Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

σχεδον 2 χρονων και ξυπναει το βραδυ

xarry

Recommended Posts

καλημέρα,

εχουμε εδω και 6 μηνες που ο μικρος (σχεδον 2 ετων) ξυπναει το βραδυ και πινουμε γαλα για να κοιμηθει ξανα .. ξυπναει στις 2 αλλεσ φορες στις 3 αλλες φορες στην 1 το πρωι ... κοιμασε για βραδυ απο τις 9 .. κοιματε και το μεσημερι 2-4 η καπου εκει για 2 ωρες ... και θελει μονο εμενα ... στο ιδιο δωματιο ειναι και η μεγαλη η κορη μου αλλα ευτυχως δεν κοιναει καθπλου το γλυκο μου μωρακι ... οποτε μονο ο μικρος κανει αυτο το κολπο .... ξυπναει ... παμε στο σαλονι στον βαζο στον καναπε και μολις πιουμε το γαλα τον παο στο κρεβατι και τεζα ... το βραδι παλι πινει γαλα στις 9 το βραδυ ... ξυπναει ειτε εχει φαει και απογευματινο στισ 6 ειτε εχει φαει και κατι αλλο στιν 8 πχ κανενα σουβλακι , τοστ κτλ ... καμια ιδεα τι μπορει να θελει ?

Διαφημίσεις

... οποτε μονο ο μικρος κανει αυτο το κολπο .... ξυπναει ... παμε στο σαλονι στον βαζο στον καναπε και μολις πιουμε το γαλα τον παο στο κρεβατι και τεζα ... το βραδι παλι πινει γαλα στις 9 το βραδυ ... ξυπναει ειτε εχει φαει και απογευματινο στισ 6 ειτε εχει φαει και κατι αλλο στιν 8 πχ κανενα σουβλακι , τοστ κτλ ... καμια ιδεα τι μπορει να θελει ?

Tα μικρά του ανθρώπου είναι προγραμματισμένα να ξυπνάνε τη νύχτα τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Αυτό είναι το φυσιολογικό. Δεν είναι κόλπο. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να επανασυνδεθουν με τη μητέρα τους τη νύχτα, να θέλουν να φάνε, να πιουν, κτλ.

Γιατί το θεωρείς πρόβλημα αυτό;

Κι εμένα το έκανε η κορη μου αυτό από 14 μηνών περίπου. Είτε δεν τρώει καλά το απόγευμα και πεινάει το παιδάκι, ή έχει μάθει ο οργανισμός του τώρα σε αυτό το γεύμα και γιαυτό ξυπνάει.

Η γιατρός μου είπε τον τρόπο να το κόψω και πραγματικά δούλεψε:

Οταν ξυπνήσει το παιδί και ζητήσει το γάλα του, πάρε το αγκαλίτσα και χαμηλόφωνα πες του πως είναι νύχτα και μόλις ήπιε το γάλα του. Δώσε του ΜΟΝΟ ΝΕΡΑΚΙ και όχι γάλα και βάλτο για ύπνο. Μην το βγάλεις απ' το δωμάτιο.

Ηταν τόσο απλό. Μετά από 2-3 φορές δεν ξαναξύπνησε.

Τσάααααμπα παιδευόμουν τόσους μήνες.

Αλλά φρόντισε να έχει φάει το απόγευμα, πχ ένα τοστάκι κατά τις 7,30-8. Χρειάζονται ενέργεια τα παιδιά.

Η γιατρός μου είπε τον τρόπο να το κόψω και πραγματικά δούλεψε:

Οταν ξυπνήσει το παιδί και ζητήσει το γάλα του, πάρε το αγκαλίτσα και χαμηλόφωνα πες του πως είναι νύχτα και μόλις ήπιε το γάλα του. Δώσε του ΜΟΝΟ ΝΕΡΑΚΙ και όχι γάλα και βάλτο για ύπνο.

Δηλ. επιστήμονας άνθρωπος σου είπε να ξεγελάσεις το παιδί σου και αντί να ανταποκριθείς στις ανάγκες του, να το κοροιδέψεις με νερό; :confused:

Δεν θα ήθελα να είμαι παιδί και να νιώθω ότι με κοροιδεύει η μαμά μου επειδή εγώ είμαι εντελώς ανήμπορη και δεν μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου... Ωραίοι επιστήμονες... Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου τι συμβαίνει στην ψυχή του παιδιού. Δεν νοιάζονται για την απογοήτευση, την οργή, την χαμένη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και στον εαυτό του που νιώθει ένα παιδί που το ξεγελάνε.

Ας διαβάσουν λίγη παιδική ψηχολογία και παιδαγωγικά πριν δώσουν τέτοιες "βολικές" λύσεις. Το ότι το παιδί μαθαίνει (απογοητευμένο και κουρασμένο) να κοιμάται τη νύχτα είναι κάτι που φαίνεται. Το τι συμβαίνει στην ψυχή του παιδιού, όμως, και τι μακροπρόθεσμες συνέπειες έχει στην ψυχολογία, τον χαρακτήρα και τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους, δεν φαίνεται. Υπάρχει αλλά δεν φαίνεται. :cry:

Το φυσιολογικό για τα μικρά του ανθρώπου είναι να ξυπνάνε τη νύχτα. Κάποια παιδιά ξυπνάνε μέχρι που πάνε δημοτικό(όπως εγώ).

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Κ εμείς 2 χρονών κ ποτέ δεν έχουμε κοιμηθεί όοολη νύχτα. Εμάς κοιμάται μαζί μας να φανταστείς αλλά ακόμα κ έτσι ξυπνάει. Πάντως αυτό με το νερό που είπε η προηγούμενη κοπέλα ισχύει. Ο μικρός μου πίνει αρκετό τη νύχτα κ θέλει κ πολλές αγαπίτσες. Έτσι να κρατάει λίγο το χέρι μου...

Δηλ. επιστήμονας άνθρωπος σου είπε να ξεγελάσεις το παιδί σου και αντί να ανταποκριθείς στις ανάγκες του, να το κοροιδέψεις με νερό; :confused:

Δεν θα ήθελα να είμαι παιδί και να νιώθω ότι με κοροιδεύει η μαμά μου επειδή εγώ είμαι εντελώς ανήμπορη και δεν μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου... Ωραίοι επιστήμονες... Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου τι συμβαίνει στην ψυχή του παιδιού. Δεν νοιάζονται για την απογοήτευση, την οργή, την χαμένη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και στον εαυτό του που νιώθει ένα παιδί που το ξεγελάνε.

Ας διαβάσουν λίγη παιδική ψηχολογία και παιδαγωγικά πριν δώσουν τέτοιες "βολικές" λύσεις. Το ότι το παιδί μαθαίνει (απογοητευμένο και κουρασμένο) να κοιμάται τη νύχτα είναι κάτι που φαίνεται. Το τι συμβαίνει στην ψυχή του παιδιού, όμως, και τι μακροπρόθεσμες συνέπειες έχει στην ψυχολογία, τον χαρακτήρα και τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους, δεν φαίνεται. Υπάρχει αλλά δεν φαίνεται. :cry:

Το φυσιολογικό για τα μικρά του ανθρώπου είναι να ξυπνάνε τη νύχτα. Κάποια παιδιά ξυπνάνε μέχρι που πάνε δημοτικό(όπως εγώ).

Μπεμπούλα σε έχω βρει αρκετές φορές υπερβολική σε αυτά που υποστηρίζεις. Μην υιοθετείς στάσεις παιδοψυχολόγων όταν δεν γνωρίζεις ακριβώς τι συμβαίνει και μην τρέχεις να χαρακτηρίσεις οποιαδήποτε περίπτωση αποκλείνει των δικών σου απόψεων και πράξεων.

Ούτε αγράμματη είμαι για να κατεβάζω αμάσητη την όποια συμβουλή ακούω απ' την γιατρό μας, ούτε και άπονη μητέρα.

Το παιδί μου έχοντας φάει 300ml γάλα στις 9:30 δεν πεινάει στις 1:00 που ξυπνάει. Και ούτε και στις 4:00 που ξύπναγε πάλι και το ξαναζήταγε.

Δεν κοροϊδεύω το παιδί μου λοιπόν και να με συγχωρεί η χάρη σου. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που επιβάλλουν να οριοθετούμε 2-3 πράγματα με τα παιδιά μας και οι ίδιοι οι γονείς αναζητούμε τις λύσεις για αυτό. Ας λείπουν λοιπόν οι χαρακτηρισμοί προς τις πράξεις μου.

Δεν ξέρω τι λένε οι επιστήμονες, αλλά επειδή ο γιος μου μιλάει, μέσα στη νύχτα που ξυπνάει, φωνάζει ΝΕΡΟ!!! :D

ευχαριστω, το βραδυ θα ξυνπησει και θα πει γαλα , εχω δοκιμασε σκετο νερο αλλα δεν του αρεσε .. το ηπιε και μετα μου ελεγε γαλα ... δοκιμασα και λιγο νερο και λιγο γαλα ( το πινει δεν τον πειραζει δεν καταλαβαινει οτι εχει και νερο) και παει για νανι ... το βραδυ πινει ενα μπουκαλι γεματο και την νυστα παλι πινει αλλα 200 γρ ειτε νερο ειτε γαλα ... τον περνω απο το δςματιο επειδη ειναι και το αλλο μου το παιδακι εκει και παροτι φωναζει ο μικρος η κορη μου δεν ξυπναει ουτε μου κανει παραπονα αλλα ενταξει ας μην την τρελανω ... το θεμα ειναι οτι το κανει εχει δεν εχει φαει το βραδυ .. εχει τυχει να εχουμε καποια υποχρεωση και να τον βαλο για υπνο 10:30 ... ε παλι ξυπναει το βραδυ .. δεν με πειραζει ιδιετερα να του δινω γαλα ... αλλοστε δεν ειναι ασχημο αυτο .. απλα και στο κραβατι να γυρισει γενικα κλεει και μετα φωναζει μπαμπαααααα και τον βλεπεις οτι ειναι κοιμισμενος σχεδον αλλα θελει αγγαλιτσα και λιγο παρεουλα ... μηπως εχει κατι μαζι μου , ανασφαλεια ? γενικα γυρναω νωρις απο την δουλεια οποτε ειμαι μαζι του , ισως οχι "παντα μαζι" αλλα μαζι του ... ομως με την γυναικα μου δεν την θελει το βραδυ ... τον τσαντιζει οταν δεν παω εγω ... αν και καμια φορα κανω να τον σκεπασω η κανω να του αλλαξω πανα το βραδυ και γινεται ο κακος χαμος

ευχαριστω, το βραδυ θα ξυνπησει και θα πει γαλα , εχω δοκιμασε σκετο νερο αλλα δεν του αρεσε .. το ηπιε και μετα μου ελεγε γαλα ... δοκιμασα και λιγο νερο και λιγο γαλα ( το πινει δεν τον πειραζει δεν καταλαβαινει οτι εχει και νερο) και παει για νανι ... το βραδυ πινει ενα μπουκαλι γεματο και την νυστα παλι πινει αλλα 200 γρ ειτε νερο ειτε γαλα ... τον περνω απο το δςματιο επειδη ειναι και το αλλο μου το παιδακι εκει και παροτι φωναζει ο μικρος η κορη μου δεν ξυπναει ουτε μου κανει παραπονα αλλα ενταξει ας μην την τρελανω ... το θεμα ειναι οτι το κανει εχει δεν εχει φαει το βραδυ .. εχει τυχει να εχουμε καποια υποχρεωση και να τον βαλο για υπνο 10:30 ... ε παλι ξυπναει το βραδυ .. δεν με πειραζει ιδιετερα να του δινω γαλα ... αλλοστε δεν ειναι ασχημο αυτο .. απλα και στο κραβατι να γυρισει γενικα κλεει και μετα φωναζει μπαμπαααααα και τον βλεπεις οτι ειναι κοιμισμενος σχεδον αλλα θελει αγγαλιτσα και λιγο παρεουλα ... μηπως εχει κατι μαζι μου , ανασφαλεια ? γενικα γυρναω νωρις απο την δουλεια οποτε ειμαι μαζι του , ισως οχι "παντα μαζι" αλλα μαζι του ... ομως με την γυναικα μου δεν την θελει το βραδυ ... τον τσαντιζει οταν δεν παω εγω ... αν και καμια φορα κανω να τον σκεπασω η κανω να του αλλαξω πανα το βραδυ και γινεται ο κακος χαμος

Μήπως γενικά σου έχει αδυναμία; Επίσης γιατι του αλλάζεις πάνα μες στη νύχτα; Δεν ανησυχεί παραπάνω το μωρό; Για το σκέπασμα κ ο δικός μου το κάνει...άσε...κλωτσομπούνια τα λεγόμενα τρώμε κάθε βράδυ...ζεσταίνονται κ αυτά..

Διαφημίσεις

Μήπως γενικά σου έχει αδυναμία; Επίσης γιατι του αλλάζεις πάνα μες στη νύχτα; Δεν ανησυχεί παραπάνω το μωρό; Για το σκέπασμα κ ο δικός μου το κάνει...άσε...κλωτσομπούνια τα λεγόμενα τρώμε κάθε βράδυ...ζεσταίνονται κ αυτά..

Προφανώς γιατί με τα τόσα υγρά που πίνει το μωρό, τη γεμίζει. Εγώ αλλάζω πάνα στον δικό μου όταν τον ετοιμάζω για ύπνο και μετά από 2 ώρες, επειδή έχει πιει το γάλα του, η πάνα θέλει άλλαγμα. Αν τον αφήσω μέχρι το πρωί με την ίδια, θα ξυπνήσει βρεγμένος.

Κ εγω τον αλλάζω πριν κοιμηθεί αλλά μετά το πρωί...βέβαια σπάνια έχουμε πολύ γεμάτη πάνα κ πάλι όχι φουλ...αυτό που λές δεν το είχα σκεφτεί...:roll:

το θεμα δεν ειναι η πανα ομως ... οταν τον παρο στον καναπε μεχρι να γινει το γαλα του λεω να αλλαξουμε πανα και την αλλαζουμε συνηθως χωρις θεμα ... καποιες φορες τσιναει και ειναι νευρικος ... το θεμα ειναι γιατι ξυπναει οταν λογικα δεν ειναι θεμα πεινας , ουτε θεμα απο δοντια ...τι αλλο μπορει να ειναι ?

Εφόσον μετά το νεράκι συνεχίζει να ζητά γάλα, προφανώς εσάς πεινάει.

Η συμπεριφορά που περιγράφεις είναι τυπική για την ηλικία αυτή σε μερικά παιδάκια. Τα περάσαμε κι εμείς και τα έψαξα γιατί είχα ανησυχήσει πολύ. Είναι η ηλικία που ξεκινούν τα όνειρα και θα τα έχετε ώσπου να μάθει να αντιλαμβάνεται τι είναι αληθινό και τι όνειρο. Τώρα μπερδεύεται και προφανώς η μαμά τον τσαντίζει στο όνειρο του ( :-D ) και φωνάζει τον μπαμπά.

Σε αυτή την ηλικία τα ερεθίσματα πάρα πολλά και όπως κάποιοι από εμάς ξυπνάμε εύκολα και ξανακοιμόμαστε, έτσι συμβαίνει και με μερικά παιδιά: η διαφορά είναι πως δεν ξέρουν να νανουριστούν κι αποζητούν την ασφάλεια της αγκαλιάς μας.

Θα περάσει..

Διαφημίσεις

ανασφαλεια εδω και 6 μηνες ? καλα λογικα οσο μεγαλωνει θα περασει αλλα με ανησυχει λιγο .. να δουμε και σε λιγο καιρο με παπου και γιαγια τι εχει να γινει .. εκει εχει παλι με τον παπου μια αγαπη μεγαλη και θελει να κοιματε με τον παπου κοντα οποτε θα εχουμε τα κρεβατια διπλα διπλα

καλημέρα,

εχουμε εδω και 6 μηνες που ο μικρος (σχεδον 2 ετων) ξυπναει το βραδυ και πινουμε γαλα για να κοιμηθει ξανα .. ξυπναει στις 2 αλλεσ φορες στις 3 αλλες φορες στην 1 το πρωι ... κοιμασε για βραδυ απο τις 9 .. κοιματε και το μεσημερι 2-4 η καπου εκει για 2 ωρες ... και θελει μονο εμενα ... στο ιδιο δωματιο ειναι και η μεγαλη η κορη μου αλλα ευτυχως δεν κοιναει καθπλου το γλυκο μου μωρακι ... οποτε μονο ο μικρος κανει αυτο το κολπο .... ξυπναει ... παμε στο σαλονι στον βαζο στον καναπε και μολις πιουμε το γαλα τον παο στο κρεβατι και τεζα ... το βραδι παλι πινει γαλα στις 9 το βραδυ ... ξυπναει ειτε εχει φαει και απογευματινο στισ 6 ειτε εχει φαει και κατι αλλο στιν 8 πχ κανενα σουβλακι , τοστ κτλ ... καμια ιδεα τι μπορει να θελει ?

xarry, συγνώμη που θα το πω... αλλά μήπως μας δουλεύεις; :D Σχεδόν 2 ετών και του δίνετε σουβλάκι το βράδυ; Και μετά το σουβλάκι για βραδινό, πεινάει και ζητάει και γάλα; Αστεία πράματα!

ανασφαλεια εδω και 6 μηνες ? καλα λογικα οσο μεγαλωνει θα περασει αλλα με ανησυχει λιγο .. να δουμε και σε λιγο καιρο με παπου και γιαγια τι εχει να γινει .. εκει εχει παλι με τον παπου μια αγαπη μεγαλη και θελει να κοιματε με τον παπου κοντα οποτε θα εχουμε τα κρεβατια διπλα διπλα

Εντάξει το καταλάβαμε. Troll! :mrgreen:

Για τα παιδιά οτιδήποτε διαφορετικό στην καθημερινότητα τους μπορεί να διαταρράξει τη συμπεριφορά τους - και να τα κάνει να νιώσουν ανασφάλεια* - μπορεί και όχι.

Μπορεί όμως και κάτι που δεν το γνωρίζετε:

Παράδειγμα: Είχαμε 15 ημέρες φιλοξενούμενη θεία στο σπίτι και απ' τη δεύτερη ημέρα η κόρη μου 2,5 ετών+, άρχισε να έρχεται στο κρεβάτι μας και να κλαίει τη νύχτα. Ενα παιδί που ποτέ δεν θέλησε να κοιμηθούμε αγκαλίτσα σε αντίθεση με τη μικρή μου. Μου έλεγε ένα όνειρο για έναν γίγαντα.

Τελικά, 2 ημέρες πριν φύγει η θεία, ανακάλυψα το λόγο: υπνοβατούσε και η μικρή την είδε εμπρος της μες τη νύχτα υποθέτω και τρόμαξε το παιδάκι μου. Ετσι εχθές ήταν η πρώτη νύχτα που έφυγε το παιδί και πήγε να κοιμηθεί μόνη της όπως της αρέσει.

* ανασφάλεια είναι οτιδήποτε ΔΕΝ είναι αναμενόμενο για το παιδί. Γιαυτό λένε ότι το πρόγραμμα, η ρουτίνα δηλαδή, είναι απαραίτητη για να νιώθει ασφαλές και ήρεμο. Ξέρει τι πρόκειται να συμβεί.

τι κακο εχει το σουβλακι ? καλαμακι κοτοπουλο τρωει και δεν μενει τιποτα ... το πιανει απο το καλαμακι και με μουσταρδα χαμος λεμε :)

αλλαγη προγραμματος εμεις δεν εχουμε , τον χειμωνα κοιμοτανε 8¨30 και τωρα στισ 9 ... το προγραμα ειναι ιδιο , μπανακι γαλα υπνο

Κι εμας τρώει σουβλάκι που και που από 2 ετών σχεδόν :oops::oops::oops:. Αλάδωτη πίτα και καλαμάκι κοτόπουλου που είναι τρυφερό και πατατούλες, ντοματούλα χωρίς αλάτια. Βέβαια δεν την καταφέρνει όλη.

Μουστάρδα και διάφορα καρυκεύματα δεν βάζουμε.

Θα προτιμούσα να φάει κοτόπουλο που θα το έχω μαγειρέψει εγώ, χωρίς μουστάρδες καρυκεύματα και τα συναφή. Μετά μην αναρωτιέστε γιατί ξυπνάει τη νύχτα. Σαφώς και διψάει το μωρό. Κι εγώ του δίνω στη χάση και στη φέξη, αλλά μιλάμε για 2-3 φορές το χρόνο, όχι πιο συχνά. Εξάλλου κι εμείς σπανίως τρώμε απ΄έξω το βράδυ.

Πάντως το γεγονός ότι θα βάλουν τα κρεβάτια δίπλα δίπλα για να κοιμάται μαζί με τον παππού δε σχολιάστηκε. Τελικά πού κοιμάται το παιδί; Με τη μαμά, με το μπαμπά; Με τον παππού; Δεν έχω καταλάβει.

Σιγα βρε κοριτσια ..κι εμενα απο πολυ μικροτερη απο 2 θα φαει οσο σουβλακι της αρεσει με λαδωμεννη πιτα με γυρο πιπερι κι οολα τα καλα του θεου...το βραδυ θα διψασει θα πιει νερακι..οκ ΔΕ ΧΑΘΗΚΕ κι ο κοσμος...! Δε συμβαινει και καθε μερα...

μαλλον σε μπερδεψα newbie g ... στην αθηνα ο μικρος κοιματε στο ιδιο δωματιο με την αδερφη του και εμεις στο δικο μας δωματιο ... στις διακοπες που θα πανε σε 10 μερες με παπου και γιαγια ο μικρος θα κοιματε στο ενα μεγαλο δωματιο που θα κοιματε και ο παπους και η γιαγια ... αλλα στο παρκοκρεβατο του , και η μεγαλη στο διπλα μικρο δωματιακι ...

απο εκει και περα ... λεω ξανα ... οτι και να εχει φαει το βραδυ .. οτι ωρα και να παει για υπνο .. ειτε 8 ειτε 10:30 το βραδυ θα ξυπνησει εστω και για 5 λεπτα ... αλλοστε δεν περνει πανω απο 15 λεπτα το ξυπνα κανε γαλα πιες το γαλα και ξανα υπνο ...

γιατι ξυπναει ? δεν εχει να κανει με φαγητο ... δεν εχει να κανει με δοντια ... ποναει ισως καποιο αυτι ? ειμαι πολυς καιρος που γινεται αυτο και ισως 1 ημερα την εβδομαδα να μην ξυπνησει το βραδυ ...

απο εκει και περα το παιδι κοιματε μονο το μεσημερι περιπου 2 ωρες και το πρωι ξυπναει στις 8:30 ... ολη μερα ειναι μεσα στην χαρα και στο παιχνιδι και στα ναζια ... κανενα θεμα την ημερα ... κανενα θεμα το μεσημερι που παλι κοιματε μονος του ... χωρις να ξυπναει ...

μονο το βραδυ ξυπναει !

Η κόρη μου μας έκανε τα ίδια και αρχίσαμε να της βάζουμε μέσα στο βραδινό της γάλα δημητριακά. ΑΠό τότε που το κάναμε δεν ξαναξύπνησε μέσα στη νύχτα. Με τα δημητριακά το βραδινό της γάλα έγινε πιο πλούσιο, οπότε προφανώς δεν πεινούσε πια τη νύχτα.