Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αντιδραστικο και νευρικο παιδι!

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους!!!χρειαζομαι καποια συμβουλη για το θεμα της πειθαρχειας σε νηπια!η μικρη μου ειναι 19 μηνων ανεκαθεν ηταν λιγο πιο νευρικη απο κατι αλλα παιδακια ιδιας ηληκιας που ξερω αλλα τωρα εδω και ενα μηνα εχει παραγινει το πραγμα,σημερα για πρωτη φορα εβαλα και τα κλαματα...η κορη μου ειναι πολυ καλο παιδι αλλα εαν θελει να κανει κατι και την πω οχι γινεται ο χαμος,φωναζει με χτυπαει,χτυπαει τον εαυτο της και κλαιει ασταματητα...εφαρμωζω την τακτικη το να παραμενω ηρεμη και να περιμενω να υσηχασει και υστερα της εξηγω γιατι την ειπα οχι!σαν μαμα δεν την λεω πολλα οχι μονο εκει που ειναι για το καλο της!!!δεν ξερω πως να την πειθαρχισω...

(ο αντρασ μου ειναι αγροτης και ηρθαμε στο χωριο στα πεθερικα μου για καποιο χρονικο διαστημα,αλλα βλεπω εδω με τα πεθερικα χαλαει,λεω να γυρισω πισω στο σπιτι μου στην θεσσαλονικη με το παιδι)παιζει να ειναι προβλημα οτι ειναι και οι παππουδες εδω?μηπως οταν παω δουλεια την κακομαθαινουν...χαλασε πολυ το παιδι μου και στεναχςριεμαι πολυ!καποια συμβουλη???

Διαφημίσεις

Πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Εκτός του ότι αλλάξατε περιβάλλον και πλέον το παιδάκι έχει να διαχειριστεί την καθημερινή συναναστροφή με περισσότερο κόσμο, πράγμα που μπορεί να της δημιουργεί και έναν εκνευρισμό (απ' ότι κατάλαβα μένετε όλοι μαζί), πλησιάζει και την ηλικία των τρομερών δύο.

Γνώμη μου είναι να καθίσετε να κουβεντιάσετε όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ανατροφή της το πρόβλημα, να δείτε χειρισμούς που πιθανόν δε συγκλίνουν και δημιουργούν σύγχιση στη μικρή και να χαράξετε κοινή γραμμή.

Προσωπική μου πάντα γνώμη είναι ότι η οικογένεια πρέπει να μένει μόνη της, αν λοιπόν εξυπηρετεί οικονομικά, κλπ. ίσως θα ήταν καλύτερα να επιστρέψετε στο σπίτι σας και τη φύλαξη της μικρής να την αναθέσετε σε κάποιο βρεφικό σταθμό. Αυτό, βέβαια, στην περίπτωση που για σας ως οικογένεια το μοντέλο της διευρυμένης οικογένειας δε λειτουργεί, αν είστε ως ζευγάρι οκ, είναι δικό σας θέμα.

Από την άλλη πάλι, ακόμη κι αν εσύ και ο άντρας σου δεν έχετε πρόβλημα με τη συγκατοίκιση με τα πεθερικά, αλλά διαπιστώνεις ότι το παιδί δέχεται διττά μηνύματα και από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει διάθεση συνεργασίας και προσαρμογής στα δικά σας δεδομένα, ίσως θα έπρεπε και πάλι να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μείνετε μόνοι σας.

Τώρα, αν το πρόβλημα κατά τη γνώμη σου δεν έγκειται στα παραπάνω, ίσως βοηθήσει να μας δώσεις λίγες πληροφορίες παραπάνω.

annaleni μου, το παιδάκι σου μεγαλώνει! Ελαττώστε τα "όχι" και θα δείτε τρομερή διαφορά!! Απ' την μια μέρα στην άλλη!!!

Τι συμβαίνει; Το παιδί το μάθατε να περπατάει όπως εσείς. Να τρώει όπως εσείς. Να μιλα όπως εσείς.

Αλλά δεν το αφήνετε να ανοίξει ένα ντουλάπι όπως εσείς, να δει τι έχει το συρτάρι όπως εσείς, να πιεί απο ένα γυάλινο ποτήρι όπως εσείς...

Και φυσικά αντιδρά!!!! ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ τη θέση του στην οικογένεια!! Νιώθει θυμό που δεν το αντιμετωπίζετε ως ισότιμο μέλος. Δεν μπορεί να καταλάβει "την αδικία" που αντιμετωπίζει, κατάλαβες;

Καλά κάνεις και της μιλάς, συνέχισε, μα σταμάτα τα ΟΧΙ και τα ΜΗ. Βάλε κλειδαριές και στοπ όπου δεν θέλεις να πειράζει, ασφάλειες στα ντουλάπια σου και απέσπασε την προσοχή της με κάτι άλλο, αν πάει να κάνει κάτι που δεν θέλεις.

ΜΗ και ΟΧΙ μόνο στα άκρως επικίνδυνα πράγματα, ώστε να "σε ακούει".

Πάντως αυτό συμβαίνει ΣΕ ΟΛΑ τα παιδάκια αυτής της ηλικίας και συνήθως ως τα 2,5. Αν μπορείς να το αντιμετωπίσεις όπως σου γράφω, θα ηρεμήσετε όλοι!

sto paidi antithetos den lew sxdon katholou oxi,tin afinw na dokimazei ta panta giati eimai ths logikhs na mhn ksexname pws imastan emeis paidia!tis aresei na anoigoume ta surtaria na ta sumazeuoume,na vazoume ta pswnia sto psigio,den exw valei pouthena asfaleies mono stis prizes kai aploustata oti pragmata itan polu xamila k ta ftanei ta allaksa thesi kai ta evala psila!tin afinw na pinei me to gualino pothri kai gelame polu!ta oxi mou einai na mhn phgainei stis skales eksw kai na mhn ginetai sunexeia mouskema apo to nero!twra pisteuw oti paizei to thema me ta petherika giati apo tote arxise na allazei,otan menoume mones eimaste kala an kai exoume ligo to thema ths antidrasis alla auto oxi epeidh thn lew oxi alla epeidh einai anupomonh kai an zitaei kati to thelei ekeino to deuterolepto pou to zhtaei alla kserw oti ola ta paidakia to pernane auto!nai tha gurisw pisw sto spiti mou kai tha thn grapsw se vrefonhpiako...oloi m lene oti otan pane sto paidiko ta paidia iremoune!an to paidi xtupaei sto prwsopo ti akrivws na kanw?egw den ths to antapodidw alla thn timwrw vazontas thn sto krevati ths kai thn afinw ekei mexrh na iremhsei...einai swsto?

Οχι καλέ τιμωρία από τώρα, είναι πολύ μωρό, προς θεού. Το πεισμώνεις έτσι για κάτι που δεν καταλαβαίνει ακόμη.

Αυτό που κάνεις είναι απλά να φεύγεις. Οταν σε χτυπά, σηκώνεσαι και φεύγεις από το δωμάτιο. Σημαίνει: χτυπω = μη αποδεκτή συμπεριφορά = σταματάει η μαμά να ασχολείται μαζί μου = δεν το ξανακάνω.

Καλό είναι να βγάλεις κι έναν ήχο πόνου για να καταλάβει πως πόνεσες.

19 μηνών ήταν η κορούλα μου όταν γεννήθηκε το δεύτερο κοριτσάκι μας. Ζήλευε στις αρχές και για τις πρώτες 4 εβδομάδες με χτυπούσε εμένα και το μωρό... Αντέδρασα με τιμωρία στην αρχή και έγιναν τα πράγματα χειρότερα.

Μια μέρα άπλωσε το χέρι και έδωσε αστραπιαία μία στο κεφάλι του μωρού. Το καημένο το νεογέννητο έβαλε τα κλάμματα. Φυσικά απ'τις τελευταίες μου αντιδράσεις πήγε να φύγει μακριά μου για να μην την "τσακώσω" και την μαλώσω.

Αντιθέτως της είπα γλυκά (ενώ ούρλιαζε το καημένο το μωρό... :( ) μην φεύγεις μωρό μου, κατά λάθος το έκανες; γιατί χτύπησες το μωράκι και το έκανες να πονάει; γιατί αγάπη μου το μωράκι να πονάει; και με ρώτησε όλο αγωνία - ίσα που μίλαγε: "πανάει μαμά;" και έβαλε τα κλάμματα απαρηγόρητη. Εκλαιγε τόση ώρα... και δεν το ξαναάγγιξε από τότε.

Μία κοπέλα τα είχε γράψει τέλεια κάποια στιγμή, θα το βρω και θα στο γράψω να καταλάβεις πως σκέφτονται τα παιδιά σ'αυτή την ηλικία.

Εγώ στάθηκα στο "οχι" γιατί είπες πως όταν της το λες γίνεται ο χαμός... κι έτσι ακριβώς ήταν η δικιά μου. Κάθε παιδί όμως διαφορετικό!

Κι εμένα μου έκανε αυτό με το νερό ωσπου της είπα μια μέρα: Δεν με πειράζει, γίνε μούσκεμα, αν σου αρέσει μπορείς να το κάνεις! και δεν της έδωσα άλλη σημασία. Ηταν η τελευταία φορά που το έκανε.

Διαφημίσεις

Και εγω συμφωνω με xena ....1) ειναι μικρουλα και η συμπεριφορα της ειναι κοινη σε αυτες τις ηλικιες 2) οχι τιμωρια και ΄πειθαρχια ΄ σε αυτη την ηλικια 3) αγκαλιτσες, αγαπες, φιλακια ακομη και οταν κανει ζημιτςες και το παιδι θα ΄ανθισει ΄...

Ναι, μωρέ είναι μικρή για τιμωρία ακόμα, δε θα καταλάβει... Την ώρα που σε χτυπάει να κάνεις πως προστατεύεσαι από εκείνη, να βάζεις τα χέρια σου μπροστά στο πρόσωπό σου και να τονίζεις ότι δε σου αρέσει αυτό. Ταυτόχρονα, απομακρύνεσαι από κοντά της, δεν αλλάζεις δωμάτιο, αλλά δεν κρατάς σωματική επαφή για να καταλάβει ότι ενοχλήσει. Παράλληλα, θα μάθει κι εκείνη να προστατεύεται.

kai autos omws to na shkwnesai na feugeis einai enas tropos timwrias,egw apla epeidh fovamai mhn kanei kati ston eauto ths den feugw se allo dwmatio gia auto kai thn vazw sto parko gia na hremei,dld ean paizame kai ksafnika thn epiase h kridh ksespasmatos thn agkaliaza alla ean me xtupouse ekana amuna kai thn evaza sto parko!hremouse,twra vevaia tha dokimasw k ton diko sas tropo gia na dw diafora!sto thema ths peitharxeias m eipe o paidiatros oti prepei na uparxei dioti paidia pou megalwnoun me kanones niwthoun asfaleia!h peitharxeia den shmainei ksilo kai timwria!euxaristw pantws gia tis sumvoules,tha tis efarmwsw!:D