Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΟ ΜΩΡΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΙΜΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΗ ΚΟΥΝΙΑ?

rouge

Recommended Posts

Σήμερα ήρθε ο γιατρός και είδε τον μπεμπάκο μας. Είναι δόξα το Θεό υγιέστατος ο μικρός μας. Ακόμη δεν έχομε σαραντήσει και το πουλάκι μου από 3800 που γεννήθηκε έγινε 5400!!Μια χαρά.Όπως επίσης ψηλώσαμε κιόλας. Εγώ όλο αυτόν τον καιρό τον κοιμίζω στο πορτ μπεμπέ από το καρότσι το οποίο το έχω και στην ανάκλιση. Σήμερα ο γιατρός μου είπε να τον βάλω πια στη κούνια γιατί λέει είναι μεγάλο παιδάκι (ψηλό εννοεί) και δεν κάνει να στριμώχνεται. Θέλει να είναι απλωμένος. Να σας πω την αλήθεια ψιλιφοβάμαι, μάλλον γιατί έχω συνηθίσει το πορτ μπεμπέ όπου είναι περιορισμένος και δεν φοβάμαι. Εσείς από πότε βάλατε τα μωράκια σας στη κούνια?Είχατε το στρωματάκι σε ανάκλιση?Κορίτσια μην γελάσετε με αυτά που ρωτάω αλλά είμαι νέα μαμά και τώρα μαθαίνω. Είχατε σφηνάκι?Και όταν τον αλλάζατε πλευρό γυρίζατε την κούνια για να τον βλέπετε ή μία το κεφαλάκι πάνω και μετά κάτω???Ξέρω ρωτάω χαζά!!!!Αλλά τι να κάνω?Θα πάρω και τον γιατρό αύριο να ρωτήσω αλλά θέλω να ακούσω και εσάς!Συγνώμη αν σας κούρασα...

Διαφημίσεις

Με το που τον έφερα απο το μαιευτηριο τον έβαλα στην κουνια. Σφινακια κλπ δεν είχα και δεν ξερω αν βοηθάνε. Οχι δεν γυρνουσα την κουνια να τον βλεπω γιατι δεν χώραγε ουτως η άλλως (ηταν δίπλα στο κρεβάτι μας).

Να το βάζεις χαμηλά στην κουνια (τα ποδαράκια του να είναι κοντά στο κάτω μέρος της κουνιας ..... δεν ξερω πως να το εξηγησω - να ειναι στο μισο και κατω του κρεβατιου και οχι κοντα στο προσκεφαλι)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Κατ' αρχήν να σου ζήσει το μωράκι σου :D .

Σε καταλαβαίνω ότι στην αρχή και τα πιο απλά πράγματα σου φαίνονται βουνό και αναρωτιέσαι αν κάνεις κάτι λάθος! Μην αγχώνεσαι όμως! Όλα καλά τα κάνεις :D Θα δεις που με τον καιρό θα ξεθαρέψεις και θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση που θα δίνεις και συμβουλές...

Λοιπόν, με το που ήρθαμε από το μαιευτήριο τον έβαλα στην κούνια του που ήταν δίπλα στο κρεββάτι μας. Ανάκλιση στο στρώμα δεν είχα ποτέ. Νομίζω ότι μπορείς να ανασηκώσεις λίγο το στρώμα, αν θέλεις, στην περίπτωση που το μωράκι έχει έντονο πρόβλημα παλινδρόμησης ( και λέω έντονο γιατί όλα τα μωράκια έχουν κάποιο βαθμό παλινδρόμησης στην αρχή) αλλά καλύτερα για αυτό ρώτα τον παιδίατρό σου. Σφηνάκι δεν χρησιμοποίησα ποτέ. Πλευρό δεν τον άλλαζα γιατί τον έβαζα να κοιμηθεί ανάσκελα ( που είναι η πιο ασφαλής θέση για τον ύπνο).

Όπως γράφει και η elenik να τοποθετείς το μωρό με τα ποδαράκια του να ακουμπούν στο κάτω μέρος της κούνιας και τα σκεπάσματά του καλά διπλωμένα και στερεωμένα και όχι ψηλότερα από τους ώμους του, έτσι ώστε να μη μπορεί να χωθεί μέσα σε αυτά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανασάνει.

Επίσης, να ελέγχεις συχνά τη θερμοκρασία του μωρού ώστε να μην είναι πολύ ζεστά ούτε πολύ κρύα γιατί τα τόσο μικρά μωράκια δεν έχουν θερμορύθμιση (να διατηρούν δηλαδή σταθερή τη θερμοκρασία του σώματός τους) και έτσι ζεσταίνονται ή παγώνουν αντίστοιχα.Εμένα μου φάνηκε πολύ χρήσιμο ένα θερμόμετρο δωματίου γιατί είχα τρελό άγχος με τη θερμοκρσία και υγρασία του χώρου. :lol:

bV9Yp3.png

Mr42p3.png

Η παιδίατρος μου μου είχε πει πως καλό είναι τα μωράκια να κοιμούνται σε ευθεία θέση και όχι να είναι όλη μέρα κουλουριασμένα στο ρηλάξ π.χ.

Αυτό το έλεγε για το σκελετό τους. Εγώ τους πρώτους 2 μήνες περίπου τα κοίμιζα στην καλαθούνα και λίγο στο ρηλάξ το οποίο όμως είχε κόντρα πλακέ στην πλάτη και δεν βαθούλωνε. Στους 3 μήνες περίπου τα πήγαινα στην κούνια τους, στο κάτω μισό όπως λένε και οι υπόλοιπες μανούλες.

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!Ελπίζω να με καταλαβαίνετε γιατί τώρα και εγώ μαθαίνω. Αυτό για την ανάκλιση το ρωτάω γιατί ο μικρός μου ψιλοπνίγεται κάποιες φορές και έχουμε και πρόβλημα με το ρέψιμο. Πολλές φορές σηκώνεται για το επόμενο γεύμα και μου ρεύρεται!

Ε, τώρα που μου είπατε και εσείς θα αρχίσουμε να κοιμόμαστε και σε μεγάλο κρεβάτι!!Φιλάκια!

Διαφημίσεις

τον κοιμηζω απο την αρχη στην κουνια του..μια πανω,μια κατω το κεφαλακι,,μπορεις να βαλεις κατι και να σηκωσεις το στρωματακι λιγο.βαζω σφηνακι απτην αρχη..αλλα τωρα το βγαζει και αυτο και μου γυριζει ανασκελα..θελω να ειναι στο πλαι για να μην βγαλει καμια γουλιτσα...καλυ δυναμη αγαπημενη

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Κι εγω απο την αρχη στην κουνια του τον εχω και κοιμαται και η παιδιατρος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται σφηνακι γιατι τοσα χρονια που δεν υπηρχαν πως κοιμιζανε τα παιδια μου ειπε.

τον εχω στο πλαι και απο πισω του βαζω μια κουβερτουλα για να μην μπορει να γυρισει. Επισης μου ειπε να μην φοβαμαι γιατι και γουλιτσα να βγαλει δεν πνιγεται. Αλλωστε ο δικος μου αν θελει να γυρισει το κεφαλι του ανασκελα το κανει οπως και να τον βαλω. Παντως η αγαπημενη του θεση ειναι μπρουμυτα. Οταν τον παιρνω αγκαλια για να ρεφτει αμεσως κοιμαται. Βαζει τα χερακια του για μαξιλαρι και κοιμαται. Μετα τον βαζω κατω και δεν ξυπναει. Το βραδυ ειναι πολυ ανυσηχος ομως. Ολο τεντωνεται και θελει να γυριζει πλευρο οποτε μια απο την μια τον εχω και μια απο την αλλη.

Καλημέρα!!Έχουμε λίγες μέρες που κοιμόμαστε στη κούνια μας και είμαστε μια χαρά!Ο μικρός το καταευχαριστέται. Τεντώνει και τα χεράκια του και κοιμάται μια χαρούλα!Το καλύτερο είναι ότι απόψς για πρώτη φορά κοιμήθηκε όλο το βράδυ!Είχε φάει στις 8 το βράδυ και ξύπνησε στις 6!Τι καλό παιδάκι που έχω!Από νωρίς μας κάνει τη χάρη και ξεκουραζόμαστε!Το καλύτερο όμως είναι ότι κάποια στιγμή ξυπνάω και τον βλέπω ανάσκελα και πλάγια στη κούνια!Άντε λέω αρχίσαμε :P Μέχρι που πήγα να του αλλάξω πλευρό και ξύπνησε! :P

Επειδή και ο δικός μου πλέον δεν χωραει στην καλαθούνα σκέφτομαι να τον βάλω στην κούνια του, η οποία ομως δεν χωράει στην κρεβατοκάμαρα... Του έχω μαξιλάρι ασφαλείας που μπαίνει κάτω απο το στρώμα της κούνιας για να είναι σε ψιλοόρθια θέση... Το θέμα όμως έιναι πως απο ότι διάβασα εδώ θα πρέπει να τον έχω στο κάτω μισό της κούνιας... Πώς να ξαπλώνει; Τελειώς ευθεία; Τόσο καιρό στην καλαθούνα είχε κλίση ....στην κούνια πώς θα την δημιουργήσω αυτή την κλίση και ειδικά όταν είναι στο κάτω μισό; Αν ήταν στο πάνω μέρος, όπως προανέφερα έχω αυτο το ειδικό μαξιλάρι ασφαλείας, αλλά για εκει κάτω, δεν μπαίνει...δεν έχει φόβο αν τον κοιμίζω όλο ευθεία; Επίσης, στην πλατούλα του αν βάλω για σφηνάκι καραμελα μαξιλάρι; Για να τον κρατάει όσο το δυνατόν πλάγια; Θα τον βλέπω απο την ενδοεπικοινωνια τα βράδια αλλα δεν παύει να αγχώνομαι...Αφήστε που έχει μάθει και σε λίγο κούνημα αν πάει να ξυπνήσει την ώρα που κοιμάται...και αναρρωτιέμαι ...πώς θα το πετύχω αυτό, να τον κουνάω δηλαδή, αν κοιμάται μέσα στην κούνια του; Θα πρέπει να κουνάω όλη την κούνια; :roll:

Καλημερα κι απο μενα και να μας ζησουν τα ζουζουνια μας.. Εγω τον μικρο μου τον ειχα τις πρωτες 20 μερες στην καλαθουνα του διπλα στο κρεβατι μας και κοιμοταν στο πλαι μια απο τη μια πλευρα μια απο την αλλη. Ειχα παρει και ενα βοηθητικο μαξιλαρι απο τα Τζαμπο που τον κρατουσε στην ιδια θεση. Μετα τις 20 μερες ομως τον εβαλα σε δικο του δωματιο στη κουνια του και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ η ενδοεπικοινωνια με εχει σωσει μεχρι σημερα που ειναι 7 μηνων!! Ακουω μεχρι και την ανασα του!!! Ηθελα να φυγει νωρις απο διπλα μου για να συμηθισει και στο χωρο του.. Και μεχρι στιγμης ευτυχως δεν εχουμε κανενα προβλημα! Γνωμη μου ειναι οτι οσο πιο νωρις μπει στο δικο του δωματιο τοσο καλυτερα ειναι...

Διαφημίσεις

Καλημερα κι απο μενα και να μας ζησουν τα ζουζουνια μας.. Εγω τον μικρο μου τον ειχα τις πρωτες 20 μερες στην καλαθουνα του διπλα στο κρεβατι μας και κοιμοταν στο πλαι μια απο τη μια πλευρα μια απο την αλλη. Ειχα παρει και ενα βοηθητικο μαξιλαρι απο τα Τζαμπο που τον κρατουσε στην ιδια θεση. Μετα τις 20 μερες ομως τον εβαλα σε δικο του δωματιο στη κουνια του και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ η ενδοεπικοινωνια με εχει σωσει μεχρι σημερα που ειναι 7 μηνων!! Ακουω μεχρι και την ανασα του!!! Ηθελα να φυγει νωρις απο διπλα μου για να συμηθισει και στο χωρο του.. Και μεχρι στιγμης ευτυχως δεν εχουμε κανενα προβλημα! Γνωμη μου ειναι οτι οσο πιο νωρις μπει στο δικο του δωματιο τοσο καλυτερα ειναι...

Μια συμβουλή ήθελα να δώσω για την ενδοεπικοινωνία. Μην την έχεις πολύ κοντά στο μωρό (ούτε σε εσένα βέβαια) γιατί εκπέμπει ακτινοβολία. Έχε την μακρυά από την κούνια.

Το μωράκι μου το είχαμε μέχρι 4 μηνών σε καλαθούνα στο δωμάτιό μας και μετά την πήγαμε στην κούνια της στο δωμάτιό της, όπου και εμείς είχαμε την ενδοεπικοινωνία. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί. Μάλλον εμείς είχαμε... :lol:

Εειδη την εχω πατησει ασχημα.....μια συμβουλη: βαλτε το ζουζουνι σας οσο πιο νωρις γινεται στην κουνια του(μην σας πω και στο δωματιο του ακομα καλυτερα)να συνηθιζει. Μεχρι 4 μηνων τον ειχα σε πορτ μπεμπε διπλα στο κρεβατι μου.Σιγα σιγα ξεκινησα να τον βαζω στην κουνια του,στο δωματιο του. Εκει αρχισαν και τα οργανα!!!!!! Ειχαμε απειρα ξυπνηματα καθε βραδυ. Να πω την αληθεια τον λυπομουνα τον καημενο κι εκανα το λαθος και τον επαιρνα στο κρεβατι μας. Ε! Αυτο ηταν!! Κοντευει να γινει 11 μηνων και ακομα κοιμομαστε μαζι. :roll:

as1cAcP00360010NDE5NzgxfDIwMTAwMnx0byB6eW1hcmFraSBtb3UgZWluYWk.gif

0nxv8u4s9yffj271.png

Εξαρτάται και κατά πολύ από το παιδί. Εμένα ο μεγάλος μπήκε κατευθείαν στην κούνια του. Τεντώθηκε, χαλάρωσε και κοιμήθηκε. Ο μικρός προτιμά το πορτ μπεμπε. Το βράδυ τον βάζω στην κούνια για να συνηθίζει αλλά δεν πολυγουστάρει. Του αρέσει να είναι κουλουριασμένος, είναι φανερό. Κουλουριάζεται στη γονεία και κοιμάται.....