Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ (Δεκέμβριος)

Recommended Posts

Καλησπέρα! Γεννάω τέλη Δεκεμβρίου και έχω εφοδιαστεί τα πάντα από προίκα μωρού, κουβέρτες, πάνες, σελτεδάκια κτλ. Αυτό που άφησα για τελευταίο είναι τα ρούχα του μωρού. Έχω διαβάσει κάποια άρθρα που έχουν ανοιχτεί για κάποια ρούχα που προτιμούνται περισσότερο και έχω μπερδευτεί. Αυτό που θέλω από εσάς είναι να μου πείτε τι ρούχα πρέπει να έχω έτοιμα για το μωρό και πόσα; Θα ήθελα να μου αναφέρετε μέχρι και τα αυτονόητα γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα έχουν περάσει από το μυαλό μου.Δηλ, κατά τη διάρκεια της ημέρας τι φοράει το μωρό και από μέσα και από έξω, τι φοράει όταν βγαίνει έξω, χρησιμοποιεί πυτζάμες όταν κοιμάται ή φοράει αυτά για όλη την ημέρα, επίσης φοράει εσώρουχα πάντα ή μόνο όταν κοιμάται;κ.α Επίσης θα ήθελα να μου πείτε και πόσα θα μου χρειαστούν από το κάθε είδος (Αν υπάρχει τέτοιο θέμα ήδη που να μιλάει κυρίως για ρούχα, ζητώ συγνώμη, απλά δεν το έχω δει και αν μπορείτε να με παραπέμψετε)

mKndp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Γεννάω τέλη Δεκεμβρίου και έχω εφοδιαστεί τα πάντα από προίκα μωρού, κουβέρτες, πάνες, σελτεδάκια κτλ. Αυτό που άφησα για τελευταίο είναι τα ρούχα του μωρού. Έχω διαβάσει κάποια άρθρα που έχουν ανοιχτεί για κάποια ρούχα που προτιμούνται περισσότερο και έχω μπερδευτεί. Αυτό που θέλω από εσάς είναι να μου πείτε τι ρούχα πρέπει να έχω έτοιμα για το μωρό και πόσα; Θα ήθελα να μου αναφέρετε μέχρι και τα αυτονόητα γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα έχουν περάσει από το μυαλό μου.Δηλ, κατά τη διάρκεια της ημέρας τι φοράει το μωρό και από μέσα και από έξω, τι φοράει όταν βγαίνει έξω, χρησιμοποιεί πυτζάμες όταν κοιμάται ή φοράει αυτά για όλη την ημέρα, επίσης φοράει εσώρουχα πάντα ή μόνο όταν κοιμάται;κ.α Επίσης θα ήθελα να μου πείτε και πόσα θα μου χρειαστούν από το κάθε είδος (Αν υπάρχει τέτοιο θέμα ήδη που να μιλάει κυρίως για ρούχα, ζητώ συγνώμη, απλά δεν το έχω δει και αν μπορείτε να με παραπέμψετε)

με το καλο να ερθει το μωράκι σας!ολα να πανε καλα!

θα χρειαστεις κατα τη γνωμη μου περίπου 10 κορμάκια-φανελάκια για μέσα από τα ρουχα κατα τη γνωμη μου κοντομανικα (φανταζομαι το σπιτι να ειναι ζεστο) και κατα προτιμηση να κουμπωνουν στραυρωτα, σαν κρουαζε ωστε να μην ταλαιπωρείσαι εσυ και το μωρο για να του περασεις το κεφαλάκι του. Τετοια εχει το premaman αλλα ειναι πολυ ακριβα και εχει και το...zara τα οποια με εχουν σωσει και ειναι και οικονομικα. Διαφορετικά τα κλασικά απο jumbo πολυ καλα και οικονομικά!Παρε όμως και μερικα μακρυμανικα.

θελεις περιπου παλι 10 φορμακια, 100% βαμβακερα, (προσοχη για τυχον αλλεργιες) καλα εχει το mothercare που εχει και να γυρισει το μανικι για να γινει γαντακι για ξυσιμο (βοηθαει πολύ) αλλα ειναι καπως τσιμπημενα (28 τα 3) και επισης στο...zara. Στο Jumbo δεν μου αρεσαν. Καλό ειναι να κλεινουν μπροστα απο πανω μεχρι κάτω με κουμπακια μεταλλικά, ουτε πλάγια για καλύτερη ευκολία.

1-2 σκουφακια

1-2 σετ γαντακια για ξυσιμο

καλτσες 5 περιπου ζευγη

για εξω εμενα με εξυπηρετησαν τα φορμακια η σε στυλ φορμας με μπουφανακια μαλακα, ολα τα ειχα παρει απο zara.

Μπορει να χρειαστεις και περισσοτερα αλλά σιγουρα οχι λιγοτερα...εμενα με φαγανε, μην παιρνεις, θα σου φερουν, παρτα μεγαλυτερα...και ετρεχα 10 ημερων να παρω γιατι ηταν ολα τεραστια και επαιρνα μικρα για να νιωθει καλα το παιδι

Υπαρχουν και κατι υπνοσακοι αλλα εμενα δε με βολεψαν

καμια πανουλα για να το τυλίγεις, κουβερτουλες μαλλινες και ελαφριες για να μην το πλακωνουν, κανενα σφηνακι για να κρατειται στα πλαγια (;;;;εμενα με βολεψε), αχ τι άλλο;;;;

:?

αν θυμηθω θα προστεσω. Ελπιζω να βοηθησα λιγακι

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Τα πιο σημαντικά ειναι τα απο μέσα με κοντό μανικάκι και απο πάνω φοράς ενα φορμάκι με μακρύ μανίκι. Εγω πήρα απο τα mothercare, lapin, kitten γιατι προσωπικά δεν ειμαι καθόλου φαν του Τζάμπο (εκεί ομως ειναι πολυ φτηνότερα οπότε αναλογα με τα βαλάντια). Πάρε 10 απο μέσα και άλλα τόσα απ'έξω αλλα καλυτερα να μην πάρεις το 0 νούμερο γιατι δεν ειναι σίγουρο οτι θα τα βάλει. Εγω τα πήρα όλα 0-3 και πάλι εχω αμφιβολίες για κάποια γιατι παίζουν λίγο τα νούμερα.

Επίσης παραγγειλα εναν υπνόσακο τώρα για το χειμώνα ωστε να μην εχω άγχος με τι να το σκεπάζω κτλ.

2 ζευγάρια γαντάκια (που να σου πω δεν μ'αρεσουν καθόλου)

2 σκουφιά

5-6 καλτσάκια και 1 ζευγάρι σαν παπουτσάκια μαλακά (προεραιτικά γιατι πάνω απο τα φορμακια δεν βλέπω πως θα τα βάζουμε)

1-2 ζακετάκια αν θες

Παντως μην πάρεις πολλά γιατι θα σου φέρουν ενα σκασμο απ'οτι λένε και οι άλλες...εγω ίσως το παράκανα :)

Yogini δεν το παρακανες καθολου! Εΐναι μια χαρα αυτα που πηρες!Αν κανεις αγορακι (δεν εχω διαβασει τι περιμενεις) θα υπαρχουν μερες που θα το αλλαζεις 3-4 φορες.Εχουν την ταση να σε κατουρανε μολις ανοιγεις την πανα ποτε καταλαβαινεις! Κ εγω τοσα ειχα παρει για αρχη 12 ζιπουνακια κ 10 φορμακια κ υπηρχαν φορες που καθε 2η μερα επλενα!

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Νομίζω και εγώ ότι τα παραπάνω καλύπτουν σίγουρα τις πρώτες βασικές άναγκες του μωρού. Επίσης τα δώρα που φέρνουν όλοι είναι μπουφανάκια, τζιν παντελονάκια (για τα αγορια) ή φουστανάκια (για τα κορίτσια) που μπορεί να φαίνονται Wwow!! στο μάτι όμως δεν βολέυουν καθόλου τα νεογεννητα και μέχρι 3 μηνών μωρά που όυτε πολύ έξω βγαίνουν ούτε και μπορούν να ακολουθήσουν την μόδα και μπορείτε να τα αλλάξετε με άλλα ή πιο μωρουδικά ή για μεγαλύτερα παιδιά που και θα τα χαρούν.

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για ότι μου έχετε γράψει μέχρι τώρα, εχω λίγες απορίες ακόμα.Αυτή είναι μια λίστα από το Λητώ που μου έδωσαν να μου πείτε την γνώμη σας. Λοιπόν:

φορμάκια εσώρουχα:θα πάρω 10 κοντομάνικα και 5 μακρυμάνικα. Αυτά τα φοράμε πάντα από μέσα με οποιοδηποτε ρούχο ακόμα και όταν κοιμάται;

φορμάκια εξώρουχα:θα πάρω 10 - 15 βαμβακερά. Αυτά όμως δεν κατάλαβα που τα βάζουμε όταν βρίσκεται μέσα στο σπίτι, όταν κοιμάται ή όταν βγαίνουμε έξω; Μέσα από τα συγκεκριμένα φορμάκια βάζουμε πάντα εσώρουχα;

ζακετάκια:θα πάρω 2. Αλά τι τα κάνουμε;Για έξω;

υπνόσακος:θα πάρω 2

σουρωτα νυχτικάκια:αυτά τώρα τι είναι; μου χρειάζονται και που;

σκουφάκια ύπνου:φοράνε και σκουφάκι όταν κοιμούνται;

γαντάκια ύπνου:θα πάρω 4 - 5 , για να μην ξύνεται

καλτσάκια:θα πάρω πολλά, τα φοράει και όταν κοιμάται ή μόνο όταν το παίρνουμε αγκαλιά;

παπουτσάκια αγκαλιάς:αυτά δεν ξέρω τι είναι

σκουφάκι αυτιών:αυτό μου χρειάζεται και πού;

παραμάνες ασφαλείας:εδώ και αν δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτές

ρουχαλάκια εξόδου:εδώ μπερδεύτηκα τελείως, δεν είναι και τα φορμάκια εξώρουχα για έξω από το σπίτι; Τι χρειάζεται να του πάρω για να βγαίνουμε έξω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Κουβέρτες και τέτοια τα χω πάρει όλα είμαστε κομπλέ. Τώρα είμαι στην φάση που ψάχνω μόνο ρούχα

mKndp2.png

καλτσάκια:θα πάρω πολλά, τα φοράει και όταν κοιμάται ή μόνο όταν το παίρνουμε αγκαλιά;

Τα μωράκια έχουν απώλεια θερμοκρασίας από χέρια-πόδια και κεφάλι, γι αυτό τον πρώτο καιρό θα του φοράς σκουφάκι, καλτσάκια μέσα από το φορμάκι και γαντάκια και για το κρύο και για να μην ξύνεται. Πέρυσι το Δεκέμβρη γεννήθηκε ο ανιψιός μου και του φορούσαμε κοντομάνικα φορμάκια εσώρουχα, καλτσες, μακρυμάνικα βαμβακερά με πατουσίτσα απ' έξω, γαντάκια και σκουφάκι. Το τυλίγαμε και με πάνες. Θα δεις και στο μαιευτήριο πως το κάνουν.

Στυλιανή με το καλό!!!

Θα τα πάρω με τη σειρά και θα σου πω τι έκανα εγώ

φορμάκια εσώρουχα:θα πάρω 10 κοντομάνικα και 5 μακρυμάνικα. Αυτά τα φοράμε πάντα από μέσα με οποιοδηποτε ρούχο ακόμα και όταν κοιμάται;

Τα κοντομάνικα τα φοράμε πάντα! Η βασική 'στολή' μας μέρα και νύχτα ήταν κορμάκι κοντομάνικο + φορμάκι ολόσωμο βαμβακερό.

Μακρυμάνικα φορμάκια δεν φορέσαμε καθόλου στην αρχή και ελάχιστα σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία.

φορμάκια εξώρουχα:θα πάρω 10 - 15 βαμβακερά. Αυτά όμως δεν κατάλαβα που τα βάζουμε όταν βρίσκεται μέσα στο σπίτι, όταν κοιμάται ή όταν βγαίνουμε έξω; Μέσα από τα συγκεκριμένα φορμάκια βάζουμε πάντα εσώρουχα;

Τα ολόσωμα φορμάκια τα φοράμε κάθε μέρα όλη μέρα (κι όλη νύχτα) :lol: Τα απλά βαμβακερά στο σπίτι. Κάποια πιο χοντρά -τα λένε και φόρμες εξόδου- έξω. Καλό είναι να κουμπώνουν μπροστά γιατί αλλιώς παραείναι άβολα. :wink:

Και περισσότερα από 2. Τα φοράμε μέσα στο σπίτι, όταν το μωρό είναι ξύπνιο και ξεσκέπαστο ή αν κάνει λίγη ψυχρούλα. Και έξω από το σπίτι στη βόλτα. Έχουμε πάντα ένα πρόχειρο για ώρα ανάγκης -αντί να παραντύνουμε το παιδί και να το σκάμε από άγχος μην κρυώσει.

Καλύτερα να τους πάρεις λίγο μεγαλύτερους. Τα νεογέννητα δεν στριφογυρνάνε (συνήθως) και δεν ξεσκεπάζονται. Θα σου είναι πολύ χρήσιμοι αλλά λίιιγο αργότερα

Είναι σαν αυτά που τους φοράνε στα μαιευτήρια αν έχεις δει. Είναι ολόσωμα με μανικάκια και σουρώνουν από κάτω για να μη βγαίνουν τα πόδια έξω. Εμένα δεν με βόλεψαν καθόλου. Άλλους πολύ....

Φαντάζομαι ότι θα έχετε μια σχετικά ζεστή θερμοκρασία χώρου ~20C. Οπότε δεν χρειάζεται σκουφάκι. Αν πάτε σε κανένα χωριό με ψοφόκρυο το συζητάμε :lol:

Εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου και δεν του έβαλα ποτε. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με το ξύσιμο, καμιά γρατζουνίτσα αραιά και που. Να κάνει ένα μωρό πραγματικά κακό στον εαυτό του έτσι μάλλον σπάνιο είναι :roll:

Όταν φοράει ολόσωμα φορμάκια δεν χρειάζεται καλτσάκια. Τα πατουσάκια είναι μέσα. Το πρώτο τρίμηνο δεν του φόρεσα σχεδόν καθόλου. Αλλά και να του φόραγα, τις έβγαζε σε χρόνο dt :lol:

Είναι μαλακά παπουτσάκια. Μπορείς να του τα φοράς όταν βγαίνετε έξω για να κρατιούνται πιο ζεστά το ποδαράκια. Υπάρχουν και κάποια που είναι σαν φαρδιά παντοφλο-καλτσο-μποτάκια, πολύ πολύ μαλακά. Αυτά μπαίνουν εύκολα πάνω από τα φορμάκια :wink:

:shock: τι είναι τούτο??? Σκουφάκι χρειάζεσαι οπωσδήποτε για τις βόλτες σας. Αν κατεβαίνει χαμηλά στο πλάι για να καλύπτει τα αυτάκια θα σε βολέψει περισσότερο. Το καλύτερό μου σε νεογέννητο ήταν ένα που αγκάλιαζε όλο το κεφαλάκι και έδενε κάτω από το λαιμό μπροστά -φαντάσου αλεξιπτωτιστής-style- αλλά μου είχε έρθει δανεικό.

Είναι παραμάνες που ασφαλίζουν και δεν μπορούν να ανοίξουν κατά λάθος και να τρυπηθεί το μωρό. Αν σκοπεύεις να του φοράς ματάκι πάνω του θα χρειαστείς. Αλλιώς ....μάλλον όχι.

ρουχαλάκια εξόδου:εδώ μπερδεύτηκα τελείως, δεν είναι και τα φορμάκια εξώρουχα για έξω από το σπίτι; Τι χρειάζεται να του πάρω για να βγαίνουμε έξω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Συνήθως για έξω από το σπίτι χρησιμοποιούμε κάποια πιο χοντρά φορμάκια ή και 'κανονικά ρούχα' τύπου παντελονάκι-πουλοβεράκι ή φουστανάκι. Ο καθένας ανάλογα με τα γούστα του.

Εγώ για τις καροτσάδες του φόραγα ζακετάκι ή πουλοβεράκι πάνω από το απλό φορμάκι και του σκέπαζα τα ποδαράκια με κουβέρτα. Αν πηγαίναμε κάπου επίσκεψη, αναλόγως θερμοκρασίας κράταγα ή του έβγαζα το ζακετάκι. Κανονικά ρούχα....μετά το 6μηνο φορέσαμε.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Σας ευχαριστώ πολύ για ότι μου έχετε γράψει μέχρι τώρα, εχω λίγες απορίες ακόμα.Αυτή είναι μια λίστα από το Λητώ που μου έδωσαν να μου πείτε την γνώμη σας. Λοιπόν:

οπου και οποτε θες τα φορας, σπιτι, υπνο, εξω, ειναι βολικά

παρε οταν θα το πας βολτα , θα το πας μολις δεις ήλιο!!!

δεν ξερω αν θα τους χρησιμοποιήσεις, ρωτα παιδιατρο σου

σαν υπνοσακοι, αλλα παιδια βολευονται αλλα οχι, εμενα η δικια μου δεν τα ηθελε...

εγω δεν το εβαζα στη δικια μου το θεωρησα υπερβολη, μονο εξω οποτε παρε και δεν θα πανε χαμενα

ναι ναι ναι

αφου τα φορμακια εχουν πατουσακια δεν χρειαζεται οταν κοιμαται, γενικως δεν τα πολυχρησιμοποιείς στην αρχη αλλα παρε να εχεις

κατι αναμεσα σε καλτσα και παπουτσι, βολικα οταν θα το βγαλεις εξω

δεν ξερω.....

ασφαλειας ειναι αυτες που δεν μπορει να κοπει η να ανοιξουν κοινως οι κλασικές, λογικα για να τυλιξεις την πανουλα γύρω του...κοινες παραμανες απλα μεγαλουτσικες

αν θελεις να το βγαζεις εξω με κατι αλλο αλλα στην αρχη δεν σου χρειαζεται, παρε κανενα καλο φορμακι, πιο ομορφο με σχεδιακια...

Κουβέρτες και τέτοια τα χω πάρει όλα είμαστε κομπλέ. Τώρα είμαι στην φάση που ψάχνω μόνο ρούχα

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Τα κοντομάνικα τα φοράμε πάντοτε σαν «εσώρουχο», ό,τι άλλο και να φορά το μωρό μας. Εγώ είχα κάποια μακρυμάνικα, λεπτά βαμβακερά και τα φορούσα, κυρίως, όταν κοιμόταν.

Είτε μέσα, είτε έξω από το σπίτι. Πάντοτε φοράμε από μέσα τα λεγόμενα «ζιπουνάκια». Εγώ είχα κυρίως βαμβακερά -όχι μάλλινα ή φλις- και αν την έβγαζα έξω απλά της φορούσα «μπουφανάκι»...

Χρησιμοποιούσα ζακετάκια -δεν είχα μάλλινα, αλλά βαμβακερά- και τα φορούσαμε ακόμη και μέσα στο σπίτι το χειμώνα, όταν έκανε λίγο παραπάνω κρύο. Πιστεύω πως βολεύουν πολύ, διότι είναι πιο εύκολο να τα βάζεις ή να τα βγάζεις αναλόγως τη θερμοκρασία, παρά να αλλάζεις ολόκληρη την «ενδυμασία» του μωρού.

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται δύο. Εμένα με βόλεψε, διότι δεν έμενε σκεπασμένη με τίποτα. Απλά, επειδή δεν της άρεσε να νιώθει «εγκλωβισμένη», είχα υπνόσακο από αυτούς που είναι σαν «σακί», χωρίς μανίκια, αλλά με χοντρή τιράντα. Οταν τον έπλενα το έκανα πρωί και, συνήθως, βάζοντάς τον και πάνω στο καλοριφέρ μέχρι το βράδυ είχε στεγνώσει.

Μας είχαν φέρει δώρο και εμένα προσωπικά μου άρεσαν πολύ. Δεν είνα από αυτό που θα έλεγα «απαραίτητη αγορά», αλλά εμένα δεν με χάλασαν, αντιθέτως βόλευαν αρκετά.

Ούτε της φόρεσα ποτέ σκουφάκι, ούτε ποτέ κάποιος μου είπε ότι πρέπει να το κάνω. Και δεν νομίζω πως θα κατάφερνα, έτσι και αλλιώς, διότι από πολύ μικρή δεν ανέχεται το παραμικρό στο κεφάλι της.

Μου είχαν δώσει δύο ζευγάρια, αλλά δεν τα χρησιμοποιήσαμε ιδιαίτερα... Ετσι και αλλιώς, μετά από κάποιο διάστημα, άρχισα να της κόβω τα νυχάκια.

Οταν κοιμόταν δεν της φορούσα καλτσάκια, διότι είχε το ολόσωμο φορμάκι και ήταν και μέσα στον υπνόσακο. Γενικώς, πάντως, δεν τα φορούσαμε ιδιαίτερα διότι τους πρώτους μήνες φορούσε κυρίως ολόσωμα φορμάκια.

Για φιγούρα είναι, ουσιαστικά. Παπουτσάκια μαλακά, χωρίς χοντρό πάτο.

Σκουφάκι φορούσαμε το χειμώνα όταν βγαίναμε έξω. Όχι κάποιο «ειδικό», αλλά σίγουρα κάλυπτε τα αφτιά της.

Εγώ τις χρησιμοποίησα κάποιες φορές όταν τη σκέπαζα με κουβέρτα και πανωσέντονο από μέσα, για να «συνδέσω» αυτά τα δύο, διαφορετικά τα ανακάτεβε.

Τα φορμάκια τα «εξωτερικά» είναι ρουχαλάκια «εξόδου». Από εκεί και πέρα, ακόμη και για νεογέννητα υπάρχουν ολόκληρες «κολεξιόν» με ρούχα παντός τύπου, τα οποία, ουσιαστικά, παραμένουν αφόρετα και πάντα σαν καινούργια. Στο ΛΗΤΩ -και σε όλα τα καταστήματα- ποντάρουν, σίγουρα, στην «τρέλα» των γονιών και τους πασάρουν να αγοράσουν τα πάντα - χρήσιμα ή μη. Πάντος και εμείς, ως κλασικοί «χαζογονείς», είχαμε αγοράσει και ρούχα «κανονικά», παντελονάκια, φουστίτσες, μπλουζίτσες...

Εκτός αν κάποιος μπορεί να εννοεί και τις «φόρμες - μπουφάν» (ολόσωμες, που καλύπτουν τα πάντα) που φορούν τα μωράκια, πάνω από τα υπόλοιπα ρούχα όταν βγαίνουν από το σπίτι. Εχω τουλάχιστον δύο -τέσσερις μου είχαν φέρει δώρο- που είναι ακόμη με τις ταμπέλες τους...

Πάντως, τα πάντα είναι υποκειμενικά και κάτι που ήταν χρήσιμο σε εμένα, μπορεί να μην βόλεψε κάποια άλλη μητέρα. Πάντως, εκ των υστέρων σου λέω μη βιαστείς να αγοράσεις πολλά πράγματα γιατί είναι απίστευτο πόσο γρήγορα αναπτύσσονται τα μωρά, ειδικά τους πρώτους μήνες.

Με το καλό!!!

Διαφημίσεις

Αν και θα ακουσεις πολλες γνώμες απο όλες μας και μάλλον θα μπερδευτεις πιο πολύ :lol::lol::lol: θα σου πω εγω τι έχω και τι πήρα για το δεύτερο μωρό, που θέλω να πιστεύω οτι φέρθηκα πιο έξυπνα λόγω εμπειρίας αυτη τη φορά ... την πρώτη φορά με επιασε καταναλωτικός οιστρος και απιστευτη μπεμπεδομάνια ... ευτυχώς ο μπαμπας με μαζευε λίγο ... οσο μπορούσε βεβαια και αυτός :lol::lol::lol: ...

Αν δεν κανω λάθος γενναμε την ιδια εποχή ...

Λοιπον εγω πήρα:

:arrow: οχτώ κοντομάνικα εσώρουχα νουμερο 00

:arrow: οχτω μακρυμάνικα κορμάκια εξώρουχα με τα ποδαράκια μέσα 00

Προσωπικά μου χρειάστηκαν τα 00 μέγεθος ... την πρώτη φορά δεν προνόησα και δεν πηρα αρκετά και τρέχαμε μετά ...

Αν και το Κατερινάκι γεννήθηκε με κανονικό βάρος 3300γρ και υψος 50εκ. τα 0 - 3 απο το mothercare της ήταν τεράστια ... έχετε υποψη ότι τα βρεφάκια θέλουν να το αισθάνονται το ρουχαλάκι πανω τους ... να μην τους πλέει ... ειναι και χειμώνας και το ζεσταίνει αλλιως το μωρο ...

:arrow: έξι κοντομάνικα εσώρουχα νούμερο 0-3

:arrow: έξι μακρυμάνικα κορμάκια εξώρουχα με τα ποδαράκια μέσα 0-3

Αυτα θα χρειαστουν λίγο αργότερα αλλα δεν ειναι κακο να τα έχεις απο νωρίς, σε περιπτωση που ξεμεινεις κάνένα βράδυ μπορείς να του φορέσεις και το λιγο μεγαλύτερο ...

:arrow: τρια - τέσσερα ζακετάκια βαμβακερά 0-3

Για τους λόγους που ειπαν τα κορίτσια ... ειναι τρομερα πρακτικά .... τα φοράς συνέχεια μέσα στο σπίτι τώρα το χειμώνα όταν το μωρό ειναι ξύπνιο ... το βγάζεις οταν κοιμάται και το σκεπάζεις ... επίσης αν κρινεις οτι ζεσταινεται πάλι μπορεις να το βγαλεις χωρίς να αλλαξεις ολα τα ρούχα του...

:arrow: έξι ζευγάρια καλτσάκια για νεογέννητο

Σε αντιθεση με τα κορίτσια τα βρηκα πολυ πρακτικά ... της φορούσα συνέχεια μέσα απο το κορμάκι και ας ειχε ποδαράκι και της τα έβγαζα μονο στον υπνο της το βραδινό. Δεν ξερω αλλα έκρινα απο τον εαυτό μου ... θέλω παντα τα ποδια μου να ειναι ζεστά ... νομίζω πως σκέτο το βαμβακερο κορμάκι δεν τα κρατάει πολύ ζεστά ... τουλάχιστον η κόρη μου εμοιασε εμένα και ειναι κρυουλιάρα στα ποδια ...

:arrow: έναν υπνόσακο με τιράντες και ελεύθερο απο κάτω

Τον οποιο στο Κατερινάκι τον χρησιμοποιούσα περισσοτερο κατα την διαρκεια της ημέρας :lol: ... μόλις ξύπναγε "ζεστή" απο τον υπνο την έβαζα μέσα σε αυτον και την κρατούσαμε έτσι αγκαλιτσα και την παίζαμε ... μετά απο λίγο της τον εβγαζα και φοράγαμε ζακετάκι ...

:arrow: μια ολοσωμη φορμα εξόδου + 1 σκούφο

όπου και να πας εκτος σπιτού με το παιδί φοράς αυτό και εισαι καλυμμένη ... και ζεστό και ντυμένο :wink: .. κατα τα άλλα αν πας σε σπιτι το μωρο θα ειναι ντυμένο οπως και στο δικό σας ... αν και μεταξύ μας χειμωνιάτικα το πολυ να πάτε σε καμιά γιαγιά και πουθενά αλλου ... μάλλον θα προτιμάτε να έρχονται να σας βλεπουν για να μη βγαινετε και απο τη ρουτίνα σας ...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ κατα τη γνώμη μου :

τα ρουχα σε νεογέννητα, οσο χαριτωμένα φαινονται τοσο δύσκολα και περιττα στην καθημερινοτητα ενος βρέφους ειναι ...

τα νυχτικά σακούλες :lol: άσε που μεσα στο καταχειμωνο είναι κωμωδία ... εμένα και στο μαιευτήριο που τα χρησιμοποιουν δεν μου αρέσουν αλλα εκει το κανουν για ευκολία ... που να περιποιηθείς τόσα βρέφη

τα σκουφάκια σπιτιού, τα παπουτσάκια αγκαλιάς, τα γαντάκια υπνου,

οι παραμάνες ασφαλειας ( με τη συσκευασία τις πέταξα :lol:) εκτος αν εχεις σκοπο να το φασκιωσεις το βρέφος :lol:

Αυτά απο μένα ... για οτι άλλο θέλεις εδώ ειμαστε ... για να σε μπερδέψουμε περισσότερο :lol::lol::lol:!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Κορίτσια πάρα πολύ ωραία μου τα είπατε. Σας ευχαριστώ παρα παρα πολύ. Λοιπόν θα πάω αύριο και το Σάββατο να τα πάρω,αλλά σκέφτομαι να τα πάρω από δυο τρία μαγαζιά και όχι μόνο από ένα για να έχω ποικιλία και στην ποιότητα. Οπότε θα πάρω τα μισά 00 και τα άλλα 03 και ανάλογα τον όγκο του μωρού τα βάζω. Μια χαρά λοιπόν. Θα τα πάρω και θα ρθω να σας πω.

mKndp2.png

Stiliani μου εγω γενναω μεχρι τελη Νοεμβρη και αγορασα επισης τα μισα ρουχαλακια για νεογεννητα και τα μισα σε 0-3 νουμερο γιατι δεν ειμαι σιγουρη τι τελικα θα χρειαστει το νινι μας.Σιγουρα τον πρωτο καιρο θα φοραει τα ρουχαλακια για νεογεννητα αλλα οπως ειπαν τα κοριτσια τα μωρακια αναπτυσονται πολυ γρηγορα και θα χρειαστει συντομα τα 0-3 οποτε σκεφτηκα να ειμαι εφοδιασμενη για παν ενδεχομενο.Το φορμακι εξοδου το πηρα σε 0-3 γιατι θα βγουμε λιγο αργοτερα(να μας κρατησει λιγο παραπανω).Πηρα ενα της mothercare λευκο και πολυ πολυ απαλο με κουκουλα με αυτακια,μια γλυκα).Απ το μαιευτηριο θα το βγαλω με ενα φορμακι βελουτε ζεστουλικο,καπελακι επισης βελουτε ολα prenatal(να πας κι εκει για ρουχαλακια,εχει τελεια)και σκεπασμενο με την κουβερτουλα του πιστευω οτι θα ειναι καλυμενο,ε?Τι λετε κοριτσια? :roll:

Κορινάκι!Θα του βάλεις και σκούφο όταν φεύγεις από το μαιευτήριο;Εγώ πάλι σκέφτομαι να του βάλω εσώρουχο κοντομάνικο, καλτσάκια, και από πάνω φορμάκι βαμβακερό και σκούφο. Μετά θα το τυλίξω σε μια πάνα και μετά θα το τυλίξω με μία κουβέρτα αγκαλιάς βαμβακερή . Λέτε να κρυώσει;Αν κρυώνει θα αρχίσει να κλαίει, να τρέμει πώς μας δείχνει ότι κρυώνει;Λες αν πάρω και εγώ κανένα φορμάκι βελουτέ να είμαι ήσυχη;Αλλά και πάλι κάνει το δέρμα του νεογέννητου να έρθει σε επαφή με βελουτέ; (κανονικά όπως υπάρχουν καθηγήτριες Αγγλικών και παραδίδουν ιδιαίτερα, έτσι έπρεπε να υπάρχουν και καθηγήτριες νεογέννητων)

mKndp2.png

Stiliani μου θα του φορεσω κι ενα εσωρουχο κορμακι απο μεσα..Παντα πρεπει να του φοραμε τετοια μεσα απο τα φορμακια..Εχεις δικιο για τις καθηγητριες,πρεπει κατι να γινει!!Ευτυχως που υπαρχει κι αυτο το site και βοηθαει η μια την αλλη!! :D:D Παντως ας μας πουν κι αλλες κοπελες την γνωμη τους.. :)

Διαφημίσεις

Μια χαρά ειναι αυτά που λετε κορίτσια για την έξοδο απο το μαιευτήριο ... εξάλλου μη φανταστειτε οτι θα διανύσετε καμιά τρομερή απόσταση ... απο την πορτα του μαιευτηρίου μέχρι το αυτοκίνητο. Μπορείτε επίσης να πείτε στον μπαμπα αν κανει τοσο κρύο να κατέβει πέντε λεπτά νωρίτερα και να ανάψει το καλοριφερ του αυτοκινήτου ωστε να μην ειναι παγωμένο ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Κι εγώ, κορίτσια, κάπως έτσι το έχω στο μυαλό μου.

Εσωρουχάκι από μέσα (κοντομάνικο ή μακρυμάνικο, ανάλογα με τον καιρό της ημέρας), καλτσάκια, φορμάκι βαμβακερό από πάνω, σκουφάκι, γαντάκια, αν έχει πολύ κρύο ίσως και ζακετάκι. Το τυλίγω και με πάνα φανελλένια και κουβερτάκι και είμαστε κομπλέ νομίζω.

(Μήπως το παραφόρτωσα λέτε?) :?

• 4 months later...

Γεια σε όλες, με βοήθησαν πολύ όσα διάβασα. Περιμένω την μπέμπα έως 3 Μαίου, έχω ήδη παραγγείλει κάμποσα ρουχαλάκια, όχι μόνο για νεογέννητο, από κάποια sites που έχουν οικολογικά ρούχα και διάφορα σχετικά και θέλω να σας τα προτείνω: ecobaby.gr, ecofamily.gr, mybabycenter.gr, babynatural.gr, ntanta.gr. Οι τιμές είναι περίπου στο επίπεδο του mothercare, αλλά η ποιότητα είναι άλλο πράγμα... Λέω να τη βγάλω με αυτά τους πρώτους τρεις μήνες και μετά... από τα δώρα!

Καλημέρα κορίτσια!!!

Νομίζω ότι σαν μέλλουσα χαζομαμά παρασύρθηκα και έχω κάνει χαζομάρα.

αγόρασα καμιά 20ρια κορμάκια με κοντό μανίκι νούμερο 3-6 αλλά κανένα 0-3!!! Δεν θα πάνε χαμένα αλλά για όταν γεννηθεί τι κάνω? να πάρω 0-3 και πόσα? απο φορμάκια δεν έχω τίποτα... :(

EUdTp3.png

4f73c22695.png

για μενα καλα εκανες και εγω που ειχα παρει 0-3 δεν τα φορεσε ποτε μεινανε αναμνηστικα γεννηθηκα 3360 και μεσα σε 20 ημερες ειχε παρει 1 κιλο που να μπει στα 0-3 πηγαμε κατευθειαν στα 3-6 :lol:

vXPNp3.png

QcHZp3.png

καλημέρα σας μέλλουσες μαμάδες .

γέννησα 2/2 και από το νοσοκομείο φύγαμε με ζιπουνάκι ,φαρμάκι σκουφάκι σαλτσούλες και μια κουβερτούλα από πάνω .είχα πάρει ολόσωμο μπουφανακι να του βάλω αλλά υπολόγισα λάθος το πήρα 0-3 και ήταν τεράστιο τόσο που δεν μπορούσα να βάλω τον μπέμπη στο κάθισμα αυτοκίνητου ,δεν ξεχώριζαν τα χέρια που είναι ούτε τα ποδιά ήταν για γέλια η κατάσταση το μωρό όλο χώρεσε στον κορμό του μπουφάν και ας ήταν 3700 !!!!

αν και τώρα έχουμε φτάσει τα 5 κιλά ακόμα φοράμε 00 με λίγο ζόρι στο κούμπωμα κάτω στο ζιπουνάκι (μεγάλη και η πάνα)και τα φαρμάκια άλλα κάνουν και άλλα όχι ανάλογα την ραφή .

παντός μια συμβουλή πάρτε πολλά γιατί λερώνονται συνεχεία από γουλιές και ατυχήματα .εγώ είχα αγοράσει κάποια αλλά και μου είχανε χαρίσει και πολλά και πάλι βάζω πλυντήριο ανά δυο μέρες .

καλός να υποδεχτείτε τα μωράκια σας

α! ξέχασα ζιπουνάκια καλύτερα με κοντό μανίκι ..μην σας πω τιράντα κλαίνε τόσο τα κείμενα στην αρχή που είναι ταλαιπωρία να έχουν μάκρη μανίκι ώσπου να το βάλετε έχουν μπλαντακσει στο κλάμα .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Κοριτσια γενναω Μαη!! Περίεργη εποχη και δεν ξερω τι να κανω με τα ρουχα!Να σας πω τι εχω παρει να μου πειτε... Βεβαια διαπιστωσα μολις τωρα οτι δεν εχω παρει ζιπουνακια 0 νουμερο!!!!Τι μανα θα γινω...Ευτυχως που υπαρχετε κι εσεις!

Λοιπον εχω

8 ζιπουνακια καλοκαιρινα 1-3 μηνων

1 ζιπουνακι μακρυ μανικι 0 μηνων

1 φορμακι μακρυ μανικι 0 μηνων

2 φορμακια καλοκαιρινα 1-3 μηνων

4 φορμακια καλοκαιρινα 3 μηνων (αυτα τα πηρα γιατι απλα ξετρελαθηκα )

Σκεφτομαι να μην παρω φορμακια εξοδου 0 μηνων γιατι δε θα βγουμε για 40 μερες (λεω τωρα ,δεν ξερω αν το τηρησω βεβαια) οποτε μαλλον δε θα χρειαστουν.

Πώς να το ντυνω μεσα στο σπιτι?Το Μαη καποιες μερες κανει ζεστη και καποιες εχει μια ψυχρουλα...Εχω παρει και 2 βαμβακερεσ κουβερτουλες για παν ενδεχομενο. Κ τι να βαλω στη βαλιτσα του μαιευτηριου?Καλοκαιρινα ή μακρυμανικα?Εγω λεω κι απο τα 2...

RSvcp2.png wNVQp2.png

Κοριτσια γενναω Μαη!! Περίεργη εποχη και δεν ξερω τι να κανω με τα ρουχα!Να σας πω τι εχω παρει να μου πειτε... Βεβαια διαπιστωσα μολις τωρα οτι δεν εχω παρει ζιπουνακια 0 νουμερο!!!!Τι μανα θα γινω...Ευτυχως που υπαρχετε κι εσεις!

Λοιπον εχω

8 ζιπουνακια καλοκαιρινα 1-3 μηνων

1 ζιπουνακι μακρυ μανικι 0 μηνων

1 φορμακι μακρυ μανικι 0 μηνων

2 φορμακια καλοκαιρινα 1-3 μηνων

4 φορμακια καλοκαιρινα 3 μηνων (αυτα τα πηρα γιατι απλα ξετρελαθηκα )

Σκεφτομαι να μην παρω φορμακια εξοδου 0 μηνων γιατι δε θα βγουμε για 40 μερες (λεω τωρα ,δεν ξερω αν το τηρησω βεβαια) οποτε μαλλον δε θα χρειαστουν.

Πώς να το ντυνω μεσα στο σπιτι?Το Μαη καποιες μερες κανει ζεστη και καποιες εχει μια ψυχρουλα...Εχω παρει και 2 βαμβακερεσ κουβερτουλες για παν ενδεχομενο. Κ τι να βαλω στη βαλιτσα του μαιευτηριου?Καλοκαιρινα ή μακρυμανικα?Εγω λεω κι απο τα 2...

Κατερίνα με το καλό να αγκαλιάσεις το μπουμπουκάκι σου,

Νούμερο μηδέν παρε μόνο 2 έτσι για να βγάλεις το άχτι σου, δεν αξίζει γιατί σε 2 βδομάδες θα το ξεπεράσει άσχετα αν θα είναι άνετο, δεν πρέπει να είναι στενό το εσωρουχάκι κάτω στο καβάλο γιατί πιέζει το παμπεράκι με τα τσίσα πανω τους και συγκαίονται τα μπεμπέ, για αυτό πρέπει απο κάτω να έχουν παντα λίγο αέρα . Και ήθελα να σε ρωτήσω... όταν λες ζιπουνάκια εννοείς τα εσωρουχάκια κορμάκια σωστα? αν ναι τότε λιγα πήρες.... Υπολόγισε ότι θα αλλάζεις δυο την ημέρα, δηλαδή ένα κάθε απόγευμα με το μπανάκι του και ένα για τυχόν ατυχήματα μεσα στην ημέρα αρα τα 8 σου φτάνουν μόνο για 2-3 μέρες πάρε άλλα 8 χαμένα δεν θα πάνε και δεν θα βάλεις κάθε 2 μέρες πλυντήριο. Εγώ είχα τα διπλά της εβδομάδας δηλαδή 14-16 εσωρουχάκια από την αρχή και ακόμα αυτό το στυλ διατηρώ και βάζω πλυντήριο μια φορά στις 5-6 μέρες. Επίσης πιστέυω για κρήτη που μένεις δεν θα τα χρειαστείς τα φορμάκια αντε για καμία βόλτα-για να μην το βγάλεις με το εσώρουχο- γιατι πιστέυω πως έχετε ζέστη από νωρίς αλλά και πάλι αν το βγάλεις το μωρό το απόγευμα ένα ελαφρύ φορμάκι με κοντό μανικάκι και μπουτάκια έξω και ενα αμάνικο εσωρουχάκι από μεσα πιστεύω είναι ότι πρέπει.Επίσης μια καλή αγορά είναι ένα ζακετάκι ελαφρύ να παρεις άσχετα αν θα είναι καλοκαίρι, για κανένα βραδάκι που θα βγάλει ψυχρούλα. Αλλά το κυριοτερα περα από ότι σου λένε οι άλλοι συμπεριλαμβάνοντας και εμένα εσύ θα δεις τις ανάγκες του μωρού σου και θα κρίνεις τι ανέχεται και τι του αρέσει... Φεριπείν η δικιά μου της αρέσουν τα φορμάκια τα βελουτέ χαιδέυει το ύφασμα συνέχεια... εμένα πάλι δεν μου πολυαρέσουν και την είχα συνέχεια με τα βαμβακερά ολοσωμα μέσα στο σπίτι,- εξω πάντα κανονικά ρουχαλάκια της έβαζα δεν μου αρέσουν τα φορμάκια για έξω από το σπίτι- έχω μόνο 2 βελουτέ και της τα φόρεσα τώρα με τα πολλά τα κρύα μεσα στο σπίτι, βεβαια το τι βελουτέ φορμάκι μου πήραν δώρο για την γέννηση δεν λέγεται .. σιχάθηκα να τα αλλάζω συνέχεια! Τώρα βέβαια που μεγάλωσε περισσότερο τα μόνο φορμάκια που έχω είναι 3 και αυτά τα έχω για πιτζαμούλες επειδή είναι ολόσωμα και μέσα στο σπίτι την έχω με φορμούλες και μπλουζάκια. Αλλά αυτό είναι κόλλημα δικό μου να μου αρεσουν τα ρουχαλάκια και όχι τα φορμάκια για την μικρή μου :D

Σας παραθέτω την συλλογή μου από ρουχαλάκια του μπεμπούλη

κορμάκια 3-6 μηνών

41gN6m6kRPL_SX315_SY375_.jpg

41E41PC4GRL_SX315_SY375_.jpg

51cwt8hJNL_SL500_SX182_SH35_.jpg

μπλουζάκια κοντομάνικα για τρέντυ εξόδους το καλοκαιράκι 3-6 μηνών

41JprSce98L_SX315_SY375_.jpg

σετ εξόδου για φθινόπωρο 3-6 μηνών

41i7YBbqyUL_SX315_SY375_.jpg

μακρυμάνικα μπλουζάκια 6-9 μηνών γιατί τα βρήκα σε προσφορά

51Wa3T8y4-L_SL500_SY225_SX189_.jpg

πυτζαμούλες 6-9 μηνών (είχε εκπτώσεις να μην τις πάρω????)

51X1LR33SL_SX280_SH35_.jpg:)

συν κάποιες ευγενικές χορηγίες της αδερφούλας μου που αν και έχει 2 κοριτσάκια είχε προνοήσει να πάρει μερικά ρουχαλάκια χωρίς ροζ δαντελίτσες και Μπάρμπι...

Μήπως για το καλοκαίρι να πάρω και μερικά κορμάκια χωρίς μανίκι?

EUdTp3.png

4f73c22695.png