Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

να βαλω φαρι λακτε στη κρεατοσουπα?

Recommended Posts

καλησπερα εχω ενα μωρακι 7 μηνων δυστυχωσ αρνειτε να φαει χορτοσουπα η κρεατοσουπα .δοκιμασα κ εβαλα μεσα φαρι λακτε και την εφαγε.κανει ομωσ/ο παιδιατροσ ειναι αρνητικοσ σε ολα αυτα αλλα δεν μπορει να τρωει μονο γαλα .εχει καμια δοκιμασει το ιδιο κολπο?:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

Εγω εβαζα για να γινει πιο κρεμωδης αλλα αγλυκη. Ομως αφου σου ειπε ο γιατρος οχι κατι θα ξερει. Δοκιμασε καποιον αλλο συνδιασμο μηπως και του αρεσει περισσοτερο

Ερινα μου τη χορτοσουπα κ την κρεατοσουπα πως τις φτιαχνεις;

Μηπως σου βρουμε μαζι με τα υπολοιπα κοριτσια εδω καμια πιο καλη ιδεα,μιας κ ο γιατρος σου απαγορευσε τη φαριν λακτε.

Επισης,μην περιμενεις απο ενα βρεφος να τρωει καθε μερα το ιδιο κ μεγαλες ποσοτητες.Δηλαδη ετσι οπως τη φτιαχνεις τωρα την τρωει;

Είναι νόστιμο το φαγάκι; βάλε μέσα εκτός από κρεατάκι:

- πατάτα, καρότο, κολοκυθάκι (τα κλασσικά)

- λίγο κρεμμύδι, λίγη πιπεριά (έτσι δεν μοιάζει ανάλατο),

- λαδάκι 1 κουτάλι ανά μερίδα και λίγο λεμόνι (έτσι δεν είναι άνοστο)

- αν θέλεις και πολύ λίγο μπρόκολο ή λίγο φασολάκι φρέσκο (λίγη γεύση παραπάνω).

- 7 μηνών μπορεί να φάει και τραχανούλη: διάλεξε χωρίς αυγό, ξινό με βούτυρο και γάλα / βουτυρόγαλο (τους μυρίζει γάλα και τρελαίνονται)

- Οταν τα αλέθεις, εάν βάζεις μαϊντανό ή σέλινο.... βγάλτο. τα περισσότερα παιδιά απεχθάνονται την γεύση, ακόμη και την μυρωδιά του. Εγώ είδα κι απόειδα και στα δύο μου παιδιά και δεν βάζω.

Μην προσθέτεις χημικούρες στο αγνό του φαγάκι, προσπάθησε το έτσι.

Καλή σας όρεξη.

Διαφημίσεις

Ενταξει βρε κοριτσι 7 μηνων ειναι το μωρακι σου τωρα ενα μηνα εχει ξεκινησει να τρωει αμεσως θα μαθει να στα τρωει? Αλλα παιδακια με το που τους δινουν κρεατοσουπα τρελαινονται κ τρωνε υπαρχουν ομως κ παιδακια ποιυ δεν τα τρωνε απο την αρχη οπως το δικο μου. Στην αρχη τραβηξα πολυ αγωνα με το φαγητο δεν τα ετρωγε.δοκιμασα διαφορους συνδιασμους. Μετα απο 2-2,5 μηνες αρχισε να τρωει τα παντα τοτε συνηθισε τις γευσεις μου ειπε η παιδιατρος. Ετσι μερικα παιδακια αργουν κ αρνουνται να αποχωριστουν την γευση του γαλατος γιαυτο κ τους αρεσει η φαριν λακτε επειδη η γευση ειναι σαν να περιεχει γαλα.. Κατι που μπορει να σε βοηθεισει εγω δεν του εφτιαχνα χορτοσοπα,παντα εβαζα μεσα κ λιγο κρεατακι γιαα νοστιμια. Απο λαχανικα να βαλεις μπατζαρι ειναι πολυ γλυκο κ α αγγιναρα επεισης ειναι πολυ γλυκια.κ σιγουρα ο τραχανας που δεν περιεχει αυγα ειναι νοστιμοτατος κ συνηθως τα παιδια τον λατρευουν,κρεμμιδι ειναι μια πολυ καλη προταση γιατι ειναι η αυτο γλυκο κ νοστιμιζει πολυ το φαγητο. Ψαχτω δοκιμασε διαφορα κ δωε χρονο στο μωρακι σου να μαθει τις καινουργιες γευσεις.. Βεβαια ολα αυτα τα φαγητα που σου ειπα παραπανω συμβουλευεσε την δικη σου παιδιατρο πρωτα.. ΥΠΟΜΟΝΗ.

Ε... Γιάννα, απο λαχανικά, πατζάρι και αγκινάρα εμάς μας έχει πει μετά τους 10 μήνες να φάει και σπανάκι και μελιτζάνα μετά τον χρόνο..

Εσάς σας αφήνει;

κοριτσια βαζω μεσα καροτο κολοκυθι πατατα κρεμυδι σελινο ντοματα αλλα αυτη τιποτα ουτε να τηναγγιξει.ξερω οτι δεν τρωνε αμεσωσ ολα τα μωρα αλλα αυτη ειναι γενικα λιγοφαγη.οταν τα λιωνω με το πιρουνι ψιλοτρωει.εχω απελπιστη.δεν θα μαθει να τρωει αν πινει μονο γαλα.εχτεσ τισ εδωσα ψιχα απ την πατατα την τιγανιτη και ξετρελαθηκε αλλα αυτοσ δεν ειναι υγειηνοσ τροποσ διατροφησ.τισ αρεσουν τα γλυκα .

Τι ποσοτητα φαριν λακτε εφτιαξες και την αναμειξες με τη χορτοσουπα?

ουε μια μεζουρα ο παιδιατροσ εχει κολιμα με το βαροσ γιατι ειναι στρουμπουλοσ αφου τραχανα και πεπονακι μετα το χρονο μ αφηνει να τισ δωσω.

Συμφωνω με τις προλαλησασσες!

Xena,εμεις που ειμαστε στον ενατο τρωμε εδω κ ενα μηνα σπανακι κ τωρα της εβαλα κ πατζαρι.Σημερα της εδωσα κ ακτινιδιο κ το μεσημερι θα φαει φασολακια ,για πρωτη φορα κ τα δυο!Α....να σας πω κατι κοριτσια;Βαρεθηκα ``τι κανει-τι δεν κανει``.Εγω το πρωτο φαγητο που εφαγα ηταν φασολαδα σεηλικια 6 μηνων!Τοτε δε διναν ειδικο μενου οι παιδιατροι!Ενταξει καποιες τροφες, οπως το μελι,ειναι επικινδυνες κ πρεπει να δινονται αργοτερα.Εγω παντως,δεν εχω βγαλει ακρη με τους γιατρους!Οσο μιλω μαζι σας,βλεπω οτι καθενας τους εχει τελειως διαφορετικη τακτικη κ ειδικα σε οτι αφορα το φαγητο!Για να μην ξεφυγουμε απ το θεμα...Ερινα μου δοκιμασε κ τραχανα ,που σου λεει η xena ή αστερακι•δεν ειναι δα κ τοσο τραγικο,δε θα παχυνει το παιδι απο μια κουταλια τραχανα πες στον στρουμπουλο γιατρο!Ολα τα εχουμε αναγκη αλλα με μετρο..

Διαφημίσεις

Οντως είναι ανάλογα τον γιατρό. Εγώ ρώτησα την δική μου γιατί μου φωνάζει για τις φακές που άλλοι επιτρέπουν, ενώ μου επιτρέπει ας πούμε τον αρακά που κάναμε αλλεργία κι όλας. Μου εξήγησε πως κάθε γιατρός αναλόγως τις αλλεργίες που βλέπει να του εμφανίζονται στα παιδάκια που κουράρει, κρίνει και δίνει οδηγίες.

Ερίνα, βγάλε το σέλινο εντελώς. Ισως φάει.

Επίσης δεν είναι κακό να λιώσεις με το πηρουνάκι βραστή πατατούλα με λαδάκι και να της δώσεις. Μέσα στα διατροφικά της πλαίσια είναι.

Από δημητριακά ο γιατρός αυτός δλδ δεν επιτρέπει τίποτα;;;; κρέμα απογευματινή;;; σίγουρα δεν επιτρέπει τραχανούλη ΄που είναι δημητριακό;;; ούτε φαγόπυρο, κινόα, κεχρί κλπ;; αυτά επιτρέπονται απ' τον 6ο.

Ερινα κι εγω αυτά της εβαζα και δεν τα ετρωγε. προτείνω από προσωπικη εμπειρια να βγαλεις το σελινο που είναι πολύ βαρια η γευση του και το κολοκυθι που είναι ανοστο. δοκιμασε κιτρινη κολοκυθα που είναι γλυκια και πατζαρι, σπανακι και ότι άλλο γλυκουτσικο λαχανικο σου επιτρεψει ο γιατρος. Εμας από την αρχη μας τα επετρεψε όλα. Εχει φαει σχεδόν όλα τα λαχανικα που υπαρχουν. Μετα από λιγο καιρο θα δεις τι θα προτιμάει. Κανε δοκιμες μην δινεις συνεχεια το ιδιο. όταν αρχιζει και συνηθιζει θα προσθεσεις και αυτά που δεν θελει. πχ σελινο εγω τωρα την καταφερα να το φαει.

μην απογοητεύεσαι από τωρα και μαθει μονο κρεμες. δωσε χρονο και υπομονη. και οπως ειπαν και τα κορίτσια λαδακι και λεμονακι ή ντοματουλα φρεσκια.

Xena γιαυτο ειπα να συμβουλευτει την παιδιατρο πρωτα... Κολοκυθα κιτρινι, παντζαρι μου ειχε πει η παιδιατρος απο 6 μηνων...στο επομενο ραντεβου μου ειπε αγκιναρα ημαστα 7-8 μηνων νομιζω..οολα αυτα τα εχει η μαμα μου στο χωριο στον κηπο της. Κ σπανακοριζο φυσικα απο την αρχη μου ειχε πει.κ κρεμμιδι κ μελιτζανα.. Γενικα εμεις ως ωρας δεν εχουμε αλεργια ισως γιαυτο...παιζει ρολο.. Τωρα μετα τον χρονο μου ειπε φασολαδα φακες ψαροσουπα ρεβιθια.. Στο επομενο ραντεβου 14 μηνων που πηγαμε εγω δεν του ειχα δωσει ακομη κ μου εβαλε τις "φωνες". Της ειπα μα φακες στο στομαχακι του??εδω δεν τις χωνευουμε εμεις ευκολα.κ μου ειπε μετα τον πρωτο χρονο πρεπει να τρωει.ας φαει λιγοτερο οχι ενα πιατο..κ μετα δως του κ κατι αλλο..ετσι του εδωσα μισο πιατο φακες η φασολαδα που φουσκωνουν κ μετα του δινω και ενα αυγουλακι να χορτασει... Ασε τα ρεβιθια...εμεις δεν τα τρωμε κανενας σπιτι κ μου φαινοταμ περιεργο.μου ειπε πως τα ρεβιθια ειναι πολυυυυυυυ θρεπτικα ετσι του εφτιαξα κ τρελαθηκε ο μικρος..ενα πιατι κ ηθελα κιαλο..οποτ μια φορα την βδομαδα σιγουρα τρωμε ρεβιθια... Αλλα ξεφυγα απο το θεμα... Τραχανα μου ειχε πει απο 6 μηνων αλλα ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΟ...λογο αλλεργιων που προκαλει το αυγο. Αυγο ξεκινησαμε απο 8 μηνων..τραχανα ευτυχως χωρις αυγο ειχαμε σπιτικο που φτιαχνουμε κ με αυγο κ χωρις αυγο οποτε που εδωσα αμεσως κ τρελαθηκε παλι.. Κ αυγο επειδη εχουμε γιαγιαδες κ θειες με κοτουλες τρωμε καθε μερα σχεδων..καθε μερα. Μεχρι 2 χρονων μου εχει πει πως τα παιδια μπορουν να τρωνε καθε μερα αυγο.. Αυτα..

ουε μια μεζουρα ο παιδιατροσ εχει κολιμα με το βαροσ γιατι ειναι στρουμπουλοσ αφου τραχανα και πεπονακι μετα το χρονο μ αφηνει να τισ δωσω.

καταρχας οπως σου ειπαν οι αλλες κοπελες πειραματισου με πιο γλυκα λαχανικα μηπως και φαει.μην πιεσεις καταστασεις ομως σιγα σιγα και λιγο λιγο θα καταλαβεις τις ιδιοτροπιες της.βεβαια δεν πιστευω οτι με μια μεζουριτσα φαριν λακτε θα παθει και τιποτα το παιδι αλλα τελος παντων οτι σου ειπε ο γιατρος.το απογευμα τι τρωει?στην εχει απαγορεψει εντελως την φαριν λακτε?

Διαφημίσεις

Μπορείς να βάλεις και γλυκοπατάτα, ειδικά στην αρχή μας βοηθούσε πολύ στη γεύση, όπως και κρεμμύδι που προαναφέρθηκε. Χρειάζεται χρόνο να συνηθίσει βέβαια.

jTosp2.png