Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξετασεις καλες, αποτελεσμα ΚΑΝΕΝΑ...!!

Recommended Posts

γεια σας ειμαι καινουρια εδω στην παρεα. πολυ καιρο μπενω και ενημερωμενομαι για διαφορες εμπειριες αλλα σημερα αποφασισα να γινω και εγω μελος...!! ειμαι 24 χρ και ειμαι αραβωνιασμενη 1 χρονο...!! ας μοιραστω και εγω μαζι σας την δικη μου εμπειρια.. παω 1,5 χρονο πισω τοτε που εμαθα ξαφνικα (εγω για ακτινογραφια πηγα στο γιατρο) και χωρις να το περιμενω καθολου μα καθολου τελικα ημουν εγγυος αρχικα ανχοθηκα μετα σκεφτομουν πως και τι ωσπου αρχιζα να το συνηδοτοποιω ενημερωσα συγγενοις, συντροφο και στενους φιλους ΟΜΩΣ Η ΧΑΡΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΟΝΟ 3ΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΜΗΤΡΙΟ.... καναμε οτι επρεπε περιμενα να περασει ο ζητουμενος καιρος απο το γιατρο μου και τελικα ξανα αρχισαμε τισ προσπαθειες μας...!!! απο τοτε εχω ξανα μεινει εγγυος 2 φορες μια τα χριστουγγενα που μας περασαν και μια πριν 2 μηνες...!! ομως αυτο που μου συμβαινει ειναι τρομερο και τις 2 φορες την μερα που το μαθαινα την ιδια μερα εκανα και αποβολη..!! εχω κανει ενα σορο εξετασεις και εγω και ο συντροφος ολα καλα δεν υπαρχει τιποτα για να με εμποδιζει να γινω μανουλα...!!! ειμαι τοσο απογοητευμενη τοσο ανχωμενη τοσο κλαμμενη .................. δεν ξερω τι αλλο να κανω , με εχει βαρεθει και ο γυναικολογος μου (με το δικιο του) θελω καποια γυναικα-κοπελα που εχει περασει κατι αναλογο να μου πει κατι κατι, κατι ομορφο κατι που θα με κανει να νιωσω καλυτερααα..!!! ευχαριστωωωω πολυ εκ των πρωτερων..!! :(

Διαφημίσεις

Γεια σου κοπέλα μου.

Δεν ξέρω τι εξετάσεις έκανες αλλά δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός και οι δυο οι αποβολές. Κάτι σας ξέφυγε. Είχα κι εγώ δυο αποβολές σαν τις δικές σου, έκανα τις εξετάσεις μου βρήκα το πρόβλημα και τώρα όλα καλά.

Γνώμη μου να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη.

Καλή επιτυχία και να ξέρεις ότι όλα λύνονται.

08Irp2.png

Καλως ήρθες! Το βασικότερο που είναι πιο δύσκολο, την σύλληψη δηλαδή, την έχεις! νομίζω κι εγώ πως το πρόβλημα σου με σωστή καθοδήγηση θα λυθεί άμεσα.

Συνήθως οι παλλίνδρομες ή αποβολές οφείλονται σε συγκεκριμένους λόγους. Ας πούμε για θρομβοφιλία κοιτάξατε; τι εξετάσεις σου έκανε;

Και τι σημαίνει "με βαρέθηκε ο γιατρός;" αυτή είναι η δουλειά του!

εκανα και για θρομβοφιλια.. εκανα και αντιπατρικα.. εκανα εκανα εκανα ... πολλες...!! απο τον φεβρουαριο εκανα εξετασεις μεχρι και τον απριλιο που εκανα την τελευταια... οσο για τον γιατρο με πειραζει δεν εννοει φυσικα οτι με βαριετε.. :) δηλ δεν υπαρχει περιπτωση απλως να ετυχε ? σιγουρα υπαρχει καποιο προβλημα ??????????????

Γεια σου κοπέλα μου.

Δεν ξέρω τι εξετάσεις έκανες αλλά δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός και οι δυο οι αποβολές. Κάτι σας ξέφυγε. Είχα κι εγώ δυο αποβολές σαν τις δικές σου, έκανα τις εξετάσεις μου βρήκα το πρόβλημα και τώρα όλα καλά.

Γνώμη μου να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη.

Καλή επιτυχία και να ξέρεις ότι όλα λύνονται.

ισως παω και σε αλλον γιατρο αν και δεν νομιζω να εχει ξεχασει κατι εκανα 4ις μηνες ασταματητα εξετασεις.. εσενα ποιο ηταν το προβλημα σου τελικα? τωρα εχεις παιδακι??

Διαφημίσεις

Φολικό οξυ παίρνεις?? Η λήψη του ΠΡΙΝ την εγκυμοσύνη βοηθά στην πρόληψη των αποβολών πρώτου τριμήνου. Είναι μια βιταμίνη ουσιαστικά που εμπλέκεται στο διπλασιασμό του DNA και βελτιώνει την ποιότητα των χρωμοσωμάτων. Γιατί δεν συζητάς με το γιατρό σου να στο γράψει?? Μόνο καλό θα σου κάνει...δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες...

Είστε συστηματικοί καπνιστες?? Αν ναι διακόψτε άμεσα το κάπνισμα.

Ευχομαι να τα καταφέρετε σύντομα!

Φολικό οξυ παίρνεις?? Η λήψη του ΠΡΙΝ την εγκυμοσύνη βοηθά στην πρόληψη των αποβολών πρώτου τριμήνου. Είναι μια βιταμίνη ουσιαστικά που εμπλέκεται στο διπλασιασμό του DNA και βελτιώνει την ποιότητα των χρωμοσωμάτων. Γιατί δεν συζητάς με το γιατρό σου να στο γράψει?? Μόνο καλό θα σου κάνει...δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες...

Είστε συστηματικοί καπνιστες?? Αν ναι διακόψτε άμεσα το κάπνισμα.

Ευχομαι να τα καταφέρετε σύντομα!

eyxaristw para polu...!!! to filiko oxu h alhtheia einai pws den to xw skeftei alla den mou to pe oute o giatros alla exw akoysei ki alla kala gia ayto kai tha paw na to suzhthsoume...!! oso gia to kapnisma nai eimaste kapnistes kai oi duo alla gamwto einai duskolo na kopei ase kai ta polla kila pou mporei na parw amesws molis to kopsw...!!!! pantws eyxaristw para poluuuuuu .. ean esu exeis paidakia na ta xairese...!!!

ισως παω και σε αλλον γιατρο αν και δεν νομιζω να εχει ξεχασει κατι εκανα 4ις μηνες ασταματητα εξετασεις.. εσενα ποιο ηταν το προβλημα σου τελικα? τωρα εχεις παιδακι??

Τώρα είμαι έγκυος ξανά στην 14η εβδομάδα. Το πρόβλημα μου ήταν αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα και μια ελαφριά τάση για θρομβοφιλία. Ρύθμισα τον θυροειδή και κάνω ενέσεις ηπαρίνης κι όλα καλά.

Έχεις δίκαιο, υπάρχει και περίπτωση να ήταν τυχαία γεγονότα αν και σπάνιο όχι απίθανο.

Μίλησε μαζί του για το φολικό οξύ και ίσως για την λήψη ασπιρίνης κατά τις προσπάθειες γιατί αραιώνει το αίμα που στην εγκυμοσύνη έχει την τάση να πήζει ελαφρώς και βοηθά στην εμφύτευση του εμβρύου.

08Irp2.png

Μια που υπάρχει το θέμα, θέλω να παρέμβω.

Προσπαθούμε κι εμείς, όπως έχω γράψει αλλού, και πρόσφατα πήρα τις δεύτερες αιματολογικές- ορμονολογικές εξετάσεις (που γίνονται την τρίτη μέρα του κύκλου).

τα αποτελέσματα είναι σε φυσιολογικά πλαίσια εκτός από το σίδηρο και τη φερριτίνη που είναι πολύ πεσμένα.

Στην πρώτη εξέταση (Ιανουάριος) ο σίδηρος ήταν 149 και στη δεύτερη (Ιούνιος) 29...

και η φερριτίνη 12 με κατώτατο όριο το 13...

Σε αυτή την περίπτωση παίρνουμε σίδηρο, φολικό οξύ ή μαγνήσιο; Ή και τα τρία?

Ευχαριστώ!

• 2 weeks later...

Καλησπέρα κορίτσια.Θα ήθελα κάποια ανταλλαγή εμπειριών στο θέμα των καθ'έξιν αποβολών γιατί δυστυχώς βίωσα αυτή την κατάσταση.Είμαι νέα στο φόρουμ.Θα με υποχρεώνατε αν παραθέτατε την εμπειρία σας γιατί ιατρικά δεν μπορώ να βασιστώ σε τίποτα.Μετά από τρεις αποβολές όλες οι εξετάσεις μας δείχνουν φυσιολογικές και δεν βρέθηκε λύση(καρυοτυποι,λοιμωξεις,αυτοανοσα,μεσογειακη,κλπ).Υπήρξε και τις τρεις φορές παλινδρόμηση στο τέλος του πρώτου τριμήνου,γύρω στη 12η εβδομάδα.

Διαφημίσεις

Μια που υπάρχει το θέμα, θέλω να παρέμβω.

Προσπαθούμε κι εμείς, όπως έχω γράψει αλλού, και πρόσφατα πήρα τις δεύτερες αιματολογικές- ορμονολογικές εξετάσεις (που γίνονται την τρίτη μέρα του κύκλου).

τα αποτελέσματα είναι σε φυσιολογικά πλαίσια εκτός από το σίδηρο και τη φερριτίνη που είναι πολύ πεσμένα.

Στην πρώτη εξέταση (Ιανουάριος) ο σίδηρος ήταν 149 και στη δεύτερη (Ιούνιος) 29...

και η φερριτίνη 12 με κατώτατο όριο το 13...

Σε αυτή την περίπτωση παίρνουμε σίδηρο, φολικό οξύ ή μαγνήσιο; Ή και τα τρία?

Ευχαριστώ!

Σιδηρο και φολικο χρειαζεσαι. Υπαρχουν σκευασματα που τα συνδυαζουν. Προσοχη να παιρνεις το σκευασμα του σιδηρου νηστικη και κατά προτιμηση με χυμο πορτοκάλι!!

Καλησπέρα κορίτσια.Θα ήθελα κάποια ανταλλαγή εμπειριών στο θέμα των καθ'έξιν αποβολών γιατί δυστυχώς βίωσα αυτή την κατάσταση.Είμαι νέα στο φόρουμ.Θα με υποχρεώνατε αν παραθέτατε την εμπειρία σας γιατί ιατρικά δεν μπορώ να βασιστώ σε τίποτα.Μετά από τρεις αποβολές όλες οι εξετάσεις μας δείχνουν φυσιολογικές και δεν βρέθηκε λύση(καρυοτυποι,λοιμωξεις,αυτοανοσα,μεσογειακη,κλπ).Υπήρξε και τις τρεις φορές παλινδρόμηση στο τέλος του πρώτου τριμήνου,γύρω στη 12η εβδομάδα.

Για θρομβοφιλία κανατε έλεγχο??

Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι γράφεις σε λάθος τόπικ...:oops::oops:

Θα ήθελα να πω στη θεματοθέτρια να απευθυνθεί και σε άλλο γιατρο, γιατί είναι πολύ μικρή και δυστυχώς πολλές φορές οι γιατροι όταν έχεις αποβολές σε νεαρή ηλικία δεν το πολυψάχνουν σκεπτόμενοι οτι έχεις καιρό ακόμη. Πάρε και μια δεύτερη γνώμη.

Εγώ την πάτησα έτσι. Με παλλίνρομη στα 20 μου κανένας γυναικολόγος απο τους δυο με κοιτούσαν τότε δεν με παρότρεινε να το ψάξω περαιτέρω. Σαν παιδί κι εγώ δεν ήξερα... και σήμερα παιδεύομαι.

sj3dp3.png

Για θρομβοφιλία κανατε έλεγχο??

Argini ναι,εχω ομοζυγωτια, την τελευταια φορα εκανα και ενεσεις ηπαρινης καθημερινα απο τη στιγμη που εμαθα οτι ειμαι εγκυος αλλα ξανα τα ιδια αποτελεσματα.

Διαφημίσεις

Καλημερα!

wander εχεις κανει μηπως σαλπιγγογραφια ή υστεροσκοπηση για να δειτε τυχον ανωμαλιες της μητρας ή και πολυποδες?Στα εμβρυα κανατε εξεταση μετα τις αποβολες να δειτε αμα ηταν φυσιολογικα ή ειχαν χρωμοσωμικες ανωμαλιες ή κατι αλλο που να ευθυνεται για τις αποβολες?Τι να πω λυπαμαι πολυ για οσα περασες...

Για την ιστορια... ειχα κ εγω αποβολες, η σαλπιγγογραφια δεν εδειξε κατι αλλα στην υστεροσκοπηση μου βρηκαν 3 πολυποδες...

Καλησπέρα κορίτσια! Είμαι κι εγώ στον αγώνα να απκτήσω παιδάκι από το 2008. Αντιμέτωπη λοιπόν κι εγώ με καθ'έξιν αποβολές αλλά και δυσκολία στη σύλληψη. Εν ολίγοις, 2 παλλίνδρομες σε 10η και 9η εβδομάδα, η μία από φυσιλογική σύλληψη η άλλη από σπερμ/χυση, αλλά και 4 βιοχημικές, μετά από εξωσωματικές και σπερμ/σεις.

Σαλπιγγογραφία, υστεροσκοπήσεις, λαπαροσκόπηση, λαπαροτομία, πλήρης ανοσολογικός έλεγχος, πλήρης έλεγχος θρομβοφιλίας μοριακός και γονιδιακός, ορμονολογικός έλεγχος, έλεγχος θυρεοειδούς, καμπύλη ζαχάρου, γλυκοζηλιωμένη, καρυότυπος, κυστική ίνωση...ούτε τα θυμάμαι όλα όσα έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια.Ο σύζυγος με φυσιολογικό σπερμοδιάγραμμα, καλλιέργειες κτλ, και με τον ουρολόγο να χτυπίέται κι αυτός πως τα χουμε κάνει όλα...

Με έχουν δει διάφοροι γυναικολόγοι, ανοσολόγοι, αιματολόγοι,ενδοκρινολογοι φυσικα 2-3 διαφορετικοί σε κάθε ειδικότητα, τελευταία απευθύνθηκα και σε ρευματολόγο-μην με ρωτήσετε γιατί, απλά κάπου το διάβασα!!!Όλα μα όλα φυσιολογικά.

Απάντηση η ίδια παντού, δεν έχεις κάτι, είναι θέμα τύχης...ατυχίας τους διορθώνω εγώ...

Κανείς δεν μου απάντησε ποτέ γιατί δυσκολεύομαι να μείνω έγγυος αλλά και γιατί χάνονται τα έμβρυα...Δοκίμασες να απευθυνθείς στο τμήμα καθ'έξιν αποβολών κάποιου νοσοκομείου?Έλενα, Αλεξάνδρα, ή κάποιο ιδιωτικό?

Ο τελευταίος ενδοκρινολόγος μου είπε πως αυτό που βαφτίζουν ανεξήγητο, είναι αυτό στο οποίο δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν ακόμα....Εγώ ελπίζω να μην ανήκω σε αυτή την κατηγορία...

Αγαπητή θεματοθέτρια, μην το βάζεις κάτω. Συνέχισε να προσπαθείς, και το πολυπόθητο θα έρθει όταν είναι η ώρα του.Έτσι τουλάχιστον λέω εγώ στον εαυτό μου. Είσαι μικρή ακόμα, όχι οτι πονάει λιγότερο, αλλά έχεις τον χρόνο με το μέρος σου.Καλή δύναμη σου εύχομαι και μακάρι σύντομα να τα καταφέρεις.

Καλημερα!

wander εχεις κανει μηπως σαλπιγγογραφια ή υστεροσκοπηση για να δειτε τυχον ανωμαλιες της μητρας ή και πολυποδες?Στα εμβρυα κανατε εξεταση μετα τις αποβολες να δειτε αμα ηταν φυσιολογικα ή ειχαν χρωμοσωμικες ανωμαλιες ή κατι αλλο που να ευθυνεται για τις αποβολες?Τι να πω λυπαμαι πολυ για οσα περασες...

Για την ιστορια... ειχα κ εγω αποβολες, η σαλπιγγογραφια δεν εδειξε κατι αλλα στην υστεροσκοπηση μου βρηκαν 3 πολυποδες...

evio γεια σου! Κάναμε ιστολογικές εξετάσεις-των δύο εμβρύων και ήταν φυσιολογικές.Δεν υπηρχαν χρωμοσομικα.

Δεν εχω κανει ποτε σαλπιγγογραφιαή υστεροσκοπηση,η γυναικολογος μου ειπε πως δεν σχετιζονται με την περιπτωση μου,αλλα αρχιζω κ σκεφτομαι να τις κανω..

evio γεια σου! Κάναμε ιστολογικές εξετάσεις-των δύο εμβρύων και ήταν φυσιολογικές.Δεν υπηρχαν χρωμοσομικα.

Δεν εχω κανει ποτε σαλπιγγογραφιαή υστεροσκοπηση,η γυναικολογος μου ειπε πως δεν σχετιζονται με την περιπτωση μου,αλλα αρχιζω κ σκεφτομαι να τις κανω..

H σαλπιγγογραφια θα εδειχνε προβληαμ στη σύλληψη που εσεις δεν εχετε...είστε καπνιστες?? Μηπως εχει εξετασθεί το σπερμα για υπερκατατμηση DNA?? Πόσων χρονων ειστε ( αν θες μας λες) και τι τιμη FSH είχες πριν μεινεις εγκυος??

H σαλπιγγογραφια θα εδειχνε προβληαμ στη σύλληψη που εσεις δεν εχετε...

Η σαλπιγγογραφια δεν δειχνει μονο της κατασταση των σαλπιγγων αλλα κ την μορφολογια της μητρας με λεπτομερεια που πολλες φορες διαφευγει απο τον υπερηχο.Διαφραγματα, συμφυσεις ,πολυποδες ,δικερη μητρα κτλ φυσικα κ μπορουν να ευθυνονται για αποβολες.

H σαλπιγγογραφια θα εδειχνε προβληαμ στη σύλληψη που εσεις δεν εχετε...είστε καπνιστες?? Μηπως εχει εξετασθεί το σπερμα για υπερκατατμηση DNA?? Πόσων χρονων ειστε ( αν θες μας λες) και τι τιμη FSH είχες πριν μεινεις εγκυος??

Γεια σου argini.Οχι σεν ειμαστε καπνιστες,ειμαστε 35.Οχι εχει γινει μονο σπερμοδιαγραμμα που εδειξε αργη κινητικοτητα.Η FSH ποια είναι?

wander παρε κ μια δευτερη γνωμη αμα θελεις. Ευχομαι να βρεις την ακρη συντομα!

Εvio σε ευχαριστω .Και για σενα ο,τι καλυτερο ευχομαι.

Γεια σου argini.Οχι σεν ειμαστε καπνιστες,ειμαστε 35.Οχι εχει γινει μονο σπερμοδιαγραμμα που εδειξε αργη κινητικοτητα.Η FSH ποια είναι?

H FSH είναι ορμονη που μετραται στη 2-3η μερα του κυκλου. Αν είναι υψηλή μπορεί να να οδηγει σε αποβολές λόγω χαμηλής ποιότητας ωαριων. Δεν την μετρησατε ποτε?? Συνηθως οι γυναικολόγοι τη ζητουν πριν μεινεις εγκυος για να δουν σε τη φαση γονιμότητας εισαι. Ισως ήταν φυσιολογική και γι αυτό δεν στη σχολιασε ο γυναικολόγος σου. Η ηλικία σου βεβαια είναι καλή. Και είναι θετικό ότι δεν καπνίζετε. Εισαι σχετικά νεα και πραγματι πιστευω ότι θα τα καταφέρετε ( εγω σχεδόν 40 και τα καταφερα!!). Να παίρνετε και οι δυο φυλλικό οξυ καθημερινά και να αποφεύγετε το αλκοολ. Πολλά ζευγάρια εχουν πολλα "μικροπροβληματάκια" που τους καθυστερουν στην τεκνοποιηση αλλα τελικα τα καταφερνουν. Μπορεί πχ στις δυο πρωτες αποβολες να συνεβαλε όντως η θρομβοφιλία και στην τρίτη να σας έκατσε "το τυχαίο"...υπομονη και προσπάθεια!!

H FSH είναι ορμονη που μετραται στη 2-3η μερα του κυκλου. Αν είναι υψηλή μπορεί να να οδηγει σε αποβολές λόγω χαμηλής ποιότητας ωαριων. Δεν την μετρησατε ποτε?? Συνηθως οι γυναικολόγοι τη ζητουν πριν μεινεις εγκυος για να δουν σε τη φαση γονιμότητας εισαι. Ισως ήταν φυσιολογική και γι αυτό δεν στη σχολιασε ο γυναικολόγος σου. Η ηλικία σου βεβαια είναι καλή. Και είναι θετικό ότι δεν καπνίζετε. Εισαι σχετικά νεα και πραγματι πιστευω ότι θα τα καταφέρετε ( εγω σχεδόν 40 και τα καταφερα!!). Να παίρνετε και οι δυο φυλλικό οξυ καθημερινά και να αποφεύγετε το αλκοολ. Πολλά ζευγάρια εχουν πολλα "μικροπροβληματάκια" που τους καθυστερουν στην τεκνοποιηση αλλα τελικα τα καταφερνουν. Μπορεί πχ στις δυο πρωτες αποβολες να συνεβαλε όντως η θρομβοφιλία και στην τρίτη να σας έκατσε "το τυχαίο"...υπομονη και προσπάθεια!!

Argini σε ευχαριστω για τα ενθαρρυντικα σου λογια. Ορμονολογικες απ'οτι ειδα δεν μου ειχε προτεινει να κανω κανενας γιατρος και θα τις κανω προσεχως.Ας ελπισουμε οτι θα βρουμε την ακρη.Συγχαρητηρια σε σενα και ευχαριστω για τη συμπαρασταση.