Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα στον εργασιακό χώρο λόγω εγκυμοσύνης

Recommended Posts

Να λέτε πάλι καλά κορίτσια που είστε ασφαλισμένες στο ΙΚΑ ως μισθωτές, γιατί υπάρχουμε και εμείς με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών με κανενα δικαίωμα και καμία αποζημίωση... Ούτε ΟΑΕΔ, ούτε 9μηνα, ούτε άδειες... Πάμε ολοταχώς δυστυχώς για εργασιακό μεσαίωνα. Α και παρεπιπτόντως μην φανταστείτε ότι ήταν επιλογή μου το μπλοκ παροχής υπηρεσιών, γιατί σκιζόμουν στις δουλειές, σε μια εταιρεία δούλευα κανονικά ως μισθωτή κατά τ' άλλα με ωράρια κτλ αλλά χωρίς δικαιώματα.

Πωπω ,αυτο ειναι το χειροτερο !

Αν καταλαβα καλα, εχεις τεβε και καταβαλλεις φ.π.α. ,συνεργαζεσαι ταχα με μια εταιρια σαν ελευθερος επαγγελματιας, αλλα στην ουσια εισαι υπαλληλος !

Χαλι μαυρο, αλλα τι να κανεις;δε μας εχουν αφησει επιλογες και αναγκαστικα δεχεσαι και λες κι ευχαριστω.

Την ξερω καλα αυτη την τακτικη.Δουλευε ετσι, πολυ δικος μου ανθρωπος.

Διαφημίσεις

Έχει καταφέρει καμία να παίρνει αναρρωτικές συνέχεια για ασφάλεια;Οι γιατροί του ΙΚΑ δίνουν εύκολα,αμα τους εξηγήσεις την κατάσταση;Ποιες είναι οι καινούργιες διαδικασίες τώρα με το καινούργιο σύστημα υγείας;

Καταρχάς, συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου και καλή συνέχεια!

Στο θέμα σου θα έλεγα: Μην το αποτολμήσεις!

Οι περισσότεροι γιατροί εφαρμόζουν πλέον τη νομοθεσία. Που σημαίνει ότι πρέπει να προσκομιστεί είτε υπερηχογράφημα που να τεκμηριώνει το πρόβλημα είτε πρακτικό από μονάδα υγείας (δηλαδή έγγραφο του νοσοκομείου που να δηλώνει ότι η ασθενής νοσηλεύτηκε έστω αυθημερόν λόγω του Χ προβλήματος, π.χ. υπερέμεση).

Υπάρχει αυστηρότητα, και πολύ καλώς υπάρχει, γιατί η κατάσταση είχε ξεφύγει.

Αν ο γιατρός, (όπως είπα υπάρχουν ακόμη κάποιοι που επιμένουν να αγνοούν τους νόμους), δώσει έγκριση χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ο εργοδότης μπορεί να τον τρέξει.

Και οι εταιρείες, ειδικά οι πολυεθνικές όπου δουλεύεις, έχουν ξεκινήσει την επιτήρηση. Γνωρίζουν άριστα ότι γίνεται κατάχρηση, είναι ψυλλιασμένες και ... επί ποδός. Αν δοθεί από προϊστάμενο σου εντολή για έλεγχο, μπορεί να βρεθείς υποχρεωμένη (=εκβιασμένη) να δηλώσεις παραίτηση, για να μην κατατεθεί εναντίον σου μήνυση.

Ίσως για αυτό να ακούγονται πολλές "παραιτήσεις" τελευταία.

ΜΗΝ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ!

Επί του πρακτικού, νιώθω τη στενοχώρια σου από τις επικρίσεις και τα σχόλια. Νομίζω ότι η γενικότερη απογοήτευσή σου ευθύνεται για την τάση παραίτησης που έχεις. Έχεις δίκιο: Είναι αισχρό αυτό που βιώνεις. Έτσι, όμως είναι συνήθως η ζωή. Δεν μας περιμένουν ροδοπέταλα και η δικαιοσύνη είναι δυσεύρετη. Αλίμονο όμως αν σηκώσουμε τα χέρια ψηλά...

Προτείνω λοιπόν το εξής: Την επόμενη φορά που θα ακούσεις οτιδήποτε αρνητικό, θα πεις το εξής:

"Νομίζω ότι αιτία όλων αυτών των σχολίων είναι η εγκυμοσύνη μου. Γιατί δεν είχατε πει τίποτα προηγουμένως; Νιώθω ότι βιώνω ρατσισμό μόνο και μόνο γιατί είμαι έγκυος. Και όσα λέτε έχουν συνέπειες ... (Παύση, για να εισπράξει την απειλεί και να μαζευτεί) ... σε μένα (το προσθέτεις για να είσαι τυπικα καλυμμένη). Την προηγούμενη φορά, έφυγα σε άσχημη κατάσταση και το φαρμακείο εδώ απέναντι μου μέτρησε την πίεση και είχα 17. Και φοβάμαι ότι και τώρα μου ανεβαίνει... Δεν πιστεύω να πάθω κανένα εργατικό ατύχημα, ε; (Ψευτογελάκι)

Συνήθως οι ψευτομάγκες μαζεύονται όταν νιώσουν ότι θα θεωρηθούν υπαίτιοι για κάτι...

Αυτά λοιπόν έχω να σου προτείνω, καθώς και να συνεχίσεις να δουλεύεις ευσυνείδητα! Να είσαι σίγουρη ότι κάποιος από την εταιρεία θα το εκτιμήσει και θα βγεις κερδισμένη.

Καλή δύναμη!

Προσθήκη SOS!

Η εισαγωγή στο Νοσοκομείο ΔΕΝ αποδεικνύεται από έγγραφο, ακόμα και Διευθυντή, που να αναφέρει ότι ήρθες με τα Χ συμπτώματα κλπ. ....ΑΝ δεν προσκομίζεται το εισιτήριο των 5 ευρώ.

Έτσι λειτουργούν οι μεγάλες εταιρείες, λόγω της υποψίας...

Δυστυχώς δεν μπορώ να επικαλεστώ τίποτα απτό και συγκεκριμένο.

Edited by Aimee
Προσθήκη

Εγω παντως ,εμεινα εγκυος νοεμβριο του '12 και γεννησα αυγουστο '13.Πηρα την πρωτη αδεια των 15 ημερων απο τον εργοδοτη ,που δικαιουμουν(αναρρωτικη) και απο κει και περα περνουσα επιτροπη στο ικα καθε μηνα .

Μετα τις 31 εβδομαδες βγαινεις σε αδεια εγκυμοσυνης ουτως ή αλλως.

Δεν ξερω για τωρα ομως, ισως να ειναι διαφορετικα τα πραγματα οπως λεει η aimee.

Παντως , ο ρατσισμος στην εγκυο ειναι γεγονος.

Σε κοιτανε ολοι , γλυκα μεν, αλλα σα να σου λενε:"και τωρα τι;εμεις θα δουλευουμε κι εσυ θα καθεσαι να κοιτας και θα πληρωνεσαι;"

Σας ευχαριστώ κορίτσια για την συμπαράσταση.Μπορώ να πω οτι τα πράγματα έχουν καλυτερέψει.Θα δούμε πως θα πάει.Λείπει και σε άδεια η ξινή και έχω ηρεμήσει.

• 3 weeks later...

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Να λέτε πάλι καλά κορίτσια που είστε ασφαλισμένες 6στο ΙΚΑ ως μισθωτές, γιατί υπάρχουμε και εμείς με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών με κανενα δικαίωμα και καμία αποζημίωση... Ούτε ΟΑΕΔ, ούτε 9μηνα, ούτε άδειες... Πάμε ολοταχώς δυστυχώς για εργασιακό μεσαίωνα. Α και παρεπιπτόντως μην φανταστείτε ότι ήταν επιλογή μου το μπλοκ παροχής υπηρεσιών, γιατί σκιζόμουν στις δουλειές, σε μια εταιρεία δούλευα κανονικά ως μισθωτή κατά τ' άλλα με ωράρια κτλ αλλά χωρίς δικαιώματα.

mpizelini εμείς οι ελεύθερες επαγγελματίες είμαστε μάλλον μητέρες "ενός κατώτερου θεού". Βέβαια πρόσφατα ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε σε φεκ αυτό :

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/19669

Δεν είναι και κανένα φοβερό επίδομα, είναι όμως "κάτι", είναι έστω μια καλή αρχή, ένα βήμα.

Σχετικά με την θεματοθέτρια, εννοείται ότι δεν υποβάλλεις παραίτηση για κανέναν λόγο ! Αυτό προσπαθούν να σε αναγκάσουν να κάνεις, για τους "κοστίσεις" και λιγότερο. Προσπάθησε να τους γράφεις όσο μπορείς στα παλιά σου τα παπούτσια και να σκέφτεσαι μόνο το μωράκι σου !

Καλή εγκυμοσύνη σε όλες ! :)

TJhAp3.png