nefelakin

συνεργείο φασόν στο ισόγειο πολυκατοικίας

  Recommended Posts

  Καλημέρα σας!Χρειάζομαι τη βοήθειά σας από όποιον γνωρίζει κάτι επί του θέματος. Εδώ και τρεις μήνες στο ισόγειο της πολυκατοικίας, δηλαδή κάτω από τον πρώτο όροφο που μένουμε, εγκαταστάθηκε ένα συνεργείο με μηχανές ραπτικής που ράβει ρούχα. Όσοι δουλεύουν μέσα είναι ξένοι, εκτός από τον αρχηγό που είναι Έλληνας. Ο διαχειριστής τους επέτρεψε να μπουν υπό την προϋπόθεση όταν δεν θα μένουν μέσα και δε θα ενοχλούν. Αυτοί ξεκινάνε από το πρώί στης 8 και δουλεύουν ασταμάτητα μέχρι της 9 το βράδυ. Εμείς όμως που μένουμε στον πρώτο όροφο ακούμε τη δόνηση των μηχανών και κυρίως όταν έχει ησυχία ακούγεται περισσότερο.. Όλη μέρα μία δόνηση μέσα στα αυτιά μας. Πώς να κινηθούμε για να τους διώξουμε και να μην μπλέξουμε κιόλας;;;:!:

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Αν το ισόγειο είναι δηλωμένο ως επαγγελματικός χώρος (που το αποκλείω) δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Αν όμως δεν είναι, μπορείτε να κινηθείτε νομικά και να τους κάνετε έξωση. Για αρχή, είστε οι μόνοι που ενοχλείστε; Πιθανότατα ναι γιατί δεν είναι τρομερός ο θόρυβος ώστε να ενοχλούνται και οι του 2ου ορόφου. Μιλήστε με τον διαχειριστή ώστε να διαβάσετε το καταστατικό, αν το σπίτι το νοικιάζετε, ενημερώστε τον ιδιοκτήτη. Τέλος, αν το δίκιο είναι με το μέρος σας, συγκαλέστε γενική συνέλευση ενοίκων μήπως κινηθείτε ομαδικά. Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι!


  pJO3p2.pngB6Ndp2.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Καλημέρα! Μπορείς επίσης να απευθυνθείς στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας της περιοχής σου, για να ελέγξουν αν υπάρχει άδεια λειτουργίας για επιχείρηση. ;)


  Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

   

  53d74c016a.png

   

  Together we stand, divided we fall...

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Επίσης μπορείς να απευθυνθείς νομίζω στο τμήμα περιβάλλοντος και κάνοντας καταγγελία να έρθουν να μετρήσουν το θόρυβο. Καταρχήν θα διερευνηθούν οι ώρες κοινής ησυχίας. Αν κατά τα λοιπά είναι νόμιμοι (απίθανο μου φαίνεται) δε νομίζω ότι μπορείτε να κάνετε διαφορετικά από όσα πρότειναν ήδη παραπάνω τα κορίτσια.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Ακόμα και αν ο χώρος είναι δηλωμένος σαν επαγγελματική στέγη, υπάρχουν επιτρεπτά επίπεδα θορύβου, ώρες κοινής ησυχίας κλπ. Υπάρχει ακόμη και το είδος της άδειας. Για τι είδους κατάστημα / επιχείριση έχει εκδωθεί η άδεια.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια..η αληθεια ειναι οτι περα απο εμας στον πρωτο οροφο ακομα και στον δευτερο πογ πηγα επισκεψη ακουγοταν το ιδιο αν και αυτοι που εμεναν εκει δν το ακουγαν..

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  το θέμα είναι να μην βρεθούμε μπλεγμένοι...δηλαδή όταν θα ενημερώσουμε για καταγγελία δεν πρέπει να δώσουμε ονόματα κλπ? ή δεν θα καταλάβουν αυτοί ότι τους στείλαμε εμείς??

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει ανώνυμη καταγγελία αλλά όπως και να χει, θα καταλάβουν ότι είναι κάποιος απ την πολυκατοικία και αφού εσείς είστε ακριβώς από πάνω θα συγκεντρώσετε τις περισσότερες πιθανότητες. Αυτό το πράγμα που πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στον φόβο ή τη δύσκολη ζωή στο ίδιο μας το σπίτι, με ξεπερνάει...


  pJO3p2.pngB6Ndp2.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Βεβαιότατα μπορείς να κάνεις ανώνυμη καταγγελία! Στο 15512!

  ;)


  Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

   

  53d74c016a.png

   

  Together we stand, divided we fall...

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Καλημέρα..Ωραία.Έστω ότι παίρνουμε τηλέφωνο για ανώνυμη καταγγελία. Τι θα καταγγείλω; Το γεγονός ότι έχουν ανοίξει κάτω αυτοί και κάνουν φασαρία και νομίζω ότι δεν έχουν άδεια;;Και μετά θα έρθει κανείς να κάνει έλεγχο;;Απλά έλεγχο και συστάσεις ή θα τους βγάλει κιόλας από μέσα;;

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  nefelakin, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

  Για να λειτουργήσει το οποιοδήποτε κατάστημα, βιοτεχνία, κλπ, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να μην το απαγορεύει ο κανονισμός της πολυκατοικίας (σε πολλες περιπτώσεις απαγορεύει γραφεία τελετών, καφετέριες, ή οχλούσες βιοτεχνίες όπως είναι η δική σου). Επίσης, να σου πω πως ο διαχειριστής δεν είναι το "αφεντικό" της πολυκατοικίας. Εάν τους επέτρεψε να ανοίξουν την επιχείριση μόνος του, τότε το πράγμα πάει αλλού, και θα πρέπει να του αποδώσεις τις ευθύνες του... Εάν, όμως, έγινε γενική συνέλευση στην πολυκατοικία, και πλειοψηφικά αποφασίστηκε να ανοίξει το εργαστήριο, τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα (εκτός εάν πάλι προβλέπει κάτι ο κανονισμός) (π.χ. είχα περίπτωση κανονισμού που για να ανοίξει αναψυκτήριο στο ισόγειο της πολυκατοικίας έπρεπε να υπάρχει 100% σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών, και όχι απλώς πλειοψηφία).

  Επιπλέον θα πρέπει η χρήση να έχει εξασφαλσιτεί με οικοδομική άδεια, δηλαδή, να υπάρχει έγκριση από την πολεοδομία ότι καταρχήν επιτρέπεται στη συγκεκριμένη περιοχή η συγκεκριμένη χρήση, και επίσης ότι ο χώρος πληροί τις προδιαγραφές και έχει κατοχυρώσει με οικοδομική άδεια τη συγκεκριμένη χρήση. Μετά πρέπει να πάρει άδεια από το Δήμο, και φυσικά ανάλογα με την περίπτωση εγκρίσεις από διάφορα υπουργεία-επιμελητήρια-υγειονομικά-πυροσβεστικές, κλπ.

  Εάν δεν είσαι σίγουρη ότι έχει τηρηθεί η διαδικασία αυτή, τότε θα πρέπει να το ψάξεις και να δεις πού είναι παράτυποι και να κάνεις την καταγγελία στον αρμόδιο φορέα. Δυστυχώς δε γίνεται να σταματήσεις μία δραστηριότητα (εάν είναι παράνομη) με άλλο τρόπο πλην αυτού, της επώνυμης καταγγελίας, δηλ. με σχετική αίτησή σου στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

  Εάν από την άλλη έχουν κανονικά πάρει άδεια λειτουργίας (έχοντας πάρει σχετικές άδειες και εγκρίσεις από τους φορείς που σου προανέφερα), τότε δυστυχώς δε μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να παρακαλέσεις να ηχομονώσουν (π.χ. με φελλό το ταβάνι τους), αλλά δεν έχουν την υποχρέωση να το κάνουν.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Σε ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες. Παλιοτερα ειχαν ερθει και τους ειχαν διωξει με υπογραφες απ οτι ακουσα. Οσο για την τωρινη περιπτωση δεν συγκαλεσε καμια συνελευση,μονος του τους αφησε υπο την προυποθεση να μην ενοχλουν. Οποτε τι να κανω, να μαλωσω μαζι του;η να προβω μονη μου σε καταγγελια με τις οποιες συνεπειες..τα φωτα σας....

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Δυστυχώς δε μπορείς να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά. Τι συνέπειες φοβάσαι, ότι θα σου επιτεθούν αυτοί που έχουν το εργαστήριο στο ισόγειο? Είναι επικίνδυνοι, δηλαδή?

  Για αρχή στη θέση σου θα πήγαινα στο διαχειριστή να του εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για αυτή τη μονομερή του απόφαση, και επιπλέον θα του ζητούσα να τους πει να κάνουν κάτι για το θόρυβο. Εφόσον αυτός επέτρεψε να γίνει αυτό το εργαστήριο στο ισόγειό σας, ο ίδιος να σας βρει λύση.

  Αν αυτοί συνεχίζουν, και δε συμμορφωθούν, τότε δυστυχώς θα πρέπει να πας στις υπηρεσίες που σου έγραψα (αλλά εάν φοβάσαι, με τις καταγγελίες σίγουρα το "χοντραίνεις").

  Επίσης, για διάβασε λίγο και τον κανονισμό της πολυκατοικίας να δεις αν επιτρέπει τέτοια εργαστήρια στο κτίριο και με ποιες διαδικασίες, και τι λέει (αν λέει) για τις αρμοδιότητες και τις πρωτοβουλίες του διαχειριστή, πριν τον επισκεφτείς.

  Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και πριν φτάσεις σε καταγγελίες και τσακωμούς, μία φιλική προσέγγιση είτε μέσω του διαχειριστή, είτε απευθείας στο αφεντικό, όχι για καυγά, απλώς να πείτε για το θόρυβο, και να συζητήσετε να βρεθεί μία λύση, δε νομίζω ότι είναι κάτι το τόσο κακό! Εσείς δε θέλετε να φύγουν, απλώς να μειώσουν το θόρυβο.

  Καλά ξεμπερδέματα

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Καλημέρα..Επισκεφτήκαμε τον διαχειριστή. Το καταστατικό της πολυκατοικίας δεν αναφέρει τίποτα για τον συγκεκριμένο χώρο, αν επιτρέπει ή απαγορεύει κάτι δηλαδή. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι για να τους διώξει γιατί τους λυπάται. Δηλαδή, λέει θα χάσουν τη δουλειά τους και ποιος ξέρει που θα τους περιμαζέψουν. Δεν ξέρω τι άνθρωποι είναι και αν θα καταλάβουν ποιος έκανε την κίνηση, απλά με φοβίζει μια κακή αντίδραση και το γεγονός ότι θα αναλάβω εγώ την υπόθεση του "κακού" ενώ υπάρχει διαχειριστής που υποτίθεται οφείλει να δώσει λύσεις. Μας είπε βέβαια ότι του φαίνονται ύποπτοι ως προς το ότι κλειδώνονται μέσα, όταν έρχεται κάποιος τους χτυπάει το τζάμι για να ανοίξουν και κοιτάνε δεξιά αριστερά μήπως τους βλέπει κανείς και πως όταν ξεφορτώνουν το κάνουν σε χρόνο ρεκόρ λες και φοβούνται μην τους πάρουν χαμπάρι. Άρα τι δηλώνουν όλα αυτά???το θέμα είναι μήπως να απευθυνθώ σε κανένα αστυνομικό τμήμα αναφέροντας την όλη κατάσταση και να μας κατευθύνουν ανάλογα??Δεν ξέρω.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Nα ρωτήσω κάτι; Δηλαδή έχουν εγκατασταθεί σε κοινόχρηστο χώρο ή σε διαμέρισμα/μαγαζί στο ισόγειο; Εάν το πρώτο, η διάθεση αυτού του χώρου σίγουρα δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του διαχειριστή. Οι άλλοι συνιδιοκτήτες τι λένε;

  Εάν το δεύτερο, θα απευθυνόμουν στον ιδιοκτήτη του ακινήτου.


  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα