Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Aπαγορευση δημοψηφισματος για το νερο στη Θεσσαλονικη

Recommended Posts

Εγκύκλιος Μιχελάκη απαγορεύει το δημοψήφισμα για το νερό.

Στη χωρα που γεννηθηκε η Δημοκρατια, διωκονται οι Δημαρχοι και όποιος κάνει χρήση των εκλογικών καταλόγων για το δημοψήφισμα για την μη ιδιωτικοποιηση της ΕΥΑΘ.

Απαγορευεται να ακουστει η γνωμη του λαου για το πιο απαραιτητο αγαθο της ανθρωπινης ζωης.

http://tvxs.gr/news/ellada/%C2%ABfreno%C2%BB-sto-dimopsifisma-gia-nero-bazei-i-kybernisi

Για ποια Δημοκρατια , ποια ελευθερια και ποια δικαιωματα μιλαμε σημερα????

Διαφημίσεις

Οι εκλογες γινονται για να εκλεξουμε ανθρωπους που εκφραζουν την γνωμη μας, την γνωμη των δημοτων η το πολιτων.

Το δημοψηφισμα γινεται στα πλαισια της Δημοκρατιας με την ευκαιρια των εκλογων, σαν εκφραση διαμαρτυριας της ιδιωτικοποιησης και εμπορευαματοποιησης του υπερτατου αγαθου.

Δινεται η δυνατοτητα στον κοσμο να αποφασισει εστω και την ιδιωτικοποιηση του νερου.

Οποτε σωστα γινεται την ημερα των εκλογων .

Το νερο ειναι δημοσιο αγαθο, ειναι φυσικος πορος , δεν ειναι ανεξαντλητος και η διαχειριση του πρεπει να γινεται με σωστο προγραμματισμο και με γνωμονα το δημοσιο συμφερον-κοινωνικο οφελος. Δεν ειναι εμπορευμα προς εκμεταλλευση που θα δημοπρατηθει και θα διαχειριστει βαση οικονομικων προσφορων και κριτηριων.

Οπως και ο ''κοπανιστος αερας'' ξερεις , και σε λιγο και γιαυτον θα πληρωνουμε .

Επισης τον ''κοπανιστο αερα'' πρεπει να το λαμβανει σοβαρα υποψη της η πολιτεια γιατι η μολυνση του εχει σοβαρες επιτωσεις στην υγεια και στη ζωη μας.

Εκλογές γίνονται 2, άντε 3 μέρες το χρόνο. Δημοψήφισμα μπορεί να γίνει οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες 362. Γιατί μας έπιασε ξαφνικά η πόνεση για το νερό και πρέπει να γίνει δημοψήφισμα αυτή τη μέρα και όχι κάποια άλλη;

Επιπλέον εγώ προσωπικά δεν βλέπω γιατί ειδικά το νερό δεν είναι εμπόρευμα, αλλά άσχετα με αυτό, η μέρα των εκλογών δεν είναι μέρα για "δημοψηφίσματα".

Εγω μια χαρα ψηφισα και το χαρηκα και μπραβο που το εβαλαν την ημερα των εκλογων, διοτι διαφορετικα και αν γινοταν σε αλλη ημερα , η προσελευση θα ηταν μηδαμινη και επομενως δεν θα ηταν...ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! Και φυσικα πληρωνουμε και τον αερα τον κοπανιστο πλεον! Οποιος ΔΕΝ το εχει καταλαβει , μαλλον ΖΕΙ σε αλλη χωρα...(!!!)

JU4zp3.png

Διαφημίσεις

Ναι, στην ΑΛΛΗ χώρα που ζω εγώ πληρώνω το νερό ως καταναλωτικό αγαθό σε ιδιωτική εταιρεία και ξέρεις τι; Μια χαρά νερό έχουμε.

Αν έπρεπε να γίνει το δημοψήφισμα σε μέρα εκλογών για να ασχοληθεί ο κόσμος, τότε μάλλον δεν τον απασχολεί ιδαίτερα το συγκεκριμένο θέμα. Να υποθέσω ότι κάποιος / κάποιοι οργάνωσαν το δημοψήφισμα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις; Ελλαδάρα :P

Και εν πάση περιπτώσει αφού ψήφισες, άρα το δημοψήφισμα γίνεται κανονικά, προς τι ο σπαραγμός για την "απαγόρευση"?

Ασε που αν οντως το απαγορευσαν, ειναι ακριβως γιατι ηξεραν οτι θα εχει μεγαλη προσελευση οπως και το αποτελεσμα του, που δεν τους συμφερει!!!

Ποτε δωσαν σημασια στην γνωμη μας για να δωσουν και τωρα???

Νεα Ελλαδα και κουραφεξαλα...Ουτε νεα ελλαδα ειμαστε ουτε αρχαια δυστηχως! Παλια Ελλαδα ειμαστε και παλια θα μεινουμε!

JU4zp3.png

Ναι, στην ΑΛΛΗ χώρα που ζω εγώ πληρώνω το νερό ως καταναλωτικό αγαθό σε ιδιωτική εταιρεία και ξέρεις τι; Μια χαρά νερό έχουμε.

Αν έπρεπε να γίνει το δημοψήφισμα σε μέρα εκλογών για να ασχοληθεί ο κόσμος, τότε μάλλον δεν τον απασχολεί ιδαίτερα το συγκεκριμένο θέμα. Να υποθέσω ότι κάποιος / κάποιοι οργάνωσαν το δημοψήφισμα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις; Ελλαδάρα :P

Και εν πάση περιπτώσει αφού ψήφισες, άρα το δημοψήφισμα γίνεται κανονικά, προς τι ο σπαραγμός για την "απαγόρευση"?

Την ξερω πολυ καλα την χωρα που ζεις, εκει ζουσα. Ας μην συγκρινουμε ανομοια πραγματα λοιπον! Εκει ειναι καπιταλιστες και τεχνοκρατες με την βουλα. Εμεις το παιζουμε καπιταλιστες του κ..ου!!! Κι εγω οταν εβγαζα 7-8000 λιρες τον μηνα στην Αγγλια δεν ειχα προβλημα να πληρωνω και το νερακι, και τους ανεργους, και τις εγκυες τους και τους μεταναστες. Για come here, να πεις το νερο νερακι. Αντι να επιτιθεσαι, come here. You are welcome που λενε και τα φιλαρακια μας οι Αγγλοι!!!

JU4zp3.png

Σιγά βρε μην έβγαζες 8 χιλιάρικα το μήνα. Πρωθυπουργό σε είχαμε;

Και πώς ακριβώς λες το νερό νεράκι; Για εξήγησέ το μου.

Δεν θα σου δειξω και την φορολογικη μου δηλωση αλλα ναι ειμαι οδοντιατρος, επαιρνα 6000 απο το nhs και αλλα 1-2000 απο private δουλειες . Μπορει πρωθυπουργος να μην ημουν αλλα ανηκα στο 10% των πιο καλοπληρωμενων επαγγελματων !

Για το νερο νερακι δεν εχω κατι να προσθεσω. Απλα οσοι δεν ζουν εδω δεν μπορουν και να καταλαβουν τι περναει ο ελληνικος λαος και οσοι δεν ψηφιζουν εδω καλυτερα να μην εκφραζουν αποψη για κατι που απλα δεν τους αγγιζει!

JU4zp3.png

Διαφημίσεις

Little monkey γιατι αμφιβαλεις, ενα σωρο κοςμο ξερω έδω που βγάζει 200,000 το χρόνο (και εννοώ λίρες οχι ευρώ!!) και βάλε!

Peny ελπίζω να έφυγες απο δω πριν ψηφιστεί το 50% φόρων για καλο πληρωμένους :-(

Βρε Peny τωρα ειδα και τους μισθούς για οδοντίατρο εδώ... Βρε συ τι έφυγες απο δω;; Εδώ λέει οτι μπορει και να ξεπεράσει τα 200,000 το χρόνο ! Σε λάθος επάγγελμα ειμαι ρε γμτ!

Βρε Peny τωρα ειδα και τους μισθούς για οδοντίατρο εδώ... Βρε συ τι έφυγες απο δω;; Εδώ λέει οτι μπορει και να ξεπεράσει τα 200,000 το χρόνο ! Σε λάθος επάγγελμα ειμαι ρε γμτ!

Κοριτσακι μου οντως πολυ χρημα αλλα και πολυυυ κουραση. Εβλεπα τριαντα ασθενεις την ημερα. Εφυγα γιατι ηθελα να παντρευτω...που να ηξερα τι θα γινοταν εδω...ηταν προ κρισης...και τωρα που εχω ανοιξει εδω κι ενω πηγαινε καλα, βαλε και το δανειο κι οσα μας φορτωσαν στην πλατη, και πτωση 60-70% στην δουλεια, ε , να μην πουμε το νερο νερακι και το ψωμι ψωμακι? Απο τα σαλονια στα αλωνια...πικρα... Ας εχουμε την υγεια μας βεβαια! Πανω απο ολα!

JU4zp3.png

Ναι έχεις δίκιο τουλαχιςτον ελπίζω να έβαλες στην άκρη!!!

Πάντως τα πιο λεφτά που εχω ακούσει ειναι συνάδελφο που εχει καποιον που δουλεύει για αυτήν και βγάζει γύρω στα 1700 ευρώ την ημερα!!!!!! Ο άνθρωπος ειναι contractor εξου και τα πολλα λεφτά , εχω και εγω contractor αλλα ποτε δεν έχουμε δώσει τόσα λεφτά για καποιον! Δουλεύουμε ΙΤ καμμια σχέση με την κούραση οδοντίατρου και ο συγκεκριμένος δεν τρελλεναιται και απο την δουλειά .. Αν υπολογίζεις ποσά βγάζει τον μήνα θα πάθεις σοκ!!!

Τι να πω!! Αν είχα εγω αυτά τα λεφτά.....

Ναι έχεις δίκιο τουλαχιςτον ελπίζω να έβαλες στην άκρη!!!

Πάντως τα πιο λεφτά που εχω ακούσει ειναι συνάδελφο που εχει καποιον που δουλεύει για αυτήν και βγάζει γύρω στα 1700 ευρώ την ημερα!!!!!! Ο άνθρωπος ειναι contractor εξου και τα πολλα λεφτά , εχω και εγω contractor αλλα ποτε δεν έχουμε δώσει τόσα λεφτά για καποιον! Δουλεύουμε ΙΤ καμμια σχέση με την κούραση οδοντίατρου και ο συγκεκριμένος δεν τρελλεναιται και απο την δουλειά .. Αν υπολογίζεις ποσά βγάζει τον μήνα θα πάθεις σοκ!!!

Τι να πω!! Αν είχα εγω αυτά τα λεφτά.....

Δυστηχως τα περισσοτερα λεφτα ξοδευτηκαν για να φτιαχτει το ιατρειο στην ελλαδα και για καποια σεμιναρια. Τα λιγα που εχουν απομεινει, προτιμω να μην φαω εγω αλλα τα κραταω για οτι χρειαστει για την αποκτηση του μωρου μου και τις πρωτες του αναγκες. Γιατι εννοειται οτι πλεον, οχι απλα ΔΕΝ περισσευει τιποτα, αλλα εχει μηνες που δυστηχως μενεις και αφραγκος. Τραγικη κατασταση...

Αν ο αντρας μου δεν ειχε μια χαμηλομισθη μεν αλλα σταθερη δουλεια και αν ηταν πιο θετικος και αν ειχε κατι να κανει εκει, θα ειχαμε φυγει. Βεβαια κι εκει προσπαθουνε να κανουνε πλεον οικονομια και εχουν βαλει πολυ δυσκολους κανονισμους ωστε να μην φτανεις τα units και να πληρωνουν λιγοτερα. Αν σκεφτεις λιγο να...μην τους τηρησεις, εχεις φυγει! Ηδη δυο φιλες μου βγηκαν φαουλ σε ελεγχο! Αγριεψαν τα πραγματα!

JU4zp3.png

Διαφημίσεις

Και πώς ακριβώς λες το νερό νεράκι; Για εξήγησέ το μου.

Πόσο κομπλεξική μπορεί να είσαι;;; Ταιριάζεις κ με το μέρος που επέλεξες να ζήσεις. Κάτσε εκεί...ταιριάζεις απόλυτα !!!

Γράφει η πάσα μια ότι ειρωνία της κατέβει...επειδή δεν μπορείς να φτάσεις κάτι ανώτερο.

Mια χαρά έγινε το δημοψήφισμα, μια χαρά ήταν η μέρα να μη μας ξανακουβαλάνε, μια χαρά γέμισε με ΟΧΙ η κάλπη τους....

Μπραβο , εχετε καλους δημαρχους . Τελικα δεν υπεκεψαν στους χθεσινους εκφοβισμους και απειλες του Μιχελακη

Μπραβο για την πρωτοβουλια του δημοψηφισματος.

Ευχομαι αυτο να ειναι ενα καλο παραδειγμα και σε αλλα σοβαρα θεματα, αν και φοβαμαι οτι κατι θα βρουν να μην το λαβουν υποψη τους.

Ασε που αν οντως το απαγορευσαν, ειναι ακριβως γιατι ηξεραν οτι θα εχει μεγαλη προσελευση οπως και το αποτελεσμα του, που δεν τους συμφερει!!!

Ποτε δωσαν σημασια στην γνωμη μας για να δωσουν και τωρα???

Νεα Ελλαδα και κουραφεξαλα...Ουτε νεα ελλαδα ειμαστε ουτε αρχαια δυστηχως! Παλια Ελλαδα ειμαστε και παλια θα μεινουμε!

E γιαυτο ο πανικος και η εγκυκλιος.

Θα δουμε κατα ποσο θα το λαβουν υποψη τους βεβαια.

Και φυσικα πληρωνουμε και τον αερα τον κοπανιστο πλεον! Οποιος ΔΕΝ το εχει καταλαβει , μαλλον ΖΕΙ σε αλλη χωρα...(!!!)

Ευτυχως που το εγραψες εσυ , γιατι εγω εχω γραψει αρκετα σε αυτο το forum και θα με θεωρουσαν σιγουρα ακραια λεγοντας το.

Δυστηχως τα περισσοτερα λεφτα ξοδευτηκαν για να φτιαχτει το ιατρειο στην ελλαδα και για καποια σεμιναρια. Τα λιγα που εχουν απομεινει, προτιμω να μην φαω εγω αλλα τα κραταω για οτι χρειαστει για την αποκτηση του μωρου μου και τις πρωτες του αναγκες. Γιατι εννοειται οτι πλεον, οχι απλα ΔΕΝ περισσευει τιποτα, αλλα εχει μηνες που δυστηχως μενεις και αφραγκος. Τραγικη κατασταση...

Αν ο αντρας μου δεν ειχε μια χαμηλομισθη μεν αλλα σταθερη δουλεια και αν ηταν πιο θετικος και αν ειχε κατι να κανει εκει, θα ειχαμε φυγει. Βεβαια κι εκει προσπαθουνε να κανουνε πλεον οικονομια και εχουν βαλει πολυ δυσκολους κανονισμους ωστε να μην φτανεις τα units και να πληρωνουν λιγοτερα. Αν σκεφτεις λιγο να...μην τους τηρησεις, εχεις φυγει! Ηδη δυο φιλες μου βγηκαν φαουλ σε ελεγχο! Αγριεψαν τα πραγματα!

Καλα προβλήματα υπάρχουν και εδώ μην συζητάς!

Άντε ελπίζω να μην χρειαστεί να ξανάρθεις και ολα να πανε τέλεια εκει!

Καλα προβλήματα υπάρχουν και εδώ μην συζητάς!

Άντε ελπίζω να μην χρειαστεί να ξανάρθεις και ολα να πανε τέλεια εκει!

Αμην! Οπως ελεγε κι η Λωξαντρα, ενας καλος αντρας διπλα μας κι η Παναγιά απο πανω μας!

JU4zp3.png

Αμην! Οπως ελεγε κι η Λωξαντρα, ενας καλος αντρας διπλα μας κι η Παναγιά απο πανω μας!

... Εντάξει αν έχεις και καλο άντρα τι άλλο θες!!!

Χα που την θυμήθηκες!

.

Χαχαχαχαχα κλαιω!!! Εγω δεν βρισκω λογο να μην υπαρχει δημοψηφισμα την ημερα εκλογων αλλα ειμαι υπερ της ιδιωτικοποιησης.... Ειδαμε και την σπαταλη του δημοσιου.... Μια ιδιωτικη εταιρεια περισσοτερο θα εβδιαφερεται τελικα...

http://www.lawnet.gr/news/ste-paranomi-kai-antisuntagmatiki-i-idiotikopoiisi-tis-eydap-32685.html?ref=RSS

Όπως αναφέρεται, ο χαρακτήρας της δημόσιας επιχείρησης «αναιρείται στην περίπτωση της αποξενώσεως του Ελληνικού Δημοσίου από τον έλεγχο της ΑΕ διά του μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι της αποξενώσεώς του από εκείνο το ποσοστό των μετοχών που εξασφαλίζει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα» και αυτό γιατί η κατ' ουσίαν μετατροπή της δημόσιας επιχειρήσεως σε ιδιωτική, που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, καθιστά αβέβαιη τη συνέχεια της εκ μέρους της παροχής προσιτών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, η οποία δεν εξασφαλίζεται πλήρως με την κρατική εποπτεία.

Οι δικαστές επίσης υπογραμμίζουν ότι «οι υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ παρέχονται μονοπωλιακώς, σε μεγάλο πληθυσμό, διαβιούντα υπό δυσμενείς οικιστικές συνθήκες στον περιορισμένο χώρο της Αττικής, από δίκτυα που είναι μοναδικά στην περιοχή και ανήκουν στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας».

Ακόμα στο σκεπτικό των δικαστών αναφέρεται και ότι η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, σχετικά με τη μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών και το δικαίωμα στην προστασία της υγείας.