Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ταξίδι αεροπορικώς με το νεογνό

Recommended Posts

Έχω ΠΗΤ 17/7, αλλά λόγω προβλημάτων θα γεννήσω με καισαρική τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα, απ' ό,τι λέει ο γιατρός. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να πάμε από Αθήνα Χανιά στα μέσα Σεπτεμβρίου για τον γάμο της αδερφής μου.

Εγώ, πρώτα ο Θεός, λογικά θα είμαι καλά, το βρέφος στους 2-2,5 μήνες όμως είναι σε θέση να ταξιδέψει αεροπορικώς; Προφανώς δε θέλω να χάσω τον γάμο της αδελφής μου, αλλά έχω αγχωθεί όσο δεν πάει σε σχέση με το μωρό...

27pzp3.png

qIUIp2.png

Διαφημίσεις

supergirl με το καλο το μωρακι σου !

δεν ξερω να σου απαντησω στο θεμα σου γιατι δεν μου εχει τυχει, αλλα θα σου πω...βλέποντας και κανοντας. Δεν μπορεις να ξερεις από τωρα αν θα μπορέσεις, γιατι είναι πολλοι παραγοντες που θα παιξουν ρολο. Όταν ερθει με το καλο η ωρα θα δεις τι θα κανεις βαση των συνθηκων και του ενστικτου σου.

Αν τωρα πηγαινα το χρονο πισω όταν ηταν η δικια μου 2 μηνων, περιπου τελος σεπτεμβρη ηταν κι εμενα, δεν θα εκανα ταξιδι τοτε. Ηταν πολύ γκρινιαρα και εγω πτωμα. Νομιζω πως θα ηταν περισσοτερο ταλαιπωρια για εμας.

supergirl με το καλο το μωρακι σου !

δεν ξερω να σου απαντησω στο θεμα σου γιατι δεν μου εχει τυχει, αλλα θα σου πω...βλέποντας και κανοντας. Δεν μπορεις να ξερεις από τωρα αν θα μπορέσεις, γιατι είναι πολλοι παραγοντες που θα παιξουν ρολο. Όταν ερθει με το καλο η ωρα θα δεις τι θα κανεις βαση των συνθηκων και του ενστικτου σου.

Αν τωρα πηγαινα το χρονο πισω όταν ηταν η δικια μου 2 μηνων, περιπου τελος σεπτεμβρη ηταν κι εμενα, δεν θα εκανα ταξιδι τοτε. Ηταν πολύ γκρινιαρα και εγω πτωμα. Νομιζω πως θα ηταν περισσοτερο ταλαιπωρια για εμας.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές... όλα αυτά φοβάμαι, αλλά τουλάχιστον θα έχω εκεί μαμά, πεθερά, θείες, θα υπάρχει βοήθεια. Μόνο το θέμα του μωρού φοβάμαι, μήπως δεν κάνει, εγώ θα τα βγάλω πέρα φαντάζομαι. Αλλά να χάσω και τον γάμο της αδερφής μου...; :(

27pzp3.png

qIUIp2.png

Ταξίδι αεροπορικώς Αθήνα - Μυτιλήνη έχει κάνει μια φίλη μου όταν το μωράκι της ήταν ενός μηνός! Είχε ρωτήσει τη παιδίατρο της γι'αυτό το θέμα και της είχε πεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να ταξιδέψει ένα νεογνό, απλά την ώρα της απογείωσης και προσγείωσης να το έχει στο στήθος να πιπιλάει, προς αποφυγήν ζαλάδας του μωρού!

Αυτό έκανε και όλα καλά πήγανε... Καλό θα ήταν βέβαια να έχεις και άλλο ένα άτομο μαζί σου, περισσότερο για συμπαράσταση και βοήθεια σ'αυτό το πρώτο του ταξιδάκι!

Με το καλό το μωράκι σου!

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές... όλα αυτά φοβάμαι, αλλά τουλάχιστον θα έχω εκεί μαμά, πεθερά, θείες, θα υπάρχει βοήθεια. Μόνο το θέμα του μωρού φοβάμαι, μήπως δεν κάνει, εγώ θα τα βγάλω πέρα φαντάζομαι. Αλλά να χάσω και τον γάμο της αδερφής μου...; :(

Αν εχεις βοηθεια και νιώθεις σιγουρη μπορεις να πας. Για το αν κανει τωρα νομιζω μονο ο παιδίατρος είναι αρμόδιος να σου πει.

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι στην Ελλαδα εχει ξανασυμβει να ταξιδεψουν νεογνα βγαινοντας απο το μαιευτηριο μια και καποτε τουλαχιστον απο τα νησια πολλες γυναικες γεναγαν στην Αθηνα. Σε παρομοια ερωτηση η παιδιατρος μας μας ειχε πει οτι δεν υπαρχει προβλημα εφοσον εχει κανει τα πρωτα εμβολια, γυρω του στο αεροπλανο καθονται συγκατικοι στο σπιτι (οποτε δεν ερχεται σε επαφη με ξενα μικροβια) και εφοσον δεν θα πει σε εξωτικη χωρα.

τωρα τα βασικα - ταισμα ή πιπιλα στην πρισγειωση - απογειωση ισχυειουν γενικοτερα το ιδιο και η κουραση.

Με το καλο καταρχην να το γεννησεις και να πανε ολα καλα!

Το να εχεις ενα μωρο 2-2,5 μηνων και οση βοηθεια και να εχεις απο τριτους (μανα, πεθερα), ειναι δυσκολο να προγραμματισεις ενα ταξιδι...

Γιατι δεν πατε με πλοιο και καμπινα; να μην αμφιβαλλεις για το θεμα ασφαλειας στην υγεια του μωρου απο την πτηση.

Έχω ΠΗΤ 17/7, αλλά λόγω προβλημάτων θα γεννήσω με καισαρική τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα, απ' ό,τι λέει ο γιατρός. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να πάμε από Αθήνα Χανιά στα μέσα Σεπτεμβρίου για τον γάμο της αδερφής μου.

Εγώ, πρώτα ο Θεός, λογικά θα είμαι καλά, το βρέφος στους 2-2,5 μήνες όμως είναι σε θέση να ταξιδέψει αεροπορικώς; Προφανώς δε θέλω να χάσω τον γάμο της αδελφής μου, αλλά έχω αγχωθεί όσο δεν πάει σε σχέση με το μωρό...

Ανετοτατα και απο μιας βδομάδας νεογέννητο μάλιστα

Οσο πιο μικρά τόσο καλύτερα ικανοποιούνται με το παραμικρό, δωστου γαλα στήθος η ξένο και θα ειναι μια χαρα!

Να περάσετε τέλεια

Μην ανησυχείς όλα γίνονται. Φίλοι μου ταξίδεψαν αεροπορικώς από τις Βρυξέλλες με την τρίχρονη κόρη τους και το 1μηνός μωρό τους, μείνανε Αθήνα λίγες μέρες στο πατρικό του φίλου μου και μετά πήγανε με το καράβι στην Πάρο για 3βδομάδες σε ξενοδοχείο, ξαναγυρίσανε για λίγες μέρες Αθήνα και μετά πάλι πίσω με το αεροπλάνο. Τους βγήκε η πίστη βέβαια και μετά παραδέχτηκαν ότι το μωρό ήταν πολύ μικρό για τόσες αλλαγές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και σε τόσο μικρή ηλικία αλλά εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως γίνεται το ταξίδι. Όσο πιό χαλαρά το πάρεις τόσο πιό εύκολο θα είναι. Με το καλό το μωράκι σου!

Διαφημίσεις

Κοιτα σύμπτωση.... έχουμε ακριβώς το ίδιο θεμα!! γεννάω τέλη ιούλη, και θέλουμε να παμε το δισέγγονο στην Ιταλία να το δει η προγιαγια και το ένα σοι και μετά κρήτη να το δει η άλλη προγιαγια και το άλλο σοι!!!!

Κοιτούσαμε για εισητήρια για το πλοίο και οι τιμές τσούζουν!!!!

Βασικά εμείς φοβόμασταν για τα αυτάκια του και την πιεση, αλλά και το στρες που θα φάει με την προσγείωση και την απογείωση...

Εχουμε και ένα άλλο θέμα βέβαια εμείς. Η μαμα έχει φοβία με τα αεροπλάνα, οπότε μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να τον κρατάω εγώ το μπέμπη....

2t7wp3.png

Ταξίδεψα με το μωρό επτά εβδομάδων, ταξίδι μιάμισης ώρας, και έκτοτε ανά τρίμηνο είχαμε αυτό το πέρα δωθε, μίαμιση ώρα. Το θέμα ειναι η προσγείωση και η απογείωση, κυρίως η προσγείωση αν θυμάμαι καλα. Εκεί μπορεί να πονεσουν τα αυτάκια και να κλαίει πολυ το μωρό, αλλα καλα τα αλλα ΄ολα καλα, εννοείται ότι δεν αξίζει να χάσεις το γάμο της αδερφής σου, ασε που αφού θα έχεις τόσο κόσμο θα μπορέσεις να ρήξεις και κάνανε υπνάκο, δε χάνονται τέτοιες ευκαιρίες ;)

εννοείται ότι δεν αξίζει να χάσεις το γάμο της αδερφής σου, ασε που αφού θα έχεις τόσο κόσμο θα μπορέσεις να ρήξεις και κάνανε υπνάκο, δε χάνονται τέτοιες ευκαιρίες ;)

Πλακα πλακα εγω τον έχασα τον γάμο της αδερφής αλλα ο λόγος ηταν διαφορετικός . Αν και θα μπορούσα να ταξιδέψω ελλαδα και ο μπεμπης ηταν ήδη 8 μηνών, ο γάμος άρχιζε στις 8 το βράδυ και ο μπεμπης μου κοιμόταν απο 7 με 7 και λέω που να τον τρέχω νυχτιατικα στα ξενοδοχεία και στους χορούς οταν το μωρακι πρεπει να ειναι κρεβατακι!!

Αυτο που θέλω να πω οσο το μικρότερο τόσο καλύτερα μιας και δεν εχει μάθει σε ρουτίνες κλπ αλλα δες αν γάμος ειναι αργα το βράδυ - προςωπικα δεν βρίσκω σωστο να τρέχουν τα μικρά νυσταγμένα στα κέντρα για να ικανοποιήσουν το σόι !!

Εμείς...άστα!Τεσσάρων εβδομάδων την πήραμε μαζί μας εγώ και η αδελφή μου Μυτιλήνη με το αεροπλάνο...Δεν το κατάλαβε σχεδόν καθόλου,μόνο που την τρόμαξε λίγο το κούνημα απ'την προσγείωση!

Πριν δύο μήνες,που ήταν 3.5-4 μηνών ταξιδέψαμε οικογενειακώς στην Αυστραλία...17.5 ώρες ταξίδι!Εκεί πάλι την είχαμε βάλει και κοιτούσε απ'το παράθυρο,και της άρεσε,μοίραζε χαμόγελα στους επιβάτες,όλο το αεροπλάνο με τη Σεμέλη ασχολιότανε!

Μην φοβάσαι κοπέλα μου,να πας και να περάσετε καλά στο γάμο της αδελφής σου!

Η Σεμέλη μου είναι η ηλιαχτίδα της ζωής μου:Νοέμβριος 2013!!!

Επιτρεπεται και συμβαινει συχνα. Ομως, για να ειναι ασφαλες το μωρο, καλο ειναι να πληρωσεις θεση και για εκεινο στο αεροπλανο, και να το δεσεις σε καρεκλακι αυτοκινητου. Στην αγκαλια σου δεν ειναι ασφαλες αν υπαρξουν αναταραξεις. Κατα τ αλλα ιδιως αν ειναι συντομη η πτηση ολα καλα, εδω τα πανε σε πτησεις 10 και 20 ωρων στο εξωτερικο στα λενε και αλλες κοπελες! (δες και τον πριγκηπα Γεωργιο, 27 ωρες πτηση εκανε και εχει ηδη παει Καραιβικη πριν μηνες!!) :D

Διαφημίσεις

Να είστε καλά βρε κορίτσια, δεν ξέρετε πόσο ηρέμησα... Θα είναι και η μητέρα μου μαζί στο αεροπλάνο, έτσι μη χρειαστεί τίποτα, αλλά μισή ώρα πτήση είναι,τι στο καλό...; Με καράβι δε θέλω να παω, εδώ χωρίς μωρό και μου φαίνεται τρελή ταλαιπωρία (θα στείλω όμως μπαμπά και σύζυγο με το αμάξι και τα πράγματα, χεχε).

όσο για τον ίδιο τον γάμο δεν ξέρω αν θα πάω στο τραπέζι, θα είναι πολύ μικρό το μωρό, αλλά αφού θα είναι και η πεθερά μου εκεί μπορεί να φιλοτιμηθεί να μείνει αυτή στο σπίτι να το προσέχει... ;)

27pzp3.png

qIUIp2.png

Επιτρεπεται και συμβαινει συχνα. Ομως, για να ειναι ασφαλες το μωρο, καλο ειναι να πληρωσεις θεση και για εκεινο στο αεροπλανο, και να το δεσεις σε καρεκλακι αυτοκινητου. Στην αγκαλια σου δεν ειναι ασφαλες αν υπαρξουν αναταραξεις. Κατα τ αλλα ιδιως αν ειναι συντομη η πτηση ολα καλα, εδω τα πανε σε πτησεις 10 και 20 ωρων στο εξωτερικο στα λενε και αλλες κοπελες! (δες και τον πριγκηπα Γεωργιο, 27 ωρες πτηση εκανε και εχει ηδη παει Καραιβικη πριν μηνες!!) :D

Σε αυτή την ηλικια απογείωση προσγείωση και αναταράξεις πάντα στην αγκαλιά του γονιου με ειδική ζώνη (δουλεύω σε αεροπορική εταιρεία :-) )

Σε αυτή την ηλικια απογείωση προσγείωση και αναταράξεις πάντα στην αγκαλιά του γονιου με ειδική ζώνη (δουλεύω σε αεροπορική εταιρεία :-) )

Σορρυ δεν θελω να σε θιξω μια και εργαζεσαι σε εταιρεια, αλλα οταν λες αγκαλια και μαλιστα παντα στην αγκαλια, διαφωνω εντελως. Και στο αυτοκινητο το ιδιο κανεις; Καταρχας οι ζωνες αυτες, δεν ειναι ασφαλεις οσο το καρεκλακι. Το παιδι γινεται κατι σαν αεροσακος για το γονιο, δεν αρκει να ειναι καπου δεμενο, εχει σημασια να ειναι σταθερο καπου. Θα μου πεις αν εχεις τυχη διαβαινε, ειναι μην σου τυχει αλλα οπως και να χει θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Οποτε παντα παιρνω καρεκλακι μαζι μου, ειναι ενας κοπος αλλα και δεν πιανομαι να το κραταω το παιδι συνεχεια και ειμαι και πιο ησυχη.

Τελος παντων, ο καθε γονιος κανει την επιλογη του. Καλα ταξιδια να κανουμε ολοι, να πηγαινουμε καλα και να ερχομαστε καλα και να μην χρειαζεται κανεις ζωνες και τα σχετικα για κανενα λογο.

Παντως να οι επισημες οδηγιες απο τη faa, για οσες ενδιαφερονται. http://www.faa.gov/passengers/fly_children/

Σορρυ δεν θελω να σε θιξω μια και εργαζεσαι σε εταιρεια, αλλα οταν λες αγκαλια και μαλιστα παντα στην αγκαλια, διαφωνω εντελως. Και στο αυτοκινητο το ιδιο κανεις; Καταρχας οι ζωνες αυτες, δεν ειναι ασφαλεις οσο το καρεκλακι. Το παιδι γινεται κατι σαν αεροσακος για το γονιο, δεν αρκει να ειναι καπου δεμενο, εχει σημασια να ειναι σταθερο καπου. Θα μου πεις αν εχεις τυχη διαβαινε, ειναι μην σου τυχει αλλα οπως και να χει θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Οποτε παντα παιρνω καρεκλακι μαζι μου, ειναι ενας κοπος αλλα και δεν πιανομαι να το κραταω το παιδι συνεχεια και ειμαι και πιο ησυχη.

Τελος παντων, ο καθε γονιος κανει την επιλογη του. Καλα ταξιδια να κανουμε ολοι, να πηγαινουμε καλα και να ερχομαστε καλα και να μην χρειαζεται κανεις ζωνες και τα σχετικα για κανενα λογο.

Παντως να οι επισημες οδηγιες απο τη faa, για οσες ενδιαφερονται. http://www.faa.gov/passengers/fly_children/

Αυτο δεν το λέω εγω το λένε οι αεροπορικές εταιρείες

Σε αυτή την ηλικια δεν επιτρέπονται να κάθονται μόνα τους σε προσγείωση απογείωση και αναταράξεις. Αν διαφωνείς με αυτο δεν θα σε δεχτούν στην πτήση

Να σημειώσω οτι αυτοί οι κανόνες ισχύουν στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες (και στις μεγαλύτερες) αλλα καλου κακου πάρτε τηλεφωνο πριν κλείσετε εισητηριο

Κάτσε Ελισα τωρα καταλαβα μιλάς για car seat και οχι για infant seat /carrycot

Ναι έχεις δίκιο μπορείς να πληρώσεις δική σου θέση και να το πάρεις πανω στο αεροπλάνο και να τη χρησιμοποιήσεις απο αρχή ως τελος . Αλλα μου είπαν εδώ πρώτον κανένας δεν το κανει (δεν θέλουν να πληρώσουν άλλη θέση) και δεύτερον η καθε εταιρεία εχει τα δικά της requirwments ως προς το είδους θέση ειναι. Πολλα μπερδέματα και στο τελος μπορείς να χαλαςεις μια περιουςια

Εγω ταξιδεύω μια ζωή ποτε δεν εχω δει καποιον να πάρει car seat πανω

Αλλα οπωσδήποτε τσεκαρε με την αεροπορική εταιρεία τι είδους θέση αυτοκινήτου θελουν

Κάτσε Ελισα τωρα καταλαβα μιλάς για car seat και οχι για infant seat /carrycot

Ναι έχεις δίκιο μπορείς να πληρώσεις δική σου θέση και να το πάρεις πανω στο αεροπλάνο και να τη χρησιμοποιήσεις απο αρχή ως τελος . Αλλα μου είπαν εδώ πρώτον κανένας δεν το κανει (δεν θέλουν να πληρώσουν άλλη θέση) και δεύτερον η καθε εταιρεία εχει τα δικά της requirwments ως προς το είδους θέση ειναι. Πολλα μπερδέματα και στο τελος μπορείς να χαλαςεις μια περιουςια

Εγω ταξιδεύω μια ζωή ποτε δεν εχω δει καποιον να πάρει car seat πανω

Αλλα οπωσδήποτε τσεκαρε με την αεροπορική εταιρεία τι είδους θέση αυτοκινήτου θελουν

Εμεις το κανουμε παντα. Εχουμε το παιδι δηλ στο καρεκλακι στο αυτοκινητο, μπαινουμε αεροπλανο, εκει μας περιμενει αλλο αυτοκινητο, το βαζω μεσα και τελος. Πληρωνουμε απλα ενα εισιτηριο για παιδακι μεγαλυτερο (δηλ το δηλωνουμε αντι 0-3, ηλικια 4 και πανω) Δεν ετυχε να μην τους κανει η μαρκα του καθισματος και να θελουν κατι ιδιαιτερο, με βοηθουν να τη βαλω σε ενα καθισμα οποιο να ναι. Ευχαριστω που μου το ειπες, να το εχω υποψη μου.

Δεν μας εχει τυχει ποτε να μην μας δωσουν εξτρα θεση, επισης μας εχει τυχει συχνα, να μην εχουμε πληρωσει θεση, αλλα επειδη ειχαν αδειες θεσεις, μας αφησαν ακομα και δωρεαν (οχι παντα) ή με μειωμενο εισιτηριο, να το βαλουμε σε αδεια θεση. Πηραμε τηλ πριν, και μας ειπαν αν υπηρχαν αδειες θεσεις στο αεροπλανο. Απλα αυτο ειναι λιγο ρισκο οποτε δεν το προτεινω.