goody

Κοινωνικό μέρισμα και λοιπές φορολογικές αδικίες

  Recommended Posts

  Λογω επαγγέλματος έρχομαι καθημερινά σε επαφή με την υπέροχη φορολογία μας, με τις καλομελετημένες εγκυκλίους και έχω τη χαρά να εφαρμόζω πρώτη πρώτη τις καλοστημένες ηλεκτρονικές εφαρμογές του υπουργείου οικονομικών!

  Τι καλά θα ήταν να μπορούσα να μιλάω έτσι για τη δουλειά μου....είμαι λoγίστρια λοιπον. Βοηθός για την ακρίβεια και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας όλο αυτό το μπάχαλο, τις αδικίες και τα παράλογα που βλέπω καθημερινά...

   

  Θα ξεκινήσω απο το πολυδιαφημισμένο κοινωνικό μέρισμα! Έχουμε λοιπόν πλεόνασμα, συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για το κουμάντο που έκανε, μπορεί να έχουμε στριμωχτεί αλλά τώρα που μας περισέψανε θα μας τα δωσουν πίσω! Ποιοί ειναι οι δικαιούχοι? Σας παραθέτω την απόφαση...

   

   

  Κλίμακα υπολογισμού του κοινωνικού μερίσματος

   

  Δικαιούχοι Βασικό όριο εισοδήματος (?) Καταβαλλόμενο ποσό (?) Αιτών / Αιτούσα 6.000 500,00 Σύζυγος / φιλοξενούμενος ενήλικας (έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του έως 31.12.2013) + 2.000 + 166,67 Για κάθε προστατευόμενο τέκνο / φιλοξενούμενο ανήλικο + 1.000 + 83,33 Μονογονεϊκές οικογένειες (για το 1ο προστατευόμενο τέκνο) +2.000 + 166,67 Για ένα (1) τουλάχιστον πρόσωπο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω +1.000 +83,33

  Αντίθετα, εξαιρούνται από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος:

   

  • Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του ν. 2238/1994.

   

  • Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.

   

  • Αιτήσεις με πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των οκτώ (:cool: μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης, όπως αυτά δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.

   

  • Αιτήσεις με πρόσωπα που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

   

  Ειδικά, οι μακροχρόνια άνεργοι που ήταν εγγεγραμμένοι μέχρι την 1/3/2014 στον Οργανισμό Ασφάλισης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα υπό τις ως άνω προϋποθέσεις, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη τυχόν ατομικό εισόδημα του οικονομικού έτους 2013 από εξαρτημένη εργασία.

   

  http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/18384

   

   

  Πολυ λογικο να εξαιρουνται οι φιλοξενουμενοι.....Μα ειναι δυνατον να μπορει ενας μακροχρονια ανεργος να συντηρει δικο του σπιτι?? :confused:

  Αλλα ας δουμε και μια περιπτωση ανεργου....

  Ανεργος με εισόδημα 100 ευρώ απο επιδοτούμενο πρόγραμμα, με σπίτι 30 τμ. και αυτοκίνητο 1200 κυβικα 15ετίας....δεν το δικαιούται! Γιατί το τεκμαρτό του εισόδημα ειναι 6200...άρα ας το πάρει κανένας που το έχει ανάγκη. :evil:

  Και ας μην αναφερθω στα κενά της απόφασης αφου δεν αναφέρονται οι αλλοδαποί ούτε η περίπτωση που κάποιος ήταν φιλοξενούμενος για κάποιους μήνες και για κάποιους νοίκιαζε σπίτι και πολλά άλλα.......

   

  Είναι σύνηθες άλλωστε πρώτα να βγαίνει μια απόφαση του ποδαριού ίσα για να ανοίξει η εφαρμογή και να καμαρώνουμε, ένα μήνα μετά να βγαίνουν οι διευρκινίσεις και κανα μήνα μετά να διορθώνονται με εντολή υπουργού ή πρωθυπουργού κάποιες αδικίες που μας είχαν ξεφύγει αρχικά ( ενα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι τι να σου κάνει...)

   

  Πριν αναφερθώ (με καμάρι) στις φορολογικές δηλώσεις θέλω να κάνω μια σύντομη αναφορά στους επαγγελματίες. Πριν λίγους μήνες ανακοινώθηκαν νέα πρόστιμα σχετικά με την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης φπα, συγκεκριμένα 1000 ευρώ για χρεωστικό φπα για βιβλία β' κατηγορίας και 2500 ευρω για γ' κατηγοριας με κερασακι την συνυπευθυνοτητα του λογιστή σε αυτή την κίνηση φοροδιαφυγής και άρα την υποχρέωση και του λογιστή στα ίδια πρόστιμα! Δηλαδή....ξεχνάει ενας πελάτης μου να φέρει τα παραστατικά του και λήγει το φπα...το υποβάλουμε την επόμενη μέρα, εκπρόθεσμο για κακή μας τύχη...απο ένα χιλιαρικάκι έκαστος!! :shock:

  Λογικό και δίκαιο....(για να μην αγχώνεστε, για πρώτη φορά στα χρονικά οι λογιστές διαμαρτυρήθηκαν με πορείες στο σύνταγμα και τα πρόστιμα μειώθηκαν στο μισό....ησυχασαμε τώρα....)

   

  Δηλώσεις εισοδήματος 2014!

  Μην τυχόν και πάει κανείς σας και πει στον λογιστή '' ε εντάξει φέτος ειναι εύκολες οι δηλώσεις, οι κωδικοί μου είναι προσυμπληρωμένοι!'' μαυρο φίδι που σας έφαγε! Ποιός νομίζεται οτι ήταν το κορόιδο που έκατσε και καταχώρησε εμπρόθεσμα τους μισθούς σας? Ο λογιστής του εργοδότη σας. Η προθεσμία έληξε στις 28/3 και ξενυχτήσανε όλοι στα λογιστικά να προλάβουν...αντιθέτως τα δημόσια ταμεία και φορείς μόλις αυτή τη βδομάδα ολοκλήρωσαν την υποβολή των μισθών και συντάξεων στο σύστημα...

  Το σύστημα για τις δηλώσεις έχει ανοίξει απο τις 20/3/2014, ενα μήνα ήδη! Μην μπα και πει κανείς οτι καθυστέρησε το υπουργείο!! Ωστόσο......

   

  17/04/2014

  ''Λάθος δεδομένα τόκων καταθέσεων έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet.

   

  Το πρόβλημα έχει να κάνει με το πέρασμα στο Taxisnet τόκων καταθέσεων από λογαριασμούς με τους οποίους ο φορολογούμενος δεν έχει καμία απολύτως σχέση.''

  http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/18400

   

  Επισης τώρα (ενα μήνα αφου έχει ανοίξει το σύστημα ξαναλέω!) σκέφτονται οτι δεν είναι πολύ δίκαιη η φορολογία για τους ανέργους και θα κάνουν διορθώσεις!

  ''Διεργασίες γίνονται στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της «χρέωσης» με τα τεκμήρια των ανέργων και άλλων φορολογούμενων με μηδενικό εισόδημα.''

  http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/18372

   

  Θέλετε να πάρετε μια γεύση απο τους φόρους? Θέλετε! :D

  Θα επισυναψω μερικά παραδείγματα απο μια σελίδα που έχουν φτιάξει κάποιοι συνάδλφοι στο facebook και θα σας δώσω και το λινκ αν θέλετε να δείτε περισσότερα.

   

  -Επαγγελματίας με 3 παιδιά και 7500 ευρώ περίπου καθαρό εισόδημα (απλήρωτος ΟΑΕΕ, γι' αυτό είχε κέρδος) νοικιάζει σπίτι 75 τμ, με δύο αυτοκίνητα (μένουν εκτός πόλεως) φόρος 4.123,86 ?.

   

   

   

  -Ενα φασον ενδυματων(ουσιαστικα δηλαδη εργατης κατ αποκοπην) εχει φορολογητεα εσοδα 8095 δεν εχει πληρωσει τεβε γιατι δεν περισσεψαν και δεν εχει τιποτα στο ονομα του ουτε αυτοκινητο,ουτε σπιτι και αυτος μαζι με την γυναικα του φιλοξενουνται στα παντρεμενα παιδια τους. Φορος 3.912,39 .

   

  -Ανεργος χωρίς εισόδημα το 2013, φιλοξενούμενος, χωρίς ΕΙΧ ή άλλα τεκμήρια. Εχει μόνο τεκμαρτό εισόδημα 0,75? από ιδιόχρηση 1/4 αγροτικής αποθήκης(με βάση το 3% της αντικειμενικής αξίας της).

  Εκκαθαριστικό ΜΟΝΟ 465,02?!!!!!!!

   

   

   

   

   

   

   

  Ελεύθερος επαγγελματίας που δηλώνει ζημιά, κάτοχος ενός αυτοκινήτου 1400 κ.εκ. 20ετίας και διαμένων σε ένα δωρεάν παραχωρημένο σπίτι από τον πατέρα του.

  Σύνολο οφειλής μετά και την αφαίρεση του φόρου που προκαταβλήθηκε την προηγούμενη χρονιά 3582 ευρώ και κάτι ψιλά.

  Τσάμπα πράγμα!!!

   

   

  Η σελίδα λέγεται '' φορολογικές ανισορροπίες!!!'' και έχει φτιαχτεί απο την Διαδικτυακή ομάδα παρέμβασης λογιστών-φοροτεχνικών για οποιον θέλει να τα δει.

  http://www.schooltime.gr/2014/04/16/forologiki-paranoia/#.U0_cd1en_IU

   

   

  Συγνώμη αν σας κούρασα, δεν ξέρω πόσα απο αυτά γνωρίζει κάποιος που δεν ασχολείται με τα φορολογικά αλλά σε εμάς είναι τόσο φανερή η προχειρότητα και το μπάχαλο που επικρατεί στην νομοθεσία που τρελαίνομαι να τους βλέπω να καμαρώνουν και να τα παρουσιάζουν και σαν κατορθώματα όλα αυτά!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Γεια, μηπως μπορεις να με βοηθησεις?Εγω που εχω εισοδηματα κατω των 6000, περιουσιακα στοιχεια δεν εχω και το σπιτι που μενω ειναι στο ονομα των γονιων μου (αρα δεν πληρωνω ενοικιο) το δικαιουμαι?

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Ναι το δικαιουσαι! Αν το σπιτι το δηλωνεις εσυ, σου το παραχωρουν δηλαδη δωρεαν οι δικοι σου και το βαζεις σαν πρωτη κατοικια σου και οχι οτι φιλοξενεισαι τοτε ναι το παιρνεις!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Μεγάλη κουβέντα άνοιξες. Δεν ξέρω. Αν θέλει κάποιος να βρει στραβά στην παρούσα κατάσταση, δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρει. Το θέμα είναι αν υπάρχουν εναλλακτικές και τι είναι αυτές. Εμείς είμαστε από τους δυσαρεστημένους, με την έννοια ότι με πολύ ζόρι, αν και με αυξημένα εισοδήματα, ανταποκριμόμαστε στις υποχρεώσεις μας. Νομίζω όμως ότι οι θυσίες πηγαίνουν στο να ζουν με benefits (μεταξύ άλλων) ομάδες που δεν δικαιούνται απόλυτα να ζουν έτσι και που θα μπορούσαν να έχουν μια όχι καλοπληρωμένη δουλειά. Επίσης η φορολογία φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει και δεν ήταν κάτι έκτακτο, όπως βαφτίστηκε. Και είναι κλασικά δύσκολο να καταλάβει κάποιος ποιος είναι ο πραγματικά άνεργος και ποιος είναι ο πραγματικά πλούσιος, που όμως έχει μαύρα εισοδήματα. Και πάνε όλο και περισσότερο στη λογική των τεκμηρίων, εφόσον σταθηκε αδύνατον να μπουν φόροι στα πραγματικά εισοδήματα. Με άλλα λόγια συντηρείται ένα παράξενο σύστημα που δεν δημιουργεί πραγματικές δουλειές, συνεχίζει κάποιες πρακτικές αναποτελεσματικότητας... Και πάλι όμως, τι επιλογές υπάρχουν;

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Οχι δεν πρεπει να ειναι στο ονομα σου απλα στη δηλωση να το δηλωνεις σαν σπιτι σου στη σελιδα 3 και οχι ως φιλοξενουμενη στη σελιδα 4.

  Athina συμφωνω σε οσα λες. Δεν ξερω κι εγω ποιες ειναι οι εναλλακτικες και αν θα ειναι καλυτερες αλλα δεν μπορω να ακουω και τον νεκρο να κλ.... με το συμπαθειο! Βγαινουν και καμαρωνουν τοσες μερες για το πλεονασμα και το επιδομα που θα μοιρασουν και τελικα ατομα που δεν εχουν να φανε δεν το παιρνουν γιατι φιλοξενουνται! Με εχει παρει τηλεφωνο ολο το σοι να τους κανω αιτησεις, η νονα μου μακροχρονια ανεργη 58 χρονων φιλοξενουμενη στη γιαγια μου αρα δεν το παιρνει... η αλλη μου γιαγια με 4000 συνταξη μενει στην νυφη της και αρα δεν το παιρνει....το βρισκω μεγαλη κοροιδια απλα και μονο για τις ψηφους του μαιου! Καποιοι δεν το καταλαβαινουν ομως αυτο και λενε α παει καλα η οικονομια και μας ανταποδιδουν τους φορους...ειναι τυχαιο που δεν ειναι δυνατον να υποβαλλεις ακομα δηλωσεις? ειναι τυχαιο που οι περισσοτερες θα πεσουν μετα τις εκλογες...γιατι αν δει ο κοσμος και κυριως οι επαγγελματιες και οι ανεργοι τους φορους που τους περιμενουν θα παθουν απανωτα εγκεφαλικα και πανε τα ψηφαλακια!

  Και γενικα βρε παιδι μου εχω αγανακτησει με ολη αυτη την προχειροτητα...δεν σχολιαζω την πολιτικη τους, ας κανουν οτι νομιζουν αλλα δεν ειναι δυνατον να μην μπορουν να βγαλουν εναν σαφη νομο, να ξερεις τι σου γινεται, ολα ειναι θολα, η καθε εφορια τα μεταφραζει οπως θελει, ολα ξαφνικα εχουν γινει ηλεκτρονικα γιατι ειμαστε και πολυ ανεπτυγμενη χωρα και εχουν μετατοπιστει ολα στους λογιστες και το παραμικρο λαθος εχει τρομερα προστιμα, τα μισα στοιχεια δεν ειναι περασμενα και ο κοσμος πρεπει να τα υποβαλει ολα ξανα και ξανα (βλεπε ε9), γενικα εχουμε διαλυθει και οσο παει στην προσπαθεια τους να κανουν ''εργο'' τα διαλυουν ολα πιο πολυ. Αν ειχαν μεινει καποια ευκολα πραγματα τα εκαναν δυσκολα. Ειναι λες και οι ιδιοι δεν ειναι σιγουροι για το τι θελουν να κανουν.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  -Επαγγελματίας με 3 παιδιά και 7500 ευρώ περίπου καθαρό εισόδημα (απλήρωτος ΟΑΕΕ, γι' αυτό είχε κέρδος) νοικιάζει σπίτι 75 τμ, με δύο αυτοκίνητα (μένουν εκτός πόλεως) φόρος 4.123,86 ?.

  Καλά όλα τα άλλα, αυτό πώς προκύπτει; Λόγω των αυτοκινήτων; Θα ήταν καλύτερα να είχε πληρώσει τον ΟΑΕΕ και να δήλωνε χαμηλότερο εισόδημα;

   

  Πάντως νομίζω ότι έχεις δίκιο όταν λες ότι πρόκειται για προχειρότητες και σαν να μην είναι σίγουροι τι θέλουν να κάνουν. Κρίμα...

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Είναι προφανές ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα κι εύκολα όσο τα παρουσιάζει η παρούσα κυβέρνηση. Αφού μας κατακλέψανε δισεκατομμύρια ευρώ, αφού καταργήσανε εργασιακά δικαιώματα, αφού επιβάλλανε μισθούς πείνας, αφού καθιερώσανε τις απλήρωτες υπερωρίες και αναγκάσανε χιλιάδες ανθρώπους να μεταναστεύσουν ή να αυτοκτονήσουν, επιστρέφουν σε κάποιους από μας κάποια ψίχουλα από τα δισεκατομμύρια που μας κλέψανε.

   

  Μην ξεχάσουμε να τους ευχαριστήσουμε στις εκλογές :evil::evil:

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Σε ευχαριστω πολυ καλη μου για την ενημερωση αλλα αν θυμαμαι καλα δεν το δικαιουμαι...κριμα παντως γιατι ηλπιζα στο 500αρικο!Δε βαριεσαι!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Να σε ρωτησω κατι; ελευθερος επαγγελματιας που εχει εισοδημα κατω των 6000 αλλα χρωσταει στον ΟΑΕΕ, το δικαιουται;


  jTosp2.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Macorina δεν διευκρινιζεται κατι για ελευθερους επαγγελματιες οποτε ισχυει οτι και για ολους. Δες το συνολικο εισοδημα της περσινης σου δηλωσης και αναλογα με το ποσοι μενετε στο σπιτι θα δεις αν το παιρνετε.

  Και μερικες απλες οδηγιες για την αιτηση απο τον γενικο γραμματεα κυριο Θεοχαρη

   

  http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/18417

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Είναι προφανές ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα κι εύκολα όσο τα παρουσιάζει η παρούσα κυβέρνηση. Αφού μας κατακλέψανε δισεκατομμύρια ευρώ, αφού καταργήσανε εργασιακά δικαιώματα, αφού επιβάλλανε μισθούς πείνας, αφού καθιερώσανε τις απλήρωτες υπερωρίες και αναγκάσανε χιλιάδες ανθρώπους να μεταναστεύσουν ή να αυτοκτονήσουν, επιστρέφουν σε κάποιους από μας κάποια ψίχουλα από τα δισεκατομμύρια που μας κλέψανε.

   

  Μην ξεχάσουμε να τους ευχαριστήσουμε στις εκλογές :evil::evil:

   

  Συμφωνω και προσθετω:

   

  Αν επεδιωκαν να κανουν κατι ουσιαστικο για ΤΟΝ ΛΑΟ (για πρωτη φορα τη ζωη τους!!!), θα μπορουσαν απλα να δωσουν ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ μερισμα, γιατι απο ολους τα εκλεψαν, και οχι να επιλεγουν καποιους πολιτες οριζωντας τους ως δικαιουχους!!!


  Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Το καλυτερο που εχουμε να κανουμε κατα τη γνωμη μου ειναι να παρουμε οσοι δικαιουνται τα χρηματα και παλι να τους μαυρισουμε στις εκλογες...Ισως καταλαβουν τοτε


  jTosp2.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  κι εγω με τον αντρα μ και την κορη μου μενουμε στο διαμερισμα {που μελλοντικα θα ειναι δικο μ } που ειναι στ' ονομα του πατερα μου .Μεχρι τωρα στις δηλωσεις το βαζε σαν φιλοξενια ο λογιστης.

  Την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ την εχω γυρισει στο ονομα μου πλεον , τωρα περιμενουμε απλα να δουμε τι γινεται με τις μεταβιβασεις για να το παρω επανω μου το σπιτι.Μεχρι τοτε ομως εχουμε χρονια μπροστα μας...πως μπορω να το δηλωσω σαν κυρια κατοικια? δεν θα ζητησουν συμβολαια?


   

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Αν ο πατερας σου το δηλωνει αυτος σαν δικη του κυρια κατοικια τοτε ο μονος τροπος ειναι στην φετινη δηλωση να το βαλεις εσυ σαν δωρεαν παραχωρημενη κατοικια (δεν χρειαζεται συμβολαιο ειναι μονο για τη δηλωση) και ο μπαμπας σου θα βαλει οτι τον φιλοξενεις. Να ξερεις οτι ετσι θα παρεις εσυ το τεκμηριο του σπιτιου πανω σου οποτε ισως αυξηθουν τα εισοδηματα σου. Αφου υποβαλεις την δηλωση κανε την αιτηση αν το δικαιουσε.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Αν επεδιωκαν να κανουν κατι ουσιαστικο για ΤΟΝ ΛΑΟ (για πρωτη φορα τη ζωη τους!!!), θα μπορουσαν απλα να δωσουν ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ μερισμα, γιατι απο ολους τα εκλεψαν, και οχι να επιλεγουν καποιους πολιτες οριζωντας τους ως δικαιουχους!!!

   

  E, καλά τώρα, η ΝΔ δεν είναι κόμμα που κοιτάει το συμφέρον του λαού. Είναι κόμμα που στηρίζει ξεδιάντροπα τα μεγάλα συμφέροντα των πολυεθνικών και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτό το ξέρουν κι οι κότες.

   

  Αλλά αφού την ψήφισε ο λαός, τώρα τρώει στα μούτρα του μισθούς 400 ευρώ(αν βρει δουλειά) και περιμένει το "κοινωνικό μέρισμα" για να έχει ένα κομμάτι ψωμί. Το κακό με το μέρισμα είναι ότι πολύς κόσμος που ελπίζει ότι θα το πάρει, τελικά δεν θα το πάρει. Έχουν φροντίσει να υπάρχουν τόσες πολλές προυποθέσεις και εξαιρέσεις, ώστε να μπορούν τελικά να το πάρουν μόνο λίγοι: 1 στους 7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

   

   

   

   

  Μια στις επτά αιτήσεις πληροί τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

  http://news.gr.msn.com/μια-στις-επτά-αιτήσεις-πληροί-τα-κριτήρια-για-το-κοινωνικό-μέρισμα

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Υπάρχει περίπτωση να δικαιούται η μητέρα μου, με σύνταξη χηρείας και ΕΚΑΣ και κανένα άλλο εισόδημα με δικό της σπίτι?

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Ο πατερας μου μεινει σ αλλο διαμερισμα στου αδερφου μου και αυτο ειναι στο ονομα του πατερα μου ... εχει κανει 2 διαμερισματα ενα για καθε παιδι αλλα ειναι ολα στο ονομα του ... δεν μενουμε ολοι σ ενα σπιτι...η καθε οικογενεια στην δικια της {εκτος του αδερφου μου που μενει πλεον στο χωριο της νυφης μου και απλα μενουν οι γονεις μας τωρα}


   

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Latina αν το συνολικο εισοδημα της μαμας σου (προσοχη οχι φορολογητεο, το συνολικο!) ειναι εως 6000 και η ακινητη περιουσια της εως 125000 τοτε ναι.

  Γενικα μην μπερδευεστε με συμβολαια ιδιοκτησιας κλπ αλλο η πραγματικοτητα και αλλο τι φαινεται στη δηλωση, κοιταξτε την περσινη σας δηλωση.

  Μην βιαζεστε παντως ισως τα αλλαξουν οπως θα αλλαξουν την φορολογια των ανεργων (για τη δηλωση το λεω).

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγαμο ζευγάρι . Κάνουν κοινή φορολογική δήλωση. Ο άντρας δηλώνει εισόδημα 15.000 ευρώ. Η γυναίκα μηδενικό (μακροχρόνια άνεργη). Το δικαιούται η γυναίκα? goody αν μπορούσες να μου απαντήσεις θα το εκτιμούσα.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Ενδιαφερουσα ερωτηση...ειναι λιγο μπερδεμα η αληθεια ειναι αλλα δεν το παιρνει νομιζω...γιατι συνυπολογιζονται τα εισοδηματα των ατομων, οποτε ναι μεν η γυναικα εχει οριο τις 8000 εισοδημα αλλα το εισοδημα του συζυγου συνυπολογιζεται και το ξεπερναει....

  Παιδια βλεπω πολυ αδικα πραγματα, η νονα μου και ο αντρας της ειναι 3 χρονια ανεργοι (και ανω των 50 ετων...) και φιλοξενουμενοι στη γιαγια μου (αρα λογω φιλοξενιας το χανουν), η γιαγια μου λογω του οτι τους φιλοξενει εχει εισοδηματικο οριο τις 10.000, η συνταξη της μαζι με το εκας φτανει καπου 8 κατι αρα λεω κομπλε το παιρνει, κανω αιτηση και απορριπτεται! Γιατι? Γιατι η νονα μου εχει στην ιδιοκτησια της το 1/3 ενος εξοχικου...και το τεκμηριο ειναι 3000 και το συνυπολογιζουν στο εισοδημα της γιαγιας και αρα το χανουν.....ειναι τεραστια κοροιδια και αδικια ολο αυτο.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Σ ευχαριστώ πολύ. Λέω να πάρω στο Υπουργείο όμως να ρωτήσω τελικά τί ισχύει γι΄αυτήν την περίπτωση.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα