Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

επιστροφη χρηματων απο ΙΚΑ για νοσηλεια

Recommended Posts

εκτος απο τα χρηματα που δινει το ΙΚΑ ως επιδομα κυοφοριας, λοχειας και βοηθημα τοκετου συν οτι παρεχει ο ΟΑΕΔ υπαρχει περιπτωση να παιρνουμε και χρηματα απο τυχον δηλωση στο ΙΚΑ που υπαγεται το μαιευτηριο η εμεις οι ιδιες για τα νοσηλεια και για τις υπηρεσιες του γιατρου?

Ξερω οτι ιδιως με το ΙΑΣΩ το ΙΚΑ Αμαρουσιου επιστρεφει ενα πολυ μικρο (ασημαντο ποσο μπροστα στις χιλιαδες που πληρωνουμε) ποσο εφοσον γινει σχετικη αιτηση..μια ξαδελφη μου η οποια θα γεννησει στο ΛΗΤΩ χτυπιεται οτι μετα τη γεννα εαν παμε τα τιμολογια της κλινικης και την αποδειξη του γιατρου θα παρουμε πισω χρηματα αρκετα (μαλιστα κατι για 1700 και ανω)..αμφιβαλλω αλλα οποια ξερει κατι περισσοτερο θα εκτιμουσα να μαθω..

Διαφημίσεις

Κι εγω θα ηθελα να μαθω. Παντως ουτως η αλλως θα παω που θα παω στο ΙΚΑ για το επιδομα τοκετου, εχω σκοπο να δωσω και τα τιμολογια και οτι παρω.

Παντως οποια ξερει.....

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

ΥΓ. Εχω ακουσει παντως οτι αν γεννησεις με καισαρικη παιρνεις κλασης ανωτερο ποσο του φυσιολογικου τοκετου :twisted::evil:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

και εγω ουτως η αλλως θα καταθεσω τα χαρτια του νοσοκομειου για τα νοσηλεια αλλα δεν ξερω τι πραγματικα θα παρω απο εκει..μεχρι τωρα αμφιβαλλω για μεγαλο ποσο σχετικα με την νοσηλεια..

Κορίτσια μετά τον τοκετό καταθέτεις τα τιμολόγια στο ΙΚΑ που ανήκει το μαιευτήριο και σου δίνουν χαρτάκι για να επικοινωνήσεις με τοΙΚΑ της περιοχής σου περίπου μετά απο 3 μήνες περίπου .ΠΡΟΣΟΧΗ τα χρήματα που θα πάρετε είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που έχετε δώσει .ΖΗΤΗΣΤΕ να κάνετε ένσταση και θα περάσετε απο επιτροπή του ΙΚΑ .Εγώ γέννησα με καισαρική και η μικρή μου λόγω ζαχάρου που είχα στην εγκυμοσύνη μπήκε στην εντάτική για παρακολούθηση για 1 μέρα(με κόστος 399€) ,τα αρχικά χρήματα που πήρα μετά απο 3 μήνες απο το ΙΚΑ ήταν 150€ έκανα ένσταση , πέρασα επιτροπή τον Ιουνίο και σήμερα εισέπραξα και τα υπόλοιπα χρήματα.Την Παρασκευή πέρσα επιτροπή για την καισαρική περιμένω να δω τι επιπλέον θα μου βγάλουν .

Μην τους τα χαρίζετε κορίτσια ότι πάρετε καλό είναι απο το να τα πέρνουν τα ταμεία .

Διαφημίσεις

Κορίτσια μετά τον τοκετό καταθέτεις τα τιμολόγια στο ΙΚΑ που ανήκει το μαιευτήριο και σου δίνουν χαρτάκι για να επικοινωνήσεις με τοΙΚΑ της περιοχής σου περίπου μετά απο 3 μήνες περίπου .ΠΡΟΣΟΧΗ τα χρήματα που θα πάρετε είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που έχετε δώσει .ΖΗΤΗΣΤΕ να κάνετε ένσταση και θα περάσετε απο επιτροπή του ΙΚΑ .Εγώ γέννησα με καισαρική και η μικρή μου λόγω ζαχάρου που είχα στην εγκυμοσύνη μπήκε στην εντάτική για παρακολούθηση για 1 μέρα(με κόστος 399€) ,τα αρχικά χρήματα που πήρα μετά απο 3 μήνες απο το ΙΚΑ ήταν 150€ έκανα ένσταση , πέρασα επιτροπή τον Ιουνίο και σήμερα εισέπραξα και τα υπόλοιπα χρήματα.Την Παρασκευή πέρσα επιτροπή για την καισαρική περιμένω να δω τι επιπλέον θα μου βγάλουν .

Μην τους τα χαρίζετε κορίτσια ότι πάρετε καλό είναι απο το να τα πέρνουν τα ταμεία .

ακριβως αυτη τη διαδικασια ξερω οτι κανουμε..αλλα η γνωστη μου ειπε οτι θα μου επιστραφει μεγαλο ποσο πραγμα που αμφιβαλλω γιατι ξερω οτι το ΙΚΑ δεν δινει λεφτα σε σχεση με το τι πληρωνουμε..βεβαια εκεινη γενναει στο Λητω ενω εγω στο Ιασω..

ΥΓ. Εχω ακουσει παντως οτι αν γεννησεις με καισαρικη παιρνεις κλασης ανωτερο ποσο του φυσιολογικου τοκετου :twisted::evil:

Εγω γεννησα με καισαρικη πριν 8 περιπου μηνες στο ΙΑΣΩ. Πηρα το επιδομα τοκετου απο ΙΚΑ τα 910 περιπου ευρω που παιρνουν ολες οι γυναικες. Μετα συμπληρωματικα δινεται το επιδομα καισαρικης. Αυτη η αιτηση γινεται στο ΙΚΑ της περιοχης που ανηκει το μαιευτηριο. Εκει πας τις αποδειξεις του νοσοκομειου ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ για φαρμακα, νοσηλεια και ολα αυτα μαζι με ληξιαρχικη πραξη γεννησεως βιβλιαριο ασθενειας κ δεν θυμαμαι τι αλλο, και περνεις μετα απο 6 μηνες το ποσο των 273 ευρω.

Αυτο ειναι το αστρονομικο ποσο που περνεις παραπανω στην ΚΤ απο τον ΦΤ κ γι αυτο αργει κ τοσο πολυ να το παρεις.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Ποσο καιρο μετα εχεις δικαιωμα να κανεις ενσταση? Εγω τα χρηματα τα πηρα το Σεπτεμβριο μπορω να κανω τωρα η ειναι αργα?

Δεν εχει σημασια αν γεννησεις στο ΛΗΤΩ η στο ΙΑΣΩ η στο ΜΗΤΕΡΑ το ποσο ειναι το ιδιο. Κοριτσια μην ακουτε τι λενε το ΙΚΑ δεν δινει λεφτα για την γεννα.

Η κοπελα που ειπε για τα 1700 ευρω μπορει να εχει βαλει μεσα κ το επιδομα λοχειας περα απο το επιδομα τοκετου και γι αυτο να της βγηκαν τοσα.

Δηλαδη 900 επιδομα και 800 δυο μισθοι αν επαιρνε βασικο μισθο 630 , αφου περνεις κ μια διαφορα απο τον ΟΑΕΔ (τα υπολοιπα 460 που δεν ειναι ακριβως γινεται μια κρατηση).

Αυτο που θελω να πω εγω σε ολα τα κοριτσια ειναι να πατε ολες στον ΟΑΕΔ για τα λεφτα μετα την γεννα. Πολλες νομιζουν οτι ειναι μονο η διαφορα των 2 μισθων που εκκρεμει απο το ΙΚΑ και να φαινονται λιγα τα λεφτα αλλα δεν ειναι ετσι , εγω πηρα αρκετα λεφτα απο ΟΑΕΔ.Πιστευω οτι δινει καποιο επιδομα δεν δικαιολογειται.

Στο Ικα τα περνεις αμεσως τα λεφτα ενω στον ΟΑΕΔ μετα απο 1 μηνα 1 1/2.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

μη μπερδευουμε τα χρηματα που παιρνουμε για εντατικες των μωρων μας (αχρειαστα να ειναι)

Εχουν υπογραφει συμβασεις και τα επιστρεφουν τα ταμεια μας πισω ολα εκτος του Δημοσιου που γινεται παρακρατηση 25% (εχω ακουσει οτι αν διαμαρτυρηθεις ισως παρεις και αυτο το ποσο πισω)

τωρα, εγω απο ΟΑΕΕ για καισαρικη και 2 μερες παραπανω εισεπραξα ενα ποσο γυρω στα 100+ γελοιο μεν, αλλα οτι παρεις καλο ειναι

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Γεια σας κορίτσια!Είμαι έγκυος και δεν εργάζομαι.Με έχει ασφαλίσει ο άντρας μου στο ΙΚΑ.Ξέρει κάποια να μου πει τι ακριβώς δικαιούμαι και εάν έχει γεννήσει καμιά στο Ολύμπιον στην Πάτρα για να μου πει περισσότερες λεπτομέρειες?

• 9 months later...

Καλημέρα! Αυτά που επιστρέφει το ΙΚΑ για φυσιολογικό τοκετό σου τα δίνει αφού γεννήσεις και τους προσκομίσεις τις απαραίτητες αποδείξεις από το νοσοκομείο. Αυτό το ονοματίζουν "επίδομα τοκετού" που είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό (γύρω στα 900 ευρώ) και ουσιαστικά καλύπτει την νοσηλεία (στο δημόσιο νοσοκομείο βέβαια γιατί στα στα ιδιωτικά οι τιμές ξεφεύγουν πολύ). Όμως δεν θυμάμαι αν αυτό εξαρτάται από τι μισθό παίρνεις. Επίσης αν γίνει καισαρική αλλάζουν τα πράγματα γιατί θεωρείται επέμβαση και αν δεν κάνω λάθος σου επιστρέφουν όλο το ποσό ή τουλάχιστον το περισσότερο.

οταν λες "επιδομα τοκετου" εννοεις αυτα τα χρηματα που παιρνουμε απο τον οαεδ? ετσι δε λεγονται κ εκεινα τα χρηματα?

και με τη φορολογικη δηλωση τι γινεται?

sorry για τις πολλες ερωτησεις, ετσι?

Το επίδομα τοκετού από το ΙΚΑ είναι σταθερό γύρω στα 990 ευρώ και δεν εξαρτάται από το μισθό σου. Την ίδια μέρα που θα πάρεις το επίδομα λοχείας και με τα ίδια χαρτιά θα σου δώσουν και το επίδομα τοκετού (δεν χρειάζεται δλδ να προσκομίσεις αποδείξεις από τον γιατρό ή το νοσοκομείο).

Το επίδομα από τον ΟΑΕΔ λέγεται συμπληρωματικό επίδομα μητρότητας

Τα λεφτά που χεις πάρει και από το ΙΚΑ και από τον ΟΑΕΔ τα δηλώνεις κανονικά στην φορολογική σου δήλωση.

Δεν ξέρω, όμως, για αυτό που λένε τα κορίτσια πιο πάνω. Δλδ εαν μετά την γέννα (και αφού έχεις πάρει τα επιδόματα από ΙΚΑ και ΟΑΕΔ?) πας στο ΙΚΑ που ανήκει το νοσοκομείο με αποδείξεις από τα νοσήλεια για να πάρεις χρήματα. Ξέρει κάποιος να μας πει?

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Διαφημίσεις

Το επίδομα τοκετού από το ΙΚΑ είναι σταθερό γύρω στα 990 ευρώ και δεν εξαρτάται από το μισθό σου. Την ίδια μέρα που θα πάρεις το επίδομα λοχείας και με τα ίδια χαρτιά θα σου δώσουν και το επίδομα τοκετού (δεν χρειάζεται δλδ να προσκομίσεις αποδείξεις από τον γιατρό ή το νοσοκομείο).

Τα λεφτά που χεις πάρει και από το ΙΚΑ και από τον ΟΑΕΔ τα δηλώνεις κανονικά στην φορολογική σου δήλωση.

Δεν ξέρω, όμως, για αυτό που λένε τα κορίτσια πιο πάνω. Δλδ εαν μετά την γέννα (και αφού έχεις πάρει τα επιδόματα από ΙΚΑ και ΟΑΕΔ?) πας στο ΙΚΑ που ανήκει το νοσοκομείο με αποδείξεις από τα νοσήλεια για να πάρεις χρήματα. Ξέρει κάποιος να μας πει?

λοιπον εγω πριν μια εβδομαδα πηγα στο ικα κ μου εδωσαν μονο το επιδομα τοκετου επειδη ειμαι αανεργη.τους ρωτησα για το επιδομα καισαρικησ που διαβασα οτι υπαρχει μεσα στο φορουμ & ο υπαλληλος μου ειπε οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο μονο εαν θελω να καταθεσω οτι αποδειξεις εχω απο δαπανες (φαρμακα κτλ) θα τα στειλουν θεσ/κη κ ισως να μου δωσουν κατι...το ικα αλλα λεει σε καθε περιοχη????μηπως δεν ξερουν τι τουσ γινεται τελικα?

σε ποιο?εαν γεννησες στο γενεσις το ικα συνεργαζεται μαζι τους και πληρωσες μειωμενα νοσηλεια.

εαν γεννησες σε αλλο εχω την εντυπωση οτι πρεπει να πας στο ικα της περιοχης που υπαγεται η κλινικη και να κανεις τα χαρτια σου.αυτο ισχυει γενικα.απλα δεν ξερω για την δικη σου περιπτωση που εισαι ανεργη αν και νομιζω οτι ισχυει και για εσενα.αλλα επιδομα καισαρικης υπαρχει.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

σε ποιο?εαν γεννησες στο γενεσις το ικα συνεργαζεται μαζι τους και πληρωσες μειωμενα νοσηλεια.

εαν γεννησες σε αλλο εχω την εντυπωση οτι πρεπει να πας στο ικα της περιοχης που υπαγεται η κλινικη και να κανεις τα χαρτια σου.αυτο ισχυει γενικα.απλα δεν ξερω για την δικη σου περιπτωση που εισαι ανεργη αν και νομιζω οτι ισχυει και για εσενα.αλλα επιδομα καισαρικης υπαρχει.

δεν γεννησα στο γενεσις (ειμαι εκτος θεσ/κης) αλλα εχω την αποδειξη της κλινικης η οποια εχει σφραγιδα που λεει μονο για φορολογικη χρηση αρα δεν μπορω να την καταθεσω κ την αποδειξη του αναισθησιολογου.

Καλημέρα! Όσον αφορά το επίδομα τοτετού είναι όπως τα λέει η στελλαμ. Δηλ. είναι ένα σταθερό ποσό γύρω στα 900 ευρώ το οποίο το παίρνεις αφού γεννήσεις μαζί με το επίδομα λοχείας. Όταν είχα πάει στο ΙΚΑ για να πάρω αυτά τα δυο (επίδομα τοκετού κ' λοχείας) μαζί με τις αποδείξεις από το νοσοκομείο μου είχαν πεί ότι το ΙΚΑ δεν επιστρέφει χρήματα για τα νοσήλεια διότι αυτά υποτίθεται ότι τα καλύπτουν αυτά τα 900 ευρώ (επίδομα τοτετού) που δίνουν (μιλάω πάντα για Φυσιλογικό Τοκετό) . Και όντως έτσι είναι διότι για 5 ημέρες νοσηλεία στο ΑΤΤΙΚΟ που είναι δημόσιο νοσοκομείο πλήρωσα 200 ευρώ μαια-αναιασθησιολόγο / επισκλήριδιο και γύρω στα 300-350 ευρώ για το δωμάτιο (νοσήλεια, εξετάσεις του μωρού, κλπ.)

Το επίδομα από τον ΟΑΕΔ δηλ. το επίδομα μητρότητας μου το δίνει ο εργοδότης μου μαζί με τον μισθό κάθε μήνα.

Για την φορολογική δήλωση φαντάζομαι ότι τα δηλώνεις κανονικά.

Καλημέρα! Όσον αφορά το επίδομα τοτετού είναι όπως τα λέει η στελλαμ. Δηλ. είναι ένα σταθερό ποσό γύρω στα 900 ευρώ το οποίο το παίρνεις αφού γεννήσεις μαζί με το επίδομα λοχείας. Όταν είχα πάει στο ΙΚΑ για να πάρω αυτά τα δυο (επίδομα τοκετού κ' λοχείας) μαζί με τις αποδείξεις από το νοσοκομείο μου είχαν πεί ότι το ΙΚΑ δεν επιστρέφει χρήματα για τα νοσήλεια διότι αυτά υποτίθεται ότι τα καλύπτουν αυτά τα 900 ευρώ (επίδομα τοτετού) που δίνουν (μιλάω πάντα για Φυσιλογικό Τοκετό) . Και όντως έτσι είναι διότι για 5 ημέρες νοσηλεία στο ΑΤΤΙΚΟ που είναι δημόσιο νοσοκομείο πλήρωσα 200 ευρώ μαια-αναιασθησιολόγο / επισκλήριδιο και γύρω στα 300-350 ευρώ για το δωμάτιο (νοσήλεια, εξετάσεις του μωρού, κλπ.)

Το επίδομα από τον ΟΑΕΔ δηλ. το επίδομα μητρότητας μου το δίνει ο εργοδότης μου μαζί με τον μισθό κάθε μήνα.

Για την φορολογική δήλωση φαντάζομαι ότι τα δηλώνεις κανονικά.

ioanna τι εννοεις με αυτο?:roll:

Kht7p2.png

3iVPp3.png

αυτο που εκανα εντονο μαυρο(μαλλον δεν φαινεται)

Kht7p2.png

3iVPp3.png