Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φασαρία απο ανοιχτά παράθυρα τώρα το καλοκαίρι

smak

Recommended Posts

Μανούλες καλημέρα!

Είμαι και εγώ μια μανούλα που ο ύπνος του μωρού της έχει γίνει βίωμα! :roll:

Είχα διάφορα θεματάκια με τη μικρή μου η οποία τώρα είναι 9,5 μηνών τα οποία μπορώ να πω οτι έχουν ελαχιστοποιηθεί. Απο 5 μηνών κοιμάται στο δωμάτιό της και εδώ και 1 μήνα κοιμάται πλέον μόνη της χωρίς την παρέμβασή μου πράγμα που έχει βοηθήσει στο να κοιμάται ένα 10ωρο το βράδυ χωρίς ξυπνήματα. Η αιτία? Αυτός ο μικροσκοπικούλης δείκτης της που βάζει στο στοματάκι της και την νανουρίζει. Άλλο θέμα αυτό θα το λύσουμε ελπίζω αργότερα. Προς το παρόν μας βολεύει. Ηρεμεί και αυτή και εμεις. Το θέμα μου είναι όμως οτι την έχουμε μάθει να κοιμάται στην ησυχία και ο λόγος είναι οτι όποτε γίνεται κάποιος θόρυβος την ξεμυαλλίζει και ξυπνάει χωρίς να έχει χορτάσει ύπνο και γκρινιάζει.

Το άγχος μου είναι τί θα κάνω τώρα το καλοκαίρι που θα ανοίγουμε τα παράθυρα και θα ακούγεται η φασαρια απο τα κ@@@μηχανακια, τα σκυλια που γαυγίζουν και τους γείτονες στα μπαλκόνια τα βράδια? Υπάρχει ελπίδα να το συνηθίσει αυτό ή θα ξυπνάει συνέχεια?

veMDp3.png

Διαφημίσεις

Εγω προσωπικά τα έμαθα στην απόλυτη ησυχία γιατί κ γω λατρεύω την ηρεμία! Τα δωμάτια τους βλέπουν βέβαια στους κήπους της πολυκατοικίας κ έχει ησυχία. Αλλά κ πάλι το βράδυ κλείνω τα παράθυρα. Τα μηχανάκια πως να τα συνηθίσει;;; εγώ που είμαι 30 κ πετάγομαι...

σου έχω τη λύση!

πάρε μια συσκευή λευκού θορύβου (white noise, πχ ωκεανός, βροχή κλπ) -υπάρχουν σε ποικιλία στα καταστήματα με παιδικά είδη, όπως και σε μαγαζιά με ηλεκτρολογικά- και βάζε την κάθε βράδυ σε μια μέτρια ένταση, όχι δηλ. πολύ δυνατά (γιατί γίνεται ενοχλητική) αλλά ούτε και πολύ σιγανά, γιατί δεν θα καλύπτει τους εξωτερικούς θορύβους.

Έτσι θα υπάρχει μια συνεχής μονότονη ροή από τον λευκό θόρυβο και δεν θα την ξυπνάνε τα οποιαδήποτε μηχανάκια, γέλια κλπ από το δρόμο.

Εμείς σωθήκαμε με αυτό!

(και να πω πως χαίρομαι πολύ που έστρωσε ο ύπνος σας, σε θυμάμαι από παλιά σου posts, επίσης μην ανησυχείς τώρα για το δάχτυλο, θα το αντιμετωπίσετε αυτό όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή)

Κ εμας τα δωματια μας βλεπουν στον κηπο, αλλα αυτες οι εξατμισεις ακουγονται απιστευτα και υπαρχουν και σκυλια στους γυρω κηπους που γαυγιζουν. Η συσκευη λευκου θορυβου μου ακουγεται καλη ιδεα, αλλα μηπως ετσι το παρακανω και δεν συνηθισει ποτε να κοιμαται σε φυσιολογικες συνθηκες? Κ εμενα μου αρεσει να κοιμαμαι σε απολυτη ησυχια, αλλιως δεν ηρεμω! Ειμαι λιγο νευρικη με αυτο και μαλλον μου το πηρε!

veMDp3.png

Διαφημίσεις

Κ εμας τα δωματια μας βλεπουν στον κηπο, αλλα αυτες οι εξατμισεις ακουγονται απιστευτα και υπαρχουν και σκυλια στους γυρω κηπους που γαυγιζουν. Η συσκευη λευκου θορυβου μου ακουγεται καλη ιδεα, αλλα μηπως ετσι το παρακανω και δεν συνηθισει ποτε να κοιμαται σε φυσιολογικες συνθηκες? Κ εμενα μου αρεσει να κοιμαμαι σε απολυτη ησυχια, αλλιως δεν ηρεμω! Ειμαι λιγο νευρικη με αυτο και μαλλον μου το πηρε!

smak μου το βασικό είναι να περάσει το καλοκαίρι χωρίς να στερηθεί το παιδί (και εσύ :)) τον ύπνο του. Είναι μικρούλα ακόμα και είναι πιο σημαντικός ο ύπνος παρά το ζήτημα της συνήθειας. Δεν θα κάνεις στρατιωτικά γυμνάσια στο παιδί για να σκληραγωγηθεί, γιατί ούτως ή άλλως με το κάθε μηχανάκι και το κάθε σκυλί θα του γίνουν τα νεύρα τσατάλια. Βοήθησέ την να έχει μια καλή ποιότητα ύπνου (με τον λευκό θόρυβο) και μην ανησυχείς για τα τυχόν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

smak μου το βασικό είναι να περάσει το καλοκαίρι χωρίς να στερηθεί το παιδί (και εσύ :)) τον ύπνο του. Είναι μικρούλα ακόμα και είναι πιο σημαντικός ο ύπνος παρά το ζήτημα της συνήθειας. Δεν θα κάνεις στρατιωτικά γυμνάσια στο παιδί για να σκληραγωγηθεί, γιατί ούτως ή άλλως με το κάθε μηχανάκι και το κάθε σκυλί θα του γίνουν τα νεύρα τσατάλια. Βοήθησέ την να έχει μια καλή ποιότητα ύπνου (με τον λευκό θόρυβο) και μην ανησυχείς για τα τυχόν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Σ'ευχαριστω πολυ maria μου για τις συμβουλες σου! (και τοτε και τωρα ;) )

Εχεις απολυτο δικιο σε οσα λες. Κ εγω αυτης της σχολης ειμαι. Προς το παρον αφου εχει φτιαξει το πραγμα να μην το χαλασουμε. Αργοτερα που θα συνεννοουμαστε και θα ειναι πιο καλα τα πραγματα θα μπορω να της εξηγησω οτι αυτο που ακουει ειναι σκυλακι, κλπ, κλπ... Απλα επηρρεαζομαι (ξανα) απο φιλες που μου λενε οτι κακως την εμαθα στην ησυχια και οτι με υπομονη θα μαθει και τα "νεα δεδομενα"!

Μπηκα στο youtube και ακουσα καποια δειγματα λευκου θορυβου. Λίγο ενοχλητικο δεν ειναι? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! Επισης σκεφτομαι και το οχι τοσο οικονομικο ενδεχομενο του κλιματιστικου... Θα δω... Και παλι ευχαριστω!

veMDp3.png

Σ'ευχαριστω πολυ maria μου για τις συμβουλες σου! (και τοτε και τωρα ;) )

Εχεις απολυτο δικιο σε οσα λες. Κ εγω αυτης της σχολης ειμαι. Προς το παρον αφου εχει φτιαξει το πραγμα να μην το χαλασουμε. Αργοτερα που θα συνεννοουμαστε και θα ειναι πιο καλα τα πραγματα θα μπορω να της εξηγησω οτι αυτο που ακουει ειναι σκυλακι, κλπ, κλπ... Απλα επηρρεαζομαι (ξανα) απο φιλες που μου λενε οτι κακως την εμαθα στην ησυχια και οτι με υπομονη θα μαθει και τα "νεα δεδομενα"!

Μπηκα στο youtube και ακουσα καποια δειγματα λευκου θορυβου. Λίγο ενοχλητικο δεν ειναι? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! Επισης σκεφτομαι και το οχι τοσο οικονομικο ενδεχομενο του κλιματιστικου... Θα δω... Και παλι ευχαριστω!

υπάρχουν ήχοι και ήχοι. Εμένα ας πούμε ο ωκεανός με εκνευρίζει αφάνταστα, η βροχή από την άλλη με ηρεμεί και με νανουρίζει, οπότε όταν είμαστε στο εξοχικό πχ και κοιμάμαι με την μικρή, αυτόν τον ήχο προτιμώ.

Υπάρχει και σκέτος λευκός θόρυβος (ένα πράγμα σαν χχχχχχχχ....) αλλά πάλι με εκνευρίζει, προτιμώ μονότονο θόρυβο από κάτι πιο συγκεκριμένο. Γούστα είναι αυτά.

Το κλιματιστικό δεν λέει, γιατί δεν κάνει συνεχή ήχο, ανάλογα με τον θερμοστάτη, όταν φτάσει σε κάποια θερμοκρασία σταματά, μετά ξαναξεκινά, οπότε μπορεί τότε το μωρό να ξυπνήσει με τις εναλλαγές του ήχου.

Άσε που δεν αξίζει οικονομικά να βάζεις το κλιματιστικό μόνο για τον ήχο:D

Πάντως μην ακούς τι λένε οι άλλοι, εσύ πρέπει να βοηθήσεις το παιδί και τον εαυτό σου να έχετε μια καλή ποιότητα ύπνου και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν. Όταν μεγαλώσει και μπορεί να καταλάβει, τότε αλλάζουν τα πράγματα. Άσε που τα μεγαλύτερα παιδάκια κοιμόνται πολύ πιο βαριά από τα μωρά. Πχ ο γιος μου (5 πλέον), ενώ ήταν μαρτύριο ο ύπνος του μέχρι τα 2.5, δηλ. και δεν κοιμόταν εύκολα εξαρχής και ξυπνούσε πολύ εύκολα και πολλές φορές μέσα στη νύχτα, τώρα δεν ξυπνάει που να βαράνε κανόνια! και αν τύχει να ξυπνήσει (πχ από εφιάλτη, θόρυβο κλπ), του εξηγούμε τι συνέβη και ξανακοιμάται.

Το μωρό (2 ετών, αλλά για μένα είναι ακόμα μωρό :D) είμαι ακόμα στη φάση που προσπαθώ να μην ξυπνάει από εξωτερικά ερεθίσματα κλπ. Είναι για μένα πιο βασικό να αναπτυχθεί καλά και να είναι σωματικά και πνευματικά ξεκούραστο, παρά να "μάθει" ή να "εκπαιδευτεί" με ταλαιπωρία.

Ακόμα και το "κοιμήσου παιδί μου" που εφαρμόσαμε, το κάναμε για μικρό διάστημα και μόνο εφόσον το παιδί ήταν δεκτικό. Δεν θέλω επ ουδενί να ρισκάρω να χάνει το παιδί τον ύπνο του από θορύβους λόγω καλοκαιριού και γιαυτό η λύση του λευκού θορύβου προτιμήθηκε επί του παρόντος.

Εχεις δικιο... Ειμαι γενικα ακομα φρικαρισμενη με τα του μωρου και δεν σκεφτομαι παντα με καθαρο μυαλο, αλλα οσο περναει ο καιρος ολο και καλυτερα τα παμε! Αυτο το αγχος να γινουν ολα σωστα...! :?

Ευχαριστω για τις συμβουλες! :P

veMDp3.png

• 1 month later...
Μανούλες καλημέρα!

Είμαι και εγώ μια μανούλα που ο ύπνος του μωρού της έχει γίνει βίωμα! :roll:

Είχα διάφορα θεματάκια με τη μικρή μου η οποία τώρα είναι 9,5 μηνών τα οποία μπορώ να πω οτι έχουν ελαχιστοποιηθεί. Απο 5 μηνών κοιμάται στο δωμάτιό της και εδώ και 1 μήνα κοιμάται πλέον μόνη της χωρίς την παρέμβασή μου πράγμα που έχει βοηθήσει στο να κοιμάται ένα 10ωρο το βράδυ χωρίς ξυπνήματα. Η αιτία? Αυτός ο μικροσκοπικούλης δείκτης της που βάζει στο στοματάκι της και την νανουρίζει. Άλλο θέμα αυτό θα το λύσουμε ελπίζω αργότερα. Προς το παρόν μας βολεύει. Ηρεμεί και αυτή και εμεις. Το θέμα μου είναι όμως οτι την έχουμε μάθει να κοιμάται στην ησυχία και ο λόγος είναι οτι όποτε γίνεται κάποιος θόρυβος την ξεμυαλλίζει και ξυπνάει χωρίς να έχει χορτάσει ύπνο και γκρινιάζει.

Το άγχος μου είναι τί θα κάνω τώρα το καλοκαίρι που θα ανοίγουμε τα παράθυρα και θα ακούγεται η φασαρια απο τα κ@@@μηχανακια, τα σκυλια που γαυγίζουν και τους γείτονες στα μπαλκόνια τα βράδια? Υπάρχει ελπίδα να το συνηθίσει αυτό ή θα ξυπνάει συνέχεια?

Καλημερα!!

Θα ήθελα να σε ρωτησω αν βρηκες λυση τελικα.... η μικρη μου ειναι 9 μηνων..το ιδιο προβλημα θα εχω να αντιμετωπισω κ εγω σε λιγες μερες που θα παμε διακοπες στο χωριο μου...στο σπιτι μας υπαρχει πολυ ησυχια ουτε αυτοκινητα,μηχανακια τιποτα.. οποτε η μικρη εχει συνηθησει να κοιμαται σε πιο ησυχο περιβαλλον κ ο παραμικρος θορυβος την ξυπναει... στο χωριο, το σπιτι ειναι παλιο κ τα παραθυρα-πορτες ειναι ξυλινα..δεν εχουν ηχομονωση... το σπιτι ειναι πανω σε δρομο οπου περνανε ακρετα συχνα αυτοκινητα,μηχανακια,παιδακια που παιζουν κλπ... τι να κανω δεν ξερω.... αγχωνομαι πολυ για το τι θα γινει εκει...δεν θα κοιμηθει ποτε? θα συνηθησει τους ηχους? εσυ τι εκανες τελικα?

Ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Καλημερα!!

Θα ήθελα να σε ρωτησω αν βρηκες λυση τελικα.... η μικρη μου ειναι 9 μηνων..το ιδιο προβλημα θα εχω να αντιμετωπισω κ εγω σε λιγες μερες που θα παμε διακοπες στο χωριο μου...στο σπιτι μας υπαρχει πολυ ησυχια ουτε αυτοκινητα,μηχανακια τιποτα.. οποτε η μικρη εχει συνηθησει να κοιμαται σε πιο ησυχο περιβαλλον κ ο παραμικρος θορυβος την ξυπναει... στο χωριο, το σπιτι ειναι παλιο κ τα παραθυρα-πορτες ειναι ξυλινα..δεν εχουν ηχομονωση... το σπιτι ειναι πανω σε δρομο οπου περνανε ακρετα συχνα αυτοκινητα,μηχανακια,παιδακια που παιζουν κλπ... τι να κανω δεν ξερω.... αγχωνομαι πολυ για το τι θα γινει εκει...δεν θα κοιμηθει ποτε? θα συνηθησει τους ηχους? εσυ τι εκανες τελικα?

Ευχαριστω!

Η λύση είναι μία : white noise!!!

Κατέβασε μια εφαρμογή στο κινητό ή στην ταμπλέτα (αν έχεις) και άσε την να παίζει μέσα στο δωμάτιο όσο έχει θόρυβο ή ακόμα και όλη νύχτα. Υπάρχουν πολλές επιλογές ήχων (απορροφητήρας, ανεμιστήρας, βροχή κ.λπ.) σίγουρα θα βρειτε κάτι που βολεύει.

Το white noise εμένα με έχει σώσει από όταν ο μικρός μου ήταν νεογέννητος και τον ήθελα να κοιμάται κοντά μου. Στην κουζίνα, έβαζα τον απορροφητήρα, στο γραφείο μου έβαζα σχετικά βιντεάκια από το youtube και μετά την εφαρμογή όταν την ανακάλυψα. Καλύπτονται όλοι οι εξωτερικοί ήχοι, δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!

Καλές διακοπές!

Υ.Γ. : Στο amazon πωλούνται και ειδικές συσκευές white noise, αλλά είναι κρίμα να πληρώσεις, η εφαρμογή είναι τσάμπα!

Καλημερα!!

Ευχαριστω!

Συμφωνω με Deena, στην δικια μου επισης πιανει να της βαζω και μουσικη. Εχε το στα υποψην ;)

Η λύση είναι μία : white noise!!!

Κατέβασε μια εφαρμογή στο κινητό ή στην ταμπλέτα (αν έχεις) και άσε την να παίζει μέσα στο δωμάτιο όσο έχει θόρυβο ή ακόμα και όλη νύχτα. Υπάρχουν πολλές επιλογές ήχων (απορροφητήρας, ανεμιστήρας, βροχή κ.λπ.) σίγουρα θα βρειτε κάτι που βολεύει.

Το white noise εμένα με έχει σώσει από όταν ο μικρός μου ήταν νεογέννητος και τον ήθελα να κοιμάται κοντά μου. Στην κουζίνα, έβαζα τον απορροφητήρα, στο γραφείο μου έβαζα σχετικά βιντεάκια από το youtube και μετά την εφαρμογή όταν την ανακάλυψα. Καλύπτονται όλοι οι εξωτερικοί ήχοι, δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!

Καλές διακοπές!

Υ.Γ. : Στο amazon πωλούνται και ειδικές συσκευές white noise, αλλά είναι κρίμα να πληρώσεις, η εφαρμογή είναι τσάμπα!

Ναι ναι ναι ναι!!

Και μας μας έσωσε!!

Μην πάρεις συσκευή γιατι και δεν κρατεί ολη την νύχτα.. Κατέβασε το sleepstream 2 στο tablet, ειναι τέλειο και εχει και διαφορετικά είδη κυμάτων κλπ

Φιλες μου τελικα απο οτι φαινεται τσαμπα ανησυχουσα τοσο!

Η μικρη το βραδυ κοιμαται και δεν ξυπναει παρολο που τα παραθυρα ειναι ανοιχτα με ολους τους εξωτερικους θορυβους. Στους ημερησιους υπνους ειναι λιγο πιο ευαισθητη και ισως καποιος θορυβος την ξυπνησει. Αν ξανακοιμηθει εχει καλως, αλλιως το βραδυ παλι! Βεβαια της εχω εναν ανεμιστηρα να την φυσσαει ο οποιος δεν ειναι και εντελως αθορυβος! Αυτο το "φφφφ" που κανει ναι μεν δεν την ενοχλει αλλα ειναι αρκετο ωστε να καλυπτει ενα μερος της εξωτερικης φασαριας. Καπως ετσι ειμαστε 2 μηνες με ανοιχτα παραθυρα και οχι παρατραγουδα. Οι λευκοι θορυβοι δουλευουν, απλα βολευτηκα με τον ανεμιστηρα και δεν πηρα ειδικη συσκευη.

Ευχομαι να εχουμε ολοι ανενοχλητες νυχτες! :P

Καλημερα!!

Ευχαριστω!

veMDp3.png

Διαφημίσεις