνες των γονιων.....αυτο που ενοχλει περισσοτερο ειναι οτι δεν ειναι δυσκολο να λειτουργησουν σωστα τα σχολεια και το συστημα γενικα.Δεν θα σας πω παλι οτι εδω στο εξωτερικο το βλεπω οτι λειτουργει αψογα και με πειτε υπερβολικη αλλα συγχιζομαι βρε παιδια πολυ :mad:

Αποφασεις χρειαζονται και αλλαγη νοοτροπιας.....απο ολους,γονεις,εκπαιδευτικους,μαθητες και πολιτικους.....

Η αληθεια ειναι ομως πως ειμαι απαισιοδοξη....και βουλιαζουμε ακομη πιο κατω μαζι με τις τελευταιες αναπτυξιακα ευρωπαικες χωρες.....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω καταλάβει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αντί να είναι ταπεινοί και να ασκούν λειτούργημα, διότι αυτή είναι η φύση της εργασίας τους σε όλους τους δημόσιους φορείς... υπηρετούν τους πολίτες και πληρώνονται για αυτό... μας έχουν καβαλήσει και μας κάνουν ό,τι θέλουν και όπως το θέλουν κι εμείς απλά σκύβουμε το κεφάλι ή κοιτάμε αλλού.

 

Φυσικά, μην είμαι και απόλυτη... υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις, πολλοί αξιόλογοι εκπαιδευτικοί και πολλοί αξιόλογοι δημόσιοι υπάλληλοι.....

 

Εκείνοι έχουν σχηματίσει δυνατούς συνδικαλιστικούς συλλόγους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα που θεωρούν εκείνοι σωστά (και δε θα διαφωνήσω με πολλά από αυτά που διεκδικούν) κι εμείς οι γονείς, με την απάθειά μας, κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.

 

Δηλαδή, δεν υπάρχει ούτε ισσορροπία ούτε μια ανταλλαγή απόψεων και μια συνεργασία.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βelfaccino κοιτα και δω http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=11687&highlight= να συγχιστεις περισσοτερο.....

 

Ναι, το είδα... είναι να μη συγχύζεσαι με το πόσο υποφέρουν οι γονείς και τα παιδιά όταν δεν μπορούν να βρουν άκρη. Πού είναι οι άλλοι γονείς να υποστηρίξουν αυτή την οικογένεια? Να βρουν μαρτυρίες και να επαληθεύσουν το γεγονός?

Link to comment
Share on other sites

καλυτερα ομως να εισαι σε εγρηγορση και να προσπαθεις εστω και ματαιως αρκετες φορες να βρεις το δικιο σου παρα να πιστευεις οτι δεν θα αλλαξει τιποτα και να πηγαινει το ρευμα οπου θελει...

Η λαθος νοοτροπια φταιει ολων μας και δυστυχως αλλαζει πολυ δυσκολα...γιατι βρε συ Belfaccino εδω δεν υπαρχουν φροντιστηρια?μα καθολου?τοσο πιο εξυπνοι ειναι στις αλλες χωρες?και γω πρεπει να γυρισω πισω και να υποστηριξω αυτο το συστημα με το να βαλω το παιδι μου μεσα.....δεν ξερω πια....

Link to comment
Share on other sites

Να γυρίσεις πίσω και να υποστηρίξεις αυτό το σύστημα βάζοντας το παιδί σου μέσα;;;;;;;;;

 

Εγώ δεν θα το' κανα με τίποτα εγω να το βγάλω προσπαθώ γιατί σκέφτομαι για ιδιωτικό κι όχι να το βάλω σε αυτό το σύστημα.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Η ΕΥΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

Link to comment
Share on other sites

μακαρι να μπορω να το αποφυγω αλλα δεν μπορω.Παντως για μενα ειτε ιδιωτικο ειτε δημοσιο σχολειο μεσα στο συστημα εισαι αφου μπαινεις στην παραλογη λογικη των πανελληνιων εξετασεων.....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...