Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καβγάς στο διπλανό διαμέρισμα

Recommended Posts

Καλημέρα. Θα ήθελα την συμβουλή σας. Στο διπλανό διαμερισμα ζει ένα ζευγάρι με το τετραχρονο κοριτσακι τους. Οι καβγαδες τους ειναι πολλοι και εντονοι, τις περισσοτερες φορες μπροστα στο παιδι το οποιο φυσικα σπαραζει στο κλαμα. Δεν νομιζω να υπαρχει σωματικη βια απεναντι στο παιδι, αλλα αυτα που ακουει ειναι απιστευτα. Πως μπορω να επεμβω για να βοηθησω το παιδι?

1tUfp2.png

UW5Pp3.png

Διαφημίσεις

Εμένα στο διπλανό διαμέρισμα μένει μια οικογένεια με 3 παιδιά και πολλές φορές οι καταστάσεις ξεφέυγουν. Ακούγονται πολύ άσχημες βρισιές προς τα παιδιά....

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Καλημέρα. Θα ήθελα την συμβουλή σας. Στο διπλανό διαμερισμα ζει ένα ζευγάρι με το τετραχρονο κοριτσακι τους. Οι καβγαδες τους ειναι πολλοι και εντονοι, τις περισσοτερες φορες μπροστα στο παιδι το οποιο φυσικα σπαραζει στο κλαμα. Δεν νομιζω να υπαρχει σωματικη βια απεναντι στο παιδι, αλλα αυτα που ακουει ειναι απιστευτα. Πως μπορω να επεμβω για να βοηθησω το παιδι?

Καλημερα.Πριν απο 2 χρονια ειχαμε και εμεις ενα τετοιο θεμα στην πολυκατοικια μας.Ειχαν ενα παιδακι το οποιο εκλαιγε συνεχεια.Ηρθε τελικα κοινωνικη λειτουργος(καποιος θα ενημερωσε).Το ξερω γιατι μας χτυπησε καταλαθος το κουδουνι και μας ειπε "Εσεις ειστε που εχετε ενα παιδακι;"Και τους ειπαμε οτι ειναι το απεναντι κουδουνι.(Απ' οτι καταλαβαμε εκανε καποιος παρεμβαση και ηρθαν απροειδοποιητα)

Oλα γινονται για καποιο λογο... :P

Λέω να πιάσω τους γονείς και να τους πω οτι αν ξανά ακουσουμε τετοιο χαμο θα παρω την αστυνομια και την προνοια. Ισως ταρακουνηθουν λιγο.

1tUfp2.png

UW5Pp3.png

Μπα....δεν καταλαβαινουν αυτοι...Ασε που μπορουν να σου πουνε τι θελετε και ανακατευεστε;Εχουν και θρασσος!Νομιζω υπηρχε μια διαφημιση στην τηλεοραση που επαιρνες τηλ. και εκανες καταγγελια.

Διαφημίσεις

Λέω να πιάσω τους γονείς και να τους πω οτι αν ξανά ακουσουμε τετοιο χαμο θα παρω την αστυνομια και την προνοια. Ισως ταρακουνηθουν λιγο.

Δε νομίζω οτι ειναι καλή ιδέα,σίγουρα θα βρεις το μπελά σου και είναι κρίμα,

ο μόνος τρόπος να τους ταρακουνησεις είναι να δουν μπροστά τους κάποιον αρμόδιο...μην μπλέξεις μαζί τους,δες που μπορείς να απευθυνθείς,κανε μια ερώτηση κ στην αστυνομία,μη σου πω την επόμενη που θα υπάρξει ξανά θέμα κάλεσε τους αμέσως ώστε να τους αντιμετωπίσουν εκείνη τη στιγμή..

Δε νομίζω οτι ειναι καλή ιδέα,σίγουρα θα βρεις το μπελά σου και είναι κρίμα,

ο μόνος τρόπος να τους ταρακουνησεις είναι να δουν μπροστά τους κάποιον αρμόδιο...μην μπλέξεις μαζί τους,δες που μπορείς να απευθυνθείς,κανε μια ερώτηση κ στην αστυνομία,μη σου πω την επόμενη που θα υπάρξει ξανά θέμα κάλεσε τους αμέσως ώστε να τους αντιμετωπίσουν εκείνη τη στιγμή..

Αυτό θα κάνω. Ψάχνω τηλεφωνο στο ιντερνετ, αν εχετε καμια ιδεα πως να το βρω πειτε.

1tUfp2.png

UW5Pp3.png

Εγώ έχω ένα τηλέφωνο της "επέμβασης για παιδιά σε κίνδυνο" και είναι το 1056. Δεν θυμάμαι που το είχα δει αλλά το έχω αποθηκευμένο στο κινητό μου. Είχα σκεφτεί να το έχω μαζί μου ώστε να καλέσω με την πρώτη ευκαιρία όταν ξαναδώ παιδάκι με γύφτισσες ξέρετε που τα κλεβουν, τα μαστουρώνουν κλπ.

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Πήρα στο χαμογελο του παιδιού και μου ειπαν οτι η ψυχολογικη βια δεν αποδεικνυεται, πρεπει να παρατηρησω αν χτυπανε το παιδι ή αν το κλειδωνουν πολλες ωρες στο δωματιο του και να τους ξαναπαρω. Επισεις μου ειπαν να προσεγγισω φιλικα την μητερα, μηπως χρειαζεται καποια βοηθεια οικονομικη ή ψυχολογικη και να της πω να καλεσει η ιδια στο χαμογελο για να την βοηθησουν. Αν ξανα γινει καβγας θα παρω την αστυνομια.

1tUfp2.png

UW5Pp3.png

Διαφημίσεις

Ελπιζω να βοηθησεις πραγματικα.Ειναι κριμα αυτες οι ψυχουλες.Αλλες να μην μπορουν να αποκτησουν αγγελουδια και αυτοι που τα εχουν να τα κακομεταχειριζονται.

Όντως τι καλύτερο είναι να πάρεις την αστυνομία,τουλάχιστον να τους γίνει μια παρατήρηση ...αν υπάρχουν κι αλλα ατομα στην πολυκατοικία που θα μπορούσαν να στηρίξουν τα λεγόμενά σου θα ήταν ακόμα καλύτερα,

αν δεν θες να μπλέξεις ομως κι άλλους δεν πειράζει,τουλάχιστον εσυ κάνεις το μέρος σου...

μπράβο σου που πήρες την πρωτοβουλία να κάνεις κάτι!!!

Είχα παρόμοιο περιστατικό στην απέναντι πολυκατοικία, πριν από 2 χρόνια. Παιδάκι έκλαιγε σπαρακτικά, γυναίκα φώναζε "σκάσε" και ακούγαμε δυνατά χτυπήματα (σαν έπιπλο που το σηκώνεις και αφήνεις να πέσει).

Σοκαρίστηκα και πήρα τηλέφωνο στο 100. Τους είπα διεύθυνση και όροφο (δεν ζήτησαν δικά μου στοιχεία) και έστειλαν άμεσα ένα περιπολικό. Ήταν ένα άντρας και μία γυναίκα, χτύπησαν το κουδούνι και ανέβηκαν. Δεν ξέρω τι έγινε στη συνέχεια αλλά δεν επαναλήφθηκε και τα παιδάκια φαίνονται πάντα χαρούμενα (όσο τα βλέπουμε με την οικιακή βοηθό τους). Μπορεί πραγματικά να ήταν μεμονωμένο περιστατικό.

Δεν ξέρω αν βοήθησα καλώντας το 100, ίσως και να μην έγινε τίποτα και τώρα να μη φωνάζουν αλλά η κακοποίηση να συνεχίζεται, αλλά πραγματικά εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να μην αντιδράσω.

Σίγουρα ο μόνος που μπορεί να επέμβει άμεσα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αστυνομία.

Είχα παρόμοιο περιστατικό στην απέναντι πολυκατοικία, πριν από 2 χρόνια. Παιδάκι έκλαιγε σπαρακτικά, γυναίκα φώναζε "σκάσε" και ακούγαμε δυνατά χτυπήματα (σαν έπιπλο που το σηκώνεις και αφήνεις να πέσει).

Σοκαρίστηκα και πήρα τηλέφωνο στο 100. Τους είπα διεύθυνση και όροφο (δεν ζήτησαν δικά μου στοιχεία) και έστειλαν άμεσα ένα περιπολικό. Ήταν ένα άντρας και μία γυναίκα, χτύπησαν το κουδούνι και ανέβηκαν. Δεν ξέρω τι έγινε στη συνέχεια αλλά δεν επαναλήφθηκε και τα παιδάκια φαίνονται πάντα χαρούμενα (όσο τα βλέπουμε με την οικιακή βοηθό τους). Μπορεί πραγματικά να ήταν μεμονωμένο περιστατικό.

Δεν ξέρω αν βοήθησα καλώντας το 100, ίσως και να μην έγινε τίποτα και τώρα να μη φωνάζουν αλλά η κακοποίηση να συνεχίζεται, αλλά πραγματικά εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να μην αντιδράσω.

Σίγουρα ο μόνος που μπορεί να επέμβει άμεσα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αστυνομία.

Συγγνώμη αλλά το θεωρώ λίγο υπερβολικό να καλέσεις την αστυνομία επειδή άκουσες να του λέει σκάσε... Όσο για τα έπιπλα, μπορεί το παιδάκι να πέταγε πράγματα...

Συγγνώμη αλλά το θεωρώ λίγο υπερβολικό να καλέσεις την αστυνομία επειδή άκουσες να του λέει σκάσε... Όσο για τα έπιπλα, μπορεί το παιδάκι να πέταγε πράγματα...

Όταν επί τρία τέταρτα ένα παιδί κλαίει υστερικά και μια γυναίκα (που δεν είναι η μαμά, που λείπει εκείνες τις ώρες και δεν είναι σπίτι, λείπει και το αυτοκίνητο) επίσης τσιρίζει ασταμάτητα (και όχι μόνο "σκάσε"), εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Και επειδή δεν ξέρω ποιος πετάει πράγματα (το τρίχρονο δε νομίζω ότι θα έκανε τόσο δυνατό θόρυβο που θα ακούγονταν 100 μέτρα απόσταση που έχουν τα μπαλκόνια μας), θεωρώ χρέος μου να δράσω.

Υπερβολικό; Ίσως. Και εγώ έχει τύχει να φωνάξω και η συννυφάδα μου που μένουμε στην ίδια πολυκατοικία ακόμα περισσότερο, ειδικά όταν τα παιδιά ήταν μικρά και ανεξέλεγκτα. Αλλά τρία τέταρτα υστερία, φυσιολογικό δε το λες.

Διαφημίσεις

Α συγγνώμη δεν κατάλαβα ότι δεν ήταν η μαμά του και ότι η γυναίκα που είπε το σκάσε τσίριζε επί ώρα... Καλά έκανες. Νόμιζα ότι ήταν κάτι πιο σύντομο και πάνω στα νεύρα μπορεί ο οποιοσδήποτε να πει μια κουβέντα παραπάνω.

Α συγγνώμη δεν κατάλαβα ότι δεν ήταν η μαμά του και ότι η γυναίκα που είπε το σκάσε τσίριζε επί ώρα... Καλά έκανες. Νόμιζα ότι ήταν κάτι πιο σύντομο και πάνω στα νεύρα μπορεί ο οποιοσδήποτε να πει μια κουβέντα παραπάνω.

Όποια είναι μαμά και κάποια στιγμή δεν έχει βγει εκτός εαυτού, να μας πει και εμάς πως το κάνει! :D Εγώ συγνώμη, που τα έγραψα γρήγορα :D. Τα πράγματα ακούγονταν σοβαρά γι'αυτό και πήρα τηλέφωνο.

Γεγονός είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, κανείς σκέφτεται πολύ πριν κάνει οτιδήποτε. Όπως είπες και εσύ, πες ότι ήταν απλά νεύρα ή ένα ζευγάρι που μαλώνει αλλά το παιδί κλαίει για άλλο λόγο. Η ξαφνική παρουσία ενός αστυνομικού πως θα επηρεάσει, θετικά ή αρνητικά; Μήπως το παιδί σοκαριστεί; Και τι θα γίνει αν μία τέτοια επέμβαση εκνευρίσει περισσότερο έναν βίαιο σύζυγο;

Δεν ξέρω... Προβληματίζομαι πολύ σε τέτοιες καταστάσεις...

Πήρα στο χαμογελο του παιδιού και μου ειπαν οτι η ψυχολογικη βια δεν αποδεικνυεται, πρεπει να παρατηρησω αν χτυπανε το παιδι ή αν το κλειδωνουν πολλες ωρες στο δωματιο του και να τους ξαναπαρω. Επισεις μου ειπαν να προσεγγισω φιλικα την μητερα, μηπως χρειαζεται καποια βοηθεια οικονομικη ή ψυχολογικη και να της πω να καλεσει η ιδια στο χαμογελο για να την βοηθησουν. Αν ξανα γινει καβγας θα παρω την αστυνομια.

Αυτό θα σου πρότεινα και εγώ που σου πρότειναν από το χαμόγελο... δεν ξέρω εάν μιλάτε γενικά αλλά θα πλησίαζα την μητερα και θα προσπαθούσα να της μιλήσω.. όχι από διάθεση κουτσομπολιού αλλά για να της δείξω ότι ενδιαφέρομαι για το παιδί... εάν έχετε κάποια στοιχειώδη επαφή θα είναι πιο εύκολο.. μίλησέ της πες ότι sorry που επεμβαίνω αλλά ειναι κρίμα για το παιδί να ζει αυτές τις καταστάσεις.. εάν θέλεις ας πάρει μόνη της τηλ στο χαμόγελο να την συμβουλέψουν.... το να πάρεις την αστυνομία, οκ θα έρθουν θα κάνουν συστάσεις και μετά?? δεν μπορούν οι άνθρωποι ούτε ψυχολογική υποστήριξη να προσφέρουν ούτε οικονομική... πρέπει να μιλήσεις στην μαμά και να της δείξεις ότι μπορεί να απευθυνθεί κάπου... οκ αυτή τσακώνεται με τον άντρα της .. τι φταίει το παιδί?

Με τα γυφτακια στα supermarket τι παιζει;

Εχει νοημα να κανω καποια καταγγελία ή δεν θα ασχοληθει κανενας;

Παρατηρω οτι εχουν γινει μονιμα σε ολα τα supermarket της περιοχης

Με τα γυφτακια στα supermarket τι παιζει;

Εχει νοημα να κανω καποια καταγγελία ή δεν θα ασχοληθει κανενας;

Παρατηρω οτι εχουν γινει μονιμα σε ολα τα supermarket της περιοχης

τι καταγγελία θες να κάνεις;

θεωρείς ότι κάποιος τα κακοποιεί και νοιάζεσαι για αυτά;

ή απλά δε θέλεις να τα βλέπεις;

πρεπει να παρατηρησω αν χτυπανε το παιδι ή αν το κλειδωνουν πολλες ωρες στο δωματιο του και να τους ξαναπαρω. Επισεις μου ειπαν να προσεγγισω φιλικα την μητερα, μηπως χρειαζεται καποια βοηθεια οικονομικη ή ψυχολογικη και να της πω να καλεσει η ιδια στο χαμογελο για να την βοηθησουν. Αν ξανα γινει καβγας θα παρω την αστυνομια.

δηλαδή δεν θα κάνεις αυτό που σου σύστησαν γιατί δε θες να μπλέκεις...

το καταλαβαίνω...

αλλά μην το παίζεις φιλάνθρωπη, αν ενδιαφερόσουν στα αλήθεια θα έκανες αυτό που σου σύστησε το χαμόγελο και όχι το ευκολότερο (ένα τηλ στο 100), για να πεις ότι κάτι έκανες

Οι περισσότεροι απο 'μας σε τέτοιες καταστάσεις απλα κλείνουμε τα αυτιά μας κ κάνουμε πως δεν ακούμε...

Η θεματοθετρια αποφάσισε να κάνει κάτι,εστω κ το ελάχιστο που μπορεί....και στο κατω κατω καλα κάνει κ δεν θέλει να μπλέξει,

εφόσον δεν πιστεύειπως υπάρχει σωματική ή λεκτική κακοποίηση του παιδιού,το παιδί απλα ενοχλείται απο τους καυγάδες...

αν άκουγε να χτυπούν ή να βρίζουν το παιδί θα ήταν διαφορετικά...

Σε τέτοια περιστατικά ναι κάνεις οτι ειναι δυνατόν...