Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανακαίνιση σπιτιου:κόστος,γραφεία,τεχνίτες

Recommended Posts

Καλησπέρα!θελουμε να ανακαινισουμε με τον άντρα μου το σπιτι μας καθώς ειναι κατασκευή του 78' και θα εκτιμούσα παρα πολυ τις συμβουλές γιατι οι εποχές ειναι δύσκολες και τα οικονομικά μας επίσης..εχουμε κάποιο χρηματικό απο το γάμο μας και θα θέλαμε να το διαθέσουμε στο σπιτι μας.σκεφτομαστε κουφώματα,αλουμίνια,κουζίνα,μπανιο,βάψιμο,γυαλισμα πατωματος,ντουλάπες,ίσως να πέσει ο τοίχος της κουζίνας και τέντες.εχετε να μας προτείνετε κάποιο καλο γραφειο ανακαίνισης οικονομικό αλλα αξιόπιστο ή μεμονομενα συνεργεία-τεχνίτες;λογικά δεν θα έχουν πέσει οι τιμές λόγω κρίσης;στο Ίντερνετ λιγο που έψαξα βρηκα προσφορές γύρω στα 15000?..ειναι και οι επιδοτήσεις πράσινης ενέργειας..

Διαφημίσεις

Ανακαινίσαμε κι εμείς το σπίτι μας πέρυσι με μια εταιρεία που ανέλαβε να τα κάνει όλα: ρίξιμο τοίχου κουζίνας και μεταφορά υδραυλικών κλπ, νέα κουζίνα πλήρως, νέα πατώματα, νέα υδραυλική εγκατάσταση σε όλο το σπίτι με νέους σωλήνες κλπ, βαψίματα, νέα ηλεκτρολογικά, ηλεκτρολογική εγκατάσταση πάνελ + τα πέντε πάνελ υπέρυθρης, 2 ινβέρτερ, νέο μπάνιο πλήρως, ηλιακό θερμοσίφωνα, φωτισμό σε όλο το σπίτι, ντουλάπες. Αυτά, αν θυμάμαι καλά. Δηλ. χωρίς αλουμίνια και διπλά τζάμια, που τα είχε ήδη το σπίτι. Αυτά όλα κόστισαν γύρω στα είκοσι χιλιάρικα και τα έκανε όλα εταιρεία μέσα σε ένα μήνα.

Όμως, δεν σου το συστήνω, τουλάχιστον η συγκεκριμένη εταιρεία (αν και θεωρώ καλή την τιμή), λόγω της χρονικής πίεσης να γίνουν όλα σε ένα μήνα, έκανε πάρα πολλές προχειροδουλειές με αποτέλεσμα μετά να την κυνηγάμε, με πολύ μεγάλο ψυχικό κόστος και τσακωμούς, για να τα διορθώνει. Πράγματα εντελώς κουφά και πρόχειρα και επικίνδυνα, όταν επρόκειτο για ηλεκτρολογικά.

Γι' αυτό, η γνώμη μου είναι, αν έχετε χρόνο, να ψάξετε τους καλύτερους τεχνίτες για την κάθε δουλειά ή τουλάχιστον να ξεχωρίσετε ορισμένες δουλειές από άλλες, ώστε να μην τα δώσετε όλα σε εταιρεία. Αν υπάρχει χρόνος, οι εξειδικευμένοι τεχνίτες που θα επιλέξετε εσείς και όχι η εταιρεία θα κάνουν καλύτερη δουλειά. Αυτά από την προσωπική εμπειρία μου βέβαια, που ήταν μία όλη κι όλη όμως από μία εταιρεία. Η τιμή ήταν πολύ καλή βέβαια αλλά αν είχα χρόνο τώρα θα τα έκανα όλα με μεμονωμένους τεχνίτες.

GCqDp3.png qpsdp2.png

Καλησπέρα, η αδελφή μου είναι αρχιτέκτονας και έχει αναλάβει κάποιες ανακαινίσεις καταστημάτων και σπιτιών.

Έχει συνεργαστεί με κάποιους τεχνίτες πολύ αξιόλογους

Στις ανακαινίσεις πηγαίνει καθημερινά και είναι "πάνω" από τους μαστόρους γιατί γίνονται συχνά προχειροδουλιές.

Νομίζω κάτι τέτοιο σε συμφέρει συνολικά.

Το να βρείς τόσες ειδικότητες μαστόρων.... το να τους ελέγχεις..... να τους συντονίσεις.... άστο καλύτερα.

Οι εταιρείες μπορεί να είναι οικονομικές .. αλλά μπορεί και ένας ψιλονέος μηχανικός με όρεξη για δουλειά...

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Οποτε κάπου εκεί κυμαίνονται οι τιμές..γύρω στα 20000?..ποσά τμ ειναι το σπιτι σας;;15000? ειναι το δικό μας budget για 90τμ άρα θα πρεπει να κόψουμε πράγματα.Πατωματα ας πούμε λέμε απλά να τα γυρίσουμε,εχει ξύλο στα υπνοδωμάτια και μάρμαρο στο υπόλοιπο σπιτι...πολυ άγχος....μετα δεν θα εχουμε λεφτά για επιπλα...αυτα που εχουμε ειναι τα φοιτητικά μας και ήλπιζα να τα αλλάζαμε..σιγά σιγά..

κοίτα, εμείς αυτή τη στιγμή ανακαινίζουμε ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών και βρίσκουμε μόνοι μας συνεργεία. θα κοστίσει 15.000. βέβαια, άλλαξαν όλα (υδραυλικά, ηλεκτρικά, μπάνιο, κουζίνα, πατώματα, κουφώματα, ντουλάπα, έγιναν και χτισίματα, γκρεμίσματα, τριψίματα/βαψίματα τοίχων).

προσωπικά, θα επέλεγα έναν ιδιώτη πολιτικό μηχανικό /αρχιτέκτονα να του αναθέσω την ανακαίνιση γιατί θα μου έφερνε έτοιμα τα συνεργεία, θα είχε την ευθύνη της κατασκευής και θα το τελείωνε γρήγορα. δεν είναι εύκολο ούτε ευχάριστο να ψάχνεις για συνεργεία, να τσακώνεσαι, να είσαι από πάνω τους να επιβλέπεις. άσε που αν δεν ξέρεις και τη δουλειά, μπορεί να σε κοροιδέψουν.

τις εταιρείς πάλι δεν τις εμπιστεύομαι γιατί κάνουν συνήθως προχειροδουλειές για να τελειώνουν μια ώρα αρχίτερα.

Διαφημίσεις

α έχε υπόψιν σου ότι μπορείς να επιδοτηθείς με κάποια χρήματα για ενεργειακή αναβάθμιση, αν πχ αλλάξεις κουφώματα. οπότε εξοικονομείς κι από κει κάποια χρήματα.

Καλημερα!

Θα απευθυνθεις σε μηχανολογο μηχανικο σε τεχνικο γραφειο και μεσω προγραμματος εξοικονομειν απο περιβαλλον , θα παρεις επιδοτηση απο εσπα και τραπεζα ενα ποσο (το μεγιστο που δινουν, νομιζω, ειναι 15.000) που αναλογως του εκκαθαριστικου σας, θα χρειαστει να πληρωσετε μερος αυτου και οχι ολο το ποσο!!!!

Ετσι θα κανετε πολλα απο την αναγκαια ανακαινιση μεσω του δανειου αυτου που θα χρειαστει να αποπληρωσετε μικρο του ποσοστο!

για παραδειγμα σου βαζω το προγραμμα εξοικονομησης απο εθνικη τραπεζα:

https://www.nbg.gr/wps/portal/el/retail/eco-banking-solutions/ecobanking-solutions-productes-services/products/energy-efficiency-at-household-buildings.

σου στελνω και π.μ.!!!

Οποτε κάπου εκεί κυμαίνονται οι τιμές..γύρω στα 20000?..ποσά τμ ειναι το σπιτι σας;;15000? ειναι το δικό μας budget για 90τμ άρα θα πρεπει να κόψουμε πράγματα.Πατωματα ας πούμε λέμε απλά να τα γυρίσουμε,εχει ξύλο στα υπνοδωμάτια και μάρμαρο στο υπόλοιπο σπιτι...πολυ άγχος....μετα δεν θα εχουμε λεφτά για επιπλα...αυτα που εχουμε ειναι τα φοιτητικά μας και ήλπιζα να τα αλλάζαμε..σιγά σιγά..

Εμάς ήταν 80 τμ και κόστισε 20 για όλα αυτά που σου έγραψα, αλλά με γυάλισμα μόνο στα παρκέ των 2 υπνοδωματίων και καινούρια πλακάκια στην κουζίνα και στο υπόλοιπο ως είχε, με το παλιό μάρμαρο δηλαδή. Πιστεύω ότι αν δεν κάνετε τόσες εργασίες (δηλ. και ηλιακούς και πάνελ κλπ) και πας σε μια μέση λύση, όπως προτείνουν τα κορίτσια, δηλ. σε κάποιον αρχιτέκτονα που θα σου βρει τους επιμέρους τεχνίτες για να γλυτώσεις την ταλαιπωρία αλλά και θα συνεννοείσαι ευκολότερα απ' ό,τι με μια εταιρεία, μπορείς να παζαρέψεις στο budget που έχεις. Πιστεύω ότι φτάνουν μια χαρά!

GCqDp3.png qpsdp2.png

Eχετε να προτείνετε κάποιον καλό αρχιτέκτονα να αναλαμβάνει ανακαινίσεις? Κάποιον που να έχει δοκιμαστεί όμως.

Κι εμείς κάναμε μια ανακαίνιση προ δύο ετών. Δε σου συστήνω το συνεργείο μας γιατί δεινοπαθήσαμε...αφού δε χωρίσαμε προτού καλά καλά παντρευτούμε από τα νεύρα που είχαμε πάλι καλά...ο μόνος που ξεχώρισε ήταν αυτός που μας έβαλε τις εσωτερικές πόρτες. Αυτόν πολύ ευχαρίστως να στον συστήσω, είναι αστέρι. Εμείς αφήσαμε μόνο τοίχους. Αλλάξαμε μπάνιο, κουζινα, πλακάκια, τσιμεντογωνία (δεν ξέρω αν τη λέω σωστά), γιατί είχε πρόβλημα, βάλαμε πάρα πολλές πρίζες, σώματα καλοριφέρ, εσωτερικές πόρτες,ντουλάπες...μας πήγε λιγότερο απο 20000 μαζί με τα έπιπλα (κ ο επιπλάς μας είναι καταπληκτικός, τον συστήνω κι αυτόν ανεπιφύλακτα).

με το πρόγραμμα ψάξτο σύντομα γιατί μου είπαν ότι τελειώνει μαλλον σύντομα

Διαφημίσεις

Είμαι αρχιτέκτονας απο Θεσσαλονίκη. Εμείς στο γραφείο κάνουμε το εξής:

Βλέπυμε το χώρο και μετα ο πελάτης μας λέει ποσα περίπου χρήματα μπορεί να διαθέσει και τι περιπου εργασίες θέλει να κάνει. Επειδή συνήθως οι πελάτες δεν εχουν εμπειρία σε αυτα(λογικο και γιατι να έχουν οι άνθρωποι; ) Εμεις κανουμε μια λίστα με τις εργασιες και ποσο περίπου θα κοστίσουν αφου παρουμε προσφορα απο 2 -3 μαστόρους και εταιρειες που συνεργαζόμαστε.

και λεμε πχ τα υδραυλικά κοστιζουν τοσο, τα ηλεκτρολογικά τοσο, τα κουφωματα τοσο

οποτε μετα πιο άνετα ο πελατης μπορει να πει οτι θελω τωρα να φτιαξω πχ κουζινα μπανιο και να κανω ντουλάπες και κουφώματα αργότερα όταν θα έχω...Γενικά εχω να σου πώ 2 πράγματα

1) εφ όσον μπεις σε διαδικασια ανακαίνησης αλλάζεις και υδραυλικα - ηλέτρολογικα γιατι πχ δεν εχει νόημα να αλλαξεις δάπεδο μονο και μετα απο 1 χρονο να σπασει μια παλια σωλήνα - παει το δαπεδο κλαις τα χρήματα σου

2) μην μπεις στη διαδιακασία να επιβλέπεις τους μαστόρους μόνη σου: είναι βέβαιο πως θα πανε να σε ξεγελάσουν, θα πρέπει να τους κυνηγάς, να ξέρεις να διαχειριστείς πληρωμες και γενικά μαλλον θα χαωθεις...

Είμαι αρχιτέκτονας απο Θεσσαλονίκη. Εμείς στο γραφείο κάνουμε το εξής:

Βλέπυμε το χώρο και μετα ο πελάτης μας λέει ποσα περίπου χρήματα μπορεί να διαθέσει και τι περιπου εργασίες θέλει να κάνει. Επειδή συνήθως οι πελάτες δεν εχουν εμπειρία σε αυτα(λογικο και γιατι να έχουν οι άνθρωποι; ) Εμεις κανουμε μια λίστα με τις εργασιες και ποσο περίπου θα κοστίσουν αφου παρουμε προσφορα απο 2 -3 μαστόρους και εταιρειες που συνεργαζόμαστε.

και λεμε πχ τα υδραυλικά κοστιζουν τοσο, τα ηλεκτρολογικά τοσο, τα κουφωματα τοσο

οποτε μετα πιο άνετα ο πελατης μπορει να πει οτι θελω τωρα να φτιαξω πχ κουζινα μπανιο και να κανω ντουλάπες και κουφώματα αργότερα όταν θα έχω...Γενικά εχω να σου πώ 2 πράγματα

1) εφ όσον μπεις σε διαδικασια ανακαίνησης αλλάζεις και υδραυλικα - ηλέτρολογικα γιατι πχ δεν εχει νόημα να αλλαξεις δάπεδο μονο και μετα απο 1 χρονο να σπασει μια παλια σωλήνα - παει το δαπεδο κλαις τα χρήματα σου

2) μην μπεις στη διαδιακασία να επιβλέπεις τους μαστόρους μόνη σου: είναι βέβαιο πως θα πανε να σε ξεγελάσουν, θα πρέπει να τους κυνηγάς, να ξέρεις να διαχειριστείς πληρωμες και γενικά μαλλον θα χαωθεις...

stallitsa πολύ σωστά τα λες. πάντως όταν αποφασίσαμε κι εμείς να ανακαινίσουμε το σπίτι των 50 τμ, ζητήσαμε πρώτα προσφορά από μηχανικό, που όντως ήρθε, έβγαλε φωτό, μίλησε με μαστόρους δικούς του (με τους οποίους θα πετύχαινε καλύτερη τιμή) και μας έδωσε αναλυτική προσφορά για κάθε εργασία τί θα κοστίσει και έβαλε και τη δική του αμοιβή 1800 ευρώ. το όλο έργο λιοπόν κοστολογούνταν στα 19.000.

τελικά, αποφασίσαμε να το κάνουμε μόνοι μας(δηλαδή να βρούμε μόνοι μας συνεργεία), χωρίς επίβλεψη μηχανικού και μας στοίχισε λιγότερο από 15.000.

σε καινούριο σπίτι που χτίζουμε όμως, εννοείται ότι πήραμε μηχανικό για επίβλεψη και κατασκευή. εκεί δεν είναι απλή ανακαίνιση. είναι μεγάλο και δύσκολο έργο.

Εμείς κάναμε ανακαίνιση πρόσφατα σε κουφώματα ... Αυτό που σου προτείνω είναι να πάρεις μια προσφορά απο την εταιρεία Elitesystem. Έχω την εντύπωση ότι οι τιμές τους ήταν πολύ καλές αλλά και η εξυπηρέτηση που είχαμε ... (http://www.elitesystem.gr/)

Ευχαριστώ παρα πολυ για όλες σας τις απαντήσεις!μαλλον θα πάρουμε προσφορές απο 2-3 μηχανικούς και αναλόγως πράττουμε..:roll:

Για αλουμινια, ηλιακο και τζακι ενεργειακο ψαξτο με το εξοικονόμηση κατ οικον εχει επιδότηση μεχρι 70%. Το καναν οι γονεις μου και παρα πολλοι γνωστοι μου. Συμφερει οπωσδήποτε!

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

Καλησπέρα σε όλη την παρέα... Διαθέτουμε 30 χρόνια πείρα πάνω στο τομέα της οικοδομής και στην ανακαίνιση χώρου και αποκατάστασης, παντός τύπου κτιρίου και χώρου.Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να ρίξει και μια ματιά στην σελίδα μας που υπάρχει στο προφίλ και να δεί τις δουλειές μας.

Για αλουμινια, ηλιακο και τζακι ενεργειακο ψαξτο με το εξοικονόμηση κατ οικον εχει επιδότηση μεχρι 70%. Το καναν οι γονεις μου και παρα πολλοι γνωστοι μου. Συμφερει οπωσδήποτε!

Το ενεργειακο τζακι δεν επιδοτειται.

Περισσοτερες πληροφοριες εδω

Συμβουλη μου ειναι να προσεξετε τις μονωσεις σας και να βαλετε ηλιακους. Ολοι θελουν να αλλαξουν τα αλουμινια, καθως παιζει ρολο και στην αισθητικη, αλλα δεν παιζουν μεγαλο ρολο στην ενεργειακη καταναλωση, οταν δεν υπαρχει καλη μονωση και ηλιακος.