Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εναλλακτικό baby sitting - Εναλλακτική φύλαξη

Recommended Posts

Κορίτσια, μην ξεχνάτε ότι και στους παιδικούς σταθμός ο αριθμός ανά βρεφονηπιαγωγό είναι 6-7 παιδάκια. Εκτός αυτού, όταν τα πηγαίνεται στον παιδικό σταθμό (και ιδίως στους ιδιωτικούς) τηρείται πάντα αυτή η αναλογία βρεφονηπιαγωγού-παιδιών;;;; Δε νομίζω! Έχετε την εντύπωση ότι είναι όλες άρτια εκπαιδευμένες ή ότι όλες αγαπούν αυτό που κάνουν;;; Ποστεύω τελικά ότι ο καλύτερος τρόπος να λειτουργήσει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα είναι να γίνει μεταξύ γνωστών! Επειδή πιστεύω ότι μπορεί να μπλέξει όχι μόνο η μητέρα που εμπιστεύεται το παιδί της σε τέτοιου είδους babysiting αλλά και όποιος αναλαμβάνει να κάνει αυτή τη δουλειά!

Φυσικά και δεν είναι ιδανικά τα πράγματα στους παιδικούς, αλλά πιστεύω πως είναι πιο οργανωμένα, ασφαλή, υπάρχει βοηθητικό προσωπικό, είναι διαφορετικά τεσπά.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 136
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σε ολες,

Με λύπη βλέπω οτι αυτό το θέμα ξεκίνησε πριν 3 χρονια στο forum και ακομα στην χώρα μας δεν έχει γίνει τίποτα για να όριστεί ενα κοινωνικό πλαίσιο και να αναπτυχθεί, τώρα όσο περισσότερο απο ποτέ, αφού με την κρίση είμαι σίγουρη οτι πολλές μαμάδες είναι σπίτι χωρίς δουλειά και θα μπορούσαν να βγάλουν ενα αξιοπρεπέστατο εισόδημα.

Σας παραθέτω 2 αρχεία απο το πως λειτουργεί αυτο το σύστημα στην Δανία που ήταν απο τις πρώτες χώρες που το εφάρμοσαν στην ευρώπη, ειναι στα αγγλικά και όπως θα δείτε μια γυναίκα στην Δανία που προσέχει 4 παιδάκια στο σπίτι της ( συμπεριλαβομενου και των δικών της) παίρνει το οχι ευκαταφρόνητο ποσό των 2768 ευρώ το μήνα που επιδοτείται απο το κράτος. Με μία σύντομη εκπαίδευση, αγάπη για τα παιδια, και ένα ευρύχωρο σπίτι, ειναι κάτι που μπορει να γίνει πολύ εύκολα.

http://applikationer.foa.dk/Publikationer/pjecer/Paedagogisk/Family-day-care.pdf

http://applikationer.foa.dk/Publikationer/pjecer/Paedagogisk/FamilyDayCareInDenmark.pdf

Επειδή έχω μελετήσει πολύ αυτό το θέμα στις ευρωπαικές χώρες απο προσωπικό χόμπυ, είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Πιστεύω οτι οι άμεσα ενδιαφερόμενες θα μπορούσαν να κάνουν μια επίσημη ερώτηση στο υπουργείο παιδείας ετσι ώστε να αφυπνιστούν λίγο αυτοί που διοικούν αυτόν τον τόπο.

3w4xp2.png

Πρόσφατα επέστρεψα στην εργασία μου και αναγκαστικα βρήκα μια κυρία να κρατάει στο σπίτι το παιδί μου . Είχα βάλει και αγγελία μέσω του φορουμ . Είχα πολλές προτάσεις οι περισσότερες απο κοπέλες που ναι μεν ( όπως η παραπάνω ) είχαν μεγάλη ανάγκη αλλά από την άλλη ποτέ δεν πάτησαν στο ραντεβού . Πως λοιπόν να εμπιστευτώ μια κοπέλα που δεν έχει λόγο και από την άλλη δικαιολογείται ότι δεν μπορούσε να αποχωριστεί το παιδί της .ΟΥΤΕ ΕΓΩ μπορώ να το αποχωριστώ πόσο μάλλον σε μια ξενε γυναίκα( δεν μιλάμε για μαμα ή πεθερά ) αλλά πρέπει. Λοιπόν δώστε περισσότερη προσοχή στο ποιός θα κρατήσει την ΨΥΧΟΥΛΑ σας .Εγώ επέλεξα μια ώριμη κυρία με εμπειρία . Επίσης είχα προταση να μου φυλάξει μια κυρία το παιδί μου μαζί με το δικό της ...πως ξέρω εγώ ότι δεν θα μου το παραμελούσε ??

Λοιπόν όλες αγαπάμε τα παιδιά μας και όποιος δεν έχει ανάγκη και όρεξη καλύτερα να διαλέξει κάποιο άλλο επάγγελμα.

Αυτά από εμένα

kalhspera to baby sitting den einai toso aplo oso fenetai eimai apo amerikh kai episeis exw doulepsi amerikh san baby sitter. to baby sitting den einai mono na vroume mia kopela na mas kratisei to paidi, prepei na exei kai kapoies gnoseis, gia na boresei na adidrasei se ektaktes anages. gia na boreseis na kaneis baby sitting sthn amerikh prepi na exeis kanei seminario CPR ( protes boithies) xoreis ayto den boreis na doulepseis, episeis prepei na exeis ena kalo biografiko. kai to poiniko sou mitrow paron stin sinenteyxei. kapoies oikogenies exoun to dikaioma na zhtisoun mexri kai psixologiko test.Koritsia mhn koroidevomaste mexri na ginoun ola ayta ipoxreotika sthn ellada kai na boroume na stirizomaste se kapoion agnosto mesa sto spiti mas. nane kala ta petherika kai h goneis mas.

sas mhlaw apo ebeiria

eNortjKzUjI0NDE0slSyBlwwFWICzw,,63.png

Γεια σας μανούλες, διαβάζω κάτι μήνες αυτό το forum αλλά τελευταία έκανα εγγραφή.

Είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα διαβάζω αν και τα δικά μου παιδάκια δεν είναι τόσο μικρά πλέον, ωστόσο επειδή έχω ασχοληθεί με το babysitting θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ανοίξει ένας τόπος συνομιλίας μητέρων και babysitters ώστε να δείτε ότι προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο από το μέρος των γονιών αλλά και από την άλλη πλευρά.

Ας μην σκεφτόμαστε μόνο ότι θα έρθει μια ξένη γυναίκα να φυλάξει το πολύτιμο παιδάκι μας και θα γίνει ο εφιάλτης στα όνειρά του, καμιά φορά και εμείς οι γονείς γινόμαστε ο εφιάλτης για την γυναίκα που της εμπιστευόμαστε το παιδάκι μας, το σπίτι μας, την ίδια την ζωή μας .

Μια και βρίσκομαι και στις δυο θέσεις, του γονιού και της babysitter δεν ξέρω πια ποιος είναι πιο αδικημένος και δεν μιλάω για ακραίες καταστάσεις που έχουμε να κάνουμε με μια αρρωστημένη κατάσταση, αλλά για απλά πράγματα.

Μακάρι να μπορούσαμε τόσο εύκολα να κάνουμε το εναλλακτικό babysitting αλλά από ότι διαβάζω εδώ είναι τόσο πολλά τα προβλήματα που καταλήγει απαγορευτικό νομίζω

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Αγαπητές μαμάδες,είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον το θέμα που έχετε ανόιξει.

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής&Ψυχολογίας με ειδίκευση παιδαγωγικής και έχω ένα αγοράκι 1,5 έτους.Είμαι Ελληνίδα, μη καπνίστρια και μπορώ να κάνω καθημερινή ολοήμερη φύλαξη και δημιουργική απασχόληση ενός ή δύο παιδιών 1 εώς 5 ετών στον χώρο μου και να κρατήσω ένα με δύο παιδάκια για λιγότερες ώρες πρωινές, μεσημεριανές ή απογευματινές.Μένω στον Γέρακα και όποια μαμά, από κοντινές περιοχές, ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα ή να επικοινωνήσει μαζί μου στο τηλέφωνο 6973096256.

http://lb3m.lilypie.com/dSWWp2.png

http://lb1f.lilypie.com/4RjTp2.png

βλεπω τις αποψεις σας και επειδη τυχαινει η αδερφη μου να ασχολειται με κατι σχετικο ,μονο μεχρι 3 παιδακια εχει σε groupaki για να μπορει να ανταπεξελθει επαρκως και στα 3 και να μην μενει κανενα παραπονεμενο . βεβαια δεν κανει babysitting ακριβως, αλλα επειδη ειναι φοιτητρια θεατρικων σπουδων τους απασχολει στο αντικειμενο της, κανοντας θεατρικο παιχνιδι και γενικοτερα τους αναπτυσσει την καλλιτεχνικη τους πλευρα.(αν ενδιαφερεστε για λεπτομερειες πειτε μου να την ρωτησω :P )

αλλα θεωρω και εγω πως με περισσοτερα παιδακια δεν θα γινεται σωστη δουλεια,γιατι καθε παιδι θελει ξεχωριστα προσοχη.

• 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι πατέρας ενός αγοριού 20 μηνών. Το θέμα αυτό όχι μόνο μ' ενδιαφέρει, αλλά πριν έρθω στο φόρουμ αυτό κάθισα κι έκανα αρκετό ψάξιμο, εκτιμήσεις και υπολογισμούς. Μέχρι το νόμο διάβασα που λέει ακριβώς ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί ένας παιδικός σταθμός.

Η αρχική ιδέα (πιγκουινάκι) ήταν:

Πώς μπορώ να έχω σημαντικά οφέλη που ξεπερνούν την απλή φύλαξη του παιδιού μου, χωρίς να πρέπει να: α) πληρώνω όσα θέλει ένας παιδικός σταθμός, β) εκθέτω το παιδί μου στον κίνδυνο των λοιμώξεων που κάνουν θραύση στους παιδικούς σταθμούς (δεν μπαίνω στους άλλους κινδύνους, δε χρειάζεται κινδυνολογία).

Από τις λύσεις που συζητήθηκαν ως τώρα, εμένα μ' ενδιαφέρει -στα σοβαρά- να οργανωθεί μία ομάδα 5-6 οικογενειών με παιδιά 2,5-3 ετών που να θέλει να απασχολήσει για όλα μαζί τα παιδιά μία βρεφονηπιοκόμο στο δικό της χώρο. Τα σοβαρά ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι τα εξής:

1) Ικανότητα και κατάρτιση βρεφονηπιοκόμου: προφανώς πρέπει να έχει κατάρτιση τουλάχιστον διετή και εμπειρία σε προηγούμενη θέση (σε παιδικό σταθμό).

2) Επάρκεια και ασφάλεια χώρου: Η βρεφονηπιοκόμος θα βάλει το δικό της χώρο και εξοπλισμό, αλλά οι γονείς θα τσεκάρουν ότι είναι ασφαλής και επαρκής, και θα πρέπει να "τσοντάρουν" με εργασία, παιδαγωγικό υλικό και αναλώσιμα κάθε είδους. Για 5-6 παιδιά μιλάμε για 25-30 τμ *ανοιχτού* χώρου, με λίγα επιπλάκια και γωνιές. Επίσης, εξωτερικό χώρο (αυλή) ίσου εμβαδού. Αν θέλει βάψιμο, το βάφουμε. Αν θέλει επιπλάκια, τα βρίσκουμε. Αν θέλει παιχνίδια, ξεκινάμε με αυτά που έχουμε και "προγραμματίζουμε" τα δώρα που κάνουν οι συγγενείς ώστε να ταιριάζουν στον κοινό στόχο: αντί να μας παίρνουν άχρηστες πλαστικούρες, τους συντονίζουμε να πάρουν αυτό που χρειάζεται στα παιδιά μας.

3) Δημιουργικό, συγκροτημένο από πριν πρόγραμμα απασχόλησης: χρειάζεται κάτι που να πλησιάζει το πρόγραμμα ενός Π.Σ., χωρίς όμως υπερβολές. Δηλαδή, δεν περιμένει ο γονιός ότι μία βρεφονηπιοκόμος θα του κάνει το παιδί σούπερμαν, αλλά κυρίως μια ομαλή κοινωνικοποίηση σε μικρή ομάδα, αισθησιοκινητικά παιχνίδια, κουβεντούλα για την απόκτηση εννοιών/λέξεων, ασφάλεια και μπόλικη αγάπη. Και παιχνίδια στην αυλή.

4) Κάποιος τρόπος να πληρώνεται με κάποιο παραστατικό. Π.χ. άνεργος μπορεί νομίμως να πληρωθεί (έως 4 ή 5.000 ευρώ το χρόνο, νομίμως) δίχως να έχει βιβλία στην Εφορία ως επαγγελματίας, με απόδειξη δαπανών. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, ώστε κάποιος ή κάποιοι από τους γονείς να εμφανίζουν τη δαπάνη -π.χ. αν έχουν εταιρεία- κι έτσι να υπάρχει και μια πιο συμβατική σχέση με τη βρεφονηπιοκόμο. Όχι ντιπ μαύρα, δηλαδή.

5) Να είναι στη Θεσσαλονίκη :-) και μάλιστα στα δυτικά.

Είμαι έτοιμος και σοβαρός, μαζί με τη γυναίκα μου, να συναντηθούμε με... άλλους εξίσου έντιμους και σοβαρούς και με μια βρεφονηπιοκόμο που διαθέτει τα παραπάνω, να το συζητήσουμε με κάθε λεπτομέρεια και, εφόσον είναι συμφέρον συνολικά (όχι μόνο οικονομικά), να το στήσουμε μέσα στους επόμενους 5-6 μήνες. Να έχουμε μεις το όφελος της δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικότητας, να έχει κι η βρεφονηπιοκόμος δουλειά.

Ας αφήσουμε τα "τι καλά που θα 'τανε!" και ας ενεργήσουμε επιτέλους. Παρακαλώ διαβάστε καλά το νήμα πριν απαντήσετε στο μήνυμα, οι κυρίες που μίλησαν ως τώρα έχουν πει πολλά εξαιρετικά πράγματα.

(Και να θυμάστε: Αν αυτό πιάσει, θα βγάλει κλαδιά που ούτε να τα φανταστούμε μπορούμε.)

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

proudmommy το θεμα ειναι τι γινεται στην περιπτωση που δεν υπαρχουν παππουδες συγγενεις κλπ να σου κρατανε τα παιδια αλλα και οικονομικη δυνατοτητα ή απο επιλογη αποκλεισμος λογω αρρωστιας κλπ του παιδικου...

Νομιζω οτι αυτη την εννοια εχει το εναλλακτικο...

Το ενδεχομενο να μην γινεται σε καποιο σπιτι (προδιαγραφες, επιπλα, καθαριοτητα κλπ) αλλα σε καποιον ενοικιαζομενο χωρο νομιζεται οτι θα ανεβαζε απαγορευτικα το κοστος?

Δηλαδη εχοντας διαβασει ολα τα παραπανω και του ffotis μου γεννηθηκε η εξης ιδεα...

Ψαχνοντας τροπο να περνουν τα πρωινα του χαρουμενα τα παιδια μου εψαξα κυριως για τον χειμωνα καποιο παιδοτοπο για το πρωι προς μεγαλη μυο εκπληξη οι περισσοτεροι ειναι κλειστοι τα πρωινα λογω ελλειψης παιδιων...

Αν βρισκαμε εναν τετοιο παιδοπο που εχει προδιαγραφες καλυτερες απο ενα σπιτι και τον νοικιαζαμε για 6 παιδακια και βρισκαμε και μια παιδαγωγο πολυ καλη δεν θα ηταν καλυτερο?

Και οποιος γονιος μπορουσε θα πηγαινε και αυτος για βοηθεια και παιχνιδι με τα παιδια του...

Δεν νομιζω οτι εχει μεγαλυτερο ρισκο απο μια τυχαια Baby sitter που προσλαμβανει κανεις σπιτι του η οποια κανεις δεν εγγυαται οτι εχει ποινικο μητρωο καθαρο γνωριζει πρωτες βοηθειες κλπ...

Νομικα θα μπορουσαμε να το κανουμε?

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Επειδη ψαχνω εδω και καιρο να βρω εναν τροπο για να απασχολουνται δημιουργικα τα παιδια μου ηλικιας 2,5 χρονων και 10 μηνων σκεφτηκα μια ιδεα και προσπαθω τωρα να την υλοποιησω.

Δεν θελω να τα στειλω ακομα παιδικο σταθμο αλλα θελω να μπουν στη διαδικασια της ομαδας, της επικοινωνιας, της δημιουργικης απασχολησης και τελος παντων να βγουν απο το σπιτι. Και επειδη υπαρχει το ενδεχομενο απο Σεπτεβρη να εργαζομαι part time σκεφτηκα το εξης.

Θα νοικιασω εναν χωρο παιδοτοπο που πληρει ολες τις προδιαγραφες ασφαλειας ωστε να μπορουν να υπαρχουν παιδακια, θα προσλαβω και μια παιδαγωγο πολυ εμπειρη στην δημιουργικη απασχοληση και θα συγκεντρωθουν γυρω στα 10 παιδακια για να μπουν σιγα σιγα στην διαδικασια του ''σχολειου'' της συνεργασιας και της ομαδας. Επισης οποιος θελει θα μπορει να αφηνει το παιδακι του εκει (το μεγαλυτερο) χωρις να ειναι ο ιδιος παρον...

Εγω σκεφτομαι για καθε μερα βεβαια αλλα υπαρχει δυνατοτητα μια μαμα να φερνει μονο μια μερα το παιδακι της.

Το ωραριο που σκεφτομαι ειναι 8.30 εως 15.00

Εχω ηδη παρει καποιες προσφορες και γενικα τωρα το οργανωνω υπολογιζω για κοστος περιοπου στα 250€- 300€ ανα παιδακι (εξαρταται αν θα τους δινουμε και φαγητο. Αν καποια μανουλα ενδιαφερεται ή αν εχει καποια προταση ας μου στειλει ενα pm ή ενα mail στο [email protected]

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

• 3 months later...

Καλημερα κοριτσια!!

Το αγορακι μου εγινε κι ολας 2 ετων, και θα παει βρεφονηπιακο σταθμο(αν με το καλο ανοιξουν):):)

ειμαι υδροθεραπευτρια και εργαζομαι σε SPA ξενοδοχειου εποχιακα μεχρι τελος Οκτωβρη δηλαδη..

απο 1τη Νοεμβρη θα εχω ελευθερα τα πρωινα μου μεχρι τησ 4 το απογευματακι , οποια μανουλα απο βορεια προαστια ενδιαφερεται , μπορω να κρατησω το παιδακι της στο σπιτι μου Η στο σπιτι της αυτεσ τισ ωρες , μενω στο χαλανδρι .

:):)

MZw9p3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμεις το ξεκινησαμε!!!!

Και πάμε πολύ καλα!

Τα παιδια περνανε τελεια, κανουμε πολύ ωραια πράγματα, συμμετέχουν ενεργά όσοι γονεις θέλουν και γενικά παρόλο που ξεκινήσαμε 1η Σπετέμβρίου έχουμε πολύ θετικα αποτελέσματα!!!Πηγαμε μάλιστα και την πρωτη μας εκδρομη!!!

Ειμαστε στα συνορα Αγιας Παρασκευης με Χαλάνδρι.

Αν και καποια άλλη μαμα ενδιαφέρεται να ερθει στην ομαδα μας ας επικοινωνησει μαζι μου στο 6936999929 ή [email protected]

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Γεια σε όλες τις μαμάδες!

Είμαι κι εγώ μητέρα δύο παιδιών πάνω από 20 ετών, πλέον..

Έχω ήδη ασχοληθεί με τη φύλαξη παιδιών 1,5-2 χρονών για περίπου τρία χρόνια. Αγαπώ πολύ τα παιδιά και πιστέυω ότι είναι μια πολύ όμορφη απασχόληση, η φροντίδα τους!

Η εμπειρία μου, με τα παιδιά, με καθιστά, κατά τη γνώμη μου, ικανή να διαχειριστώ οποιαδήποτε κατάσταση και ταυτόχρονα, να δίνω στα παιδιά την τρυφερότητα που χρειάζονται.

Κατοικώ στο Μαρούσι, οπότε θα ήταν επιθυμητό να βρω κάτι ανάλογο,

στις γύρω περιοχές.

Είμαι στη διάθεσή σας! 6936 95 81 59

Εμεις το ξεκινησαμε!!!!

Και πάμε πολύ καλα!

Τα παιδια περνανε τελεια, κανουμε πολύ ωραια πράγματα, συμμετέχουν ενεργά όσοι γονεις θέλουν και γενικά παρόλο που ξεκινήσαμε 1η Σπετέμβρίου έχουμε πολύ θετικα αποτελέσματα!!!Πηγαμε μάλιστα και την πρωτη μας εκδρομη!!!

Ειμαστε στα συνορα Αγιας Παρασκευης με Χαλάνδρι.

Αν και καποια άλλη μαμα ενδιαφέρεται να ερθει στην ομαδα μας ας επικοινωνησει μαζι μου στο 6936999929 ή [email protected]

Τελεια...χαρηκα πολυ...και πεσ βρε Ασπασακι... ποσα παιδακια ειστε?και ποιο ειναι το ποσο που αναλογει??γιατι στο Χαλανδρι δεν ανοιξανε οι βρεφονηπιακοι και μειναμε στον αερα.

MZw9p3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Ασπασία πάρα πολύ καλή η ιδέα σου και πιστεύω ότι το γεγονός ότι πάτε καλά το επιβεβαιώνει! ενδιαφερόμουν κι εγώ για κάτι τέτοιο "εναλλακτικό" αλλά δε με βόλευε το Χαλάνδρι-Αγία Παρασκευή. Βρήκα λοιπόν κάτι αντίστοιχο στον Άγιο Στέφανο που το λένε "η μικρή μας Παρέα". Αρχικά πήγα σε ένα πάρτυ, έκανα και το πάρτυ της μικρής μετά και τώρα έχουμε γραφτεί στην "εναλλακτική" φύλαξη. Τα νηπιαγωγία που δεν άνοιξαν φέτος και οι θέσεις που σε κάποια μειώθηκαν αλλά και τα υψηλά δίδακτρα των ιδιωτικών δε βολεύουν πια... εγώ πληρώνω ανάλογα με τις ώρες που πάω τη μικρή και είμαι πιο άνετα. Μπράβο κορίτσια που εν μέσω κρίσης παίρνετε ρίσκα και μας βοηθάτε όλες!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες είμαι και εγώ μανούλα και αποφάσισα να μπω στην ομάδα σας βλέποντας τις ανησυχίες σας για τα παιδάκια σας είμαι βρεφονηπιοκόμος και μόλις τελείωσε η σύμβαση μου στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αχαρνών στους οποίους δούλευα 7 χρόνια και άλλα 5 χρόνια σε ιδιωτικό σταθμό του ίδιου δήμου αν καμία μανούλα ενδιαφέρεται για το παιδάκι της είμαι στην διάθεση σας στο τηλ 6985568017 η να μου στείλετε μήνυμα σας ευχαριστώ πολύ!

• 2 εβδομάδες μετά...

Παιδια μενω Καλλιθέα και με ενδιαφέρει πολυ αυτό που λέτε.Εγω δεν εργάζομαι (η κρίση μας χτύπησε για τα κάλά), αλλά δεν έχω και βοήθεια καθόλου με το μωρό.Είμαι όλη μέρα μαζί του και τα έχω δει όλα.Ο άντρας μου δουλέυει όλη μερα και είαμι μόνη μου και δεν έχω που να τον αφήσω για να πάω έστω σε μια συνέντευξη (αν ποτέ με καλέσουν).Θα με ενδιέφερε να μπορώ να τον αφήνω κάπου για λίγες ώρες την εβδομάδα.

Γίνεται τίποτα αντίστοιχο στα Νότια Προάστια?

ή μήπως θα ενδιαφερόταν κάποια κοπέλα από δω κοντά να ανταλλάξουμε babysitting ή κάτι άλλο? π.χ.να μου κάνει babysitting και να κάνω ιδιαίτερα στο παιδάκι της?

ειμαι αποφοιτη της σχολης νηπιαγωγων αλεξανδρουπολης και έχω πολυετη πείρα στη φυλαξη παιδιών και παραδοση ιδιαιτερων μαθηματων σε ολες τις ταξεις δημοτικου και γυμνασιου. εαν καποια μητερα ενδιαφερεται ας με καλεσει στο 6930951416. ειμαι 24 χρονων, με πολύ αγαπη για τα παιδιά και για την δημιουργικής τους απασχοληση και αναπτυξη. Μενω αλεξανδρουπολη .τιμες προσιτεσ. συστασεις διαθεσιμες

ευχαριστω πολυ.

Αγαπητες μανουλες θα ήθελα οσες απο εσας εχετε ήδη οργανωσει ή θέλετε να οργανωσετε ενα playgroup στην περιοχη σας να επικοινωνησετε μαζι μου στο [email protected] ωστε να οργανωθουμε ολες μαζι να σας πω πως τα καταφεραμε καθως και να μπορουμε να επιτυχουμε περισσοτερα πραγματα και καλυτερες τιμες σε διαφορα πραγματα (πχ θεατρα, υλικα κλπ)!

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...