Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΑΞΙΔΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ

Recommended Posts

Ο γιος μου θα κλείσει τα 8 στις 15 Ιουνίου. Επειδή είναι δύσκολο να ταξιδέψουμε μαζί του για διακοπές στη Θεσσαλονίκη, όπου ζουν οι γονείς μου, σκεφτόμαστε να τον στείλουμε αεροπορικώς μόνο του, δηλ. με συνοδό της αεροπορικής εταιρείας. Θα ήθελα πληροφορίες από όσους γονείς το έχουν κάνει με παιδιά αυτής της ηλικίας. Αν μάλιστα έχει γίνει πρόσφατα, θα ήθελα και πληροφορίες για τιμές. Είναι ασφαλές; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω; Ποια είναι η διαδικασία; Τι γνωρίζετε γενικότερα; Να πω ότι με το παιδί έχουμε ταξιδέψει πολλές φορές μαζί αεροπορικώς για τη Θεσσαλονίκη από τότε ακόμη που ήταν μωρό και είναι εξοικειωμένος με τα αεροπλάνα. Επίσης, έχουμε δει παιδιά που ταξιδεύουν με συνοδεία αεροσυνοδού και του έχω εξηγήσει και γενικά είναι θετικός ως προς αυτό.

Διαφημίσεις

Δεν το εχω κανει ποτε αλλα εχει τυχει σε προσφατο τα3ιδι απο παρισι να δω ενα παιδακι ασυνοδευτο οπου επεστρεφε στη μαμα του στη θεσσαλονικη , με την aegean airlines . Και πολυ περιποιημενο το ειχανε , και ασφαλεστατο ητανε , και οι κοπελες ασχοληθηκαν μαζι του μεχρι και αν εφαγε το φαγητο του και συνεχεια την ρωτουσαν αμα θελει κατι . Ειναι ασφαλες και γενικα εχω ακουσει οτι δεν διατρεχεται κανενας κινδυνος , το κοριτσακι που σου λεω θα εμενε και αθηνα καποιες ωρες γιατι δεν ηταν απευθειας η πτηση για θεσσαλονικη . Ανθρωπος της εταιριας την παρελαβε στο παρισι , στην αθηνα και στην θεσσαλονικη ( τυχαινε να εχουμε το ιδιο δρομολογιο ) και την παρεδωσε στη μητερα της . Φορουσε ενα πορτοφολακι στο λαιμο της με τα χαρτια της και τα στοιχεια της και ηταν μια χαρα . και σου μιλαω για πτηση 2 και 40 παρισι-αθηνα και απο εκει αλλα 50 λεπτα .

εγώ είχα ταξιδέψει ασυνόδευτη Κύπρο-Αθήνα όταν ήμουν μικρή (δημοτικό) και ήταν το καλύτερο ταξίδι της ζωής μου!

Οι γονείς μου δεν είχαν δώσει παραπάνω χρήματα, απλά επειδή ήμουν ανήλικη, από το check-in μέχρι την ασφαλή παράδοση στους γονείς μου με συνόδευε άνθρωπος της εταιρείας, διαφορετικός κάθε φορά, δηλ. άλλος με είχε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, μέσα στο αεροπλάνο με πρόσεχαν οι αεροσυνοδοί και με το που έφτασα Αθήνα, από την πύλη του αεροπλάνου με συνόδεψε άνθρωπος της εταιρείας, που με παρέδωσε στους γονείς, αφού έλεγξε ταυτότητες.

Ένιωθα βασίλισσα!!! στο αεροπλάνο συνέχεια με ρωτούσαν αν ήθελα κάτι να φάω ή να πιω, αν θέλω τουαλέτα, μου δίνανε δωράκια της εταιρείας, περιοδικά και γενικά ήμουν αρχόντισσα!

Μην το φοβηθείς καθόλου.

Είχα ρωτήσει πέρσι τέτοια εποχή για ταξίδι εσωτερικού. Κοστίζει 10 ευρώ επιπλέον από το κανονικό εισιτήριο. Το παιδί έχει επαρκή συνοδεία και, αν είναι τυχερό, έχει και άλλο παιδάκι που ταξιδεύει με τον ίδιο τρόπο. Κατά τη γνώμη μου, θέμα ασφάλειας δεν υπάρχει, απλά είναι πώς θα το αντιμετωπίσει το παιδί. Εμένα στην αρχή ήταν ενθουσιασμένος, μετά όμως τον είδα να το σκέφτεται και προτίμησα την εναλλακτική μου λύση (να ταξιδέψει λίγες μέρες αργότερα με συγγενικό μου πρόσωπο). Ξέρω πολλά παιδιά που ταξιδεύουν έτσι, ποτέ δεν έχω ακούσει κανένα παράπονο, ίσα ίσα τα περιποιούνται πολύ περισσότερο από τους άλλους επιβάτες και τα κάνουν να νοιώθουν καλά. Άλλωστε το ταξίδι διαρκεί πολύ λίγο.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Θα πάρω και την Aigean να μιλήσω για τις λεπτομέρειες. Το καλό είναι ότι ο δικός μου λατρεύει τα αεροπλάνα και είναι εξοικειωμένος με αυτά γιατί τη συγκεκριμένη διαδρομή την κάνουμε μαζί εδώ κι 7 χρόνια. Πολλές φορές μου ζητά να πάμε βόλτα στο αεροδρόμιο να δούμε τα αεροπλάνα που προσγειώνονται και απογειώνονται! Οπότε, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει γνώμη τελικά.

Διαφημίσεις

Από τα πέντε ταξιδεύουν με το σύστημα που περιέγραψα παραπάνω. Πριν τα πέντε μπορούν να ταξιδέψουν μόνο με αποκλειστικό συνοδό, κοστίζει βέβαια παραπάνω. Από πότε ακριβώς δεν γνωρίζω, πάντως ξέρω δίχρονα που έχουν ταξιδέψει έτσι.