Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοηθεια...

BP13

Recommended Posts

Καλημερα σας,

Εχω ενα κοριτσακι σχεδον δεκα μηνων. Την θηλαζα αποκλειστικα και τωρα τρωει και τις στερεές σε κανονικες ποσοτητες. Παντα ειχαμε θεματα υπνου, ξυπναει πολυ ευκολα και γενικα κανει ανησυχο υπνο και ξυπναει τα βραδια. Καταφερα να της κοψω να αποκοιμιεται το μεσημερι με θηλασμο αλλα το βραδυ αποκοιμιεται μονο στο στηθος. Το προβλημα μου ειναι οτι ενω ειχε αρχισει να στρωνει καπως τον υπνο της και ξυπναγε μια δυο φορες, τον τελευταιο μηνα ξυπναει ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Την κοιμιζω και μολις την βαλω στην κουνια της μετα απο δεκα λεπτα την βρισκω ορθια!!! Και μετα ξυπναει συνεχεια ανα μια ωρα σχεδον. Σας παρακαλω πειτε μου καμια λυση η οτι εστω καποια μανουλα που το περασε αυτο καποια στιγμη σταματησε!!! ΒΟΗΘΕΙΑ, θελω να κοιμηθω... Παρεπιπτοντως να σας πω οτι οσες φορες ξυπναει θελει να θηλασει κι εγω νιωθω οτι δεν εχω πια τοσο γαλα! Μπορει να ειναι και ιδεα μου αλλα την βλεπω να παλευει ωρες ωρες στο στηθος και να κλαψουριζει.Αν δε τη θηλασω κλαιει σπαρακτικα.Σας ευχαριστω εκ των προτερων...

Διαφημίσεις

Καλημερα σας,

Εχω ενα κοριτσακι σχεδον δεκα μηνων. Την θηλαζα αποκλειστικα και τωρα τρωει και τις στερεές σε κανονικες ποσοτητες. Παντα ειχαμε θεματα υπνου, ξυπναει πολυ ευκολα και γενικα κανει ανησυχο υπνο και ξυπναει τα βραδια. Καταφερα να της κοψω να αποκοιμιεται το μεσημερι με θηλασμο αλλα το βραδυ αποκοιμιεται μονο στο στηθος. Το προβλημα μου ειναι οτι ενω ειχε αρχισει να στρωνει καπως τον υπνο της και ξυπναγε μια δυο φορες, τον τελευταιο μηνα ξυπναει ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Την κοιμιζω και μολις την βαλω στην κουνια της μετα απο δεκα λεπτα την βρισκω ορθια!!! Και μετα ξυπναει συνεχεια ανα μια ωρα σχεδον. Σας παρακαλω πειτε μου καμια λυση η οτι εστω καποια μανουλα που το περασε αυτο καποια στιγμη σταματησε!!! ΒΟΗΘΕΙΑ, θελω να κοιμηθω... Παρεπιπτοντως να σας πω οτι οσες φορες ξυπναει θελει να θηλασει κι εγω νιωθω οτι δεν εχω πια τοσο γαλα! Μπορει να ειναι και ιδεα μου αλλα την βλεπω να παλευει ωρες ωρες στο στηθος και να κλαψουριζει.Αν δε τη θηλασω κλαιει σπαρακτικα.Σας ευχαριστω εκ των προτερων...

Mηπως διψαει και προσπαθει να ξεδιψασει με το γάλα?? Μήπως να της προσφερες λίγο νερακι για να δουμε αν θα ανακουφιστεί??

Καλημερα... Οποτε προσπαθω να της δωσω πιπιλα η μπιμπερο την πιανουν τα κλαματα και φοβαμαι να επιμεινω μην χασει τελειως τον υπνο της! Σκεφτομαι μηπως θα επρεπε να κανω λιγο κουραγιο και να μην την θηλαζω το βραδυ κι ας κλαιει αλλα νοιωθω τυψεις να το κανω αυτο! Αλλα μηπως ειναι η μονη λυση;Θελω την γνωμη σας γιατι το δικο μου μυαλο μπορει να σκεφτεται πολυ χαζα απο την αυπνια.

Διαφημίσεις

Βασια δοκιμασες να την παρεις μαζι σου στο κρεββατι;

Ξερω...δεν ειναι η καλυτερη λυση , αλλα στην ηλικια σας εγω δεν ηξερα τι αλλο να κανω και μονο ετσι κοιμοταν ολο το βραδυ.Με μυριζει και δεν ξυπναει !

Καλημερα σας,

Καλημέρα!

Μπορείς να περιγράψεις το καθημερινό σας πρόγραμμα ύπνων και γευμάτων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο κοιμάται κάθε φορά?

Καταρχην σας ευχαριστω για την ανταποκριση... Λοιπον το προγραμμα μας εχει ως εξης:το πρωι ξυπναει γυρω στις 10,χουζουρευουμε μιση ωρα στο κρεβατι και μετα την παω στο καθισματακι της και τρωει κρεμουλα ανθος αραβοσιτου. Αυτο μας το προτεινε η παιδιατρος γιατι ηθελε να της δωσω και ξενο γαλα και το παιδι δεν το επινε με τιποτα. Το ξενο γαλα θελαμε να της το δωσουμε γιατι ειχαμε κανει εξετασεις και ειχε ελλειψη σιδηρου! Μετα το μεσημερι θα φαει το μεσημεριανο της και πιο παλια θηλαζε και κοιμοταν, τωρα εχουμε περιπου τρεις εβδομαδες που καταφερα να της κοψω το μεσημεριανο θηλασμο χωρις κλαματαευτυχως, και με λιγο κουνημα αγκαλιτσα κοιμαται! Ξυπναει και τρωει φρουτακια το απογευμα, και αυτο γιατι πρωι δεν τα ετρωγε ποτε, τυχαια ανακαλυψα οτι μετα τον υπνο το μεσημερι τα τρωει!!! Κ μετα το βραδακι γυρω στις 9 της φτιαχνω ρυζαλευρι, και αυτο μας το προτεινε η παιδιατρος, να τρωει το βραδυ ρυζαλευρο αντι για απογευμα μηπως και χορτασει καλυτερα την κανω μπανακι και θηλαζει για να κοιμηθει! Εκει αρχιζει ναστραβωνει το ηεμα, γιατι μπορει να μην κοιμηθει εκεινη την ωρα και να κλαιει, και να παει η ωρα 11 και 12*για να κοιμηθει και αφου κοιμηθει μπορει να ξυπνησει ακομα και στο τεταρτο!!! Και μετα ακολουθει το προβλημα που σας ειπα, να ξυπναει ολο το βραδυ!!! Και καταληγω σε αυτο που μου προτεινε η χαρουλα να την παρω στο κρεβατι μου οπου και παλι ξυπναει αλλα δεν ειναι τοσο κουραστικο για μενα! Συγνωμη για το τεραστιο post αλλα οπως ειδατε το παιδι εχει πολυ διαφορετικο προγραμμα απο οτι θα επρεπε και νοιωθω πολλες τυψεις, μηπωςεγω κανω κατι λαθος; μηπως ακουω λαθοςοδηγιες και να παρακουσω την παιδιατρο, δε ξερω πραγματικα!!! Γι αυτο θελω την βοηθεια σας, αν δεν ειναι αργα να με ξεμπερδεψετε, σας ευχαριστω και παλι.

Ξεχασα να σας ενημερωσω πως η μικρη μεχρι 6μιση μηνων επαιρνε και πιπιλα και νανουριζουαν κιολας μεαυτην αλλα την εκοψε απο μονη τηςαποτομα και ουτε να την δει. Περιμενω επειγοντως την συμβουλη σας γιατι πραγματικα νοιωθω πολλεςτυψεις, νοιωθω οτι δεν ειμαι η μαμα που αξιζει το μωρακι μου. Τι κανω τοσο στραβα; Ενοιωθα τοσο περηφανη που την θηλαζααποκλειστικα και ξαφνικα εχω χασει την μπαλα. Βοηθεια...

Διαφημίσεις

Γεια σου Βάσια! Καταρχάς μη νιώθεις τυψεις! Θηλάζεις το μωράκι σου και αυτο είναι ήδη κατι πολύ μεγάλο που της προσφέρεις.. Εγω δε βλέπω να μην εισαι καλή μαμά. βλέπω ότι νοιάζεσαι και ψαχνεις τρόπους να κανεις ό,τι καλυτερο για αυτήν!!! Λοιπόν στο θέμα μας τώρα.

Το ξενο γαλα θελαμε να της το δωσουμε γιατι ειχαμε κανει εξετασεις και ειχε ελλειψη σιδηρου!

Προσπαθώ πάντα να καλυψω τις αναγκες του μωρού με φρέσκα τρόφιμα και όχι τυποποιημένα προιόντα του σούπερ μάρκετ αμφιβόλου ποιότητας. Τι σημαινει αυτο; Αντί για ξένο γάλο "εμπλουτισμένο" με σίδηρο δίνω στο μωράκι μου κρέας.

Να ξέρεις ότι με την εισαγωγη στερεών τροφών ταραζεται λίγο ο ύπνος του μωρού, το γραφουν και σε άλλα ποστ. Αλλά και γενικότερα τα βρέφη περνάνε περιόδους που διαταρασσεται ο υπνος τους. Και ο δικός μου περασε ένα διαστημα πριν κανενα δίμηνο που έκανε κάτι παρόμοιο με τη δικιά σου. Βεβαια αυτο κρατησε μόνο μια εβδομάδα οπότε ήμουνα τυχερή.

Επίσης εμενα η παιδίατρος μου έχει πει να μην τον ταιζω μετα τις 7.00 για να μην βαρυστομαχιάζει! (Φυσικά ο καθε παιδίατρος λέει άλλα, εγω σου δίνω τις πληροφοριες και επεξεργάσου τες)

Τέλος, νομίζω ότι είναι καλύτερο για τα μωράκια να έχουν ένα πρόγραμμα που συμβαδίζει με τον ήλιο. Δηλαδή να πηγαινουνε για ύπνο κοντά στη δυση του ηλίου. Βεβαια εσένα ξυπνάει αργά αλλά υπάρχει περίπτωση να ξαγρυπνάει και μετα να ειναι σε υπερένταση επειδή είναι αργα πχ; Εγώ τον δικό μου τον κοιμίζω κατα τις 8.30.

Αχ τι να πω, το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό! Ελπίζω να τη βρειτε την άκρη σύντομα..

Βάσια καλησπερα και παλι!

Αχ...απο που να ξεκινησω!

Πρωτον, η ηλικια των 8-9 μηνων ειναι η ηλικια που ολα τα μωρα περνουν μια κριση υπνου (http://www.babysleepsite.com/baby-sleep-patterns/8-9-10-month-old-baby-sleep-regression/). Οφειλεται στα αναπτυξιακα κατορθωματα της ηλικιας που "απασχολουν" το μυαλουδακι των μωρων και δεν τα αφηνουν να χαλαρωσουν! Οποτε και ολα τα υπολοιπα καλα να ηταν και παλι ηταν πολυ πιθανον τα ξυπνηματα να υπηρχαν! Αρα στο ερωτημα σου εαν τα εχει περασει και αλλος, η απαντηση ειναι προφανως ΝΑΙ, ολες τα περασαμε οποτε υπομονη!

Δευτερον, αν κατάλαβα καλα το παιδι δεν θηλαζει παρά μονο το βραδυ; Αν ειναι ετσι και χωρις να ειμαι ειδικη στα περι θηλασμου, ειναι νομιζω λογικο η παραγωγη να εχει μειωθει! Επισης προφανως το παιδι εχει αναγκη τον θηλασμο, τοσο για διατροφικους σκοπους οσο και για ψυχολογικους και νομιζω οτι μερος των βραδυνων ξυπνηματων οφειλεται στο οτι θελει να αναπληρωσει τους θηλασμους. Επομενως πρωτη μου συμβουλη ενταξτε ξανα καποιους καλους θηλασμους μεσα στην ημερα.

Τριτον και σημαντικοτερο: Χρειαζεστε επειγοντως αλλαγη στο προγραμμα σας. Το παιδι ξυπναει πολυ αργα, κοιμαται πολυ αργα και κοιμαται λιγο μεσα στην ημερα. Ενας υπνος ειναι λιγος για αυτη την ηλικια, μεχρι τους 15 μηνες περιπου χρειαζονται 2 υπνους, εναν τον πρωι και εναν το μεσημερι. Οσο καλυτερα κοιμαται μεσα στην ημερα και οσο πιο νωρις κοιμαται το βραδυ, τοσο καλυτερο νυχτερινο υπνο θα κανει. Ξεκινα σιγα-σιγα να την ξυπνας ενα τεταρτο νωριτερα καθε μερα, κοιμιζοντας την αντιστοιχα νωριτερα καθε βραδυ, μεχρι να φτασετε να ξυπναει γυρω στις 8. Λογικα κατα τις 11.00 θα νυσταξει ξανα, δωσε της φρουτα και κοιμισε την. Προσπαθησε σιγα σιγα τα φρουτα να της τα δινεις το πρωι, πεφτουν αρκετα βαρια για να τα τρωει προς το τελος της ημερας, δεν ειναι τυχαιο οτι οι παιδιατροι ολοι τα δινουν το πρωι. Ο πρωινος υπνος ειναι πολυ εποικοδομητικος και δεν πρεπει να παραλειπεται. Εννοειται οτι το παιδι θα κοιμηθει ξανα μετα το μεσημεριανο φαγητο και η ωρα για το ρυζαλευρο ειναι κατα την γνωμη μου αφου ξυπνησει το απογευμα. Ετσι οπως το κανεις μεχρι τωρα ουσιαστικα το παιδι δεν πινει γαλα πριν τον υπνο καθως εχοντας φαει ρυζαλευρο στις 9 (πολυ αργα, κανονικα θα επρεπε να κοιμαται ηδη) προφανως δεν πειναει. Δωσε της λοιπον κρεμα το απογευμα μετα παιξτε, βγειτε βολτα κ.λπ και κατα τις 8 θηλασε την και καντε ρουτινα υπνου!

Τεταρτον ειναι πολυ σημαντικο να μην κοιμαται με στηθος, γιατι ειναι λογικο οταν ξυπναει αναποφευκτα το βραδυ (ολοι -μικροι και μεγαλοι- ξυπναμε καθε νυχτα, εστω και χωρις να το καταλαβαινουμε) το ξαναψαχνει για να απομοιμηθει. Στο θεμα "Ξυπναει το βραδυ ανα 20'" (ειναι εδω στην ενοτητα του υπνου) εχουμε συζητησει πολλες τεχνικες αποσυνδεσης του θηλασμου και του υπνου, κανε τον κοπο και διαβασε το για να μην επαναλαμβανομαστε. Το τι θα επιλεξεις εξαρταται σε μεγαλο βαθμο με το αν αντεχεις να ακολουθησεις μεθοδο κλαματος ή οχι.

Μη σε φορτωσω με περισσοτερα προς το παρον, σκεψου αρχικα τα παραπανω και τα ξαναλεμε!

Ειλικρινα δεν εχω λογια να σας ευχαριστησω... Λοιπον θα ακουσω ολες σας τις συμβουλες και θα εφαρμοσω ο, τι μπορεσω... Ελπιζω κατι απο αυτα να πιασει... Θα διαβασω και το θεμα που μου προτεινες καλο σας βραδυ και τα ξαναλεμε, ελπιζω με ευχαριστα νεα!!!...

• 3 εβδομάδες μετά...
Ειλικρινα δεν εχω λογια να σας ευχαριστησω... Λοιπον θα ακουσω ολες σας τις συμβουλες και θα εφαρμοσω ο, τι μπορεσω... Ελπιζω κατι απο αυτα να πιασει... Θα διαβασω και το θεμα που μου προτεινες καλο σας βραδυ και τα ξαναλεμε, ελπιζω με ευχαριστα νεα!!!...

Κορίτσι, πώς τα πάτε?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...