Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΑΓΚΩΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ

Recommended Posts

Η μικρή μου σήμερα γύρισε από το σταθμό και στο βιβλιαράκι που μου γράφει η δασκάλα της το πως περάσανε μου έγραφε ότι δάγκωσε ένα παιδάκι και του άφησε σημάδι.Αισθάνθηκα πολύ άσχημα όταν το διάβασα γιατί δε έχω δει το παιδί να είναι επιθετικό ίσα ίσα που αγκαλιάζει και φιλάει όλα τα παιδάκια.Δε ξέρω πως να της εξηγήσω ότι αυτό που έκανε δεν είναι σωστό μιας που είναι πολύ μικρή ακόμα............Θα μιλήσω και με τη δασκάλα της αύριο για να μου πει τι ακρίβώς έγινε.Έχετε παρόμοια εμπειρία?

Διαφημίσεις

ο γιος μου ητανε παντα το θυμα αναλογων περιπτωσεων. Μια φορα μαλιστα το δαγκωμα ηταν τοσο δυνατο -και μαλιστα απο την ξαδερφη του- που του εμεινε για μερες μελανια. Το χειροτερο ηταν οτι εμαθε να κανει το ιδιο. Ευτυχως μετα απο λιγο καιρο το εκοψε.

W7hT.jpg

Και εμεις ειχαμε παρομοιο περιστατικό περυσι, κάποιο μεγαλύτερο κοριτσάκι δάγκωσε το γιο μου 2 φορες στο χέρι και του έκανε μελανιά. Εγώ δεν πήγα να κάνω φασαρία γιατί σκεφτηκα τη μάνα του κοριτσιού (θα μπορούσε και σε μενα να συμβει) το πιο πιθανό ήταν κάπου να το ειχε δει αυτο το παιδάκι και να το εκανε. Αν το ξανακανε τοτε θα ζητουσα εξηγησεις. Παντως αυτο που με φοβισε περισσοτερο ηταν μην μαθει να το κανει και ο δικος μου, γιατι ειναι πολυ ζωηρός και δεν του τα κοβεις μετα με τιποτα. Θα σου ελεγα να μαθεις πρωτα τι εχει συμβει και μετα να δεις τι να κανεις. Πάντως και οι δασκαλες πρεπει να τα προλαβαινουν κάτι τέτοια και να μην τα αφήνουν να συμβούν (πολύ πιθανό να έχει ξαναγίνει και το δικό σου παιδί να το είδε και να νομίζει ότι είναι παιχνίδι). Εμένα δεν μου ξαναέτυχε αλλά ζήτησα αυτή τη χρονιά να μην τα βάλουν στο ίδιο τμήμα (ήταν η πιο μεγάλη στην τάξη ούτως η άλλως).Και ο δικός μου είναι πολύ ζωηρος και δέρνει και καμία φορά αλλα και τις τρωει. Ετσι ειναι τα παιδιά! Αυτά συμβαίνουν και αν έχει γίναι μόνο μια φορά δεν πρέπει να σε ανησυχει.

ειναι πραγματα που γινονται,δεν μπορουν παντα οι δασκαλες να προλαβουν κατι τετοιο.Και σ'εμας ετυχε να δαγκωσουν το γιο μου δυο φορες και μια φορα να δαγκωσει αυτος αλλο παιδακι.Δεν βρηκα καμια μαμα να ζητησω εξηγησεις ,ουτε σε μενα ηρθαν.Νομιζω θα επρεπε να ανησυχησεις αν ειναι κατι που επαναλαμβανεται

Εάν το παιδάκι σου σε γενικές γραμμές είναι ήρεμο και δεν έχει τέτοιες αντιδράσεις, να ρωτήσεις την δασκάλα του πως ακριβώς έγινε.

Δηλαδή, μήπως ένοιωσε ότι απειλείται και με αυτόν τον τρόπο αμύνθηκε; Μήπως νόμιζε ότι είναι παιχνίδι;

Όπως και να έχει να ρωτήσεις την δασκάλα αν αυτό είναι κάτι που έχει επαναληφθεί, αν της άρπαξε το άλλο παιδάκι κάτι που είχε εκείνη με την βία ή στα καλά καθούμενα το δάγκωσε;

Να ρωτήσεις ακόμα αν υπάρχει παιδάκι που γενικώς δαγκώνει στο τμήμα της και το αντιγράφει γιατί στο σπίτι σας δεν έχει τέτοιες αντιδράσεις και πες πως αισθάνεσαι πολύ άσχημα γι αυτό που έγινε και θες να ξέρεις αν θα το ξανακάνει για να δεις πως θα το αντιμετωπίσεις!

as1cvdSNw3-0010ODc1NTMxfDAwMDY3NDRkfEggRGVzcG9pbm91bGEgbW91IGVpbmFp.gif

Διαφημίσεις

Είχα ανοίξει κι εγώ το θέμα αυτό πριν λίγο καιρό και με παρέπεμψαν στις εξής συζητήσεις:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9013&highlight=%C4%DC%E3%EA%F9%EC%E1

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1075&start=0

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=169

Ο δικός μου ήταν 14 μηνών και άρχισε να δαγκώνει τα παιδάκια. Μας είπαν να μην του κάνουμε παιχνιδάκια σχετικά (πώς μερικές φορές το πιάνεις και το φιλάς και κάνεις ότι το δαγκώνεις και σκάει στα γέλια; αυτά) και να του λέμε όχι όταν το κάνει. Το έκανε για μια βδομάδα και τέρμα. Δεν ξέρω πώς κόπηκε. Μπορεί να του ξανάρθει βέβαια, αλλά προς το παρόν έπιασαν αυτά τα δύο, κόψαμε τα παιχνιδάκια του δαγκώματος και όποτε πήγαινε να δαγκώσει ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ σοβαρό.

Και εμας σημερα την Ηλεκτρα την δαγκωσε ενα κοριτσακι και της εκανε και μια γρατζουνια στο προσωπο. Το θεμα ειναι ομως οτι και η δικια μας την ειχε λερωμενη την φωλια της!

Μας ειπε η δασκαλα οτι οταν τελειωσαν τη ζωγραφικη, η δικια μου πηγε και πηρε την ζωγραφια απο το κοριτσακι, την τσαλακωσε και την εσκισε! :( Και αυτο βεβαια την χτυπησε και τη δακωσε!

Ομως!!!!! Επειδη και οι δυο εκαναν λαθος! η δασκαλα τις εβαλε να ζητησουν συγνωμη η μια στην αλλη, γιατι ουτε παιρνουμε και σκιζουμε τη ζωγραφια απο αλλο παιδακι, αλλα ουτε χτυπαμε και δαγκωνουμε, επειδη μας πηραν τη ζωγραφια μας!

Παρολο που εμεις εχουμε το σημαδι (του τσακωμου) μου φαινεται σωστη η αντιμετωπιση της δασκαλας!

Εσεις τι λετε?