Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

βοήθεια από συγγενείς μετά την καισαρική

oikat

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια,

θα ήθελα να ρωτήσω εσάς που έχετε γεννήσει με καισαρική, κατά πόσο χρειάστηκε η μαμά ή η πεθερά για βοήθεια στο σπίτι ή και στο νοσοκομείο ακόμη. Θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας; Ή όχι; Υπ'όψιν ότι εδώ ζούμε μόνοι μας (σε άλλη πόλη δηλαδή).

Διαφημίσεις

Εγώ τη πρώτη και τη δεύτερη ημέρα ήμουν σαν τούβλο, εννοώ βαριά και πονούσα. Είχα κάνει ολική άρα με το που ξύπνησα πονούσα υπερβολικά (για εμένα).

Τη πρώτη ημέρα ήμουν στην εντατική και δεν άφησαν κανέναν μαζί μου, έτσι και αλλιώς ούτε έτρωγα ούτε μπορούσα να γυρίσω. Τη δεύτερη (μέρα νύχτα) είχα τη μαμά μου ή τον άντρα μου, την τρίτη ήμουν καλύτερα. Απλά την 3η ημέρα έκανα και μπάνιο και ήθελα μία βοήθεια. Με το που γύρισα στο σπίτι έκανα δουλείες! άρα μην σκας. Βέβαια στη πρώτη γέννα ήμουν στο Μητέρα και έφερναν το μωρό ανά τρίωρο, ενώ τώρα που θα γεννήσω στο Αττικόν το ξεκαθάρισα από τώρα στον άντρα μου ότι δεν θα πάει για δουλεία τις 3 πρώτες ημέρες γιατί θα τον έχω prive, καθώς η μητέρα μου θα είναι στο σπίτι με τον γιο μου.

Στο νοσοκομείο χρειάζεσαι βοήθεια. Θα πρέπει κάποιος να σου δώσει το παιδί για να το ταίσεις, να το αλλάξει, να σε βοηθήσει να πας στην τουαλέτα.... Τώρα το αν θα είναι η μητέρα σου ή η πεθερά σου ή ο άντρας σου είναι δικό σου θέμα. Εγώ είχα προτιμήσει τη μητέρα μου μια και ήταν η πρώτη μου γέννα και δεν είχαμε εμπειρία. Στο σπίτι όταν πήγαμε και πάλι η συμβολή της ήταν απαραίτητη... Δεν ήμουν σε θέση να κάνω τα πάντα μόνη μου. Η τομή με ενοχλούσε, η νύστα και η κούραση λόγω του θηλασμού ήταν απερίγραπτη οπότε εκεί ερχόταν η μανούλα μου με το ταπεράκι με το φαγητό, να κρατήσει λιγάκι το μπέμπη για να κοιμηθώ εγώ καμμιά ωρίτσα, να βοηθήσει λιγο με σίδερο... Αυτά :D

Εξαρτάται που θα γεννήσεις. Γέννησα με επισκληρίδιο και την πρώτη μέρα δεν σηκώθηκα έτσι κι αλλιώς. Πονούσα, αλλά κανένας δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι. Από τη δεύτερη μέρα που σηκώθηκα, με βοήθησαν οι μαίες από το γενεσις, αν χρειαζόμουν κάτι, να μου δώσουν το παιδί κλπ. Είχα αποκλειστικό θηλασμό και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται δεύτερο άτομο. Στο σπίτι χρειάζεσαι οπωσδήποτε βοήθεια (καλά εγώ είχα και δυσκολίες), ιδιαίτερα αν έχεις και άλλο παιδάκι. Με το καλό!

an1cCx0-WmB1210NTJoZHB8Nzc2NjU1ZGF8dG8gYXN0ZXJha2kgbWFzIGVpbmFp.gif

as1cJY3003-0000MzAwZG98NzlkfE8gbGV2ZW50YWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

Οπωσδηποτε θα χρειαστεις βοηθεια και στο νοσοκομειο(αν γεννησεις σε δημοσιο νοσ. θα εχεις το παιδι συνεχεια διπλα σου ) αλλα και στο σπιτι ειδικα τις πρωτες μερες...

Τωρα ποιος θα ειναι....;;;Αναλογως οποιος μπορει..

Σ'εμενα βοηθησαν ολοι ακομη και ο ανδρας μου (ευτυχως ειχε αδεια )...

pEmXp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια,

θα ήθελα να ρωτήσω εσάς που έχετε γεννήσει με καισαρική, κατά πόσο χρειάστηκε η μαμά ή η πεθερά για βοήθεια στο σπίτι ή και στο νοσοκομείο ακόμη. Θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας; Ή όχι; Υπ'όψιν ότι εδώ ζούμε μόνοι μας (σε άλλη πόλη δηλαδή).

Χρειάζεσαι βοήθεια μεγάλη ειναι η αλήθεια ... όχι τόσο για το μαιευτήριο αν ειναι ιδιωτικό , εκεί οι μαίες βοηθούν παρα πολύ, αλλα κυρίως για μετά στο σπιτι και τις βασικές δουλειες του ... ακομα και αν δεν πονάς την χρειάζεσαι τις πρωτες μέρες τη βοηθεια που θα εισαι απασχολημενη με το μωρό και το θηλασμό ...

Στο λεω απο πείρα ... γιατι και εμείς ζουμε μονοι μας σε αλλη πολη μακρια απο τους δικους μας ... και έλεγα άλλα στην αρχη - οτι δεν θελω κανέναν μετα στο σπιτι - και τελικά αναθεώρησα ...

Παιζει βεβαια σημαντικό ρολο και πόσο δουλευει ο άντρας σου ... αν εχει τρελά ωράρια καλη ωρα σαν εμάς ...ασυζητητι θέλεις άτομο στην αρχή γιατι θα φρικάρεις ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Νομίζω εξαρτάται από το πώς θα πάνε τα πράγματα. Έχω δει κοπέλα με καισαρική που μετά είναι σαν πεταλουδίτσα, κι έχω δει και τον εαυτό μου που ήμουν όχι σαν τούβλο απλώς αλλά είχα τα μαύρα μου τα χάλια. Στο σπίτι αν δεν είχα βοήθεια δεν θα έβγαινε το project. Η βοήθεια εκτός ότι σε ξαλαφρώνει και σε ανεβάζει ψυχολογικά σε βοηθάει να αναρρώσεις και πιο γρήγορα ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Εγω πιστευω οτι θελεις και παραθελεις!!Η καισαρικη μου πηγε παρα πολυ καλα!!!Ημουν απο το ιδιο κιολας βραδυ σχεδον καλα!!!Αλλα στο σπιτι μολις πηγα ηθελα καποιον να μαγειρευει, να μου εχει ζεστο φαγακι να μπορω να κατεβασω γαλα και ολα αυτα!!Δουλειες, σιδερα πλυσιματα και ορισμενα βραδυα που δεν αντεχεις αλλο και θελεις να κοιμηθεις!Ενα βραδυ η ψυχολογια!!Και σου τα λεω γιατι ειχα την μαμα στο σπιτι και με την κρισαρα που περνανε τις πρωτες μερες τα ζευγαρια ο συζυγος δεν ηθελε την μαμα ετσι και της ειπα να φυγει και εμεινα μονη μενα μωρο να γυρναει στις 7-8 το βραδυ με ψυχολογια χαλια να τα χω δει ολα!!Να φανταστεις το μετανιωσα που της ειπα να φυγει(δεν εχουμε κανεναν εδω) καλυτερα να ζοριζοταν αυτος λιγο και να μουν πιο καλα ψυχολογικα παρα ενα βημα πριν την τρελλα!!Περασμενα ξεχασμενα βεβαια αλλα στο δευτερο θα εχουν γνωση οι φυλακες!!!Αν μπορεις να εχεις βοηθεια να μην διστασεις!Νομιζω την χρειαζεται και μια κοπελα που γενναει και με φυσιολογικο τοκετο τουλαχιστον τις πρωτες 5 μερες!!

Εγώ έκανα καισαρική με επισκληρίδιο και τις πρώτες μέρες πόναγα αρκετά και με δυσκολία περπατούσα. Γέννησα σε ιδιωτικό όπου πάντα ήταν κάποιος μαζί μου (η μαμά μου ή ο άντρας μου). Να φανταστείς χρειαζόμουν και βοήθεια για να λουστώ, γιατί πόναγα πολύ και δεν μπορούσα να ισιώσω το σώμα μου. Στο σπίτι ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά και πάλι ήθελα βοήθεια γιατί πόναγα, θήλαζα συνέχεια και ένιωθα κουρασμένη. Μετά από 2 βδομάδες ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά για βαριές δουλειές δεν το συζητάμε...

Πάντως εξαρτάται και από τον οργανισμό και το είδος της καισαρικής. Μια γνωστή μου που την είχα δει στο νοσοκομείο 3-4 μέρες αφότου γέννησε, περπατούσε κανονικά ενώ εγώ δεν άντεχα ούτε να βγω στον διάδρομο του νοσοκομείου... Ήταν όμως το δεύτερο παιδάκι της και δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο.

Διαφημίσεις