Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πάλι από την αρχή, τσίσα πάνω του!

Recommended Posts

Καλησπέρα.Ο μικρός μου γιος έκοψε πέρυσι το καλοκαίρι την πάνα τόσο όλη τη μέρα όσο και τη βραδυνή σε ηλικία 2,5 ετών.Έχει κανα μήνα που κάνει το εξής: Τσίσα πάνω του κάθε βράδυ (οπότε αναγκαστήκαμε να ξαναβάλουμε πάνα το βράδυ αφού μέναμε άυπνοι εγώ κι ο άντρας μου κάθε βράδυ με το άλλαγμά του και σεντόνια κλπ) και τώρα άρχισε να το κάνει και τη μέρα...Κάθε μέρα μία με τρεις φορές πάνω του.Δεν έχει αλλάξει κάτι στη ζωή μας, ούτε άλλο αδερφάκι απέκτησε, ούτε δωμάτιο άλλαξε, ούτε σε άλλο σχολείο πήγε...Γιατί?Τι μπορώ να κάνω?:confused::confused::confused::confused:

H μάνα του λόχου: 2006-2008-2011-2015

39177juaehpmaxa.gif

Διαφημίσεις

Χριστος Ανεστη

Χρονια πολλα με υγεια και ευτυχια σε ολους.

Για το βραδυ μπορω να σου πω οτι εμεις παντα τον βαζουμε να κανει τα τσισα του πριν κοιμηθει , μαλιστα εαν εχει πιει το γαλτακι του περιμενουμε κανενα μισαωρο να περασει και μετα. Αν εχει κοιμηθει νωρις τον ξυπναω και στο ενδιαμεσο τη νυχτα , αναλογα με τα υγρα που εχει πιει υπολογιζω ποτε πρεπει και εαν πρεπει να τον ξυπνησω.

Πολλες φορες τον παω αγκαλια κοιμισμενο στην τουαλετα και τον βαζω να κανει τα τσισα του. Γιατι γκρινιαζει που τον ξυπναω.

Καποια στιγμη μεσα στην απελπισια μου και του αντρα μου, καναμε το λαθος και του επανεφεραμε την πανα. Τον πηγε πισω γιατι εγινε παλι χαλαρος . Ειναι λαθος αυτο.

Το μονο κολπο για το βραδυνο ειναι να τον ξυπνας τη νυχτα μονη σου.

Καντο και θα με θυμηθεις.

Και με τη μέρα τι γίνεται Λεμονιά μου?:rolleyes::rolleyes::rolleyes: Κι εμάς πάντα έκανε τσίσα πριν τον ύπνο και ποτέ στη διάρκεια του ύπνου ή αν ήθελε, ξυπνούσε μας το έλεγε και τον πηγαίναμε.Και ξαφνικά πήγαμε σε αυτό που περιγράφω....:confused::confused::confused:

39177juaehpmaxa.gif

μπορει να συμβαινει κατι που τον εχει αναστατωσει? περναει κατι απο το μυαλο σου? οποιαδηποτε αλλαγη!!! ακομα και κατι που σε εσενα ειναι μικρο και ασημαντο!! για σκεψου καλα!

μπορει να συμβαινει κατι που τον εχει αναστατωσει? περναει κατι απο το μυαλο σου? οποιαδηποτε αλλαγη!!! ακομα και κατι που σε εσενα ειναι μικρο και ασημαντο!! για σκεψου καλα!

ΤΙΠΟΤΑ.... Το μόνο που σκέφτηκα είναι αυτό που έγραψε η Λεμονιά παραπάνω,μήπως γυρίζοντας πίσω στη βραδυνή πάνα επαναπαύτηκε και....χαλάρωσε και μες στη μέρα....Ήδη από χθες βράδυ την ξανάβγαλα (01.30 ξύπνησε, τον έβαλα για τσίσα και ούρλιαζε ως τις 02.30) και το πρωί πήγε από μόνος του, αλλά και πάλι κατουρήθηκε μες στη μέρα...Δεν ξέρω πόσο μπορώ να αντέξω τα ξενύχτια για νιοστή φορά με αυτό το παιδί (στους άλλους δυο δεν είχα κάτι αντίστοιχο, όταν την έκοψαν, την έκοψαν και τέλος) κι άντε είχα και άδεια τώρα, από αύριο ξυπνάω στις 6 όμως....:-(:sad::-(

39177juaehpmaxa.gif

Διαφημίσεις

Nα σου περιγραψω περισσοτερο τι συνεβαινε με εμας.

Ειχε αρνηση τελειως με την αφαιρεση της πανας. Απο την στιγμη που πηγαμε παιδικο εβλεπε τα παιδακια τα αλλα και μονος του πειραματιζοταν σπιτι.

Εκνευριζοταν με καθε ειδους παρεμβαση Ουτε καν με επιβραβευση.

Αφου τον αφησαμε τελειως μονο του και τα καταφερε με την ημερα, διαπιστωσαμε οτι κρατουσε τα τσισα του στον υπνο του αρκετες ωρες και το απογευμα, παρολο που φορουσε την πανα στον υπνο του.

Εσι του βγαλαμε και την βραδυνη πανα, θεωρωντας οτι το παιδι ειχε ελεγχο, ομως επειδη δεν ειχα εφαρμοσει το παραπανω που σου εγραψα, να τον ξυπνω την νυχτα , καποιιες φορες τα εκανε επανω του.

Κουρασμενοι και εμεις απο τις δουλειες δεν ειχαμε υπομονη και λεμε τωρα αυτα θα εχουμε? Ξενυχτια παλι?

Πηγαινε ο αντρας μου και του εβαζε πανα για να κοιμομαστε ησυχα. Ηταν η ευκολη λυση.

Τελικα ξερεις τι πετυχαμε?

Να χαλαρωσει τελειως και δεν τα κρατουσε καθολου. Ουτε τις λιγες ωρες που τα κρατουσε πρωτα με την πανα καθως κοιμοταν στο αρχικο σταδιο.

Και φυσικα εκλεγε και ζητουσε και ιδιος την πανα καθε βραδυ.

Τελικα του την βγαλαμε, τον ξυπνουσαμε στο ενδιαμεσο και ετσι δεν εχουμε ατυχηματα. Η μητερα μου μου το ειπε οτι το εφαρμοζε αυτη σε εμας και ετσι ειχε αποφυγει τα ατυχηματα.

Για την ημερα φανταζομαι οτι συμβαινει το ιδιο.

Βολευεται το παιδι με την πανα.

Για το ψυχολογικο παραγοντα ειναι αβυσσος η ψυχη των παιδιων.

Ο δικος μας δεν ακολουθησε καμια συγκεκριμενη μεθοδο.

Ακομα και Την επιβραβευση με κακο ματι την εβλεπε

Και σε εμας εκλεγε στην αρχη που τον ξυπνουσαμε, αλλα επειδη καθε φορα που τα εκανε επανω του του εκανα μπανιο μεσα στη νυχτα και τον ξυπνουσα και εκλεγε χειροτερα, του το υπενθυμιζα οτι εαν δεν θελει να κανει τα τσια του θα περασει παλι τα ιδια, θα χασει τον υπνο ου, θα κανει μπανιο και θα κουραστει περισσοτερο.

Ο αντρας μου μεσα στην φαντασια, βρηκε εναν ωραιο τροπο και του το κανει σαν παιχνιδι. Τον σηκωνει αγκαλια και του κανει οτι ειναι το αεροπλανο που απογειωθηκε και προσγειωθηκε στην τουαλετα και μετα παλι απογειωθηκε και προσγειωθηκε στο κρεβατι.

Οτι θελεις σκαρφιζομασε. Το ξερω..... τον εχουμε καλομαθημενο. Α

λλα τον εχουμε μοναχοπαιδι και προκειμενου να κλαιει τι να κανουμε ??? .

Εσι σωθηκαμε.

Χριστος Ανεστη

Αν εχει κοιμηθει νωρις τον ξυπναω και στο ενδιαμεσο τη νυχτα , αναλογα με τα υγρα που εχει πιει υπολογιζω ποτε πρεπει και εαν πρεπει να τον ξυπνησω.

Να σε ρωτήσω κάτι Λεμονιά, πώς υπολογίζεις πότε περίπου θα θέλει; Εμείς δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει την εκπαίδευση, αλλά επειδή οσονούπω μόλις ανοίξει ο καιρός σκεφτόμαστε να το κάνουμε, πόση ώρα περίπου από την ώρα που έχει πιεί υγρό θα θέλει τσίσα. Υπάρχει πιθανότητα να κάνει λίγα τώρα και λίγα μετά από 10 λεπτά ας πούμε; και πόσες φορές χρειάζεται να τον ξυπνάς;

jTosp2.png

Καλημερα

Οταν πινει το γαλατακι του, περιμενουμε κανα μισαωρο και μετα τον βαζουμε για τσισα.

Αν αυτο γινει αργα κατα τις 12 δεν τον ξυπναμε παλι την νυχτα.

Αλλα αν εχει πιει το γαλα του κατα τις 9 , 9.30 τον βαζουμε για τσισα και μετα τον ξυπναμε οπωσδηποτε κατα τις 1-3 .

Αναλογα ποτε θα παμε και εμεις για υπνο.

Και βλεπουμε εαν εχει λιγα τσισα και εχει πιει πολλα υγρα, χαμομηλι, τοτε σιγουρα δεν ηταν η καταλληλη στιγμη και τον ξαναβαζουμε σε συντομο διαστημα.

Αλλα αποφευγουμε και τα πολλα υγρα τις βραδυνες ωρες.

Καπως ετσι τα υπολογιζουμε.

Ομως εμεις την πανα τη βραδυνη ξεκινησμαε να τη βγαζουμε μετα τα 3.50 γιατι βλεπω οτι ο δικος σου ειναι κοντα 2,50.

Καλημέρα!Λεμονιά μου, είχες δίκιο!!Η χαλάρωση λόγω της πάνας ήταν!!!Του βγάλαμε τη βραδυνή (την ημέρα δεν του φορούσαμε, μόνο την βραδυνή του ξανάβαλα) και ήδη πάει πολύ καλά χωρίς καν ξύπνημα τη νύχτα.Μια μέρα κατουρήθηκε το πρωί όταν σηκώθηκε και τα ατυχήματα μες στη μέρα ήδη πήγαν στη μια φορά.Το βασικό ξανάρχισε να πηγαίνει μόνος του όταν νιώθει ότι κατουριέται (είχαμε φτάσει να τον βάζουμε με το ζόρι)...Σε ευχαριστώ πολύ!!

Macorina, τα 2,5 είναι ιδανική ηλικία για ξεκίνημα.Στις αρχές εμείς τα πηγαίναμε ανά μισή μια ώρα, ότι θα έχεις ατυχήματα θα έχεις εννοείται.Για τη βραδυνή...ο μεγάλος την έβγαλε 33 μηνών, ο μεσαίος 2,5 χρόνων μαζί με την πρωινή κι ο μικρός επίσης 2,5 μαζί με τη βραδυνή (αλλά είπαμε, αυτός είναι ειδική περίπτωση αφού σχεδόν ένα χρόνο μετά έκανε αυτό το πισωγύρισμα).Καλή επιτυχία.Το καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για αφαίρεση πάνας!

39177juaehpmaxa.gif

Ευχαριστώ κορίτσια, μου φαίνεται βουνό βέβαια.

Όχι τόσο για τα ατυχήματα, αλλά γιατί δεν μας λέει πριν κάνει τσίσα ή κακά (ψέμματα σήμερα μας το είπε ακριβώς τη στιγμή που έκανε κακά), οπότε δεν είμαι σίγουρη ότι το αντιλαμβάνεται ακόμα. Πάντως παίζουμε αρκετά με το γιογιο (κάθεται χωρίς να κάνει τσίσα, σηκώνεται ξανακάθεται κλπ.

Του έχω πει ότι όταν θα έρθει το καλοκαίρι και θα φοράμε σορτσάκια θα πούμε "Αντίο πάνες, καλωσήρθες γιογιο" που λέει και στο σχετικό βιβλιαράκι του.

jTosp2.png

Διαφημίσεις