Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι να του δίνω για φαγητό?

Recommended Posts

Καλημέρα!

Τα παιδιά μου φέτος θα πάνε για δύο εβδομάδες στο ημερήσιο camp του Δήμου μας. Το πρόβλημά μου είναι το εξής:

Μέχρι τις 3.00 που θα επιστρέφουν, θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα κολατσιό (μεσημεριανό θα τρώνε στο σπίτι). Αυτό θα διατηρείται μεν σε δροσερό μέρος, αλλά εκτός ψυγείου. Θέλω ιδέες για το τι μπορεί να είναι αυτό το κολατσιό, που να κινδυνεύει λιγότερο από αλλοίωση. Εννοείται αποκλείω γιαούρτι, ζαμπόν, τυρί, αυγό κλπ πολύ ευαίσθητα τρόφιμα.

Θα τρώνε ένα καλό, πολύ καλό πρωϊνό στις 8.00, και μετά το κολατσιό στις 11.00, που πρέπει να τους κρατήσει μέχρι τις 3.00 μμ.

Ιδέες?????? (τα παιδιά μου τρώνε τα πάντα)

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Μπορείς να του δίνεις φρούτα όπως ροδάκινα, βερύκοκα, βανίλιες και μια μπάρα δημητριακών, επίσης κρουασάν ή σαντουιτσάκι με μαρμελάδα ή μερέντα. Ας έχει και κανένα χυμό μαζί αν πίνει.

Αν σκεφτώ κι άλλα θα σου πώ. Α!! Και μην ξεχάσεις χαρτοπετσέτες

Eγω του δινω τοστ καλαψημενο, να εχει λιωσει το τυρι (το αφηνουμε σε χαρτι κουζινας μιση ωρα να απορροφησει υγρασια και να κρυωσει τελειως και μετα το τυλιγουμε σε χαρτι και polybag). Επισης μπαρα δημητριακων, φετα τσουρεκι ή κεικ ή μπαρα δημητριακων, μπανανα, ετοιμο χυμο εμποριου. Αν θες κατι αλλο (πχ γιαουρτακι ή τοστ με βουτυρο και μελι) θα μπορουσες να εβαζες το φαγητο σε cooler bag (εχει και στο τζαμπο) με μια μικρη παγοκυστη ελαφρια.

Σιγουρα φρουτα και τωρα θα εχουμε πολλα ωραια εποχης!! Επισης μπάρες δημητριακών ,cream cracker ,ενα κομμάτι κεικ δικό σου,ενα τοστακι με μαρμελάδα,μέλι η ταχίνι,καμια πίτα σπιτική αν φτιάχνεις,κουλουράκι Θεσσαλονίκης.Οχι συσκευασμένα κρουασάν,τσουρέκια,πατατάκια,έτοιμες σφολιάτες και τέτοιες σαβουρες πληηηηηζ!

• 4 weeks later...

Καλημέρα.

Κι ο γιος μου θα πάει σε ένα παρόμοιο καμπ.

Έχω σκεφτεί: φρούτα, κουλούρι από το φούρνο, τυροπιτάκια ή διαφόρων ειδών "πιτάκια" (σπιτικά), αλμυρό κέικ (σπιτικό), ένα κέικ που φτιάχνω με φρούτα, χωρίς καθόλου ζάχαρη.

Mamvas,

μου είπανε κι εμένα για αυτό το τσαντάκι. Θέλει και παγοκύστη μαζί;; δεν κάνει μόνο του;;

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

και πολυ νερο...

εμενα οταν ειναι σε stage καταναλωνουν την διπλασια ποσοτητα νερου απο οτι μια συνηθισμενη μερα στο σχολειο

Mamvas,

μου είπανε κι εμένα για αυτό το τσαντάκι. Θέλει και παγοκύστη μαζί;; δεν κάνει μόνο του;;

Mπορεις να βαλεις το τσαντακι αδειο στην καταψυξη απο τη νυχτα και το πρωι να ειναι αρκετα παγωμενο και να διατηρει καλα τα τροφιμα. Αλλα σιγουρα ειναι καλυτερα με μια μικρη παγοκυστη

• 4 weeks later...

Κορίτσια ευχαριστώ για τις προτάσεις. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε. Το παιδί τρώει μόνο φρούτα και κανένα μπισκοτάκι. Επιστρέφει στις 15.00 και πέφτει σαν τρελό στο φαγητό, πράγμα που το προτιμώ, όπως καταλαβαίνετε.....