Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συμπαράσταση του συζύγου στην εξωσωματικη

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια! ! πιο πολύ ήθελα να μιλήσω κάπου να ξεσκασω και να δω πόσες από εσάς γκρινιάζατε για διάφορα πριν την εξωσωματικη εξαιτίας του άγχους σας! Αυριο είναι να ξεκινήσω τις ενέσεις για την πρώτη μου προσπάθεια μετά από 2 αποτυχημένες σπερματεγχυσεις! Ειπα να το κάνω όσο πιο γρήγορα μπορώ και ας στερηθω το καλοκαίρι και τη θάλασσα που τόσο μου αρέσει! Αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν άρχισα την προσπάθεια και άρχισα την γκρίνια και τον αρνητισμο.και είπα στον άντρα μου σήμερα ότι θα είναι δύσκολο καλοκαίρι και όχι ανέμελο σαν τα άλλα επειδή έχει και αυτός κάτι προβλήματα με τη δουλειά του και ότι πρέπει να αλληλοσυμπαραστεκομαστε και μου λέει "σιγά εσύ δεν έχεις πρόβλημα άμα έχουμε αποτυχία θα είναι πρόβλημα " και θύμωσα και του είπα ότι και η προσπάθεια και το άγχος αν θα πετύχει και όλα αυτά προβλήματα είναι , , και ότι δε μου συμπαραστεκεται και τον νοιάζει μόνο το άλλο το θέμα του και μαλωσαμε πολύ τελικά. ...Επίσης είμαι η μόνη που δε θέλω να φιαξει ο καιρός και ενώ ολα τα καλοκαίρι α τα περνούσα στην θάλασσα τώρα δεν θέλω καν να πάω. ..ξέρω ότι θα με πείτε υπερβολική και ελπίζω να φταίει το ότι αδιαθετησα χθες για την διάθεση μου αλλά είναι κακό που θέλω να κλαφτω λίγο στον άντρα μου; ;; και που θέλω να μου πει ότι με καταλαβαίνει και όχι ότι δεν έχω ακόμη κανένα πρόβλημα? ??Αν ήξερα ότι θα πετύχουμε δεν θα με ένοιαζε τίποτα αλλά όσο σκέφτομαι την αποτυχία η ακόμη και μία πιθανή αποβολή μετά από δύο μήνες δεν θέλω καν να αρχίσω. ..Και έφτασε στο σημείο να μου πει στα νεύρα του ότι και μόνο που σκέφτηκα κάποια στιγμή να αφήσω να περάσουν οι 2 μήνες του καλοκαιριού να ηρεμήσει και η μήτρα μου μετά την επεμβατικη υστεροσκοπηση που εκανα πριν 20 μέρες ότι δε με νοιάζει εμένα η προσπάθεια αλλά μόνο η καλοπέραση μου!!! Μηπωε έχει δίκιο? Η μήπως για όλα φταίει το άγχος και ο φόβος? Αν αποκτησω μωρό πιστεύω πως δε θα υπάρχει πιο ευτυχισμένη μανούλα από εμένα αλλά γιατί φοβάμαι τόσο? Τα εχω γράψει λίγο μπερδεμένα αλλά είναι από τα νεύρα και την απογοήτευση μου.., ειχε καμιά σας τέτοιες γκρινιες και καβγάδες πριν την προσπάθεια η είναι κακός οιωνός από τώρα

Διαφημίσεις

αννα καλησπερα!σου ειχα γραψει ολοκληρο κατεβατο αλλα το εχασα!οποτε θα ειμαι συντομη.περισυ τετοια εποχη εκανα και εγω την πρωτη μου προσπαθεια.αρχικα ημουν αγχωμενη αλλα οταν ξεκινησα τις ενεσεις,χαλαρωσα γιατι ηθελα να κανω οτι καλυτερο για αυτη τη προσπαθεια.οσον αφορα τους ανδρες μας,οσο και καλη διαθεση να εχουν,δε μπορουν να μπουν στη θεση μας,ειναι διαφορετικος ο τροπος σκεψης.ειμαι σιγουρη οτι και αυτοι αγχωνονται και το κρυβουν.για φαντασου να μας γκρινιαζαν..το ιδιο πραγμα θελετε και για το ιδιο προσπαθειτε!!προσπαθησε να μη σκεφτεσαι αρνητικα γιατι κανεις λαθος.αυτη τη στιγμη ξεκινας να κανεις μια προσπαθεια και μπραβο σου για αυτο που σε σχεση με οποιαδηποτε αλλη μεθοδο εχει τα μεγαλυτερα ποσοστα επιτυχιας.γιατι λοιπον να μη πετυχει?να εισαι αισιοδοξη..αυριο να ξυπνησεις χαρουμενη,να κανεις τις ενεσουλες σου γιατι απο αυριο θα εισαι ενα βημα πιο κοντα στο ονειρο σας!εγω χαρη στη δευτερη εξωσωματικη,αρχες αυγουστου θα εχω στην αγκαλια μου τη μπεμπα μου!ευχομαι σε εννια μηνες να κανεις το ιδιο!!!καλη επιτυχια!!

Αννα, καλή δυναμη και καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου!

Η δυσκολία στην απόκτηση παιδιου ειναι δρομος δυσκολος και προσφερεται για πολλές εντασεις, οι περισσότερες ειναι χαζοεντασεις από το άγχος και την πιεση (ψυχολογική και οικονομική).

Δεν θα σου πω θεωρητικούρες οτι οι αντρες ειναι ετσι ή αλλιως ή οτι οι γυναικες ειμαστε ευαισθητες κλπ κλπ, μόνο αυτο (πρακτική συμβουλή από τη δική μου εμπειρία) : εχε εμπιστοσυνη στη σχεση σας, εσυ την ξερεις καλυτερα από όλους, και επιστρατευσε οση περισσοτερη υπομονη και κατανόηση εχεις. Οσο μπορείς ξεχωριζε τους τσακωμους της στιγμής, για να βαζεις οπισθεν και να μην δινεις σημασια, και στάσου μονο αν δεις κατι πιο σοβαρο που σε ενοχλει ωστε να το συζητησεις και να δωσεις και στον αντρα σου να το καταλαβει. Κουβεντες παραπανω και θα πεις και θα ακουσεις, και μια και δυο και φορες!, αυτο ειναι σιγουρο, να εισαι προετοιμασμενη!Αν βλεπεις οτι πραγματι ειναι θεμα συμπαραστασης, κανε μια κουβεντα τωρα που ξεκινατε, για να ξερει οτι σε στενοχωρουν τα λογια του, αλλά αν νομιζεις οτι δεν το λεει με κακια ή θελοντας να υποτιμησει αυτο που θα περασεις, ασ' το να πεσει;).

Υ.Γ. Αν ξεραμε ότι θα πετυχει, καμια μας δεν θα μας ένοιαζε :D.

Εχει "σαμαρακια" ο δρομος, αλλά σου ευχομαι απο καρδιάς να φτασεις γρηγορα στον προορισμό σου!

Καλα, και εγω ημουν ετοιμη για διαζυγιο αμεσως μετα την αποτυχημενη ωοληψια! Τι να πω;!Οι αντρες θεωρουν οτι το θεμα μας ταλαιπωρει και μας αγχωνει οσο αυτους η δουλεια τους!!Απαραδεκτος!Αντι να ειναι ακομα πιο δοτικος αυτο το διαστημα και να ανεχεται και το κλαψουρισμα μου, ηταν αλλου! Βεβαια και τα δικα μου νευρα ηταν χαλια, αλλα αυτος ηταν απλα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ! Θα το πιστευω οσα χρονια κι αν περασουν! Τα ξαναβρηκαμε μετα την εκρηξη μου, μου εδειξε επιτελους την τρυφεροτητα που χρειαζομουν και με ηρεμησε...Μη δινεις σημασια, λοιπον! Η λυση: μπενακης-βγενακης σε ο,τι κι αν σου λεει και στηριξου κυριως στον εαυτο σου και τη δυναμη σου!

Μπεμπα αφου δεν εχεις αποτυχημένη εξωσωματικη στο ιστορικό σου προσπάθησε να ειςαι αισιόδοξη και θετική θα σε βοήθησει (εγω τουλαχιςτον ετςι το έβλεπα για μένα και ας ειχα αποτυχημένες σπερματεχγυσεις και αποβολες στο ιστορικό μου)

Δεν ειςαι χαρούμενη που θα κανεις θεραπεία που εχει καλύτερα ποσοστά; Γιατι να παει κάτι στραβά! Καλύτερα που το κανεις και καλοκαίρι και εχει ήλιο και αυξάνει την βιταμινη D κιόλας που αυξάνει τις πιθανότητες

By the way εχεις δίκιο να παραπονιέςαι στον άντρα σου μια και εσυ θα τα περάσεις ολα απλα μπορει να μην μπορει την αρνητικουρα αυτη τη στιγμή!

Ολα να σου πανε τέλεια και σκέψου θετικά!

Διαφημίσεις

Κορίτσι, η εξωσωματική είναι μια πραγματικά ψυχοφθόρα διαδικασία... Κι αυτό ισχύει και για τους δύο. Το ότι οι άντρες δεν εκφράζονται όμοια με εμάς, αυτό δε σημαίνει πως δεν αγχώνονται ή πως δεν τους νοιάζει. Φυσικά έχεις δικαίωμα να "πιαστείς" από τον άνθρωπό σου, χωρίς να ξεχνάς πως είναι κι αυτός άνθρωπος με όρια. Φαντάζομαι πως κι εσύ θα αφήνεις περιθώρια για να σου γκρινιάξει κι αυτός για ότι τον αγχώνει: δουλειά, εξωσωματική κτλ

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κορίτσι, η εξωσωματική είναι μια πραγματικά ψυχοφθόρα διαδικασία... Κι αυτό ισχύει και για τους δύο. Το ότι οι άντρες δεν εκφράζονται όμοια με εμάς, αυτό δε σημαίνει πως δεν αγχώνονται ή πως δεν τους νοιάζει. Φυσικά έχεις δικαίωμα να "πιαστείς" από τον άνθρωπό σου, χωρίς να ξεχνάς πως είναι κι αυτός άνθρωπος με όρια. Φαντάζομαι πως κι εσύ θα αφήνεις περιθώρια για να σου γκρινιάξει κι αυτός για ότι τον αγχώνει: δουλειά, εξωσωματική κτλ

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Αν το βλέπεις έτσι, μην την ξεκινάς. Σαμποτάρεις από μόνη σου την όποια προσπάθεια. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι με κάθε "τρύπημα" ερχόμαστε πιο κοντά στο μωρό που θα αποκτήσουμε. Δεν χωράει αρνητισμός στην προσπάθεια. Πρέπει να έχουμε ηθικό ακμαίο και χαμόγελο πλατύ. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο η θεματοθέτρια θεωρεί ότι ο άντρας της πρέπει να ανέχεται τη γκρίνια της. Βασικά δεν καταλαβαίνω καν το λόγο για τον οποίο η ίδια θεωρεί ότι πρέπει να γκρινιάζει.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Αν το βλέπεις έτσι, μην την ξεκινάς. Σαμποτάρεις από μόνη σου την όποια προσπάθεια. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι με κάθε "τρύπημα" ερχόμαστε πιο κοντά στο μωρό που θα αποκτήσουμε. Δεν χωράει αρνητισμός στην προσπάθεια. Πρέπει να έχουμε ηθικό ακμαίο και χαμόγελο πλατύ. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο η θεματοθέτρια θεωρεί ότι ο άντρας της πρέπει να ανέχεται τη γκρίνια της. Βασικά δεν καταλαβαίνω καν το λόγο για τον οποίο η ίδια θεωρεί ότι πρέπει να γκρινιάζει.

Βασικα εγω νομίζω οτι και οι δυο έχετε δίκιο αλλα συμφωνώ απόλυτα με την τελεuταια πρόταση... Αν δεν εχεις ιστορικο αποτυχίας σε αυτη τη μέθοδο γιατι να ειςαι αρνητική; Καθε ένεση όντως σε φέρνει πιο κοντά στο μπεμπακι!

Βασικα εγω νομίζω οτι και οι δυο έχετε δίκιο αλλα συμφωνώ απόλυτα με την τελεuταια πρόταση... Αν δεν εχεις ιστορικο αποτυχίας σε αυτη τη μέθοδο γιατι να ειςαι αρνητική; Καθε ένεση όντως σε φέρνει πιο κοντά στο μπεμπακι!

Μα και προηγούμενες αποτυχίες να έχεις, πάλι δεν σημαίνει ότι η επόμενη προσπάθεια θα είναι αρνητική. Ίσα ίσα που λένε ότι στατιστικά η 3η ή 4η προσπάθεια είναι που πετυχαίνει.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση! Συμφωνώ με όλες τις απόψεις που διάβασα και εν μέρει και με τη θεματοθέτρια. Καταλαβαίνω την κοπέλα, ξεκινάει τώρα την προσπάθειά της και τις φαίνονται όλα βουνό, συμφωνώ όμως και με την Newbie G που προτείνει λιγότερο αρνητισμό και περισσότερη αισιοδοξία! Όσον αφορά τώρα τις κουβέντες που ανταλλάξατε με τον άντρα σου, θα σου έλεγα να μην τρελαίνεσαι. Εγώ προσωπικά έχω την απόλυτη συμπαράσταση του συζύγου, τα κάνουμε όλα μαζί και παλεύουμε μαζί με όλα (δεν θα άντεχα αλλιώς), αλλά μέσα στα νεύρα μας κατά καιρούς έχουμε πει αμφότεροι πολλά κουφά! Σίγουρα εμείς περνάμε το πιο μεγάλο ζόρι, αντικειμενικά, αφού κάνουμε τις ενέσεις, παίρνουμε τις ορμόνες κλπ κλπ, αλλά τι να κάνουμε?Έτσι είναι η φύση, η γυναίκα μένει έγκυος, μακάρι να είμασταν ....ιππόκαμποι και να γεννούσαν οι άντρες :-P Προσπαθούν και εκείνοι να μας καταλάβουν, ότι μπροούν κάνουν γενικά και αυτοί οι φουκαράδες!

Εύχομαι να μείνεις άμεσα έγκυος και όλα αυτά να γίνουν μια ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι!;)

Διαφημίσεις

Μα και προηγούμενες αποτυχίες να έχεις, πάλι δεν σημαίνει ότι η επόμενη προσπάθεια θα είναι αρνητική. Ίσα ίσα που λένε ότι στατιστικά η 3η ή 4η προσπάθεια είναι που πετυχαίνει.

Ετςι λένε; Η δική μου κλινικη έλεγε (και εδώ γενικά πιςτευουν) οτι μειώνονται η πιθανότητες με καθε αποτυχία. Εγω προςωπικα θα ημουν πιο μαζεμένη αν δεν ειχε πετύχει η πρώτη μου.... Ειδικά αν δεν ειχα πολλα ωαρια η οχι καλη ποιότητα ... Προςωπικα θα πήγαινα (και πήγα) με το κεφαλι ψηλά στην πρώτη μου γιατι ηταν και η πρώτη μου!!

Ετςι λένε; Η δική μου κλινικη έλεγε (και εδώ γενικά πιςτευουν) οτι μειώνονται η πιθανότητες με καθε αποτυχία. Εγω προςωπικα θα ημουν πιο μαζεμένη αν δεν ειχε πετύχει η πρώτη μου.... Ειδικά αν δεν ειχα πολλα ωαρια η οχι καλη ποιότητα ... Προςωπικα θα πήγαινα (και πήγα) με το κεφαλι ψηλά στην πρώτη μου γιατι ηταν και η πρώτη μου!!

Σοβαρά; :shock: Πρώτη φορά το ακούω! Τελικά ο καθένας λέει τα δικά του. Πάντως αυτό κι αν δεν σου ρίχνει την ψυχολογία! Ενώ αν έχεις 1-2 αποτυχίες, λες άντε θα πετύχει η επόμενή ή η μεθεπόμενη προσπάθεια. Εγώ στην πρώτη προσπάθεια είχα αρνητικό, αλλά στη δεύτερη πήγα με ακόμα καλύτερη ψυχολογία (έλεγα ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει, άρα δεν υπάρχει λόγος ούτε να στεναχωριέμαι, ούτε να αγχώνομαι) και τελικά τα κατάφερα. Πιστεύω πως παίζει μεγάλο ρόλο το ηθικό.

Καλά, εγώ ξέρω κοπέλες που πέτυχαν με την πέμπτη, την έκτη, την έβδομη, την όγδοη! Απλά, όταν βλέπεις ότι μετά από κάνα δυο φορές δεν έχεις επιτυχία, δεν πρέπει να το αφήνεις στην τύχη αλλά πρέπει να το ψάχνεις εντατικά. Οι αποτυχίες πληγώνουν τα ζευγάρια, αλλά από την άλλη πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να βλέπουμε τι φταίει και δεν πρέπει να ξεχνάμε και ότι η επιστήμη κάνει θαύματα και κάθε τόσο βγαίνει και κάτι καινούριο. ΠΟλλές γυναίκες που κάνουν σήμερα υγιέστατα παιδιά με εξωσωματική, αν είχαν γεννηθεί μία δεκαετία πριν δεν θα τα είχαν καταφέρει!

Ας μην μιλάμε όμως για αποτυχίες ενώ η κοπέλα δεν έχει κάνει ακόμα ούτε την πρώτη της προσπάθεια ;)! Ας της ευχηθούμε να μείνει έγκυος με τη μία!

Καλά, εγώ ξέρω κοπέλες που πέτυχαν με την πέμπτη, την έκτη, την έβδομη, την όγδοη! Απλά, όταν βλέπεις ότι μετά από κάνα δυο φορές δεν έχεις επιτυχία, δεν πρέπει να το αφήνεις στην τύχη αλλά πρέπει να το ψάχνεις εντατικά. Οι αποτυχίες πληγώνουν τα ζευγάρια, αλλά από την άλλη πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να βλέπουμε τι φταίει και δεν πρέπει να ξεχνάμε και ότι η επιστήμη κάνει θαύματα και κάθε τόσο βγαίνει και κάτι καινούριο. ΠΟλλές γυναίκες που κάνουν σήμερα υγιέστατα παιδιά με εξωσωματική, αν είχαν γεννηθεί μία δεκαετία πριν δεν θα τα είχαν καταφέρει!

Ας μην μιλάμε όμως για αποτυχίες ενώ η κοπέλα δεν έχει κάνει ακόμα ούτε την πρώτη της προσπάθεια ;)! Ας της ευχηθούμε να μείνει έγκυος με τη μία!

Ναι πέτυχαν με την όγδοη γιατι μάλλον άλλαξαν γιατρο

Πολυ αμφιβάλλω πτιβεκατσαν με τον ιδιο γιατρο 8 φορές!!!μεγαλο ποσοστό αποτυχιών οφείλονται στις κλινικές ... Και εγω γνώρισα κοπέλα στην κλινικη μου που πέτυχε με την 14η!! Την 14η πήγε στον γιατρο μου!!

Τελώσπαντων άσχετο με το θέμα αλλα μιας και το συζητάμε

Διαφημίσεις

Σοβαρά; :shock: Πρώτη φορά το ακούω! Τελικά ο καθένας λέει τα δικά του. Πάντως αυτό κι αν δεν σου ρίχνει την ψυχολογία! Ενώ αν έχεις 1-2 αποτυχίες, λες άντε θα πετύχει η επόμενή ή η μεθεπόμενη προσπάθεια. Εγώ στην πρώτη προσπάθεια είχα αρνητικό, αλλά στη δεύτερη πήγα με ακόμα καλύτερη ψυχολογία (έλεγα ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει, άρα δεν υπάρχει λόγος ούτε να στεναχωριέμαι, ούτε να αγχώνομαι) και τελικά τα κατάφερα. Πιστεύω πως παίζει μεγάλο ρόλο το ηθικό.

Οπωσδήποτε το ηθικό παίζει ρόλο !! Για αυτο και το ανέφερα και εδω

Ναι πέτυχαν με την όγδοη γιατι μάλλον άλλαξαν γιατρο

Πολυ αμφιβάλλω πτιβεκατσαν με τον ιδιο γιατρο 8 φορές!!!μεγαλο ποσοστό αποτυχιών οφείλονται στις κλινικές ... Και εγω γνώρισα κοπέλα στην κλινικη μου που πέτυχε με την 14η!! Την 14η πήγε στον γιατρο μου!!

Τελώσπαντων άσχετο με το θέμα αλλα μιας και το συζητάμε

Συμφωνώ! Μετά από 3 αποτυχίες, αλλάζεις γιατρό οπωσδήποτε.

Πού διαφωνείς; Στην ουσία το ίδιο λέμε...

Ίσως δεν εκφράστηκα σωστά... Ψυχοφθόρα είναι η υπογονιμότητα. Η εξωσωματική είναι μια πολλά υποσχόμενη ευκαιρία με πιθανότητες επιτυχίας και αποτυχίας και φυσικά... φέρνει αρκετό στρες μαζί της.

Ειδικά στις δύο εβδομάδες "σιγής" έως ότου φτάσει η στιγμή του τεστ. Φυσικά ένα ζευγάρι εξοντωμένο από τις προσπάθειες, ενδεχομένως να έρθει σε κάποια ένταση σε αυτές τις μέρες. Δεν το βλέπω καθόλου παράξενο, ούτε έχει αρνητισμό. Είναι απλά ανθρώπινο.

Όλοι μας θέλουμε ο άνθρωπός μας να μας ανέχεται στις ... "μαύρες" μας. Φυσικά και είμαστε άνθρωποι με τα πάνω και τα κάτω μας.

Γι' αυτό επισημαίνω πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι σύντροφοί μας είναι άνθρωποι και φυσικά έχουν κι αυτοί δικαίωμα να γκρινιάξουν όταν κάτι τους ενοχλεί (ακόμα κι αν αυτό το "κάτι" είμαστε εμείς... ;) )

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

...και μου λέει "σιγά εσύ δεν έχεις πρόβλημα άμα έχουμε αποτυχία θα είναι πρόβλημα "

..Και έφτασε στο σημείο να μου πει στα νεύρα του ότι και μόνο που σκέφτηκα κάποια στιγμή να αφήσω να περάσουν οι 2 μήνες του καλοκαιριού να ηρεμήσει και η μήτρα μου μετά την επεμβατικη υστεροσκοπηση που εκανα πριν 20 μέρες ότι δε με νοιάζει εμένα η προσπάθεια αλλά μόνο η καλοπέραση μου!!!....

καλημέρα άννα και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου! να είσαι ήρεμη και χαρούμενη γιατί αυτή σας η προσπάθεια μπορεί να σας κάνει γονείς! γιατί όχι???

εμένα δε μου άρεσε μονάχα το σημείο που σου είπε ότι εσύ δεν έχεις πρόβλημα παρά μόνο αν αποτύχει η προσπάθεια... δε θα μου άρεσε προσωπικά ο σύζυγός μου να θεωρεί απλό το γεγονός των ενέσεων, των ορμονών, της ωοληψίας και της αγωνίας μετά στην αναμονή... ένα ταξίδι που σε φέρνει πιο κοντά στην τεκνοποίηση είναι βέβαια αλλά ας μην υποτιμούμε και τη διαδικασία... και βεβαίως ενδεχόμενη αποτυχία δε θα είναι και πάλι πρόβλημά ΣΟΥ αλλά πρόβλημά ΣΑΣ!

τώρα για την υστεροσκόπηση εάν ο γιατρός σας είπε ότι αυξάνετε τις πιθανότητές σας εάν κάνετε τον κύκλο αμέσως μετά έχει δίκιο ο άντρας σου να μη θέλει να την αναβάλλετε!

όταν υπάρχουν και πραγματικά προβληματα εργασιακά οι εντάσεις είναι λογικές αλλά θα πρέπει να τους δίνουμε την πραγματική τους διάσταση και να να μη τις μεγεθύνουμε...

και κάτι τελευταίο.... η γκρίνια δεν είναι δικαίωμα που πηγάζει από οποιαδήποτε αφορμή ούτε καν μια εξωσωματική...

φιλικά πάντα...

ORo1p2.png

κι εγώ αυτό ξέρω και μου έχουν πει... τα στατιστικά θεωρητικά μειώνονται μετά την αποτυχημένη 4η... όλα αυτά βέβαια υπό προύποθέσεις... δηλαδή να έχεις δοκιμάσει και κάτι διαφορετικό και να μην πηγαίνεις όλες τις φορές με τα ίδια φάρμακα, ίδιο πρωτόκολλο, ίδιας ημέρας έμβρυα κλπ....

ORo1p2.png

Συμφωνώ κ εγω με τα κορίτσια οτι το πιο σημαντικό ειναι να είσαι πρώτα ΕΣΥ θετική κ αισιόδοξη,

το να ξεκινάς μια τέτοια προσπάθεια σκεπτόμενη ''αυτό θα είναι ενα δύσκολο καλοκαίρι'' δεν είναι κ οτι πιο θετικό..

πόσο μάλλον όταν κ ο σύζυγος σου περνάει δύσκολα αυτη την περιοδο με τη δουλειά του και ειναι αρκετά στρεσαρισμενος,

πιστεύω πως αυτο που στην ουσία ήθελε να πει ο είναι να μην φέρνεις περισσότερο αρνητισμό σε ενα ηδη φορτισμένο κλίμα...

ως γυναίκες μιλάμε(κ πάντα συμφωνούμε)πως ειδικά σε τέτοιες καταστάσεις εμείς είμαστε αυτές που χρειαζόμαστε στήριξη κ κάποιον να ανέχεται την γκρίνια μας..

είναι απόλυτα φυσιολογικό να αγχώνεσαι για τη διαδικασία γιατί στην ουσία εσύ θα τα περάσεις όλα,αυτή είναι η φύση της γυναίκας...

απο την αλλη όμως,και η φύση του άντρα είναι να είναι ο προμηθευτής και να καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας,ποσο μάλλον οταν σχεδιάζεται ο ερχομός ενός παιδιού,

επομένως οταν κινδυνεύει ο ρόλος του φαντάσου μόνο πόσο άγχος κ φόβο του προκαλεί η ιδέα κ μόνο να μην είναι σε θεση να προμηθεύσει στην οικογένεια...

προσπάθησε να εισαι αισιόδοξη,μην παίρνεις την καθε κουβέντα προσωπικά,ασε κ κατι να πέσει κάτω...

σας εύχομαι καλη επιτυχία,να είναι ενα πολυ πολυ καλο καλοκαίρι για 'σας!!!

Κοριτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!Εντάξει το θέμα με τον αντρα μου λυθηκε ένας χαζοτσακωμός ητανε όπως τόσοι αλλα όταν το εγραψα ήτανε στην ενταση της στιγμής!Οσο για το άγχος το ξερω οτι δεν πρέπει να εχω και ειλικρινά απορω με τον εαυτο μου διοτι ουτε αγχώδεις είμαι γενικα και στις 2 σπερματεχγύσεις που εκανα δεν ειχα καθολου μα καθόλου αγχος....Αυτή τη φορα εχω αγχωθεί απο την 1η ένεση και δεν ξέρω γιατι...μάλλον επειδή έχω τόσο μεγαλες πιθανότητες επιτυχίας και φοβάμαι την απογοήτευση...Όταν θέλεις κάτι τοσο πολύ δε μπορεις να πιστέψεις οτι θα πετύχει!Αλλα θα το αποβαλω γιατι εχω τόσο δρομο μπροστά μου και δεν κάνει....Ευχαριστώ και παλι και newbie G λιγο αυστηρή σε βρίσκω.... :P

Η εξωσωματική είναι μια θεραπεία στην υπογονιμότητα, έτσι; Και έχουμε κάθε λόγο να γκρινιάζουμε για μια δυσάρεστη θεραπεία, και επίσης κάθε λόγο να την επιλέγουμε. Αν κάτι μας πόνεσε ή μας ενόχλησε με οποιονδήποτε τρόπο, (ή φοβόμαστε ότι θα μας πονέσει) τι πάει να πει "μην γκρινιάζεις, εσύ το επέλεξες" ;

Αλληλοκατανόηση στο ζευγάρι, πανω απ' όλα.