Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Με ποια στερεα τροφη να ξεκινησουμε...?

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια!εχω μια κορουλα 4 μηνων και απο τωρα ψαχνομαι

για το καλυτερο ξεκινημα της μικρης μου.εχω ρωτησει την παιδιατρο μου και μου ειπε ρυζαλευρο βανηλια...δεν μου ειπε καποια συγκεκριμενη μαρκα.

5,5 μηνων μου λεει ξεκιναμε!

το ψαχνω εδω και μερες στο ιντερνετ και διαβαζω διαφορα...

εχω σκεφτει να της φτιαχνω εγω ρυζαλευρο η να τη βαλω κατ ευθειαν

στο φρουτο....αλλα απο ποσο μηνων στο φρουτο?

κανει να τη βαλω αμεσως στο φρουτο?

για το στομαχακι της!

Η παιδιατρος μου ειπε,ξεκιναει με ρυζαλευρο και ο χι με φρουτο

για τυχον αλεργιες....

εχω διαβασει και για βιολογικες κρεμες ρυζαλευρο...

κατα ποσο καλες ειναι....???

ειμαι μπερδεμενη κοριτσια....δεν ξερω τι να κανω...!!!!!

εσεις με τι ξεκινησατε στα μωρακια σας???

τι σας ειπανε οι παιδιατροι σας????

πολυ μπερδεμα....!!!!!:?:?:?

as1cOS5Nw3-0000Mzk5ZHwwMDAxNzU1ZHxEZXBwZQ.gif

''Oμορφαινεις τη ζωη μου....οταν βρισκεσαι μαζι μου!!!'';)

Διαφημίσεις

Εμεις στο Βελγιο ξεκινησαμε μπαινοντας στον πεμπτο με καροτο πατατα και σιγα σιγα βαζαμε και αλλα λαχανικα.

Στον εκτο μπηκε αλλο ενα γευμα με φρουτα και στον εβδομο προσθεσαμε σιγα σιγα στην χορτοσουπα κρεας και ζυμαρικα

Εμεις στο Βελγιο ξεκινησαμε μπαινοντας στον πεμπτο με καροτο πατατα και σιγα σιγα βαζαμε και αλλα λαχανικα.

Στον εκτο μπηκε αλλο ενα γευμα με φρουτα και στον εβδομο προσθεσαμε σιγα σιγα στην χορτοσουπα κρεας και ζυμαρικα

Καλησπερα mmdad και σε ευχαριστω πολυ γι την απαντηση σου!

απλα το ερωτημα μου γενικα ειναι αν δεν τ ξεκινησουμε με ρυζαλευρο και

αλλα τετοια του εμποριου...που βασικα δεν προσφαιρουν και τιποτα

στα μωρα αλλα μονο θερμιδες,παθαινουν τιποτα τα στομαχακια τους...???

Με τα καλυτερα ξεκινησατε!!!!!πως τα δεχτηκαν τα παιδακια σου???

ειχατε θεματα με αλεργιες κτλ..?

Να σου ζησουνε!!!

Patpusitsa εμενα δεν ειχαν κανενα προβλημα. Ρυζαλευρο ή κρεμα δεν εφαγαν ποτε σαν γευμα. Ουτε ο μεγαλος που ηταν γεματουλης οτι ο μικρος που ηταν κανονικος. Για να ειμαι απολυτα ειλικρινης ο μικρος ξεκινησε στον τεταρτο μηνα με κεικ σοκολατας που τον ταισε ο αδελφος του.

Υποτιθεται οτι το καροτο και η πατατα δεν δημιουργουν αλεργιες και ξεκινησαν με λιγες κουταλιτσες. Γενικα και οι δυο ηταν θετικοι στο να φανε με το κουταλι και οσο καιρο τους εδινα πουρεδες ετρωγαν τα παντα. Μετα τα 2 παρουσιασαν δυσκολια στο φαγητο, και εχουν ακομη, αλλα δεν εχουν εμφανισει αλεργια σε καποια τροφη.

εγώ στη μεγάλη έδωσα ρυζάλευρο συμβατικό, στη μικρη βιολογικό από φαρμακείο.οι τιμές δεν διαφέρουν ιδιαίτερα.και τη συνεχισα με βιολογικές κρέμες.τώρα 19 μηνών τρώει ελιές και μελιτζάνες!

Διαφημίσεις

εφοσον εχεις ψαχτει θα εχεις δει οτι το ρυζαλευρο οντως δεν προσφερει τπτ οποτε ποιος ο λογος να δωθει??εαν δεν θελει ο παιδ να δωσεις φρουτο ξεκινηστε με λαχανικα κ μετα κρεατακι!! εαν υπαρχει κυνδινος αλλεργιας απο φρουτο(:shock::shock: λες κ θα ξεκινουσες με φραουλα ας πουμε!) τοτε ποιος εγγυαται οτι δεν θα προκλειθει αλλεργια στο ρυζαλευρο κ δεν δημιουργηθει δισκιλιοτητα???

Xc60p3.png ghL0p3.png

εφοσον εχεις ψαχτει θα εχεις δει οτι το ρυζαλευρο οντως δεν προσφερει τπτ οποτε ποιος ο λογος να δωθει??εαν δεν θελει ο παιδ να δωσεις φρουτο ξεκινηστε με λαχανικα κ μετα κρεατακι!! εαν υπαρχει κυνδινος αλλεργιας απο φρουτο(:shock::shock: λες κ θα ξεκινουσες με φραουλα ας πουμε!) τοτε ποιος εγγυαται οτι δεν θα προκλειθει αλλεργια στο ρυζαλευρο κ δεν δημιουργηθει δισκιλιοτητα???

Mariazerta καλημερα!και σε ευχαριστω για την απαντηση σου.;)

εσυ με τι ξεκινησες να δινεις στην κορη σου?απο ποσο μηνων ?

και ποιο ητανε το προγραμμα της?

απλα προσπαθω να τα βαλω στο μυαλο μου σε μια σειρα.:confused::confused:

απλα το ερωτημα μου γενικα ειναι αν δεν τ ξεκινησουμε με ρυζαλευρο και

αλλα τετοια του εμποριου...που βασικα δεν προσφαιρουν και τιποτα

στα μωρα αλλα μονο θερμιδες,παθαινουν τιποτα τα στομαχακια τους...???

Μπορείς να μην ξεκινήσεις στο μωράκι σου ρυζάλευρο του εμπορίου με ζάχαρη και συντηρητικά κλπ. Υπάρχουν και οι βιολογικές κρέμες του εμπορίου από βρώμη, κεχρί ή κινόα που δεν έχουν ζάχαρη, συντηρητικά, χρωστικές κλπ. Αλλά μπορείς να φτιάξεις και δική σου κρεμούλα, υπάρχουν πολλά θέματα εδώ και έχουν δώσει οι κοπέλες και συνταγές. Αυτές οι κρεμούλες δεν είναι ότι δεν προσφέρουν τίποτα αλλά μόνο θερμίδες. Αυτό ισχύει για τις κρέμες του super market που είναι full στη ζάχαρη. Η βρώμη για παράδειγμα έχει μοναδική θρεπτική αξία. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, φυτικές ίνες, σελήνιο, ιχνοστοιχεία δεν τα θυμάμαι τώρα όλα. Θυμάμαι όμως που η παιδίατρός μας είχε πει για τη βρώμη ότι είναι πολύ καλό να ξεκινήσουμε τα μωρά με βρώμη και όχι με ρυζάλευρο γιατί η βρώμη από τη μια πλευρά βοηθά την πέψη και από την άλλη βοηθά στον μεταβολισμό και στην λειτουργία του εντέρου, ενώ το ρυζάλευρο προκαλεί μερικές φορές δυσκοιλιότητα. Αν πάντως δεν θέλεις να δώσεις τέτοιες κρεμούλες, εγώ θα έδινα όπως η mmdad πρώτα καρότο πατάτα και μετά φρούτα. Δεν είναι θέμα αλλεργίας (όπως λέει και η mariazerta δεν θα ξεκινήσεις από φράουλα ή πορτοκάλι ) αλλά νομίζω ότι για το στομαχάκι του μωρού είναι καλύτερα.

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012

Εμείς ξεκινήσαμε με καρότο, στη συνέχεια, πατάτα και κολοκυθάκι. Πάντα μόνα τους για 2-3 μέρες για να είμαστε σίγουρη ότι δεν είναι αλλεργική και στη συνέχεια τα αναμειγνύαμε. Η γιατρός ποτέ δεν ανέφερε το ριζάλευρο, παρά αμέσως μας συνέστησε λαχανικά. Είμαστε και στο εξωτερικό και μάλλον δεν συνηθίζεται.

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για της απαντησεις σας!

Απο χθες κοιταω και σε αλλα θεματακια εδω!;)

Σκεφτομουν να ξεκινησω να της φτιαχνω εγω ρυζαλευρο

απο καστανο βιολογικο ρυζι!

και για γευση να προσθεσω βανιλια βιολογικη Μαγαδασκαρης!

ΑΝ δω οτι εχουμε με θεμα δυσκοιλιοτητας,τοτε να της δωσω

σε βρωμη....εσεις τι λετε???

Διαφημίσεις

το μόνο σίγουρο είναι πως, όπως ανέφεραν και οι άλλες κοπέλες, οι σκόνες δεν προσφέρουν τίποτα σ' ένα μωρό εκτός από θερμίδες. στις σκόνες άσχετα αν στο πίσω μέρος του κουτιού υπάρχει κατεβατό με διάφορα θρεπτικά στοιχεία, είναι γνωστό στους παιδίατρους πως τίποτα απ' όλα εκείνα δεν είναι απορροφήσιμα. μ' άλλα λόγια, με τις κρέμες δίνεις κάτι άχρηστο στο παιδί.

εμείς ξεκινήσαμε να παίζουμε με τα κουτάλια από 4 μηνών. 5,5 μηνών δώσαμε σκόνη (αν και δεν ήθελα) και συνεχίσαμε με χορτόσουπα και κρεατόσουπα. παρόλα αυτά το παιδί έφαγε γεύμα μετά τους 8 μήνες γιατί δεν ήταν έτοιμο. από τη μια είχαμε το μπωλάκι κι από την άλλη είχα ένα στήθος του οποίου η παραγωγή μειωνόταν. όταν έκλεισε τον 8ο μήνα στο μηνιαίο τσεκ-απ συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί. στην προσπάθεια μου να ταΐσω το παιδί, το είχα αφήσει νηστικό με αποτέλεσμα να τρέφεται με στερέες και γάλα και να έχει πάρει μόνο 300 γρ. ενώ παλιότερα μόνο απ' τον θηλασμό έπαιρνε 1000 γρ το μήνα.

από τη δική μου εμπειρία λοιπόν, λέω ν' αφουγκραστείς το παιδί σου και τις ανάγκες του χωρίς να του στερήσεις. δεν υπάρχει λόγος να σε πιάσει πανικός αν δεν αδειάσει το μπωλάκι του. άλλωστε μαθαίνουν να τρώνε όταν βλέπουν τους γονείς τους να κάνουν το ίδιο, όχι γιατί κρατάς κάτι άνοστο μπροστά στο πρόσωπό τους.

το παιδικό φαγητό πρέπει να είναι εύπεπτο, για αυτό είναι ελαφρύ, χωρίς καρρυκεύματα και χωρίς καθόλου αλάτι. δεν ήθελα να δώσω σκόνες γιατί μου φαινόταν βλακώδες και γιατί δεν του άρεσαν ούτε του ίδιου. έκανα λοιπόν το εξής. μαγείρευα την κρεατόσουπα με μεγάλη ποικιλία λαχανικών όπως πατάτα, λίγο κρεμμύδι, πράσο, σέλινο, σπανάκι, μπρόκολο, κουνουπίδι, παντζάρι. για να το κάνω αυτό, έκανα ποσότητα. έβαζα κατσαρόλα μια φορά την εβδομάδα. στο ζουμί της κρεατόσουπας έβραζα λίγο ρύζι και το έδινα για απογευματινό μαζί με λαχανικά. τα πρώτα του γεύματα πάλι ήταν μερικές κουταλιές του γλυκού γιατί το παιδί δεν ήθελε να φάει. έκανα έναν πολύ νερουλό χυλό ο οποίος περιείχε καρότο και πατατά για τον έλεγχο των αλλεργιών και σιγά-σιγά πρόσθετα.

όταν η γιατρός μας επέτρεψε να φάμε φαριν-λακτέ, αντικατέστησα το ρύζι με αστράκι, κριθαράκι, νηστίσιμο τραχανά και τότε ήταν που έφαγε το παιδί. μέχρι εκείνη τη στιγμή παλεύαμε. το να ταΐσεις ένα μωρό είναι διαδικασία και χρειάζεται μεγάλη υπομονή. περάσαμε μήνες για να καταφέρω να του δώσω φρούτο, μου έλεγε η πεθερά μου να του βάλω μιράντα μπισκότα και δεν ήθελα, έβρασα βρώμη με νερό και την πρόσθεσα στα φρούτα, τα πολτοποίησα όλα μαζί και το παιδί έφαγε. και με τα μπισκότα το ίδιο θα γινόταν είμαι σίγουρη, δεν ήθελα όμως να δώσω ζάχαρη.

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.

καλημερα θα ηθελα να ρωτησω εαν μπορω να αντικαταστησω την απογευματινη κρεμα βανιλια ρυζαλευρο με κατι αλλο κ στο μελλον την φαριν λακτε...π.χ.ενταξει δεν εχω προβλημα να της δωσω μια με δυο φορες την εβδομαδα ετσι να μην τρωει ολη μερα τα ιδια αλλα επειδη η μικρη τρελενεται κ δεν μπορω να την σταματησω σκεφτομουν το απογευμα να την εφτιαχνα κατι πιο υγειινο κ θρεπτικο οπως γλυκοπατατα+καροτο-κολοκυθα γλυκια σκετη η με κολοκυθι κανονικο γενικα να εκανα κανα τετοιο συνδιασμο μεχρι να μπει κ το γιαουρτακι!εσεις τι λετε τι δινετε το απογευμα στα μικρα σας!

Μια χαρά το βρίσκω εγώ για ξεκίνημα, αργότερα που θα προσθέσετε και φρούτα μπορείς να πολτοποιήσεις και λίγη μπανάνα και να την προσθέσεις θα γίνει πολύ πιο νόστιμο. Εμείς πάντως ξεκινήσαμε φρούτα 15 μέρες μετά. Ελπίζω η δική σου να είναι από τα φαγανά παιδάκια και από τα εύκολα!! Εμένα ο μικρός μου κάθε φορά που του έδινες νέα γεύση ήταν σαν να την έτρωγε από πάντα....Δεν είχα ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Γενικά τα δικά μου παιδιά είναι από τα φαγανά αλλά και η δίδυμη αδερφή του και ο μεγάλος μου γιος θέλανε το χρόνο τους, να συνηθίσουν κάθε γεύση, σιγά σιγά και με πολύ υπομονή, μετά βέβαια τα καθαρίζανε τα πιάτα τους!!!!:)

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012

Τελικά μόνο εμείς ξεκινήσαμε τόσο νωρίς?????Τριών μηνών και ο γιατρός μου είπε να την αρχίσω σιγά σιγά κουταλίτσες πουρέ!Δεν είχα ξανακούσει τέτοιο πράγμα!Έψαχνα,ρωτούσα από'δω κι από'κει,κι άκουγα τα συνηθισμένα:"Είναι νωρίς"","Πουρέ????"κτλπ.Το καθυστέρησα λιγάκι,αλλά έπειτα άρχισα να της δίνω,της άρεσε κιόλας,απλά τον αραίωνα πολύ με γάλα,και καθόμουνα και άλεθα μέχρι να λιώσει κ το τελευταίο κομματάκι!

Με το που πάτησε τον τέταρτο,μου λέει ο γιατρός "Τώρα άρχισε να της δίνεις ριζάλευρο!".Μου έδωσε οδηγίες πως να το φτιάξω (με καστανό ρύζι λέει),και να σου εγώ ολημερίς στην κουζίνα να φτιάχνω ρυζάλευρο!Έτοιμο δεν ήθελα να της δώσω με τίποτα,αλλά αν κάποια στιγμή δεν έχω χρόνο εγώ ή κάποιος άλλος να φτιάξει,τότε καταφεύγουμε εκεί (πολύ σπάνια όμως).Επίσης μου λέει δίνε της και λίγη κρέμα βανίλια να αρχίσει να νιώθει τις διαφορετικές γεύσεις στη γλώσσα της,αλλά πιο σπάνια (γιατί κρέμα βανίλια αναγκαστικά δίνω έτοιμη).

Πριν δέκα μέρες γίναμε πέντε μηνών,και ο παιδίατρος μου συνέστησε να αρχίσω να της φτιαχνω φρουτόκρεμα,στην αρχή μήλο-μπανάνα (της άρεσε πάρα πολύ),και προχτές βάλαμε και λίγο αχλαδάκι.Τώρα μέχρι να φτάσει έξι μηνων,μου λέει,θα την ταιζεις έτσι,και μετά θα δοκιμάσουμε κρεατοχορτόσουπα.Εντωμεταξύ η δική μου είναι εύκολη,οτιδήποτε πολτοποιημένο το τρώει.Εμένα μου φαίνεται πως κάπως βιαστικά το πήγαμε το ολο πρότζεκτ,αλλά τελικά από μωρό σε μωρό είναι διαφορετικά.

Έχω ακούσει πως και τραχανά μπορείς να δώσεις (το θεωρώ κάπως επικινδυνο),και γιαουρτάκι (άλλο που είπε ο γιατρός πως θα αρχίσουμε σιγά σιγά απ'τον έκτο-έχω χάσει το λογαριασμό),αλλά οι περισσότεροι αρχίζουν με ριζάλευρο ή κρέμα βανίλια.

Η Σεμέλη μου είναι η ηλιαχτίδα της ζωής μου:Νοέμβριος 2013!!!

Εμείς λίγο πριν γίνέι ο μικρός 6 μηνών ξεκινήσαμε με μήλο και σταδιακά προσθέσαμε αχλάδι, μπανάνα, πορτοκάλι. Μετά περάσαμε σε κρεατοχορτόσουπες και πιό μετά κουάκερ για απογευματινό. Ο γιατρός μου δεν μίλησε ποτέ για ρυζάλευρο ή κρέμα βανίλια. Το παιδί δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα ούτε στη χώνεψη ούτε στις κενώσεις του.

Τελικά ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του άλλοι λένε φρούτα, άλλοι λαχανικά άλλοι ρυζάλευρο... η κάθε μαμά κάνει τις επιλογές της.

Δύο φίλες μου πάντως που μένουν στο εξωτερικό (η μία στο Λουξεμβούργο και η άλλη στην Αγγλία) ξεκινήσανε και οι δύο με λαχανικά.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

Καλα πολυ τυχερή η μικρη σου!πολυ καλο ειναι και το κινοα,εχει τόσα πολλα θρεπτικά συστατικά που ανταγωνίζεται το μητρικό γαλα...Κάπου διαβασα οτι το δίνουν σε αστροναύτες, και επειδή δεν εχει γλουτενη μπορεις να το δίνεις απο τον 5ο μηνα! Οπως και το φαγοπυρο,πλούσιο σε σίδηρο και πολυ νόστιμο...το τσακιζω κι εγω! Επισης δεν ανήκει στα σιτηρά... Απο τον 6 δίνεις και βρωμη,κεχρί και σιμιγδάλι...

Το ρύζι εχει τα λιγότερα θρεπτικά απο τα παραπάνω...

Εμεις ξεκινήσαμε με φρουτα απο τον 5ο μηνα γιατι έδειχνε πολυ ενδιαφέρων και δεν άντεχε να περιμένει....6 μηνων έφαγε ροδάκινο!!! Δεν έπαθε ποτε τιποτα ίσα ίσα που το πεπτικό του ειναι σούπερ!!! Οποτε τρωει τα κανει κι ολας..:oops::oops::!!

Αυτο που θα σε συμβουλεύα επισης ειναι να μην τα αλεθεις αλλα να τα περνάς στον τρίφτη οπως έκαναν παλαιά προ μίξερ εποχή..περνούν πολυ περισσότερα θρεπτικά αν εχει κομματάκια και ειναι πιο νόστιμα ετσι!!! Εγω τα μαλακά φρουτα τα έδινα σε κομματάκια και τα μασουσε κανονικά με τα ουλακια τ ακόμα!! Αλλα αν φοβάσαι ΕΣΤΩ σε τρίφτη οχι μίξερ..Και τα λαχανικα πατά τα με το πιρούνακι...Ειναι πιο σωστό για την ανάπτυξη τους αυτο....

Αυτο που θα σε συμβουλεύα επισης ειναι να μην τα αλεθεις αλλα να τα περνάς στον τρίφτη οπως έκαναν παλαιά προ μίξερ εποχή..περνούν πολυ περισσότερα θρεπτικά αν εχει κομματάκια και ειναι πιο νόστιμα ετσι!!!

Και εγώ έτσι τα έκανα! Άσε που είναι πιό εύκολο να πλένεις τον τρίφτη από όλόκληρο μπλέντερ ;)

S02fp3.png

LnVyp3.png

Πω πωπωπωωωωω!!!!κοριτσια τωρα προκαμα και μπηκα στο φορουμ!!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΑΑΑΑΑΡΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!

ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΥΥΥΥ!!!!!!!

:D:D:D:D:D:D:D

ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΕΣ!!!!!!!!!!!!

:D:D:D:D:D:D:D

Καλα πολυ τυχερή η μικρη σου!πολυ καλο ειναι και το κινοα,εχει τόσα πολλα θρεπτικά συστατικά που ανταγωνίζεται το μητρικό γαλα...Κάπου διαβασα οτι το δίνουν σε αστροναύτες, και επειδή δεν εχει γλουτενη μπορεις να το δίνεις απο τον 5ο μηνα! Οπως και το φαγοπυρο,πλούσιο σε σίδηρο και πολυ νόστιμο...το τσακιζω κι εγω! Επισης δεν ανήκει στα σιτηρά... Απο τον 6 δίνεις και βρωμη,κεχρί και σιμιγδάλι...

Το ρύζι εχει τα λιγότερα θρεπτικά απο τα παραπάνω...

Εμεις ξεκινήσαμε με φρουτα απο τον 5ο μηνα γιατι έδειχνε πολυ ενδιαφέρων και δεν άντεχε να περιμένει....6 μηνων έφαγε ροδάκινο!!! Δεν έπαθε ποτε τιποτα ίσα ίσα που το πεπτικό του ειναι σούπερ!!! Οποτε τρωει τα κανει κι ολας..:oops::oops::!!

Αυτο που θα σε συμβουλεύα επισης ειναι να μην τα αλεθεις αλλα να τα περνάς στον τρίφτη οπως έκαναν παλαιά προ μίξερ εποχή..περνούν πολυ περισσότερα θρεπτικά αν εχει κομματάκια και ειναι πιο νόστιμα ετσι!!! Εγω τα μαλακά φρουτα τα έδινα σε κομματάκια και τα μασουσε κανονικά με τα ουλακια τ ακόμα!! Αλλα αν φοβάσαι ΕΣΤΩ σε τρίφτη οχι μίξερ..Και τα λαχανικα πατά τα με το πιρούνακι...Ειναι πιο σωστό για την ανάπτυξη τους αυτο....

καλημερα να σε ρωτησω το κινοα κ το φαγοπυρο πως τα φτιαχνεις?ειμαι ασχετη δεν ξερω γιατι ελεγα αν ειναι τοσο καλα κ θρεπτικα να της εδινα τετοια το απογευμα κ οχι ρυζαλευρο!

καλημερα να σε ρωτησω το κινοα κ το φαγοπυρο πως τα φτιαχνεις?ειμαι ασχετη δεν ξερω γιατι ελεγα αν ειναι τοσο καλα κ θρεπτικα να της εδινα τετοια το απογευμα κ οχι ρυζαλευρο!

απο οτι διαβασα βραζω το κινοα με νερο κ μετα προσθετω το γαλα κ το ανακατευω?οπως κανω αντιστοιχα με το ρυζαλευρο μονο που αντι για νερο βαζω νερο τη σκονη-γαλα κουναω πιατακι κινοα που εχω βρασει?καπως ετσι η λεω βλακειες?κ αυτο το κανο καθε απογευμα η μπορω να φτιαξω κ να χρησιμοποιησω κ την επομενη?

απο οτι διαβασα βραζω το κινοα με νερο κ μετα προσθετω το γαλα κ το ανακατευω?οπως κανω αντιστοιχα με το ρυζαλευρο μονο που αντι για νερο βαζω νερο τη σκονη-γαλα κουναω πιατακι κινοα που εχω βρασει?καπως ετσι η λεω βλακειες?κ αυτο το κανο καθε απογευμα η μπορω να φτιαξω κ να χρησιμοποιησω κ την επομενη?

Τα βραζεις πολυ καλα,κανά 20-30 λεπτά και προσθέτω μεζουρα ξένο γαλα στο λιγο νεράκι που θα περισσέψει.εγω απο 11 μηνων του βάζω και μια κόφτη κουταλιτσα μέλι( δεν έπαθε ποτε τιποτα) αν δεν θέλεις μπορεις να τρίψεις λιγο αχλάδι η μπανανα στο κινοα ενω το φαγοπυρο τρώγεται και πολυ ωραια με ντοματουλα και τυρακι,επισης ειναι φανταστικό και με αυγό( σαν ομελέτα).εγω τα κάνω ετσι απλα με λιγο γαλα και μέλι ολα!!! Πολυ εύκολο..Ο δικός μου λατρεύει και το κεχρί παρα πολυ επισης!!

Τα βραζεις πολυ καλα,κανά 20-30 λεπτά και προσθέτω μεζουρα ξένο γαλα στο λιγο νεράκι που θα περισσέψει.εγω απο 11 μηνων του βάζω και μια κόφτη κουταλιτσα μέλι( δεν έπαθε ποτε τιποτα) αν δεν θέλεις μπορεις να τρίψεις λιγο αχλάδι η μπανανα στο κινοα ενω το φαγοπυρο τρώγεται και πολυ ωραια με ντοματουλα και τυρακι,επισης ειναι φανταστικό και με αυγό( σαν ομελέτα).εγω τα κάνω ετσι απλα με λιγο γαλα και μέλι ολα!!! Πολυ εύκολο..Ο δικός μου λατρεύει και το κεχρί παρα πολυ επισης!!

ειναι μικρουλα ακομα κλεινει τους 6 σ 8 μερες ωραιες ιδεες ειναι πολυ οταν θα αρχισει να τρωει περισσοτερα πραγματα οποτε τωρα που ειναι σχεδον 6 μπορω να της το δινω σκετο με το γαλατακι ετσι δεν ειναι?

ειναι μικρουλα ακομα κλεινει τους 6 σ 8 μερες ωραιες ιδεες ειναι πολυ οταν θα αρχισει να τρωει περισσοτερα πραγματα οποτε τωρα που ειναι σχεδον 6 μπορω να της το δινω σκετο με το γαλατακι ετσι δεν ειναι?

Φυσικα! Κι αν της αρέσουν ετσι μην βάλεις και ποτε κάτι σε γλυκαντικό,καλυτερα!Αν δεις οτι δεν τρελαίνεται για σκέτο,νομίζω λιγο αχλάδι μπορεις να της βάλεις με συνεννόηση με τον γιατρό σου βέβαια.Καλη αρχή!

Moυ ανηξατε την ορεξη!!!!

καλημερααααα!!!!!

θα τη φτιαχνω και εγω της μικρης μου το κινοα!

απο τα βιολογικα το αγοραζουμε????

η εχει και στο μαρκετ????

Καλημερα κοριτσια.Αν μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας.Εμενα η μπεμπα μου αν και προωρη ειναι πεντε μηνων.Ο παιδιατρος μας ειπε να ξεκινησουμε πεντεμιση μηνων περιπου με φρουτοκρεμα.Για να ειμαι ειλικρινης μου φανηκε λιγο περιεργο γιατι ξερω απο τα ανιψια μου που ξεκινησαν με ριζαλευρο.Ρωτησα και μια παιδιατρο που την παρακολουθουσε στη ΜΕΝΝ και μου ειπε και εκεινη ριζαλευρο.Τωρα δεν ξερω με τι να ξεκινησω.Η φρουτοκρεμα μου φαινεται λιγο βαρια για ενα τοσο μικρο μωρακι.Επισης δεν θελω με τιποτα να τις δωσω ετοιμες κρεμες.Η γνωμη σας;