Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παιδια-προτεραιοτητα σε ΜΜΜ;

Recommended Posts

Εχουν τα παιδια προτεραιοτητα σε θεσεις στο μετρο και αλλα ΜΜΜ;

Σημερα μου ετυχε ενα απαραδεκτο περιστατικο. Ειχα παρει μαζι μου τη μεγαλη στο γραφειο, απο τα Γλυκα Νερα στον Πειραια, 8ωρο το παιδι, επειδη ηταν κλειστα τα σχολεια. Καθομασταν διπλα σε 2 θεσεις. Επανω μου δυο τσαντες, νερα, σακκουλες και οι ζακετες μας.

Μπηκε μεσα μια ετοιμη για καυγα κατευθειαν, μου επιτεθηκε με τη μια και μου ζητησε να σηκωθει το παιδι να κατσει αυτη, γιατι το παιδι δεν πληρωνει λεει εισιτηριο! :shock: Σημειωτεον, το παιδι να κοιμαται σχεδον ακουμπημενο διπλα μου.

Εγω απλα χαμογελασα και ειπα οτι εχει το παιδι προτεραιοτητα. Και τι κανει;

Παει να κατσει πανω της!!!

Ευτυχως την επιασε ενας κυριος, καλα να ειναι, την ξ......σε ολος ο συρμος, τσακωθηκε με ολο το τρενο εν ολιγοις, ιδιως με μια αλλη μαμα που της ανεβηκε κ εκεινης το αιμα στο κεφαλι, να φωναζει συνεχεια οτι το παιδι με λιγα λογια ειναι τζαμπατζης και πρεπει το πολυ να κατσει στην αγκαλια μου ενω εκεινη, πλερωσε και θα κατσει...

Βασικα ημουν τοσο χωμα, με πυρε το σημερα και το παιδι χαλια, που ουτε να μιλησω μπορουσα, μετα ομωσ καταλαβα ποσο με ταραξε χωρις λογο. Οχι ακριβως δηλ χωρις λογο γιατι το παιδακι τρομαξε πολυ.

Οταν εψαξα σχετικα στο ιντερνετ, ελληνικα και αγγλικα τον ορο priority seat ειδα οτι λενε τα ιδια, οτι αλλο το ποιος μπαινει στο μετρο νομιμα, και ποσο πληρωνει και αλλο αν θα καθησει. (δηλ ο αναπηρος μπορει να πληρωσει 50%, αλλα αυτος θα κατσει κ οχι η κυρια, αν δεν εχει δευτερη θεση ελευθερη)

Προκειται για θεσεις προτεραιοτητας, οπου καθονται οσοι εχουν αναγκη, δεν κρατας θεση οπως στο θεατρο. Tα παιδια, θεωρουνται ατομα στην κατηγορια αυτη. Η ιδια ομως ελεγε οτι πρεπει να τα κρατας υποχρεωτικα αγκαλια.

Κανενας νομικος να ξερει κατι σχετικα, για αλλες παρομοιες περιπτωσεις; Μην μας ξανατυχει να ξερουμε τι να κανουμε...

Διαφημίσεις

Χμμμ

Στο Παρισι νομιζω οτι εγραφε με ποια σειρα παει η προταιρεωτιτα. Πχ οι αναπηροι πολεμου προηγουνται των εγγυων και των μωρομανων. Απο εκει και περα εξαρταται βεβαια και ποσο χρονων ειναι το παιδακι. Πχ εινα δεκαχρονο μπορει να σταθει ορθιο, μια ογδονταχρονη ομως?

Χμμμ

Στο Παρισι νομιζω οτι εγραφε με ποια σειρα παει η προταιρεωτιτα. Πχ οι αναπηροι πολεμου προηγουνται των εγγυων και των μωρομανων. Απο εκει και περα εξαρταται βεβαια και ποσο χρονων ειναι το παιδακι. Πχ εινα δεκαχρονο μπορει να σταθει ορθιο, μια ογδονταχρονη ομως?

Στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για 5,5 χρονων παιδι λυωμα, και μια 50αρα με σπορτεξ. Τρεχοντας βγηκε οταν εφτασε στη σταση της.

Αλλα γενικα, δεν μπορω να φανταστω εκεινη τη στιγμη να κανουμε διαγωνισμο ηλικιας κλπ....εφοσον καθεται σε μια θεση ενα παιδι, δεν το σηκωνεις. Δεν θα σηκωθει πχ ενας αναπηρος, να κατσει μια γιαγια. Θα ζητησει θεση η γιαγια ευγενικα προς οσους καθονται και καποιος θα σηκωθει, προφανως ενας φοιτητης πχ, οχι ενα 5χρονο! (ουτε 8χρονο θα ελεγα...)

Η ουσια λοιπον, ειναι, ποιος θεωρειται οτι εχει γενικα την αδεια να καθεται στις θεσεις αυτες. Οι υπολοιποι καλα κανουν και καθονται οταν ειναι αδειο το τρενο, αλλα αν πχ μπει ενα παιδι η ενα ΑΜΕΑ, πρεπει να σηκωνονται. Με λιγα λογια δεν νοειται να σηκωθει ενα ΑΜΕΑ, για να κατσει ενα αλλο, η μια γιαγια για να κατσει ενας παππους. Δεν εχει νοημα...

Νομιζω οτι εχει ξανασυζητηθει το θεμα. Στην ουσια οι θεσεις ειναι για ατομα που εχουν αναγκη και φυσικα δεν μπορεις να ξερεις στο λεωφοριο ποιος εχει περισσοτερη αναγκη. Εγω πχ θα εβαζα την μητερα μου να καθισει που δεν μπορει να σταθει και θα αφηνα το 5αχρονο μου ορθιο. Σιγουρα δεν ειναι σωστο το οτι καθισε πανω του αλλα πραγματικα δεν νομιζω οτι υπαρχει νομοθεσια σχετικη. Στο Βελγιο δεν πρεπει να εχει κατι. Γιαυτο και ειπα για την Γαλλια γιατι μου ειχε κανει εντυπωση που ελεγε την σειρα προτεραιωτητας. Απο την αλλη ενα 5 χρονο μπορεις καλιστα να το παρεις αγκαλια, αλλο αν κουβαλας τοσα πραγματα που μπορει να ειναι αδυνατο, ή μπορεις να το βαλει η μαμα στο καθισμα και να σηκωθει εκεινη...

Νομιζω οτι εχει ξανασυζητηθει το θεμα. Στην ουσια οι θεσεις ειναι για ατομα που εχουν αναγκη και φυσικα δεν μπορεις να ξερεις στο λεωφοριο ποιος εχει περισσοτερη αναγκη. Εγω πχ θα εβαζα την μητερα μου να καθισει που δεν μπορει να σταθει και θα αφηνα το 5αχρονο μου ορθιο. Σιγουρα δεν ειναι σωστο το οτι καθισε πανω του αλλα πραγματικα δεν νομιζω οτι υπαρχει νομοθεσια σχετικη. Στο Βελγιο δεν πρεπει να εχει κατι. Γιαυτο και ειπα για την Γαλλια γιατι μου ειχε κανει εντυπωση που ελεγε την σειρα προτεραιωτητας. Απο την αλλη ενα 5 χρονο μπορεις καλιστα να το παρεις αγκαλια, αλλο αν κουβαλας τοσα πραγματα που μπορει να ειναι αδυνατο, ή μπορεις να το βαλει η μαμα στο καθισμα και να σηκωθει εκεινη...

Κοιτα, το προσεγγιζεις εμπειρικα. Καταλαβαινω τι λες κι εγω το εχω κανει, οπως και σχεδον παντα γυριζω σπιτι ορθια γιατι καποιος μεγαλυτερος θα μπει. Μιλαμε σημερα να ειμαστε λιωμα ομως αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μου.

Εμενα με ενδιαφερει, αν νομικα, ισχυει ο,τι ελεγε, οτι δηλ τα παιδια, δεν δικαιουνται θεση, γιατι δεν πληρωνουν εισιτηριο. Η κυρια δηλ με λιγα λογια κατευθειαν μου επιτεθηκε, χωρις να περιμενει να αντιδρασω (προφανως θα σηκωνομουν αν εβλεπα ατομο σε αναγκη, εκεινη μου φωναξε με το που με ειδε) , και φωναζε οτι δεν δικαιουνται να καθονται ποτε τα παιδια. Σαν να εψαχνε για να βρει παιδι να το σηκωσει, πως να το πω.

Εν τελει σε ολοκληρο τρενο, δεν μπορω να περιμενω να σηκωσει καποιος ενα 5χρονο για να καθησει. Δεν ειχε μονο μια θεση το τρενο εχει δεκαδες. Γιατι δεν ζητησε πχ απο την πιτσιρικα απεναντι γυρω στα 18 που επαιζε με το κινητο;

Διαφημίσεις

δεν θα σήκωνα το κοιμισμένο 5χρονο για να κατσει μια 50ρα/ρης σε καλή κατάσταση αλλά αν εβλεπα καποιο σε ανάγκη (εγκυο, ανάπηρο,...)θα σηκωνομουν εγώ να καθίσει. Τα παιδιά ειδικά τα μεγαλύτερα πχ 8 χρονα για μένα δεν προηγούνται από καποιες άλλες κατηγορίες. (Το θέμα είναι αν τα έχεις εκπαιδεύσει ή όχι στο λεωφορείο (να κρατιούνται). Το αν πληρώνουν ή όχι είναι άλλο θέμα - άσχετο - η κυρία ήταν από άλλο ανέκδοτο...

[quote name=Ελισα24;2677524

Εμενα με ενδιαφερει' date=' αν νομικα, ισχυει ο,τι ελεγε, οτι δηλ τα παιδια, δεν δικαιουνται θεση, γιατι δεν πληρωνουν εισιτηριο.

Δεν νομιζω οτι νομια στεκει αφου δεν εχει θεσεις για ολους οσους πληρωνουν εισητηριο.εμπειρκα και παλι νομιζω οτι ως επιβατες "καρφωνουμε" μια θεση και δεν κοιταμε πχ αν δυο σειρες πιο πισω ειναι αδειο το λεωφοριο. Γιαυτο και η κυρια ηρθε πανω σας, γιατι θεωρησε οτι μπορεις να παρει το παιδι αγκαλια ή οτι το 18χρονο θα την εβριζε...

δεν θα σήκωνα το κοιμισμένο 5χρονο για να κατσει μια 50ρα/ρης σε καλή κατάσταση αλλά αν εβλεπα καποιο σε ανάγκη (εγκυο, ανάπηρο,...)θα σηκωνομουν εγώ να καθίσει. Τα παιδιά ειδικά τα μεγαλύτερα πχ 8 χρονα για μένα δεν προηγούνται από καποιες άλλες κατηγορίες. (Το θέμα είναι αν τα έχεις εκπαιδεύσει ή όχι στο λεωφορείο (να κρατιούνται). Το αν πληρώνουν ή όχι είναι άλλο θέμα - άσχετο - η κυρία ήταν από άλλο ανέκδοτο...

Καλα αυτο που λες σιγουρα, δεν πρεπει να ηταν στα καλα της αλλα το διερευνω μηπως κατι δεν ξερω.

Η κυρια δεν υποστηριζε απλα οτι δεν προηγουνται απο αλλες κατηγοριες, αλλα οτι δεν μπορουν να καθονται καθολου, οτι οι θεσεις ειναι για οσους πληρωνουν και 20 χρονων να ειναι και ντουροι. Δεν ρωτω ουτε εγω επομενως, αν το παιδι προηγειται πχ απο ενα ΑΜΕΑ.

Δεν νομιζω οτι νομια στεκει αφου δεν εχει θεσεις για ολους οσους πληρωνουν εισητηριο.εμπειρκα και παλι νομιζω οτι ως επιβατες "καρφωνουμε" μια θεση και δεν κοιταμε πχ αν δυο σειρες πιο πισω ειναι αδειο το λεωφοριο. Γιαυτο και η κυρια ηρθε πανω σας, γιατι θεωρησε οτι μπορεις να παρει το παιδι αγκαλια ή οτι το 18χρονο θα την εβριζε...

Αυτο της ελεγαν και αλλοι επιβατες, οτι αν ηταν ετσι οι ορθιοι δεν θα πληρωναν η ο αναπηρος θα καθοταν...σε μιση θεση. Οποτε λογικο οπως το λες.

Ελισα μην ψάχνεις να βρεις ακρη στο συγκεκριμένο θέμα,δεν υπάρχει...απλά κοπέλα μου έπεσες σε τρελή...τελικά κυκλοφορούν πολλα ψυχολογικά εκει εξω.

Τέτοια περιστατικά είναι μη σου τύχουν,γιατι συνήθως τα δημιουργούν πειραγμενα ατομα...οποτε μην ασχολησε.

Διαφημίσεις

Πέρα από το νομικό κομμάτι, που δεν γνωρίζω κάτι σχετικό, θα πω μόνο ότι η γυναίκα είναι τρελή! Και καλά κάνανε όλοι οι συνεπιβάτες που την ξεφτίλισαν

! Λίγη ευγένεια βρε παιδιά! Από τα δέντρα κατεβήκαμε? Έλεος!!

Μια 50άρα που φαίνεται σε καλή κατάσταση δε μπορείς να ξέρεις αν όντως είναι σε καλή κατάσταση. Εγώ είμαι μια 36άρα σε καλή κατάσταση (θα έλεγες αν με έβλεπες) αλλά αν κάτσω πάνω από 20 λεπτά όρθια έχω σοβαρό πρόβλημα που δε θέλω να επεκταθώ τώρα. Και εμένα αν με βλέπαν στο τρένο θα έλεγαν καλά αυτό το κοριτσάκι κάθεται και πιάνει μια θέση; Και βέβαια σηκώνομαι όταν βλέπω ηλικιωμένους και ας ξέρω ότι θα ταλαιωρηθώ, όπως και σηκώνομαι όταν βλέπω μητέρες με μικρά παιδάκια, και ποτέ δε σηκώνω κάποιον για να κάτσω εγώ, ή τρέχω να πιάσω θέση όταν ανοίγουν οι πόρτες.

Απλά θελω να πω ότι καμιά φορά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και καλό είναι να μη κρίνουμε τόσο εύκολα τους άλλους.

Στο προκειμένου θέμα, προφανώς ένα κορίτσι 6 ετών μπορεί να κάτσει όρθιο ή στην αγκαλιά μας αλλά η γυναίκα δε δικαιολογείται να κάνει τόσο φασαρία για το εν λόγω θέμα.

Καλα αυτο που λες σιγουρα, δεν πρεπει να ηταν στα καλα της αλλα το διερευνω μηπως κατι δεν ξερω.

Η κυρια δεν υποστηριζε απλα οτι δεν προηγουνται απο αλλες κατηγοριες, αλλα οτι δεν μπορουν να καθονται καθολου, οτι οι θεσεις ειναι για οσους πληρωνουν και 20 χρονων να ειναι και ντουροι. Δεν ρωτω ουτε εγω επομενως, αν το παιδι προηγειται πχ απο ενα ΑΜΕΑ.

Δεν στέκεται καθόλου νομικά και πιστεύω σε καμμια αναπτυσσόμενη/ αναπτυγμένη χώρα! Δηλαδή οι συνταξιούχοι που δεν πληρώνουν ειδητηριο (εδώ τουλαχιςτον) δεν πρεπει να έχουν θέση!

Ασε που τι θα σου εκανε νομικά; Μυνηση; Μην συγχυζεσαι αυτη ευκαιρία για καυγά ήθελε αν δεν ήσουν εσυ θα ηταν καποιος άλλος.

Να ειςαι έτοιμη να τα δίνεις πισω! Βρίζει αυτη; Βρίσε και εσυ!

Εννοειται οτι το παιδι μπορει να εχει προτεραιοτητα....η πληρωμη του εισητηριου ειναι ανεξαρτητη απο τα δικαιωματα. η μειωμενη τιμη δηλαδη αε ενα εισητηριο δεν σου μειωνει και τα δικαιωματα σου!!!!

Οι θεσεις ειναι για ολους και κατα προτεραιοτητα για οποιον εχει μεγαλυτερη αναγκη αυτης. Το ποιος εχει μεγαλυτερη αναγκη ο ως, αν δεν ειναι εμφανες, ειναι δυσκολο να κριθει.

για αυτο λοιπον εγω θα αφηνα καπου τις σακουλες και θα επαιρνα αγκαλια το παιδι μου....οχι γιατι υποχρεουμαι αλλα προς αποφυγη παρεξηγησης.

Εννοειται οτι το παιδι μπορει να εχει προτεραιοτητα....η πληρωμη του εισητηριου ειναι ανεξαρτητη απο τα δικαιωματα. η μειωμενη τιμη δηλαδη αε ενα εισητηριο δεν σου μειωνει και τα δικαιωματα σου!!!!

Οι θεσεις ειναι για ολους και κατα προτεραιοτητα για οποιον εχει μεγαλυτερη αναγκη αυτης. Το ποιος εχει μεγαλυτερη αναγκη ο ως, αν δεν ειναι εμφανες, ειναι δυσκολο να κριθει.

για αυτο λοιπον εγω θα αφηνα καπου τις σακουλες και θα επαιρνα αγκαλια το παιδι μου....οχι γιατι υποχρεουμαι αλλα προς αποφυγη παρεξηγησης.

επειδη οπως ειπε και μια αλλη κοπελα δεν κατεβηκαμε απο τα δεντρα και οπως επισης δεν ξερω αν υπαρχει νομος θα μπορουσε η κυρια να το ζητησει πολυ απλα ΕΥΓΕΝΙΚΑ.αν πηγαινε και καθοτανε πανω στο παιδι μου εγω απλα θα την βουταγα απο το λαιμο και θα πηγαινα και αυτοφορο και δεν θα ειχα και κανενα προβλημα στο ορκιζομαι.μερικα πραγματα ειναι τοσο απλα τουλαχιστον για εμενα. εμενα αν καποιος γενικοτερα μου μιλαει ευγενικα ειμαι χαλι να με πατησεις γιατι εννοειτε θα σηκωνομουνα ειτε ητανε 30-40-50 μπορει ο ανθρωπος να ειναι χαλια και να μην μπορει να σταθει....αλλα τσαμπουκαδες οχι δεν τους δεχομαι ποτε και απο κανεναν

Διαφημίσεις

επειδη οπως ειπε και μια αλλη κοπελα δεν κατεβηκαμε απο τα δεντρα και οπως επισης δεν ξερω αν υπαρχει νομος θα μπορουσε η κυρια να το ζητησει πολυ απλα ΕΥΓΕΝΙΚΑ.αν πηγαινε και καθοτανε πανω στο παιδι μου εγω απλα θα την βουταγα απο το λαιμο και θα πηγαινα και αυτοφορο και δεν θα ειχα και κανενα προβλημα στο ορκιζομαι.μερικα πραγματα ειναι τοσο απλα τουλαχιστον για εμενα. εμενα αν καποιος γενικοτερα μου μιλαει ευγενικα ειμαι χαλι να με πατησεις γιατι εννοειτε θα σηκωνομουνα ειτε ητανε 30-40-50 μπορει ο ανθρωπος να ειναι χαλια και να μην μπορει να σταθει....αλλα τσαμπουκαδες οχι δεν τους δεχομαι ποτε και απο κανεναν

Ναι ρε συ ειναι πως το λέει ο άλλος και οχι το τη λέει (αυτο ειναι λίγο της κουλτούρας μας δυστυχώς)

Και καλα θα έκανες αν τη βουταγες... Κάτι τέτοιες δεν ξέρουν για τις mama bears!!

Ποσο με καταλαβαινεις! Ακριβως ετσι....και να σκεφτεις οτι σπανια καθομαι στα ΜΜΜ, συνηθως σηκωνομαι με το που δω ηλικιωμενο πχ...μια φορα καθησα κι εγω....:-(

Αν θυμάμαι καλά -και νομίζω ότι θυμάμαι- όταν παίρναμε τα πάσο στο σχολείο έγραφε από πίσω ότι απαγορεύεται να καθόμαστε αν υπάρχουν όρθιοι στο λεωφορείο. Πόσο μάλλον όταν δεν πληρώνουν καθόλου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό. Και φυσικά αυτό ήταν πριν 20 χρόνια περίπου. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τώρα.

Νομίζω ότι είναι πολύ σχετικό θέμα. Εγώ όταν είμαι στο λεωφορείο έχω το παιδί πάντα στην αγκαλιά μου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν σηκώνεις ένα παιδάκι που κοιμάται για να κάτσεις εσύ εκτός αν είναι αδύνατον να μείνεις όρθια. Προσωπικά έχω μπει έγκυος στο λεωφορείο και δεν σηκώθηκε κανείς. Και μάλιστα μου έτυχε μια μαμά που είχε το παιδάκι της δίπλα. Ποιός έχει προτεραιότητα σε αυτή την περίπτωση; Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει "απαράβατος κανόνας". Κρίνεις την κάθε περίπτωση και πράττεις ανάλογα.

Αν θυμάμαι καλά -και νομίζω ότι θυμάμαι- όταν παίρναμε τα πάσο στο σχολείο έγραφε από πίσω ότι απαγορεύεται να καθόμαστε αν υπάρχουν όρθιοι στο λεωφορείο. Πόσο μάλλον όταν δεν πληρώνουν καθόλου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό. Και φυσικά αυτό ήταν πριν 20 χρόνια περίπου. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τώρα.

Νομίζω ότι είναι πολύ σχετικό θέμα. Εγώ όταν είμαι στο λεωφορείο έχω το παιδί πάντα στην αγκαλιά μου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν σηκώνεις ένα παιδάκι που κοιμάται για να κάτσεις εσύ εκτός αν είναι αδύνατον να μείνεις όρθια. Προσωπικά έχω μπει έγκυος στο λεωφορείο και δεν σηκώθηκε κανείς. Και μάλιστα μου έτυχε μια μαμά που είχε το παιδάκι της δίπλα. Ποιός έχει προτεραιότητα σε αυτή την περίπτωση; Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει "απαράβατος κανόνας". Κρίνεις την κάθε περίπτωση και πράττεις ανάλογα.

Για το πρωτο ευχαριστω θα το ψαξω, αν και οταν ημουν εγω σχολειο μεχρι πριν 8 χρονια δηλ, δε θυμαμαι κατι τετοιο να μου το εχουν πει, αλλα παντα σηκωνομουν απο μονη μου.

Για το αλλο χωρις να θελω να γινομαι κουραστικη, ΟΚ, ησουν εγκυος και μπηκες στο λεωφορειο και δεν ειχε θεση το επαθα κ εγω και στις δυο εγκυμοσυνες. Εχει 50 θεσεις καθημενων! Μονο το παιδακι θυμασαι που δε σηκωθηκε; Οι αλλοι 49 ατομα, ηταν ολοι αναπηροι και παππουδες;

Αυτο λεμε. Μπαινεις μεσα σε ενα γεματο οχημα: Το 5χρονο θα σηκωσεις η τον 20αρη;

Θυμάμαι πάντα τη μαμά μου σε λεωφορείο, να σηκώνεται εκείνη για να καθήσω εγώ μεν, αλλά να "πιάνει" μια θέση, και δεν ήταν μικρή σε ηλικία, το έκανε για να μην έχει τέτοια παρατράγουδα.

Το φαινόμενο των νέων που δε σηκώνονται, παίζουν με τα κινητά και κάνουν ότι δε βλέπουν, ή βάζουν τα ακουστικά και επιδεικτικά κοιτάνε αλλού για να μη σηκωθούν, φαντάζομαι το έχετε παρατηρήσει. Βέβαια, για να είμαστε και δίκαιοι, οι παθήσεις δεν είναι πάντα οφθαλμοφανείς οπότε δε μπορούμε να ξέρουμε αν κάποιος φαινομενικά νέος και βασταγερός έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και αν κάποιος γηραιότερος πήρε το λεωφορείο να πάει βόλτα ...

Επειδή ακριβώς λοιπόν οι παθήσεις δεν πάνε πακέτο με τις ηλικίες, εγώ έχω να μπω σε λεωφορείο πάνω από 15 χρόνια, γιατί φαινομενικά δεν μοιάζει να έχω κάτι, αλλά έχω πρόβλημα και μπορεί εύκολα να πέσω και να χάσω την ισορροπία μου όντας όρθια. Κάποιος μπορεί να με κοιτάξει, και να πει, κοίτα η άξεστη, δε σηκώνεται.....δεν ξέρετε τι έχει ο άλλος και μην κρίνετε!

Τώρα, για τη συγκεκριμένη φάση, είναι που η κυρία έψαχνε για καβγά, είναι που πήγε καρφί να επιτεθεί στη συγκεκριμένη κοπέλα, το ότι πήγε να κάτσει πάνω στο παιδί, μάλλον θα την είχα απλά ξεμαλλιάσει! Δλδ δεν υπήρχε κανένας άλλος να σηκωθεί σε ολόκληρο λεωφορείο??? Μερικοί απλά ψάχνουν για καβγά, ο κόσμος είναι γενικώς μέσα στα νεύρα σε όλες τις εκδηλώσεις του.

Αυτο λεμε. Μπαινεις μεσα σε ενα γεματο οχημα: Το 5χρονο θα σηκωσεις η τον 20αρη;

Λογικά το 5χρονο, γιατί το 5χρονο μπορεί να το πάρει αγκαλιά ο ενήλικος που το συνοδεύει ενώ ο 20άρης απλά θα αναγκαστεί να σηκωθεί όρθιος και δεν ξέρεις αν πάσχει από κάποια ασθένεια που δεν φαίνεται, αν γυρίζει από 12ωρη βάρδια και είναι πτώμα στην κούραση, αν πονάει η μέση του κλπ.

Συμφωνώ ότι η κυρία του παραδείγματος έψαχνε για καυγά και ότι ο τρόπος της ήταν λάθος, όμως δεν πιστεύω ότι τα παιδιά έχουν προτεραιότητα στα ΜΜΜ. Στην Αγγλία τουλάχιστον θέσεις προτεραιότητας υπάρχουν για τρεις κατηγορίες επιβατών: έγκυες γυναίκες, γονείς με παιδιά στην αγκαλιά και ηλικιωμένους/άτομα με κινητικά προβλήματα, όπως φαίνεται από το παρακάτω σήμα.

pregnant-woman-sign.gif

Δεν έχει καμία σχέση με το ποιος πληρώνει εισιτήριο και ποιος όχι, αλλά με το ποιος, αντικειμενικά, έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Το πεντάχρονο δεν το σηκώνεις γιατί σε ένα λεωφορείο που είναι γεμάτο πχ σε ώρες που κλείνουν τα καταστήματα και γίνεται πανικός στα ΜΜΜ ένα όρθιο πεντάχρονο κινδυνεύει να το χτυπήσουν με πράγματα και τσάντες να το σπρώχνουν αφού λογικά δε θα το βλέπουν όλοι λογω ύψους.Επίσης πάλι λόγω ύψους δε θα μπορεί να πάρει ανάσα ρε παιδιά, εδώ εμείς και δε μπορούμε το στριμοξίδι φανταστείτε το λίγο

Για να δείτε ότι δεν είμαστε μόνο οι Έλληνες γαϊδούρια!. Μπαίνω στο μετρό και σε 4άδα θέσεων κάθεται ζευγάρι κινέζων, μία θέση η βαλίτσα τους μπροστά οπότε δεν μπορείς να κάτσεις, και στην άλλλη θέση το 4χρονο παιδάκι τους, παίζοντας και γελώντας να βάζει τα πόδια του στον εσωτερικό τοίχο του βαγονιού. Το μετρό ασφυκτικά γεμάτο, μεσημέρι, και όλοι να τους κοιτάνε αλλά κανένας δεν τους μιλάει. Αυτοί κάνανε ότι δεν καταλαβαίνανε. Τί θα κάνατε?

Για να δείτε ότι δεν είμαστε μόνο οι Έλληνες γαϊδούρια!. Μπαίνω στο μετρό και σε 4άδα θέσεων κάθεται ζευγάρι κινέζων, μία θέση η βαλίτσα τους μπροστά οπότε δεν μπορείς να κάτσεις, και στην άλλλη θέση το 4χρονο παιδάκι τους, παίζοντας και γελώντας να βάζει τα πόδια του στον εσωτερικό τοίχο του βαγονιού. Το μετρό ασφυκτικά γεμάτο, μεσημέρι, και όλοι να τους κοιτάνε αλλά κανένας δεν τους μιλάει. Αυτοί κάνανε ότι δεν καταλαβαίνανε. Τί θα κάνατε?

Απο τέτοια περιστατικά βγήκε η έκφραση "κάνει τον κινέζο":-D!!!