Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αύξηση παραγωγής γάλακτος


Recommended Posts

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Χρησιμοποιώ τη "φόρμα" της Αγλαΐας για να περιγράψω το πρόβλημά μου. Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή αν και απ'ότι διάβασα πλέον η ειδικός είναι η Ninia-Nana;-)

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38

Β. Το φύλο του βρέφους ΑΓΟΡΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. . ΟΧΙ 8,5 (72h )

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

 

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 27/08/2014 3.250 ΓΕΝΝΗΣΗ

30/08/2014 3.090

19/09/2014 3.380

08/10/2014 4.470

05/11/2014 5.550

 

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6

Συνήθεις ώρες (περίπου): 7:30, 11, 14:30, 18:30, 22:00, 00:00 (πιο κοντινές ώρες το βράδυ).

 

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΟΛΑ

 

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΡΑΔΙΝΑ ΑΝΤΛΗΜΕΝΟ (ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ).

 

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 30-60.

 

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. PHILLIPS AVENT ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΟΝΟ

 

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε και ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΣΕ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση ΕΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

 

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

ΑΛΛΑΖΩ ΠΑΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ (6) ΑΛΛΑ ΟΥΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

1-2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ (ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ 6 ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΕΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ).

 

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

 

Πολλά ρεψίματα με μεγάλη δυσκολία και αν δεν βγει όλος ο αέρας ξυπνάει στα 20ʼ και μετά το ρέψιμο είναι ακόμα πιο δύσκολο. Πολλά αέρια. Πιθανή αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος. Έχουμε δει 2 φορές αίμα στα κακά του (τη μια φορά αρκετό) και έχω κόψει όλα τα γαλακτοκομικά.

 

Το πρόβλημα: Κυρίως στο βραδινό γεύμα (αλλά και κάποιες φορές και σε απογευματινά) φαίνεται να μην έχω αρκετό γάλα. Αφού πιεί λίγη ώρα, μετά κάθε 2 ρουφηξιές το τραβάει και το αφήνει κλαίγοντας. Με το χέρι μου το βγάζω και φαίνεται να έχω γάλα, μήπως δεν έχω αρκετή ροή? Κάποιες φορές πάντως που δοκίμασα ούτε με το θήλαστρο μπορώ να βγάλω. Προσπαθώ να τον αφήσω να πιπιλήσει πριν του δώσω το συμπλήρωμα, για να βοηθήσει στην επιπλέον παραγωγή, αλλά δεν έχει καθόλου υπομονή, παρότι γενικά την υπόλοιπη ημέρα δεν είναι τόσο απαιτητικός.

 

Αυτό που δουλεύει στον δικό μας θηλασμό είναι τα 10ʼ σε κάθε στήθος. Μόνο τις μέρες που πάω για δουλεία (1-2 την εβδομάδα προς το παρόν) τον θηλάζω από το ένα πριν φύγω (μιας και είναι ακόμα πρωί και έχω αρκετό γάλα) και στο άλλο βάζω θήλαστρο και εναλλάξ όταν επιστρέφω. Αυτό το γάλα το πίνει όταν λείπω, αν και δεν αρκεί πάντα για ολόκληρο γεύμα, ή το βράδυ σαν συμπλήρωμα. Όμως έχω δει μείωση στο γάλα όταν το κάνω αυτό, όπως και όταν προσπαθώ να κάνω εναλλάξ από κάθε στήθος όλα τα ταΐσματα. Πίνω τσάι θηλασμού και ότι άλλο έχω εντοπίσει ότι με βοηθά, αλλά αν τα παραλείψω βλέπω αμέσως μείωση.

θέλω να αυξήσω την παραγωγή για να μπορώ να τον καλύπτω και στο βραδινό και για να μπορώ στο μέλλον να το αντλώ στην δουλεία σε δυο γεύματα που θα λείπω.

Κάποιο νοσοκομειακό θήλαστρο θα βοηθούσε?

Από το άγχος της παραγωγής ζυγίζω το παιδί πριν και μετά το θηλασμό και τα ml της ημέρας του, την τελευταία εβδομάδα, είναι 650-820. Κάποιες μέρες φαίνεται να επιδεινώνεται η μείωση της παραγωγής μου, με πολύ κόπο (1,5 ώρα σε κάθε τάισμα) καταφέρνω να παίρνει σύνολο περίπου 700ml.

Έχω την εντύπωση ότι τις μέρες που ο θηλασμός κρατάει πολύ, λειτουργεί σαν ενεργοποίηση για παραγωγή επιπλέον ποσότητας τις επόμενες ημέρες. Αλλά το σύντομο τάισμα (20-30ʼ) τις επόμενες ημέρες, που φαίνεται να έχω πολύ γάλα, λειτουργεί ακριβώς αντίστροφα, με αποτέλεσμα ανά 3-4 μέρες να έχω αντιστροφή της κατάστασης. Πως θα το "ισορροπήσω"?

 

Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ με όλο αυτό ή να σας μπέρδεψα. Οποιαδήποτε συμβουλή θα μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμη καθώς πλησιάζει η μέρα που θα επιστρέψω στη δουλειά. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Sophia2 δεν ειμαι ειδικός αν και θα ήθελα πολυ :P

 

Καταρχάς το βάρος του μωρου σου ειναι πολυ καλο! Το ιδιο και οι πανες του! Αυτο σημαίνει οτι το μωρο σου πίνει γαλα (εφόσον ουρει) και το αξιοποιεί πλήρως (παίρνει πολυ καλο βάρος-παρόλο το αιμα στα καλα που αν όντως εχει αλλεργια θα μπορούσε να μην παίρνει).

Αυτα λοιπον ειναι δείκτες οτι εχεις γαλα. Το αν εσυ αγχωνεσαι για το θηλασμο και νομίζεις οτι δεν επαρκεί δεν ειναι αντικειμενικό κριτήριο του αν εχεις γαλα!

 

Το συχνό ζύγισμα πριν και μετα το θηλασμο δεν ειναι καθόλου αξιόπιστο ειναι παρα πολυ αγχωτικό για εσένα και πολυ άσκοπο! Ο θηλασμος δε λειτουργεί με αυτόν τον τροπο! Σε ενα μωρο που θηλαζει δεν εχουν καμια σημασία τα γραμμάρια που πίνει, αν είχαν το στηθος μας θα ειχε μεζουρα που θα μετρούσε τα μλ.

 

Δεν χρειαζεται να ισορροπήσεις κατι! Το μωρο ξερει να ισορροπεί την κατάσταση!

 

Το μονο που βλέπω ειναι οτι τα γεύματά σας ειναι λιγα. Προτείνω να αυξησεις τους θηλασμούς σε 8.

 

Η βραδινη ανησυχία μπορει να οφείλεται σε νυστα κι υπερένταση. Επίσης επιδεινώνεται απο το άγχος σου καθώς το μωρο το αντιλαμβάνεται και δεν μπορει να ηρεμήσει.

 

Ποσες ωρες λείπεις στη δουλεια αυτήν τη στιγμη και ποσες μερες κι ωρες αργότερα;

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

Nina-Nana ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πολλές φορές η εμπειρία αποδίδει πιο πολύ κι από οποιαδήποτε "ειδικότητα";)

 

Αυτή τη στιγμή απουσιάζω 1-2 φορές την εβδομάδα για 4-5 ώρες (άρα 1 αντλημένο γεύμα) και σύντομα θα λείπω 3-4 φορές για 6-7 ώρες (2 γεύματα). Αν γίνουν πιο συχνά τα ταΐσματα τότε θα πάμε σίγουρα στα 3 (περισσότερο μπιμπερό δεν θα μειώσει κι άλλο την παραγωγή μου κι ας προέρχεται από άντληση?). Το τάισμα ανά 3-3,5 ώρες δεν του το επέβαλα εγώ. Αν δεν έχει ενόχληση από αέρα στο στομάχι του, γενικά δεν ξυπνάει να φάει και σπάνια θα κλάψει "πεινασμένα".

 

Κάθε τάισμα κρατάει 1+ ώρα και μετά για να ρευτεί επαρκώς και να ηρεμήσει περνάει (ειδικά τα βράδια) σχεδόν άλλη 1 ώρα. Άρα το να κάνω και βραδινό τάισμα δεν είναι απλή υπόθεση:( Άλλωστε μου έχει πει και η παιδίατρος (μετά τις 40 μέρες), αν κοιμάται μέχρι 7 ώρες το βράδυ να μην τον ξυπνάω.

 

Το ξέρω ότι το ζύγισμα είναι αγχωτικό και υπερβολικό, αλλά γιατί και μη-αξιόπιστο? Ζυγίζω ακριβώς πριν και μετά το θηλασμό, χωρίς άλλαγμα. Και δεν κυνηγάω απόλυτες τιμές, μόνο συγκριτικά. Και το κάνω γιατί επείγομαι για αύξηση μέχρι να γυρίσω στη δουλειά!

 

Εδώ και 3 μέρες που δεν έλειψα καθόλου από το σπίτι, ακλουθώντας συμβουλή που μου έδωσαν από τη συμβουλευτική γραμμή Αλκυόνη (τηλ. 10525), μετά από κάθε γεύμα βάζω και θήλαστρο (όχι νοσοκομειακό) για 10ʼ από κάθε στήθος και κάνω και μια νυχτερινή άντληση, με σκοπό να αυξηθεί η παραγωγή. Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι ο μπέμπης να παίρνει αρκετά λιγότερο γάλα σε κάθε θηλασμό. Σαν το θήλαστρο να μειώνει την παραγωγή του επόμενου θηλασμού. Τον πιάνει πλέον σε όλα τα γεύματα ο εκνευρισμός (με το στήθος στο στόμα τραβάει το κεφαλάκι του προς την αντίθετη κατεύθυνση και το αφήνει απότομα κάνοντας με να πονώ πολύ) και τελικά αποκοιμιέται από την κούραση. Αλλά και ζυγίζοντάς τον, βλέπω ότι τρώει 70-90ml το πρωί και 40-60 το απόγευμα. Με το θήλαστρο μετά βγάζω άλλα 15-40, που μετά τα 5ʼ ξεκινάει να βγάζει κάτι. Και μόνο τη νύχτα βγάζω 60-90 και τρέχει από την αρχή. Που είναι τα 140-170 που έπινε?!:( Δεν θέλω αμέσως μετά το θηλασμό να του δίνω συμπλήρωμα γιατί έτσι φοβάμαι ότι θα παρατήσει τελείως το θηλασμό. Ό,τι μαζεύω όλη την ημέρα το πίνει σχεδόν όλο στο τελευταίο γεύμα που πλέον από το στήθος δεν παίρνει απολύτως τίποτα. Δεν ξέρω αν θα αντέξω άλλη μέρα αυτό το πρόγραμμα (και δεν θα είναι λόγω της δικής μου κούρασης;)).

 

Συνολικά η παραγωγή μου 3 μέρες είναι σχεδόν η ίδια όπως πριν ξεκινήσω τη διαδικασία με το θήλαστρο. Αλλά η μισή είναι μες τα μπιμπερό και μόνο την άλλη μίση έχει πάρει το παιδί απευθείας απʼτο στήθος. Έχει αρχίσει και γελάει όταν βλέπει μπιμπερό!!!!! Και φοβάμαι ότι θα το συνηθίσει!

 

Έχω διαβάσει ότι το στήθος πρέπει να αδειάζει τελείως για να ξαναγεμίσει πιο γρήγορα σε εμένα όμως σαν να ίσχυε το αντίθετο. Όταν δεν άδειαζε το βράδυ και το πρωί ο μπέμπης έπινε αρκετό, αλλά χωρίς να το αδειάζει τελείως, ένιωθα σαν να γέμισε πιο γρήγορα στα επόμενα ταΐσματα. Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο?

 

Πάλι ξέφυγα στο post ε?!:oops:

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα κ από μένα, αν κ είμαι νέο μέλος στο forum, παρακολουθώ συζητήσεις σας εδώ κ λίγους μήνες, που γεννήθηκε το μωράκι μου.

Κ μπορώ να πω πως φανήκατε αρκετά χρήσιμες.

Αποφάσισα να στείλω μήνυμα γιατί με απασχολεί ο θηλασμός.

Θηλάζω αποκλειστικά από την γέννηση της κόρης μου (έδωσα συμπλήρωμα μόνο τις πρώτες μέρες στο μαιευτήριο) που τώρα είναι 4 1/2 μηνών σχεδόν, από την αρχή φαίνεται να είχε ξεχωρίσει τη νύχτα κ κοιμόταν αρκετές ώρες, μου ξύπναγε δηλαδή το βράδυ μια με δύο φορές έτρωγε κ κοιμόταν ενώ την μέρα ήταν όλη μέρα κ θήλαζε.

Έχει όμως από όταν έκλεισε τους 4 μήνες κ τρώει κάθε 2,5 - 3 ώρες την μέρα αλλά κ το βράδυ που σημαίνει πως ξυπνάει 3 - 4 φορές κ θηλάζει το πολύ 10' κ από τα δύο στήθη.

Πολλές φορές αφού έχει φάει κ από τα δύο στήθη, πίανει κ αφήνει το στήθος σαν να μην θέλει άλλο αλλά όταν την σηκώνω κλαίει.

σήμερα έβγαλα κ με το θήλαστρο 70ml, τα έφαγε κ πάλι μόλις τελείωσε το μπουκάλι έκλαιγε, οπότε την έβαλα κ στο στήθος, αλλά μόλις είχα κάνει άντληση κ δεν είχα γάλα.

Σκέφτομαι μήπως δεν χορταίνει κ τα κάνει όλα αυτά κ δεν θέλω να της δώσω συμπλήρωμα.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα!αντιμερωπιζω κ εγω παρομοιο προβλημα....εχει 2-3 μερες το μωρο που το βαζω στο στηθος πινει λιγο στην αρχη κ μετα τραβιεται κ κλαιει μπορει να το κανει αυτο 3-4 φορες μεχρι να φαει επιτελους...καθεται απο 10-40 λεπτα μαξ αρκει αυτο για να θεωρηθει ενα γευμα?αντλω με ηλεκρικο θηλαστρο βγαζω μαξ 150 μλ την ημερα κ τα δινω σε 2 δοσεις πρωι κ βραδυ αλλα μαλλον δεν επαρκουν γιατι δε βαζει καλο βαρος αν κ βρεχει 6-8 πανες και 1-3 με κακα μουσταρδι με σπορακια...μπορει να ναι αλμα τοσο νωρις?παρασκευη σαραντιζουμε κ ειναι 3300 με βαρος γεννησης 3220(αργησε να παρει το βαρος γεννησης βγηκαμε 3060 και το ανεκτησε γυρω στι2 25-30 μερες_τ η τελευταια βδομαδα εβαλε 85 γραμ ειναι λιγο αλλα δειχνει οτι αρχισε να παιρνει βαρος κ αυτο θεωρο οτι ειναι καλο...παιρνω φενουγκρεεκ για ν αυξησω τη παραγωγη μου,αντλω 8-9 φορες τη μερα κ θηλαζουμε 8-13 φορες...δινω πιπιλα μονο για να ηρεμει οχι το βραδυ και δε χανει γευματα εξαιτιας της(παιζει συγχιση θηλων ετσι το ξερω αλλα δε μπορω να την ηρεμησω καποιες φορες) τι αλλο να κανω για ν αυξηθει η παραγωγη μου?υπαρχει καπιοις αλγοριθμος για το ποσ πρπει να πινει με βαση την ηλικια κ το βαρος του μωρου?ευχαριστω πολυ!

AfgIp2.png

 

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλησπέρα κ από μένα, αν κ είμαι νέο μέλος στο forum, παρακολουθώ συζητήσεις σας εδώ κ λίγους μήνες, που γεννήθηκε το μωράκι μου.

Κ μπορώ να πω πως φανήκατε αρκετά χρήσιμες.

Αποφάσισα να στείλω μήνυμα γιατί με απασχολεί ο θηλασμός.

Θηλάζω αποκλειστικά από την γέννηση της κόρης μου (έδωσα συμπλήρωμα μόνο τις πρώτες μέρες στο μαιευτήριο) που τώρα είναι 4 1/2 μηνών σχεδόν, από την αρχή φαίνεται να είχε ξεχωρίσει τη νύχτα κ κοιμόταν αρκετές ώρες, μου ξύπναγε δηλαδή το βράδυ μια με δύο φορές έτρωγε κ κοιμόταν ενώ την μέρα ήταν όλη μέρα κ θήλαζε.

Έχει όμως από όταν έκλεισε τους 4 μήνες κ τρώει κάθε 2,5 - 3 ώρες την μέρα αλλά κ το βράδυ που σημαίνει πως ξυπνάει 3 - 4 φορές κ θηλάζει το πολύ 10' κ από τα δύο στήθη.

Πολλές φορές αφού έχει φάει κ από τα δύο στήθη, πίανει κ αφήνει το στήθος σαν να μην θέλει άλλο αλλά όταν την σηκώνω κλαίει.

σήμερα έβγαλα κ με το θήλαστρο 70ml, τα έφαγε κ πάλι μόλις τελείωσε το μπουκάλι έκλαιγε, οπότε την έβαλα κ στο στήθος, αλλά μόλις είχα κάνει άντληση κ δεν είχα γάλα.

Σκέφτομαι μήπως δεν χορταίνει κ τα κάνει όλα αυτά κ δεν θέλω να της δώσω συμπλήρωμα.

 

Καλημέρα!

 

Είναι πολύ δύσκολο να μη φτάνει, ξαφνικά, το γάλα, σε ένα μωράκι 4 μηνών, που η μητέρα του συνεχίζει να το ταίζει κατ'απαίτηση.

 

Πιστεύω ότι, όταν τα κάνει αυτά, δεν πεινάει, αλλά νυστάζει και θέλει απλά να πιπιλίσει...

Link to comment
Share on other sites

καλημερα!αντιμερωπιζω κ εγω παρομοιο προβλημα....εχει 2-3 μερες το μωρο που το βαζω στο στηθος πινει λιγο στην αρχη κ μετα τραβιεται κ κλαιει μπορει να το κανει αυτο 3-4 φορες μεχρι να φαει επιτελους...καθεται απο 10-40 λεπτα μαξ αρκει αυτο για να θεωρηθει ενα γευμα?αντλω με ηλεκρικο θηλαστρο βγαζω μαξ 150 μλ την ημερα κ τα δινω σε 2 δοσεις πρωι κ βραδυ αλλα μαλλον δεν επαρκουν γιατι δε βαζει καλο βαρος αν κ βρεχει 6-8 πανες και 1-3 με κακα μουσταρδι με σπορακια...μπορει να ναι αλμα τοσο νωρις?παρασκευη σαραντιζουμε κ ειναι 3300 με βαρος γεννησης 3220(αργησε να παρει το βαρος γεννησης βγηκαμε 3060 και το ανεκτησε γυρω στι2 25-30 μερες_τ η τελευταια βδομαδα εβαλε 85 γραμ ειναι λιγο αλλα δειχνει οτι αρχισε να παιρνει βαρος κ αυτο θεωρο οτι ειναι καλο...παιρνω φενουγκρεεκ για ν αυξησω τη παραγωγη μου,αντλω 8-9 φορες τη μερα κ θηλαζουμε 8-13 φορες...δινω πιπιλα μονο για να ηρεμει οχι το βραδυ και δε χανει γευματα εξαιτιας της(παιζει συγχιση θηλων ετσι το ξερω αλλα δε μπορω να την ηρεμησω καποιες φορες) τι αλλο να κανω για ν αυξηθει η παραγωγη μου?υπαρχει καπιοις αλγοριθμος για το ποσ πρπει να πινει με βαση την ηλικια κ το βαρος του μωρου?ευχαριστω πολυ!

 

Καλημέρα!

 

Οι πάνες είναι ικανοποιητικές, βέβαια, αλλά το βάρος λίγο. Έχει δει κανείς αν θηλάζει σωστά το μωρό; Αν τρώει σωστά, κάνεις τόσες αντλήσεις (υποθέτω πως τις κάνεις αφού φάει), παίρνεις συμπληρώματα και, παρ'όλα αυτά, δεν παίρνει βάρος, μπορεί να συντρέχουν άλλοι λόγοι, π.χ. ουρολοίμωξη.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

 

Οι πάνες είναι ικανοποιητικές' date=' βέβαια, αλλά το βάρος λίγο. Έχει δει κανείς αν θηλάζει σωστά το μωρό; Αν τρώει σωστά, κάνεις τόσες αντλήσεις (υποθέτω πως τις κάνεις αφού φάει), παίρνεις συμπληρώματα και, παρ'όλα αυτά, δεν παίρνει βάρος, μπορεί να συντρέχουν άλλοι λόγοι, π.χ. ουρολοίμωξη.[/quote']

 

ναι το βαρος ειναι λιγο...μας εχει δει συμβουλος θηλασμου πιανει καλα το μωρο θηλαζει σωστα,θα δουμε κ για χαλινο αλλα δε φαινεται να εχει θεμα εκει..αντλησεις κανω μετα το θηλασμο αλλα κ πριν κυριως το πρωι που βγαζω κ τη μεγαλυτερη ποσοτητα.εχουμε κανει εξεταση για ουρολοιμωξη 3 φορες κ βγαινει επιμολυνση ο παιδιατρος ειπε να μη κανω αλλη ρπος το παρον η γενικη ειναι καλη κ δε φαινεται να εχει θεμα ουρολοιμωξης...

AfgIp2.png

 

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Nina-Nana ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πολλές φορές η εμπειρία αποδίδει πιο πολύ κι από οποιαδήποτε "ειδικότητα";)

 

Αυτή τη στιγμή απουσιάζω 1-2 φορές την εβδομάδα για 4-5 ώρες (άρα 1 αντλημένο γεύμα) και σύντομα θα λείπω 3-4 φορές για 6-7 ώρες (2 γεύματα). Αν γίνουν πιο συχνά τα ταΐσματα τότε θα πάμε σίγουρα στα 3 (περισσότερο μπιμπερό δεν θα μειώσει κι άλλο την παραγωγή μου κι ας προέρχεται από άντληση?). Το τάισμα ανά 3-3,5 ώρες δεν του το επέβαλα εγώ. Αν δεν έχει ενόχληση από αέρα στο στομάχι του, γενικά δεν ξυπνάει να φάει και σπάνια θα κλάψει "πεινασμένα".

 

Κάθε τάισμα κρατάει 1+ ώρα και μετά για να ρευτεί επαρκώς και να ηρεμήσει περνάει (ειδικά τα βράδια) σχεδόν άλλη 1 ώρα. Άρα το να κάνω και βραδινό τάισμα δεν είναι απλή υπόθεση:( Άλλωστε μου έχει πει και η παιδίατρος (μετά τις 40 μέρες), αν κοιμάται μέχρι 7 ώρες το βράδυ να μην τον ξυπνάω.

 

Το ξέρω ότι το ζύγισμα είναι αγχωτικό και υπερβολικό, αλλά γιατί και μη-αξιόπιστο? Ζυγίζω ακριβώς πριν και μετά το θηλασμό, χωρίς άλλαγμα. Και δεν κυνηγάω απόλυτες τιμές, μόνο συγκριτικά. Και το κάνω γιατί επείγομαι για αύξηση μέχρι να γυρίσω στη δουλειά!

 

Εδώ και 3 μέρες που δεν έλειψα καθόλου από το σπίτι, ακλουθώντας συμβουλή που μου έδωσαν από τη συμβουλευτική γραμμή Αλκυόνη (τηλ. 10525), μετά από κάθε γεύμα βάζω και θήλαστρο (όχι νοσοκομειακό) για 10ʼ από κάθε στήθος και κάνω και μια νυχτερινή άντληση, με σκοπό να αυξηθεί η παραγωγή. Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι ο μπέμπης να παίρνει αρκετά λιγότερο γάλα σε κάθε θηλασμό. Σαν το θήλαστρο να μειώνει την παραγωγή του επόμενου θηλασμού. Τον πιάνει πλέον σε όλα τα γεύματα ο εκνευρισμός (με το στήθος στο στόμα τραβάει το κεφαλάκι του προς την αντίθετη κατεύθυνση και το αφήνει απότομα κάνοντας με να πονώ πολύ) και τελικά αποκοιμιέται από την κούραση. Αλλά και ζυγίζοντάς τον, βλέπω ότι τρώει 70-90ml το πρωί και 40-60 το απόγευμα. Με το θήλαστρο μετά βγάζω άλλα 15-40, που μετά τα 5ʼ ξεκινάει να βγάζει κάτι. Και μόνο τη νύχτα βγάζω 60-90 και τρέχει από την αρχή. Που είναι τα 140-170 που έπινε?!:( Δεν θέλω αμέσως μετά το θηλασμό να του δίνω συμπλήρωμα γιατί έτσι φοβάμαι ότι θα παρατήσει τελείως το θηλασμό. Ό,τι μαζεύω όλη την ημέρα το πίνει σχεδόν όλο στο τελευταίο γεύμα που πλέον από το στήθος δεν παίρνει απολύτως τίποτα. Δεν ξέρω αν θα αντέξω άλλη μέρα αυτό το πρόγραμμα (και δεν θα είναι λόγω της δικής μου κούρασης;)).

 

Συνολικά η παραγωγή μου 3 μέρες είναι σχεδόν η ίδια όπως πριν ξεκινήσω τη διαδικασία με το θήλαστρο. Αλλά η μισή είναι μες τα μπιμπερό και μόνο την άλλη μίση έχει πάρει το παιδί απευθείας απʼτο στήθος. Έχει αρχίσει και γελάει όταν βλέπει μπιμπερό!!!!! Και φοβάμαι ότι θα το συνηθίσει!

 

Έχω διαβάσει ότι το στήθος πρέπει να αδειάζει τελείως για να ξαναγεμίσει πιο γρήγορα σε εμένα όμως σαν να ίσχυε το αντίθετο. Όταν δεν άδειαζε το βράδυ και το πρωί ο μπέμπης έπινε αρκετό, αλλά χωρίς να το αδειάζει τελείως, ένιωθα σαν να γέμισε πιο γρήγορα στα επόμενα ταΐσματα. Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο?

 

Πάλι ξέφυγα στο post ε?!:oops:

 

Πολλα μωρα μεγαλώνοντας ξεχνούν να ζητήσουν να θηλάσουν γιατι εχουν αλλες ασχολίες κι ενδιαφέροντα. Ζητούν γαλα μονο οταν εχουν πεινασει πολυ! Αυτο σημαίνει οτι θα μπορούσαν να κάνουν κάποιο επιπλέον γευμα για κάποιες θερμιδες περισσότερες. Θα ξαναπροτεινω να αυξήσεις τα γεύματα σας σε 8 (κι οχι μην πειράξεις το βραδινό υπνο, δεν εχει κανένα νόημα στην περίπτωση σας να ξυπνάς το βραδυ). Απλα χωρις πίεση πρόσφερε πιο συχνα μονο και μονο ως υπενθύμιση οτι εισαι εκει και διαθέσιμη.

 

Το ζύγισμα δεν ειναι αξιόπιστο πριν και μετα το θηλασμο και σου δημιουργεί μονο άγχος. Καταρχάς το μητρικο γαλα δεν ειναι κενά μλ που το μωρο πρέπει να πίνει με ευλάβεια. Η σύσταση του αλλάζει καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου κι απο γευμα σε γευμα διαφερει. Αυτο σημαίνει οτι ως πολυδύναμο ζωντανό γαλα ακομα και σε λιγα μλ εχει λίπη, πρωτεΐνες κι υδατάνθρακες τόσο σωστά και μοναδικά δομημένα ώστε να μην εχει καμια σημασία η ποσότητα. Ενα μωρο που θηλαζει μπορει σε κάποιο γευμα να πιει λιγότερο και σε κάποιο αλλο γευμα περισσότερο γαλα και να ειναι πολυ εντάξει. Γι αυτο δε χρειαζεται προγραμμα κι επεμβάσεις παρα μονο προσφορά συμφωνα με τις απαιτήσεις του.

 

Θεωρω οτι το συμπληρωμα το βραδυ δεν σου χρειαζεται καθόλου! Έχεις πολυ άγχος, μακάρι να μπορούσα να σε κανω να εμπιστευτείς τον εαυτο σου και το μωρο σου. Τα εχεις καταφερει περίφημα απλα σταματά να δινεις το βραδυ μπουκαλι. Η μειωση της ροής δε σημαίνει λιγότερο γαλα. Το βραδυ το γαλα εχει αλλάξει σύσταση, εχει περισσότερα λίπη (σε πολλές γυναικες βγαίνει σαν κρεμα γαλακτος :P) και βάζει το μωρο σε φάση ύπνου. Μην σκέφτεσαι μονο την ποσότητα.

 

Εγω προτείνω να σταματήσεις και το θηλαστρο για να αυξηθεί η παραγωγη σου. Η παραγωγη σου ειναι μια χαρα!!!!

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα κ από μένα, αν κ είμαι νέο μέλος στο forum, παρακολουθώ συζητήσεις σας εδώ κ λίγους μήνες, που γεννήθηκε το μωράκι μου.

Κ μπορώ να πω πως φανήκατε αρκετά χρήσιμες.

Αποφάσισα να στείλω μήνυμα γιατί με απασχολεί ο θηλασμός.

Θηλάζω αποκλειστικά από την γέννηση της κόρης μου (έδωσα συμπλήρωμα μόνο τις πρώτες μέρες στο μαιευτήριο) που τώρα είναι 4 1/2 μηνών σχεδόν, από την αρχή φαίνεται να είχε ξεχωρίσει τη νύχτα κ κοιμόταν αρκετές ώρες, μου ξύπναγε δηλαδή το βράδυ μια με δύο φορές έτρωγε κ κοιμόταν ενώ την μέρα ήταν όλη μέρα κ θήλαζε.

Έχει όμως από όταν έκλεισε τους 4 μήνες κ τρώει κάθε 2,5 - 3 ώρες την μέρα αλλά κ το βράδυ που σημαίνει πως ξυπνάει 3 - 4 φορές κ θηλάζει το πολύ 10' κ από τα δύο στήθη.

Πολλές φορές αφού έχει φάει κ από τα δύο στήθη, πίανει κ αφήνει το στήθος σαν να μην θέλει άλλο αλλά όταν την σηκώνω κλαίει.

σήμερα έβγαλα κ με το θήλαστρο 70ml, τα έφαγε κ πάλι μόλις τελείωσε το μπουκάλι έκλαιγε, οπότε την έβαλα κ στο στήθος, αλλά μόλις είχα κάνει άντληση κ δεν είχα γάλα.

Σκέφτομαι μήπως δεν χορταίνει κ τα κάνει όλα αυτά κ δεν θέλω να της δώσω συμπλήρωμα.

 

Μπορεί να άρχισαν οι ενοχλήσεις των δοντιών και να ξυπνάει τη νύχτα.

 

Απο βάρος και πανες πως πάτε;

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ναι το βαρος ειναι λιγο...μας εχει δει συμβουλος θηλασμου πιανει καλα το μωρο θηλαζει σωστα,θα δουμε κ για χαλινο αλλα δε φαινεται να εχει θεμα εκει..αντλησεις κανω μετα το θηλασμο αλλα κ πριν κυριως το πρωι που βγαζω κ τη μεγαλυτερη ποσοτητα.εχουμε κανει εξεταση για ουρολοιμωξη 3 φορες κ βγαινει επιμολυνση ο παιδιατρος ειπε να μη κανω αλλη ρπος το παρον η γενικη ειναι καλη κ δε φαινεται να εχει θεμα ουρολοιμωξης...

 

Η σύμβουλος σου ειπε για αντλησεις; Αν ναι, για ποιο λογο;

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

Η σύμβουλος σου ειπε για αντλησεις; Αν ναι, για ποιο λογο;

 

ναι απο 10ημερων αντλω κ ειμαστε 50σημερα....δεν επαιρνε βαρος το μωρο γι αυτο...τωρα βεβια εοχυμε φτασει 3850 μρ βαρος γεννησης 3220 αλλα θελω να φτιαξω τραπεζα κ ν αυξησω τη παραγωγη μου ακομα γι αυτο και αντλω παραλληλα με το θηλασμο.

AfgIp2.png

 

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα σας κοπέλες!!!

Ελπίζω να βρίσκομαι στο κατάλληλο θέμα. Έχω μια μικρούλα 3 μηνών που θηλάζει αποκλειστικά. Εδώ και 2 μέρες ξεκίνησα θεραπεία με κορτιζόνες και εισπνεόμενα. Εφόσον τα φάρμακα είναι συμβατά (όπως με ενημερώσατε ;) !) συνεχίζω ακάθεκτη. Έχω την αίσθηση όμως ότι η μικρή δεν έχει γάλα να πιει. Πιθανολογώ ότι αυτό συμβαίνει γιατί άλλαξα διατροφή. Λόγω κορτιζόνης έκοψα αλάτι και ζάχαρη και εκεί που είχα άπειρες επιλογές φαγητού ξαφνικά έχω μπει σε ένα μούντ δίαιτας. Η μικρή κάθεται στο στήθος ρουφάει αλλά δεν πίνει και κλαίει,το στήθος μου δείχνει τελείως άδειο ενώ πριν κάθε φορά που θήλαζε στο ένα στήθος το άλλο έτρεχε γάλα τώρα τίποτα. Από τις κενώσεις της δεν μπορώ να κρίνω γιατί από την αρχή ήταν δύσκολη μπορεί να έκανε 1 στις 2 μέρες, από βρεγμένες πάνες είμαστε κάπου στις 6 αλλαγές. Το βάρος της προ 10 ημερών ήταν 5800 με βάρος γέννησης 2900 (τώρα δεν έχω να τη ζυγίσω).

Ξεκίνησα να παίρνω μαγιά μπύρας σε μικρή δόση 3χ3 και ακόμα δεν της έχω δώσει φόρμουλα αλλά μπορώ να πω ότι με στεναχωρεί η κατάσταση. Τι μου προτείνετε?

Ευχαριστώ και πάλι!

J6H7p3.png

oHFzp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Μέχρι πριν από 10 μέρες, τα πηγαίνατε τέλεια ( έχει ήδη διπλασιάσει το βάρος γέννησης!)! Η δίαιτα της μαμάς, εκτός αν μιλάμε για υποσιτισμό, δεν επηρεάζει την παραγωγή. Έχεις αλλάξει κάτι στο τάισμα του μωρού; Μήπως του δίνεις συχνότερα πιπίλα; Μήπως άρχισε να κοιμάται πολλές ώρες τη νύχτα; Αν τίποτα από αυτά, τότε πιθανόν να περνά άλμα ανάπτυξης (συμβαίνει σε ηλικία 3&6 εβδομάδων και 3&6 μηνών). Στην περίπτωση αυτή, αν θηλάζεις κατ'απαίτηση του μωρού, θα έχει λυθεί το θέμα σε 2-3 μέρες.

Link to comment
Share on other sites

Nunu εχεις κόψει υδρατανθρακες;! Ετςι την πάτησα και εγω γιατι ημουν σε συγκεκριμένη δίαιτα για τον μπεμπη

Τι εχεις κόψει ακριβως;

Μπορεις να φας βρωμη ;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα σας κοπέλες!!!

Ελπίζω να βρίσκομαι στο κατάλληλο θέμα. Έχω μια μικρούλα 3 μηνών που θηλάζει αποκλειστικά. Εδώ και 2 μέρες ξεκίνησα θεραπεία με κορτιζόνες και εισπνεόμενα. Εφόσον τα φάρμακα είναι συμβατά (όπως με ενημερώσατε ;) !) συνεχίζω ακάθεκτη. Έχω την αίσθηση όμως ότι η μικρή δεν έχει γάλα να πιει. Πιθανολογώ ότι αυτό συμβαίνει γιατί άλλαξα διατροφή. Λόγω κορτιζόνης έκοψα αλάτι και ζάχαρη και εκεί που είχα άπειρες επιλογές φαγητού ξαφνικά έχω μπει σε ένα μούντ δίαιτας. Η μικρή κάθεται στο στήθος ρουφάει αλλά δεν πίνει και κλαίει,το στήθος μου δείχνει τελείως άδειο ενώ πριν κάθε φορά που θήλαζε στο ένα στήθος το άλλο έτρεχε γάλα τώρα τίποτα. Από τις κενώσεις της δεν μπορώ να κρίνω γιατί από την αρχή ήταν δύσκολη μπορεί να έκανε 1 στις 2 μέρες, από βρεγμένες πάνες είμαστε κάπου στις 6 αλλαγές. Το βάρος της προ 10 ημερών ήταν 5800 με βάρος γέννησης 2900 (τώρα δεν έχω να τη ζυγίσω).

Ξεκίνησα να παίρνω μαγιά μπύρας σε μικρή δόση 3χ3 και ακόμα δεν της έχω δώσει φόρμουλα αλλά μπορώ να πω ότι με στεναχωρεί η κατάσταση. Τι μου προτείνετε?

Ευχαριστώ και πάλι!

 

Σε γενικές γραμμες η κορτιζονη διαταραζει λιγο την ισορροπία του οργανισμού και τον καταβάλει. Μπορει εκει να οφείλεται η μειωση-αν υφίσταται κατι τέτοιο.

 

Το να κόψεις το αλάτι και τη ζάχαρη δεν ειναι κακο και δεν επηρεάζει τον θηλασμο.

 

Να εχεις στο νου σου οτι γυρω στους 3 μηνες περνούν άσχημο άλμα αναπτυξης.

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την αμεσότητα σας είσαστε τα αγγελάκια των Χριστουγέννων!:P

Καλημέρα! Μέχρι πριν από 10 μέρες' date=' τα πηγαίνατε τέλεια ( έχει ήδη διπλασιάσει το βάρος γέννησης!)! Η δίαιτα της μαμάς, εκτός αν μιλάμε για υποσιτισμό, δεν επηρεάζει την παραγωγή. Έχεις αλλάξει κάτι στο τάισμα του μωρού; Μήπως του δίνεις συχνότερα πιπίλα; Μήπως άρχισε να κοιμάται πολλές ώρες τη νύχτα; Αν τίποτα από αυτά, τότε πιθανόν να περνά άλμα ανάπτυξης (συμβαίνει σε ηλικία 3&6 εβδομάδων και 3&6 μηνών). Στην περίπτωση αυτή, αν θηλάζεις κατ'απαίτηση του μωρού, θα έχει λυθεί το θέμα σε 2-3 μέρες.[/quote']

Κοίτα για υποσιτισμό δεν θα το έλεγα αλλά κόβοντας ζάχαρη και αλάτι μειώθηκαν κατά πολύ οι επιλογές μου (εφόσον όλα τα τρόφιμα έχουν αλάτι και ζάχαρη) και σίγουρα η ποσότητα, αλλά όχι και σε φάση πείνας...Δεν μπορώ να πω όμως ότι άλλαξε κάτι στις συνήθειες του μωρού. Στα πρωινά ταΐσματα σχεδόν αρνείται να θηλάσει ενώ το απόγευμα και το βράδυ κάτι κάναμε! Το μεσημέρι πήρα φόρμουλα και την προσπάθησα να δοκιμάσει ήπιε 20ml αλλά η συμπεριφορά της όπως στο στήθος. αρνητική! Ελπίζω να ξυπνήσει το βράδυ και να αναπληρώσει.

 

Nunu εχεις κόψει υδρατανθρακες;! Ετςι την πάτησα και εγω γιατι ημουν σε συγκεκριμένη δίαιτα για τον μπεμπη

Τι εχεις κόψει ακριβως;

Μπορεις να φας βρωμη ;

Βρώμη τρώω το πρωί, σήμερα έφαγα και το απόγευμα. Θα την καθιερώσω. Ψωμιά, παξιμάδια κλπ επεξεργασμένα τα έχω ελαττώσει (λόγο αλατιού και ζάχαρης) και η αλήθεια είναι βρε παιδιά πόσο ανάλατο ρύζι μπορείς να φάς? Προτιμώ να μην φάω!

 

Σε γενικές γραμμες η κορτιζονη διαταραζει λιγο την ισορροπία του οργανισμού και τον καταβάλει. Μπορει εκει να οφείλεται η μειωση-αν υφίσταται κατι τέτοιο.

 

Το να κόψεις το αλάτι και τη ζάχαρη δεν ειναι κακο και δεν επηρεάζει τον θηλασμο.

 

Να εχεις στο νου σου οτι γυρω στους 3 μηνες περνούν άσχημο άλμα αναπτυξης.

Καλό θα μου κάνει η μείωση αλατιού και ζάχαρης δεν το συζητώ. Ας ελπίσω ότι είναι άλμα ανάπτυξης, αν και δεν μπορώ να καταλάβω το άδειο μου στήθος και τη δική της άρνηση :confused:.

Θα μου πέρναγε από το μυαλό ότι είναι άρρωστη γιατί με αρχηγό εμένα στο σπίτι είμαστε όλοι άρρωστοι...αλλά πλην από λίγο ρουθούνισμα δεν έχει άλλη ένδειξη.

 

Αχ αχ!! Τέλος παντων θα επιμείνω δεν το συζητώ είμαι ξερό κεφάλι και τα διδυμάκια μου τα θήλασα αποκλειστικά αλλά τώρα με τα φάρμακα και την όλη κούραση χάνω την αυτοπεποίθηση μου.

Εύχομαι αύριο να επανέρθουμε στα κανονικά μας και να μπω να σας πω τα ευχάριστα!

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας Καλό βράδυ!!

J6H7p3.png

oHFzp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κοπέλες!!

Είμαι η nunu και είμαι καλά!!! Χτες τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα και σήμερα φυσιολογικά! Σήμερα ούτως ή άλλως τελειώνει και η θεραπεία της κορτιζόνης και ελπίζω να επανέλθουν όποιες ισορροπίες διαταράχτηκαν!!

Σας ευχαριστώ για το σαπόρτ!! Καλές γιορτές να έχετε!

:D:D

J6H7p3.png

oHFzp2.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

καλημερα σας απο μια απειρη νεα μητερα μιας μπουμπους 5 ημερων!!! το προβλημα μου ειναι το εξης ,,, τηνγεννησα με καισαρικη τομη (παρολο την πληρη διαστολη που ειχα)3650gr και απο την επομενη μερα την εβαλα στο στηθος και εκανε θηλαστικες κιμησεις,,ομως το στηθος μου δε ειχε πρηστει καθολου παρα μονο τις 2 τελευταιες μερες απο τις 4 που καθισα στο νοσκομειο...εκανα αντληση με επαγγελματικο θηλαστο τηε γνωστης εταιριας και το εδωσα στη μικρη μου...ομως η "ζημια "ειχε γινει γιατι εδινα ξενο γαλα για να καλυφτουν οι αναγκες της

το προβλημα μου τωρα που γυρισα σπιτι ειναι οτι ενω πιανει στηθος κανονικοτατα δε την φτανει η ροη που εχω και δυσανασχετει τοσο που με κανει να κλαιω....

πότε θα αυξηθει η ροη του;;;'η εστω πως να το βοηθησω εγω...ξεχασα να πω πως εχει 3 βρεγμενες πανες και αλλες 3 λερωμενες.... please βοηθηστε με απαντηστε μου καλυτερα σε email που εχω περισσοτερη προσβαση αλλα και ακομα και εδω αναμενω με μεγαλη ανυπομονυσια απαντηση........σας ευχαριστω εκ τον προτερων:confused:

Link to comment
Share on other sites

καλημερα σας απο μια απειρη νεα μητερα μιας μπουμπους 5 ημερων!!! το προβλημα μου ειναι το εξης ,,, τηνγεννησα με καισαρικη τομη (παρολο την πληρη διαστολη που ειχα)3650gr και απο την επομενη μερα την εβαλα στο στηθος και εκανε θηλαστικες κιμησεις,,ομως το στηθος μου δε ειχε πρηστει καθολου παρα μονο τις 2 τελευταιες μερες απο τις 4 που καθισα στο νοσκομειο...εκανα αντληση με επαγγελματικο θηλαστο τηε γνωστης εταιριας και το εδωσα στη μικρη μου...ομως η "ζημια "ειχε γινει γιατι εδινα ξενο γαλα για να καλυφτουν οι αναγκες της

το προβλημα μου τωρα που γυρισα σπιτι ειναι οτι ενω πιανει στηθος κανονικοτατα δε την φτανει η ροη που εχω και δυσανασχετει τοσο που με κανει να κλαιω....

πότε θα αυξηθει η ροη του;;;'η εστω πως να το βοηθησω εγω...ξεχασα να πω πως εχει 3 βρεγμενες πανες και αλλες 3 λερωμενες.... please βοηθηστε με απαντηστε μου καλυτερα σε email που εχω περισσοτερη προσβαση αλλα και ακομα και εδω αναμενω με μεγαλη ανυπομονυσια απαντηση........σας ευχαριστω εκ τον προτερων:confused:

Καλημέρα Ματινακι να σου ζήσει το μωράκι σου!Στην πρώτη μου καισαρική μου είπαν οι μαίες οτι το σώμα συνήθως αργεί να ξυπνήσει και να παράξει γάλα και έτσι χρειάζονται 2-3 μέρες μέχρι να αρχίσει να τρέχει κανονικά.ετσι έδωσα κι εγω ξένο στην αρχή λόγω του οτι γεννήθηκε και οριακά πρόωρο και με φόβισαν οτι πρεπει να πάρει βάρος.στην δεύτερη καισαρική που το είχα ψάξει καλύτερα, κατάφερα και θηλασα αποκλειστικά απο την πρώτη μέρα.τις πρώτες μέρες το μωρό τρέφεται με το πρωτογαλα που εχεις αρκεί να το βάζεις συνέχεια στο στήθος.οσο το μωρό ρουφάει τόσο βοηθάει το στήθος να (κατεβαςει)γάλα.μην απελπίζεσαι.θα πάρει λίγες μέρες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός και να εχεις κανονική ροη.να πίνεις πολλα υγρά και να βάζεις το παιδι στο στήθος οποτε στο ζητάει χωρίς να υπολογίζεις τις ώρες γιατί ακόμα ειναι πολυ νωρίς.θα δεις οτι σε λίγες μέρες θα φτιάξει μονο του το προγραμμα και ολα θα ειναι πιο εύκολα.θελει υπομονή και επιμονή ο θηλασμός και θα τα καταφέρεις.

Link to comment
Share on other sites

δες εδώ και εδώ κάποιες άλλες πληροφορίες.

 

Από τις πληροφορίες αυτές βλέπω ότι είναι λογικό την τρίτη ημέρα να γεμίζει το στήθος, αφού τις δύο πρώτες έχει πρωτόγαλα. Αν παρ' όλα αυτά βλέπεις ότι χρειάζεσαι συμπλήρωμα, δίνε μετά το θηλασμό, δεν τρέχει τίποτα. Καλύτερα συμπλήρωμα, παρά να πεινάει. Κάθε μέρα θα δίνεις και λιγότερο και σε λίγες ημέρες θα το έχεις κόψει τελείως.

 

 

καλημερα σας απο μια απειρη νεα μητερα μιας μπουμπους 5 ημερων!!! το προβλημα μου ειναι το εξης ,,, τηνγεννησα με καισαρικη τομη (παρολο την πληρη διαστολη που ειχα)3650gr και απο την επομενη μερα την εβαλα στο στηθος και εκανε θηλαστικες κιμησεις,,ομως το στηθος μου δε ειχε πρηστει καθολου παρα μονο τις 2 τελευταιες μερες απο τις 4 που καθισα στο νοσκομειο...εκανα αντληση με επαγγελματικο θηλαστο τηε γνωστης εταιριας και το εδωσα στη μικρη μου...ομως η "ζημια "ειχε γινει γιατι εδινα ξενο γαλα για να καλυφτουν οι αναγκες της

το προβλημα μου τωρα που γυρισα σπιτι ειναι οτι ενω πιανει στηθος κανονικοτατα δε την φτανει η ροη που εχω και δυσανασχετει τοσο που με κανει να κλαιω....

πότε θα αυξηθει η ροη του;;;'η εστω πως να το βοηθησω εγω...ξεχασα να πω πως εχει 3 βρεγμενες πανες και αλλες 3 λερωμενες.... please βοηθηστε με απαντηστε μου καλυτερα σε email που εχω περισσοτερη προσβαση αλλα και ακομα και εδω αναμενω με μεγαλη ανυπομονυσια απαντηση........σας ευχαριστω εκ τον προτερων:confused:

Link to comment
Share on other sites

Στην πρώτη μου καισαρική μου είπαν οι μαίες οτι το σώμα συνήθως αργεί να ξυπνήσει και να παράξει γάλα και έτσι χρειάζονται 2-3 μέρες μέχρι να αρχίσει να τρέχει κανονικά.

 

Οι μαίες ήταν άσχετες, γιατί το ερέθισμα για την παραγωγή γάλατος είναι η απομάκρυνση του πλακούντα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

και ναι τα κατεφερα και θηλαζω αποκλειστικα απο το καλοκαιρι μεχρι τωρα...ωφελιμες οι συμβουλες σας ,,,,αλλα πειτε μου ρε κοριτσια πότε ερχεται η πρωτη περιοδος;;;; οχι οτι την θελω βεβαια αλλα εχω αρχισει να ποναω χαμηλα κ ψαχνομαι...εχει τυχει και σε εσας;;; παιζει ρολο αν ειναι η γεννα φυσιολογικη ή καισαρικη;;;;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...