Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λεκέδες στα ρούχα από πράσινο απορρυπαντικό (σκόνη);

Recommended Posts

Μήπως έχετε προσέξει όσες χρήσιμοποιείτε πράσινη σκόνη πλυντηρίου, αν τα ρούχα σας εμφανίζουν λεκέδες μετά το πλύσιμο; Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Το έχω παρατηρήσει πολλές φορές με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιώ. Δεν είναι επιφανιακοί οι λεκέδες, δεν είναι δηλ. σκόνη που πιθανώς κόλλησε πάνω στο ρούχο.Φαίνεται να έχει ποτίσει τις ίνες.

Έχετε καμμιά ιδέα τι να κάνω;

Διαφημίσεις

Αυτό συνέβαινε και σε εμένα όταν έβασα περισσότερη από την απαιτούμενη δοσολογία..Δες λίγο στο κουτί του απορρυπαντικού τις οδηγίες και ρύθμισε την ποσότητα σύμφωνα με την ποσότητα ρούχων ,το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς ,την δυσκολία στους λεκέδες και ρύθμισε ανάλογα.

Εμένα μου συνέβαινε αυτό με το αρκάδι σκόνη στα παιδικά πλυντήρια. Τελικά βρήκα την λύση, διαλύω την ποσότητα που θέλω σε λίγο βραστό νερό και γίνεται σαν υγρό απορρυπαντικό. Ετσι δεν το ξαναπάθαμε.

Διαφημίσεις

Ξέρετε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να φύγουν οι λεκέδες που έχουν γίνει από το απορρυπαντικό;;

:confused:

Επίσης, η άσπρη σκόνη αρκάδι κάνει λεκέδες στα ρούχα;;

Μα αν είναι απ' το απορρυπαντικό λογικά θα βγουν με νερό μόλις ξεπλυθούν καλά, ίσως με ζεστό νεράκι.

Δεν έχει διαφορά η άσπρη με την πράσινη - εγώ τις χρησιμοποιώ και τις δύο, τα ίδια αποτελέσματα έχουν.

Απ΄την πράσινη έχω δει, είναι σαν να έχει αναμιχθεί το σαπούνι με το ύφασμα - μία μάζα, όχι όπως το περιγράφεις. Βρε μπας κι είναι κάτι άλλο;;;

Στο λευκό δεν φαίνεται, μόνο στο σίδερο το καταλαβαίνεις, γλιστρά περισσότερο και μυρίζει καμμένο σαπούνι.

Εγω το παθαινα αυτο μονο οταν εβαζα πλυντηριο τα μαυρα.ειχαν πανω λεκεδες απο το σαπουνι και δεν μπορουσες να τα φορεσεις.Σαν να μην ειχαν ξεπλυθει καλα..Αυτο που κανω πλεον ειναι να αραιωνω το σαπουνι και να προσθετω περισσοτερο νερο στο πλυντηριο.. αυτο που λες εσυ με τους πρασινους λεκεδες μου φαινεται σαν κατι να εχει ξεβαψει..μηπως φταιει το απορρυπαντικο που χρησιμοποιεις?

Διαφημίσεις

Χρησιμοποιώ πράσινη σκόνη πλυντηρίου Αρκάδι. Στην αρχή είπα μήπως ήταν τυχαίο αλλά δυστυχώς...δεν είναι. Λέω να δοκιμάσω μια φορά να βάλω κάτι άλλο πάνω στους πράσινους λεκέδες (πχ ξύδι, σόδα) αλλά δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν τα ρούχα. Φοβάμαι μην τα κάνω χειρότερα. :?

Χρησιμοποιώ πράσινη σκόνη πλυντηρίου Αρκάδι. Στην αρχή είπα μήπως ήταν τυχαίο αλλά δυστυχώς...δεν είναι. Λέω να δοκιμάσω μια φορά να βάλω κάτι άλλο πάνω στους πράσινους λεκέδες (πχ ξύδι, σόδα) αλλά δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν τα ρούχα. Φοβάμαι μην τα κάνω χειρότερα. :?

Μπεμπούλα, απ' το ΑΡΚΑΔΙ είναι τοτε. Μάλλον δεν το περιγράφεις σωστά και μπερδευτήκαμε. Ξέρεις τι θα έκανα εγώ; θα τους έπαιρνα ένα τηλέφωνο (δες και το site τους - είναι πολύ οργανωμένοι) και θα ζητούσα να μου πουν την λύση.

Νομίζω πως τα έχεις σιδερώσει κι όλας κι έχει ποτίσει η πρασινίλα στο ρούχο. Θα βγαίνει όμως, δεν μπορεί. Πάρε τους να σου πουν.

Κάνε αυτό που σου λέω στο εξής, μου το έχει πει η παιδίατρος - κυρίως για να μην μένουν υπολλείματα στα παιδικά/μωρουδιακά. Καυτό νερό και ρίχνεις μέσα την δόση της σκόνης, ανακατεύεις, περιμένεις 2 λεπτά και γίνεται ένα πολύ παχύρευστο υγρό απορρυπαντικό. Εγώ βάζω κάπου ένα ποτήρι μεγάλο του νερού (καυτό απ΄τον βραστήρα) σε 1 μεζούρα σκόνης.

Καυτό νερό και ρίχνεις μέσα την δόση της σκόνης, ανακατεύεις, περιμένεις 2 λεπτά και γίνεται ένα πολύ παχύρευστο υγρό απορρυπαντικό. Εγώ βάζω κάπου ένα ποτήρι μεγάλο του νερού (καυτό απ΄τον βραστήρα) σε 1 μεζούρα σκόνης.

Οκ, ευχαριστώ. ;)