Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μωρα και κλιματιστικο.Τι κανουμε τις ζεστες μερες;

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια.

Η ζεστη ηρθε πολυ αποτομα κ δεν ξερω ακομα πως θα δροζιζομαστε τωρα το καλοκαιρι!Η μικρη μου ειναι στο10ο μηνα.

Επιτρεπεται να εχω στο χωρο που βρισκεται , αναμμενο το κλιματιστικο;Ή ειναι καλυτερα ο ανεμιστηρας;

Βασικα,δεν εχω ακομα τιποτα απο τα δυο,αλλα θα πρεπει να εφοδιαστω.

Εσεις τι χρησιμοποιειτε;

Διαφημίσεις

καλημερα χαρουλα# :D.και εμεις αυτες τις μερες αυτο συζηταμε με τον αντρα μου.εμας υπαρχει ενα κλιματιστικο προπολεμικο στο δωματιο αρα αν χρησιμοποιουμε αυτο θα πρεπει να του κανουμε ενα παααρα πολυ καλο σερβις και αλλαγη τα φιλτρα για να ειναι καθαρος ο αερας(και αμα).εχουμε και ανεμιστηρα(που προτιμαει περισσοτερο ο συζυγος)αλλα στις πολλες ζεστες δεν γινεται και πολλη δουλεια.και επισης ο ανεμιστηρας δεν πρεπει να σε χτυπαει(εσενα η' το μωρο φυσικα).εμενα προσωπικα οταν δεν με χτυπαει δεν νιωθω καμια δροσια:-( .ασε που πρεπει να εχουμε στο νου μας για ψυξεις κτλ.στον αντρα μου εχει τυχει καποιες φορες αλλα αντε ειναι μεγαλος,το μωρο ομως?για ανοιχτα παραθυρα δεν το συζηταμε εμεις γιατι εχει απιστευτη φασαρια...

Καλημερα κοριτσακι μου!

Ασε κ εμεις απεναντι απο γηπεδο μενουμε οποτε φανταζεσαι τι γινεται...

Ξεχασα να πω πριν οτι δεν εχουμε ουτε τεντες ακομα, και ο ηλιος μπαινει στο σπιτι ανενοχλητος απο παντου, αρα ο ανεμιστηρας δενθα κανει και πολλη δουλεια!

Μηπως αν εβαζα το κλιματιστικο σε αλλο δωματιο απο αυτο που καθομαστε ολη μερα;Ετσι και δε θα το χουμε πανω απ το κεφαλι μας και θα υπαρχει και μια σχετικη δροσια στο σπιτι!

Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει η διαρρύθμιση του σπιτιού να είναι ανάλογη, διαφορετικά το κλιματιστικό θα δουλεύει συνεχώς και θα καίει πάρα πολύ και δροσιά δεν θα έχετε. Αν βάλεις κλιματιστικό στο δωμάτιο και το βάλεις σε ψηλή θερμοκρασία (πχ 27) και φυσικά σε σημείο που να μην χτυπάει το παιδί. Μπορείς να σηκώσεις και τις περσίδες του προς τα πάνω. Εμείς όλο το καλοκαίρι ανάβαμε κλιματιστικό στο δωμάτιο του παιδιού στους 25-27 βαθμούς όταν κοιμόταν. Δεν τον χτυπάει. Μόνο που ξηραίνει κάπως την ατμόσφαιρα.

jTosp2.png

Εμεις στο δωματιο του παιδιου δεν εχουμε κλιματιστικο. Αυτο που κανουμε ειναι να αναβουμε τα σαλονιου και του δικου μας δωματιου κι ετσι δροσιζεται και του παιδιου χωρις να ειναι παγωμενο. Αν ειναι στον ιδιο σωρο το παιδι μα το κλιματιστικο το εχουμε σε υψηλη θερμοκρασια, γυρω στους 27 βαθμους, ψηλα τις περσιδες και στο Low οποτε ειμαστε μια χαρα. Οταν του εβαλα ανεμιστηρα απλα δεν εκανε τιποτα

Διαφημίσεις

Καλα εγω γενικα ειμαι γενικα κατα των κλιματιστικων λογω του οτι ξεραινεται απιστευτα ο λαιμος μου , αλλα δεν μπορω να εχω το μωρο στους 40 βαθμους.

Ηδη ιδρωνει απιστευτα , κατι πρεπει να κανω για τη ζεστη οπωσδηποτε!!!

Μαλλον αυτο με τις περσιδες θα κανω....

• 3 weeks later...

Επιτρέπεται το κλιματιστικό αφού η ιδιανική θερμοκρασία για τα παιδιά είναι 24 βαθμοί, αλλά να μην πέφτει πάνω τους. Εγώ βάζω στο γιό μου το κλιματιστικό πριν κοιμηθεί για να σπάσει η ζέστη και μετά ανάβω ανεμιστήρα, φοβάμαι μην πάθει καμία ψύξη.

5o64p3.png

CQZ6p3.png

Ισχύουν αυτά και για νεογέννητο..; θα τον έχουμε στην αρχή στο δωμάτιό μας, οπότε μες το καλοκαίρι θα χρειαστούμε κι εμείς κι ο μπέμπης λογικά λίγη δροσιά.

Μου είπε μια φίλη πως για την ξηρή ατμόσφαιρα λύση είναι μια βρεγμένη πετσέτα μέσα στο δωμάτιο! ;)

27pzp3.png

qIUIp2.png

Αλλαγή φίλτρών 1 φορά το χρόνο, πολύ καλό καθάρισμα 2 με 3 φορές το χρόνο. Εγώ βάζω σαν θερμοκρασία 26 βαθμούς με τις περσίδες πάνω στο Low και βάζω και μια ρύθμιση Sleep να λειτουργεί για τέσσερις ώρες περίπου το βράδυ. Έτσι κι αλλιώς δροσίζει μετά. Ο παιδίατρος τότε μου είχε πει ότι ναι μεν ξηραίνει τον αέρα αλλά τα μειονεκτήματα όταν δεν το ανάβεις καθόλου είναι πολλά πιο πολλά.

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Κοριτσια μου πολυτιμες οι συμβουλες σας!

Supergirl77 , εγω γεννησα αυγουστο και δεν αναψα καθολου κλιματιστικο!Ουτε καν μου ειχε περασει απ το μυαλο να το ρωτησω ,αλλα το μωρο δεν ενιωσα να ζεσταινεται πολυ.

Καλα, για μενα μη ρωτησετε ημουν σε αλλο κοσμο,δεν προλαβαινα καν να αναρωτηθω αν ζεσταινομαι ή κρυωνω!

Σημειωστε οτι : τη θηλασα απο την πρωτη στιγμη αποκλειστικα , οπότε στη ζεστη προσθεστε και την σχεδον 20 ωρες το 24ωρο σωματικη επαφη μας!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

μπορεις να βαλεις το κλιματιστικο , εμεις το βαζουμε στο δωματιο των παιδιων στους 28 και οχι να τα χτυπαει και αφηνω και λιγο την μπαλκονοπορτα ωστε να εχει και φυσικο αερα ... μια χαρα ... ουτε κρυο πολυ ουτε και 30 βαθμους στο δωματιο μεσα

Ο ανεμηστηρας γενικα δεν κανει δουλεια.Ασε που μπορει να παθει καμια ψυξη το μωρο.Εγω εβαζα και βαζω το κλιματιστικο στους 27 βαθμους και οι περσιδες να κοιτανε ψηλα.Οποτε δεν χτυπαει σε κανεναν πανω.Επισης μπορεις να ρυθμιζεις το ποσες ωρες να θα μενει ανοιχτο το βραδυ.Δεν χρειαζεται ολη τη νυχτα.Μετα απο 3-4 ωρες διατηρειται η θερμοκρασια στο δωματιο.Αυτο με την πετσετα μου το εχουν προτεινει και μενα αλλα δεν το εχω δοκιμασει.Μην το φοβηθεις το κλιματιστικο παντως.Απλα να προσεχεις να αλλαζεις τα φιλτρα αρκετα συχνα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις κοπελιτσες μου!

Ακομα δεν εχω αξιωθει να βαλω κλιματιστικο!Ειχα γαμο και βαφτιση μαζι, εφτιαξα μια ντουλαπα , ετρεχα με τις αλλαγες των δωρων και γενικα πολυυυ τρεξιμο.Ειναι στα αμεσα σχεδια μου ομως γιατι δεν παει αλλο με τη ζεστουλα!

Να ζησετε και να ευτυχισετε με το παιδακι σας!Ολα θα γινουν,μην αγχωνεσαι!Εσεις να στε καλα :)

Αχ καρδουλιτσα μου σ ευχαριστω πολυ!

Κι εσυ οτι επιθυμεις και πανω απ ολα υγεια!

Και σαφως , ολα γινονται,δεν αγχωνομαι!

Διαφημίσεις

exe στο νου σου οτι τα μωρακια νιωθουν οπως νιωθουμε εμεις!ζεσταινεσαι...ζεσταινονται,κρυωνεις κρυωνουν γενικα εγω χειμωνα καλοκαιρι τα εχω σε δροσια. χειμωνα σκεψου 20-21 βαθμους εχω σπιτι απο νεογεννητα και ποτε δεν ειχαμε θεμα κανενα!

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

μπορεις να βαλεις το κλιματιστικο , εμεις το βαζουμε στο δωματιο των παιδιων στους 28 και οχι να τα χτυπαει και αφηνω και λιγο την μπαλκονοπορτα ωστε να εχει και φυσικο αερα ... μια χαρα ... ουτε κρυο πολυ ουτε και 30 βαθμους στο δωματιο μεσα

Και εμένα παρόλο που δεν είναι πλέον μωρά, γυρίζω αλλού τις περσίδες...& τις πιο ζεστές μέρες το βάζω στο 28 β. :)