Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

To μωράκι μου δεν κοιμάται

Recommended Posts

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39

Β. Το φύλο του βρέφους Κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Δεν χρησιμοποιήθηκε

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 8,5 η μέγιστη

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 29/3 γέννηση: 3660 κιλά

1/4: 3260 κιλά

8/4: 3620 κιλά

25/4:4060 κιλά

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. Άπειρα, τρώει όποτε θελήσει

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Medela Mini Electric

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 5

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι μετά από κάθε γεύμα μέχρι το απόγευμα

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 5λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 10 περίπου

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 8-10

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Το μωράκι μου τρώει για λίγο στο στήθος και στην συνέχεια αποκοιμιέται, προσπαθώ με διάφορους τρόπους να το ξυπνήσω για να συνεχίσει αλλά δεν τα καταφέρνω γιατί έχει πέσει σε βαθύ ύπνο! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε 1 ώρα να ξαναπεινάει και να ξυπνάει! Εφόσον έχει εδραιωθεί ο θηλασμός πώς μπορώ να την κάνω να κοιμάται παραπάνω ιδίως το βράδυ! Το μωρό όταν κλαίει ηρεμεί μόνο στο στήθος και κοιμάται μόνο αγκαλιά, όποτε πάμε να την αφήσουμε αρχίζει να κλαίει, και για να κοιμηθεί πρέπει όλο το βράδυ να της χαιδεύουμε την πλάτη!Τώρα τελευταία κάνει και συχνά γουλίτσες και μάλιστα χθες έβγαλε και από την μύτη! Μπορεί να τρέχει γάλα από το στόμα της και αυτή να συνεχίσει να τρώει! Τι μπορώ να κάνω?

Διαφημίσεις

Να πω καταρχήν ότι δεν είχα τέτοιο μωράκι, να τρώει τόσο συχνά, αν και έχω διαβάσει ότι αυτό που περιγράφεις μπορεί να είναι "συνηθισμένη συμπεριφορά νεογέννητου".

Θα γράψω λοιπόν κάποια πράγματα και τα αξιολογείς ανάλογα ή ρωτάς διευκρινίσεις.

Πάντως από την αρχή ενθάρρυνα τα χορταστικά γεύματα. Τα δικά μου τα κρατούσα ξύπνια, πριν φτάσουν στη φάση του χουζουρέματος, με χαδάκια στο αυτάκι, στην πατουσίτσα ή στο μαγουλάκι. Τα πρώτα δύο με τα χέρια μου, το τρίτο με ένα σεντονάκι! Το άλλο ήταν ότι αλλαζα στήθος όταν εβλεπα ότι το μωρό δεν είχε κάτι να πιει στο συγκεκριμένο όπου βρισκόταν. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί μπορεί να προκαλέσει υπερπαραγωγή και υπάρχουν και κάποιες θεωρίες "μην αλλάζεις στήθος" απο τους ίδιους που λένε δεν υπάρχουν κανόνες και ωράρια! Τεσπα.

Επίσης το μωρό λογικά μπαίνει σιγά σε φάση που θα κοιμάται λιγότερο στο 24ωρο, οπότε λογικά θα προτιμούσες να μένει περισσότερο ξύπνιο τη μέρα και να κοιμάται περισσότερο τη νύχτα. Αυτό το ενθαρρύνεις αν δεν ανάβεις φωτα την νύχτα και όποτε χρειάζεται να καθαρίσεις δεν ξαγρυπνάς το παιδί με νερά και τέτοια. Στην πράξη, μπορείς να καθαρίζεις μόνο από κακά και αυτό με την ελάχιστη δυνατή ενόχληση για το παιδί, αν είναι δυνατόν εκεί που είναι ξαπλωμένο. Θέλει προσοχή βέβαια και σχολαστικότητα να καθαρίζεις το ίδιο καλά, ό,τι και να κάνεις.

Τη μέρα, στο ωράριο που θες να καθιερώσεις ως πρωϊνό, έχεις φυσικό φως και κανονική φασαρία. Τη νύχτα το αντίθετο. Ακόμα και να κοιτάς ένα νεογέννητο στα μάτια, του δίνεις σήμα ότι είναι ώρα να παίξει! Γενικά δεν ενθαρρύνεις δραστηριότητα τις βραδυνές ώρες.

Κάτι που μας έσωσε στη φάση που είστε ήταν το απόγευμα αργά να κάνω έναν συνεχόμενο υπνο από τις 9.00 περίπου έως τις 03.00, αν και τα δικά μου ξυπνούσαν αρκετά πιο αραιά και ο άντρας μου να αναλαμβάνει αλλάγματα και να μου φέρνει τα παιδιά στο κρεβάτι και να θηλάζω ξαπλωμένη, στη συνέχεια να τα βάζει στα κρεβατάκια τους. Ο άντρας μου ξάπλωνε στις 12.00 και το επόμενο ξύπνημα για εμένα ήταν στις 03.00. Έτσι και εκείνος είχε δυνάμεις για τη δουλειά και εγώ για τα ξενύχτια μετά τις 03.00. Αυτό δεν κράτησε πολύ, γιατί τα παιδιά σταδιακά μεγάλωσαν τα διαστήματα ανάμεσα στα βραδυνά ξυπνήματα και κοιμήθηκαν όλο το βράδυ, από 4 μηνών και μετά.

Κάτι που έσωσε άλλες γυναίκες είναι το λεγόμενο co-sleeping, για το οποίο υπάρχουν κανόνες ασφαλείας, όσο πιο μικρό είναι το μωρό τόσο πιο πολλή προσοχή χρειάζεται. Αυτό έχει προφανή πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα... Και εμείς κάναμε co-sleeping από το 2ο μήνα έως τον 4ο, σε κρεβατάκι χωρίς το ένα κάγκελο, που ήταν κολλητά με το διπλό κρεβάτι. Μόλις σταμάτησαν και τα βραδυνά κακά, ξεκουράστηκα πραγματικά.

Να χαίρεσαι το μικρό σου!

Υ.Γ. Για τα παρακάτω, μπορεί να σου πουν κοπέλες πιο εξειδικευμένες στο θηλασμό:

Τώρα που το βλέπω καλύτερα φαίνεται ότι το μωράκι σου κάπως έκοψε τη φόρα του στην πρόσληψη βάρους (αν και νομίζω και παλι δεν είναι άσχημα).

Θήλαστρο γιατί χρησιμοποιείς; Δεν είναι σίγουρο οτι είναι το κατάλληλο. Δεν μπορεί κάποιος εξ αποστάσεως να το καταλάβει εύκολα αυτό, αλλά ενδέχεται να μην ειναι το καλύτερο θήλαστρο για εσένα.

Καλημέρα! Η Αθηνά με κάλυψε απόλυτα. Να προσθέσω οτι το μωράκι σου ανέκτησε το βάρος γέννησης στις 9-10 μέρες και έκτοτε βάζει 25 γρ. τη μέρα, οπότε είστε μια χαρά.

ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου! Όταν την ταΐζω πολύ κάνει πολύ εμετό γιατί φοβάμαι ότι δεν καταλαβαίνει ότι χόρτασε! δηλαδή μπορεί να είναι στο στήθος να βγάζει γάλα από το στοματάκι και να συνεχίζει να τρώει! Για τον ύπνο το μωρό κοιμάται μόνο στο στήθος και σε αγκαλιές! Με το που την βάζουμε στο κρεβάτι το καταλαβαίνει ξυπνάει και αρχίζει να κλαίει! για να κοιμηθεί συνεχόμενα καμία ώρα πρέπει να της χαϊδεύουμε την πλάτη! Είναι δυνατόν να έχει κακομάθει από τόσο μικρή? και πώς μπορώ αυτό να το αλλάξω?

Το θήλαστρο το χρησιμοποιώ γιατί θέλω να επιστρέψω στην δουλειά και προσπαθώ να φτιάξω μία αποθήκη! Ουσιαστικά μαζεύω ότι έχει περισσέψει μετά από κάθε γεύμα για να αδειάζει και το στήθος και σε κάθε μάζεμα δεν βγαίνουν πάνω από 30 ml!

Τα μωρα ειναι πανέξυπνα απο την πρωτη μερα της ζωής τους και πολυ εύκολα συνηθίζουν και προσαρμόζονται! Προσπάθησε να μην την αφήνεις να κοιμαται στο στηθος.. δηλαδή μόλις βλέπεις οτι την περνει ο υπνος βάλ΄την κατευθείαν κρεβατι..,Σιγουρα θα αντιδράσει...ξανά αγκαλια ( χωρις στηθος )λιγο κούνημα και μόλις παει να την πάρει..πάλι κρεβατι! Μπορει να το κανείς πολλές φορές αλλα θα μαθει πολυ σύντομα οτι ο υπνος ειναι το κρεβάτακι της και το στηθος ειναι για ολα τα υπόλοιπα ( φαγητο,παρηγοριά,ζεστασιά,παιχνιδι κ.α.).Στο λέω εκ πείρας διοτι κοιμηζα τον γιο μου μεχρι 8 μηνων στο στηθος και ξυπνούσε στην ωρα πανω για να ξαναπάρει στηθος γιατι όπου τα περνει ο υπνος εκει θελουν και να ξυπνάνε!! Μπαίνουν συχνά σε ελαφρύ υπνο και ξυπνάνε αναζητώντας αυτο που έχασαν! Το στηθος!

Προτιμότερο ειναι να την Κοιμήζεις αγκαλια κουνώντας την( προσπάθησε να το κανείς καθηστη!!) παρα στο στηθος γιατι μπερδεύονται..

Παντως ειναι απόλυτα φυσιολογική η συμπεριφορά της αλλα η κούραση δεν πάλευεται και σε καταλαβαίνω άπλυτα! Απο βαρος είστε πολυ καλα!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ Αλεξία για τις συμβουλές θα τις δοκιμάσω και θα σου πω αύριο τι έγινε! Ελπίζω να κοιμηθεί επιτέλους γιατί όλη μέρα γκρινιάζει επειδή δεν κοιμάται, αλλά το μάτι γαρίδα!! Έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά το καημένο μου ταλαιπωρείται άδικα!!!

Καλησπέρα σε όλες! Είμαι καινούργια στο φορουμ αν και σας εχω συμβουλευτεί αρκετές φορές και κατα την διάρκεια της εγκυυμοσύνης αλλά και τωρα στην αρχή του θηλασμου.

Το μωράκι μου ειναι 30 ημερών και απο την πρώτη μέρα θηλάζουμε αποκλειστικά. Μετά απο αρκετές δυσκολίες (πληγωμένες θηλές - μαραθωνιους κλπ) αναρωτιέμαι αν κανω κατι λάθος γιατι σχεδον καθημερινα τρωει ολη μερα και κοιμαται ελάχιστα.

Με όσα εχω διαβασει μεχρι στιγμης μαλλον θα επρεπε να το θεωρω φυσιολογικο, αλλα προβληματιζομαι μηπως απλα θελει αγκαλιες και οχι γιατι πειναει.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39η

Β. Το φύλο του βρέφους ΚΟΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) - ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΜΕΓΙΣΤΟ 10,9

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

15.4 3200γρ

18.4 3016γρ

19.4 3060γρ

22.4 3180γρ

25.4 3320γρ

9.5 4180γρ

14.5 4330γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Σχεδον ολη μερα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

οχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

8-10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

6-8

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Ηρεμει μονο στο στηθος. Κλαίει καθε φορα που την βαζω στο κρεβατι της, παρόλο που ειναι μισοκοιμισμενη απο την αγκαλια μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλησπέρα σε όλες! Είμαι καινούργια στο φορουμ αν και σας εχω συμβουλευτεί αρκετές φορές και κατα την διάρκεια της εγκυυμοσύνης αλλά και τωρα στην αρχή του θηλασμου.

Το μωράκι μου ειναι 30 ημερών και απο την πρώτη μέρα θηλάζουμε αποκλειστικά. Μετά απο αρκετές δυσκολίες (πληγωμένες θηλές - μαραθωνιους κλπ) αναρωτιέμαι αν κανω κατι λάθος γιατι σχεδον καθημερινα τρωει ολη μερα και κοιμαται ελάχιστα.

Με όσα εχω διαβασει μεχρι στιγμης μαλλον θα επρεπε να το θεωρω φυσιολογικο, αλλα προβληματιζομαι μηπως απλα θελει αγκαλιες και οχι γιατι πειναει.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39η

Β. Το φύλο του βρέφους ΚΟΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) - ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΜΕΓΙΣΤΟ 10,9

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

15.4 3200γρ

18.4 3016γρ

19.4 3060γρ

22.4 3180γρ

25.4 3320γρ

9.5 4180γρ

14.5 4330γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Σχεδον ολη μερα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

οχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

8-10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

6-8

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Ηρεμει μονο στο στηθος. Κλαίει καθε φορα που την βαζω στο κρεβατι της, παρόλο που ειναι μισοκοιμισμενη απο την αγκαλια μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Πω πω τι υπέροχο βάρος, μπράβο σας!!!!

Ειναι φυσιολογικο, ειναι παρα πολυ μικρούλα.

Γιατι δε θηλαζεις ξαπλωμένη ώστε να κοιμάσαι κι εσυ ταυτόχρονα; Ο υπνος κι η ξεκούραση σου ειναι απαραίτητες. Εχεις δοκιμάσει τη ξαπλωτή στάση θηλασμου;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Nina-Nana ευχαριστώ για την απαντηση. Φοβαμαι να σου πω την αληθεια να κοιμηθω μαζι με την μικρη.

(οταν λες ξαπλωτη εννοεις στο πλάι και να κοιταζομαστε ή πανω μου καθετα η οριζοντια???)

Οσο για το βαρος ..... νομιζω φαινεται πως τρωει ολη μερα!:shock::shock::shock:

Αναρωτιεμαι ποτε θα φτιαξει λιγο το προγραμμα της....:confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

Κι ενω ειχαμε μπει σε προγραμμα και κοιμοταν 3 ωρες το βραδυ, χθες ξαναεγινε νεογεννητο. Την ειχα5 ωρες στο στηθος δεν κοιμοταν παρα μονο αγκαλια και ιταν την αφηναμε εκλαιγε σπαρακτικα σς σημειο να μην μπορουμε να την ηρεμησουμε. Σημερα το πρωι ουτε γελακια ουτε λογακθα οπως παλια.μας βλεπει και βαζει τα κλαμματα. Τι εχει το μωρακι μου; βοηθηστε με

Nina-Nana ευχαριστώ για την απαντηση. Φοβαμαι να σου πω την αληθεια να κοιμηθω μαζι με την μικρη.

(οταν λες ξαπλωτη εννοεις στο πλάι και να κοιταζομαστε ή πανω μου καθετα η οριζοντια???)

Αναρωτιεμαι ποτε θα φτιαξει λιγο το προγραμμα της....:confused::confused::confused:

Καλησπερα και μπραβο σου για τον κοπο που καταβαλλεις!

Επειδη ειναι σαν να ακουω τον εαυτο μου...θα σου πω οτι η nina-nana εχει πολυ δικιο για την ξαπλωτη σταση.Ξαπλωνεις στο πλαι κ εσυ κ το μωρο.Εμεις κοιμομασταν ετσι ενα τριωρακι το μεσημερι...Προσεχε ομως.Μην συνηθισει μονο αυτη τη σταση και μετα δεν θελει ουτε αγκαλια στην καθιστη σταση,ουτε να κοιμηθει μονο του στην κουνια!Εμεις το περασαμε κ αυτο γι αυτο το τονιζω τωρα...Να πηγαινετε καθε μεσημερι την ιδια ωρα να ξαπλωνετε δυο σας (να θηλαζει κ να κοιμαται) , κ την ιδια ωρα να σηκωνεστε.Πχ 2-5.

Ετσι θα το εκλαβει σαν τη μεσημεριανη ρουτινα του!

Ξερεις...τα παντα για τα μωρα σ αυτητην ηλικια ζωης ειναι θεμα συνηθειας....

Κι ενω ειχαμε μπει σε προγραμμα και κοιμοταν 3 ωρες το βραδυ, χθες ξαναεγινε νεογεννητο. Την ειχα5 ωρες στο στηθος δεν κοιμοταν παρα μονο αγκαλια και ιταν την αφηναμε εκλαιγε σπαρακτικα σς σημειο να μην μπορουμε να την ηρεμησουμε. Σημερα το πρωι ουτε γελακια ουτε λογακθα οπως παλια.μας βλεπει και βαζει τα κλαμματα. Τι εχει το μωρακι μου; βοηθηστε με

Αγαπημενη, δεν εχει τιποτα το μωρακι σου!

Απλα ειναι ανθρωπακος μικρος , γι αυτο δεν μπορει να εχει καθε μερα τα κεφια του..Εμεις τα εχουμε;

Μπορει να εχει κωλικους και να εχει περισσοτερη αναγκη το στηθος τωρα.

Εσυ ηρεμησε γιατι της μεταδιδεις αγχος αθελα σου και τα πραγματα εντεινονται ετσι...

Τι ηλικια εχει το μικρουλι σου;

Ξαπλωνετε αντικριστά στο πλάι. Η θηλη σου ειναι στο ύψος του στόματος του μωρου.

Αν εχεις ξαπλωσει στο δεξί πλευρό σου τοτε το αριστερο σου χερι ειναι κατω απο το μαξιλάρι σου. Θα βάλεις κι ενα μαξιλάρι στην πλάτη του μωρου ώστε να ειναι στο πλάι και ενα στην πλάτη σου για να μην χρειαζεται να ισορροπεις. Για έξτρα ανάπαυση μπορείς να βάλεις κι ενα ανάμεσα στα πόδια σου.

Ειναι παρα πολυ ευκολο και θα σε σώσει απο αϋπνία. Μην φοβάσαι καθόλου, ειναι πολυ ασφαλές να κοιμάσαι με το μωρο σου αρκεί να μην καπνιζεις και να μην εχεις καταναλώσει ναρκωτικά κι αλκοόλ.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστω παρα πολυ! Μου δίνετε κουράγιο! Η Παιδιατρος με ΄πιέζει για πιπιλα για να διορθωθούν ολα αυτα αλλα δεν θέλω ακομα. Εσείς δώσατε κ αν ναι ποτε; Φοβάμαι για σύγχυση θηλων. Να θυμίσω πως ειναι μόλις 32 ημερων....

Κορίτσια ευχαριστω παρα πολυ! Μου δίνετε κουράγιο! Η Παιδιατρος με ΄πιέζει για πιπιλα για να διορθωθούν ολα αυτα αλλα δεν θέλω ακομα. Εσείς δώσατε κ αν ναι ποτε; Φοβάμαι για σύγχυση θηλων. Να θυμίσω πως ειναι μόλις 32 ημερων....

Εδωσα απο την τριτη μερα ζωης...

Φυσικα δεν την επιασε ποτε....μεχρι στιγμης(9.5 μηνων)!

Εχει το βυζακι πιπιλα, και δεν την καλυπτει κατι αλλο..

Αργοτερα μπορει να χτυπας το κεφαλακι σου στον τοιχο που δενεδωσες , αλλα σε καμια περιπτωση μη θεσεις σε κινδυνο το θηλασμο.Ασε που δε νομιζω και να την πιασει....

Εδωσα απο την τριτη μερα ζωης...

Φυσικα δεν την επιασε ποτε....μεχρι στιγμης(9.5 μηνων)!

Εχει το βυζακι πιπιλα, και δεν την καλυπτει κατι αλλο..

Αργοτερα μπορει να χτυπας το κεφαλακι σου στον τοιχο που δενεδωσες , αλλα σε καμια περιπτωση μη θεσεις σε κινδυνο το θηλασμο.Ασε που δε νομιζω και να την πιασει....

Κατάλαβα!! Ας κάνω μια προσπάθεια κ βλέπουμε!

Ευχαριστωωωω

Τι ηλικια εχει το μικρουλι σου;

Ειναι 50 ημερων σημερα. Απο αγχος αλλο τιποτα αλλα ελπιζω οτι το καταπολεμαω μερα με την μερα. Ειναι που ειμαι μονη γιατι η μαμα μου κανει χημειοθεραπεια...

Ειναι 50 ημερων σημερα. Απο αγχος αλλο τιποτα αλλα ελπιζω οτι το καταπολεμαω μερα με την μερα. Ειναι που ειμαι μονη γιατι η μαμα μου κανει χημειοθεραπεια...

Γνωμη μου, δωσε λιγο χρονο στο μωρακι σου, πιθανο να περνατε αλμα αναπτυξης και να ετοιμαζεται για νεα κατορθωματα! ;)

Γνωμη μου, δωσε λιγο χρονο στο μωρακι σου, πιθανο να περνατε αλμα αναπτυξης και να ετοιμαζεται για νεα κατορθωματα! ;)

Εχει αλμα στην εβδομη βδομαδα..?.