Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλησπερα σας!!!υπαρχει κανενας παιδοψυχολογος η καποια μανουλα που θα μπορουσε να με βοηθησει???

εχω μια κορη 3 χρονων περιπου και ειμαι εγκυος στο δευτερο (αγορι)...

θελω φετος το σεπτεμβρη να την στειλω στον παιδικο σταθμο!!!! το προβλημα μου ομως ειναι οτι αρχες σεπτεμβρη γενναω οποτε μετα απο καμια 10 μερες θα παει η μικρη στον παιδικο!!!!!η κορη μου σε τετοια ηλικια θα ειναι σε θεση η μπορει να σκεφτει η να της περασει απο το μυαλο οτι την "διωχνουμε" τωρα που ηρθε το νεο μελος???? δεν θελω σε καμια περιπτωση να σκεφτει κατι τετοιο!!!! ειμαι σε διλλειμα τωρα δεν ξερω αν θελω να την στειλω!!!

ευχαριστω εκ τον προτερων!!!!!!!

Διαφημίσεις

Αποψη μου να την στειλεις απο ιουνιο να προσαρμοστει το παιδι γιατι γεννα,αδερφακη,αλλαγες πολλες μου φαινοντε.το σημαντικοτερο ομως ειναι οτι απο σεπτεμβριο οι ιωσεις θα ξεκινησουν και θα στις μεταφερει στο σπιτι,με το νεογνο

δεν γινεται γιατι παω με μεσω του δημου για να ειναι δωρεαν,επειδη ειναι ιδιωτικος σταθμος!!!!!! και ξεκινανε απο σεπτεμβρη!!!δεν ξερω τι να κανω!!!! ασε που η μικρη μου ειναι ενα πολυ υσηχο παιδι και ντροπαλο με τους αλλους!!! και οταν υπαρχουν ζωηρα παιδια τριγυρω της που μπορει να την δειρουν να της πεταξουν καποιο παιχνιδι, το παιδι μου καθεται σαν αγαλμα δεν κανει τιποτα... δεν αντιδρα.... ισως καλο που δεν ανταποδιδει,αλλα ισως και κακο, γιατι θα μπορουν να την κανουν οτι θελουν.... και εχω και μια φοβια και σε αυτο,δεν θα ειμαι εκει να την προστατεψω.... σε ευχριστω που απαντησες!!!!!!!

Εάν υπάρχει η επιλογή, θα σου πρότεινα να μη τη στείλεις παιδικό το Σεπτέμβρη. Καταρχήν όντως θα νιώσει το κοριτσάκι σου ότι το "διώχνεις" επειδή ήρθε το μωρό και επιπλέον θα σου φέρει όλες τις ιώσεις και είναι επίφοβο για το μωρό να κολλήσει!

σε ευχαριστω για την συμβουλη σου!!!!!!

τον χειμωνα ολο ελεγα να την βαλω 100% και τωρα που πλισιαζει ο καιρος τα σκεφτηκα και ειμαι 90% να μην την βαλω!!!!!μαλλον ουτε 90... δεν πειραζει θα περιμενω αλλο εναν χρονο!!!!!

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με τις προλαλήσασες να μην πάει σταθμό η μικρή γιατί θα φέρει όλες τις ιώσεις στο σπίτι.

Επίσης θα τραβήξει το ζόρι της προσαρμογής εκεί και το μαζί με το ζόρι "αδελφάκι" θα βγάλει πολλά προβλήματα που θα δυσκολευτείς να αντιμετωπισεις έχοντας και το μωράκι.

Αυτά μαζί με ασθένειες και αυπνία θα είναι πολύ κουραστικά οπότε απλοποίησε το.

Οσο για το ότι δέχεται τα χτυπήματα παθητικά ίσως σε βοηθήσει ένα βιβλίο.

Λέγεται "Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών" του Gottman.

9XkKp3.png

HArNp3.png

σε ευχαριστω για την συμβουλη σου!!!!!!

τον χειμωνα ολο ελεγα να την βαλω 100% και τωρα που πλισιαζει ο καιρος τα σκεφτηκα και ειμαι 90% να μην την βαλω!!!!!μαλλον ουτε 90... δεν πειραζει θα περιμενω αλλο εναν χρονο!!!!!

Έλα ρε συ θα περιμένεις ενα χρόνο; Θα ειναι παρα πολυ δύσκολο με νεογέννητο και τρίχρονο στο σπίτι. Και δεύτερον ο παιδικός θα την βοηθήσει με την ντροπαλοτητα, θα παίζει με τα αλλα παιδακια θα της αρέσει πολυ!! Θα της ειναι δύσκολο με μια μαμα όλη μερα σπίτι και ενα νεογέννητο

Πάντα προσωπική μου γνώμη...

Και εγω Οκτώβρη γεννάω και ο δικός μου που μου τα φέρνει ολα απο τον παιδικό θα συνεχίσει να μου τα φέρνει. Ετςι ειναι η φύση, δεν μπορούν να κλειδαμπαρωθούν τα παιδια για να μην πιάσει κάτι το νεογέννητο. Σκέψου οτι η κορούλα σου μπορει να κολλήσει κάτι απο την παιδικη χαρα η που θα καλέσεις ενα άλλο παιδάκι σπίτι.. Η θα την απομονωσεις εντελως;

Εγω προςωπικα θα τους ρώταγε αν μπορούν να την πάρουν Οκτώβρη ώστε να προσαρμοστεί με τον μπεμπη πρωτα, αν οχι θα την έστελνα απο Σεπτέμβρη

καλησπερα σας!!!υπαρχει κανενας παιδοψυχολογος η καποια μανουλα που θα μπορουσε να με βοηθησει???

εχω μια κορη 3 χρονων περιπου και ειμαι εγκυος στο δευτερο (αγορι)...

θελω φετος το σεπτεμβρη να την στειλω στον παιδικο σταθμο!!!! το προβλημα μου ομως ειναι οτι αρχες σεπτεμβρη γενναω οποτε μετα απο καμια 10 μερες θα παει η μικρη στον παιδικο!!!!!η κορη μου σε τετοια ηλικια θα ειναι σε θεση η μπορει να σκεφτει η να της περασει απο το μυαλο οτι την "διωχνουμε" τωρα που ηρθε το νεο μελος???? δεν θελω σε καμια περιπτωση να σκεφτει κατι τετοιο!!!! ειμαι σε διλλειμα τωρα δεν ξερω αν θελω να την στειλω!!!

ευχαριστω εκ τον προτερων!!!!!!!

Μια μια οι αλλαγές.

Χρειάζεται σταθερό περιβάλλον στο σπίτι για να δεχθεί την εισαγωγή του παιδικού. Με αλλαγές στις συνήθειες του σπιτιού και παράλληλα αλλαγές και έξω από το σπίτι... θα έρθουν τα πάνω κάτω στο ζουζούνι σου.

Υπάρχει η δυνατότητα να συνεννοηθείς με τον παιδικό και να πάει 2 - 3 μήνες αργότερα;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

ουτε και εγω θα την πηγαινα.θα περιμενα για αργοτερα προετοιμαζοντας την και θα της μιλουσα για το ποσο ωραιο ειναι το σχολειο η δασκαλα οι δραστηριοτητες που κανουν εκει τα παιδακια και γενικοτερα να νομιζει το παιδι οτι παει γιατι πρεπει να παει οπως ολα τα παιδακια της ηλικιας της και οχι να το εκλαβει λαθος λογω μωρου.;)

Και εγω θα την κρατουσα μαζι μου...σπιτι.... Και για να μη νιωσει οτι την διωχνω, και για να μην φερνει ιωσεις στο βρεφακι αλλα και γιατι πιστευω οτι ο παιδικος ειναι για μετα τα 4 ;)

Διαφημίσεις

Και εγω θα την κρατουσα μαζι μου...σπιτι.... Και για να μη νιωσει οτι την διωχνω, και για να μην φερνει ιωσεις στο βρεφακι αλλα και γιατι πιστευω οτι ο παιδικος ειναι για μετα τα 4 ;)

μπραβο βρε λαιδα γιατι νομιζα οτι ημουν η μονη που δεν εχει παει το παιδι της παιδικο:P ειναι 3,5 η δικια μου και ελεγα να την παω με το καλο απο σεπτεμβρη αλλα ολα αυτα επειδη δεν δουλευω ετσι?;)

Μα αν δεν δουλευει η μαμα γιατι να το στειλει??? Αν υπηρχε οντως λογος και δεν ηταν απλα η 'μοδα ' της εποχης μια που υπαρχει μεγαλη προσφορα παιδικων σταθμων, θα ξεκινουσαν υποχρεωτικα τα νηπια και τα προνηπια πιο νωρις σε ολο τον κοσμο....;)

Πιστεύω ότι μια καλή λύση θα ήταν να ξεκινήσει η κόρη σου σε κάποια δημιουργική απασχόληση, είτε πρωινή είτε απογευματινή 2-3 φορές την εβδομάδα. Έχουν ανοίξει αρκετά κέντρα δημιουργικής απασχόλησης που απευθύνονται σε αυτές τις ηλικίες. Κοστίζει πολύ λιγότερο από τον παιδικό σταθμό (μπορείς να βρεις και με 50 ευρώ το μήνα και λιγότερο ανάλογα με τις ώρες απασχόλησης), το παιδί ξεφεύγει λίγο από το σπίτι, συναναστρέφεται άλλα παιδιά και σου δίνει και λίγο χρόνο ελεύθερο για τον εαυτό σου. Εγώ στέλνω την κόρη μου από 3 ετών και κάτι και τον γιο μου από 18 μηνών. Ίσως να ήταν καλή προσαρμογή για την κόρη σου ώστε να προσαρμοσθεί πιο εύκολα στον παιδικό σε περίπτωση που πάει τον Σεπτέμβριο.

Κάνε τα χαρτιά σου, κατοχύρωσε τη θέση στο σταθμό και μπορεί να τη πας Σεπτέμβρη-Οκτώμβρη και μετά από Γενάρη, που θα έχει ξεπεταχτεί λίγο και το μωρό σας. Επίσης εκείνη θα περνάει ωραία με τα άλλα παιδάκια στο σχολείο παρά στο σπίτι να σε βλέπει να φροντίζεις το νινάκι σας! Θα περνάει ευχάριστα η ώρα της!

Εγώ το μεγάλο μου γιο τον πήγα 3 παρά κάτι και είχα μηνών το μικρό στο σπίτι!

Μα αν δεν δουλευει η μαμα γιατι να το στειλει??? Αν υπηρχε οντως λογος και δεν ηταν απλα η 'μοδα ' της εποχης μια που υπαρχει μεγαλη προσφορα παιδικων σταθμων, θα ξεκινουσαν υποχρεωτικα τα νηπια και τα προνηπια πιο νωρις σε ολο τον κοσμο....;)

συμφωνώ απόλυτα.......

Διαφημίσεις

Κάνε τα χαρτιά σου, κατοχύρωσε τη θέση στο σταθμό και μπορεί να τη πας Σεπτέμβρη-Οκτώμβρη και μετά από Γενάρη, που θα έχει ξεπεταχτεί λίγο και το μωρό σας. Επίσης εκείνη θα περνάει ωραία με τα άλλα παιδάκια στο σχολείο παρά στο σπίτι να σε βλέπει να φροντίζεις το νινάκι σας! Θα περνάει ευχάριστα η ώρα της!

Εγώ το μεγάλο μου γιο τον πήγα 3 παρά κάτι και είχα μηνών το μικρό στο σπίτι!

Ναι μαι εγω συμφωνώ, προςωπικα πιστεύω ειναι καλο για το παιδάκι να παίζει με αλλα να ασχολείται με χίλια δυο πραγματα που ειναι δύσκολο για μια μάνα να κανει συνέχεια. Για μένα η παρέα με αλλα παιδια ειναι σημαντικότατη!

Και εσυ θα έχεις χρόνο να δείξεις με το μικρουλι

Εγώ είμαι υπερ του παιδικού αλλά στην περίπτωση σου όχι.

Καταρχήν το πρωτο διάστημα στον παιδικό πρέπει να είσαι πολύ κοντά στο παιδί.

Εμενα που είναι τρομερά εσωστρεφής κ κολλημένος πάνω μου, κάθε μερα ξύπναγε με κλάματα κ άρνηση να πάει σχολείο. Μετά τον μήνα ξεκίνησε να επιθυμεί να πηγαίνει.

Οποτε ήθελε πολύ αγκαλιά, συζήτηση, υπομονή.

Εσυ θα έχεις κ ένα βρέφος, οποτε θα φτάσεις στα όρια σου. Μακάρι να πάνε όλα καλά , αλλά εγώ με το δεύτερο μωρό κ χωρίς βοήθεια κατέρρευσα σωματικά.

Επίσης οι ιώσεις. Αν είναι λίγο ευαισθητούλα, θα σου είναι άρρωστη συνέχεια.

Θα σου πρότεινα να την κρατήσεις ένα χρόνο. Μην την πας Άνοιξη γιατί τα παιδιά θα ειναι πλεον ομάδα, θα έχουν γνωριστεί κ ίσως η δικιά σου να μην μπορέσει να ενσωματωθεί....

Με το καλό!