Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΗΓΕΣ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ???

Recommended Posts

Καλημερα!Ηθελα την βοηθεια σας.Εδω και 2 μηνες απεχω απο γαλακτοκομικα και ξηρους καρπους λογω δυσανεξιας της μπεμπουλας μου που θηλαζει.Παιρνω συμπληρωμα ασβεστιου αλλα δεν ξερω κατα ποσο απορροφαται απο τον οργανισμο το ασβεστιο οταν ειναι σκευασμα.Μηπως ξερετε αλλες πηγες ασβεστιου εξισου καλες οσο το γαλα ή το γιαουρτι? :confused:

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Μπράβο βρε φιλενάδα, και το ψάχνω γιατί έχει κάνει δυσανεξία και κόψαμε το γάλα...

* Πιστεύω η μικρούλα είναι εντάξει από κοιλιά, έτσι?

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Μπράβο βρε φιλενάδα, και το ψάχνω γιατί έχει κάνει δυσανεξία και κόψαμε το γάλα...

* Πιστεύω η μικρούλα είναι εντάξει από κοιλιά, έτσι?

Ωχ καταλαβα και ειναι δυσκολο στην αρχη να βρεις τροφες αλλα αν το ψαξεις θα δεις εχετε πολλες επιλογες, σε λιγο δεν θα καταλαβαινει τη διαφορα. Αν θελεις στειλε πμ να σου πω ιδεες.

Καταρχας, πριν κοψετε ολα τα γαλακτοκομικα, σας εξετασαν να δουν αν ανεχεται κατσικισια τυρια, αιγοπροβεια, γαλα το κιτρινο κουτι χωρις λακτοζη?

Καλη ειναι η Συριγου στο Σωτηρια να ξερεις για θεματα δυσανεξιας, αλλεργιες κλπ.

ΥΓ Η μικρη ηταν ευδιαθετη το πρωι, θα την παρακολουθω λιγες μερες και αν δω κατι περιεργο την παω για υπερηχο...αρχισαμε και με το bullying ποιος το περιμενε απο τωρα.

Το μπροκολο και το σουσαμι εχουν πολυ περισσοτερο ασβεστιο απο το γαλα.

http://www.myworld.gr/site/content.php?artid=729960

Όχι, το μπρόκολο δεν έχει, το διευκρινίζει το κείμενο που παρέθεσες. Έχει, δηλαδή, αλλά δεν απορροφάται καλά, λόγω παρουσίας των οξαλικών αλάτων.

Όχι, το μπρόκολο δεν έχει, το διευκρινίζει το κείμενο που παρέθεσες. Έχει, δηλαδή, αλλά δεν απορροφάται καλά, λόγω παρουσίας των οξαλικών αλάτων.

Παρανοησις...ειπα πιο πολυ απο το γαλα, οχι απο ολα τα γαλακτοκομικα, το κειμενο μιλαει για το τυρι παρμεζανα το οποιο ειναι ειδικη περιπτωση και οντως εχει μεγαλη ποσοτητα ασβεστιου.

το κειμενο λεει

Στις πλέον καλές πηγές ασβεστίου ανήκουν [οχι οι πιο καλες ειναι] το γάλα, το γιαούρτι και τα τυριά. Πιο πλούσια είναι τα κίτρινα, και κυρίως η παρ΅εζάνα, ΅ε 1.200 mg/100 γρ. (δηλαδή σχεδόν όση είναι η συνιστώ΅ενη η΅ερήσια δόση για παιδιά, εφήβους, γυναίκες άνω των 18 ετών, έγκυες και θηλάζουσες). Παρό΅οια περιεκτικότητα (1.160 mg/100 γρ.) έχει το σουσά΅ι, ενώ το ΅πρόκολο ξεπερνά και τα δύο ΅ε 1.390 mg/100 γρ. Επειδή ωστόσο τα πράσινα λαχανικά περιέχουν και οξαλικά οξέα που ΅ειώνουν την απορρόφηση ασβεστίου, η παρ΅εζάνα υπερτερεί τελικά έναντι του ΅πρόκολου. [μονο η παρμεζανα, οχι ολα τα γαλακτοκομικα, πχ το γαλα, εχει μονο 290 mg/ποτηρι]

Επειδη ειχαμε θεμα με το ασβεστιο, μας το ειπε ο γιατρος οτι το μπροκολο, οι ξηροι καρποι και το σπανακι ειναι μια χαρα-καλυπτουν τις αναγκες του οργανισμου και εχουν φυσικα και αλλα οφελη.

Ελπιζω να βοηθησα.

ΥΓ γιατι μου εβγαλε αντι για το γραμμα "μ" αστερακια, δεν ξερω :-)

Διαφημίσεις

Δεν το έγραψα με βάση αυτό που λέει το κείμενο, απλά τόνισα ότι το λέει ΚΑΙ το κείμενο: τα οξαλικα που περιέχονται σε μερικά.πράσινα λαχανικά (καλά, το σπανάκι και αν έχει!) εμποδίζουν την απορρόφηση του ασβεστίου, όχι μόνο του ίδιου του λαχανικου, αλλά ακόμα και τού τυριού που μπορεί να τα συνοδεύει.. Κακώς το κείμενο υπονοεί ότι μόνο η παρμεζάνα υπερτερεί.

Να διευκρινίσω ότι αυτά τα λέει ο...γκουρού της οστεοπόρωσης σύζυγος, οπότε εγώ τον εμπιστεύομαι με κλειστά ματιά (κορώνα στο κεφάλι μου κτλ :lol:), αλλά επιφυλάσσομαι να βάλω και κανά λινκ (που θα μου υποδείξει ο σύζυγος, πάντα! :D )

Ναι και έδω το λέει ότι απο τα πράσινα μόνο το 5% απορροφάται με εξαίρεση το μπρόκολο :-(

http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/Calcium

(Επίσημη σελίδα κυβέρνησης της Αυστραλίας)

Δώστε βιταμίνη ασβεστιου κορίτσια για να είστε σίγουρες !

Πολύ ωραίο!

Ένα φλυτζάνι μπρόκολο δίνει καμιά 30mg απορροφησιμο ασβέστιο, σύμφωνα με το άρθρο. Ένα ποτήρι γάλα 300mg.

Είναι ενδιαφέρον ότι λέει πως οι έγκυες και οι θηλαζουσες δεν έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε ασβέστιο. Το ίδιο λέει και η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία. Αντίθετα, ο πρωτεργάτης της οστεοπόρωσης, στη Ελλάδα, ο Λυριτης, λέει ότι οι θηλαζουσες είναι η ομάδα με τις μεγαλύτερες ανάγκες (κοινώς, τζάμπα δίνουν οι γυναικολογοι συμπληρώματα ασβεστίου, στην εγκυμοσύνη, που είναι και απαίσια!).

Μυλος! χαχα Εγω scratee τα υπολογιζω απο φυλλαδιο του ΣΩΤΗΡΙΑ 290 mg/ποτηρι γαλα, 1390 mg/μεριδα μπροκολο. Οσο και να επηρεαζουν τα οξεα, ποσο να πεσει απο το 1390-κατω απο 290, αποκλειεται. Με κανατε και εψαξα στο google, η αληθεια ειναι οτι σε 4 διαφορετικα sites βρηκα αλλες τιμες ανα ποτηρι γαλα, ανα μεριδα μπροκολο κλπ...χρησιμοποιει αλλο ποτηρι φαινεται ο καθενας :D:D:lol::lol:

Θα ελεγα λοιπον ο καθενας να βρει ενα διατροφολογο καλυτερα, να τον συμβουλεψει γιατι εδω 30 ατομα θα λεγαμε 30 προτασεις οπως το βλεπω. Εχει σημασια να εξετασει τον τροπο ζωης σου πριν σου δωσει μια διαιτα -και τις εξετασεις σου φυσικα. Αν πχ εγω δεν καθομαι ποτε στον ηλιο και πινω 4 καφεδες την ημερα, ο,τι και να παρω δε θα δω αποτελεσμα.

Εμεις για παραδειγμα ακολουθησαμε τη διαιτα αυτη αφου συμβουλευτηκαμε διατροφολογο, αλλεργιολογο, και στη δικη μου περιπτωση και ενδοκρινολογο. Βλεπετε, ειχαμε α) τη μικρη με αλλεργια σε αγελαδινα και β) εμενα με οστεοπενια (ειναι ενα βημα πριν την οστεοπορωση), εχουμε δοκιμασει αυτη τη διαιτα και οι δυο (μπροκολο και σαρδελλες, σπανακι, ξηρους καρπους, ταχινι και καθολου καφεινη για εμενα). Τοσο οι δικες μου εξετασεις οσο εκανα διαιτα 2 χρονια λογω θηλασμου, ηταν αψογες (μαλιστα μου ειχε ανεβει το ασβεστιο παρα πολυ οταν οντως τηρουσα τη διαιτα αυτη) και της μικρης που απο θηλασμο πηγε κατευθειαν σε διαιτες χωρις γαλακτοκομικα ή με κατσικισια τυρια μονο.

Εννοειται βεβαια, οτι στη διαιτα αυτη, μπηκαμε και μπαινουν οσοι δεν ανεχονται τα γαλακτοκομικα. Γιατι εκτος των αλλων, ειναι και πιο νοστιμα τα γαλακτοκομικα και υπαρχουν και πολλες επιλογες για να καλυφθεις καθημερινα σε ασβεστιο.

Τωρα πια την τσακιζω την παρμεζανα! :D

Διαφημίσεις

η αληθεια ειναι οτι σε 4 διαφορετικα sites βρηκα αλλες τιμες ανα ποτηρι γαλα, ανα μεριδα μπροκολο κλπ...χρησιμοποιει αλλο ποτηρι φαινεται ο καθενας :D:D:lol::lol:

Ναι, ναι! Απίστευτο!

Για πειτε μου και εμενα καμια ιδεα τι να δινω στον μικρο.. Ο γιατρος μου ειπε στο τηλεφωνο οτι οι αιμαοτολογικες εδειξαν μεγαλη αλεργια στο γαλα. Θα παω απο βδομαδα να πρω τις εξετασεις (σας ειχα περασει την εντυπωση οτι εδω ειναι φιλικο το συστημα υγειας και οι γιατροι απεναντι στον ασθενη??).

Λοιπον ο μικρος (το 5μισαρι) εκανε μικτη διατροφη (θηλασμος - και συμπληρωμα 1-2 φορες την ημερα) μεχρι 10 μηνων. Στεραιες αρχισαμε στον 5ο με λαχανικα. Γενικα δεν ειχαμε προβλημα που να μας δειξει αλεργια δηλαδη ησυχο μωρακι ηταν, βαρος επερνε, νορμαλ κενωσεις δεν ειχε καν δερματικα που ειχε/εχει ο μεγαλος του αδελφος.

Μονο που δειχνει να ειναι συνεχια συναχωμενος. Οταν ηταν περιπου 2 ενας γιατρος γενικης ιατρικης μου ειπε να του κοψω το γαλα. Κατεβηκαμε για διακοπες το συναχι σταματησε οποτε δεν το κοψαμε. Συγκρινοντας τα 2 παιδια θα ελεγα οτι ο μικρος δεν ειναι φιλος στο γαλα. Αρχισαμε το κακαο (και χαλασαμε και τον αλλο που επινε οποιοδηποτε γαλα) για χαρη του. Μετα περασαμε στο ελαφρυ γιατι το επινε λιγο πιο ευκολα. Αρκετο καιρο τωρα το γαλα του το πρωι και το βαδυ το πεταγαμε ειδικα σε περιπτωση που τον τριγυριζε ιωση (μαλλον συνεχια απο το Γεναρη γιαυτο και καναμε εξετασεις).

Αν και αρνηται να πιει γαλα (με νεσκουικ) πινει ενα κουτακι σοκολατενιο συνηθως στις 3μιση για κολατσιο στο σχολειο. Δεν θελω να δοκιμασω αν θα το επινε και στο σπιτι γιατι το θεωρω κολατσιο και δεν θελω να αντικαταστοισω το γαλα που πινει ο μεγαλος.

Επισεις γενικα το μονο που τρωει (τρωνε) ειναι ψωμι του τοαστ με τυρι κρεμα. Σε αυτη την φαση λεω να συνεχισω να του δινω οτι ζηταει. Δεν θελω πχ να του δωσω σογια γιατι εμενα με πειραζει. Που θα βρω ομως ιδεες για το τι να του δινω?

Για πειτε μου και εμενα καμια ιδεα τι να δινω στον μικρο.. Ο γιατρος μου ειπε στο τηλεφωνο οτι οι αιμαοτολογικες εδειξαν μεγαλη αλεργια στο γαλα. Θα παω απο βδομαδα να πρω τις εξετασεις (σας ειχα περασει την εντυπωση οτι εδω ειναι φιλικο το συστημα υγειας και οι γιατροι απεναντι στον ασθενη??).

Λοιπον ο μικρος (το 5μισαρι) εκανε μικτη διατροφη (θηλασμος - και συμπληρωμα 1-2 φορες την ημερα) μεχρι 10 μηνων. Στεραιες αρχισαμε στον 5ο με λαχανικα. Γενικα δεν ειχαμε προβλημα που να μας δειξει αλεργια δηλαδη ησυχο μωρακι ηταν, βαρος επερνε, νορμαλ κενωσεις δεν ειχε καν δερματικα που ειχε/εχει ο μεγαλος του αδελφος.

Μονο που δειχνει να ειναι συνεχια συναχωμενος. Οταν ηταν περιπου 2 ενας γιατρος γενικης ιατρικης μου ειπε να του κοψω το γαλα. Κατεβηκαμε για διακοπες το συναχι σταματησε οποτε δεν το κοψαμε. Συγκρινοντας τα 2 παιδια θα ελεγα οτι ο μικρος δεν ειναι φιλος στο γαλα. Αρχισαμε το κακαο (και χαλασαμε και τον αλλο που επινε οποιοδηποτε γαλα) για χαρη του. Μετα περασαμε στο ελαφρυ γιατι το επινε λιγο πιο ευκολα. Αρκετο καιρο τωρα το γαλα του το πρωι και το βαδυ το πεταγαμε ειδικα σε περιπτωση που τον τριγυριζε ιωση (μαλλον συνεχια απο το Γεναρη γιαυτο και καναμε εξετασεις).

Αν και αρνηται να πιει γαλα (με νεσκουικ) πινει ενα κουτακι σοκολατενιο συνηθως στις 3μιση για κολατσιο στο σχολειο. Δεν θελω να δοκιμασω αν θα το επινε και στο σπιτι γιατι το θεωρω κολατσιο και δεν θελω να αντικαταστοισω το γαλα που πινει ο μεγαλος.

Επισεις γενικα το μονο που τρωει (τρωνε) ειναι ψωμι του τοαστ με τυρι κρεμα. Σε αυτη την φαση λεω να συνεχισω να του δινω οτι ζηταει. Δεν θελω πχ να του δωσω σογια γιατι εμενα με πειραζει. Που θα βρω ομως ιδεες για το τι να του δινω?

Για δες έδω εχει καλές ιδέες http://www.kidswithfoodallergies.org/recipes/allergy-friendly-recipes.php

Γενικώς χρησιμοποίησε vegeterian μαργαρίνη - εγω παίρνω με sunflower oil - και όπου μπορείς ρυζόγαλο . Εγω πχ κάνω κρέπες, κέικ, σάλτσα τυριού με ρυζόγαλο.. Το βάζω και στα δημητριακά . Πάρε αυτο που βάζουν ασβέστιο μεσα

Πέρα απο αυτά τα γιαούρτια, πουτιγκες, μους με σόγια ειναι τέλεια!!

Και να προσθέσω, ρωτά εκεί που κάνανε εξετάσεις αν εχει αλλεργία μόνο σε αγελαδινο η και σε κατσικίσιο η προβιο

Συνηθως οι προτεινες ειναι ίδιες σε όλα αυτά οπότε πρεπει να απέχει και απο τα τρία, αλλιώς κατσικίσιο τυρί η γάλα ειναι καλή επιλογή! Προβεια παρμεζανα (Romano cheese) τέλεια!!

Εχει αλεργια στην πρωτεινη του γαλακτος. Δεν νομιζω οτι εγιναν τοσο αναλυτικες. Βασικα δεν ξερω σε τι βαθμο τον πειραζει. Ας πουμε το σοκολατουχο δεν τον ενοχλει αλλα τον ενοχλει το γαλα με το νεσκουικ?

Αυτη την στιγμη δεν πινει γαλα το πρωι (χυμο πορτοκαλι) και το βαδυ (κρεμα (?!)) αλλα καταναλωνει προιοντα που περιεχουν γαλα χωρις προβλημα.

Εχει αλεργια στην πρωτεινη του γαλακτος. Δεν νομιζω οτι εγιναν τοσο αναλυτικες. Βασικα δεν ξερω σε τι βαθμο τον πειραζει. Ας πουμε το σοκολατουχο δεν τον ενοχλει αλλα τον ενοχλει το γαλα με το νεσκουικ?

Αυτη την στιγμη δεν πινει γαλα το πρωι (χυμο πορτοκαλι) και το βαδυ (κρεμα (?!)) αλλα καταναλωνει προιοντα που περιεχουν γαλα χωρις προβλημα.

Α κάτσε το νεσκουικ εχει σόγια! Συνηθως όσοι έχουν αλλεργία στο αγελαδιβο έχουν και στη σόγια!

Οταν λες τον πειράζει εννοείς μπουκωμένη μυτη μόνο;

Τι κρέμα πίνει το βράδυ;

Απο αυτο που λες εμένα μου φαινεται ότι αν μειώσει την ποσότητα αγελάδινου δεν εχει πρόβλημα. Δηλαδή άλλο να πιεις δυο ποτήρια γάλα την μέρα και άλλο ενα ποτήρι και προϊόντα που απλα έχουν λιγο γάλα

Βασικα αυτο εχουμε κανει - εχουμε μειωσει την ποσοτητα. Και εχουμε διαφοροποιησει και τις ωρες. Ισως το πρωι να μην εχει ορεξη γιατι και το πορτοκαλι κανει πολυ ωρα για να το πιει.

Βασικα εχει καταρροη. Ισως ειναι και δυσκοιλιος. Δηλαδη μπορει να μην παει καθε μερα ή να μην κανει πολλα αλλα οχι να ειναι πρισμενη η κοιλια του. Ομως κανουν και χαλια διατροφη οποτε μπορει να φταει και αυτο.

Απο ασβέστιο πάντως δοκίμασε τα λιγότερο αλλεργιογόνα όπως γιαούρτι που βοηθάει και σε δυσκοιλιοτητα

Δεν ειναι όλα τα ίδια!

Για δες έδω στην τελευταία στήλη του πίνακα που εχει τα αγελαδινα, εχει ποια ειναι τα χειρότερα/καλύτερα

Και εγω έχω αυτο με την μυτη, τρέχει συνέχεια (λιγάκι :-) ) οταν πίνω πολύ γάλα.. Τώρα μονίμως πίνω ρυζόγαλο με τα δημητριακά , και απλα τρώω βούτυρο, σοκολάτες χωρις να τρέχει η μυτη!

Ο μικρος μου ειναι 2,5 ετων...μεχρι προτινως θηλαζε.Με πολυ πονο και κοπο (δικο μου) το κοψαμε.Το θεμα ειναι πως δεν πινει με τπτ γαλα...ποτε του δεν ηπιε...σπανια θα πιει ελαχιστο με κακαο το βραδυ η με δημητριακα.Καθε πρωι του φτιαχνω κρεμα με βρωμη την οποια αλλες φορες τρωει αλλες οχι.Και το βραδυ τον προσπαθω να τρωει καμια κρεμα ανθος αραβοσιτου...η κρεμα με σιμιγδαλη...λιγη κι απο αυτη.Τυρι καμια φετα του τοστ η κανενα τυρι κρεμα που ο Θεος να τα κανει τυρια αυτα.Του φτιαχνω κεικ και αντι για αλευρι βαζω σκονη αμυγδαλκ αλλα κι απο αυτο ελαχιστο τρωει...μια δυο μπουκιες.Υποθετω οσο μεγαλωνει θα ειναι και πιο ευκολο να τρωει κι αλλες τροφες αλλα για την ωρα αυτα τρωει.Φοβαμαι λιγο γιατι δεν ξερω κατα ποσο παιρνει επαρκες ασβεστιο.

Ο μικρος μου ειναι 2,5 ετων...μεχρι προτινως θηλαζε.Με πολυ πονο και κοπο (δικο μου) το κοψαμε.Το θεμα ειναι πως δεν πινει με τπτ γαλα...ποτε του δεν ηπιε...σπανια θα πιει ελαχιστο με κακαο το βραδυ η με δημητριακα.Καθε πρωι του φτιαχνω κρεμα με βρωμη την οποια αλλες φορες τρωει αλλες οχι.Και το βραδυ τον προσπαθω να τρωει καμια κρεμα ανθος αραβοσιτου...η κρεμα με σιμιγδαλη...λιγη κι απο αυτη.Τυρι καμια φετα του τοστ η κανενα τυρι κρεμα που ο Θεος να τα κανει τυρια αυτα.Του φτιαχνω κεικ και αντι για αλευρι βαζω σκονη αμυγδαλκ αλλα κι απο αυτο ελαχιστο τρωει...μια δυο μπουκιες.Υποθετω οσο μεγαλωνει θα ειναι και πιο ευκολο να τρωει κι αλλες τροφες αλλα για την ωρα αυτα τρωει.Φοβαμαι λιγο γιατι δεν ξερω κατα ποσο παιρνει επαρκες ασβεστιο.

Ούτε γιαούρτι με μέλι τρώει; Τι δημητριακά δίνεις;