Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ποτε τελειωνουν τα βραδινα ξυπνηματα??

xelonitsa1984

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Εξαρτάται αν το παιδί σου αγαπάει τον ύπνο. Γενικά με τα παιδιά του θηλασμού είναι κάπως πιο δύσκολο και χρονοβόρο. Αν το παιδί κοιμάται με στήθος, μην το βλέπεις και πολύ σύντομα. Μετά το χρόνο και αν... Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Πες αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο. Κοιμάται σερί πολλές ώρες τώρα;

Εξαρτάται αν το παιδί σου αγαπάει τον ύπνο. Γενικά με τα παιδιά του θηλασμού είναι κάπως πιο δύσκολο και χρονοβόρο. Αν το παιδί κοιμάται με στήθος, μην το βλέπεις και πολύ σύντομα. Μετά το χρόνο και αν... Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Πες αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο. Κοιμάται σερί πολλές ώρες τώρα;

Συμφωνώ μετά το χρόνο!!!

ξέρεις πόσες φορές προσπάθησα να βρώ απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα? δυστυχώς η απάντηση είναι η κλασική...κάθε παιδί είναι διαφορετικό. εμένα η κόρη μου είναι 13 μηνών, θηλάζει ακόμα, είχαμε μεγάλο μεγάλο πρόβλημα με τον ύπνο σε σημείο να ξυπνά κάθε 20 λεπτά και να ζητάει να έχει απλά το στήθος μου στο στόμα της. υπέφερα πραγματικά.

προσπάθησα να της κόψω την συνήθεια να κοιμάται με στήθος - το κατάφερα εν μέρει,μου πήρε όμως 2 μήνες. μερικές φορές όταν θέλω να κοιμηθεί ακόμα λίγο, δηλαδή αντί για 8 το πρωί να ξυπνήσει 9 παρά την θηλάζω λίγο ξαπλωμένη. μου έλεγαν ότι αν σταματήσω να την θηλαζω βράδυ θα σταματήσει και να ξυπνάει. οτι δηλαδή ξυπνούσε γι αυτό. και φυσικά ήταν μια μεγάλη ΜΟΥΦΑ. τώρα αν δεν έχει πόνο στα δοντάκια θα ξυπνήσει 3-4 φορές. όταν δηλαδή είναι μόνο τόσες απλά λέω πως είχαμε ένα υπέροχο βράδυ. Σημείωση: απο τα κοντινά μας μωρά (σύνολο 6-7) είναι η μοναδική που σε αυτή την ηλικία ξυπνάει ακόμα :-(

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι η απαντηση ειναι "οταν θα μαθει το παιδι να ξανα νανουριζεται μονο του οταν ξυπνησει μεσα στη νυχτα". Εμεις τοτε σταματησαμε. Και αυτο εγινε στους 7 μηνες οταν ανακαλυψε το πιπιλισμα του δαχτυλου της! Και απλα σταδιακα και με την ενταξη πιο πολυ στις στερεες μεγαλωσε και η νυχτα μας, απο τις 6 ωρες - στις 7 - στις 8 και τωρα πια 10 με 10,5 ωρες συνεχομενου υπνου. Επισης παιδι με παιδι διαφερει...δεν υπαρχει ποτε κανονας.

veMDp3.png

κορίτσια δεν παλεται το πραγμα.......κάθε μια ωρα περιπου ξυπναει τον βαζω στο στηθος τρωει 5 λεπτα και καπακι κοιμαται τον αφηνω στο πορτ μπεμπε ανοιγει τα ματια με κοιταει αλλα κοιμαται!!!μετα από μια ωρα τα ιδια!!!!τι θα κανω???πειναει αραγε ή είμαι η πιπιλα του?????

Διαφημίσεις

ωχχχχχχχχ,,,χελωνιτσα πραγματικα καθε φορα διαβαζω τα ποστ σου για να δω αν πατε καλυτερα και αν καταφερες να ξεκουραστείς,,,,,πραγματικα σε καταλαβαινω ποσο κουρασμενη θα αισθάνεσαι,,,δοκιμασε να βρεξεις την πιπιλα με γαλα

ωχχχχχχχχ,,,χελωνιτσα πραγματικα καθε φορα διαβαζω τα ποστ σου για να δω αν πατε καλυτερα και αν καταφερες να ξεκουραστείς,,,,,πραγματικα σε καταλαβαινω ποσο κουρασμενη θα αισθάνεσαι,,,δοκιμασε να βρεξεις την πιπιλα με γαλα

τη στιγμη αυτή που μιλαμε κλαιω από απελπησια!!!ολη μερα γκρινια!!και το βραδυ ηταν χαλια!!!δεν ξερω πια τι άλλο να κανω!!!εφτασα σε σημειω να φωναζω τρομαξε κι αυτό κι αρχισε να κλαιει.....!!!!!!

Χελωνιτσα και μας ξυπνουσε πολυ συχνα τη νυχτα αλλα εμας μας εσωσε η μουσικη. Απο τοτε που κοιμαται με ραδιοφωνο χαμηλα, ξυπναει ακουει λιγο ραδιο και νανουριζεται μονος του! Ειναι αστειο αλλα το ανακαλυψα οταν ειχε εκζεμα και καθε μιση ωρα ξυπνουσε για να ξυθει..καμια φορα θελουν παρεουλα τα γιαβρακια μου...:)

xelonitsa,,,μηπως να αναλαβει καποιος εστω για 1 βραδυ για να ξεκουραστεις λιγο?? εχεις τραπεζα γαλακτος? εχεις δοκιμασει ξενο καθολου?θηλαζεις αποκλειστικα?

Διαφημίσεις

Εμενα ειναι 8 μηνών, θηλαζει αλλα πινει και ξενο γαλα το βραδυ απο 6 μηνών. Ο ύπνος του έχει χειροτερεψει. Κοιμαται πιο νωρις και σηκώνεται ανα 3 ωρες να πιπιλισει, μετα τις 3 το βραδυ ανα 2 ωρες και μετα τις 5 καθε μιση θέλει πιπιλισμα. Σημειωτεον του δινω και ξενο καταμεσις της νυχτας αλλα τιποτα. Δεμ θέλει να κοιμαται καθολου στη κουνια του, θέλει στο κρεβατι και πολλες φορές σηκώνεται 4 με 5 και παιζει, χοροπηδαει στο κρεβατι, μου τραβαει τα μαλλια κλπ. Δραμα η κατασταση. Υπομονη μαλλον χρειαζεται

Κοριτσια η κατασταση συνεχισεται!!του εδωσα και ξενο και παλι τα ιδια!!χτες το βραδυ καποια στιγμη που αρχισε να παραπονιεται του εδωσα πιπιλα κοιμηθηκε αλλα σε 40 λεπτα παλι τα ιδια!!!τι θα κανω???τα ΦΟΝΤΑ σας!!!!:shock::shock::shock::shock::shock:

Κοριτσια η κατασταση συνεχισεται!!του εδωσα και ξενο και παλι τα ιδια!!χτες το βραδυ καποια στιγμη που αρχισε να παραπονιεται του εδωσα πιπιλα κοιμηθηκε αλλα σε 40 λεπτα παλι τα ιδια!!!τι θα κανω???τα ΦΟΝΤΑ σας!!!!:shock::shock::shock::shock::shock:

λοιπον,τον βαζεις σε ένα καλαθι με μια ζεστη κουβερτουλα και ζεστα ρουχαλάκια,,το αφηνεις εξω από ένα σπιτι,,χτυπας το κουδουνι και τρεχεις σαν να μην υπαρχει αυριοοοοοοοοοοοοοοοοοοο,,,,,:D:D:D:Dπλακα κανω,,,σε σκεφτομουν,,τιποτα ακομη ε?δοκιμασες σε καθε ξυπνημα να δινεις πιπιλα και να χαιδευεις πλατουλα μεχρι να ξανακοιμηθει ??

απεκλεισες το ενδεχομενο να ποναει καπου? να κρυωνει? να ζεσταίνεται?

λοιπον,τον βαζεις σε ένα καλαθι με μια ζεστη κουβερτουλα και ζεστα ρουχαλάκια,,το αφηνεις εξω από ένα σπιτι,,χτυπας το κουδουνι και τρεχεις σαν να μην υπαρχει αυριοοοοοοοοοοοοοοοοοοο,,,,,:D:D:D:Dπλακα κανω,,,σε σκεφτομουν,,τιποτα ακομη ε?δοκιμασες σε καθε ξυπνημα να δινεις πιπιλα και να χαιδευεις πλατουλα μεχρι να ξανακοιμηθει ??

απεκλεισες το ενδεχομενο να ποναει καπου? να κρυωνει? να ζεσταίνεται?

όχι δεν ποναει καπου,,,,δεν μου δειχνει κατι τετοιο....!!!!χαχααααχαχααχα!!καλη η πλακα παντως!!!χτες ε 2 ξυπνήματα του εδωσα πιπιλα την τριτη φορα δεν την ηθελε με τιποτα και ειπα λογικα πειναει και τον ταισα!!!εκλαιγε δηλαδή!!εχω μπερδευτεί ρε συ!!ουυυφφφφφ!!

όχι δεν ποναει καπου,,,,δεν μου δειχνει κατι τετοιο....!!!!χαχααααχαχααχα!!καλη η πλακα παντως!!!χτες ε 2 ξυπνήματα του εδωσα πιπιλα την τριτη φορα δεν την ηθελε με τιποτα και ειπα λογικα πειναει και τον ταισα!!!εκλαιγε δηλαδή!!εχω μπερδευτεί ρε συ!!ουυυφφφφφ!!

Mηπως το ενολουν τα δόντια του/?? Η δικιά μου τελείωσε το άλμα(!!) αλλα εουν πρηστει να ταούλα τςη καια καταλαβαινω ότι κάποιες στιγμες θελει να πιπιλησει για να ανακουφιστεί...θα ρωτησω την παιδιατρο αν υπάρχει καποια καταπραϋντική κρεμουλα για τα ούλα...Η δικιά μου ξυπναει στα σταθερα 2 φορες μετα τα μεσάνυχτα...μια κατά τις τρεις και μια κατά τις πέντε...

Δοκίμασε μια φορά να τον βάλεις μπρούμυτα όταν ξυπνήσει...

Μπορεί να μην είναι η ενδεδειγμένη στάση ύπνου, αλλά απο τότε που κατάλαβα ότι ο δικός μου έτσι βολέυεται, ο ύπνος μας πλέον είναι 8 το βράδυ με 9 το πρωι χωρίς κανενα ξυπνημα (τώρα είναι 3 μηνών).

Με τον παιδίατρο που το συζήτησα μου είπε αφου δεν μπορεί να κοιμηθει διαφορετικά, να τον αφήνω ετσι

τωρα που το ειπε η cristina θυμηθηκα οτι όταν η δικια μου ηταν 3μηνων αρχισε να γυριζει μπρουμητα και δε βολευοταν καθολου στην καλαθουνα της με αποτελεσμα να τη βαλουμε στο κρεβατι της και εκει απλωνοταν καλυτερα και γυριζε να κοιμηθεί όπως ηθελε δηλ. πλαγια η μπρουμητα,,,δοκιμασε αυτό που λεει christina και δοκιμασε να τον κοιμησεις στο κρεβατακι του αν τον εχεις ακομη σε καλαθουνα (δε θυμαμαι που τον κοιμηζεις)

Να προτείνω και κάτι ακόμα, αν δεν θες το μπρούμυτα η στο πλαι που λέει πολύ σωστά η iouliana...

Δοκίμασε το ελαφρύ φάσκιωμα. Δουλευει πολύ καλά και αυτό στο ανασκελα...

Κοριτσια, να ξερετε πως η συντριπτικη πλειοψηφια των μωρων σταθεροποιει και παγιωνει τον υπνο μετα το ετος, επομενως θα σας συνηστουσα ψυχραιμια, υπομονη και επιμονη!!! Το ξερω, τα λογια ειναι ευκολα, αλλα περασα και εγω αυτο το φρικιαστικο σταδιο του "δεν κοιμαται..." και κοντεψα να τρελαθω, αλλα οοοχι δεν τρελαθηκα οπως βλεπετε!!!

Δεν εχει σημασια οτι βγηκατε απο το αλμα, τα δοντακια δυστυχως στα περισσοτερα μωρακια προκαλουν ανησυχια για αρκετο διαστημα, ο πονος και η δυσφορια που νιωθουν κατατασσεται στην ιδια βαθμιδα με αυτη των πονων του τοκετου :shock::shock::shock:, ...οποτε καταλαβαινετε τι περνανε τα καημενουλια!!! :(:(:(

Για τα δοντακια προτεινω:

1) παυσιπονο σε περιοδους εντονης ανησυχιας (κατοπιν φυσικα προτροπης του παιδιατρου).

2) μασαζακι με καποια ειδικη γελη (π.χ της frezyderm-baby gum με γαρυφαλο η oral με αποσταγμα μελιου).

3) ειδικα μασητικα με προεξοχες και κεχριμπαρι για την αποσυμφορηση που προκαλει η οδοντοφυια.

4) ΥΠΟΜΟΝΗΗΗ!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012