perl@ Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Δεν ειχα πολυ γαλα απο την αρχη. Θηλαζα 30 λεπτα απο 1 μαστο και 10 απο τον αλλο με οδηγιες της παιδιατρου. Τον 2ο μηνα το βαρος που κερδισε δεν ηταν ικανοποιητικο και μου πε να θηλαζω 40 λεπτα μονο απο ενα μαστο. Στις 15 μερες την ξαναζυγισαμε και παλι δεν ειχε παρει ικανοποιητικο βαρος. Μου συνεστησε η παιδιατρος και λαμβανω τα fenugreek για αυξηση παραγωγης γαλακτος. Στις 15 μερες παλι δεν πηρε ικανοποιητικο βαρος και μου ειπε να της αντικαταστησω 2 γευματα με ξενο. Σημερα την θηλαζα 40 λεπτα απο 1 μαστο και μετα ενιωθα ανασφαλεια και ειπα να τη δοκιμασω με συμπληρωμα. Ηπιε 120 ml με πολυ λαχταρα! Εχω πανικοβληθει. Δεν εχω γαλα? Μηπως να τη θηλαζω και απο τα 2 καθε φορα? Τι να κανω? Ειμαστε τωρα σχεδον 3,5 μηνων Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scratée Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Η παιδίατρος είδε θηλασμό από την αρχή ως το τέλος; Αν το μωρό δεν τοποθετείται και δεν πιάνει σωστά, τίποτα δεν μπορεί να βοηθήσει την παραγωγή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexia1985 Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Δεν ειχα πολυ γαλα απο την αρχη. Θηλαζα 30 λεπτα απο 1 μαστο και 10 απο τον αλλο με οδηγιες της παιδιατρου. Τον 2ο μηνα το βαρος που κερδισε δεν ηταν ικανοποιητικο και μου πε να θηλαζω 40 λεπτα μονο απο ενα μαστο. Στις 15 μερες την ξαναζυγισαμε και παλι δεν ειχε παρει ικανοποιητικο βαρος. Μου συνεστησε η παιδιατρος και λαμβανω τα fenugreek για αυξηση παραγωγης γαλακτος. Στις 15 μερες παλι δεν πηρε ικανοποιητικο βαρος και μου ειπε να της αντικαταστησω 2 γευματα με ξενο. Σημερα την θηλαζα 40 λεπτα απο 1 μαστο και μετα ενιωθα ανασφαλεια και ειπα να τη δοκιμασω με συμπληρωμα. Ηπιε 120 ml με πολυ λαχταρα! Εχω πανικοβληθει. Δεν εχω γαλα? Μηπως να τη θηλαζω και απο τα 2 καθε φορα? Τι να κανω? Ειμαστε τωρα σχεδον 3,5 μηνων Άπ΄οτι ξερω οι συχνές εναλλαγές αυξάνουν την παραγωγή.Εσυ τρως καλα; Πίνεις αρκετό νερο; Οι πανες σας πως ειναι; Και αν μπορεις να αναφέρεις την πρόσληψη βάρους πιο αναλυτικά; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emeleia Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 http://www.mitrikosthilasmos.com/search/label/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
new mum in town Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Εγώ αυτό θα σου πρότεινα perl@ από τη δική μου εμπειρία θηλασμού σε 2 μωρά, είναι να δίνεις και τα 2 στήθη κάθε φορά και να μην χρονομετρείς. Να αφήνεις δηλαδή το παιδί όσο θέλει στο ένα στήθος και μετά να προσφέρεις και το άλλο και να το αφήνεις όσο θέλει αυτό. Γενικά νομίζω ότι επειδή είναι μεγάλο μωράκι πλέον, με την έννοια ότι δεν είναι νεογέννητο, και έχει ανάγκες για περισσότερο γάλα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σχεδόν πάντα το ένα στήθος μας έχει μεγαλύτερη παραγωγή από το άλλο (το έχω τσεκάρει και με άλλες μαμάδες αυτό), καλό είναι να προσφέρεις και τα δύο στήθη για να χορταίνει καλύτερα. Και μην είσαι με το ρολόι στο χέρι γιατί χειρότερα θα αγχώνεσαι. Επίσης, έχει δίκιο η alexia. Γράψε λεπτομέρειες για το βάρος για να καταλάβουμε καλύτερα το πρόβλημα. Και να φροντίζεις να τρως θρεπτικά πράγματα, να πίνεις υγρά και να βάζεις συχνά το παιδί στο στήθος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouba14 Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Συμφωνω να τη θηλαζεις και απο τα δυο. Μα τι μανια ειναι αυτη ρε παιδια που εχουν οι παιδιατροι με το χρονο και τον ενα μαστο;;;; Εγω ακομα κι απ τους δυο δινω σε καθε θηλασμο που ειμαστε εξι μηνων σχεδον. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supergirl77 Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Βρε κορίτσια, εγώ δεν καταλαβαίνω: απ'τη στιγμή που για τον ένα ή τον άλλο λόγο το παιδί δεν τρέφεται σωστά γιατί τόση επιμονή με τον αποκλειστικό θηλασμό; δηλαδή τι είναι πιο σημαντικό, να νιώσει η μητέρα καλά για το ότι θήλασε πολύ καιρό ή να τραφεί το παιδί σωστά και να πάρει βάρος; Γιατί να ταλαιπωρείται το βρέφος; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαρουλα# Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Καλα μερικοι παιδιατροι ειναι ταγμενοι εναντια στο θηλασμο! Τι να πω....Λυπαμαι και για τον ορκο που εδωσαν!Ειναι κριμα οταν βλεπουν οτι καποια ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ να θηλασει, να την αποτρεπουν διακριτικα με ενα σωρο δικαιολογιες.Και εννοειται ,προτεινουν και την καταλληλη φορμουλα!!!Ντροπη! Τελικα γι αυτο υπαρχουν οι συμβουλοι θηλασμου , για να σωζουν την κατασταση σε τετοιες περιπτωσεις! Προσφατα, μου ειπε μια συγγενης οτι ο παιδιατρος τη συμβουλεψε να διακοψει το θηλασμο τωρα που το παιδι γινεται 8 μηνων , γιατι ετσι κι αλλιως δεν του προσφερει τιποτα!!:shock: Τελος παντων , θελω να πω οτι καποιοι για το σκοπο τους , αγιαζουν τα μεσα! Θεματοθετρια πες στον παιδιατρο σου αυτο: προχθες που εβγαινα βολτα με τη μπουμπου ειδα μια γατα να θηλαζει το γατακι της αραχτη και λαιτ!Δε νομιζω να φοραγε ρολοι , ουτε με ρωτησε τι ωρα ειναι..Εγω γιατι να κρατησω ωρα;Ειμαι θηλαστικο οπως ακριβως εκεινο το γατι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαρουλα# Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Επισης αγαπητη perl@ , θεωρω οτι ειναι τουλαχιστον ασεβεια να μη σεβεται ο χ γιατρος τον κοπο που καταβαλλεις για να θηλασεις.Εσυ δεν εισαι που ειχε σκιστει η θηλη σου ή κανω λαθος; Αντι να σε στηριξει ,σε παραπληροφορει. Εκτος , αν εχεις αλλα προβληματα με το γαλα σου , τα οποια δε μας εχεις πει.. Το ρολοι παντως πετα το.Δεν ειναι φιλος του θηλασμου...ειναι εχθρος και μαλιστα ο χειροτερος!Ειναι το διαβολακι που στεκεται πανω απο το κεφαλι της μαμας και λεει χαιρεκακα:<Δε χορταινει , δωσε ξενο , δε χορταινει , δε χορταινει , δε χορταινει , ξενο ,ξενο ,ξενο!>.. Προσπαθησες παρα πολυ και πρεπει να ανταμειφθεις! Το αξιζεις! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scratée Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Βρε κορίτσια, εγώ δεν καταλαβαίνω: απ'τη στιγμή που για τον ένα ή τον άλλο λόγο το παιδί δεν τρέφεται σωστά γιατί τόση επιμονή με τον αποκλειστικό θηλασμό; δηλαδή τι είναι πιο σημαντικό, να νιώσει η μητέρα καλά για το ότι θήλασε πολύ καιρό ή να τραφεί το παιδί σωστά και να πάρει βάρος; Γιατί να ταλαιπωρείται το βρέφος; Έχεις και δίκιο και...άδικο! Φυσικά και το παν είναι το μωρό να σιτίζεται σωστά. Αν το παιδί δεν τρέφεται σωστά, πρέπει να βρεθεί η αιτία. Τις περισσότερες φορές, η αιτία είναι η λάθος τοποθέτηση του μωρού. Η μαμά έχει γάλα, αλλά το μωρό δεν μπορεί να το προσλάβει! Πρέπει, λοιπόν, κάποιος που γνωρίζει από θηλασμό, να βοηθήσει εντατικά τη μαμά, ώστε να λυθούν τα προβλήματα. Δεν είναι θέμα "να νιώσει η μαμά καλά ότι θήλασε". Πέρα από τους μακροπρόθεσμους κινδύνους του μη θηλασμού, ένα παιδί που παίρνει τεχνητό γάλα μπορεί, π.χ. να έχει αλλεργία, οπότε...ού μπλέξεις! Ξέρεις πόσες μαμάδες μου έχουν τύχει που έχουν αλλάξει 9 (!!!!!!) γάλατα σε ένα εξάμηνο; Μετά από τις πρώτες δύσκολες 40-60 μέρες εδραίωσης της γαλουχίας, ο θηλασμός ειλικρινά σου "λύνει τα χέρια"! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
perl@ Posted July 4, 2014 Author Share Posted July 4, 2014 Ναι χαρουλα μου εγω ειμαι. Το παλευω ακομα το βαρος μας εχει ως εξης κοριτσια: γεννηθηκαμε 3.180 και βγηκαμε απο την κλινικη μετα απο 3 μερες 3kg στις 25.3. Μετα 23.4 3.959, 21.5 4.480, 3.6 4.680. Μετα δωσαμε και ξενο 2 γευματα και φτασαμε στις 19.6. 5.100 και στις 26.6 5.230. Γενικα τρωει αργα που σημαινει οτι το γαλα μου κατεβαινει σιγα σιγα και λιγο. Δεν θελω να ταλαιπωρω το μωρο μου ουτε να το αφηνω νηστικο. Απλα θελω οσο μπορω να το θηλαζω να παρει οσα αντισωματα περισσοτερα μπορω Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iouliana Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 καλημέρα εχω κ εγω ένα κοριτσακι 3 μηνων, τ οποιο δε θηλαζω αποκλειστικα αλλα τ δινω κ ένα μπουκαλι ξενο κάθε βραδυ, εφαρμοζω δηλαδή μικτη διατροφή λοιπον, κ εγω παντα θηλαζω κ από τ 2 στηθη (στο αριστερο εχω παντα περισσοτερο) κ δ κοιταω ποτε ρολοι , συνηθως της παιρνει 10-15 λεπτα αλλα μπορει ν κατσει κ μισαωρο, πιστευω ότι κάθε μαμα πρεπει ν ακολουθει τ μωρο της κ τ εντσικτο της στο θεμα αυτό δηλ. πχ η φιλη μ θηλαζει κάθε φορα από ένα στηθος γ 5 λεπτα , άλλη δυαδα άλλος τροπος τωρα γ τ συμπλήρωμα π λες ότι της δινεις κ τ πινει μανιωδώς , δ είναι απαραιτητο ότι πειναει μπορει απλα ν είναι πολύ λαιμαργο τ μωρο σ όπως τ δικο μ που οποιαδήποτε στιγμη της δωσεις οτιδήποτε ( από τσαι μεχρι σιροπακι κανει σαν να εχει ν φαει μερες) επισης κ εμεις τον τελευταιο μηνα δ πηραμε πολύ βαρος κ η παιδίατρος μ προτεινε ν θηλαω περισσοτερο αλλα πιστευω ότι τ βαρος είναι συνταρτηση πολλων παραγόντων εκτος της ποσοτητα π τρωει ένα μωρο δηλ η δικια μ είναι απίστευτα ζωηρο μωρο, ξεβιδώνεται κυριολεκτικα ολη την ωρα οποτε λογικο είναι ν μη βαζει τ ιδιο μ ένα μωρο π μενει ακνητο κ επιση κ εγω κ ο αντρας μ εχουμε πολύ καλο μεταβολισμο οποτε πιθανον κ τ μωρο μας τ ιδιο κ τελος, θ συμφωνησω μ την supergirl ότι παντα πρεπει ν κοιταμε τ καλο τ μωρου μας κ μετα όλα τ αλλα κ δ τ λεω επειδή εγω δινω κ ξενο ΑΛΛΑ προφανως δεν εχουμε ιατρικες γνωσεις οποτε δ συμφωνω μ τ ν λεμε σ καποιον ν μην ακολουθει το γιατρο της, ποσο μαλλον όταν δ γνωρίζουμε καθολου τ ατομο στο οποιο απευθυνόμαστε τ <σοι> είναι ( φυσικα τ λεω γενικα κ οχι γ την κοπελα που εθεσε τ αρχικο ερωτημα), δεν εχουμε ολοι την ιδια αντιληψη κ την ιδια νοημοσυνη πως ν τ κανουμε Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexia1985 Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Ναι χαρουλα μου εγω ειμαι. Το παλευω ακομα το βαρος μας εχει ως εξης κοριτσια: γεννηθηκαμε 3.180 και βγηκαμε απο την κλινικη μετα απο 3 μερες 3kg στις 25.3. Μετα 23.4 3.959, 21.5 4.480, 3.6 4.680. Μετα δωσαμε και ξενο 2 γευματα και φτασαμε στις 19.6. 5.100 και στις 26.6 5.230. Γενικα τρωει αργα που σημαινει οτι το γαλα μου κατεβαινει σιγα σιγα και λιγο. Δεν θελω να ταλαιπωρω το μωρο μου ουτε να το αφηνω νηστικο. Απλα θελω οσο μπορω να το θηλαζω να παρει οσα αντισωματα περισσοτερα μπορω Τον πρωτο μηνα πήρατε σχεδόν κιλό!! Τον δευτερο 520 γρ που ειναι μέσα στις καμπύλες,μετα ζυγιστικατε σε 12 μερες όπου πήρατε 200 γρ! Άρα αν συνεχίζατε ετσι θα φτάναμε τα 600 περίπου!! Το βαρος σας ειναι σχετικά καλο,μέσα στις καμπύλες! Δεν μας είπες για τις πανες και επισης πως ειναι η διάθεση της; Κοιμαται; Καθε ποτε ξυπναει; Ειναι ανήσυχη; Εσείς πως είστε αδύνατοι εσυ και ο άντρας σου;μήπως ειναι το καλούπι της τέτοιο; Ο καθε άνθρωπος ειναι διαφορετικός και εχει διαφορετικές ανάγκες και καύσεις! Πετά τα ρολόγια δίνε πάντα ενα στηθος ΟΣΗ ΩΡΑ ΘΕΛΕΙ και οταν χάσει το ενδιαφέρων προσφέρεις πάντα και το αλλο! Εμεις μεχρι να εδραιωθεί η γαλουχια θηλαζαμε και 20 φορές το εικοσιτετράωρο!! Μπορει να θηλαζει επι 2 ώρες και σε μισή να ξαναζητήσει,ειναι φυσιολογικό. Αν ανηςυχεις πάλι μπορεις να βγάζεις μετα απο καθε θηλασμο και να δινεις το δικό σου για συμπλήρωμα. Αν βρεις δυσκολίες το καλυτερο που εχεις να κανείς ειναι να δεις εναν σύμβουλο θηλασμου..υπαρχει και δωρεάν γραμμή υποστήριξης θηλασμου το 10525!! Ελπίζω να βοήθησα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
perl@ Posted July 4, 2014 Author Share Posted July 4, 2014 Ευχαριστω αλεξια μου. Δεν εχω γαλα μετα το θηλασμο για να αντλω δυστυχως. Το προσπαθησα και δεν. Αντλω μονο οταν κοιμαται και χασει γευμα το βραδυ. Αντλουσα και οταν της εδινα το ξενο αλλα τελευταια σταματησα διοτι ουτε 10 ml δεν εβγαζα. Δεν ξερω αν ειναι το καλουπι της ετσι αλλα εμεις δεν ειμαστε αδυνατοι. Κοιμαται αρκετα συνηθως το βραδυ απο 40 ημερων κοιμαται απο τις 11-12 μεχρι το πρωι (5 μεχρι 2 μηνων και τωρα μεχρι τις 8-9). Πανες βρεχαμε πανω απο 6 που λενε αλλα κενωσεις ειχαμε 1 καθε βδομαδα. Μια φορα μεχρι 10 μερες! Διαθεση της τωρα ειναι πολυ πιο χαρουμενη αλλα ειχαμε και πονακια στην αρχη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexia1985 Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Έχετε καθολου αναγωγές;εχεις δοκιμάσει να κοψεις τα γαλακτομικα για καποιο διάστημα για να δεις αν φτιάξουν οι κενώσεις της; Οι πιο συνηθισμένη αλλεργία στα μωρα ειναι στην πρωτεΐνη του γάλακτος...η οποία υπαρχει σε παρα πολλα προϊόντα...ακόμα και στο ψωμί! Η Κουμπαρα μου είχε προβλημα δυσκοιλιοτητας και ο Παιδιατρος της συνέστησε αποχή στα γαλακτομικα και σε λίγες μερες το μωρο έκανε κακά καθε δυο μερες απο μια βδομάδα! Δεν εχεις να χάσεις τιποτα να δοκιμασεις έστω για μια βδομάδα και βλέπεις πως παει! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαρουλα# Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Βρε κορίτσια, εγώ δεν καταλαβαίνω: απ'τη στιγμή που για τον ένα ή τον άλλο λόγο το παιδί δεν τρέφεται σωστά γιατί τόση επιμονή με τον αποκλειστικό θηλασμό; δηλαδή τι είναι πιο σημαντικό, να νιώσει η μητέρα καλά για το ότι θήλασε πολύ καιρό ή να τραφεί το παιδί σωστά και να πάρει βάρος; Γιατί να ταλαιπωρείται το βρέφος; Γλυκο μου super κοριτσι , που θα κρατας σε λιγες μερες το νινακι σου(που θα ειναι και καρκινακι!!!!) , η σωστη και φυσιολογικη διατροφη για το βρεφος ειναι ο μητρικος θηλασμος (ΕΞΑΙΡΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ)!Ολα τα υπολοιπα ειναι υποκαταστατα(δεν το λεω υποτιμητικα-κι εγω μεγαλωσα με αυτα!) Δεν ξερω αν ειναι το πρωτο σου παιδακι , αλλα θηλαζοντας θα το εξακριβωσεις και ιδιοις ομμασι , οτι η μητερα νιωθει τελεια οταν θηλαζει γιατι νιωθει και το μωρο της καλα!Δεν ειναι εγωισμος ,ειναι χαρα! Αυτη τη στιγμη μιλαμε με μια μανουλα που θελει και μπορει να θηλασει.Γιατι να μη συνεχισει με αποκλειστικο ,αφου με πολυ κοπο εφτασε ως εδω;; Ιουλιαννα καλησπερα.Ειμαστε σ ενα δημοσιο φορουμ.Ο καθενας απαντα στα ερωτηματα/αποριες των αλλων , συμφωνα με το χαρακτηρα , την προσωπικοτητα, την εμπειρια , τη γνωση , τη σκεψη του.Σε καμια περιπτωση (προσωπικα) δεν απαντω αναλογα με το σε ποιον απευθυνομαι.Οσο γνωριζω εσενα , αλλο τοσο και τη σουπεργκερλ , τη μανουλα για παντα , την Αλεξια κ.ο.κ. Με το δικο σου σκεπτικο(δεν ξερουμε τι σοι ειναι ο καθενας εδω μεσα) , δε θα επρεπε να απανταμε σε κανεναν ή θα λεγαμε:<ελα μωρε ... αφου ετσι σου ειπε ο γιατρος , ετσι θα ειναι...>. Αυτο ομως δε βοηθαει.Απανταμε και μας απαντουν.Τωρα ,ενηλικες ειμαστε και εχουμε την κριση να πραττουμε αναλογως πιστευω... Περλιτσα, να αντλεις οταν θηλαζεις.Ταυτοχρονα.Απο τον αλλο μαστο εννοειται!Θα εχεις παρατηρησει οτι οταν θηλαζεις απο αριστερα , ενεργοποιειται και ο δεξιος μαστος και <τρεχει>! Επισης, οι κενωσεις σας ειναι ελαχιστες . Ο παιδιατρος τι λεει;Που το αποδιδει; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iouliana Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Ιουλιαννα καλησπερα.Ειμαστε σ ενα δημοσιο φορουμ.Ο καθενας απαντα στα ερωτηματα/αποριες των αλλων , συμφωνα με το χαρακτηρα , την προσωπικοτητα, την εμπειρια , τη γνωση , τη σκεψη του.Σε καμια περιπτωση (προσωπικα) δεν απαντω αναλογα με το σε ποιον απευθυνομαι.Οσο γνωριζω εσενα , αλλο τοσο και τη σουπεργκερλ , τη μανουλα για παντα , την Αλεξια κ.ο.κ. Με το δικο σου σκεπτικο(δεν ξερουμε τι σοι ειναι ο καθενας εδω μεσα) , δε θα επρεπε να απανταμε σε κανεναν ή θα λεγαμε:<ελα μωρε ... αφου ετσι σου ειπε ο γιατρος , ετσι θα ειναι...>. Αυτο ομως δε βοηθαει.Απανταμε και μας απαντουν.Τωρα ,ενηλικες ειμαστε και εχουμε την κριση να πραττουμε αναλογως πιστευω... χαρουλα θ σ απαντησω, αν κ μαλλον βγαινουμε εκτος θεματος, συμφωνω μ αυτό π μου απαντησες αλλα εξακολουθώ ν θεωρω ότι είναι λαθος ν ειμαστε απολυτοι στις απαντησεις μας κ ν λεμε ότι η παιδίατρος είναι εναντια τ θηλασμου κτλ, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexia1985 Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=167245&postcount=4 Αυτο με τα γαλακτομικα που προανέφερα να το κανείς για δοκιμή,αν δεν δεις αλλαγή σε μια βδομάδα με 10 μερες τότε οκ,δεν υπαρχει λογος ανησυχίας! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iouliana Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=167245&postcount=4 Αυτο με τα γαλακτομικα που προανέφερα να το κανείς για δοκιμή,αν δεν δεις αλλαγή σε μια βδομάδα με 10 μερες τότε οκ,δεν υπαρχει λογος ανησυχίας! alexia ν σ ρωτησω γτ προτείνεις αποχη από τ γαλακτοκομικα σ περιπτωση δυσκοιλιότητας?κ επισης μπορει η αλλεργια στη πρωτεινη τ γαλακτος ν σχετιζεται μ την μειωμενη προσληψη βαρους? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαρουλα# Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 χαρουλα θ σ απαντησω, αν κ μαλλον βγαινουμε εκτος θεματος, συμφωνω μ αυτό π μου απαντησες αλλα εξακολουθώ ν θεωρω ότι είναι λαθος ν ειμαστε απολυτοι στις απαντησεις μας κ ν λεμε ότι η παιδίατρος είναι εναντια τ θηλασμου κτλ, Εχεις δικαιο , δεν χρειαζεται να ειμαστε απολυτοι οταν δεν εχουμε την πληρη εικονα των πραγματων. Αλλα υπαρχουν και παιδιατροι κατα του θηλασμου, που αποτρεπουν σκοπιμα τις μανουλες(ξερεις γιατι) , χωρις να υπαρχουν ιδιαιτερα προβληματα! Τελος παντων, κοριτσια σορρυ για την παρενθεση! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
argini Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Δεν ειχα πολυ γαλα απο την αρχη. Θηλαζα 30 λεπτα απο 1 μαστο και 10 απο τον αλλο με οδηγιες της παιδιατρου. Τον 2ο μηνα το βαρος που κερδισε δεν ηταν ικανοποιητικο και μου πε να θηλαζω 40 λεπτα μονο απο ενα μαστο. Στις 15 μερες την ξαναζυγισαμε και παλι δεν ειχε παρει ικανοποιητικο βαρος. Μου συνεστησε η παιδιατρος και λαμβανω τα fenugreek για αυξηση παραγωγης γαλακτος. Στις 15 μερες παλι δεν πηρε ικανοποιητικο βαρος και μου ειπε να της αντικαταστησω 2 γευματα με ξενο. Σημερα την θηλαζα 40 λεπτα απο 1 μαστο και μετα ενιωθα ανασφαλεια και ειπα να τη δοκιμασω με συμπληρωμα. Ηπιε 120 ml με πολυ λαχταρα! Εχω πανικοβληθει. Δεν εχω γαλα? Μηπως να τη θηλαζω και απο τα 2 καθε φορα? Τι να κανω? Ειμαστε τωρα σχεδον 3,5 μηνων Αγαπητή @perl, επειδή ό,τι γραφεται εδώ είναι ΙΚΑΣΙΕΣ νομιζω ότι ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσεις τι γινεται είναι να βρεις έναν συμβουλο θηλασμου ή μια εμπειρη μανουλα και να παρακολουθησουν α) πως θηλαζει το μωρό β) να δουν τις κενώσεις του γ) να τους δειξεις καταγεγραμμένες τις πανες του 24ωρου κτλ κτλ ετσι θα βγαλει κανεις ασφαλες συμπερασμα αν εχεις μειωμενη παραγωγη και πως να την αντιμετωπίσεις. Διαφορετικά θα μπλεχτείς και ισως χασεις και αυτά τα γευματα μητρικου θηλασμου που προσφερεις στο μωρό σου. Επίσης είναι κρισιμο να διευκρινιστεί πόσο τελικα συμπλήρωμα χρειαζεται το μωρό. Όλα αυτά σε συνεργασία με τον παιδίατρο κατά προτίμηση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαρουλα# Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Αγαπητή @perl, επειδή ό,τι γραφεται εδώ είναι ΙΚΑΣΙΕΣ νομιζω ότι ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσεις τι γινεται είναι να βρεις έναν συμβουλο θηλασμου ή μια εμπειρη μανουλα και να παρακολουθησουν α) πως θηλαζει το μωρό β) να δουν τις κενώσεις του γ) να τους δειξεις καταγεγραμμένες τις πανες του 24ωρου κτλ κτλ ετσι θα βγαλει κανεις ασφαλες συμπερασμα αν εχεις μειωμενη παραγωγη και πως να την αντιμετωπίσεις. Διαφορετικά θα μπλεχτείς και ισως χασεις και αυτά τα γευματα μητρικου θηλασμου που προσφερεις στο μωρό σου. Επίσης είναι κρισιμο να διευκρινιστεί πόσο τελικα συμπλήρωμα χρειαζεται το μωρό. Όλα αυτά σε συνεργασία με τον παιδίατρο κατά προτίμηση. Α οk! Να μην ξαναγραψουμε τιποτα δηλαδη..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
argini Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Α οk!Να μην ξαναγραψουμε τιποτα δηλαδη..... Aυτό καταλαβες?? Αν δεν δει ζωντανα κανεις την κατασταση μπορει να βγαλει ασφαλες συμπερασμα?? Μια πιστοποιημενη συμβουλος θηλασμου ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ δεν θα βοηθουσε περσσότερο από οποιαδήποτε συμβουλη ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ?? Προσωπικα πήρα μεγαλη βοηθεια από το φορουμ για να πετυχω τον αποκλειστικο θηλασμο αλλα εξισου μεγαλη βοηθεια μου εδωσε μια εμπειρη φιλη που ηρθε στο σπιτι και ασχολήθηκε "από κοντα"... Ο σκοπος είναι να μιλαμε μεταξυ μας ή να βοηθηθεί η κοπέλα στο πρόβλημα...??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasoulagal Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 εγω ξερω οτι απο τη στιγμη που δινουμε ξενο γαλα η παραγωγη μειωνεται δραματικα! κοπελα μου εαν θες πραγματικα να θηλασεις ξανα αποκλιστηκα το μωρο σου η μονη λυση ειναι ενας συμβουλος θηλασμου ! μην ξαναασχοληθεις με τον παιδιατρο οσο αφορα αυτο το θεμα! σπανια να βρεις παιδιατρο να γνωριζει για το θηλασμο!! παρε τηλ εναν συμβουλο να σε βοηθησει και πες του ακριβως την κατασταση! ποσα γευματα ξενο δινεις , πανες που βρεχει κλπ κλπ επισης στον θηλασμο ειναι αλλες οι καμπυλες για το βαρος !! μια χαρα τα πηγαινατε! και επισης οταν θηλαζουμε μεχρι και 7 ημερες να κανει κακα το παιδι ΔΕΝ θεωρητε δυσκιλιοτητα! μετα τις 10 μερες ανυσηχουμε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasoulagal Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 επισης θεωρω οτι δεν υπαρχει λογος η κοπελα να μπει σε αυτο το λουκι να κοψει γαλακτοκομικα! ειναι πολυ παλουκι ! δεν εχει ενδειξεις για αλεργια ρε παιδια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts