Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συλληψη μετα απο αποβολη????Αγωνια φόβος και αναμονη...

Recommended Posts

Καλησπέρα λέγομαι Ιωάννα και είμαι 29 χρονών είναι η πρώτη φορά που γράφω για μένα σε forum γι'αυτό παρακαλώ να είστε επιεικείς...Πιο πολύ γράφω γιατί έχω ανάγκη να μιλήσω με ανθρώπους που συμμερίζονται αυτό που νιώθω.....Λοιπόν η δική μου ιστορία ξεκινάει τον Απρίλιο 2014 είπαμε με τον αντρούλη μου να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες να κάνουμε ένα μωράκι τον πρώτο μηνά δεν το πήραμε πολύ στα σοβαρά....(κι όμως χωρίς να ξέρω από αυτά μας έκατσε με την πρώτη επειδή μένουμε στο εξωτερικό και κατεβαινουμε στην Ελλαδα για λίγες μέρες ήθελα να κανω το τεστ γιατί ήμουν κοντα στο γιατρό μην φυγουμε και μετά πρέπει να ξαναγυρναμε πισω σε περιπτωση που ΑΝ!!! είμαι και τρομερά ανυπόμονη) έκανα το τεστ που δειχνει αν είσαι εγκυος 4 ήμερες πριν την καθυστέρηση και προς απρόσμενη χαρα ανησυχία τρομο και σοκ βγήκε θετικο.....Δεν εχω ξανανιώσει έτσι στην ζωή μου εκλαιγα γελουσα δεν ήξερα τι πως να αντιδρασω.....την ίδια μερα είχα κανονισει ραντεβου με τον γυναικολογο για να κανω τις εξετάσεις για τον προγενετικο έλεγχο και ωωω τι χαρα με επιβεβαιωσε πως ΝΑΙ είμαι εγκυος τι χαρα....το κακό ήταν πως πηγα πολυ νωρις και δεν μπορουσαμε να ακουσουμε την καρδουλα του....Ραντεβου σε 15 μέρες που θα ξανακατεβαινα Ελλαδα.....αναμονη....εμεις πριν το τεστ καναμε πολυ βαριες δουλεις στο σπιτι αλλαξαμε πατωματα βαψαμε τοιχους και γενικως χαμος και πολυυυυ κουραση...ελεγα μέσα ευτυχως όλα καλα περασαμε μια βδομαδα απολυτης ευτυχιας ενιωθα μεσα τοσο υπεροχα τοσο τοσο δεν εχω λογια να το περιγραψω....Πανω στην 1η εβδομαδα καθυστερησης 6 μερες για την ακριβεια ειδα λιγο καφε αιμα πανικος!!!!εψαξα στο ιντερνετ γιατι απο δω που ειμαι δεν μπορουσα να κανω και πολλα και ειδα πως συμβαινει σε πολλες γυναικες να βλεπουν λιγο αιματακι.....αυτο ομως συνεχιστηκε αρχισε να πονει η κοιλια μου και αρχισα να ανησυχώ πηρα τηλεφωνο στο γιατρο και μου λεει πηγαινε ΑΜΕΣΩΣ να ξαπλασεις και θα σηκωνεσαι ΜΟΝΟ για τουαλετα εκει που είσαι μου λεει ουτε μπορω κατι να σου δωσω ουτε τιποτα ξεκουραση και να ερθεις να σε δω.....ενιωσα ενα μαχαιρι στην καρδια...την επομενη μερα με το που ξυπνησα κανω το τεστ που μου ειχε μεινει και ηταν αρνητικο....μεσα σε 10 λεπτα μου ηρθε περιοδος......πηρα αμεσως τον γιατρο με κλαματα και μου λεει δυστηχως δεν τα καταφερε....πρεπει να σε δω για να μιλησουμε αν χρειαζεσαι αποξεση κλπ απο τον πονο που ενιωσα νομιζα πως θα σπασει η καρδια μου περιμενα μια βδομαδα να τελειωσει η περιοδος και πηγα να με δει...

Μέσα στην ατυχια μας ημουν τυχερη δεν χρειαστηκε αποξεση ειχε καθαρισει μονο του....

Μου είπε τα σχετικα οτι συμβαινει σε πολλους και οτι δεν εχω καποιο αλλο προβλημα και οτι ολα θα πανε καλα το μονο που εχω να κανω είναι να περιμενω 2 μηνες πριν ξανα ξεκινησουμε εκ νεου τις προσπαθειες. Ημουν ένα ράκος σε τοσο λιγες μερες ενιωθα την αλλαγη στο σωμα στην ψυχη μου στο μυαλο μου τοσο συντομα....Τωρα είμαστε στον 4ο μηνα και περιμενω περιοδο σε 5 με 6 μερες....να σημειωσω οτι η προηγουμενη περιοδος ενω μου κραταει 4 με 5 μερες (ρολοι ΠΑΝΤΑ)μου κρατησε μονο 2 και κατι ψιλα την 3 δεν ξερω πηρα μια αντιβιωση και λεω ισως απο κει....και τωρα παλι αναμονη.....Αυτη η αναμονη...ειναι ωρες που θελω να κλαιω ασταματητα ευτυχως ο αντρας ειναι πολυ αισιοδοξος ανθρωπος και με τραβαει απο την θλιψη....ποτε θα γινω μανα ποτε θα ξανανιωσω αυτο το υπεροχο συναισθημα εχω ομως και εναν τρομερο φοβο μηπως ξανασυμβει το ιδιο.....Τωρα απλα περιμενω....

Συγνωμη που σας κουρασα....

Διαφημίσεις

Καλησπέρα λέγομαι Ιωάννα και είμαι 29 χρονών είναι η πρώτη φορά που γράφω για μένα σε forum γι'αυτό παρακαλώ να είστε επιεικείς...Πιο πολύ γράφω γιατί έχω ανάγκη να μιλήσω με ανθρώπους που συμμερίζονται αυτό που νιώθω.....Λοιπόν η δική μου ιστορία ξεκινάει τον Απρίλιο 2014 είπαμε με τον αντρούλη μου να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες να κάνουμε ένα μωράκι τον πρώτο μηνά δεν το πήραμε πολύ στα σοβαρά....(κι όμως χωρίς να ξέρω από αυτά μας έκατσε με την πρώτη επειδή μένουμε στο εξωτερικό και κατεβαινουμε στην Ελλαδα για λίγες μέρες ήθελα να κανω το τεστ γιατί ήμουν κοντα στο γιατρό μην φυγουμε και μετά πρέπει να ξαναγυρναμε πισω σε περιπτωση που ΑΝ!!! είμαι και τρομερά ανυπόμονη) έκανα το τεστ που δειχνει αν είσαι εγκυος 4 ήμερες πριν την καθυστέρηση και προς απρόσμενη χαρα ανησυχία τρομο και σοκ βγήκε θετικο.....Δεν εχω ξανανιώσει έτσι στην ζωή μου εκλαιγα γελουσα δεν ήξερα τι πως να αντιδρασω.....την ίδια μερα είχα κανονισει ραντεβου με τον γυναικολογο για να κανω τις εξετάσεις για τον προγενετικο έλεγχο και ωωω τι χαρα με επιβεβαιωσε πως ΝΑΙ είμαι εγκυος τι χαρα....το κακό ήταν πως πηγα πολυ νωρις και δεν μπορουσαμε να ακουσουμε την καρδουλα του....Ραντεβου σε 15 μέρες που θα ξανακατεβαινα Ελλαδα.....αναμονη....εμεις πριν το τεστ καναμε πολυ βαριες δουλεις στο σπιτι αλλαξαμε πατωματα βαψαμε τοιχους και γενικως χαμος και πολυυυυ κουραση...ελεγα μέσα ευτυχως όλα καλα περασαμε μια βδομαδα απολυτης ευτυχιας ενιωθα μεσα τοσο υπεροχα τοσο τοσο δεν εχω λογια να το περιγραψω....Πανω στην 1η εβδομαδα καθυστερησης 6 μερες για την ακριβεια ειδα λιγο καφε αιμα πανικος!!!!εψαξα στο ιντερνετ γιατι απο δω που ειμαι δεν μπορουσα να κανω και πολλα και ειδα πως συμβαινει σε πολλες γυναικες να βλεπουν λιγο αιματακι.....αυτο ομως συνεχιστηκε αρχισε να πονει η κοιλια μου και αρχισα να ανησυχώ πηρα τηλεφωνο στο γιατρο και μου λεει πηγαινε ΑΜΕΣΩΣ να ξαπλασεις και θα σηκωνεσαι ΜΟΝΟ για τουαλετα εκει που είσαι μου λεει ουτε μπορω κατι να σου δωσω ουτε τιποτα ξεκουραση και να ερθεις να σε δω.....ενιωσα ενα μαχαιρι στην καρδια...την επομενη μερα με το που ξυπνησα κανω το τεστ που μου ειχε μεινει και ηταν αρνητικο....μεσα σε 10 λεπτα μου ηρθε περιοδος......πηρα αμεσως τον γιατρο με κλαματα και μου λεει δυστηχως δεν τα καταφερε....πρεπει να σε δω για να μιλησουμε αν χρειαζεσαι αποξεση κλπ απο τον πονο που ενιωσα νομιζα πως θα σπασει η καρδια μου περιμενα μια βδομαδα να τελειωσει η περιοδος και πηγα να με δει...

Μέσα στην ατυχια μας ημουν τυχερη δεν χρειαστηκε αποξεση ειχε καθαρισει μονο του....

Μου είπε τα σχετικα οτι συμβαινει σε πολλους και οτι δεν εχω καποιο αλλο προβλημα και οτι ολα θα πανε καλα το μονο που εχω να κανω είναι να περιμενω 2 μηνες πριν ξανα ξεκινησουμε εκ νεου τις προσπαθειες. Ημουν ένα ράκος σε τοσο λιγες μερες ενιωθα την αλλαγη στο σωμα στην ψυχη μου στο μυαλο μου τοσο συντομα....Τωρα είμαστε στον 4ο μηνα και περιμενω περιοδο σε 5 με 6 μερες....να σημειωσω οτι η προηγουμενη περιοδος ενω μου κραταει 4 με 5 μερες (ρολοι ΠΑΝΤΑ)μου κρατησε μονο 2 και κατι ψιλα την 3 δεν ξερω πηρα μια αντιβιωση και λεω ισως απο κει....και τωρα παλι αναμονη.....Αυτη η αναμονη...ειναι ωρες που θελω να κλαιω ασταματητα ευτυχως ο αντρας ειναι πολυ αισιοδοξος ανθρωπος και με τραβαει απο την θλιψη....ποτε θα γινω μανα ποτε θα ξανανιωσω αυτο το υπεροχο συναισθημα εχω ομως και εναν τρομερο φοβο μηπως ξανασυμβει το ιδιο.....Τωρα απλα περιμενω....

Καλη μου λυπαμαι πολυ για ο,τι σου συνεβη!:( δεν εχω παρομοια εμπειρια ομως αυτο που θα ηθελα να σου πω ειναι πως πρεπει να εισαι αισιοδοξη!να εισαι αισιοδοξη και δυνατη...αυτο το μωρακι ειχε τοσα προβληματα που δεν θα μπορουσε να επιβιωσει...σκεψου οτι ο Θεος σε προστατευσε απο κατι πολυ χειροτερο!!και θα δεις που την επομενη φορα θα εισαι πολυ πιο τυχερη!μην σκεφτεσαι αν εφταιξες εσυ σε τιποτα...στο λεω εγω σε ΤΙΠΟΤΑ!!και θα δεις που θα ερθει συντομα ο καιρος να νιωσεις ετσι ολοκληρωμενη και παλι!!σου ευχομαι τα καλυτερα μεσα απο την καρδια μου!!!

Υ.Γ. το ξερω πως εισαι ακομα επηρεασμενη οολο αυτο..παρε οσο χρονο θελεις αλλα ειλικρινα μην το κανεις αυτο στον εαυτο σου!:( ειναι λογικο να σε εχει παρει απο κατω απλα οπως σου ειπα δες το απο την πλευρα πως εγινε γιατι ηταν να γινει!δεν υπαρχει εξηγηση...γινε πιο αισιοδοξη και θα δεις που γρηγορα θα μεινεις και παλι εγκυουλα με ενα υγιεστατο μωρακι!!σταματα να κλαις συνεχεια γιατι κακο σε σενα κανεις η μαλλον κλαψε να εκτονωθεις και συνεχισε ακομα πιο δυνατη μεσα απο αυτο!!ειλικρινα ευχομαι τα καλυτερα!!!!:)

sQxAp2.png?acNuzqro

O ανθρωπος ο,τι μπορει κι ο Θεος ο,τι θελει...!

Σευχαριστω για την απαντηση σου....Από τον προηγουμενο μηνα νιωθω πολυ καλυτερα σχεδον το εχω ξεπερασει ποτε δεν θα φυγει απο το μυαλο μου...Ειμαι δυνατος ανθρωπος απλα πρωτη φορα βρεθηκα σε τετοια κατασταση και περασα δυσκολα...Δεν το βαζω κατω ποτε!!!!Οταν ξεκιναει ο κυκλος μου ειμαι πολυ καλα αισιοδοξη και χαρουμενη οταν πλησιαζει η περιοδος με πιανουν τα ψυχοσωματικα μου γιατι είμαι και ανυπομονη βλεπω παντου συμπτωματα η προηγουμενη περιοδος ηταν μιση 2,5 μερες ακριβως και οχι πολλα πολλα τωρα περιμενω σε 5 -6 μερες να δουμε τρεχω στην τουαλετα ολη μερα ορεξη δοξα το θεο παντα ειχα αρχισε να με ποναει το στηθος μου η μεση μου δεν περασε ποτε απο την προηγουμενη περιοδο και να δουμε αναμενω......

Σευχαριστω για την απαντηση σου....Από τον προηγουμενο μηνα νιωθω πολυ καλυτερα σχεδον το εχω ξεπερασει ποτε δεν θα φυγει απο το μυαλο μου...Ειμαι δυνατος ανθρωπος απλα πρωτη φορα βρεθηκα σε τετοια κατασταση και περασα δυσκολα...Δεν το βαζω κατω ποτε!!!!Οταν ξεκιναει ο κυκλος μου ειμαι πολυ καλα αισιοδοξη και χαρουμενη οταν πλησιαζει η περιοδος με πιανουν τα ψυχοσωματικα μου γιατι είμαι και ανυπομονη βλεπω παντου συμπτωματα η προηγουμενη περιοδος ηταν μιση 2,5 μερες ακριβως και οχι πολλα πολλα τωρα περιμενω σε 5 -6 μερες να δουμε τρεχω στην τουαλετα ολη μερα ορεξη δοξα το θεο παντα ειχα αρχισε να με ποναει το στηθος μου η μεση μου δεν περασε ποτε απο την προηγουμενη περιοδο και να δουμε αναμενω......

Μπραβο σου γι αυτο!!!ετσι πρεπει να εισαι δυνατη και αισιοδοξη παντα!:) ειναι λογικο να μην φυγει απο το μυαλο σου απλα κρατησε το σαν μια κακια αναμνηση...μην το αφηνεις ομως να σε καταβαλει!τα καλυτερα θα ερθουν και θα το δεις...:D ναι καταλαβα..οταν πλησιαζει ο καιρος αγχωνεσαι..εγω φαντασου οποτε αγχωνομαι για διαφορους λογους ποναω σε στομαχι και αυχενα..θα καταντησω κατα φαντασιαν ασθενης στο τελος γιατι ειμαι πολυ φοβικη με αυτα:oops: δηλαδη απο την προηγουμενη περιοδο μεχρι τωρα που περιμενεις σε 5-6 μερες το στηθος σου ειναι πρησμενο και ποναει και η μεση σου??η δεν καταλαβα εγω...:roll:

sQxAp2.png?acNuzqro

Το στηθος μου τωρα αρχισε να ποναει και να ενοχλει η μεση δεν σταματησε καθολου....απλα μου εκανε πολυ εντυπωση η προηγουμενη περιοδος γιατι παντα ειναι ρολοι τωρα θα δουμε....μακαρι....τη μεση την τονιζω γιατι οταν ημουν "εγκυος" ενιωθα οτι θα διαλυθει....

Διαφημίσεις

Το στηθος μου τωρα αρχισε να ποναει και να ενοχλει η μεση δεν σταματησε καθολου....απλα μου εκανε πολυ εντυπωση η προηγουμενη περιοδος γιατι παντα ειναι ρολοι τωρα θα δουμε....μακαρι....τη μεση την τονιζω γιατι οταν ημουν "εγκυος" ενιωθα οτι θα διαλυθει....

Μακαρι τοτε κοριτσακι μου να εισαι εγκυουλα και να εχεις ενα υγιεστατο σπορακι!!:D υπομονη λιγες μερουλες ακομα και θα μαθεις!ευχομαι ειλικρινα να εισαι!!!:D:D:D

sQxAp2.png?acNuzqro

Πολύ λυπάμαι γι αυτό που σου συνέβη, όμως μην το βάλεις με τίποτα κάτω. Είναι απίστευτο το πόσο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο όμως είσαι πολύ μικρή για να ανησυχείς και να φοβάσαι. Άλλωστε ήταν η πρώτη σου φορά.

Είμαι σίγουρη οτι σύντομα θα μας μιλάς για το νέο μπεμπάκι που ήρθε στη ζωή σου. Στο εύχομαι πραγματικά!! ;)

Anyone who thinks that sunshine is pure happiness, has never danced in the rain...

Καλή μου Ιωάννα, καλημέρα!

Είμαι κι εγώ ομοιοπαθούσα, με αποβολή στις 6 εβδομάδες. Περίμενα να περάσουν λίγες ημέρες μετά την καθυστέρηση για να μπορέσουμε να δούμε κάτι όταν πάμε στη γυναικολόγο. Μας το επιβεβαίωσε, είδαμε σάκο, και μετά από 4 ημέρες τέλος. Αρκετό αίμα, αλλά ευτυχώς δεν έκανα απόξεση.

Κι εγώ το πήρα ψυχραιμα. Το μόνο που με στενοχωρεί ειναι ότι τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή.

Να μιλήσεις με το γυναικολόγο σου, μήπως χρειαστεί να κάνεις κάποιες εξετάσεις. Για παράδειγμα, εμένα αφού μου ήρθε η πρώτη περίοδος μετά την αποβολή μου έγραψε να κάνω καλλιέργεια κολπικού-τραχηλικού υγρού, μήπως υπήρχε κάποιο μικρόβιο που ευθυνόταν για την αποβολή. Περιμένω τα αποτελέσματα. Έκανα και για θρομβοφιλία, και βγήκα θετική.

Οπότε τώρα είμαι λίγο πιο προετοιμασμένη από την πρώτη φορά που τα είχα αφήσει όλα στην τύχη.

Μόνο που μάλλον την "πάτησα" με τις εξετάσεις (γιατί πήγα στη γιατρό για κολπικό υπέρηχο και σε διαγνωστικό για την καλλιέργεια) και ίσως έχασα τις γόνιμες! :(

Σχετικό άγχος υπάρχει, αλλά να σου πω κάτι, μέσα μου λέω (τώρα που τα κατάφερα μία φορά κι έμεινα έγκυος) "προς τι η βιασύνη; δεν πειράζει, έχασα τώρα τις γόνιμες, πάμε για τον άλλο μήνα. κι αν δεν τα καταφέρω τον επόμενο μήνα, θα τα καταφέρω το μεθεπόμενο"! Με τον πανικό δεν καταφέρνω τίποτα!

Να είσαι αισιόδοξη, Ιωάννα μου, και όλα καλά θα πάνε!

Διαφημίσεις

Πολύ λυπάμαι γι αυτό που σου συνέβη, όμως μην το βάλεις με τίποτα κάτω. Είναι απίστευτο το πόσο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο όμως είσαι πολύ μικρή για να ανησυχείς και να φοβάσαι. Άλλωστε ήταν η πρώτη σου φορά.

Είμαι σίγουρη οτι σύντομα θα μας μιλάς για το νέο μπεμπάκι που ήρθε στη ζωή σου. Στο εύχομαι πραγματικά!! ;)

Σευχαριστω πολυ αυτο ειναι δεν πρεπει να το βαζουμε κατω αλλα κι αυτο το περιμενε πολυ δυσκολο....Σε βαζει σε σκεψεις μηπως αυτο μηπως εκεινο μηπως εχω κατι μηπως δεν κανω κατι καλα χαμος μεσα στο κεφαλι....Μακαρι παναγιτσα μου σευχαριστω

Καλή μου Ιωάννα, καλημέρα!

Είμαι κι εγώ ομοιοπαθούσα, με αποβολή στις 6 εβδομάδες. Περίμενα να περάσουν λίγες ημέρες μετά την καθυστέρηση για να μπορέσουμε να δούμε κάτι όταν πάμε στη γυναικολόγο. Μας το επιβεβαίωσε, είδαμε σάκο, και μετά από 4 ημέρες τέλος. Αρκετό αίμα, αλλά ευτυχώς δεν έκανα απόξεση.

Κι εγώ το πήρα ψυχραιμα. Το μόνο που με στενοχωρεί ειναι ότι τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή.

Να μιλήσεις με το γυναικολόγο σου, μήπως χρειαστεί να κάνεις κάποιες εξετάσεις. Για παράδειγμα, εμένα αφού μου ήρθε η πρώτη περίοδος μετά την αποβολή μου έγραψε να κάνω καλλιέργεια κολπικού-τραχηλικού υγρού, μήπως υπήρχε κάποιο μικρόβιο που ευθυνόταν για την αποβολή. Περιμένω τα αποτελέσματα. Έκανα και για θρομβοφιλία, και βγήκα θετική.

Οπότε τώρα είμαι λίγο πιο προετοιμασμένη από την πρώτη φορά που τα είχα αφήσει όλα στην τύχη.

Μόνο που μάλλον την "πάτησα" με τις εξετάσεις (γιατί πήγα στη γιατρό για κολπικό υπέρηχο και σε διαγνωστικό για την καλλιέργεια) και ίσως έχασα τις γόνιμες! :(

Σχετικό άγχος υπάρχει, αλλά να σου πω κάτι, μέσα μου λέω (τώρα που τα κατάφερα μία φορά κι έμεινα έγκυος) "προς τι η βιασύνη; δεν πειράζει, έχασα τώρα τις γόνιμες, πάμε για τον άλλο μήνα. κι αν δεν τα καταφέρω τον επόμενο μήνα, θα τα καταφέρω το μεθεπόμενο"! Με τον πανικό δεν καταφέρνω τίποτα!

Να είσαι αισιόδοξη, Ιωάννα μου, και όλα καλά θα πάνε!

Καλησπέρα osin εμενα ο γιατρος μου δεν μου εβαλε να κανω εξετασεις με καθησυχασε και καλυτερα γιατι δεν ηθελα να μπω στην διαδικασια αυτη των εξετασεων γιατι πολυ αγχος κολλαει το μυαλο κι αν αυτο κι αν εκεινο κι αν το αλλο βεβαια και εγω απορησα γιατι ειμαι υπερ του καλυτερα να γνωριζεις παρα να κοιμασαι....αλλα μου ειπε οτι δεν εχεις κατι και παω για οσα πρεπει να γινονται καθε χρονο και μου ειπε οτι ειμαι μια χαρα και οτι μαλλον το μωρο μας ειχε χρωμοσωματικο προβλημα που δυστυχώς απο οτι βλεπω ειναι πολυ συνηθισμενο και η φυση το απέρριψε και οτι ειναι καλυτερα που εγινε τωρα και δεν περασε περισσοτερος καιρος γιατι μετα θα επρεπε να μπουμε σε αλλες διαδικασιες......τωρα τι να πω εκεινος ξερει καλυτερα τον εμπιστευομαι θα δουμε....τωρα αυτος ειναι ο 4ος μηνας που προσπαθουμε σε λιγες μερες περιμενω περιοδο να δουμε τι θα γινει σε 4-5 μερες θα ξερω....το μυαλο ολο εκει γυρναει βλεπω μωρακια στο δρομο και ζηλευω (με την καλη εννοια) και λεω εγω ποτε???νομιζω με καταλαβαινεις....Ο αντρας μου απο την αλλη ειναι τοοοοσο αισιοδοξος αλλα μετα απο αυτο που εγινε μου λεει δεν θα ξαναπαρουμε ποτε τεστ χαχα ο καημενος...Τωρα οπως ειπα και πριν θα δουμε 4-5 μερες που μεταξυ μας δεν ελπιζω για κατι ουτε αυτη την φορα....οτι ειναι ο θεος ξερει.....Δεν πρεπει να το βαζουμε κατω....Δυναμη!!και ελπιζω ολα να πανε καλα και μην το ξαναζησω αυτο ουτε εγω ουτε καμια αλλη....Σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου τα καλυτερα...

Αγαπητή φίλη Joanna85,

Είχα ακριβώς την ίδια εμπειρία με εσένα. Αυτό που βιώσαμε λέγετε βιοχημική κύηση και είναι όντως πάρα πολύ συχνό φαινόμενο. Οι περισσότερες κοπέλες (ειδικά αυτές που δεν έχουν σταθερό κύκλο) μπορεί να το έχουν πάθει και απλά να νομίζουν ότι είναι καθυστερημένη σύλληψη.

Εγώ το έπαθα πριν 2 χρόνια. Με πλήγωσε πάρα πολύ. Τους επόμενους μήνες πραγματικά ήμουν υπερβολική, μετρούσα ημέρες για την ωορρηξία, ψαχνόμουν κάθε μήνα για συμπτώματα, απογοητευόμουν κάθε φορά που αδιαθετούσα. Μου είχε γίνει εμμόνη. Το 2013 πήγα σε έναν γυναικολόγο ο οποίος με καθησύχασε, μου έγραψε εξετάσεις (οι οποίες ήταν όλες καλές) και μου είπε ότι όσο αγχώνομαι εγκυμοσύνη δεν θα έρθει. Είχε απόλυτο δίκιο.

Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως έγινε και έμεινα έγκυος! Είχα σταματήσει να μετράω μέρες και όταν είχα καθυστέρηση δεν έπαιρνα καν τεστ γιατί ήμουν σίγουρη ότι δεν υπήρχε περίπτωση. Και λόγω του ιστορικού φοβόμουν ότι θα απογοητευτώ για ακόμα μια φορά.

Πήγα μια και καλή στον γιατρό και ακούσαμε την καρδούλα (ούτε εξέταση χοριακής, ούτε τίποτα). Τώρα είμαι στην 17η εβδομάδα αλλά ο τρόμος ότι θα πάω τουαλέτα και θα δω αίμα, ακόμα δεν έχει φύγει (αν και αυτή τη φορά δεν είδα καθόλου αίμα, ούτε στην εμφύτευση που συνηθίζεται). Χθες είχα ελάχιστο ροζ στο χαρτί (λόγω επαφής) και τρομοκρατήθηκα αλλά τελικά ήταν καθαρά επιφανειακό και δεν κράτησε ούτε μισή ώρα.

Πραγματικά δεν ξέρω αν οι γυναίκες που έχουν βιώσει μια απώλεια, ακόμα και αν αυτή είναι στην αρχή, καταφέρνουν ποτέ να αποβάλλουν το άγχος τους. Προσπαθώ καθημερινά να σκέφτομαι αισιόδοξα, να διαβάζω ευχάριστες ιστορίες και να μην κολλάω στις εξαιρέσεις. Ακόμα και εδώ στο φόρουμ, είναι πολλές φορές που επηρεάζομαι από άσχημες εμπειρίες και τελικά μόνο κακό μου κάνει.

Σου εύχομαι να έχεις το συντομότερο μία επιτυχημένη και τελειόμηνη εγκυμοσύνη, προσπάθησε να μην αγχώνεσαι και να μην αφήνεις μια άσχημη στιγμή του παρελθόντος να γίνει σκιά για το μέλλον.:D

Joanna, εγώ τις εξετάσεις της θρομβοφιλίας τις έκανα ενώ ήμουν έγκυος, όσον αφορά στην καλλιέργεια μου το πρότεινε η γυναικολόγος, γιατί ήθελε να αποκλείσουμε το μικρόβιο, και να σου πω την αλήθεια, ενώ παλιά έκανα κάθε χρόνο προληπτικά, είχα πάνω από 3 χρόνια να κάνω, οπότε ευκαιρία ήταν. Εγώ απέβαλα 1η Αυγούστου, η γιατρός μου είπε ότι μπορώ να ξεκινήσω σιγά-σιγά, εφόσον η περίοδος μου ήρθε κανονικά. Δυστυχώς αυτό το μήνα έμπλεξα με τις εξετάσεις (και με κάτι αναποδιές στο πρόγραμμα με τις δουλειες) στις γόνιμες μερες, οπότε μάλλον τον έχασα αυτό το μήνα, εκτός αν ήμουν τυχερή κι έγινε με τη μία φορά που ήρθαμε σε επαφή στις γόνιμες! Θα δούμε! Αλλά δεν πειράζει, θα προσπαθήσουμε τον επόμενο μήνα, εάν δεν τα καταφέραμε τώρα.

Το άγχος για τη σύλληψη το ψιλο-ελέγχω (ή τουλάχιστον το προσπαθώ), αυτό που δεν αντέχω είναι, αυτό που λες vtgian, το μετά. Ύστερα από αυτην την εμπειρία δε νομίζω ότι θα μπορέσω να βιώσω ανέμελλα μία μελλοντική εγκυμοσύνη (όπως ένιωσα τις δυο αυτές εβδομάδες της πρώτης εγκυμοσύνης). Νομίζω ότι ο φόβος θα υπάρχει πάντα, κάθε μέρα, μην πάω τουαλέτα και δω πάλι αίμα!:(

Joanna, ευχομαι να πάνε όλα καλά και να είσαι έγκυος τώρα!!!

vtgian, σε 'σενα εύχομαι μία τελειόμηνη και καλή εγκυμοσύνη, και με ένα γερό μωράκι!

• 1 month later...

Κοριτσια επιτέλους μπορω να πω οτι ειμαι εγκυος και επισημα 10 εβδομαδων και 4 ημερων ακομα δεν μπορω να το πιστεψω οταν σας εγραφα την ιστορια μου το σπορακι μου ειχε ηδη βρει το δρομο του!!!!φοβαμαι πολυ βεβαια ακομα ανησυχω μηπως χαθει αλλα προσπαθω να εχω πιστη!!!! Περιμενω να περασουν οι μερες και να παω για την αυχενικη διαφανεια!!!ακομα δεν το ξερει κανεις (εκτος μαμα-μπαμπα) τωρα το λεω προς τα εξω σε εσας.....αντε να περασουν οι μερες !!!!Οταν περασει το πρωτο τριμηνο δεν χαλαρωνεις λιγο?????Αραγε???

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...