Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πολλά ζωηρά παιδιά στην τάξη!

Recommended Posts

Θέλω να θέσω εναν προβληματισμό που εχω από τότε που ξεκινήσαμε την 1η δημοτικού. Ο γιός μου ειναι ενα βατό παιδί που δεν θα το χαρακτήριζε κάποιος ιδιαίτερα ζωηρό ή άτακτο. Η δασκάλα που μας έλαχε ειναι μέσης ηλικίας αλλά από την 2η κιόλας μέρας μας κάλεσε να μας πει οτι είμαστε πολλά παιδιά στην τάξη 24 και αρκετά απο αυτά ζωηρά σε τέτοιο βαθμό που δεν εχει ξανασυναντησει σαν εκπαιδευτικός :roll:

Λοιπόν το γιαβρί μου το έβαλε να κάτσει με ενα σούπερ ζωηρό παιδί που δεν το άντεχε και την επόμενη ημέρα της είπα να τον αλλάξει γιατι ενω δεν ειναι ζωηρός έχει μια τάση να προσκολάται στους ταραξίες γιατι τους "θαυμάζει" κατά κάποιο τρόπο.....δεν το έκανε η δασκάλα με αποτέλεσμα να μπει και ο δικός μου στην "κλίκα". Όποτε πάω να την ρωτήσω πως πάμε μου λέει δεν έχουμε θέμα στα μαθήματα αλλά βγάζει γλώσσα. Του μιλάω, του μιλάω, του μιλάω με αυστηρό τρόπο δεν έκανα τίποτα ισα ισα....άλλαξα τακτική και του δίνω χρόνο και προσοχή και τα πάμε πάρα πολύ καλά μαθησιακά παίζουμε ολη την ώρα σχολείο, διαβάζουμε βιβλία κτλ ΟΜΩΣ παραμένει ασεβής στην δασκάλα όπως μου παραδέχεται από μόνος του :( Εκείνη από την αρχή τα πήρε από τα μούτρα με τιμωρίες και απειλές και ο δικός μου μουλάρωσε και τώρα δεν ξέρω πως να αντιστρέψω την αρνητική συμπεριφορά. Σκέφτομαι να πάω σε παιδοψυχολόγο αλλά νομιζω ρε γμτ οτι το πρόβλημα δεν ειναι σε εμας αλλά σε εκεινη που δεν κέρδισε τον σεβασμό και τα πάει κόντρα. Βεβαια εχει πάρει φορα ο μικρός και μιλάει και στα αλλα μαθήματα. Μου ειπαν οτι τον απειλούν οτι θα πάει στον διευθυντή κτλ. Γενικά δεν ειναι παιδί που αντιμιλάει κτλ να πω οτι ειναι γενικευμένη συμπεριφορά, ξεκίνησε τώρα και γι' αυτό έχω θορυβηθει και στεναχωριέμαι που πήρε στραβά το σχολείο

Πως θα το χειριζόσασταν;

Διαφημίσεις

Εχεις γνωριστει με αλλες μαμαδες; Αντιμετωπιζουν παρομοια προβληματα με τη δασκαλα; Μηπως να μαζευοσασταν 3-4 μαμαδες που συνεννοειστε και να μιλησετε με τη δασκαλα και τον διευθυντη; Η αληθεια ειναι οτι στην Α δημοτικου η δασκαλα πρεπει να ειναι σε θεση να ελεγξει την ταξη, να τη δεσει κλπ γιατι τα παιδια δεν γνωριζονται μεταξυ τους και θελουν αρκετο χρονο προσαρμογης. Υπαρχουν ομως εργαλεια για αυτο αντι για φωνες και τιμωριες. Δηλαδη πως αλλες δασκαλες καταφερνουν να κανουν λειτουργικες ταξεις 28 και 30 παιδιων;

Νομιζω πρεπει να το συζητησεις και με αλλες μαμαδες. Ειναι κριμα να στραβωσει η Α δημοτικου σε θεματα συμπεριφορας και μετα να παρασυρει και το γνωστικο και αντε να το μαζεψεις. Μιλησε και με τη δασκαλα με το καλο να δεις πως το σκεφτεται και πως κι εσυ μπορεις να βοηθησεις. Με τον καλο τον τροπο πολλα λυνονται. Καλη επιτυχια

Για τη δική μας συμπεριφορά είμαστε υπεύθυνοι εμείς οι ίδιοι. Όσο ζωηρά και να είναι τα άλλα παιδιά, όσο λάθος κι αν αντιμετωπίζει το πράγμα η δασκάλα φαίνεται κι εσύ να πιστεύεις ότι είναι ανεπίτρεπτο να της αντιμιλάει.

Θα ξεκινούσα λοιπόν από εκεί. Ότι το να αντιμιλάει δεν ταιριάζει στο ήθος της οικογένειάς σας (καλά όχι τόσο βαρύγδουπα, κατάλαβες τι εννοώ όμως). Στη συνέχεια στο ζήτημα της προσωπικής ευθύνης (ό,τι και να κάνει ο άλλος εσύ επιλέγεις τη δική σου συμπεριφορά, πώς επιτρέπεις να παρασύρεσαι) και τέλος στην ευθιξία (θέλεις να σε θυμούνται και να σε σκέφτονται γιατί είσαι σπουδαίος μέσα στην τάξη ή γιατί ενοχλείς). Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί; Πώς θα το κάνεις να γίνει καλυτερο; Πώς θα ένιωθες αν σου αντιμιλούσαν; Νιώθεις αποδοχή/ σεβασμό μέσα στην τάξη; Τι παίρνεις από αυτή τη συμπεριφορά; (μήπως χρειάζεται την προσοχή της δασκάλας; ε, ας βρει εναλλακτικές).

Αν το παιδί σου είναι σε θέση να το διαχειριστεί, θα μπορούσες να του πεις να κάνει μια εκ βαθέων συζήτηση με τη δασκάλα, να απολογηθεί για την κακή του συμπεριφορά και να της ζητήσει να του φέρεται κι εκείνη πιο τρύφερά και με περισσότερη αποδοχή. Εννοείται ότι πρώτα θα έχεις μιλήσει εσύ μαζί της και θα τα έχετε συμφωνήσει αυτά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με τη miriiki σε όλα.

Τώρα που είναι αρχή πρέπει να βάλει τις σωστές βάσεις για να έχει μια σωστή συμπεριφορά μέσα στην τάξη. Τώρα μαθαίνει τα δεδομένα της τάξης και πρέπει να δουλέψεις μαζί του για να τα μάθει σωστά, αφού νομίζεις ότι η δασκάλα δεν τον προσεγγίζει με σωστό τρόπο. Εσύ μπορείς να τον ρίξεις στο φιλότιμο χωρίς να τον προσβάλεις, ενώ αν το κάνει η δασκάλα δεν τη λαμβάνει υπόψη.

Σίγουρα όμως τη συμφέρει & εκείνη να συνεργαστεί μαζί σου για να κερδίσει ένα λιγότερο ζωηρό μαθητή.

Κάθε αρχή & δύσκολη... εύχομαι καλή επιτυχία!!!

η αλήθεια ειναι οτι αποφεύγω τις μαμαδες των ζωηρών παιδιών και δεν εχω γνωριστεί. Με τις υπόλοιπες 3-4 έχω ενα πάρε δώσε...

Γιατί αποφεύγεις τις μανούλες των ζωηρών παιδιών; Είναι κι αυτές ζωηρές;;;;

Sorry για το χιούμορ. Είμαι μαμά ζωηρού αγοριού και μυγιάστηκα λίγο.....

Γιατί αποφεύγεις τις μανούλες των ζωηρών παιδιών; Είναι κι αυτές ζωηρές;;;;

Sorry για το χιούμορ. Είμαι μαμά ζωηρού αγοριού και μυγιάστηκα λίγο.....

Ούτε καν ξέρω ποιες ειναι να σου πω την αλήθεια και ούτε και ξέρω και τις φάτσες των "ζωηρών" παιδιών, δεν έχω κάτσει να τον ρωτήσω να μην φανεί οτι κάτι συμβαίνει :lol:

Να σου πω την αλήθεια μου ομως αποφεύγω να κάνω παρέα με μια φίλη που έχει τόσο ζωηρό παιδί γιατί μου τον αγριεύει πολύ. Είμαστε σε μια φάση που θέλουμε λίγο έλεγχο να ρίξουμε τους τόνους. Μην μυγιάζεσαι η κολλητή μου έχει δυο αστέρια τι να σου πω :)

Yogini και εγω εχω δυο αστερακια (μας απαγορεψαν να τους λεμε λουλουδακια το καλοκαιρι γιατι μας ακουγαν τα ζουζουνια και τους πλησιαζαν).

Ο μικρος ειναι ιδιεταιρα ηρεμος γιαυτο και η νηπιαγωγος τον βαζει κοντα σε πιο εντονα παιδακια (με προβλημα επικοινωνιας συνηθως αν και περισυ εκανε παρεα με ενα παιδακι στο φασμα) και καταγερνει και τα καλμαρει. Παραλληλα και τα εντονα παιδια στην ταξη του αδελφου του ειναι ιδιετερα τρυφερα και γλυκα μαζι του.

Ο μεγαλος ειναι εντονος/ζωηρος... Με τους πιο εντονους τσακωθηκε, μπηκαν τιμωρια και αποφευγοναται εκατερωθεν.

Για τις μαμαδες τωρα δεν ξερω αν με απγευγουν.. Εχω ομως 4 συμπεθερες που μου μιλανε

Για το θεμα με την δασκαλα τι να σου πω.. Νομιζω οτι ολοι στην ταξη την ακουν