Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εκκλησίες όπου λένε δύο ονόματα και γράφουν το ένα;

vanda

Recommended Posts

Καλησπέρα μανούλες,

καθώς το μωρό μας μεγαλώνει σκέφτομαι φυσικά τη βάπτιση αλλά δυστυχώς κολλάει το θέμα και δεν μπορώ να κανονίσω τίποτα ακόμα. Ο άντρας μου έχει υπονοήσει στον πατέρα του ότι θα δώσουμε το όνομά του στο παιδί, εγώ όμως δεν θέλω καθόλου γιατί ούτε σαν όνομα μου αρέσει και επίσης η συμπεριφορά του δεν είναι και η καλύτερη. Εγώ θέλω να δώσω ένα όνομα που και μου αρέσει και είναι φόρος τιμής σε αγαπημένο μου πρόσωπο που με βοήθησε πάρα πολύ σε όλη τη λοχεία. Όπως καταλαβαίνετε έχουμε συνέχεια προστριβές οπότε σκέφτηκα ότι ίσως να υπάρχουν κάποιες εκκλησίες που δέχονται να πουν δυο ονόματα (παρόλο που στις οδηγίες είδα ότι δεν επιτρέπεται επίσημα) και να γράψουν το ένα. Δεν θέλω το παιδί να έχει δύο ονόματα στα χαρτιά του. Αν ξέρετε ποιες εκκλησίες είναι αυτές (μιλάω για Αττική) θα το εκτιμούσα πολύ να μου γράφατε. Επίσης αν κάποια μανούλα ξέρει συγκεκριμένα κάποια εκκλησία του Σωτήρος που να το δέχεται;

Ευχαριστώ πολύ

Διαφημίσεις

Δεν χρειάζεται να ψάξεις να βρεις εκκλησία που να το κάνει αυτό. Κάνεις ονοματοδοσία με το όνομα που θέλεις και μετά στη βάφτιση ακούγεται όποιος συνδιασμός προτιμάς. Εκείνο που δεν ξέρω είναι τι γίνεται αν μετά θελήσεις να δηλώσεις τη βάφτιση και το όνομα στα χαρτιά της εκκλησίας είναι άλλο από το όνομα στο ληξιαρχείο. Το είχαμε συζητήσει σε κάποιο ποστ παλιότερα. Κάνε μια αναζήτηση μήπως το βρεις.

Το να γίνει αυτό που ζητάς είναι θέμα ιερέα κι όχι εκκλησίας. Ψάξε να βρεις κάποιον που να το δέχεται και συνεννοήσου το από πριν. Με τον άντρα σου όμως έχεις συμφωνήσει πάνω σε αυτό;

Little monkey τι εννοείς να δηλώσω τη βάφτιση στα χαρτιά της εκκλησίας;

Αγγελίνα, ο άντρας μου δεν το συζητάει καθόλου το θέμα, εγώ προσπαθώ να βρω λύσεις συμβιβαστικές..

Προέχει να τα βρείτε με τον άντρα σου και να συμφωνήσετε κάπου, με αμοιβαίες εν ανάγκη υποχωρήσεις, μη διαλύσετε τη σχέση σας για το όνομα, δεν αξίζει. Εχοντας το ίδιο θέμα ακριβώς προσπαθώ να το χειριστώ διακριτικά, αλλά αν δε γίνεται αλλιώς θα κάνω πίσω και θα τελειώνει η ιστορία.

Δεν είναι το όνομα που θα δώσει αξία στον παππού που δε φέρεται σωστά, ούτε τον τιμάς τελικά αν δεν έχετε κατά τ' άλλα στενές σχέσεις. Βρες κι ένα υποκοριστικό να σ' αρέσει και θα λες παντού ότι τίμησες τον συγκεκριμένο Άγιο (αν είναι χριστιανικό το όνομα) ή ότι τήρησες τις παραδόσεις και μην αναφέρεις τον παππού πουθενά.

Τα ονόματα συνηθίζονται, η σχέση με τον άντρα σου όμως αν διαρραγεί αντε να επιδιορθωθεί μετά. Δεν αξίζει..;)

27pzp3.png

qIUIp2.png

Διαφημίσεις

Aχ, δεν το ξέρω, νομίζεις; Έχεις απόλυτο δίκιο.

Το πρόβλημα εντείνεται γιατί σκέφτομαι κιόλας ότι μπορει τα πεθερικά μου να στραβώσουν γιατί είναι πολύ παλιομοδίτες (και εγωιστές) αλλά από την άλλη μου έκαναν φοβερά χουνέρια όλον αυτόν τον καιρό.. Άσε που σε όποιον λέω το όνομα που θέλω εγώ λέει ότι είναι τέλειο.

Τι να πω, θα πω μάλλον στον άντρα μου την πρόταση για τα δύο και αν δεχτεί δέχτηκε. Αλλιώς θα του πω ότι εγώ θέλω το τάδε αλλά η απόφαση ας είναι δική του.

Πάντως, ειλικρινά, τα έχουμε τα μωρά μας εννιά μήνες μέσα στο σώμα μας, τραβάμε την αγωνία των εξετάσεων, προσέχουμε ενα σωρό στη διατροφή μας μην πάθουν τίποτα, δεν μπορούμε να κουνηθούμε στο τέλος ούτε να κοιμηθούμε ούτε να περπατήσουμε σαν άνθρωποι, γεννάμε με χίλιους πόνους και αγωνίες είτε κατά τη διάρκεια στο φτ είτε μετά με καισαρική, θηλάζουμε με χίλιες δυσκολίες.... για να διαλέξει πώς θα το φωνάζω το πολυαγαπημένο μου ένας άλλος; Πολύ άδικο.

Aχ, δεν το ξέρω, νομίζεις; Έχεις απόλυτο δίκιο.

Το πρόβλημα εντείνεται γιατί σκέφτομαι κιόλας ότι μπορει τα πεθερικά μου να στραβώσουν γιατί είναι πολύ παλιομοδίτες (και εγωιστές) αλλά από την άλλη μου έκαναν φοβερά χουνέρια όλον αυτόν τον καιρό.. Άσε που σε όποιον λέω το όνομα που θέλω εγώ λέει ότι είναι τέλειο.

Τι να πω, θα πω μάλλον στον άντρα μου την πρόταση για τα δύο και αν δεχτεί δέχτηκε. Αλλιώς θα του πω ότι εγώ θέλω το τάδε αλλά η απόφαση ας είναι δική του.

Πάντως, ειλικρινά, τα έχουμε τα μωρά μας εννιά μήνες μέσα στο σώμα μας, τραβάμε την αγωνία των εξετάσεων, προσέχουμε ενα σωρό στη διατροφή μας μην πάθουν τίποτα, δεν μπορούμε να κουνηθούμε στο τέλος ούτε να κοιμηθούμε ούτε να περπατήσουμε σαν άνθρωποι, γεννάμε με χίλιους πόνους και αγωνίες είτε κατά τη διάρκεια στο φτ είτε μετά με καισαρική, θηλάζουμε με χίλιες δυσκολίες.... για να διαλέξει πώς θα το φωνάζω το πολυαγαπημένο μου ένας άλλος; Πολύ άδικο.

Φαλλοκρατική κοινωνία, καλή μου. όταν γίνεται κουβέντα για το όνομα "ο γιος ΜΟΥ".. όταν κλαίει τη νύχτα το παιδί γυρνάει πλευρό όμως....

27pzp3.png

qIUIp2.png

Δεν μας ειπες πως λενε τον πεθερο που δεν σου αρεσει? Και πως θελεις να το βγαλεις εσυ.

Κοιτα μην τσακωνεσαι με τον αντρα σου για αυτο το θεμα.. Κοιτα να τα βρειτε ειτε βγαζεται δυο ονοματα ειτε οχι. Μπορεις να βγαλεις και τα δυο ονομτα και στα χαρτια να γραφτουν και τα δυο ονοματα αλλα να τον φωναζεις οπως θελεις εσυ. Εξαλου ολοι θα τον φωναζουν οπως τον φωναζεις εσυ.. Και το παιδι θα μαθει να λεει το ονομα που του λες εσυ.

Απο την αλλη δεν βρισκω τοσο κακο να θελει ο αντρας σου να δωσει το ονομα του πατερα του. Εμενα φυσιολογικοτατο μου φαινεται...ειναι η αληθεια ειτε σου/μας αρεσει ειτε οχι...

Αγγελίνα, ο άντρας μου δεν το συζητάει καθόλου το θέμα, εγώ προσπαθώ να βρω λύσεις συμβιβαστικές..

Εννοείς πως δεν αναφέρεται καθόλου στο θέμα ή ότι είναι κάθετος στο να δώσει το όνομα του πατέρα του; Καταλαβαίνεις πάντως πως, αν το αφήσεις πάνω του, θα διαλέξει του πατέρα του 100%. Που ίσως είναι και το καλύτερο, προκειμένου να γίνετε μπάχαλο γενικά σαν οικογένεια, γιατί είναι απόφαση που δεν αλλάζει και όλοι θα το κρατήσουν μανιάτικο για μια ζωή. Το ότι τα πεθερικά θα στραβώσουν, δεν τίθεται θέμα, εννοείται! :P Ξέρω μέχρι και ζευγάρι που πήρε διαζύγιο, ξεκινώντας τους καυγάδες από τη βάπτιση.

Οπότε ξεκαθάρισε πρώτα αν συμφωνεί ο άντρας σου και μετά ξεκίνα να ψάχνεις ιερέα που να κάνει αυτό που σκέφτεσαι, γιατί θα σου πάρει σίγουρα πολύ χρόνο. Έχε κατά νου και ότι μπορεί ο άντρας σου να σου πει προσωρινά ναι και την παραμονή της βάφτισης να σου το αλλάξει και να έχεις χάσει το χρόνο σου για το τίποτα.

Εννοείς πως δεν αναφέρεται καθόλου στο θέμα ή ότι είναι κάθετος στο να δώσει το όνομα του πατέρα του; Καταλαβαίνεις πάντως πως, αν το αφήσεις πάνω του, θα διαλέξει του πατέρα του 100%. Που ίσως είναι και το καλύτερο, προκειμένου να γίνετε μπάχαλο γενικά σαν οικογένεια, γιατί είναι απόφαση που δεν αλλάζει και όλοι θα το κρατήσουν μανιάτικο για μια ζωή. Το ότι τα πεθερικά θα στραβώσουν, δεν τίθεται θέμα, εννοείται! :P Ξέρω μέχρι και ζευγάρι που πήρε διαζύγιο, ξεκινώντας τους καυγάδες από τη βάπτιση.

Οπότε ξεκαθάρισε πρώτα αν συμφωνεί ο άντρας σου και μετά ξεκίνα να ψάχνεις ιερέα που να κάνει αυτό που σκέφτεσαι, γιατί θα σου πάρει σίγουρα πολύ χρόνο. Έχε κατά νου και ότι μπορεί ο άντρας σου να σου πει προσωρινά ναι και την παραμονή της βάφτισης να σου το αλλάξει και να έχεις χάσει το χρόνο σου για το τίποτα.

Μας έχει φάει η "παράδοση" κι από ουσία μηδέν! Ο δικός μου που δε θέλει κατά βάθος να βγάλει του πατέρα του αλλά δεν τολμάει να βγάλει άλλο γιατί έτσι "πρέπει"; Αξίζει όμως τελικά να τσακωθείς με τους πάντες και, κυρίως, με τον άντρα σου..; Στην τελική αν δε θες να "ακούς" το όνομα του πεθερού, φώναζε το παιδί με κάποιο υποκοριστικό - το "Άκης" νομίζω πάει σχεδόν με όλα... :P

27pzp3.png

qIUIp2.png

Διαφημίσεις

an akoysτουν δυο ονομτα γραφονται και τα δυο!βγαλε εναονομα ασχετο οποιο σου αρεσει να εχει ςτο κεφαλι σου ησυχο!

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Τον πεθερό μου τον λένε Αντώνη. Δεν είναι ούτε άσχημο ούτε όμορφο. Εγώ θέλω να πω το παιδί Αλέξανδρο από τη θεία μου που μου στάθηκε πολύ σε όλη μου τη ζωή αλλά και επειδή μου αρέσει πάρα πολύ σαν όνομα. Δεν συμφωνώ ότι είναι λογικό να θέλει το όνομα του πατέρα του. Ή μάλλον συμφωνώ αλλά με την ίδια λογική είναι... λογικό κι εγώ να θέλω του πιο αγαπημένου μου προσώπου. Είναι άδικο να έχει λόγο ο πεθερός στο πώς θα ονομαστεί το δικό μου το παιδί. Ο άντρας μου δεν είναι κάθετος, απλά το έχει αφήσει λίγο στον πάγο, σαν να μην τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα ή σαν να το αποφεύγει (για να αποφύγει τη διαφωνία). Πάντως αν ο γάμος είναι να χαλάσει από κάτι τέτοιο τότε δεν είχε γερά θεμέλια. Ή μπορεί και να το λέω εκ του ασφαλούς, δεν ξέρω.

Δηλαδή θες να πεις ότι ο σύντροφός σου είχε αποφασίσει ένα όνομα από τότε που έπαιζε ο ίδιος με τα Lego και εσύ δεν είχες πολυασχοληθεί μέχρι τώρα; Και εκείνος θέλει να τιμήσει τον άνθρωπο που τον μεγάλωσε ενώ εσύ κάποιον που σου στάθηκε τώρα πρόσφατα;

Χμμμ....

Κάπως έτσι όμως γεμίζουν οι αίθουσες των σχολείων με Θανάσηδες και Αντώνηδες και Νεφέλες.

Εννοείται το Αλέξανδρος είναι αρκετά καλύτερο από το Αντώνης.

Εγώ θα προτιμούσα πολύ περισσότερο να πω το παιδί μου Αντώνη, παρά Αλέξανδρο. :P Εδώ στη Μακεδονία τουλάχιστον, δεν υπάρχει πιο σούπα όνομα. Τώρα τελευταία φοριέται πολύ και το Φίλιππος και στο νηπιαγωγείο πέρυσι υπήρχε κοριτσάκι ονόματι Ολυμπιάδα. Να το τιμήσουμε όλο το βασιλικό σόι. :rolleyes:

Supergirl77 η παράδοση του ονόματος δεν είναι από αυτές που επιθυμώ διακαώς να συνεχιστούν, πράγματι. Ωστόσο ας παρηγορηθούμε με τη σκέψη πως είμαστε η τελευταία γενιά που βιώνει αυτή την καταπίεση. Εμείς δε θα έχουμε απαιτήσεις και κεκτημένα δικαιώματα πάνω στα ονόματα των εγγονιών μας.

Ή μήπως όχι; :cool:

Athina p, απο που προκύπτει αυτό που λες; το αντίθετο συμβαίνει, ο άντρας μου το σκέφτηκε αφού γεννήθηκε το παιδι ενω εγω απο μικρή. Ξανά διάβασε σε παρακαλώ, η θεια μου ειναι ο άνθρωπος που μου σταθηκε σε όλη μου τη ζωή.

Διαφημίσεις

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατι ψάχνεις αυτό που ψάχνεις...δηλ θα "ξεγελάσετε" τους παππούδες?? Να ακουσουν το όνομα και μετα γιοκ?? Είναι αυτό ευθύτητα συμπεριφορας?? Και ο άντρας σου θα είναι ενημερος?? Θα ξερει ότι δεν θα γραφτει το όνομα του πατερα του?? Περιεργο μου φαινεται αυτό που σχεδιάζεις... θα σου αρεσε να το έκανε αυτό άντρας σου για να μην γραφτει το Αλεξανδρος στα χαρτια??

Αν δεν θελεις δυο ονόματα ή πάτησε πόδι για το Αλέξανδρος ή αποδέξου το Αντώνης ( ωραιότατο είναι) ή διάλεξε ένα άσχετο όνομα αλλά με διαδικασίες που διέπονται από διαφάνεια...

Εγώ θα προτιμούσα πολύ περισσότερο να πω το παιδί μου Αντώνη, παρά Αλέξανδρο. :P Εδώ στη Μακεδονία τουλάχιστον, δεν υπάρχει πιο σούπα όνομα. Τώρα τελευταία φοριέται πολύ και το Φίλιππος και στο νηπιαγωγείο πέρυσι υπήρχε κοριτσάκι ονόματι Ολυμπιάδα. Να το τιμήσουμε όλο το βασιλικό σόι. :rolleyes:

Κι εγώ το ίδιο θα έλεγα. Γεμίσαμε Αλέξανδρους. Ωραίο όνομα, δεν λέω, αλλά πολυφορεμένο.

Little monkey τι εννοείς να δηλώσω τη βάφτιση στα χαρτιά της εκκλησίας;

Vanda δεν είπα αυτό. Ξαναδές την πρόταση:

Εκείνο που δεν ξέρω είναι τι γίνεται αν μετά θελήσεις να δηλώσεις τη βάφτιση (στο ληξιαρχείο) και το όνομα στα χαρτιά της εκκλησίας είναι άλλο από το όνομα στο ληξιαρχείο (δηλαδή το όνομα της ονοματοδοσίας).

Ας πούμε ότι κάνεις ονοματοδοσία και δίνεις στο παιδί το όνομα Αλέξανδρος. Μετά το βαφτίζεις με το όνομα Αλέξανδρος-Αντώνιος. Αν δεν πας τα χαρτιά της βάφτισης στο δημαρχείο, όλα καλά. Αν τα πας όμως, για να δηλώσεις το θρήσκευμα, και τα χαρτιά λένε Αλέξανδρος-Αντώνιος ενώ το παιδί αναφέρεται στα έγγραφα του ληξιαρχείου ως Αλέξανδρος, τι γίνεται τότε?

Βασικά δεν ξέρω καν αν πρέπει ή έχει νόημα να δηλώσεις τη βάφτιση. Απλά αναρωτιέμαι αν θα υπήρχε πρόβλημα στην περίπτωση αυτή.

Athina p, απο που προκύπτει αυτό που λες; το αντίθετο συμβαίνει, ο άντρας μου το σκέφτηκε αφού γεννήθηκε το παιδι ενω εγω απο μικρή. Ξανά διάβασε σε παρακαλώ, η θεια μου ειναι ο άνθρωπος που μου σταθηκε σε όλη μου τη ζωή.

Είσαι σίγουρη; Το συζητήσατε και σου είπε ότι τώρα το σκέφτηκε και δεν τον απασχολούσε; Ή μήπως το θεωρούσε δεδομένο για αυτό δεν είχε γίνει η κουβέντα;

Εμείς είχαμε κάνει αυτή την κουβέντα όταν αρχίσαμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον σοβαρά! Γιατί πράγματι, ήταν σημαντικό για τον άντρα μου, αν και το βρίσκω χαζό και χωριατιά αυτό το έθιμο και του έκανα το χατήρι, γιατί ήταν τόσο σημαντικό για εκείνον. Νομίζω το να έλεγα "οποιοδήποτε όνομα εκτός από αυτό" θα έδειχνε εγωϊσμό και στο φινάλε δεν είχα και κάποιο αντρικό όνομα που με μάγευε. Είναι πιο σημαντινό να τιμήσεις "εκείνο" το αγαπημένο σου πρόσωπο, από τον άντρα σου, αν είναι τόσο σημαντικό για εκείνον το όνομα; Αν δεν ήταν σημαντικό για εκείνον δεν θα το συζητάγαμε τώρα.

Υπάρχει πιθανότητα να μην τον ένοιαζε μέχρι τώρα πράγματι. Από ποιον νομίζεις έχει πίεση τώρα; Από τους δικούς του; Από τυχόν φίλους του; Γιατί και σήμερα που μιλάμε οι 30ρηδες - 40ρηδες διατηρούν στην πλειοψηφία τους αυτή την παράδοση. Αν καταλάβεις την αιτία, μπορεί να συνεννοηθείτε καλύτερα.

Τη στιγμή που είναι παράδοση τα αγόρια να παίρνουν από το σόι του πατέρα και το σκεφτόσουν για το δικό σου αγαπημένο όνομα από παιδί, καλύτερα να είχες εκφραστεί πολύ πολύ νωρίτερα! Από την άλλη είναι μιας μορφής παράδοση και αυτή, όμως έχουν δημιουργηθεί αρκετές παρεξηγήσεις.

Εγώ είχα κρατήσει μια επιφύλαξη για όταν θα έβλεπα το παιδί πρώτη φορά για το αν θα του ταίριαζε το όνομα και του ταίριαξε το όνομα του πεθερού μια χαρά! Ήταν ζοχάδας νεογέννητο :-P

Μια άλλη σκέψη για τα αγορίστικα ονόματα είναι ότι αν είναι κοινά, θα φωνάζουν το παιδί με το επίθετό του σε όλη τη σχολική ζωή και μετά σε μεγάλο βαθμό. Οπότε λογαριάστε αν έχετε και εύηχο επίθετο... Το Αλέξανδρος δεν είναι και τόσο συνηθισμένο στη σημερινή γενιά στα Δημοτικά Σχολεία. Στην Αθήνα ήταν μόδα όταν ήταν επικαιρο το Μακεδονικό και είχαν γεμίσει τα σχολεία σε μια φάση.

Για εμένα είχε σημασία στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που ζούμε, το μικρό όνομα του παιδιού να μη θυμίζει Ρώσο βοσκό της στέπας, που είναι το μικρό του δικού μου παιδιού! Και κατά διαστήματα πετάω τις σπόντες στο σύζυγο, που βλέπει εκ των υστέρων ότι μάλλον είχα δίκιο! Από τώρα κάνω πλύση εγκεφάλου στο παιδί μην τυχόν και κρατήσει αυτή τη χαζή παράδοση! Αλλα η δουλειά πρέπει να γίνει νωρίς! :-P

Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω, δεν σου λέω να υποχωρήσεις για να δείξεις η καλή και παραδοσιακή γυναίκα, καμία σχέση. Τι να πω, αν σε αγαπάει και εκείνος καλό είναι να προσπαθήσει να σε καταλάβει. Έχει όμως υπέρ του τα της παράδοσης και ότι τα σόγια θα περιμένουν κάτι άλλο από αυτό που περιμένεις. Εκείνος θα πρέπει να εξηγήσει στους γονείς του που στο μυαλό τους έχει έρθει στον κόσμο ο μικρός Αντωνάκης, από τη στιγμή που είδατε στον υπέρηχο το φύλο. Λόγω προκαταλήψεων πάλι δεν συζητούσαν όνομα, για να πάνε καλά τα πράγματα, τουλάχιστον αυτό έχουν οι παλιότεροι. Αν ακολουθήσετε την παράδοση, το πρόσωπο που θέλεις να τιμήσεις πιθανότατα κατανοεί την κατάσταση. Στο κάτω κάτω δεύτερο παιδί δεν θα κάνετε, που μπορεί να είναι και το ίδιο φύλο με την τιμώμενη και να δέσει το όνομα καλυτερα;

Θα συμφωνήσω εν γένει με την προλαλήσασα, το πιο σημαντικό πρόσωπο είναι (και θα πρέπει να είναι) σε αυτή την ιστορία ο άντρας σου. Και στο λέω αυτό μια εβδομάδα μετά από ομηρικό καβγά για το όνομα που θα βγάλουμε τον μπέμπη μας, μιας και ο δικός μου επιμένει να βγάλουμε του πατέρα του, ο οποίος δεν έχει δείξει και κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παιδί. Αλλά αφού του το είχε υποσχεθεί παιδιόθεν, έτσι "πρέπει", λέει.

Όσον αφορά πάντως το θέμα της παράδοσης κι εγώ μια ζωή έλεγα ότι δε θα βγάλω το όνομα του πατέρα μου για κανενα λόγο, ότι δε μ' αρέσει ως όνομα, ότι είναι χαζή παράδοση κτλ. Τώρα όμως που έγινα μητέρα, που συνειδητοποιώ πόσο μου έχει σταθεί σε όλη μου τη ζωή και μου στέκεται ακόμα, που τον βλέπω πόσο λαχταράει ν' ακούσει όνομα, μιας και δεν έχει γιους να πατήσει στο θέμα "παράδοση", δίνω μάχη να βγει το δικό του. Εξακολουθεί να μη μ' αρέσει ως όνομα, αλλά και μόνο για να τον κάνω ευτυχισμένο θα το κάνω αν μπορέσω.

Παρά ταύτα, αν επιμείνει ο άντρας μου δε θα συνεχίσω την κόντρα, το πιο σημαντικό όλων είναι η δική μας οικογένεια κι αυτή πρέπει να μείνει αλώβητη, χωρίς πείσματα. Αν μπορέσει και δώσει ο Θεός, βγάζουμε το επόμενο..

υγ μια ζωή ονειρευόμουν πάντως αρχαιοελληνικά ονόματα για τα παιδιά μου... άτιμη κενωνία! :P

27pzp3.png

qIUIp2.png

vanda κι εγώ το ίδιο με την Αθηνά θα έλεγα. Ίσως είναι καλύτερο να υποχωρήσεις προς το παρόν (στο πρώτο παιδί λυσσάνε πάντα), αλλά να ξεκαθαρίσεις ότι στο δεύτερο δε θα δεχτείς την παραμικρή παρέμβαση και δε θα πάρει το όνομα της πεθεράς με τίποτα, αν είναι κορίτσι. Ή Αλεξάνδρα ή ό,τι άλλο θα διαλέξεις και πάλι εσύ.

Ίσως το Αντώνης δε σου αρέσει γιατί δε συμπαθείς τον πεθερό. Το ίδιο μου συμβαίνει εμένα με το Βασίλης, 3 ξέρω και μου είναι όλοι εξαιρετικά αντιπαθείς.

νομιζω πως αν πεις στον πεθερο σου το 2ο στανταρ θα παει στη πεθερα ετσι τη πατησε η αδερφη μου...δεν το γλιτωνεις οτι συμφωνια και να κανεις ......

αυτο το θεμα με τους παππουδες που θεωρουν δεδομενο το ονομα πολυ με νευριαζει...εμενα στο σοι του αντρα εχουν μονο 4 ονοματα γιωργος βασιλης χρηστος αποστολης-ια κανουμε κι εμεις παιδι ε πως θα το πειτε γιωργο εννοειται...!!!!!

εγω αυτο που εκνα ηταν μια κουβεντα με τον αντρα μου,του λεω ρε παιδι μου λες γιωργος και γυρνανε 5 λες χρηστος γυρνανε αλλοι τοσοι....γιατι δεν λεμε το παιδι καπως αλλιως για ποικιλια?τελικα τον ειπαμε ορεστη...δεν ακουσα κανεναν να γκρινιαζει,ουτε μουτρα και ιστοριες ειχαμε και τον αγαπανε παρα πολυ εννοειται......ξερω πως θα ηθελαν να ακουσουν ονομα γιατι ετσι μαθανε απο τους γονεις τους και οτι και καλα αυτο θα τους τιμησει...αν δηλαδη ξεκατινιαζομαστε ολημερις το ονομα πως τιμαται??....αλλα οκ νομιζω ειναι καθαρα θεμα του ζευγαριου πως θα πουνε το παιδι.....παντως αν ειχα γκρινιες και καυγαδες θα εδινα 2 ονοματα,στην αρχη θα το φωναζα εγω με το ονομα που μου αρεσει και οι υπολοιποι με του παππου(στανταρ!!!)μεγαλωνοντας θα διαλεγε το παιδι οποιο ηθελε και τελος........

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

φανταζομαι ότι αυτό ετσι κι αλλιως το ηξερες,,,ότι δηλαδή ο αντρας σου θα ηθελε το ονομα του πατερα του,,,,οποτε μπορεις πολύ απλα να δωσεις το ονομα του πεθερου σου τωρα και στο δευτερο να διαλέξεις εσυ,,,,μη στεναχωριεσαι και μη χαλιεσαι αδικα,,,σκεψου λιγο και τη θεση του αντρα σου που οσο και να θελει να σε ευχαριστησει,,οσο μοντέρνος και αν είναι εχει να αντιμετωπισει ένα στερεοτυπο,,όχι απλα μια παραδοση,,,θα τον τρελανουν κυριολεκτικα..............

υ.γ. πιστευω τελικα ότι σε αυτό το θεμα και οι συζυγοι μας πιεζονται υπερβολικα πολύ,,,,,εκεινο που δε θα δεχομουν με τιποτα είναι να παρουν όλα τα παιδια ονόματα από τη μια πλευρα,,,εμεις πχ τωρα στο πρωτο θα δωσουμε ονομα από τη δικη μου την πλευρα αλλα στο δευτερο οπωσδήποτε από του συζυγου μου ,,,δε θα τολμουσα καν να του ζητησω κατι άλλο,,,,βεβαια σε εμας αρεσει αυτή η παραδοση,,,,μας αρεσει τα ονοματα τα παιδιων μας να θυμηζουν αγαπημενα προσωπα

νομιζω πως αν πεις στον πεθερο σου το 2ο στανταρ θα παει στη πεθερα ετσι τη πατησε η αδερφη μου...δεν το γλιτωνεις οτι συμφωνια και να κανεις ......

Συνήθως οι περισσότεροι αποδέχονται το 1+1 από κάθε σόι, γιατί αυτό είναι και το δίκαιο. Βέβαια πολλές κοπέλες προτιμούν, όταν έρχεται η "σειρά" τους, να δώσουν ένα όνομα που αρέσει στις ίδες αντί της μαμάς ή του μπαμπά τους.

Όντως, όταν κάθεσαι να το σκεφτείς, υπάρχει μια γελοιότητα στο όλο θέμα...:?

Συνήθως οι περισσότεροι αποδέχονται το 1+1 από κάθε σόι, γιατί αυτό είναι και το δίκαιο. Βέβαια πολλές κοπέλες προτιμούν, όταν έρχεται η "σειρά" τους, να δώσουν ένα όνομα που αρέσει στις ίδες αντί της μαμάς ή του μπαμπά τους.

Όντως, όταν κάθεσαι να το σκεφτείς, υπάρχει μια γελοιότητα στο όλο θέμα...:?

γενικα το συγκεκριμενο θεμα το θεωρω πολυ μεγαλη βλακεια και πολυ εγωιστικο λογο για να μαλωνει ενα ζευγαρι και τα παιδια με τους γονεις!ελεος!ο καθενας πως αρεσκεται και πως νιωθει....λες και θα μεινει κανεις εκει εν τελει να ζοριζεται για ενα ονομα...νομιζω πως η αγαπη που παιρνει ενα παιδι απο τους παππουδες ειναι η ιδια ασχετα με το πωσ το λενε.....οσο για αυτα τα ζευγαρια που φτανουν στο να χωρισουν για τετοιο λογο τι να πω?μου ειναι αδιανοητο.....και οι γονεις προτιμουν να χαλασουν την οικογενεια των παιδιων για ενα "εθιμο"και απεριοριστο εγωισμο?η θα χαλαγα εγω το σπιτι μου για τον δικο μου εγωισμο πανω σε ενα ονομα???δεν ξερω μου φαινονται πολυ ακραια...λες και δεν εχει αλλα προβληματα ο κοσμος............ειναι απλα αστειο...

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

O άντρας μου, κορίτσια, δεν καίγεται να δώσει το όνομα του πατέρα του. Απλώς υποννοήθηκε μια μέρα, σε μια άλλη βάφτιση που είχαμε πάει λέγανε τα σόγια τέτοια πράγματα, κι εκείνος δεν έφερε αντιρρήσεις ούτε αρνήθηκε ότι θα δώσουμε το όνομα. Έτσι, είναι περισσότερο σαν δεδομένο γι' αυτό και σκέφτηκα να μπουν δυο ονόματα, αφού το πεθερικό δεν το γλιτώνω μου φαίνεται. Ο άντρας μου είναι πολύ χαμηλών τόνων άνθρωπος και νομίζω περισσότερο τον νοιάζει να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις γι' αυτό και σκέφτηκα να δωθούν και τα δύο ονόματα, ούτως ώστε και ο πεθερός θα ακούσει το δικό του και ο άντρας μου μέχρι εκείνη την ώρα θα έχει αποφασίσει αν θέλουμε να το φωνάζουμε όντως Αντώνη. Είναι και θέμα τι πάει και στο παιδί, νομίζω. Αφήνοντας τελείως το κομμάτι της θείας μου (έχω χίλιους τρόπους να την τιμήσω, δεν χρειάζεται το όνομά της) μου άρεσε πάντα για αγόρια το όνομα Αλέξανδρος περισσότερο απ' όλα (με δεύτερο το Δημήτρης και τρίτο το Μάριος) και για κοριτσάκι το Νατάσα και το Μελίνα. Ο άντρας μου πάντως όταν του είπα για δύο ονόματα δεν το βρήκε άσχημη ιδέα. Πάντως αν ένας παππούς θέλει το όνομα του για να αγαπήσει ένα παιδί τότε τι να πω.