Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι συμβαίνει με τα μικροβιολογικά εργαστήρια;

Recommended Posts

Κάνοντας ένα ζάπινγκ στο φόρουμ διαπίστωσα διάφορα πράγματα και ήθελα να ανοίξω αυτό το θέμα μήπως και βγάλουμε μια κάποια άκρη.

Η προσωπική μου εμπειρία, δεν είναι κάτι σημαντικό, αλλά σε άλλη περίπτωση θα ήταν...

Είχα πάει για μια χοριακή εξέταση δυο μέρες πριν την καθυστέρηση γιατί είχα φρικτούς πόνους στην κοιλιά και πολλές μα πολλές ναυτίες.

Η χοριακή μου βγήκε 10 μονάδες και μου είπανε ότι δε μπορούν να μου πουν για εγκυμοσύνη γιατί η τιμή είναι οριακή.

Ωστόσο, μετά από πέντε μέρες (!) αδιαθέτησα (*συνήθως δεν έχω καθυστέρηση*) οπότε κι εγώ θεώρησα ότι είναι περιττό να επαναλάβω την εξέταση.

Ήταν ο περασμένος Δεκέμβριος... τα πράγματα με τον τότε σύντροφό μου (τώρα άντρα μου) ήταν κάπως περίεργα και η εγκυμοσύνη -αν υπήρχε- θα ήταν με κάποιον άλλον (!) και ανεπιθύμητη παρόλο που πρόσεχα πάαααρα πολύ.

Αφού, λοιπόν, αποφασίσαμε με τον άντρα μου να είμαστε μαζί τελικά, εγώ σκέφτηκα να ξανακάνω τη χοριακή εξέταση για να μου φύγει εντελώς το άγχος.

Λογικό δεν είναι;

Λοιπόν, πήγα στο ίδιο μικροβιολογικό, όπου ενας ευγενέστατος νεαρούλης με ρώτησε πότε ήταν η τελευταία μου περίοδος.. του είπα "πριν από πέντε μερες"

Με στραβοκοίταξε και μου είπε "καλύτερα να ΄φύγεις, δεν υπάρχει λόγος.."

Νευρίασα τόσο πολύ.... του λέω "Χριστιανέ μου θα στην πληρώσω την εξέταση, τι πρόβλημα έχεις;"

Μου λέει "δεν είναι ανάγκη να ασχολούμαστε με τέτοιες περιπτώσεις.."

Μου πέσαν τα μαλλιά! Κακήν κακώς, μου έκανε την εξέταση (Αρνητική!), αλλά σκέφτομαι το εξής: Η αδερφή μου είχε περίοδο τρεις μήνες και ήταν έγκυος 4 μηνών... Θα τη διώχνανε;

Αν είχε κάποια άλλη έκβαση η ιστορία, θα έπρεπε να κάνω μια μήνυση τουλάχιστον????

:evil:

Διαφημίσεις

οταν σου συμβαινει κατι χειροτερο, οπως λαθος στα αποτελεσματα, τοτε τι κανεις?

οσο για τις χοριακες, ολοι ρωτανε για καθυστερηση και αν δεν εχεις, σε κοιτανε σαν να εισαι υστερικη, "κατα φαντασιαν εγκυος".

οταν σου συμβαινει κατι χειροτερο, οπως λαθος στα αποτελεσματα, τοτε τι κανεις?

οσο για τις χοριακες, ολοι ρωτανε για καθυστερηση και αν δεν εχεις, σε κοιτανε σαν να εισαι υστερικη, "κατα φαντασιαν εγκυος".

Μα συγνώμη, γιατροί δεν είναι και οι μικροβιολόγοι;

Πώς μπορούν και παίρνουν τέτοια ρίσκα;

Εκείνοι από άλλον πλανήτη κατέβηκαν και δεν έχουν ακουσει τίποτα για εγκυμοσύνη με περίοδο-αιμορραγία;

Και, στο κάτω-κάτω, βρε παιδί μου, σε πληρώνω! Να σου τη ζητούσα τζάμπα, να μου πεις "όχι"...

Δε βρίσκεις άκρη..

Είδα πολλά κορίτσια εδώ μέσα με λάθη από διαγνωστικά κέντρα. Δε λέω, άνθρωποι είμαστε όλοι μας. Αλλά γι' αυτό υπάρχει και η αμφιβολία. Όταν πιστεύεις ότι ίσως έκανες ένα λάθος, σα γιατρός, το λιγότερο που πρέπει να κάνεις είναι να επαναλάβεις την εξέταση ή τουλάχιστον να ενημερώσεις για τυχόν λάθος...

Όχι να τον αφήνεις στη μοίρα του... ειδικά όταν πρόκειται για εγκυμοσύνη...:shock:

Παντως σε εμενα ο γυναικολογος μου και εξωσωματικος οταν ειχα χοριακη 10 μου ειχε πει ναι ειναι θετικη ειχες συλληψη βιοχημικη. Που συμβαινει σε παρα πολλες περιπτωσεις και οι γυναικες δεν το παιρνουν ειδηση λογω περιοδου.

Η καποιες κοπελες με πολυ σταθερο κυκλο την αντιλαμβανονται σαν καθυστερηση λιγων ημερων.

Η μικροβιολογος εκανε διαγνωση και μου ειπε οχι δεν ειναι συλληψη ειναι ορμονικο προβλημα.

Βεβαια εκανα και μετα απο 2 ημερες παλι χοριακη με την ελπιδα οτι θα ανεβει αλλα επεσε κατω απο 5 και μου ηρθε και περιοδος.

Παντως σε εμενα ο γυναικολογος μου και εξωσωματικος οταν ειχα χοριακη 10 μου ειχε πει ναι ειναι θετικη ειχες συλληψη βιοχημικη. Που συμβαινει σε παρα πολλες περιπτωσεις και οι γυναικες δεν το παιρνουν ειδηση λογω περιοδου.

Η καποιες κοπελες με πολυ σταθερο κυκλο την αντιλαμβανονται σαν καθυστερηση λιγων ημερων.

Η μικροβιολογος εκανε διαγνωση και μου ειπε οχι δεν ειναι συλληψη ειναι ορμονικο προβλημα.

Βεβαια εκανα και μετα απο 2 ημερες παλι χοριακη με την ελπιδα οτι θα ανεβει αλλα επεσε κατω απο 5 και μου ηρθε και περιοδος.

Μα βέβαια, πρέπει να ξέρουμε! Γίνεται ένας κακός χαμός...

Για να μην αναφέρω ότι οι Φυσιολογικές Τιμές διαφέρουν από εργαστήριο σε εργαστήριο,...

Πρόσφατα, με το σπερμοδιάγραμμα του άντρα μου, είδα μια απόκλιση πολύ μεγάλη και μου έκανε εντύπωση!!!!!!!!

:?::roll:

Διαφημίσεις

Συγνώμη, μαλλον κάτι δεν κατάλαβα καλα... Πηγές πέντε μέρες μετά την περίοδο; Μα δεν ειναι κάπως νωρίς, δεν πρεπει να εχεις πρώτα ωορηξία; Ποτέ προλαβαίνει να αρχίσει να τελειώσει η περίοδος να γίνει ωορηξία και να αυξηθεί η χοριακη; Δε θέλει κάποιες μέρες;

Kαλα με το σπερμοδιαγραμμα του αντρα μου ειχε μπερδεψει η γραμματεας τα διαχωριστικα των χιλαδων με τις υποδιαστολες για τον διαχωρισμο των δεκαδικων.

Πηρα τα αποτελεσματα το βραδυ και την επομενη περνουσα επιτροπη εξωσωματικης. Δεν το κοιταξα γιατι ηξερα οτι ηταν πολυ καλο και δεν με ενδιεφερε και τοσο.

Το πρωι στο δρομο για Αθηνα λεω ας κοιταξω το σπερμοδιαγραμμα .

Ετσι οπως διαβασα τον αριθμο ανα ml δεν εβγαινε

το νουμερο ηταν

πχ. 80,000,00

Λεω τι γραφει εδω ειναι δυνατον?

Εμοιαζε για 80.000,00 που ηταν πολυ μικρο .

Τους παιρνω τηλεφωνο επι τοπου και τους λεω εχει γινει λαθος..

Και τελικα το νουμερο ηταν

80.000.000

Καλυτερο δεν γινοταν. Ειχε παραληψει μια χιλιαδα. Ψιλοπραγματα.

Αλλα εαν οι γραμματεις δεν εχουν στοιχειωδεις γνωσεις αριθμητικης αστα να πανε.

Συγνώμη, μαλλον κάτι δεν κατάλαβα καλα... Πηγές πέντε μέρες μετά την περίοδο; Μα δεν ειναι κάπως νωρίς, δεν πρεπει να εχεις πρώτα ωορηξία; Ποτέ προλαβαίνει να αρχίσει να τελειώσει η περίοδος να γίνει ωορηξία και να αυξηθεί η χοριακη; Δε θέλει κάποιες μέρες;

Όντως δεν κατάλαβες! Λέω, ότι είχα κάνει μια χοριακή πριν από καθυστέρηση και έδειξε 10 μονάδες...

Αδιαθέτησα μεν μετά από πέντε μέρες, αλλά επειδή έχω ακούσει πολλά (και πιο πρόσφατη την εγκυμοσύνη της αδερφής μου ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ) πήγα για μια δεύτερη εξέταση, για να σιγουρευτώ, βρε αδερφέ, ότι ήταν ΟΝΤΩΣ περίοδος και όχι αιμορραγία ή κάτι άλλο...

Δε νομίζω να είναι και πολύ παράλογο... και δεν είμαι η πρώτη που το κάνει αυτό..

Α, έλα ρε συ... Τότε νομίζω επιβάλλεται να κανεις χοριακη. Του το είπες ότι είχε προηγηθεί πιθανόν βιοχημική; Γιατί μπορεί να ειναι και αυτός Πόντιος σαν και μένα :)

Διαφημίσεις

μπορεις να πας και με περιοδο, να ζητησεις χοριακη για α,β λογους. εγω την κανω παντα πριν απο επεμβασεις, σαλπιγγογραφια κ.λ.π. μπορει να ειμαι τρελη και την κανω καθε μερα. δεν εχει σημασια. δεν καταλαβα, γιατι τους νοιαζει. απλα σε διαγνωστικα γινεται αυτο που γινεται και αλλου - ειναι αδιακριτοι και το παιζουν γνωστες των πραγματων, γιατροι.

Πάντως να πω και το εξής. Μένω εκτός Ελλάδας και εδώ πέρα για να κανεις χοριακη χρειάζεσαι παραπεμπτικό γιατρού. Πρεπει να πας στο γενικό παθολογο, να πληρώσεις επίσκεψη, και να πας με το παραπεμπτικό στο εργαστήριο για να κανεις χοριακη. Και ναι, δεν κανω καθόλου πλάκα.

Α, έλα ρε συ... Τότε νομίζω επιβάλλεται να κανεις χοριακη. Του το είπες ότι είχε προηγηθεί πιθανόν βιοχημική; Γιατί μπορεί να ειναι και αυτός Πόντιος σαν και μένα :)

Χαχα! Κι εγώ πόντια είμαι! Όντως!

Δεν ήξερα τι θα πει "βιοχημική" (ούτε τώρα ξέρω...) αλλά αυτόν τι τον νοιάζει; ΣΙγά μην καθόμουν να του εξηγήσω και τα προσωπικά μου για να τον πείσω να μου κάνει μια χοριακή!

Λες και του ζήτησα να τετραγωνίσει τον κύκλο!~!~!~!

:mad:

Πάντως να πω και το εξής. Μένω εκτός Ελλάδας και εδώ πέρα για να κανεις χοριακη χρειάζεσαι παραπεμπτικό γιατρού. Πρεπει να πας στο γενικό παθολογο, να πληρώσεις επίσκεψη, και να πας με το παραπεμπτικό στο εργαστήριο για να κανεις χοριακη. Και ναι, δεν κανω καθόλου πλάκα.

Άλλο αυτό...

Αλλά να σου πω κάτι; Με ιστορίες που ξέρω, και ειδικά με κάποια πράγματα που διάβασα εδώ μέσα, η φύση είναι πολύ περίεργο πράγμα και δεν ξέρεις πότε και πώς θα σου τη φέρει... Η άλλη ήταν έγκυος με 4 μήνες περίοδο... η άλλη με 3...

Άρα πρέπει να προσέχεις πολύ! Είναι κρίμα να έχεις μωρό και να μην το ξέρεις επειδή νομίζεις πως είναι περίοδος...!

Στο 2014 ζούμε!