Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΛΛΑ ΞΑΔΕΡΦΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ

ΛΙΝΟΥΛΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχω έναν προβληματισμό και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας.Έχουμε 2 κοριτσάκια το πρώτο το βγάλαμε Αθηνά-Μαρία(από το όνομα της μητέρας μου που είχε πεθάνει και για την Παναγία).

Το 2ο παιδί μας είναι πάλι κοριτσάκι και σύμφωνα με τις παραδόσεις και τα έθιμα θα πρέπει να βγει το όνομα από την πλευρά του μπαμπά.Το πρόβλημα μου όμως είναι ότι την πεθερά μου που την λένε Φανή της το έχουν δώσει το όνομα και τα 2 αδέρφια του άντρα μου με αποτέλεσμα να υπάρχουν στην οικογένεια 2 πρώτα ξαδερφάκια του μωρού μου με το ίδιο όνομα.

Και αν βγάλουμε και εμείς την μπεμπούλα μας Φανή θα γίνουν τρία.

Φανταστείτε λοιπόν σε κάποια γιορτή όπως και έτυχε πρόσφατα να φωνάξει κάποιος Φανή.Θα γυρίσουν 3 μωρά και η πεθερά μου .

Το πρόβλημα μου είναι ότι ούτε ο άντρας μου ούτε και κάποιος από την οικογένεια του καταλαβαίνουν τον προβληματισμό μου με αποτέλεσμα να μην ξέρω πως να φερθώ.

ΜΠΕΜΠΟΥΛΕΣ

Διαφημίσεις

Και εγώ είχα τον ίδιο προβληματισμό, μιας και η αδελφή μου είχε ήδη ονομάσει τον ένα γιό της από τον μπαμπά μας, την μια κόρη της από την μαμά μας και τα άλλα της 2 παιδιά από την μαμά και τον μπαμπά του άντρα της αντίστοιχα. Ευτυχώς έκανα κορίτσια και έδωσα στη μια μου κόρη το όνομα του μπαμπά (Ανδρέας-Ανδριανή) και στην άλλη της πεθεράς μου.

Δυστυχώς αν δεν σε καταλαβαίνει ο άντρας σου, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις... Ίσως αν βρίσκατε κάποιο υποκοριστικό;

kr3fp2.png

Ναι, κι εγώ δεν αντέχω τα ίδια ονόματα στα ξαδερφάκια... Και σ'εμάς θα γινόταν το ίδιο μ'εσένα αν τελικά δεν ξεφεύγαμε τελείως και δεν τους δίναμε ολοδικά τους ονόματα...

Ο άντρας σου δεν έχει πρόβλημα μ'αυτό;;;

Η πεθερά σου πως ειναι βαφτισμένη; Φωτεινή; Γιατί το Φανή αν δεν κανω λάθος ειναι υποκοριστικό :roll: ...

Αν ειναι βαφτισμένη Φωτεινή μπορείτε να βρειτε διαφορετικο υποκοριστικό από τα ξαδερφάκια ή να τη φωνάζετε με ολόκληρο το όνομα.

Επίσης μπορείτε να βάλετε διπλό ονομα οπως στην πρωτη σας κορη πχ Φωτεινή - ..... και να βγάλετε ένα όμορφο υποκοριστικό...

Καταλαβαίνω πάντως τον άντρα σου που θελει να βάλει το όνομα της μαμάς του αυτη τη φορά ... δεν μπορείς να τον πεις και παράλογο ...

Και εσύ βέβαια κατα τη γνώμη μου έχεις τα δικια σου ... και εμένα δεν μου αρέσει τα ξαδερφακια να εχουν το ιδιο όνομα ... πόσο μάλλον και το ίδιο επίθετο αφού τα αδέρφια του αντρα σου ειναι αγόρια :roll: ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Α αυτό ειναι ενα καινούργιο πρόβλημα! Η πλουραλιστική πεθερά που θέλει να ακούει παντού το όνομα της :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Δεν έχει προκύψει ανάλογο θέμα εδω :)

Τι να σου πω...εχω καταλάβει οτι οι άντρες και οι πεθερές μυαλό δεν βάζουν :roll::roll:

Γιατί δεν βγάζετε ένα άσχετο όνομα που να αρέσει και στους 2 σας?Πόσες φορές δηλαδή πρέπει να ακούσει το όνομα της η πεθερά σου..Συγγνώμη για το θάρρος δηλαδή αλλα ειδικά αν τα ξαδέρφια έχουν και το ίδιο επώνυμο είναι λίγο άσχημο..

Πεταλουδιτσα μου εισαι η ζωη μου!!!!

Προφανως ο μπαμπας θελει της μανουλας του!!Αλλιως τι σοϊ αντρας θα ειναι!!Μην χ#$#$@σω!!!!!Παντως συμφνωνω με την Olg@ η οποια ειναι και γεννητορας ονομάτων-βλεπε ψηφοφορια(μα που το σκεφτηκε κιολας το δικο της :lol::lol: καταλαβατε για ποιο μιλαω ετσι???)!Αν δεν μπορεσετε να τα βρειτε σε αλλο ονομα αλλαξτε το Φανη!Πρεπει να εχει και το ιδιο υποκοριστικο???Καντε το Φαινια!!!Παραπλησιο!!Και βεβαια αν παρεις αποφαση μην αγχωνεσαι κατι θα βρουμε εδω!!!!

Αν πρέπει να βγάλετε κάποιο όνομα απ' τη μεριά του άντρα σου, μήπως να βγάλετε τον πεθερό σου στο γυναικείο;

Είναι πολύ αντιαισθητικό αυτό με τα ξαδέρφια... σου μιλάω ως παθούσα.

Σε σύνολο 10 ξαδερφιών, υπάρχουν 3 Μαρίες και 3 Γιάννηδες :?

Πολύ άσχημο...

Να βγάλετε τον πεθερό στο γυναικείο ή κάποιο διπλό όνομα που να περιέχει και της πεθεράς. Θεωρώ γελοίο 3 ξαδέρφια να έχουν το ίδιο όνομα.

Έχω ακούσει και το εξής γελοίο. Η μαμά να λέγεται Ιωάννα και να βγάζουν τα παιδιά τους Γιάννη και πάλι Ιωάννα (μαμά και κόρη έχουν το ίδιο όνομα), επειδή ο πεθερός λέγεται Γιάννης...

Διαφημίσεις

εγω εχω το ιδιο ονομα με αλλες δυο ξαδερφες μου,με τη μια μαλιστα εχω και ιδιο επιθετο!!

Και περιπτωση σαν αυτη που αναφερει η kasia εχω μιας φιλης μου,Κατερινα στο ονομα,κανει κορη και την βγαζει κι αυτη Κατερινα οπως την πεθερα(δεν τη φωναζουν με καποιο υποκοριστικο).Η πλακα ειναι πως η πεθερα της,μια πολυ ησυχη γυναικα,της ειπε βγαλε της μαμας σου κι α υτη δεν ηθελε!! Μαλιστα στην αρχη εμεναν ολοι μαζι μεχρι να γινει το δικο τους σπιτι κι ηταν τρεις κατερινες μαζεμενες!!

Τον παππου?

Παντως εφοσον εσυ εβγαλες το 1ο παιδι απο την οικογενεια σου το 2ο ο συζυγος πρεπει να το βγαλει οπως θελει. Ας αποφασισει εκεινος. Αν θελει το θεωρω αδικο να αρνηθεις

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Γνωστος παντρευτηκε και εβγαλε τα παιδια του Μαρια και Δημητρη (οι δικοι του)

Χωρισε

Ξαναπαντρευτηκε εκανε 3 και τα ονομασε Μαρια , Δημητρη & Δημητρα!!!!!

τα σχολια περιτευουν εεεεε? :shock:

kKZUp2.png

Χωρισε

Μπα, δε μου φαίνεται περίεργο, ξέρω ίδια περίπτωση... μόνο που εδώ τα παιδιά ονομάστηκαν Γιάννης και Δήμητρα (εις διπλούν εννοείται)!

Και ξέρω δύο αδέλφια, Βασίλης και Βασιλική (τα ονόματα των γονέων του άντρα, μη χαθεί το σόι) :evil:

Χωρισε

Jesus christ!!! Μα ποια παντρεύτηκε τέτοιο άτομο;;; Ο εγωισμός σε όλο του το μεγαλείο...

Διαφημίσεις

Έχω ένα καλύτερο:

Κάποια παντρεύτηκε, έκανε γιο και τον βγάλανε στο όνομα του πεθερού Αχιλλέα.

Χώρισε, ξαναπαντρεύτηκε, ξαναέκανε γιο και τον είπε στο όνομα του νέου πεθερού (ναι έτσι λέγανε και τον δεύτερο πεθερό) Αχιλλέα!!!!!!!!!

Έτσι λοιπόν αυτή η μάνα έχει δύο αγόρια, με διαφορετικό επίθετο μεν, αλλά με το ίδιο όνομα. Και για να μην μπερδεύονται μέσα στο σπίτι φωνάζει τον πρώτο γιο Λάκη και τον δεύτερο ( για να το ακούει ο δευτερος πεθερός που έχουν σχέσεις) Αχιλλέα.

Πώς σας φαίνεται;

Αυτή η εμμονή με τα οικογενειακά ονόματα με τρελλαίνει.

Λες και είμαστε βασιλείς.....

40+mama

YG. Γι αυτό σας λέω: ξαδελφάκια με το ίδιο όνομα μου ακούγεται ψιλοχάλια, αλλά το προτιμώ από αδελφάκια με το ίδιο όνομα!!!!!!!!

.pngy3DLp3.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ SITE.

ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΕΝΟΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

ΟΠΟΤΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΦΑΝΗ-ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ.ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ ΙΩΝΗ.ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ?javascript:emoticon(':shock:')

ΜΠΕΜΠΟΥΛΕΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ SITE.

ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΕΝΟΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

ΟΠΟΤΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΦΑΝΗ-ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ.ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ ΙΩΝΗ.ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ?javascript:emoticon(':shock:')

Αν δεν μπορείς να αποφύγεις το όνομα της πεθεράς σου,γιατί δεν το διαφοροποιείς λίγο. Δηλαδή να φωνάζεις την μικρή Φένια ή Φάνια ας πούμε.

Πως σου φαίνεται;

40+mama

.pngy3DLp3.png

Καλά μου φαίνεται λίγο παράξενο να βαφτίσουν το παιδί Φανή. Είναι ωραίο όνομα το Φανή δεν λέω αλλά αν έλεγαν την γιαγιά Τασία θα το βάφτιζαν έτσι; Να την Βαφτίζατε Θεοφανία ή Φωτεινή δεν γίνεται:

a94dd1bc2e.png

Δυστυχώς έχω σκεφτεί και το υποκοριστικό αλλά εκτός από εμένα δεν βλέπω να είναι κάποιος άλλος διατεθειμένος να το φωνάξει έτσι.Οπότε με βλέπω ν ακαταλήγω στα 2 ονόματα Φανή-Ιωάννα.

ΜΠΕΜΠΟΥΛΕΣ