Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιατροί εξωσωματικής: πώς μας βλέπουν

Recommended Posts

Πριν ένα χρόνο έκανα την πρώτη μου προσπάθεια εξωσωματικής και ήταν αποτυχημένη. Αποφασίσαμε με τον σύζυγο να προχωρήσουμε και σε μια δεύτερη, αλλά ενώ ενημερώσαμε τον γιατρό, είχαμε μια απρόβλεπτη αναποδιά στα οικονομικά μας, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τα απαραίτητα για την δεύτερη προσπάθεια.

Πήρα τον γιατρό τηλέφωνο (τον οποίο συμπαθούσα πολύ μέχρι εκείνη την στιγμή και τον θεωρούσα πολύ σωστό) και του είπα ότι λόγω κάποιων κολλημάτων, θα πρέπει να αναβάλλουμε την προσπάθεια για μερικούς μήνες, ίσως και για έναν χρόνο, μέχρι να μαζέψουμε το ποσό.

Η αντίδραση του γιατρού ήταν αναπάντεχη! Στην αρχή με ρώτησε αν σκέφτηκα τη λύση των δανεικών. Να δανειστώ δηλαδή από φίλους ή συγγενείς. Όταν του είπα ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, με ρώτησε αν έχουμε πιστωτική, ωστε να κάνουμε μια γενναία ανάληψη. Η απάντηση ήταν αρνητική και τότε μου πρότεινε να του δώσουμε όσα έχουμε και τα υπόλοιπα με δόσεις... Το έκανε μάλιστα να ακούγεται ακόμα πιο δελεαστικό, λέγοντάς μου ότι αν κάνω τώρα την προσπάθεια θα μου κάνει σημαντική έκπτωση σε σχέση με την πρώτη φορά, ενώ αν το κάνω μετά από κάποιο διάστημα, θα πληρώσω τα ίδια με την πρώτη φορά, ίσως μάλιστα και

παραπάνω, αν οι τιμές έχουν ανέβει μέρχι τότε.

Όλη αυτή η πίεσή του με έκανε να νιώθω εντελώς άβολα και να θέλω να απαλλαγώ απ' αυτόν μια ώρα αρχύτερα. Το έκανα βέβαια, απορώ μάλιστα πώς δεν του είπα και καμιά κουβέντα... Τέλος πάντων, ο συγκεκριμένος γιατρός με απογοήτευσε πάρα πολύ. Εγώ τον θεωρούσα τον καλύτερο και τον σύστηνα από δω κι από κει, κι αυτός τελικά με έβλεπε σαν πορτοφόλι, το οποίο έκανε το παν για να μην το χάσει...

Πριν από λίγους μήνες αποφάσισα να ψάξω για καινούργιο γιατρό, μιας και λέμε με τον σύζυγο ότι μπορούμε πια να κάνουμε αυτήν την δεύτερη προσπάθεια που θέλουμε. Πήγα σε πολλά μεγάλα ονόματα της Αθήνας και σε μερικούς μικρότερους γιατρούς.

Τα μεγάλα ονόματα με απογοήτευσαν οικτρά. Κορίτσια, πραγματικά, δεν ξέρω πώς γίνεται και έχουν τοσο μεγάλη πελατεία αυτοί οι γιατροί! Εμένα όταν ο άλλος, και ειδικά ο γιατρός μου, με αντιμετωπίζει σαν μία ακόμα περίπτωση, δεν μπορώ να συνεχίσω μαζί του. Δεν είμαι καθόλου παράξενη, γενικώς, αλλά η εμπειρία μου από τους σπουδαίους γιατρούς ήταν χάλια. Πιο πολλή σημασία θα μου έδινε η πωλήτρια στο κατάστημα παπουτσιών, παρά αυτοί. Σε δέχονται στις υπερπολυτελείς γραφειάρες τους, σε κοιτάζουν ελάχιστα, γράφουν, γράφουν γράφουν, (καλά, για να χαμογελάσουν δεν λέμε... αστεία πράγματα ζητάω κι εγώ) και στο τέλος σου λένε τρία ξερά πράγματα, χωρίς να νοιάζονται για τον άνθρωπο και για την αγωνία του.

Ε, όχι, αγαπητοί μου γιατροί, εγώ τα χρήματα που με τόσο κόπο μάζεψα, δεν θα τα δώσω σε κάποιον που με αντιμωτωπίζει σαν μία ακόμα περίπτωση. Δεν θα τα δώσω στα ψεύτικα χαμόγελα, πάει και τελείωσε. Θα τα δώσω εκεί που θα με αντιμετωπίσουν έτσι όπως θέλω εγώ. Έτσι όπως είναι το σωστό δηλαδή, έτσι όπως αντιμετωπίζω κι εγώ τους ανθρώπους στη δουλειά μου, κι ας μην κάνω το λειτούργημα του γιατρού. Γιατί στη δουλειά μου είναι νόμος (εωτερικός δικός μου νόμος) ότι τον άλλον που έρχεται σε σένα για να ζητήσει την επαγγελματική σου συμβουλή οφείλεις να τον αντιμετωπίσεις με ανθρωπιά, σεβασμό, ειλικρίνια και χαμόγελο.

Τελικά, επέλεξα γιατρό. Δεν ξέρω αν έκανα την σωστή επιλογή, θα δείξει. Μετά από αυτό που έπαθα από τον πρώτο μου γιατρό, αλλά και την εμπειρία μου από τους μεγαλογιατρούς έχω λίγο απογοητευτεί, για να μην πω ότι έχω σοκαριστεί.

Εσείς νιώσατε ποτέ ότι ο γιατρός σας δεν σας αντιμετωπίζει όπως θα έπρεπε;

Διαφημίσεις

γεια σου εμπνευση,

ολες σχεδον εδω μεσα εχουμε περασει τα ιδια. ολες παμε με κλειστα ματια σε αυτους τους μεγαλογιατρους μονο με μια ελπιδα - μηπως σε μας πετυχει αυτη τη φορα. γι'αυτο εχουν τοσες γυναικες.

οταν πηγα και εγω, ενω τους θεωρουσα παντα αψυχους και παραδοπιστους, αντεχα και καθομουν επι ωρες σε μια αιθουσα αναμονης και παρατηρουσα αλλες τοσες απελπισμενες.

δεν με ενοιαζε να μου μιλαει, ουτε προσωπικη επαφη ηθελα. ηθελα να πετυχω.

κακα τα ψεματα, εχουν τα καλυτερα εργαστηρια. οσο καλος και να ειναι ο γιατρος, τι θα κανεις αν το εργαστηριο και εμβρυολογοι δεν ειναι καλοι?

το σοκ το παθαινεις γιατι αισθανεσαι ενα τιποτα, κρυα και ψυχρα πραγματα. δοσοληψιες στην ουσια. ολα για το χρημα.

το θεμα ειναι οτι τους διαφημιζουμε οι ιδιες.

τουλαχιστον απο προσωπικη εμπειρια δεν θα ξαναπηγαινα, αλλα υπαρχουν και αρκετα καλα με τα μεγαλα κεντρα, τα εχουν ολα μελετημενα, και υπαρχουν πολυ μικρα περιθωρια λαθους.

αυτο που πρεπει να προσεχουν οι κοπελες που θα τα επιλεξουν, ειναι να μην δεχονται αναμφισβητητα τις τεραστιες δοσεις φαρμακων που δινουν για διεγερση - ειναι επικινδυνο και ανουσιο, γιατι δεν προσφερει παντα το αποτελεσμα που θελουμε.

οσο αφορα την ερωτηση σου - οι περισσοτεροι γιατροι δεν σε αντιμετωπιζουν οπως θα επρεπε, δυστυχως.

δυστυχως ειναι μεγαλος ο ποθος μας και το εκμεταλλευονται μερικοι στο επακρο...

κ εγω περασα απο μεγαλα ονοματα κ απο μικρα κ συναντησα κ αδιαφορια,κ αντιμετωπιση ΑΤΜ και πολλα. τωρα ειμαι σε μεγαλο κεντρο,αλλα σε συνεργατη του ανερχομενο, ετσι ωστε να εκμεταλλευτω τα εργαστηρια ,αλλα να μη νιωθω οτι ειμαι σε γραμμη παραγωγης.ελπιζω να διαλεξα σωστα.

διαβασμα κ ψαξιμο κοριτσια.να μην μας νιωθουν προβατα προς σφαγη. καλη επιτυχια σε ολες μας

All you need is faith,trust and a little pixie dust..

με όλες θα συμφωνήσω κορίτσια...

ο βασικός λόγος που επέλεξα το δημόσιο ήταν γιατί προτιμούσα την ψυχρή αδιαφορία, από αυτό που λέει η nicol_te: "γραμμη παραγωγης".

θα ηθελα να μάθω για όλες σας που καταλήξατε. Είμαι στην πρώτη προσπάθεια, αλλά λέω από τώρα να αρχίσω την έρευνα αγοράς για την 2ρη

ο κόσμος έχει αλλάξει δυστυχώς.... ΟΛΟΙ κοιτάνε την πάρτη τους. Αυτοί να αυξήσουν τα ποσοστά επιτυχίας τους και εμείς να αποκτήσουμε παιδάκι. Με άλλη όρεξη και ενδιαφέρων θα σε δει ένας νέος γιατρός και με άλλο μάτι ο έμπειρος.

Πάντως λίγο καλός να είναι ο γιατρός έχει κάνει πολλά λεφτά .... ΜΑΥΡΑ. Έχει γεμίσει η Αθήνα από τέτοιους. Εύχομαι τα λεφτά μας να πηγαίνουν σε επιστήμονες-ανθρώπους, γιατί σίγουρα υπάρχουν .. αλλά είναι τόσοι πολλοί οι "άλλοι" που δυστυχώς σπανίζουν.... Καλή επιτυχία σε όλες σας ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΑΙ!!

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια, διαβάζω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας και διαπιστώνω με έκπληξη ότι το έχετε αντιμετωπίσει κι εσείς και ότι το θεωρείτε δεδομένο! Δεν ξέρω, αλλά εγώ κάτι τέτοια δεν τα μπορώ, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι εμείς τους κάνουμε αυτό που είναι. Χωρίς εμάς, χωρίς τις πελάτισσές τους δηλαδή, δεν είναι τίποτα.

Στο εξωτερικό δηλαδή, στη Δύση, στις προηγμένες χώρες, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αμερική, έτσι φέρονται στις πελάτισσές τους οι γιατροί; Σαν να έχουν μπροστά τους άλλο ένα πρόβατο για σφαγή; Και μάλιστα πρόβατο με φουσκωμένο προτοφόλι; Μήπως σε έναν ακόμα τομέα είμαστε... για κλάματα;

Κορίτσια, διαβάζω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας και διαπιστώνω με έκπληξη ότι το έχετε αντιμετωπίσει κι εσείς και ότι το θεωρείτε δεδομένο! Δεν ξέρω, αλλά εγώ κάτι τέτοια δεν τα μπορώ, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι εμείς τους κάνουμε αυτό που είναι. Χωρίς εμάς, χωρίς τις πελάτισσές τους δηλαδή, δεν είναι τίποτα.

Στο εξωτερικό δηλαδή, στη Δύση, στις προηγμένες χώρες, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αμερική, έτσι φέρονται στις πελάτισσές τους οι γιατροί; Σαν να έχουν μπροστά τους άλλο ένα πρόβατο για σφαγή; Και μάλιστα πρόβατο με φουσκωμένο προτοφόλι; Μήπως σε έναν ακόμα τομέα είμαστε... για κλάματα;

Δεν ξέρω τι κάνουν οι γιατροί στο εξωτερικό πάντως στους δρόμους οι ξένοι δεν σε κοιτάνε καν. Οι γιατροί δεν θα σε βλέπουν πορτοφόλι θα σε βλέπουν "άλλη μια διεκπεραίωση". Οι ξένοι γιατροί είναι ζεστοί και φιλικοί?

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Σοκαριστικό ίσως Εμπνευση αλλά εχεις δικιο το θεωρώ δεδομένο ο,τι δεν υπάρχει ανθρωπιά, γιατί να είναι οι γιατροί εξαίρεση; απαισιόδοξο αλλά κάπως έτσι το βλέπω.

Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία πιστεύω πως και στο εξωτερικό τα ίδια θα είναι.

Κορίτσια, έχω εμπειρία μονάχα από την Αγγλία και ξέρω ότι δεν είναι έτσι. Ξέρω ότι οι γιατροί σκύβουν πάνω από το πρόβλημά σου.

ValMa, ανθρωπιά υπάρχει ακόμα, αυτό θέλω να πιστεύω εγώ. Και είμαι η πρώτη που δείχνω ανθρωπιά στο μικρό κομμάτι ζωής που μου αντιστοιχεί. Πιστεύω ότι το ίδιο κάνεις κι εσύ και τόσοι ακόμα άνθρωποι.

Αυτοί που ξεχνούν την ανθρωπιά είναι γιατί θαμπώνονται από το χρυσάφι (βλέπε γιούρο). Τι να κάνουμε; Θέλει μεγάλη μαγκιά να ξέρεις πού σταματάει ηπληρωμή για τον κόπο σου (όσο πολύτιμος κι αν είναι αυτός) και πού αρχίζει η απληστία.

Κορίτσια, έχω εμπειρία μονάχα από την Αγγλία και ξέρω ότι δεν είναι έτσι. Ξέρω ότι οι γιατροί σκύβουν πάνω από το πρόβλημά σου.

ValMa, ανθρωπιά υπάρχει ακόμα, αυτό θέλω να πιστεύω εγώ. Και είμαι η πρώτη που δείχνω ανθρωπιά στο μικρό κομμάτι ζωής που μου αντιστοιχεί. Πιστεύω ότι το ίδιο κάνεις κι εσύ και τόσοι ακόμα άνθρωποι.

Αυτοί που ξεχνούν την ανθρωπιά είναι γιατί θαμπώνονται από το χρυσάφι (βλέπε γιούρο). Τι να κάνουμε; Θέλει μεγάλη μαγκιά να ξέρεις πού σταματάει ηπληρωμή για τον κόπο σου (όσο πολύτιμος κι αν είναι αυτός) και πού αρχίζει η απληστία.

Mηπως πιεζει ο χρονος γιαυτο στα ειπε αυτα, για το δικο σου καλο? Για να βρεις μια λυση αμεσα???

Εχεις χρονικα περιθωρεια?

Διαφημίσεις

Λεμονιά μου, καμία σχέση με χρονικά περιθώρια. Έχω μπόλικα, ο ίδιος μου το έλεγε αυτό. Απλώς υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ τους και φοβήθηκε ότι αν κάνω πίσω, ίσως να μην επιστρέψω σ' αυτόν. Όπως και τελικά έγινε!!! Και υπεύθυνος είναι μόνο ο ίδιος.

Πάντως και χρονικά να μην είχα, δεν νομίζω ότι είναι συμπεριφορά γιατρού να σου ασκεί τέτοια πίεση.

Λεμονιά μου, καμία σχέση με χρονικά περιθώρια. Έχω μπόλικα, ο ίδιος μου το έλεγε αυτό. Απλώς υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ τους και φοβήθηκε ότι αν κάνω πίσω, ίσως να μην επιστρέψω σ' αυτόν. Όπως και τελικά έγινε!!! Και υπεύθυνος είναι μόνο ο ίδιος.

Πάντως και χρονικά να μην είχα, δεν νομίζω ότι είναι συμπεριφορά γιατρού να σου ασκεί τέτοια πίεση.

Εγω , αγαπητη θεματοθετρια μυριζομαι καποιου ειδους εξαρτηση εδω....Δεν ειναι τοσο απελπισμενος κανενας γιατρος ( ουτε οικονομικα ουτε απο θεμα καριερας) ωστε να πιεζει τοσο μα τοοοοσο πολυ!Οταν ενας ανθρωπος θελει χρηματα εδω και τωρα , χωρις να τον νοιαζουν ποσα , αρκει να ειναι μερικα , υπαρχει καποιος λακκος στη φαβα!Τζογος , ναρκωτικα ,αλκοολ.....Ετσι οπως το περιεγραψες ειναι το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο.

Θα μου πεις , ναι , αλλα μπορει να ηθελε αυτα τα λεφτα για καποιο ζητημα ζωης και θανατου.Μπορει ... δεν αντιλεγω!

Απο την αλλη ,παλι , οι γιατροι δεν ειναι μικροπωλητες στη λαικη αγορα να κανουν παζαρια!Θα κανουν καλυτερη τιμη στον επι χρονια πελατη τους , αλλα μεχρι εκει..!Δεν πανε και μαζι του στην τραπεζα να παρουν δανειο!

Οπως και να χει , επεσες στην περιπτωση και καλα εκανες και αλλαξες γιατρο!Συμφωνω με τα οσα ειπωθηκαν για τους γιατρους...

Να προσθεσω οτι μερικοι κακως βλεπουν την ιατρικη καθαρα σαν επαγγελμα -ενω ειναι ανωτατο λειτουργημα-ενω αλλοι

τη βλεπουν σαν επιστημη μονο , ενω αλλοι τη βλεπουν κι απο την ανθρωπινη πλευρα και βοηθουν τον κοσμο, μιλωντας μας απλα για να ειναι κατανοητοι , και μας δινουν τη σιγουρια του οτι θα ειναι διπλα μας-και ειναι!

Υπαρχουν δηλαδη και εξαιρεσεις... λιγες αλλα υπαρχουν!

Να τα λεμε κι αυτα,μην ειμαστε απολυτοι...

Ο συγκεκριμενος , δεν το συζητω , ηταν περιπτωσαρα!

Χαρούλα, δεν ξέρω αν έχεις δίκιο στο θέμα της εξάρτησης. Με τα τόσα που βλέπουμε γύρω μας, τίποτα δεν αποκλείω. Πάντως, για να τα λέμε όλα όπως είναι, εγώ δεν είχα καταλάβει ποτέ κάτι τέτοιο (περί εξάρτησης εννοώ).

Ο γιατρός αυτός έχει ένα πάρα πολύ αξιοπρεπές και χλιδάτο γραφείο, με πολλές πελάτισσες.

Πάντως, το λες πάρα πολύ ωραία, ότι αυτό το πράγμα δεν είναι συμπεριφορά γιατρού. Όλα αυτά, όπως είπα και στο πρώτο μήνυμα, μου τα έλεγε από το τηλέφωνο. Εγώ η καημένη, ζοριζόμουν πάρα πολύ και δεν ήξερα πώς να απαλλαγώ από την πίεση του. 'Ηθελα δηλαδή να του πω ένα "ρε γιατρέ, δεν θέλω πια να κάνω εξωσωματική, πώς το λένε!!!" αλλά λόγω χαρακτήρα δε μου έβγαινε. Και όσο με άκουγε αυτός απλώς να αρνούμαι τη μία του πρόταση μετά την άλλη με ήπιο τρόπο, όλο και συνέχιζε με καινούργιες προτάσεις!!!

Ο άντρας μου ήταν σπίτι και με έβλεπε και με άκουγε και μόλις το έκλεισα πια, μου λέει "μα τι έγινε;". Του τα είπα κι αυτουνού, λοιπόν, και έπαθε κι αυτός την πλάκα του. Δηλαδή πραγματικά ακόμα κλαίμε τα λεφτά που του δώσαμε (της πρώτης προσπάθειας).

καλησπερα!!εγω δεν ενοιωσα την εκμεταλευση που λετε γιατι σε ενα κεντρο πηγα,εμεινα με τη δευτερη και ο γιατρος ηταν αψογος!!ειμαι σιγουρη ομως οτι υπαρχει!εμενα ομως αυτο που με ενοχλει περισσοτερο δεν ειναι η εκμεταλευση των ιδιωτικων κεντρων εξωσωματικης,αλλα το οτι εχουμε ενα κρατος το οποιο δεν εχει μεριμνησει,να μας προσφερει σωστα και δωρεαν τις παραπανω υπηρεσιες και για αυτο καταληγουμε στα ιδιωτικα με οτι αυτο συνεπαγεται.θα μου πειτε δημοσια νοσοκομεια υπαρχουν,αλλα δυστυχως εγω με τοσα που γινονται,δε τα θεωρω αξιοπιστα.κ αν το ψαξεις και βρεις κατι αξιολογο,νομιζω οτι η ταλαιπωρια απο το να κλεισεις ραντεβου μεχρι να σε εξυπηρετησουν ειναι μεγαλη.δε φτανει ο πονος μας,θα εχουμε και αυτο.ασε που αυτο με τα φαρμακα ειναι τραγικο.σου κλεινουν ραντεβου μετα απο τοσους μηνες και δικαιουσε μονο τεσσερις προσπαθειες.μετα κοψε το λαιμο σου..αν υπηρχε σωστη μεριμνα,τοτε και οι ιδιωτες εξωσωματικοι,θα ειχαν αλλη συμπεριφορα

Χαρούλα, δεν ξέρω αν έχεις δίκιο στο θέμα της εξάρτησης. Με τα τόσα που βλέπουμε γύρω μας, τίποτα δεν αποκλείω. Πάντως, για να τα λέμε όλα όπως είναι, εγώ δεν είχα καταλάβει ποτέ κάτι τέτοιο (περί εξάρτησης εννοώ).

Ο γιατρός αυτός έχει ένα πάρα πολύ αξιοπρεπές και χλιδάτο γραφείο, με πολλές πελάτισσες.

Πάντως, το λες πάρα πολύ ωραία, ότι αυτό το πράγμα δεν είναι συμπεριφορά γιατρού. Όλα αυτά, ό:Pπως είπα και στο πρώτο μήνυμα, μου τα έλεγε από το τηλέφωνο. Εγώ η καημένη, ζοριζόμουν πάρα πολύ και δεν ήξερα πώς να απαλλαγώ από την πίεση του. 'Ηθελα δηλαδή να του πω ένα "ρε γιατρέ, δεν θέλω πια να κάνω εξωσωματική, πώς το λένε!!!" αλλά λόγω χαρακτήρα δε μου έβγαινε. Και όσο με άκουγε αυτός απλώς να αρνούμαι τη μία του πρόταση μετά την άλλη με ήπιο τρόπο, όλο και συνέχιζε με καινούργιες προτάσεις!!!

Ο άντρας μου ήταν σπίτι και με έβλεπε και με άκουγε και μόλις το έκλεισα πια, μου λέει "μα τι έγινε;". Του τα είπα κι αυτουνού, λοιπόν, και έπαθε κι αυτός την πλάκα του. Δηλαδή πραγματικά ακόμα κλαίμε τα λεφτά που του δώσαμε (της πρώτης προσπάθειας).

Χαλαλι , δεν πειραζει, ηταν για ιερο σκοπο και δεν μπορουσες να γνωριζεις εκ των προτερων το χαρακτηρα και το ποιον του γιατρου!

Ευχομαι να μη χρειαστει να κανεις αλλη προσπαθεια , να ερθει μονο του εκει που δεν το περιμενετε!

Και σε ολες εσας που προσπαθειτε κοριτσια !

Διαφημίσεις

Kαι εγω σε αυτη την κατηγορια ειμαι.

Πριν 6 χρονια πηγα σε ενα κεντρο για μια αποψη ενος ειδικευμενου γιατρου, και τελικα εμεινα εκει χωρις καν να κανω εξωσωματικη και τον εχω γυναικολογο .

Δεν ειδα καμια εκμεταλλευση, παρολο που ειχα παει με φοβερη καχυποψια.

Π

Εσείς νιώσατε ποτέ ότι ο γιατρός σας δεν σας αντιμετωπίζει όπως θα έπρεπε;

Nαι πολλές φορές. Ειδικά στον τομέα της Γυναικολογίας είναι πολύ συχνό το φαινόμενο...

Η δική μου εμπειρία ήταν η εξής: το 2008 μετά από επέμβαση λαπαροσκοπικά ενδομητρίωσης ο τότε γυναικολόγος μας διαβεβαίωσε οτι χρειαζομαστε εξωσωματική.

Πηγαμε λοιπόν σε γιατρό εξωσωματικής αρκετά γνωστό με τις εξετάσεις οι οποίες ήταν πολύ καλές (μόνο που το έμαθα αρκετά αργότερα όταν ειχα μεινει εξκυος απο την ενδοκρινολόγο μου). Κι εκείνος μας ει[ε οτι η εξωσωμαατκή ειναι η μόνη λύση. Και ξαναμανα εξετασεις πανακριβες...

Ετσι κάναμε την 1η εξωσωματικη το 2008 καλοκαιρι και ηταν αποτυχημένη.

Το 2009 Ιανουάριο εμεινα εγκυος μόνη μου γιατί ειχα εγκαταλειψει τις ελπίδες και το άγχος. Ευυχως γλυτωσα τη 2η στο τσακ γιατί ημουν έτοιμη....Τα χρηματα τα κλαιω αλλα τελικα μας οφέλησε κατα κάποιον τρόπο γιατί μας εφυγε το άγχος. Ας πουμε οτι ηταν μια ακριβη ψυχοθεραπεία!

Η κορη μου κοντευει 5 και ο γιατρος αυτος μου στελνει ακομα μεηλ και διαφημιστικα μηνυματα...

Ωρες ωρες μου ερχεται να του στειλω απάντηση τυπου "Αστο μην κουραζεσαι...Γεννησαμε χωρις εσενα"

* Κάπου ειχα διαβασει οτι στην Ελλάδα το ποσοστο εξωσωματικών ειναι το μεγαλυτερο της Ευρωπης. Γιατι άραγε?

9XkKp3.png

HArNp3.png

Daphne, φωτογράφισες την κατάσταση ακριβώς...

Πριν καμιά εικοσαριά χρόνια, τότε που κανένας τους δεν ήξερε τι εστί εξωσωματική, είχαμε ποσοστά ρεκόρ στις καισαρικές. Όλα τα μωρά πια κατέβαιναν με τα πόδια...

Τώρα αυτά βέβαια είναι αστεία. Τώρα κάνουμε σε γόνιμες γυναίκες εξωσωματική!!!! Δηλαδή θα τρελαθούμε εντελώς...

Θα κάνω τώρα το δικηγόρο του διαβόλου! Γιατί αποκλείουμε το γεγονός ότι απλώς ήθελε να σας δώσει κάποιες εναλλακτικές που πιθανόν να μην είχατε σκεφτεί!? Ας μη ξεχνάμε ότι στην εξωσωματική παίζει ρόλο και ο κάθε μήνας που περνάει. Μπορεί τα ωάρια να γεράσουν, μπορεί το σπέρμα να χαλάσει κλπ.

Πάντως προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα διότι είμαι ικανοποιημένη με το γυναικολόγο μου, και στο οικονομικό και στη συμπαράσταση που είχα σε όλες τις προσπάθειές μου και στο ηθικό κομμάτι!

Καλή τύχη να έχεις με το νέο σου γιατρό και εύχομαι να σε δικαιώσει και να σε κάνει γρήγορα μανούλα!

Ωρες ωρες μου ερχεται να του στειλω απάντηση τυπου "Αστο μην κουραζεσαι...Γεννησαμε χωρις εσενα"

Χαχαχα του χρειάζεται όμως!!!!

Τώρα κάνουμε σε γόνιμες γυναίκες εξωσωματική!!!! Δηλαδή θα τρελαθούμε εντελώς...

Αυτό πρέπει να συμβαίνει κατα κόρον. Αργότερα όταν πήγαινα για εξετάσεις και μιλούσα για την περίπτωση μου, σε κανέναν που εργάζονταν σε ιατρικα κέντρα δεν έκανε εντύπωση. Σε κανένα γιατρό επίσης ...

Για τον συγκεκριμένο γιατρό έμαθα οτι έχει ξανασυμβεί.

Μάλιστα έτυχε σε γειτόνισσα μου που της τον σύστησα :roll: να μεινει έγκυος μόνη της ένα χρόνο μετά από μένα (7 φορές αποτυχημένη σπερματέγχυση εκείνη)....

Τι να πω? Γουρι!:mrgreen:

9XkKp3.png

HArNp3.png

Θα κάνω τώρα το δικηγόρο του διαβόλου! Γιατί αποκλείουμε το γεγονός ότι απλώς ήθελε να σας δώσει κάποιες εναλλακτικές που πιθανόν να μην είχατε σκεφτεί!? Ας μη ξεχνάμε ότι στην εξωσωματική παίζει ρόλο και ο κάθε μήνας που περνάει. Μπορεί τα ωάρια να γεράσουν, μπορεί το σπέρμα να χαλάσει κλπ.

Το αποκλείουμε, καλή μου φίλη, γιατι αυτά τα πράγματα δεν ισχύουν για μένα. Εγώ είμαι 45 χρονών και (αν πιστέψουμε τους γιατρούς, γιατί με τις αποκαλύψεις της φίλης Daphne τι να πιστέψει κανείς;) δεν έχω πλέον ικανά ωάρια, παρόλο που έχω κανονικότατη περίοδο. Τόσο η πρώτη μου προσπάθεια, όσο και αυτή που σκοπεύω να κάνω σε λίγο, ήταν προσπάθειες με δανεικό ωάριο.

Εκτός όμως απ' αυτό, καταλαβαίνεις πώς σου το λέει ο άλλος. Ο δικός μου ήταν σαν να είχε πάθει πανικό. Δεν ήθελε να με χάσει με τίποτα. Ίσως γιατί η ιστορία με το δανεικό ωάριο είναι αρκετά ακριβότερη από μια απλή εξωσωματική.

Ορίστε, με κάνατε και σας τα είπα όλα :mad:

Χαχα, αστρειεύομαι βέβαια. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Μακάρι να πάνε όλα καλά αυτή τη φορά. Και για μένα και για όλα τα κορίτσια που παλεύουν.

Βρε κοπελα μου, εισαι 45 χρονων και λες οτι εχεις χρονικα περιθωρεια?

Ακομα και για τα δανεικα ωαρια νομιζω οτι καθως μεγαλωνει η γυναικα αποκταει και προβλημα με το ενδομητριο,αν δεν κανω λαθος.

Η ηλικια σου δικαιολογει την πιεση του ανθρωπου.

Η περιπτωση της Δαφνης ειναι μια περιπτωση μην τα γενικευουμε ολα.

Αλλα εχω βαρεθει να ακουω αυτην την γενικευση και ευκολη ισοπεδωση ολων των επιστημονων .

Υπαρχουν και εμποροι υπαρχουν και ανθρωποι.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ , ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ , και η ΠΡΟΣΟΧΗ που μας δινουν. .

Σιγουρα τους ενδιαφερει πολυ και το οικονμικο γιατι απο αυτο ζουνε, αυτη ειναι η δουλεια τους και εμεις ειμαστε πελατισσες τους και οχι φιλες τους.

. Αρκει να μην το βαζουν σε πρωτη προτεραιοτητα. και να μην εκμεταλλευονται την αδυναμια μας.

Τελος παντων εσυ βεβαια ξερες για τον τροπο που σου μιλησε ο γιατρος, εμεις υποθεσεις κανουμε.

Και εγω την ιδια ηλικια σχεδον εχω, για να μην παρεξηγηθω.

Λεμονιά, έχω χρονικά περιθώρια μέχρι τα 50 που μου επιτρέπει ο νόμος να κάνω παιδί, αυτό εννοώ. Αφού, λοιπόν, έχω πάρει απόφαση να προχωρήσω με δανεικό ωάριο, δεν έχει σημασία αν θα το κάνω τώρα ή σε 6 μήνες, ή σε 1 χρόνο. Αυτό εννοώ.

Από κει και πέρα, σε αυτό το νήμα ήθελα να καταγγείλω την εμπειρία που είχα από τον πρώτο μου γιατρό, τον οποίο όπως είπα συμπαθούσα πολύ και τον σύστηνα κιόλας... Κι αυτός με άδειασε κανονικότατα.

Στη συνέχεια, είχα και μια -δυο χάλια εμπειρίες από τους σούπερ γυναικολόγους της Αθήνας και ήθελα να ρωτήσω αν και τα άλλα κορίτσια βρήκαν την ίδια αντιμετώπιση. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν καλοί γιατροί, αλίμονο, λέω όμως ότι οι αυτό το "τα πάντα για το χρήμα" έχει χαλάσει πολλούς απ' αυτούς.

Είμαι κι εγώ επαγγελματίας και μάλιστα σε ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι και ποτέ μα ποτέ δεν επέτρεψα στο χρήμα να διαβρώσει την συμπεριφορά μου. Πρώτα ο άνθρωπος, και ύστερα όλα τα άλλα. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο με πληγώνει να πέφτω πάνω σε γιατρούς που με κοιτάνε σαν ευρώ.

Εχω αλλαξει μαλλον αρκετους γυναικολους και εχω καταληξει να με ενδιαφερει μονο η διαγνωση. Τιποτα περισσοτερο.

Εχω συναντησει γυναικολους ευγενεστατους, μελισταλαχτους, ,μου εδειχναν φοβερο ενδιαφερον αφιερωνοντας μου πολυ ωρα στην εξεταση αλλα δεν μπορουσα να εμπιστευτω τη διαγνωση τους.

Ασε που θεωρω οτι αυτα τα κανουν κατα κορον οι γυναικολογοι γιατι .

αυτη η συμπεριφορα περναει πολυ σε εμας τις γυναικες.

Να σου πω οτι εφυγα απο την πρωτη παιδατρο του παιδιου μου λογω της συμπεριφορας της, και το μετανοιωσα πολλες φορες.Γιατι τελικα ηταν πολυ καλη γιατρος.

Εαν ηταν αποτομη, λιγο αγενης τελικα καμια σημασια δεν ειχε μπροστα στη σωστη διαγνωση. Στο κατω κατω η ασχημη συμπεριφορα αυτην χαρακτηριζε οχι εμενα.

Εκει εχω καταληξει και τα παραβλεπω πλεον εαν ακουσω και τιποτα εφοσον ενας γιατρος ειναι καλος.

Βεβαια παλι εαν ηταν πολυ πιεστικος με τα χρηματα ενας γιατρος ισως και να αντιδρουσα και εγω ετσι.

Δεν θα τον αλλαζα ευκολα ομως εφοσον τον θεωρουσα καλο.