Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

υπάρχει περίπτωση για ρήξη μήτρας?

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλες τις μανούλες, τις μέλλουσες μανούλες και σε αυτές που επιθυμούν να γίνουν !!

πριν 3 μήνες πήγα σε έναν γυναικολόγο για έναν τυπικό έλεγχο και μου ανέφερε οτι εσωτερικά της καισαρικής μου (από το 1ο μου παιδάκι) υπάρχει μια ουλή αρκετά μεγάλη, πριν λίγες ημέρες πήγα να πάρω και μια δεύτερη γνώμη και μου είπε και ο 2ος γυναικολόγος το ίδιο. η ερώτησή μου ήταν αν θα ήταν εφικτό σε μελλοντική εγκυμοσύνη να γεννήσω με φ.τ. και μου απάντησε ότι όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αλλά και ότι σε μελλοντική εγκυμοσύνη υπάρχει μεγάλο ρίσκο για ρήξη μήτρας.

έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο? έχω στενοχωρηθεί πολύ γιατί θέλαμε με τον άντρα μου να προσπαθήσουμε για 2ο παιδάκι.

ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Οι περισσότεροι σε προηγηθείσα καισαρική, πάνε για καισαρική με κλειστά μάτια. Οπότε ανεξάρτητα από την κατάσταση της μήτρας θα σου πουν σίγουρα καισαρική. Σε δημόσιο νοσοκομείο δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να "τολμά" να κάνει vbac. (Δεν έχει τύχει να ακούσω, αλλά δεν το έχω ψάξει και πολύ... πάνε χρόνια βλέπεις από τότε που γέννησα εγώ).

Πήγαινε σε έναν μαιευτήρα που να υποστηρίζει vbac. Κατά προτίμηση βρες κάποιον που να έχει ξανακάνει. Αν ένας τέτοιος γιατρός σου πει "όχι", τότε θα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. Αλλιώς βλέπεις... ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Οι περισσότεροι σε προηγηθείσα καισαρική, πάνε για καισαρική με κλειστά μάτια. Οπότε ανεξάρτητα από την κατάσταση της μήτρας θα σου πουν σίγουρα καισαρική. Σε δημόσιο νοσοκομείο δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να "τολμά" να κάνει vbac. (Δεν έχει τύχει να ακούσω, αλλά δεν το έχω ψάξει και πολύ... πάνε χρόνια βλέπεις από τότε που γέννησα εγώ).

Πήγαινε σε έναν μαιευτήρα που να υποστηρίζει vbac. Κατά προτίμηση βρες κάποιον που να έχει ξανακάνει. Αν ένας τέτοιος γιατρός σου πει "όχι", τότε θα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. Αλλιώς βλέπεις... ;)

ευχαριστώ πολύ alcyon για την απάντησή σου, μάλλον δεν κατάλαβες ακριβώς το θέμα, γιατί εγώ δεν το έθεσα σωστά.

το πρόβλημά μου δεν είναι απλά ότι θα ήθελα να γεννήσω με φ.τ. μετά από την καισαρική (αν και θα το προτιμούσα με χίλια) αλλά ότι σε περίπτωση που μείνω έγκυος δεν θα έχω αίσιο τέλος, ρήξη μήτρας κατά την εγκυμοσύνη που είπε, ευχαριστώ και πάλι

καλησπέρα σε όλες τις μανούλες, τις μέλλουσες μανούλες και σε αυτές που επιθυμούν να γίνουν !!

πριν 3 μήνες πήγα σε έναν γυναικολόγο για έναν τυπικό έλεγχο και μου ανέφερε οτι εσωτερικά της καισαρικής μου (από το 1ο μου παιδάκι) υπάρχει μια ουλή αρκετά μεγάλη, πριν λίγες ημέρες πήγα να πάρω και μια δεύτερη γνώμη και μου είπε και ο 2ος γυναικολόγος το ίδιο. η ερώτησή μου ήταν αν θα ήταν εφικτό σε μελλοντική εγκυμοσύνη να γεννήσω με φ.τ. και μου απάντησε ότι όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αλλά και ότι σε μελλοντική εγκυμοσύνη υπάρχει μεγάλο ρίσκο για ρήξη μήτρας.

έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο? έχω στενοχωρηθεί πολύ γιατί θέλαμε με τον άντρα μου να προσπαθήσουμε για 2ο παιδάκι.

ευχαριστώ

Πόσος καιρός πέρασε από την καισαρική??? Νομίζω παίζει και αυτό ρόλο!

Πάντως επειδή το θέμα είναι να είσαι γερή και να σε χαίρεται το παιδάκι σου παρε και άλλες γνώμες διότι εχω υπάρξει παρουσα σε κλινική την ώρα που έπαθε ρήξη μήτρας γυναίκα που επιχειρούσε φτ μετα από καισαρική θα σε συμβουλευα να πάρεις γνωμες από πολλους γιατρούς και αν οι περισσότεροι σε αποτρεψουν από νεα εγκυμοσύνη ( ποσο μάλλον από διενεργεια φτ) να ακουσεις την πλειοψηφία! Αν βρεθουν αρκετοι που θα κρινουν ασφαλή την εγκυμοσύνη, με το καλό να προσπαθήσεις.

Επίσης ο γιατρός που διενήργησε την πρωτη κτ τι έχει να πει για την τομή??? Ειχε γινει προγραμματισμένα ή επειγόντως???

Σε κάθε περίπτωση σου ευχομαι ό,τι καλύτερο και ασφαλέστερο για σε΄να και την οικογενειά σου.

Joymam oi giatroi pou simvouleftikes sou apagorefsan tin egimosini logo pithanotitas rixis mitras I sou sinestisan prosohi , kaisariki gia na paroun to moro amesa k epita afairesi mitras gia apofigi rixis aftis. Se eroto giati I xadelfi mou pou eihe prodromo plakounta tis eihe pei o giatros oti meta ti kaisariki tha tis afairousan ti mitra se periptosi rixis gia na paraminei asfalis horis kindino zois. Mipos den zitises eparki exigisi apo tous giatrous? Ektos k an ontos iparhei poli megalos kindinos gia tin akeraiotita sou alla mou kanei entiposi k me provlimatise afti i stasi ton giatron sou. Efhomai na vreis giatro pou tha se voithisei na kaneis k deftero paidaki, psakse to ligo akoma.

Διαφημίσεις

Πάρε και άλλες γνώμες, μίλα και με τον γιατρό που σου έκανε την πρώτη καισαρική και δες τι επιλογές έχεις προκειμένου να επιτύχεις μια δεύτερη ασφαλή εγκυμοσύνη. Θα σου έλεγα να μην προσπαθήσεις καν για φ.τ.

ευχαριστώ

Καλησπέρα, αντιμετώπισα σχεδόν το ίδιο κι εγώ. Κοίτα, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά είχε μολυνθεί η τομή μου στην 1η καισαρική και ηταν ουλώδης σε μεγάλο βαθμό.

Οταν έμεινα πάλι έγκυος μετά από 11 μήνες, αυτός που μου έκανε την αυχενικη μου το είπε (Παφίλης - άριστος υπερηχογραφιστής). Η θέση του πλακούντα ήταν πρόσθια και χαμηλή, που σημαίνει ότι είχε εμφυτευθεί ακριβώς επάνω στην παλιά τομή, η οποία μάλιστα ήταν έντονη και ανυνήθιστα χαμηλά. Δεν θα ήταν σωστό να προσπαθήσω για vbac γιατί η περιοχή θα ήταν πολύ ταλαιπωρημένη. Επίσης ίσως το μωρό να είχε λίγο μικρότερη ανάπτυξη μιας και "τα πλοκάμια" του πλακούντα επι το πλείστον ήταν σε ιστό ουλής κι όχι σε ζωντανό νευρωμένο ιστό.

Δεν πήρα αρκετά κιλά, παρακολουθήθηκε το μωρό κανονικά και γέννησα μια χαρά ένα υγιέστατο μωράκι.

Αν σου λέει κάτι, αφαιρέθηκαν κατά την συρραφή μήτρας και δέρματος, οι ουλές της πρώτης καισαρικής μου.

argini, ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου, έχουν περάσει 3,5 χρόνια από την πρώτη καισαρική, όσον αφορά στο ερώτημά σου : ο γιατρός που διενήργησε την πρωτη κτ τι έχει να πει για την τομή??? η απάντηση είναι ότι δεν ξέρω τι έχει να πει , διότι δεν ρωτήθηκε.

Ειχε γινει προγραμματισμένα ή επειγόντως??? ούτε το ένα ούτε το άλλο, γέννησα στις 38,5 εβδομάδες, βρισκόμουν μέσα για παρακολούθηση με non stress, επειδή κάποια στιγμή σε εξέταση έπεσαν οι παλμοί, όλα τα υπόλοιπα περίπου 30 non οκ, ώσπου μου έβαλε τεχνητούς και πάνω στην κούρασή μου του είπα κάνε μου καισαρική (μια φορά) με 6 διαστολή, και μου έκανε!!!! γι αυτό και αυτή την φορά δεν ρωτήθηκε αν και πολύ θα ήθελα να μου πει την ....άποψή του.

renesa, ευχαριστώ για την απάντησή σου, οι γιατροί όχι δεν μου απαγόρεψαν την μελ. εγκυμοσύνη απλά ο 2ος μου είπε οτι υπάρχει ρίσκο για ρήξη μήτρας

ekavi, ευχαριστώ επίσης για την απάντησή σου, νομίζω σε κάλυψα με τη απάντησή μου στην argini γιατί δεν έχω μιλήσει με τον γιατρό που μου έκανε την κτ

Καλησπέρα, αντιμετώπισα σχεδόν το ίδιο κι εγώ. Κοίτα, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά είχε μολυνθεί η τομή μου στην 1η καισαρική και ηταν ουλώδης σε μεγάλο βαθμό.

Οταν έμεινα πάλι έγκυος μετά από 11 μήνες, αυτός που μου έκανε την αυχενικη μου το είπε (Παφίλης - άριστος υπερηχογραφιστής). Η θέση του πλακούντα ήταν πρόσθια και χαμηλή, που σημαίνει ότι είχε εμφυτευθεί ακριβώς επάνω στην παλιά τομή, η οποία μάλιστα ήταν έντονη και ανυνήθιστα χαμηλά. Δεν θα ήταν σωστό να προσπαθήσω για vbac γιατί η περιοχή θα ήταν πολύ ταλαιπωρημένη. Επίσης ίσως το μωρό να είχε λίγο μικρότερη ανάπτυξη μιας και "τα πλοκάμια" του πλακούντα επι το πλείστον ήταν σε ιστό ουλής κι όχι σε ζωντανό νευρωμένο ιστό.

Δεν πήρα αρκετά κιλά, παρακολουθήθηκε το μωρό κανονικά και γέννησα μια χαρά ένα υγιέστατο μωράκι.

Αν σου λέει κάτι, αφαιρέθηκαν κατά την συρραφή μήτρας και δέρματος, οι ουλές της πρώτης καισαρικής μου.

xena, ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμένα.

είχες πόνους κατά τη 2η εγκυμοσύνη σου ? γιατί μου είπε ότι σίγουρα θα έχω πόνους και τραβήγματα από την αρχή της εγκυμοσύνης, καλά για vbac δεν το συζητώ καθόλου αλλά ...

τι να πω, σκέφτομαι ότι μια ουλή κατά τη διάρκεια μιας κτ θα μπορούν να έχουν ίσως και αρκετές κοπέλες, ίσως και οι περισσότερες να μη το γνωρίζουν καν, να είναι όντως τόσο επικίνδυνο ? ή με άγχωσε πολύ άνευ λόγου ?

xena, ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμένα.

είχες πόνους κατά τη 2η εγκυμοσύνη σου ? γιατί μου είπε ότι σίγουρα θα έχω πόνους και τραβήγματα από την αρχή της εγκυμοσύνης, καλά για vbac δεν το συζητώ καθόλου αλλά ...

τι να πω, σκέφτομαι ότι μια ουλή κατά τη διάρκεια μιας κτ θα μπορούν να έχουν ίσως και αρκετές κοπέλες, ίσως και οι περισσότερες να μη το γνωρίζουν καν, να είναι όντως τόσο επικίνδυνο ? ή με άγχωσε πολύ άνευ λόγου ?

Ναι, είχα πόνους. Ενα τεράστιο βάρος και ελαφρους πόνους περιόδου συν έντονο τράβηγμα στην εσωτερική τομή. Η εξωτερική μόνο επιδερμικά πονούσε έτσι κι αλλιώς, και πριν μείνω έγκυος γιατί ήταν πολύ ουλώδης.

Κοίτα, μου φαίνεται πολύ παράδοξο που στο βρίσκουν στον απλό υπέρηχο και στο αναφέρουν πριν μείνεις έγκυος να πω την αλήθεια.

Μήπως βρε κοριτσάκι μου συμβαίνει κάτι άλλο; Δύο ίδιες γνώμες;;; :confused::confused::confused: Μήπως προϊδέασες τον δέυτερο;;

Κάποιος πριν χρόνια μου είχε πει ότι έχω δίκερη μήτρα. Τρία πουλάκια...

Διαφημίσεις

Ναι, είχα πόνους. Ενα τεράστιο βάρος και ελαφρους πόνους περιόδου συν έντονο τράβηγμα στην εσωτερική τομή. Η εξωτερική μόνο επιδερμικά πονούσε έτσι κι αλλιώς, και πριν μείνω έγκυος γιατί ήταν πολύ ουλώδης.

Κοίτα, μου φαίνεται πολύ παράδοξο που στο βρίσκουν στον απλό υπέρηχο και στο αναφέρουν πριν μείνεις έγκυος να πω την αλήθεια.

Μήπως βρε κοριτσάκι μου συμβαίνει κάτι άλλο; Δύο ίδιες γνώμες;;; :confused::confused::confused: Μήπως προϊδέασες τον δέυτερο;;

Κάποιος πριν χρόνια μου είχε πει ότι έχω δίκερη μήτρα. Τρία πουλάκια...

ναι, η αλήθεια είναι ότι προϊδέασα τον δεύτερο, του ανέφερα οτι ο 1ος μου είχε πει για την ουλή, προφανώς χρειάζεται και μια τρίτη γνώμη, ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου

Παντως εγω που εχω κανει αποξεση φαινεται στον υπερηχο. Και ακομη και μετα την υστεροσκοπιση παλι ενα σημαδακι (μια ασπρη γραμμουλα) εχει μεινει.